Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Dimaj #44589 üzenetére

    Nagyjából szerintem jókat mond, de néhol hülyeséget. Pl aktív stúdióból nincs zárt, mármint van, de az horror árkategóriában.

    "Itt volt is egy példa hogy az Adam F7 munkára egyáltalán nem, hallgatni pedig jó , legalábbis Silk szerint."

    Én anno meghallhattam ezt a videót, és úgy emlékszem az A7X-ről beszélt. Erre azt mondta, hogy a ribbon kisimítja a dinamikát, azaz dinamikátlan. Ez nem egészen így van. Egyrészt nem ribbon, hanem AMT, ami kb egy "harmonika ribbon". Másrészt ezeknek pont, hogy nagy a dinamikájuk és nagyon jó tranziens-válaszuk, legalábbis a konstrukció erre törekedik, mivel nagyon pici tömege van a membránnak. Persze meghajtani azért annyira nem egyszerű, mint egy sima dómot, szóval az olcsó AMT-től óvakodjunk. :D

    Az AMT baja leginkább az, hogy nem mindenkinek tetszik, mert más a hangja. De nagyon sokat használnak ilyen magassugárzóval szerelt hangfalakat munkára. Mondom ezt úgy, hogy én az AMT-t preferálom.

    Az A7X-re visszatérve:

    Szerintem más bajai vannak, bár ezek inkább szubjektívek. Egyrészt nem megy mélyre (subwooferrel használtam), de közben picit ki van emelve a közép aljával együtt, így nagyobbat szól, mint amekkora. Mondjuk utóbbi az nem hátrány. De ami komolyabb gondja, az az, hogy háklis az elhelyezésre. Érzékeny a fal közelségére és a füledhez képesti magasságát centire pontosan be kell lőni, különben crossover ponton lukas lesz a hangkép. Továbbá 70-100 cm távolságra optimális, messzebb a középtartomány minősége eléggé nagyon leromlik. Illetve ami érdekes, hogy bejáratatlanul undorítóan sok magasa van. A konkurens Eve-nél ez pont fordítva van, alig van magasa újonnan. Nemrég egymás mellé tettem a kettőt, s most már hasonló a karakterük, messze nincs akkora különbség, mint amikor az Eve még nem volt bejáratva.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák