Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz
Ricardo #21419 üzenetére
A döntéshozók részéről nem szabad érzelmi kérdést csinálni ebből, az semmi jóra nem vezetne, és ha így gondolkodnának a poltikusok, nem lenne nagy karrierjük. Ez racionális kérdés, össztársadalmi szinten kell nézni. Nem kizárólag orvosi kérdés, gazdasági, oktatási és még sok egyéb szempontot kell mérlegelni. Nem egyéni/családi léptékben gondolkodni.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Ricardo #21392 üzenetére
Járulékos veszteség. Az egész társadalom szintjén kell vizsgálni a dolgokat. Ha pedig úgy nézzük, akkor esélyes, hogy összességében nagyobb kárt okoz a túlzott karanténozgatás. A helyi politikusnak is az az érdekük, hogy újraválasszák őket, emiatt többet ér a munkahelyek megtartása mint plusz pár ezer áldozat, emiatt nekik kifizetődöbb a több áldozat, de kevesebb munkanélküli. Illetve azt se felejtsük el, hogy Svédország népsűrűsége elég kicsi. Nálunk a svéd modell esélyes, hogy jóval több áldozatot követelt volna.
-
kw3v865
senior tag
válasz
viharhozo #17521 üzenetére
Ha közben nem szállsz ki az autóból emberek közelében, illetve a kertben se találkozol senkivel, akkor nagyon minimális a kockázata. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy balestet szenvedsz (akkor viszont, ha korházba került, akkor esélyes, hogy besz*pod..). Tehát ezen én biztos nem paráznék, jót tesz a szabad levegő és a mozgás.
-
kw3v865
senior tag
válasz
#76500480 #13888 üzenetére
Ja, közben meg sírnak ezek a magán fogászok, hogy jajj, mi lesz velünk, állambácsi segítsen már, nem jönnek pár hónapig a burzusj nyugati fogturisták (a magyar ügyfelekkel rendelkező magán fogászokat se kell azért annyira sajnálni, van ott pénz bőven...). Van bőr a pofájukon, vastagon. Természetesen arany áron dolgoznak, de a nagy kapzsiságban nem érték fel ésszel, hogy talán tartalékolni is kellene, arra az esetre is gondolva, ha néhány hónapig szünetelteni kell a bizniszt.
-
kw3v865
senior tag
A Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF Nonprofit Zrt.) már DJI Agras MG1P és T16 drónokkal végzik a kommunális járművek nehezen elérhető felső részének fertőtlenítését.
[link]
Csak én érzem úgy, hogy felesleges a nehezen elérhető, felső részeket fertőtleníteni? A vírus ugyan megmaradhat 3 napig is a felületeken (bár nincs bizonyítva, hogy fertőzőképes-e ennyi idő után), de szerintem ez túlzás. Jó reklám a drónos cégnek, semmi több, illetve fertőtlenítőszer-pazarlás. Ez kb. az a kategória, amikor a kínaiak permetezik az utcai jelzőtáblákat. Abszolút semmi értelme, de jól mutat a hírekben, hogy tettek valamit. -
kw3v865
senior tag
válasz
Kékes525 #13392 üzenetére
Hány életerős fiatal halt meg eddig itthon? A válasz: 0. A legfiatalabb halálos áldozat 38 éves, alkesz volt. Nyilván lesz majd sajnos előbb-utóbb még ennél is fiatalabb, egészséges áldozat is előbb-utóbb (természetesen azonnal címlapra kerül, tovább generálva a médiahisztit és a pánikkeltést), de abból nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert a számok azt mutatják, hogy az amúgy is lerobbant állapotú, általában idősebbek halnak meg.
Ja, az is kiderült, hogy a 21 éves brit csaj se a koronába halt bele: https://archive.is/20200329015127/https://www.theguardian.com/world/2020/mar/27/chloe-middleton-death-21-year-old-not-recorded-nhs-covid-19-relatedTermészetesen ezt már nem hozta le a magyar média!
-
kw3v865
senior tag
válasz
freeknight #7168 üzenetére
"Engem alapból az rémiszt meg, hogy honnan vette a who azt a számot, hogy az emberek 80%-a kihordja otthon lábon?"
Ha Orbán mondja a 80%-ot, kétségekkel fogadtam volna, de szerintem ne akarjunk okosabbak lenni korona-témában, mint a WHO! -
kw3v865
senior tag
Így van, jól írtad. Óvatosan a statisztikákkal. Azt is pánikkeltőnek gondolom, amiket az olasz 1-es betegről írtak, hogy most jött ki az intenzívról. Csak 38 éves, focista, maratonfutó, makkegészséges stb. Aztán mégis intenzívre küldte a korona. Na, az ilyenekből ne vonjunk le messzemenő következtetést. Egyébként, hozzá kell tenni, hogy attól, hogy valaki komolyan sportol, még nem biztos, hogy erős is az immunrendszere. A komoly fizikai terhelés is le tudja gyengíteni az immunrendszert, főleg komolyabb versenyek után...
Amit én leszűrtem az eddigi statisztikákból, és eléggé biztosan álíltható, hogy a hogy a nők között jóval kisebb a halálozás (mondjuk ezt a járvány kezdetén is valószínűsítettem), 65 év felett durván nagy a különbség a nemek között.
-
kw3v865
senior tag
Valószínűleg nem, de nem lehet biztosra menni. Nem lehet kizárni semmit, új vírus, fontos az óvatosság. Egyelőre ami nagyon valószínű, az, hogy 20 év alattiak közül nagyon kevesen kerülnek kórházi kezelésre. Persze tudom mi lesz, ha meghal az első kisgyerek: az egész média ezzel lesz tele. Az ilyeneket el kellene kerülni. A végleteket hagyjuk, a nagy számokat kell alapul venni, és a statisztikákba fontos lenne, hogy az is belekerüljön hány alapbetegsége votl az illetőnek. Ez gyakran hiányzik... A másik véglet is irreleváns, csupán érdekesség, hogy néhány hírt olvastam olyanról, hogy 100 évesek is gyógyultak már ki ebből, ráadásul volt nem is egy súlyos alapbetegségük (ez mondjuk 80 felett alapnak mondható). Ez csak érdekesség, nincs relevanciája.
-
kw3v865
senior tag
válasz
#40993792 #6866 üzenetére
Nekem tehát a laborvizsgálatom elvileg meglesz, de utána kell időpontot egyeztetni az orvoshoz. Kérdés, hogy az működni fog-e.
A szuszinho által linkelt közlemény alapján nem kötelező (amelyek esetében - a munkáltatóval való egyeztetést követően - e vizsgálatok időpontja elhalasztható, az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.). Kérdés, hogy ezt elvállalja-e egyáltalán az orvos. Ha nem, és csúszik a dolog 2 hónapot vagy akár többet, lehet, hogy lejár a laboreredmény érvényességi ideje. Ez esetben meg felesleges kockázatnak tettem ki magam. -
kw3v865
senior tag
Holnapra osztottak be engem vérvételre (cég fizeti, mert üzemorvosihoz kell). Mondtam, hogy ez nem jó ötlet, de azt válaszolták, hogy ebben a helyzetben is működik minden, megcsinálják. Attól kezdve tőlem függ, hogy megtagadom-e a dolgot. Valóban működik még a labor ilyen esetben nem beteg páciensek részére is?
Elég rizikósnak tartom (háziorvosi rendelőbe kell mennem). Attól tartok, ha megtagadom ebben a rendkívüli helyzetben, a cégnél következményei lesznek. Most nem tudom mit tegyek, mert már lejárt az alkalmasságimAmúgy kis faluról van szó, de akkor is rizikós.
-
kw3v865
senior tag
válasz
inf3rno #6752 üzenetére
Köszi, akkor még bringázgatok egy kicsit, amíg nincs kijárási tilalom, persze szigorúan lakott területen kívül, messze kerülve az embereket.
Más: a szomszédom kijelentette, hogy holnap megy Londonba munka ügyben, tárgyalás, mert kell a pénz, a járatokat pedig még nem állították le. Ráadásul amúgy is veszélyeztetett, vannak komolyabb egészségügyi bajai, nem is egy. Mondtam, hogy nem jó ötlet, de ha mégis megy, majd hozok neki is élelmiszert, amíg házi karanténban lesz. Mondta csak viccel, nem fog ő otthoni karanténban lenni. Ilyen idiótát
Kicsit parázok emiatt, nehogy a lépcsőházban terjessze a vírust, ráadásul pont a szomszédom. Lehet menni fog egy körlevél a lakóknak, hogy magas kockázatú potencális fertőzött lakik a házban, és nem járkál ide-ode. A jószomszédi viszony esélyes, hogy véget fog érni, de ha tényleg elutazik Londondba és hazajön, én bizony nyomtatok olyan nagy piros papírt, és bizony ki is fogom ragasztani nem csak a társasház, de az ő ajtajára is...
Egyébként én vagyok a közös képviselő, tehát megtehetem elvileg. Tetézi a bajt, hogy tanítványokat szokott fogadni a lakásán még mostanában is... -
kw3v865
senior tag
Végső esetben, ha nagyon elhúzódna a járvány, és főleg a gazdasági károk olyan mértéket érnének el, a kormányok beáldoznák az egészségügyet, és igen, hagynák, hogy az utcán haljanak meg az emberek.
A fosztogatások, zavargások, polgárháborúk a legrosszabb forgatókönyv, a több 100 ezer halott is jobb egy fokkal. -
kw3v865
senior tag
válasz
snecy20 #6149 üzenetére
A kutyás hírnél az Origo-s cím csúsztatás, az ilyen kijelentéseket hanyagoljuk már, vagy linkeld a cikket.. Ugyanis, valóban kimutatták benne korábban a koronát, de negatív teszt után engedték haza, és csak néhány nappal ezt követően pusztult el. Ráadásul nem is került sor boncolásra.
-
kw3v865
senior tag
válasz
kw3v865 #5655 üzenetére
Válaszolok magamnak, az Indexes videóból, Papp Magor háziorvost kérdezték:
Közterületen el lehet-e kapni a fertőzést, ha nincs körülöttünk ember?
"Nagy valószínűséggel nem, mert a levegőben másodpercek alatt hígul a vírus koncentrációja."Ezek alapján a bringázás a pusztában, ahol látótávolságon belül nincs ember, eléggé biztonságos szerintem
-
kw3v865
senior tag
Helyzetjelentés Szegedről: ma délelőtt végigtekertem a városon, kivételesen később mentem melóba (sajnos HO egyelőre nincs, a cégnél mint ha mi sem történt volna, megy minden a régi kerékvágásban). Meglepően nagy forgalmat tapasztaltam, egyértelműen többen voltak az utcákon, mint pl. tegnap délután. Sok egyetemista korú fiatal (általános és középiskolás nem igazán), és nagyon sok öreg járkált az utcákon, szemmel láthatóan nem munkába sietve, valószínűleg a jó idő miatt... Van aki csak simán kimegy futni a városba. De az autókban is sok öreget láttam, az autós forgalom is elég nagy (ami önmagában nem lenne gond, de nyilván nem céltalanul mennek), de legalább a buszokon/villamosokon jóval kevesebben vannak . A boltok/patikák előtt kint várakoznak az emberek, legalább ezt megtanulták. Nem lesz ennek jó vége, nagyon kellene az a kijárási tilalom, minél hamarabb, annál jobb. Csak melóba/élelmiszerboltba engedni az embereket, lakcímkártya és munkáltatói igazolás felmutatásával . Persze ez is csak akkor ér valamit, ha be is tartatják. A rendőrség mostani létszámával ez nem kivitelezhető szerintem.
-
kw3v865
senior tag
Még csak most kezdődik a felfutás. Majd április elején lehet kijelenteni, hogy jobban kezeljük-e a helyzetet mint pl. az olaszok. Véleményem az, hogy azért némileg biztos jobb lesz. Sokat számít, hogy most már egész Európa komoly intézkedéseket hozott. A többi a lakosság fegyelmén múlik, az intézkedések jók, de kérdés, hogy a lakosság mennyire tartja be ezeket.
Egy kis félelemkeltés kellene még szerintem, az olasz kórházi helyzetet bemutatni itthon is képekkel, videókkal. -
kw3v865
senior tag
Szerintetek ha mégis kimozdulok itthonról mozogni (jelenleg csak a melóba + boltba járásra korlátozódik a napi mozgásom, de az csak 20 km bringával, ami kevés), az mekkora kockázatot jelent lakott területen kívül? Mozgáshiányom van már, jó lenne bringázni egy kicsit, amíg nincs kijárási tilalom, az immunrendszernek is jót tesz. Ha olyan helyet választok, ahol látótávolságon belül nincs senki (Alföld), akkor mekkora kockázatnak lehetek kitéve? Az a para, hogy levegőben is terjed, de nyílt térben vajon mennyire veszélyes ez? Oké, hogy zárt térben akár órákig is megmaradhat ez a szar, de mi a helyzet a szabadban? A szél vajon mennyire terjeszti, milyen távolságra, és meddig maradhat meg a levegőben?
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
freeknight #5196 üzenetére
A fosztogatást nem tartom valószínűnek. Ha odáig fajulna a helyzet, bevetnék a honvédséget. Erre minden országban nagyon figyelnek, hogy ne legyen áruhiány alapvető élelmiszerekből. Ha a rendőrségnek túl sok lenne a munka, akkor azonnal kivezénylik a katonákat (már akik éppen nem külföldön/a határon szolgálnak). A tartalékosok is bármikor behívhatóak a mostani helyzetben.
-
kw3v865
senior tag
válasz
snecy20 #4972 üzenetére
Alapvetően nem tartom problémának, ha mértékkel halmoznak fel éllmiszert, ha ritkábban mennek boltba, már az is egy komoly előny. Szerintem az lesz majd, hogy változatosabb étkezésre vágynak, aztán mégis csak kimozdulnak bevásárolni, aztán dobálják kifelé a sok megromlott kaját...
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz
Feketelaszlo #4688 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de ezt a nyájimmunitás dolgot egy szakértő mondta (a brit miniszterelnök egészségügyi főtanácsadója). Persze lehet, hogy téved, mondanak sokfélét a járványról. De hasonló számokat hallottunk a németektől is.
Forrás:
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/egy_brit_tudosnak_van_valasza_nyaj_immunitas_kell_a_virus_ellen.702066.html -
kw3v865
senior tag
válasz
NavySeal #4580 üzenetére
Így van, ha komolyabb áruhiány lenne élelmiszerből, az zavargásokat is eredményezne. Ezt mindenképp el akarják kerülni a kormányok. Azért jó lenne valami védőfelszerelést juttatni a sofőröknek. Bár munka során ők kevés emberrel érintkeznek alapvetően. Azt valószínűnek tartom, hogy egyéb termékekből simán lehet áruhiány, de azokra kereslet se nagyon lesz...
-
kw3v865
senior tag
válasz
freeknight #4098 üzenetére
Nézz már rá a dél-koreai adatokra is légy szíves... Ott ráadásul régebben kezdődött a járvány.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Dyingsoul #4019 üzenetére
Semmi olyan nem hangzott el igazából, amit eddig nem tudtunk, talán csak az lehet infó, hogy jelenleg nincs igazoltan koronavírusos egészségügyi dolgozó, de karanténban van néhány. Továbbá, egyelőre nincs szó róla, hogy kapnak-e segélyt azok a szülők, akik otthon maradnak a gyerekkel.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Oposzumtoszó #3234 üzenetére
A cseppfertőzéses terjedésnek talán még nagyobb jelentősége van, mint a tárgyakon való terjedésnek, hiszen ha megfogsz egy szennyezett tárgyat, de gyakran kezet mosol/fertőtleníted, illetve nem érinted meg az arcodat, azzal jelentősen csökkented az esélyét a terjedésnek. Viszont a levegőben szálló kis aeroszolok belégzése ellen csak komolyabb maszkkal tudsz védekezni. Ezek hiánycikkek, és szerintem ez így is marad még 1-2 hónapig, ugyanis az egészségügyben dolgózóknak lesz szükségük ezekre, ráadásul kb. 4 óránként cserélni kell.
Így csak távolságtartással lehet védekezeni. -
kw3v865
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2614 üzenetére
A UPC-s nélkül volt 13.
-
kw3v865
senior tag
Szép infógrafika a koronavírusról, reméljük, hogy ezentúl is gyakran frissíteni fogják:
https://informationisbeautiful.net/visualizations/covid-19-coronavirus-infographic-datapack/ -
kw3v865
senior tag
válasz
#16729600 #2358 üzenetére
Ténylegesen le kellene zárni legalább az osztrák és szlovén határt, a személyforgalom tiltani. A románok most simán bejuthatnak, azt hazudják nem olaszból jönnek, senki nem tudja ellenőrizni. Ki kellene vezényelni a hadsereget, és minden egyes útra útakadályt, szögesdrótot helyezni, természetesen élőerővel is védeni 24 órában. Bár ez sem igazán jó megoldás, mert sajnos utána Szlovákia felé kerülnének.
Akárhogy is nézzük, nem egyszerű ez, most visszaüt a "szabad határok Európája". -
kw3v865
senior tag
Európa feladta a harcot, ezentúl nincs is értelme nézegetni a napi új megbetegedésekre vonatkozó adatokat:
"
Több országban is úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a tesztelési kritériumokat és ennek köszönhetően az esetszámok csökkenhetnek a következő napokban. Amikor Kína tett hasonlót óriási kritika érte, most az európai államok hasonló módon döntöttek. Lássuk a részleteket!
Svédországban a legmagasabb szintre lépett a készültség és ezzel párhuzamosan a hatóságok az egészségügyi dolgozók és a súlyosan betegek tesztelésére fókuszálnak a jövőben és a normál emberek tesztelése háttérbe szorul. Erről Per Follin a svéd járványügyi hivatal egyik munkatársa beszélt. így aki enyhe tünetekkel rendelkezik, annak azt mondják maradjon otthon és nem tesztelik, így nem tudható, hogy fertőzött-e. Forrás: Helsingin SanomatSvájcban is úgy döntöttek, hogy csak azokat tesztelik, akiknek komoly már meglévő egészségügyi problémája van, vagy pedig 65 évnél idősebb. Azok, akik ebbe a kategóriába nem esnek bele, arra kérik, hogy maradjanak otthon és vállaljanak önkéntes karantént. Az embereknek azt javasolják, hogy ha másokkal laknak együtt, akkor zárkózzanak be egy szobába, ott is egyenek és a tünetek elmúlása után 24 órával jöhetnek ki az otthonukból – forrás: lenews.chNémetország: A Robert Koch Intézet oldalán olvasható, hogy “nagyon dinamikusan változó helyzet” miatt az Intézet oldalán csak azok az adatok jelennek meg, amelyeket elektronikus formában kapnak meg, a manuálisan jelentett esetek többé nem jelennek meg az intézet oldalán. A Robert Koch Intézet adatai voltak eddig a hivatalos német adatforrás, mostantól ezek a valósnál alacsonyabb számot mutatnak majd. Forrás: Robert Koch Intézet
Megjegyzés: A fenti esetek világosan mutatják, hogy a hatóságok elengedték a tesztelést és az eset azonosítást és ez többé nem prioritás. A döntést az indokolhatja, hogy a járvány megfékezését már nem tartják valószínűnek. Ugyanakkor az esetszámok emiatt történő visszaesése hamis képet fest majd a valós helyzetről és ez az emberek viselkedését is befolyásolhatja, ami gátolhatja a vírus terjedésének lassítását ." -
kw3v865
senior tag
Végre egy hasznos intézkedés a magyar hatóságoktól: https://index.hu/belfold/2020/03/10/autopalya_pihenohely_fertotlenites/
-
kw3v865
senior tag
Pékségben is gyakran puszta kézzel fogdossák a kenyeret az alkalmazottak, amikor szeletelik (csak egyik kezükre húznak vékony nejlon kesztyűt), aztán meg fogdossák a pénzt... Mostantól én se szeleteltetem fel a kenyeret.
Egyébként nem biztos, hogy nagyon parázni kell ettől, hogy a kaja vírusos lesz: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/koronavirus-kell-e-felnunk-attol-hogy-etteremben-vagy-rendelt-eteltol-fertozodunk-meg.1089849.html
"Bár egyelőre még pontos tudásunk nincs arról, hogy ételeken keresztül elkaphatjuk-e az új koronavírust, szakértők úgy gondolják, hogy ennek nem nagy a valószínűsége."
-
kw3v865
senior tag
Nagy baj, hogy ilyen elmebetegek praktizálhatnak. Rég ki kellett volna b*szni az orvosi kamarából ezeket a homeopátiás idiótákat. Sajnos kevés a háziorvos (is), a minőség pedig alacsony...
-
kw3v865
senior tag
Friss hazai adatok: újabb 3 iráni migrinél állapítottak meg koronavírus-fertőzést.
-
kw3v865
senior tag
Ezt most nem értem, hogy jön ide a kutya. Egyszerű a képlet: nagyüzemi konyha van, mindenki ugyanazt kapja. Csak azért, mert ők irániak, nem kapnak különleges kaját, ez nem kívánságműsor. A magyar is megeszi, ők is meg fogják, ha éhesek. Jó, azt elismerem, ránézésre nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek az étel, de bajuk biztos nem lesz tőle. Szerencsére még nem volt alkalmam kórházi kosztot kóstolni...
-
kw3v865
senior tag
Én biztos kihasználtam volna a lehetőséget egy kis trollkodásra.
Ha éhes, úgyis megeszi! Egyébként meg ha Magyarorszégra jössz, tiszteletben kell tartanod a magyarok kultúráját. Néhány allah-hívő miatt nem változtatják meg a napi menüt. Nehogy már mi alkalmazkodjunk hozzájuk. Ennyi!
-
kw3v865
senior tag
A holland beteggel kapcsolatban nagy a csend napok óta. Ezek szerint talán mégsem koronás? Ennyi idő alatt már bőven letesztelhették.
-
kw3v865
senior tag
Szerintem alapvetően jól összefoglaltad a lényeget a jelenleg rendelkezésünkre álló infók alapján. Annyit azért hozzátennék, hogy ha megnézzük a dél-koreai adatokat, ahol tudjuk, hogy komolyan veszik a dolgot és nem sajnálják a pénzt a tesztelésre, azért a halálozási arány lényegesen kedvezőbb: én most 0,72%-ot sázmoltam a Worldometers alapján. Ez is druvább, mint az influenza, de azért emiatt nincs ok a pánikra, még ha felkerekítjük 1%-ra, akkor sem. Persze pontosabb számokat majd a járvány végén lehet mondani.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Soulfly842 #1206 üzenetére
Az is érdekes, hogy annak ellenére, hogy a németeknél már legalább 800 igazoltan koronás beteg van, a halottak száma egyelőre 0. Bizony sokat számít az egészségügyi rendszer fejlettsége!
-
kw3v865
senior tag
Küldöm ezt a dalt a Covid-rettegőknek: https://youtu.be/V9YirNgAzXI
Egyébként Vietnámban ez a hivatalos állami koronavírus-videó!
-
kw3v865
senior tag
válasz
t72killer #1095 üzenetére
Talán az olaszoknál és a franciánál felhívták már erre a figyelmet. De egyébként maga az ember teheti a legtöbbet. Igazából intelligencia kérdése ez többnyire. Aki nagyjából képben van a napi hírekkel, tudja milyen óvintézkedéseket lehet tenni. A nyugdíjasok általában könnyebben megtehetik, hogy otthon maradnak, max.bevásárláskor mozdulnak ki. Ehhez nem is kell messzire menni.
-
kw3v865
senior tag
Statiszkák az olasz halálos áldozatokról: https://hvg.hu/elet/20200306_Olasz_halalos_aldozatok
Az olasz áldozatok több mint fele 80, 90 év fölötti volt, és többségüknek nem is egy súlyos betegsége volt (ez nem meglepő 65 év velett nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egészséges).
-
kw3v865
senior tag
válasz
t72killer #935 üzenetére
"Necces náluk a helyzet az É-Olaszo.-ban dolgozó milliónyi állampolgár miatt, akik most gondolom "haza"menekülnének."
Magyarországon keresztül... A román egészségügy tényleg a legalja az EU-ban. Pár éve volt egy komolyabb diszkótűz Bukarestben, és a legtöbben nem a tűzben haltak meg, hanem később a kórházban, fertőzésben...
-
kw3v865
senior tag
válasz
aprokaroka87 #861 üzenetére
Benne van az indexes cikkben: "
Arra szinte minden szakértő felhívja a figyelmet, hogy nagyon valószínű, hogy idővel a kevésbé veszélyes vírusváltozat lesz a nyerő, hiszen azt nehezebb kiszűrni a hagyományos járványügyi intézkedésekkel. Bár a közvélemény fél a mutáció és a mutáns kifejezésektől, mert azt hiszik, hogy egy mutáns vírus csak rosszabb lehet., a valóságban a legtöbb mutáció a vírusnak rossz (és nekünk jó). Az RNS-vírusok különösen hajlamosak rossz mutációkat összeszedni, így általában idővel romlik a hatékonyságuk. " -
kw3v865
senior tag
válasz
Graphics #834 üzenetére
@emvy és @Graphics
Ez így igaz, legtöbb esetben az Erasmusos európai diákok se azért mennek külföldre, hogy tanuljanak. A buli a lényeg legtöbbjüknél, igazából többnyire csak a nyelvtanulás a haszna. Legalább is ezt láttam egyetemista koromban, hogy aki Erasmusra ment, az nem vitte többre, mint én, sőt! Legtöbbjük ma is csavarog a világban, különösebb hasznot nem hoz a társadalomnak, nincs stabil munkahelyük (nem sok értelme volt az adófizetők pénzéből kitaníttatni). -
kw3v865
senior tag
Semmi megleő nincs ebben, sajnos. Ezekkel a migráncs diákokkal többnyire egyébként is rosszak a tapasztalatok. Általánosságban elmondható, hogy bulizni jönnek ide és inni, Európában élik ki magukat, amikor végre elszabadulhatnak a középkori szinten lévő ázisai és afrikai országokból. A tanulás kevésbé érdekli őket... Persze nagy nehezen átrugdossák őket a vizsgákon, mert nagyon komoly bevételt jelentenek az egyetemeknek, különösen az orvosi karoknak. Persze vannak azért kivételek is, ismerek egy szír PhD-hallgatót, aki komolyan is veszi a tanulást/kutatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest