- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nightshadow #8853 üzenetére
Értem.
Akkor még arra lennék kíváncsi, hogy ha szempont a játék, és időnként monitorként is lenne használva akkor melyiket ajánlanád? Vagy mindegy? -
válasz
nightshadow #8847 üzenetére
A színvilág viszont az IPS-nél jobb, nem?
-
válasz
nightshadow #8839 üzenetére
De hát pont ezeket linkeltem én is! Akkor ezek szerint jól választottam?
Az LG és a Samu közül Te melyiket vennéd, és miért?
-
Soma01
veterán
válasz
nightshadow #8839 üzenetére
Nem tudom mennyire, hülye kérdés, de ez tud DLNA-t?
Esetleg LG (ha már van 3D, akkor passzív nem jobb)? -
pegazus7
újonc
válasz
nightshadow #8821 üzenetére
Ezzel a hozzászólásoddal nem sokat segítettél. Nem kritikát kértem , hanem választ, hogy létezik e ilyen.
-
Kobun1980
aktív tag
válasz
nightshadow #8832 üzenetére
Azt néztem én is korábban, de pont a smart funkció miatt esett ki a paklibol. Nem az árkülönbség a mérvadó, de másban mivel tud többet a 6400?
-
Kobun1980
aktív tag
válasz
nightshadow #8823 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A Samsungban a F6400-ast néztem, de mivel nem kell a smart, ott megoldja a 6100-es.
Az mennyire lehet jó választás? -
pisti22
csendes tag
válasz
nightshadow #8737 üzenetére
Na és ez mit jelent
Ezeknél a tipusoknál amiket felsoroltam az LG az passziv a Samsung meg aktiv?
-
pisti22
csendes tag
válasz
nightshadow #8735 üzenetére
De az LG ben is nagyon szép a kép. De a samsungban jobb?
-
rolii21
aktív tag
válasz
nightshadow #8718 üzenetére
De amit linkeltél ha jol látom van lan csatlakozó. És a fogyasztása is más.
-
rolii21
aktív tag
válasz
nightshadow #8713 üzenetére
Köszi de ez nem ugyan az a tv.
-
Gicz
addikt
válasz
nightshadow #8711 üzenetére
ha beül elé 1m-re akkor nem kicsi az
-
drzozo
senior tag
válasz
nightshadow #8705 üzenetére
És ha a játékot kilőjük? Tehát mondjuk 70-80% film - 20-30% játék, akkor is a Sony képe lenne folyamatosabb és szebb?
-
drzozo
senior tag
válasz
nightshadow #8703 üzenetére
Samsung UE32F6200 vs. Samsung UE32F6400 vs. Sony KDL-32W650A közül melyiket? Én spec. a Sony felé hajlok. Délután 4-re már mennék is az edigitalba megvásárolni.
-
drzozo
senior tag
válasz
nightshadow #8667 üzenetére
Na sikerült meglesnem az MM-ben. Megmondom őszintén, r**adtul nem nyerte el a tetszésem. Összehasonlítva egy 200hz-s TV-vel, a 42F5000 már majdhogynem szaggatott, kevésbé volt folyamatos a kép. Sőt mintha el is mosódott volna, amikor pörgősebb jelenethez ért. Sajnos tényleg minden forint számít, 130 alatt nem fogok normálisat kapni, úgyhogy lehet maradok mégis a 32-os méretnél. Abból legalább már tudnék venni F6XXX-os sorozatból, bár ott sem tudom az input lagokat.
-
lacam
aktív tag
válasz
nightshadow #8675 üzenetére
Dejó!
Ezesetben mit várhatok egy gyorsabb akció jelenet, vagy sport közvetítések alkalmával?
Lehet hogy költői a kérdés de a fekete képkockák beiktatásával vibráló képet...kiiktatásával (gondlom ki lehet kapcsolni a hangzatos nevű frekvencia módosító feature-t) meg ugráló, szaggatott műsort?
Naccerű....
Ne legyen igazam....
-
lacam
aktív tag
válasz
valós 50Hz?
UE32F5000 - akárhol kutattam utána, mindenhol 100Hz-nek írták....megtudnál ebben erősíteni?
Akciófilmek, mozgalmas jelenetek alkalmával mit várhatok tőle?
Üdv
szerk: már megvan, itt van a sarokban, várja a sorsát (dec.24.) .....remélem nem faragtam, rá. Egy 80centis CRT-t fog lecserélni....sokkal sokkal jobb gépet várok el tőle, mint egy 8éves Grundig CRT televíziótól kapunk. Kipróbálni természetesen nem tudtam...ezért kérdezem.
-
drzozo
senior tag
válasz
A valós 100Hz az gyors mozgásoknál jön jól, pl. sport.
És az akciófilmeknél? Meg az fps játékoknál nem? Na most már ennek a megvételével is elbizonytalanodtam.
-
drzozo
senior tag
válasz
nightshadow #8657 üzenetére
Ebédidőben bementem a Mammutos MM-ba körülnézni. A 32" rettentő kicsi volt, hasonlóan vélekedek, biztosan megbánnám, ha megvenném, ergo így az totálisan kilőve. Ráadásul szemüveg nélkül, 2 méterről már homályosabban láttam.
Igazából a kényelem szempontjából lenne jó a smart okosság, nem feltétlenül szeretném 0-24ben összekötni a gépet a tv-vel.
Ami még szimpatikus volt:
samsung ue39f5300
lg 42ln5400 (de ez csak sima lcd)
samsung f6100awDe már egyre jobban kezdek arra fele dőlni, hogy smart funkció sem kell, csak a rettentő szép és éles kép, továbbá alkalmas legyen játékra (és filmre egyaránt). Mindezt a lehető legnagyobb méretben.
Utolsó javaslatok?
Mert eddig 42F5000 tűnik az ésszerűnek és megfizethetőnek.100 hz nem kevés?
-
Ildikó91
újonc
válasz
nightshadow #8618 üzenetére
Samsung topic ban elég sokan panaszkodnak arra, hogy felhősödik és zavaró csíkok jelennek meg mozgás közben.
Igazából a tablet csak arra kellet volna, hogy a gyermekünk tudjon vele játszani. De lehet inkább ennek az árát minőségibb filmezésbe kéne inkább fektetni? Ha már kiadunk érte ennyi pénzt nem biztos, hogy szeretnénk, hogy döcögjön a lejátszás. Ráadásul keresgettünk Tabletet neten és 60.000ft ért nem túl meggyőzők
-
Ildikó91
újonc
válasz
nightshadow #8615 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Akkor képben nem sok különbség lesz ugye? Azt mondja a férjem, hogy a SONY nak szebbek a színei. Bár egymás mellett még sajnos nem láttuk a kettőt. Külön külön nem sok különbséget vettünk észre. Férjemet még az érdekelné, hogy az NTFS formázott külső HDD-t kezeli? Remélem jól írtam
-
ANDROID???
addikt
válasz
nightshadow #8585 üzenetére
Ok, köszönöm az infót.
-
ANDROID???
addikt
válasz
nightshadow #8583 üzenetére
OK, akkor Philips tv-hez jó és minden funkciója vezérelhető a tv-nek ezzel a kapcsolóval??
-
Lajos_
tag
válasz
nightshadow #8525 üzenetére
1000 watt...
Az ilyen számok mindig megnevettetnek... -
lacam
aktív tag
válasz
nightshadow #8538 üzenetére
De mint mondtam, szerintem nem szempont hogy FullHD vagy HDReady...az RTLklub és a CoolTV és trsi "megfelelő" módon jönnek mindkét típusú megjelenítőn.... egy-egy pendriveról játszott film természetesen bejátszik majd, de hogy milyen a felbontás, az -szerintem- mindegy.
Kivéve, ha a felbontáson túl is van különbség az F5000 javára. (mint mondtam egy lassú, szellemképes megjelenítővel felszerelt TV-t még véletlenül sem szeretnék bevásárolni)
No mindegy, az én szívem is az F5000 felé húz...de a +10000HUF differencia (és a magasabb áram fogyasztás) hagy bennem egy kis tüskét.
Esetleg más -hasonló kategóriás, hasonló árú- TV nem jöhet szóba?
Ritkán járok műszaki boltba, a Tesco-s "Technikán" kívül nemsok lapos TV képét láttam még élőben, ezért gondoltam, hátha Ti, akik jobban képben vagytok tudtok némi támponttal szolgálni. -
Süvi
őstag
válasz
nightshadow #8525 üzenetére
Köszönöm.
Samsung UE46F7000 színhűségével van valakinek tapasztalata?
-
Kabel15
aktív tag
válasz
nightshadow #8527 üzenetére
Ha viszont szükséged van hozzá házimozira is akkor jó ajánlat.
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #8451 üzenetére
Be állítom úgy az R471-et hogy egy laikus nem igazán látja a különbséget...
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #8449 üzenetére
Egyáltalán nem gyenge a képe az R471-nek, láttad már jól beállítva? Persze a W650 jobb ez tény.
-
douggutaby
tag
válasz
nightshadow #3382 üzenetére
Hello!
Korábban kerestem egy tv-t és kaptam is tanácsként a Samsung UE40ES5500-t. Sajnos akkor nem sikerült megvenni, most meg már nem kapni. Szóval újra tanácsot kérek.
ilyet keresek:
"Max 120-at tudnék rászánni, TV adásokat és külső hdd-ről filmeket néznénk rajta. Smart funkció nem kell, bár wifi/lan lehet jó lenne, ha úgy könnyebb fájlokat másolni. Kb 3 méterről lesz nézve, de ha kisebb olcsóbb, akkor azt is túléljük, mert most egy 72 cm-es CRT-t nézünk"
Egyelőre a UE40EH5300-t találtam, ami hasonló.
Erről mi a tapasztalat?Köszi
-
biroatis
tag
válasz
nightshadow #8298 üzenetére
Köszi a segitségetek én a 40F7000-et választottam nagyon tetszik maga ill a smart menu is kezelhetőbbnek tűnik a számomra....
ha meg lesz tapasztalatokat tudok irni ha vkit érdekel
-
Kabel15
aktív tag
válasz
nightshadow #8298 üzenetére
Csak legyen is nekik. Főleg itt helybe
Nem szeretnék 100km utazni érte. Lehet be se fér a kocsiba
Mondjuk a feketéje tényleg nem valami nagy szám. De legalább nem felhősödik. W650 nek szebb a feketéje de ott meg a színek gyengébbek. Egyébként volt mostanában egy frissítés és támogatja az USB-s egeret is a TV. -
Devas
őstag
válasz
nightshadow #8288 üzenetére
70k alatt én se találtam. Hát akkor mindegy, reméltem a HD-ready-n tudok fogni pénzt. De látok 78k-ért már FHD-t. Valóban értelmetlen. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Devas
őstag
válasz
nightshadow #8282 üzenetére
Noname-t azt nem mondanám, de az ára valóban borsos.
Köszi hogy rámutattál a lényegre. Esetleg tudnál valami másik 32" HD-ready LED TV-t ajánlani jóval kissebb áron? Például LG-t azok szimpatikusak.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #8137 üzenetére
Értem, köszönöm. 100 Hz-nek sporton kívül van előnye máshol is?
-
atika88
senior tag
válasz
nightshadow #8029 üzenetére
Köszi a gyors segítséget,
árban szinte ugyan az a kettő és égető különbséget sem vélek felfedezni. Mégis melyiket lenne érdemesebb venni? F6100 v. EH6030? -
Laci13
tag
válasz
nightshadow #8006 üzenetére
nightshadow
Írtad ET60 jobb képminőségű mint LA690 személyes tapasztalatod is van vele vagy teszt szerint írod?
Mert tesztek szerint elég változó melyik a jobb nehéz ki igazodni minek higgyünk.
Az LA740-hez képest is jobb szerinted ?
Ha LG panel van Panába akkor nem egyformának kéne lenni képnek?Én is ezek között gondolkodok LG 55LA740 vagy Pana 55ET60 esetleg ha aktív 3d akkor 55F6500
Ezek közül neked mi lenne sorrend?
Előre is köszönöm segítséget. -
hhjani
csendes tag
válasz
nightshadow #8009 üzenetére
A Samu esetén még láttam egy bizonyos Samsung Clean View technológia alkalmazását analóg és digitális adás esetén is. Ezt tényleg javítja a képminőséget vagy csak marketing duma? Van valakinek tapasztalata vele?
-
petike.hu
csendes tag
válasz
nightshadow #8006 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, szomorúan veszem tudomásul, hogy a pana tányleg jobb lehet mint az LG... tartóssági szempontból nem túl rizikós a Samu?
-
hhjani
csendes tag
válasz
nightshadow #8004 üzenetére
Köszönöm válaszod. Sajnos időközben én is rájöttem.
Szinte csak TV-zésre lesz használva (analóg kábeles), esetleg MindigTV, néha 1-1 film lesz rajta nézve USB-ről.
Szóval alapvetően a képminőség ami fontos.
Ezek alapján ár-érték arányban mit ajánlanátok a 40-42"-osok közül max. 120e huf-ért? -
petike.hu
csendes tag
válasz
nightshadow #8004 üzenetére
Esetleg az én kérdésemre vélemény?
-
petike.hu
csendes tag
válasz
nightshadow #7993 üzenetére
Fordulnék hozzád, mert látom nagyon otthon vagy a témában
Alábbi 3 között vacilálok:
LG 47 LA690S
Pana L 47 ET60E
Samu UE50 F6640
pro / kontra illetve megbízhatóság/képminőség.
bármilyen infót/tapasztalatot szívesen veszek.illetve input lag-ről tudsz valamit a fentieknél? (nagyságrend ha tudsz az is több mint a semmi)
-
for3l
senior tag
válasz
nightshadow #7992 üzenetére
Batib és nightshadow,
Szóval akkor Samsung-nál az 5-ös szériát érdemes elfelejteni? És mi a helyzet az LG-nél? Ezt néztem.
-
for3l
senior tag
válasz
nightshadow #7988 üzenetére
Megmondom őszintén én ezt néztem ki: [link]. Jobb panel kerül a 6000-res szériába? Miben tud kevesebbet az általam linkelt? (ugye a Smart és 3D nem szempont nálam)
-
peeter1986
csendes tag
válasz
nightshadow #7944 üzenetére
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Rengeteg TV-t megnéztem, valószínű ez lesz..
-
Kerio
őstag
válasz
nightshadow #7961 üzenetére
Sorry!
Akkor összekeverhettem az ES6500-al. -
Tomi7887
aktív tag
válasz
nightshadow #7892 üzenetére
Csak meg akarom köszönni, hogy segítettetek. Végül ilyen lett és gyönyörű, de tényleg. Mondjuk egy 51cm-es hagyományos képcsöves után minden szép.
-
zorromoto
senior tag
válasz
nightshadow #7882 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkitől.
Ma végül is szert tettem egy Phillips 47 PFL 6057K-ra
Nagyon szép a képe. A tegnapi napig samsung 6xxx szériásra gondoltam,de egymás mellett megláttam a Phillipsel és tényleg szebb volt PHL.
Állitolag ez a tv a tavalyi év egyik csúcs gépe. S nem utolsó sorban nagyon baráti áron jutottam hozzá.
Jah és alapból 5 év garancia van rá ami nem mind 1.
Aki phillipsen töri a fejét azt mondom azt is vegye fel a listára.
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
nightshadow #7888 üzenetére
MM-be megyek ma venni, inkább Sony felé hajlok mint Sams. Bár ez csak az én hülyeségem.
Amúgy tényleg hajlok a 32 felé, mert egyszerűen el se tudom képzleni, hogy a nappali tv szoba legyen.
Érdemesebb inkább 3d-st venni?
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
nightshadow #7886 üzenetére
100-nál többet nem akartam rákölteni, de 130 a maximum. Több semmiképpen, mert alig nézzük.Igazándiból a 3d-st is azért néztem, mert egyszer-egyszer néznénk rajt filmet.
Gyakorlatilag tényleg tv-ként használjuk és sajnálok rákölteni a felesleges funkciók miatt. Nem fogok rajt netezni.
Ugyanakkor a dilemma, hogy amiben nincs technológia, az meg mintha butább lenne. Vagy nem így van?
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
nightshadow #7884 üzenetére
Nagyon köszi, és szerinted nem lesz nagyon rossz az élmény a 40-es Sony-n? Láttam, hogy ez nagyon lowend kategóriának számít. Nem jobb egy magasabb kategóriás?
Félek, hogy annyival gyengébb technológiát tesznek az R-sorozatba, hogy magától széetesik.Gondolkodtam azon is, hogy esetleg egy 32LA620S legyen.
Igazándiból nincs nagyra igényünk, mert kb 51 cm-es klasszikust cserélünk le, olyan jó 2,5-3m-ről néznénk.
A szemzavarást az 50 Hz-re értettem, de lehet, hogy ez butaság.
-
Willie
őstag
válasz
nightshadow #7861 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Nagyszülőnek lenne, aki szinte csak sportot nézne rajta. Ez a legolcsóbb ajánlható erre a célra? Ha esetleg nagyobb képátlójú TV-t szeretnénk, akkor is az F6100 a javallott?
szerk.: (#7863) nightshadow: Tudsz adni egy linket erre az akcióra?
Üdv.
-
marec1122
senior tag
válasz
nightshadow #7807 üzenetére
köszi megnézem. kűr azért hogy nincs 6650 teszt
-
marec1122
senior tag
válasz
nightshadow #7805 üzenetére
és melyikhez lehet legközelebb a specifikációja?
-
Dave567
addikt
válasz
nightshadow #7775 üzenetére
Van róla teszt de kitudja, lehet hogy simán viszi a filmeket szóval nem értem de mindegy, aki akar venni az az LG topicba kérdezősködjön, meg különben is ott jobban tudnak információt adni, minden egyes készülékről.
(#7777) Peeth: Ha bírja a szemed a plazmát akkor 50ST60.
(#7778) dunc: Ez biztos nem..
De amúgy micsoda?
-
Dave567
addikt
válasz
nightshadow #7736 üzenetére
Nem, én az La620-ről beszéltem, arra is azt mondják hogy 100hz-es, de szerintem amíg nem látjuk, nem fogjuk tudni, úgyhogy ez inkább legyen kérdőjel aki lg tv-t akar választani.
-
karesz1978
tag
válasz
nightshadow #7651 üzenetére
Heló!
Tv vásárlás előtt állok. Kb 130k van rá max 140.
100cm körülit gondoltam, ami fontos:
fullhd, min 100hz, lan,hdmi
3d nem kell !!!!Te mit ajánlanál? A lényeg hogy szép képe legyen, de csak filre használom nem ps meg ilyenek...
THX -
Dave567
addikt
válasz
nightshadow #7708 üzenetére
Pedig a használók váltig állítják hogy 100hz-es a tv, de akkor most vajon ki kamuzik? Ez itt a kérdés..
De lehet mindenki, mert nincs is benne HZ.(#7729) jofala Persze ha találsz alacsony input laggal rendelkező LCDT, azokba is általában jobb a Plazma, a fogyasztást meg hagyjuk.
-
gabesz79
csendes tag
válasz
nightshadow #7720 üzenetére
Még egy dolog különbözik. A 6500-ban van allshare funkció, ami megosztás kapcsán jól jöhet, 6400-ben nem láttam feltüntetve.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #7713 üzenetére
Köszönöm, fontolóra veszem, bár nekem a full hd fontosabb mint az okos funkciók.
-
Kerio
őstag
válasz
nightshadow #7719 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
-
Kerio
őstag
válasz
nightshadow #7712 üzenetére
A 6500 megéri azt az árkülönbözetet? Mert ha igen, akkor inkább hozzáteszek a 6400 árához.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #7712 üzenetére
Igen, ez így van véleményem szerint is.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #7690 üzenetére
Idén én is jobbnak tartom a 6x Samukat, mint az LG hatosait, ellenben a Pana ET60 annyival jobb mozgásmegjelenítésben az F6400-nál, hogy simán megéri a különbözetet a Pana. ET60 vs F6500 esetén, pedig döntsön a Samu panel vs IPS, vagy input lag, ízlés stb.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #7708 üzenetére
Sziasztok! 81cm tvt akarok venni. Nem érdekelnek a 100hzk, meg az okos funkciók. A megbízhatóság és a fogyasztás a lényeg, meg hogy értsem mit beszélnek. Ezt néztem ki, de ha van jobb ötlettettek szívesen hallgatom, csak samsungért nem adok pénzt ki.
-
Dave567
addikt
válasz
LG topik 2013-06-25 Bloodray #24154 …..Az LA620S ugyan úgy 100Hz-es mint az LM620S….
Közbe megjelentek a tesztek az LA620-ról, amelyek megállapították, hogy nem valódi 100Hz-es az LA620, a mozgóképfelbontása mindössze 300 sor, ami egy 50Hz-es LCD-nek felel meg. A fordulat ennek hatására következett be nálam augusztus 28-án: „Az LG topikban esküsznek rá, hogy az LA620 valódi 100Hz-es. Pedig két teszt szerint se az:” [link] Úgyhogy ilyen egyszerű a magyarázat az 50Hz/100Hz dilemmára, nem a cica vitte el.Nem akarok én harcolni senkivel, most ezt nem azért írom, de nem tudom mennyire emlékszel az tavalyi LM620s-re, ennél is ugyan ez volt, sok teszt írta, sőt egyik kollégának írt is az LG, hogy valóban az LM620s 50hz-es, de viszont le lett tesztelve, és valóban 100hz-es, későbbiekben szoftver frissítéssel bele lett rakva a trumotion. Na innentől kezdve szerintem az LG kamuzott....
A kérdésem, hogy tudom megnézni, hogy valóban 100hz-e a tv-m? Mert úgy tudom van hozzá egy videó amivel meg lehet nézni, és ha akad a videó akkor az 50hz-es, vagy rosszul tudom?
De ne hogy azt hidd, hogy ezzel most le akartalak szólni, vagy ilyesmi.
Csak nem értem a dolgokat akkor. -
Tegla80
addikt
válasz
Meghajlok a türelmed előtt is
(a tudásod és hozzáértésed nem kérdéses,így Én már réges-régen "irányba" raktam volna a "koloncod" a helyedben. De Te ezt is "szakszerűen végezted")
-
khorvat
senior tag
válasz
nightshadow #7659 üzenetére
Szerintem te egy Samsungos ember lehetsz, mert minden második hozzászólásodban szerepel a "Samsung F6400", de kajakra visszaolvasva a fórumot nyáróta csak ezt a készüléket ajánlod mindenkinek, érdekes azóta folyamatosan ez a bestbuy!
Legjobb ha 3 TV-t néz ki vki te ajánlod 4.-nek a Samut!
Másik érdekes dolog amin véletlenül akadt meg a szemem! Akkor most hogy is van ez LA620 natív 50 vagy 100hz, mert hogy volt már szerinted 100hz is, most újabban pedig 50hz-esnek reklámozod !!!
(#5031) dlaccc válasza nightshadow (#5029) üzenetére:
Tudnál segíteni eldönteni hogy 42LA620S vagy UE40F6400 ? Egyik passzív másik aktív 3D ennyit tudok még. Közel azonos az ár de az lg picit nagyobb, nem tudom ezek valódi 100Hz-esek? hol tudnék ennek utána járni. Köszönöm!(#5032) nightshadow válasza dlaccc (#5031) üzenetére
Mindkettő valódi 100Hz-es. Az LG passzív 3D-és, a Samsung pedig aktív. Hogy a te szemednek melyik a jó, azt csak te tudod eldönteni. Én személy szerint nem szeretem az IPS paneles (LG) tévéket, mert gyengébb a kontrasztjuk és a feketéjük. Én az F6400-et választanám.(#7659) nightshadow válasza Kerio (#7658) üzenetére
A legfontosabb érv az F6400 mellett, hogy az valódi 100Hz-es, míg az LA620 nem. Az F6400 kontrasztban is jobb, mivel nem IPS panelt használ.Szerintem nem túl etikus dolog amit csinálsz, segítséget kérő embereket - magadat hozzáértőnek feltüntetve - félre informálsz és félre vezetsz! Nem minden arany, ami fénylik hiába a sok angol link attól még nem lesz az ember okosabb, max csak annak próbál tünni!
Vigyázzon mindenki aki korábban LA620 TV-t vett , mert közben a cica elvitt belőle 50hz natív frissítést! -
G.Peter
aktív tag
válasz
nightshadow #7686 üzenetére
Köszönöm szépen, abszolút kielégítő és meggyőző válasz volt
-
G.Peter
aktív tag
válasz
nightshadow #7682 üzenetére
Az MM-ben most akciós az UE32F6400, 117k-ért ezek szerint bestbuy? Miért ajánlod a W650-nel szemben, miben jobb? A 3D-n kívül, az engem nem érdekel. Csak azért kérdezem, mert én is ebben az árkategóriában nézelődök, és én a W650-et néztem ki.
-
NoOne1976
őstag
válasz
nightshadow #7672 üzenetére
120 körül.
-
khorvat
senior tag
válasz
Ezt honnan veszed, hogy az LA620 nem valódi 100Hz-es?
-
Faresz29
aktív tag
válasz
nightshadow #7662 üzenetére
Köszi a segítséget! Én nem vagyok egy nagy HC Gamer, multizni se nagyon szoktam...Tehát nekem ez lehet,hogy nem zavaró annyira...Viszont nekem is csak ez az egy aggodalmam van! Nincs itt valakinek az említett típus, kipróbálhatná milyen játék alatt. A 46" akkor elég lehet szerinted?
-
Kerio
őstag
válasz
Köszönöm!
Akkor Samsung lesz
-
Kerio
őstag
válasz
nightshadow #7656 üzenetére
Köszönöm!
Egy pár indokot kérhetek?
Mert két boltban is voltam, és az eladók az LG-t dicsőítik. Lehet, hogy valami eladási verseny van? -
A tumi
tag
válasz
nightshadow #7648 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
khorvat
senior tag
válasz
nightshadow #7647 üzenetére
1. Magyar fórumon bunkóságnak tartom az odadobott angol idézeteket, ha te annyira vágod az angolt fordítsd le azt írd a fórumra és linkeheted az angol forrást aki utána akar járni, SZERINTEM!
2. Ha edigitalba gondolkozunk, mert kell neki az ottani hitel stb. akkor hol van egy árban az F6400 és a LA620 ???
Nem beszélve arról hogy a Samu 40" az LG 42" , Samu aktív 3D, LG passzív nekem pl. csak a passzív jó a szememnek! -
Tegla80
addikt
válasz
nightshadow #7318 üzenetére
vagyis, pukijuk sincs az egészről
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nightshadow #7318 üzenetére
Hát mit lehet enni? Ennyire futja a "technikus kollégától".
Én már a panel frissítési frekijénél fogtam a fejem.Legalább nem tereltek (bár ehhez át kellett rágnom magam egy vontatott chat beszélgetésen).
-
Azurooandrew
tag
válasz
nightshadow #7156 üzenetére
(#7155) rozsi71
Nekem a nézési távolságom 270 cm és 300 cm között van, a 107 cm-es LM765 kb egy hét után kicsinek tűnt, főleg 21:9 képarányú filmeknél, akkor azon bosszankodtam miért nem a 119 cm az-az 47-est vettem, jelenleg a Samsung F6500 esetében a 50-es (126 cm) és a 55-ös (138 cm) között gondolkodom, és ha nem néznék tv-s adásokat (beszélgetős műsorok, híradó és meccsek) akkor már eldöntött lenne a kérdés a nagyobb javára
-
pumpa2
csendes tag
válasz
nightshadow #7177 üzenetére
Köszönöm a választ, igen lehetőség lenne a set-top box, de már egy 12 éves Thomson mellé nem lenne ésszerű ( véleményem szerint).
-
Batib
őstag
válasz
nightshadow #7161 üzenetére
wiki CMI
Az év elején voltak gondok a 42-es AUO panellel azota nagyrészt orvosolták. -
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #7161 üzenetére
-
rozsi71
tag
válasz
nightshadow #7159 üzenetére
OK, még egy kérdés...
Batib kolléga említette a panel dolgot. A két panel között mi a különbség? -
rozsi71
tag
válasz
Pont ezt a táblázatot néztem, amiből leszűrtem a dolgokat...
Bocs, ha pontatlanul fogalmaztam, de nekem az jött le, hogy az 576 soros SD adásnál az ajánlott távolság 290cm a 40-es tv esetében.
Tehát laikusként azt gondolom, hogy egy ilyen adást nézve a 250cm-es távolságról pixeles lesz kép.
Valami kompromisszumos megoldás kellene, ami az SD tv adást is jól mutatja, meg a HD filmet is.
Ha van ilyen megoldás egyáltalán.
Egyébként én is a nagyobb méret felé hajlok. -
Batib
őstag
válasz
Esetleg köztes megoldás. A kettő között a mérettől eltekintve a panelben is van különbség. A 42-es AUO a 39-es CMI.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
nightshadow #5513 üzenetére
Ne haragudj,de nem kéne ilyen kamu híreket terjeszteni fórumon, hogy LA620 nem valós 100Hz, az az LG tv,amiben benne van a Trumotion képjavító szoftver, az LEGALÁBB valós 100Hz-es panellel rendelkezik, Ennek is nézz utána LG-nél, mielőtt ilyet írsz.
Vagy mondjuk mediaban kérd meg eladót, hogy tekerjen a film stáblistájához s mindjárt kiderül, hogy 620 valós 100Hz, míg F6100 pedig jobb esetben is valós 50 Hz.
-
3800+
őstag
válasz
nightshadow #7053 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
Kabel15
aktív tag
válasz
nightshadow #7015 üzenetére
320-at vagy 240 et?
Szerintem karácsonyra hozzá dobnak majd egy PS3 at. Ami azért kicsit javít majd az árán.
Nagyobbat tudnék venni de már félek a Samsungtól amiket írnak hogy F6400-F6500 csíkozodik meg foltosodik. Annyira foltosodik, hogy cserélni kéne a panelt stb stb.
Inkább megveszem a W905 gyári sony garival+ PS3 al (ez nem biztos) 220-240k ért. És 2 hónap alatt még mehet is lejebb az ára. -
sssirius
tag
válasz
nightshadow #6994 üzenetére
Köszönöm szépen! Tetszik
További kérdés: ha jól láttam neten DVB-T MPEG-4 kell, hogy a MindigTV-hez tudjam használni doboz nélkül. Itt csak annyit látok, hogy DVB-T, lehet tudni, hogy akkor ez alkalmas-e erre?
Előre is köszi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nightshadow #6991 üzenetére
Nem rossz
, de ha egyben kell leszurkolni az árát, akkor majd karácsonyra.
-
kelly7
aktív tag
válasz
nightshadow #6966 üzenetére
Euronics-ban még fent van.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nightshadow #6962 üzenetére
Jah tényleg, bocsi, csak F6400 jön ki 150-ből.
(De ez szürke import, nem?) -
Zsolti55555
újonc
válasz
nightshadow #6944 üzenetére
Értem. Köszi szépen a segítséget.
-
subidu
tag
válasz
nightshadow #6949 üzenetére
Tegnap néztem meg a Men of steel-t 3D-ben, usb-ről a 8000-es samsungomon. Simán elindította a beépített médialejátszó, az aktív 3d-s szemüveggel a kép eszméletlenül jó volt. Nekem nagyon bejött.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
nightshadow #6951 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Úgy gondolom el is dőlt a dolog.
Kb. 10 éve vettem egy Samsung CRT tévét ,ami azóta is működik, így maradok megint a Samsungnál. -
DarkDeer
senior tag
válasz
nightshadow #6949 üzenetére
Köszönöm a választ!
Közben visszaolvasgattam a fórumban és úgy látom, hogy a Samsung Edge-LED, az LG viszont Full LED.
Nagy különbség van emiatt az LG javára?
Súly és vastagság teljesen lényegtelen nekem, a képminőség a fontos. -
atish15
aktív tag
válasz
nightshadow #6944 üzenetére
Kolléga körvonalakban le tudnád írni hogy miért ezt ajánlod inkább és mondjuk nem az LG-t?
-
laca000
őstag
válasz
nightshadow #6902 üzenetére
Köszi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nightshadow #6889 üzenetére
Micro dimming se éri meg szted?
És ha kiderül, h valódi 200 hz?
Kicsi az árkülönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest