Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Watch GS Pro - strapacska
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
válasz
Motion_Blur #97687 üzenetére
+1
46 vagyok, de még ojtatlan. -
NavySeal
senior tag
Ma hívtam a háziorvosomat, hogy mikor is kaphatnék oltást hol állhatok a listán.
46 éves vagyok, mindenféle krónikus betegség nélkül.
Azt mondta, hogy valószínű a következő 2 hétben lesz valami, mert most nincs semmi nála...majd keresni fog.
És még hogy pörög...első nap regisztráltam.
(ja, meccsekre, stadionokba nem szoktam járni) -
NavySeal
senior tag
válasz
MaxxDamage #97199 üzenetére
Hivatalosan igen, mehetsz. Én a cégemnél csináltatok egy gyorstesztet hétfőn reggel és ennyi.
-
NavySeal
senior tag
válasz
this is life #97181 üzenetére
Ez, ha jól tudom azokra vonatkozik, akik külföldről jönnek, mennek.
Nem olyan karanténra, ami megbetegedésre lett elrendelve. -
NavySeal
senior tag
Feleségemmel és a két gyerekkel a 2-ik 10 napos karanténban vagyunk. Most vasárnap jár le és ugye az eljárásrend szerint már nem tesztelik, tünete nincs így mehet dolgozni. A munkahelyén a kollégák megkeresték a főnököt, hogy hívja fel a feleségemet, hogy csináltasson PCR tesztet és ha negatív, akkor menjen be. Persze mivel az eljárásrend nem ez, fizetőset kell csináltatni és még 2-3 nap táppénz, amíg az eredmény nem lesz meg. Reméljük ismét nem lesz pozitív, mert még 10 nap karantén és felkötöm magam
Na, ilyenkor mit lehet szerintetek tenni? -
NavySeal
senior tag
válasz
Saskakas18 #96860 üzenetére
Feleségem pont így volt. Újraindul a 10 nap házi karantén.
-
NavySeal
senior tag
Na, a csütörtöki negatív gyorsteszt után levett PCR mintának most lett meg az eredménye a feleségemnek, ami sajnos pozitív lett. Most járt volna le a vasárnap a 10 napos karanténunk. Ilyenkor ismét 10 nap?
Mi ilyenkor az eljárásrend? -
NavySeal
senior tag
Feleségemnek 1 hete lett a gyorstesztje pozitív. Azóta (bár elrendelő rendelet nem jött) házi karanténban van a család. Tünetei, amik voltak: fejfájás, karjai fájtak, hasa nagyon fájt, többször hányinger, egyszer hányt és persze köhögés meg a gyors kimerülés, fáradtság. Ma volt neki egy házhoz jött eü csapat általi gyorsteszt, ami negatív lett, PCR mintát is levették, arra 2-3 napot mondtak. Én és a gyerekek tünetmentesek vagyunk, minket ugye nem tesztelnek.
Hétfőn megyek be a céghez egy gyorstesztre, ha addig maradok tünetmentes.
Azért az durva, ha vége a karanténnak, akkor a karanténban lévőket nem tesztelik legalább gyorsteszttel. Ha netán én pozitív lennék simán vihetném ide-oda a vírust.
Ha hétfőn negatív leszek, akkor remélem hívnak engem is lassan majd ojtásra -
NavySeal
senior tag
válasz
szabi__memo #94011 üzenetére
Eddig karatéztam és futottam. Karate ugye elmaradt, de lett otthoni köredzés. Amúgy tavaly híztam, ezért is kezdtem odafigyelni mit eszek és el kezdtem újra edzeni.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Foxmulder89 #93789 üzenetére
Már ne is haragudj, de csak az ismerettségi körömben is van kb 3-4 olyan ember, aki bizonyítottan a koronába halt bele. 39-7x évesig. És igen, volt akinek veleszületett szívbetegsége volt (39 éves), de vígan élt, nem kellett rendszeresen kórházi ellátásra járnia, stb...
-
NavySeal
senior tag
Az jó, mert azt jelenti, hogy a feleségem kb. 10-ik nap körül jár a fertőzésben (április 1-én lett pozitív a gyorsteszttel és márc. 25-én kezdett köhögni) így magas láz és folyamatos (azért picit van) köhögés és mellkasfájdalom, nehézlégzés hiányában talán nem fog súlyosbodni már nála. Most nagyon fáj a hasa, tegnap meg a bal karja fájt nagyon.
-
NavySeal
senior tag
Az antigén gyorsteszt a fertőzés kezdete után mennyi idővel mutathat először pozitivitást?
-
NavySeal
senior tag
válasz
S110rgyuri #93443 üzenetére
Aztakutyamegamacska...tovább leszek a kóterbe, mint a feleségem? Naccerű
Köszi egyébként a hasznos infókat! -
NavySeal
senior tag
válasz
ubyegon2 #93425 üzenetére
Persze, nem akarom elkapkodni, csak marhára nem volt ez meg. Április vége, május eleje előtt szerintem amúgy sem jutnék sorra, jutottam volna sorra. Majd házidokival konzultálok.
Ő a feleségemnek a tesztelés után azt mondta, hogy engem simán beoltana, mert nincs tünetem...Tényleg ezért lehet oltás után egy-két olyan hírt hallani, hogy kórházba került szerencsétlen alany.
-
NavySeal
senior tag
válasz
ubyegon2 #93375 üzenetére
Nem sietek, csak azt nem tudom mi a teendő...
C, D, Zink+Mg, omega3 már évek óta megy, így ezekból van itthon bőven szerencsére. Háziorvos javaslatára vettünk még Aspirin Protect-et a feleségemnek (napi 1 tabletta). Ma panaszkodott, hogy fáj a bal karja (ez tegnap még nem volt).
Pulzoximétert még tavaly az első hullámnál vettem
Elvileg tegnap a háziorvos a teszt után lejelentette a feleségemet.
Hogy van a hatósági karantén hivatalos elrendelése? Értesítenek majd? Pozitív teszttől számít a 10 nap? Mert a köhögése meg van már egy hete. -
NavySeal
senior tag
Guruk! Ha átmegy rajtunk a britt cucc úgy, hogy csak a feleségemnél van/lesz tünet, akkor a 10 napos karantén után elvileg én is megkaphatnám az oltást? Van erre valamilyen "szabály", eljárásrend?
Ha jól gondolom és csak enyhe tünetek jönnek max ki esetleg rajtam (remélem nem), akkor a 10 napos karantén után - tünetmentesen természetesen - szabadulok én is mindenféle teszt nélkül? -
NavySeal
senior tag
Ennél az angol mocsoknál mekkora a lehetősége, hogy családon belül elkapjuk a gyerekekkel, illetve tünetmentesen is átmehet rajtunk? Ha nincs tünet, akkor a gyorsteszt is negatív marad?
Nyilván mostantól megtesszük, amit lehet, de már 1 hete köhögött az asszony, mire meg lett a teszt. Most ffp2 maszkot adtam rá és elkülönítettük amennyire ez lehetséges. -
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
Nálunk is beütött a Covid. Feleségem gyorstesztje pozitív lett (tegnap volt dokinál, hogy 1 hete enyhén köhög és kicsit gyengébbnek érzi magát). Doki elküldte sürgősséggel vérvételre és tüdőröntgenre, de azok után azt mondta minden OK. Mondtam neki, vegye ki a mai napot ne menjen be dolgozni (ki sem írták). Ma azért elugrottam a patikába és vettem egy gyorstesztet, hogy menjen vissza a dokihoz és kérje meg, hogy végezze el a tesztet. Na ez 3 perc után pozitív lett. Én is csináltattam egyet máshol, az enyém negatív. A két gyereknek és nekem nincs semmi tünetünk. (remélem nem is lesz).
Én 46, feleségem 37, gyerekek 11 és 8.
Favipiravírt nem ír a doki, mert szerinte komoly mellékhatásai vannak (Aszpirin Protect-et javasolt bevenni 1 tabletta/nap) és rákot is okozhat.
Én évek óta eszem a D- és C-vitaminokat egyéb más vitaminokkal együtt.
Reméljük ennyivel megússzuk.
Vigyázzatok magatokra! -
NavySeal
senior tag
válasz
zsolt_64 #73706 üzenetére
Így vagyok vele én is. Párszor megfordult a fejemben, hogy FB-on, vagy akár szóban is vitázzak ezekkel az emberekkel, de rájöttem, hogy tök felesleges. Valószínűleg hinni akarnak valami nagyon nagy összeesküvésben és egyszerűen nem hallanak meg mást. Persze én sem az ezoterikus Erzsikéről beszélek, aki mindent (is) tud a világról, annak teremtéséről és transzcendentális működéséről, hanem a diplomás többnyire mérnök ismerősökről.
Mind1 én beadatom az oltást (5G chip-el)ez a felelős magatartás ezekben az időkben.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Elektrosokk #68357 üzenetére
Jézus, részvétem!!!
-
NavySeal
senior tag
válasz
Kékes525 #64743 üzenetére
Az a helyzet, hogy szűk családi körben is kb. én vagy az egyetlen, aki beoltatná magát (46 éves vagyok, hobbi sportolok és nincs semmilyen - tudott - betegségem)
Még a feleségem is azt mondja, majd úgyis beoltatja magát sok mindenki, ő addig nem, amíg nem tudni milyen hosszú távú tapasztalatok vannak az oltások mellékhatásával kapcsolatban. -
NavySeal
senior tag
válasz
Nagymelák #60453 üzenetére
Nem normális szerintem se, de így működik. Feleségem Járási Hivatalban dolgozik. A héten lett egy koronás beteg, de hivatalos bejelentés, infó nem jött róla még!!! Ma kiderült (folyosón!!), hogy az előző beteg egy szorosabb munkatársa szintén elkapta.
Tegnap meg jön haza a feleségem, hogy hétfőtől sofőröket toboroznak náluk (ismétlem Járási Hivatal) önkéntes alapon lehet menni saját autóval orvostan hallgatókat vinni pedagógus covid szűrésre. (benzint állja a cég...) -
NavySeal
senior tag
válasz
Elektrosokk #60205 üzenetére
Mert folyékony 5G-t kapnak
-
NavySeal
senior tag
Hallottatok új infót a vércsoport vs Covidról?
Van ebben a vizsgálatban valamilyen fejlemény? -
NavySeal
senior tag
Ma eljutottam a háziorvoshoz és megkaptam az influenza oltást. Dokim tök kivan, hogy nehogy már azt gondoljuk, hogy "csak" ennyien halnak meg naponta Covid miatt, mikor neki az orvos/ápoló ismerősei is sokkal többet mondanak.
Mondtam neki, hogy mi itt jó páran azért kételkedünk a számokban, de hát a királyi kommunikációt sokan benyalják sajnos.. -
NavySeal
senior tag
válasz
Corleone33 #58642 üzenetére
Így van. Majd ha "hullanak" (ne legyen így!) az ismerőseik, akkor talán-talán. De anyós is 68 már, szóval én komolyabban venném a helyébe.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Corleone33 #58639 üzenetére
Anyósomnak sem tudom megmagyarázni, hogy ez nem egy "rendes" influenza, hanem annál jóval veszélyesebb. Mantrázza, hogy ..."a halálozási számok nem emelkedtek, akkor meg miről beszélünk?" szöveget folyton.
-
NavySeal
senior tag
-
-
NavySeal
senior tag
válasz
t72killer #54042 üzenetére
No, nálam 8 és 11. Szuper volt a 3 hónapban minden de-t tanítással eltölteni, majd du-n kb 1h a dokumentációval (eredmények feltöltése, stb...) Ha csak 2-3 max 4 hét iskolabezárás, akkor ok, amúgy pedig az általánost hagynám.
Egy középiskolás már szerintem biztosan tud egyedül tanulni, ott kialakult valszeg a felelősségérzet jobban. -
NavySeal
senior tag
válasz
Kisgépkezelő #53844 üzenetére
Valószínűleg Te a másik (Mindenki-Sok) halmazban vagy akkor.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Corleone33 #53832 üzenetére
És mégis mennyi időre?
-
NavySeal
senior tag
válasz
Nagymelák #53805 üzenetére
OMG! Nálunk legalább ilyen nincs. Szépen haladnak a második osztályos lányomék. Inkább az ötödikes fiamnál tapasztalom én is ezt a kapkodást. De még ez is sokkal jobb, mintha munka mellett nekem kellene tanítani őket.
Persze egy 2 hetes online oktatás az más, de 2-3 hónap ismét az ne legyen. -
NavySeal
senior tag
válasz
t72killer #53799 üzenetére
Én az általános iskolákat nem zárnám be. Amit abban a 3 hónapban tanultak az nem igazán nevezhető haladásnak.
Egy középiskolástól már szerintem elvárható, hogy minden feltétel megléte esetén otthon magától tudjon tanulni.
Nekem 8 és 11 éves a két gyerek (1. és 4. osztályosok voltak). Konkrétan fél napokat nem tudtam dolgozni itthon HO-ban (és én itthon lehettem HO) és már a munka minőségére ment a tanítás.
Ha nem lesz munkám, etetni sem fogom tudni őket. -
NavySeal
senior tag
3989/84
-
NavySeal
senior tag
válasz
freeknight #53513 üzenetére
Leccszí, bár én sem várok egetverő nagy dolgokat.
-
NavySeal
senior tag
Gulyás szerint a héten újabb szigorítások lesznek. (index.hu)
-
NavySeal
senior tag
válasz
BalanceR #52938 üzenetére
Ezt én is, hisz ellenkező esetben teljesen kontraproduktív lesz (nem büntetnek a szigorítás ellenére, akkor miért vegye komolyan).
Vidéki kisvárosban lakom a helyi pékségben dolgozó hölgyek orrán szinte soha nincs maszk. Itt még mindíg a "Ez csak egy sima influenza" lemez megy többségében. (anyós is ezt tolja)
Kormányzati kommunikációnak kellene ezt is tisztába tennie és összehasonlítania objektív módon, bár a nem gondolkodókon ez sem segítene. -
NavySeal
senior tag
válasz
zolisx4 #51698 üzenetére
Én ezeket az embereket nem értem. De tényleg...Kirúgták volna a munkahelyről, ha felelősen eljárva otthon marad, amíg nem érzi magát jobban?
Ezt a magyarok nagy része sajnos évről-évre megismétli az influenza szezonban is.
Nekem is volt februárban kolléganőm (szemben ül velem), aki azt mondta szerinte influenzás, kicsit lázas is de bejött dolgozni, mert még nem volt ideje elmenni dokihoz...
1 hét múlva már otthonról üzent, hogy féloldali tüdőgyuszija van és influenzás. -
NavySeal
senior tag
válasz
Soulfly842 #51671 üzenetére
Ezzel a max 1 hónapos leállással, szigorítással szerintem itthon is túl tudnák élni a vállalkozások, cégek ha nehezen is. Én még hozzácsapnám a középsulikat és a fősulikat/egyetemeket is.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Jablocskov #51500 üzenetére
Nem akarják megismételni a tavaszi reprezentatív egész országot érintő tesztet? Kíváncsi lennék mi jönne most ki átfertőzöttségi számnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Leállnak a Star Wars: Hunters szerverei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest