- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Pandaboy #39517 üzenetére
Kezdésnek ezt elolvashatád: LCD-fajták: TN, VA vagy IPS? (elsősorban monitorokról van szó de alapnak jó)
Amúgy sajnos nincs üdvözítő megoldás mert:
- egy adott márka adott típusú IPS panelja lehet jobb mint egy másik márka, típus VA panelja vagy fordítva
- a felhasználás módja is számíthat pl.: az alap tulajdonságok miatt aki SZIGORÚAN filmezésre akarja használni annak ajánlottabb LEHET a VA DE show műsorok általános tartalom esetén lehet jobb az IPS
- a nagy alapvetés hogy az IPS-nek jobb a betekintési szöge és a színvisszaadása a VA-nak pedig a kontraszt jobb de ahogy egyre modernebb IPS vagy VA panelekről van szó amiknél a panelek és a különböző képjavító stb. dolgok is be vannak építve ezek a különbségek egyre jelentéktelenebbek.
- az is nagyon fontos, hogy milyen az egyéni ízlésed melyik fekszik jobban a te ízlésednek plusz még ezeket a tévéket is lehet finomhangolni, ezt azt állítani rajtuk amikkel sokat változhat a végső eredmény.Végső konklúzió talán az hogy amint tudod mennyit szánnál rá és mekkorát vennél akkor az ismertebb márkák adott tévéiről megpróbálsz pár dolgot megtudni pl. google-n rákeresel hátha van valami "review" róla teszt leírás pl.: Rtings vagy [Trusted Review]
A márka sem mindegy:
LG, Samsung, Sony, Panasonic, Toshiba, Philips
Nagyjából ezeken a márkákon belül érdemes mozogni. -
junior19
senior tag
válasz
Pandaboy #39517 üzenetére
Én mivel este sötétben kerülök oda, hogy esetleg megnézek egy filmet, ezért nálam kizáró ok volt az ips. Én 50UK6300-ast vettem, a kontrasztaránya 5000:1-hez felett van kicsivel, a fekete szint értéke 0,018 nits.
Az ips paneleseknél 1500:1-hez már jónak számít, az átlag 1000 környékén van. Ezeknek a fekete szint értéke már 0,1- 0,2 között van. -
Zoló1981
tag
válasz
Pandaboy #39497 üzenetére
Valószínűleg tényleg az említett cég "hangkeltői" vannak benne, hiszen nem dobálózhatnának jogi következmények nélkül más cégek feltüntetésével.
Látunk erre példát okostelefonok hangszóróinál és kameráinál is.
Most vettem egy 124 cm-es LG-t, és bár nincs feltüntetve ismert audiotechnikai cég, elég szép hangzása van (persze mély hangokat nem kell keresni).
Nem éppen a legkeskenyebb modellek közé tartozik, úgyhogy feltehetően a hangminőség összefügg a készülékház méretével és kialakításával is (akár a hangfalak esetében). -
Cs1csó
titán
válasz
Pandaboy #39497 üzenetére
NEM lehetetlen de azért mindent nem kell elhinni inkább ha lehet hallgasd meg hogy TÉNYLEG jobb e a hangzás. Megmondom neked őszintén nem sokra tartom ezeket a beépített csodákat a fizika törvényeinek megerőszakolása nem vezet soha jóra, mit is értek ez alatt:
- kicsi helyen vannak a hangszórók - nincs tér, megfelelő méretű doboz
- a tévék MŰANYAGBÓL vannak a jó hangfal MDF lapból vagy valami fához hasonló anyagból van de nem műanyagból.Már itt elbukik az egész. Sokkal jobban jársz ha veszel 2 db minőségi álló 2 utas sztereo hangfalpárt ha minőségi hangzást akarsz vagy egy házimozi rendszert.
-
blakey
titán
válasz
Pandaboy #39481 üzenetére
Én azt kérdezném, hogy miért csak 10 bites HDR-es tévék vannak? Amikor monitorban 24 bitest is lehet kapni már 10 éve. - 8 bit alpixelenként, mivel a pixel RGB ezért 3X8 azaz 24bit, a 10bit pedig30 bit.
A másik kérdésem az olcsóbb 8 bites tévékre miért írják rá, hogy HDR-es ha az kevesebb színmélységet tud? - valószínűleg képes fogadni a HDR jelet és azt megjeleníti BT709-en.
-
coppola
tag
-
Pandaboy
tag
válasz
Pandaboy #39414 üzenetére
Pontosítok tehát ...láttam élőben egy 600 ezres LG SUHD tévét, annak TÖKÉLETES betekintési szöge és a feketéje elég sötét volt. A színei is élénkebbek voltak. A Samsung oldalán írják a SUHD-ből lett a Qled. És mivel már lehet kapni 270 ezerért Samsung QLED tv-t, ezért az LG is adhat 220 ezerért QLED tv-t. (LG 49SK8100PLA)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pandaboy #39377 üzenetére
"Full HD és UHD között alig van különbség, ha a látható pixeleket"
Irány a szemészet! KomolyanMár évekkel ezelőtt simán kiszúrtam kartávolságból, melyik az UHD, melyik a FHD. Mivel a szemem xar, meg a szemüvegem sem mindig jó, távolabbról nem próbáltam, viszont számítógépes játékkal majdhogynem a szoba túlvégéről is ordít a különbség.
Az Oled tévén nem láttam pixeleket.
Mondom, szemészet!Azt is kiböktem, hogy az LG tv-inél valami rafináltság van. Kiderült, hogy RGB helyett RGBW pixeleket használ, ezért vízszintesen eléggé elkeni a képet. Filmre ok, monitornak használhatatlan.
A Qled sem érhet a nyomába,
Mert a QLED is LCD, csak kicsit még reszeltek rajta -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pandaboy #39374 üzenetére
Én pl azért nem válaszoltam, mert nem igazán értem, hogy egy nagyítás miért rontana a képminőségen, főleg ha az 5Mpx-ről 8Mpx-re történik.
Amúgy meg ha van egy FHD monitorod/tévéd, akkor kipróbálhatod: fogod az 5Mpx-es képedet, 50%-ra kicsinyítve elmented, kiteszed teljes képernyőre.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pandaboy #39354 üzenetére
1000-1600Hz jobbára kamu.
Utána kell nézni, hogy mit értenek ez alatt. A vége rendszerint az, hogy 60Hz-es jelet tud max fogadni, de tud belőle interpolálni, meg ha még tud fekete képet beszúrni, az még 2-vel felszorozzaSzámítógéppel ez mind akkora késleltetés, hogy használhatatlan.
4K-60Hz
Azt takarja, hogy tud HDMI2.0-t a rendszer. HDMI1.4 csak 30Hz-en engedi a 4K-t, ami ha jobban tetszik, akkor 30fps, 30 kép másodpercenként. Borzasztóan zavaró tud lenni, főleg, ha tudsz vakon gépelni. -
Cs1csó
titán
válasz
Pandaboy #39350 üzenetére
- 50-55" felett már szinte nincs is FHD tehát ha ilyen vagy ennél nagyobbat mondjuk 65"-at akkor csak UHD ajánlott
- A felkonvertálást nem tudom pontosan de ha jó minőségű FHD tartalom akkor azzal nem lesz gond, de mint írtam ha 55-65"-os tévét akarsz akkor nincs is igazán választási lehetőséged
- a panelek közötti különbségre itt egy leírás: [link] igaz monitorokról van szó de a tévénél is áll.
A legfontosabb az lenne ha az ember maga tudná megnézni és letesztelni ideális körülmények között , sajnos van olyan ahol az IPS van ahol a VA jobb.
Alapvetően aki kimondottan mozizni szokott, enyhén sötétített szobában arra jobb lehet a VA panel, a jobb kontraszt arány, szebb feketék miatt. Az IPS a színek miatt jobb bár mint írtam tesztelni kellene.
- természetesen ha van rajtuk WIFI kapcsolat akkor úgy is lehet netezni filmek átvitelére pl. routerrel már macerás lehet a nagy adatmennyiség miatt arra inkább kábel a jobbMIÉRT DRÁGÁBB?
- modernebb panel, újabb típus
- erősebb hardver - a processzor jobb stb.
- egy-két új fícsört tartalmaz amit a korábbi modell nemMELYIK ADJA A LEGSZEBB KÉPET:
Ilyen talán nincs is sokszor egyéni ízlés kérdése van aki az erősebb színeket kedveli - pl. én nem - van aki a fényerőt is szereti ha magasabb stb.
LG, Samsung, Sony, talán ezek közül érdemes választani és ha már 55" feletti UHD tévét választasz legyen HDR képes tévé is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest