- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeze94
tag
válasz
blakey #38423 üzenetére
Azt már próbáltam, hogy a Sonyt átcipeltem a Samsung helyére, és rászúrtam ugyanarra a kábelra, amiről a Samsung jó képet adott, és a Sony ugyanúgy kockázott. Sőt, kipróbáltuk azt is, hogy van otthon egy vadiúj kábelünk, és rászúrtuk a a Sonyt oda, ahonnan indul a kábel az egész lakásba. Kicsivel kevesebbet kockásodott a kép, de jó nem lett.
Azt meg, hogy a TVt kicseréltessük már eljátszottuk pont ma, egy ugyanolyan modellre cserélték, csak újra. És ugyanazt csinálja még mindig.
Hallottam pár helyről, hogy a Sonynak nagyon jó a képe(sőt, volt ahol egyenesen a legjobbnak mondták), plusz a formába is beleszerettem egy kicsit, de, hogy őszinte legyek, így kissé megcsappant a bizalmam már. -
w.miki
veterán
válasz
blakey #38338 üzenetére
köszi
Esetleg nincs TV talpból univerzális változat... ami olcsóbb is?Jofogas/vatera tele van ilyenekkel, pár ezerért, csak nem vagyok benne biztos, hogy egyik jó, a másikhoz.
Elvileg még univerzális is van, de még abban sem vagyok biztos, hogy jó:
LED,LCD ,Plazma TV talp (Universalis). -
Dinter
addikt
válasz
blakey #38111 üzenetére
A probléma neve screen tearing. A legtöbb fórumon a Vsync bekapcsolását ajánlják a probléma megoldására. Nálam ez nem segített. Aztán találtam egy oldalt, ahol kiterjesztett módban javult meg. Ez nálam is segít - ha 60fps-re van lockolva. Ha nem, akkor 100FPS-sel úgy szaggat, mintha 10 lenne, még Vsync-cel is.
-
superg
senior tag
válasz
blakey #38116 üzenetére
30-60 perc? Az meg milyen? nekem is 755c van kb 5 perc és leallitja,mindig.
Elég elterően viselkedik ugyanaz a tv.Én voltam az alaplapcserés tag.A régivel teljesen máshogy mükodott.Óránkent kb 3-szor "bekapcsolt" pörgött a vinyó és percekig csinalta,az új alaplappal meg semmi ilyen problémám nem volt soha pedig volt itt minden féle frissites ki meg bekapcsolva,még az auto update is bekapcsolva maradt de akkor se vettem észre annyira ritkán kapcsolhatott be.Mindenesetre auto update,google play frissites,meg a digitalis hangolásnál is van vagy 2-3 dolog amit ki kell kapcsolni,de alaplap függő is ez valószínű.Megjegyzem engem sem érdekelt annyira a dolog az alaplapcsere az elcseszett frissites miatt volt nem emiatt ezt HagaNRG-nek irom
-
HagaNRG
őstag
válasz
blakey #38119 üzenetére
Értem, köszi szépen!
Na, emiatt nem fogom szervízbe küldeni.
Pár napja már érdeklődtem-sikertelenül- de neked mi a véleményed a 60"-as méretek idei áralakulásáról?Lassan már 2 éve várom, hogy a 60"-as TV-k is az 55"szintjére essenek, de most még mindig, mintha ugyanazok az árak lennének, mint 2015-ben ilyenkor.
Azaz a belépő 55"-ösök 230 körül, a jobbak meg 300 körül. Sehol sem látom jelét, hogy a 60", ne adj Isten a 65" képátló kezdene 300 alá menni. -
Dinter
addikt
-
TA68
őstag
-
monty78
csendes újonc
válasz
blakey #38070 üzenetére
Viszont minden mással tökéletesen meg vagyok elégedve, eddig a pontig, úgyhogy akár elgondolkoztató is lehet a javaslat (ha nem is mindegyik felsorolt márka, mert azért van amelyikkel sokkal több rossz tapasztalatom van), de még teszek egy próbát az LG topikban, hátha valakinek van valami praktikája. Köszi!
-
monty78
csendes újonc
válasz
blakey #38068 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen LG és azért ez elkeserítő, hogy egy 250ezres tévé úgy van összerakva, hogy egy enyhe törléstől borzalmasan néz ki a képernyő. Akkor más megoldás nincs, mint tologatni a felhőket és ott hagyni ahol a legkevésbé zavar. Ha esetleg van valamilyen bevált ötlete a dologhoz azt megköszönném.
-
madgie
titán
-
-
ezso
tag
válasz
blakey #38010 üzenetére
Az a Sharp, amiből a vita lett azt én sem ismerem, csak láttam (nekem is tetszett), inkább azon rágtam be, hogy valaki ismeretlenül leszólja, mindenféle észérv és ismeret nélkül.
Én akkor mondom hogy valamennyire ismerem a tévét, ha belülről is láttam, milyen alkatrészekből áll és milyen display van benne. Ha a Vestel alsó kategóriát kihagyjuk sokan meglepődnének mennyi márkás alkatrész van bennük. Samsung processzorok, Hynix memória, stb.
Wifi modult csak két félét láttam. Az egyik Lg gyártmány, a másik TP-Link. Egyik sem a legalja kategória. Van néhány képem ezekről, meg tv belsőkről, egyszer majd megosztom, ha lesz rá időm.Ha nem haragszol annyit pontosítanék, hogy amikor a Grundig csődbe ment 2004-ben, azt nem a Vestel vette meg, hanem a Beko. A két céget nem lehet egy lapon említeni. A Vestel a világ 3. legnagyobb gyártója, a Beko meg valahol alul kullog.
Régen a 90-es évek végén pont Grundigokkal kezdtem és tényleg nagyon jók és megbízhatók voltak.
Kizárólag (eredeti) Philips és Toshiba képcsővel szerelték, az összes többi saját fejlesztés.
Ők szállították a teljes belsejét többek között a Blaupunktnak és a Siemensnek is!
A két utóbbiról sokan nem tudják, hogy ezek a cégek sohasem gyártottak saját tévét. Csináltattak egy kávát Blau, vagy Siemens felirattal, de az egész tv belül Grundig volt. Ja és az epromban a tévének megfelelő menü szerepelt. Szóval nem új keletű dolog ez az össze-visszaság. -
válasz
blakey #37811 üzenetére
Nem nagyon ismerek hasonló EU-s oldalt, ami ilyen szintű összevetést tesz lehetővé, lehetőleg objektív mérésekkel, de ha tudsz akkor sorolhatod.
Meg mégegyszer... egy jó forrás, de nyilván nem csak ez alapján kell eldönteni.
Tipikusan azért az EU-s (hdtvtest, trustedreview... stb) is ugyanazokat szokta kihozni a buyer's guide-okban, mint az amerikai oldalak.
-
TCr
veterán
válasz
blakey #37806 üzenetére
Rtings-en (és egyéb US oldalakon) kívül sehol, sehol nincs feltüntetve, hogy hány Hz-es az itthoni 55MU7000, ami ráadásul olyan elb*szott számozást kapott, amit még a gyártó weboldala sem tartalmaz, csak néhány magyar webshop, meg 1-2 lengyel, illetve orosz oldal.
(#37805) FollowTheORI: köszi!
-
válasz
blakey #37806 üzenetére
Teljesen jók a tesztjeik, csak tisztázni kell melyik modell a megfelelő európai...
Főleg hogy amúgy kevés európai oldal csinál hasonló összevetéseket és adatbázist az éves modellekről.
Az meg hogy adott napon épp milyen kedve volt és mit fogalmazott egy európai sajtós "szakértő" a review-jébe nem mindig segít összehasonlítani a tévéket.Persze meg nem egy helyen kell ezeket megnézni, hanem vagy 4-5 oldalról kell valami konszenzust leszűrni.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #37789 üzenetére
Utánaolvasgattam, de talán a sony jobb lehet ahogy leszűrtem. Jobb lenne a sony 8005 -öse de az meg drága még, igaz a sok betű mögül most próbálom kihámozni mi mit jelent. Azokból van Triluminos kijelző is, bár nem tudom mennyivel jobb a simánál. Az biztos hogy jóval drágább. Lehet a Mediaban rendelek egy sonyt, kipróbáljuk, ha jó akkor marad de ha nem hozza az elvártat akkor elvileg 60 napig visszaveszik, bár nem tudom ez igaz-e.
-
TCr
veterán
válasz
blakey #37770 üzenetére
"...persze érdemes a jobb minőséget választani, mert gagyit bármelyik boltban találunk mindegy, hogy milyen a panel típusa."
Pontosan.
Input lag: az összes normálisabb tévé 20 ms körüli értéket produkál játék módban, szerencsére már aktív HDR tartalommal is. Paneltől függetlenül!
-
-
-
törölt tag
válasz
blakey #37224 üzenetére
"Olvasni és értelmezni tudni kell"
Akkor megpróbálhatnád ezt magad is, és elfogadni mások véleményét is.
Lehet hogy láttál Webos 03-at, de nyílván az egy olcsó kis 2 magos FHD volt. Az UHD-k 4 magos procival vannak, és tényleg nagyon gyorsak. Nem csak Amadeus nyilatkozik ilyen pozitívan róla, a többi 50UH635V tulaj véleményét is el lehet olvasni annak, akit érdekel. Arról meg nyilván fogalmad sincs, hogy milyen készülékeim vannak, szóval ezt inkább hagyjuk, nem kell saccolgatni mások dolgait.
"cserébe"?
Nem óhajtok veled cserélni.Piftuka Az Euronics-ban általában akkor nagyon olcsó valami, ha nincs nekik, mint most az 55KU6000 : Ez a termék csak üzleteinkben vásárolható meg. Összvissz 2 helyen van bemutató db. és nem is rendelhető, mint a MM-ban, ha kint van az oldalon.
-
footy
addikt
válasz
blakey #37216 üzenetére
Ertem.
Viszont az LG UHD es kb 150euroval olcsobb. Annyival jobb kepe lenne a sonynak hogy a gyengebb feature-ok ellenere is megerne a felarat?
Ezek az ujabb TV-k egyebkent kulso forrasbol is felskalaznak? Ha pl.: HDMI-n 1080P-s anyagot kuldok, akkor az felskalazza a TV, vagy csak a belso lejatszo ill. tunerek altal adott jelet tudja? -
footy
addikt
válasz
blakey #37213 üzenetére
Nem a markara altalanositok, a kollega altal ajanlottakat neztem:
Sony KDL-48W705C
Sony KDL-50W805CA sony egyebkent nekem szimpatikusabb lett volna amugyis az android miatt(es mert msot a hazimozi erositot is valoszinu sonyra cserelem). Bar nem tudom hogy a kadenciahelyes lejatszast tudjak-e mar ezek a modellek.
-
törölt tag
válasz
blakey #37074 üzenetére
Akinek van olyan tévéje, és még ennek a 40"os változata is, az nem azt írja. A tiéd lehet alsó kategória, azért. Ezek ilyenek mindenkinél:
A készülék menüje nagyon gyors, bekapcsolás után nem kell várni. Csatornaváltás nagyon gyors, 2 másodpercen belül ( Sonynál ez 3+) A menü szintén nagyon gyors, azonnal reagál a parancsokra, fagyás nincs. Smart rész pörög, egy Bluetooth egérrel jól használható. -
mexel
veterán
válasz
blakey #37070 üzenetére
Köszi a számozás infót! A kodit ismerem
, csak azt nem tudom hogy a samuk és lg-k web os vagy milyen rendszerére felmegy-e valahogy. Nem néztem még utána, ezért kérdeztem, igaz én nem is használom de jó tudni ilyesmit is.
Szerk: közben gyorsan meg is néztem egy ph-s cikkben lévő videót a Webos 3-ról. Nagyjából látom is mi történik.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #37068 üzenetére
Sajnos ez a visszaküldés verzió azért macera és nem szép dolog, iagz közel van MM, Euronics stb. Lehet hogy marad egy használt plazma vétel, de most a fentebb említett egyéb okok miatt lehet hogy valami 0%-os hiteles vásárlás lesz hogy gyorsan megoldjam, így szükül a boltok listája. Félek bármit veszek nem fog tetszeni ebben az árszegmensben, ezért lehet hogy ideiglenesen egy olcsóbb modell ( mint pl a fentebb említett LG 50UH635V ) lesz a nyerő, igaz Sony-ból nagyobbat szerettem volna, black friday környékén nézegettem, és akkor kellett volna vennem jobb árakon volt. Most semmi épkézláb akció nincs sajnos.
Ja, a Kodi csak Sony-kon elérhető? Ez amit írtál W75C az nem ugyanaz mint a W755C? Annyi betűjel van és fogalmam sincs mit figyeljek -
mexel
veterán
válasz
blakey #37066 üzenetére
Köszi! Sajnos félek hogy így lesz, eddig nagyon biztos voltam benne hogy egy Sony lesz a nyerő mert jókat mondtak róla, de most pár hónap után beleolvastam a topikba és sok panaszkodást látok. Árban sajnos viszont jóval feljebb vannak mint az LG. A bolttal az a gondom hogy soha nem adja vissza az itthoni körülményeket, caak akkor látni hogy milyen ha itthon használom, nézem, állítgatom. Mindegy, nézek párat és majd kérdezek hátha a konkrét típusról kiderül valami pro vagy kontra.
-
xcsaba1975
tag
válasz
blakey #37033 üzenetére
Köszi a választ.Tudom hogy felesleges az uhd de nem találok számomra elfogadható full hd-t. LG párti vagyok,(630v nem kell!😁)esetleg Sony.43" vagy 49" lesz belőle kb július ban. A keret 200k, mit javasolsz?Egy picit ips párti vagyok.A kép minőség 80%- ban a hang 20%- ban számít.
-
amadeus11
senior tag
válasz
blakey #36832 üzenetére
Hát a csatornaváltásra tisztán emlékszem, négyig is el tudtam számolni
. Igen, csak emlékekre hagyatkozok. Tisztán emlékszem, hogy a Sonynak jobb a mozgásmegjelenítése. Az android meg naponta csontra fagyott. Ilyenkor ki kellett húzni a tévét a konnektorból. És akkor már egy éves volt a tévé szoftvere. Most meg jön ugye a hatos android, lehet nem lesz több fagyás?
. Mindegy, mind a kettő jó tévé. Az LG-ből hiányzik a BFI ( habár a fényerő meg van hozzá) , de ebben az ársávban mindenképp kompromisszumot kell kötni. Azért írtam le a véleményem, mert erről a tévéről relatív kevés információ van a neten.
-
Egrilaci
csendes tag
-
Piftuka
veterán
válasz
blakey #36426 üzenetére
"De az egy LG, ráadásul UHD.
"
Ezt magyarázd meg, kérlek, mert most úgy hangzik, mintha a negatívumként említenéd a márkát...
És a képjavító elektronika szempontjából az miért számít, hogy UHD?
"Abban nincs BFI, az interpolációt nem minidig lehet jól beállítani, bár nekem 2 készüléken sikerült a 3-ból."
A kérdés, hogy melyik megoldással jár a legjobban az ember. Vagyis, hogy melyik működik a legjobban a gyakorlatban.
Úgy tudom, hogy ez még a mai napig sem teljesen egyértelmű...
Az általam írt listában egyébként melyik készülék melyik megoldást alkalmazza? Ezt lehet tudni?
-
Unlimited
aktív tag
válasz
blakey #36410 üzenetére
Sokat olvasok fórumokat, teszteket, de minden írásban, kommentben, tesztben azt olvasom, hogy minden ilyet kapcsoljuk ki, mert csak ront a helyzeten! De, ha Te úgy gondolod és úgy látod, akkor bekapcsolva hagyod. Mindenki úgy állítja be, ahogy az ő szemének jobb, emészthetőbb. De ettől az még ugyan az az LCD marad. Ami technológiailag eleve rossz, alkalmatlan, azt nem lehet semmissé tenni. Ezt akár honnan is forgatjuk, ugyan az marad! Egy hátulról, oldalról megvilágított panel, Soha nem lesz homogén. Ha a világítás elé tesznek valamit, az itt javít, másik paramétereken ront. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
-
Mentolka
senior tag
válasz
blakey #36342 üzenetére
Pedig ez egy fontos szempont, szerintem (sőt, mivel televíziót veszek, a képminőség a legfontosabb). Én plazmáról váltanék, és még nem láttam olyan LCD technológiás TV-t (igaz, nem sokat láttam), amelyik hozná azt a fekete szintet. Ezért gondoltam, hogy akkor legalább a megfelelő háttérvilágítás kihúzná ezt a méregfogat.
Magyarul: nem látom, hogy hogyan lehet a fekete fekete, amikor a készülék kávájában ott világít a fényforrás?Mi az a DSE?
Azonban, ha ez mégse annyira fontos, akkor ezt a szempontot húzzuk ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest