- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Zeze94 #38436 üzenetére
Aham... akkor a kábel volt a ludas, valószínűleg túl régi a saját hálózatod és nincs eléggé árnyékolva. Meg gondolom a kábel is valami acélmagos vacak mai szempontból már nem túl "acélos"
.
Ez elég tipikus hiba, régi analóg hálózatokhoz kihúzott kábelek, splitterek nem jók.
3-as árnyékolású, minél jobb rézből készült kábeleket kell használni és ahol lehet kicserélni.
De akkor a lényeg hogy megoldódott... jól sejtettem hogy zaj/árnyékolás probléma lehet, a legtöbbször ez a baj... vagy a földelés nem jó valahol.
-
blakey
titán
válasz
Zeze94 #38436 üzenetére
Akkor sz@r kábeleket használtál, a bolti, előre gyártott vackokat felejtsd el digitális adásokhoz, nem számít, hogy egyik másik tv-nél nem okoz gondot, általában a vékony kábelek több zajt szednek össze mivel rossz az árnyékolásuk, mint kéne. Manapság a min. 3X árnyékolású kábeleket érdemes venni és azt is antennaboltból vagy a szolgáltató embereitől. Számítanak a toldások is, ha nem megfelelő akkor ott is "zaj" keletkezhet. Elég sok kört futottam, hogy nálam is minden tv megkapja a jó jelet és sehol ne legyen kockásodás még úgy is, hogy a falba épített kábelek 1X árnyékolásúak, igaz jó félék, de már lassan 30 évesek. Szerencsére mindenhol nagyon jó a jel, szóval egyelőre nincs különösebb gondom. Megy a 240-es net, összes HD adó, stb. minhárom végponton.
(#38438) SZKEBE75
Nem az átmérő a lényeg, illetve de, ha a kábel min. 3X árnyékolású, RG-6-os kábel kell. -
-
válasz
Zeze94 #38424 üzenetére
Ezek alapján azt tudom csak mondani, hogy valami zaj van a hálózaton, amire a Sony érzékenyebb, mint a Samsung... vagy az is lehet a splitterből túl gyenge jel megy már ki... hányszor hány helyen van osztva a jel?
Tehát még mindig áll hogy a Samsung képe mindkét helyen jó?
A Sony meg egyik helyen sem?Vagy a Samsung is rossz a rossz helyen?
-
blakey
titán
válasz
Zeze94 #38424 üzenetére
Valami nem kerek, több Sony tv-m volt, most is van, semmi gond a HD adásokkal. Az meg soha nem számít, hogy egy másik tv-n jó, mert különböző eszközök, különböző érzékenységgel. Panasonicot váltott a Sony, a Panánál semmi gond nem volt, minden szépen működött, ahogy a Sonyt betettem valami nem volt kerek, néhány digitális adás nem volt jó, kiderült, hogy a Sonyban van valamilyen galvanikus leválasztó így még egy (minden tv-nél használtam) nem jöhet szóba, mert zavart kelt, kivettem és minden rendben lett. Valamit a Sony nem szeret és másképp kell beállítani illetve ne legyél abban biztos, hogy jó a kábelezés és a jelszintek, minden tv másképp állapítja meg a jót, ami a Sonynak jó az nem biztos, hogy az LG-nek és fordítva. Járj utána a dolgoknak, mert valóban a Sonynak a legjobb a képe, tudom, így nem könnyű elfogadni, de menj át a Sony topikba és érdeklődj, hátha van tulaj aki ugyanolyan készülékkel rendelkezik. Esetleg nézz át a szolgáltatód topikjába, hogy mi lehet a probléma, sok összetevője lehet a dolognak.
-
blakey
titán
válasz
Zeze94 #38422 üzenetére
Semmibe se törödj bele, még abba sem, hogy tökéletes a kábel, nézd végig az elejétől kezdve, hogy valóban minden rendben a kábellel, csatlakozásokkal, splitterrel. A Sony képe nem ilyen, ne nyugodj bele. Ha esetleg időd és kedved engedi akkor a 2 tv-t is megcserélheted, hogy lásd valóban minden oké és a tv-nél kell keresni a hibát. Ha ez megvan akkor hívhatod a szerelőt vagy ha még időn belül vagy akkor cseréltesd.
Nem a kábelt kéne kipróbálni hanem az adott helyen, tudom, macera, mert át kell cipelni, de csak így lehet biztosra menni ugyanis már volt példa arra, hogy a splitter egyik ága hibás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Kés topik
- Hardcore café
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest