- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TeebyKay #53726 üzenetére
Ha ez stimmel, akkor sajnos nem.
-
norba69
senior tag
válasz
TeebyKay #53662 üzenetére
Ilyenre, vagy hasonlóra, a neked kellő méretben.
Plusz, ha jól látom, nem fért be a tv a polcba. ezért előtte van, a háta mögött bedig egy viszonylag zárt tér.
Na ez a tér, ez nem teljesen kívánatos effektusokat okoz, lehet nem ártana kicsit hangolni belehelyezett hangfogó dolgokkal. -
Degeczi
nagyúr
válasz
TeebyKay #53624 üzenetére
Sokkal.
A TV-d egy olyan DAC-al alakítja analógra az adás hangját ahol a hangminőség eleve nem volt szempont a tervezésnél, ezt egy végképp elhanyagolt, rossz minőségű fejhallgatókimenetre teszi ki, ahonnan analóg módon viszed tovább (nem feltétlenül rossz, de ott a lehetőség zavar, zaj fölszedésére), majd a hangfalad digitalizálja vissza - míg digitális csatlakozásnál közvetlenül az adás digitális jelével dolgozhat minden romlás nélkül.
Az valóban hátrány, h az Edifierekre sajnos nem jellemző kijelző, pedig fontos lenne az általad említettek miatt - de azért nem katasztrófa. -
TeebyKay
őstag
válasz
TeebyKay #47926 üzenetére
És sikerült helyrehozni a hangfalat, jeee
Összességében bizonytalan vagyok, hol volt a probléma, mivel a led nem világított, és nem szólt az összes hangsáv (pl énekesek hangját nem hallottam némelyik zenében), lehet, hogy csak a két lapkát összekötő csatlakozó érintkezésében volt gond? Az az egyetlen több eres kábel a hangfal belsejében amit találtam.
-
gubabela
senior tag
válasz
TeebyKay #47924 üzenetére
A hangszóróvèdő leszedhető, ha jól rèmlik, így előről nèzve könnyen megfigyelhető a membrán mozgása. Az a lènyeg, hogy ha a másfèl voltos elem pozitív pólusát a helyes vezetèkhez èrinted, (a másik vezetèk legyen az elem negatív pólusán)akkor a hangszóró előre felè tèr ki, ellenkező esetben hátra felè mozdul (befelè, a doboz irányába). Egyèbkènt ezeknek a belseje ebben a kategóriában mindnek ilyen, nem kell vele foglalkozni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TeebyKay #33400 üzenetére
Ott kevésbé valószínű, mert akkor elsődlegesen a bemenő kábelt szórná meg, arra pedig hatna a hangerószabályozás - de amilyen érzékenyek az aktív hangdobozok manapság, így sem kizárt, h ez legyen az oka. Mindenesetre könnyű kipróbálni a router áramtalanításával, elhallgat-e.
-
szjoci
őstag
válasz
TeebyKay #33097 üzenetére
Szia!
Két vezeték kiforrasztása nem kellene hogy gondot okozzon. De: azon a panelen amin a potméterek vannak, (legalábbis a képről úgy tűnik hogy) minden vezeték bontható csatlakozóval van rögzítve. Nem akarlak megbántani, de ha ennyire nem vagy biztos a dolgodban akkor inkább vidd el egy rutinos szakemberhez.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TeebyKay #33008 üzenetére
A konkrét "hangszóró" (a motor) nem valószínű, hiszen abból 6 db van, mind egyszerre nem menne tönkre, tehát ha nem egyszerű csatlakozási gond, az erősítő elektronikájával lehet vmi. Éppenséggel javítható, csak fene tudja, ebben a típusban mit használtak (de remélhetőleg nem vmi ritka IC típust, és beszerezhető)
-
szjoci
őstag
válasz
TeebyKay #32988 üzenetére
Ha a hangerőszabályzó potméterre gondolsz, akkor az mehetett gallyra. Szerintem egyszerűbb ha szétszeded és megnézed, már ha barátod a forrasztópáka és a csavarhúzó. Ha nem, akkor inkább vidd szakemberhez!
Egyébként nekem is ilyen cuccom van, de addig nem akarom megbontani amíg nincs baja(#32990) TeebyKay: akkor nosza rajta, csinálj képeket
-
Mate
nagyúr
válasz
TeebyKay #32415 üzenetére
Ja, így már értem
Félreérthetően írtam.
"Kürbis 5K-val drágább, így baromi nagy különbség van genius és Kürbis között. Viszont így Kürbis és microlab közt csökkent a különbség."
Kürbis 5K-val drágább, mint az összefoglalóban, így genius vs. kürbis közt nagyobb lett az árbeli diferencia.
Viszont emiatt Kürbis vs. microlab között csökkent 5K-val, így lehet microlab jobb vétel. -
Gabor970
addikt
válasz
TeebyKay #29598 üzenetére
Vette egy ilyen most kaphatót is, és korábban használtan egy SP-HF 1250b-t. Nos a régi sokkal jobb, nagyobb is, minden szempontból ég és föld. Inkább keresnék/várnék használtra. Nem szokták eladni, ritkán van, de évente párszor azért felbukkan. 6000-ért vettem olx-en anno.
-
PuMbA
titán
válasz
TeebyKay #29595 üzenetére
Ennek a hangfalnak nincs mélynyomója, pont ekkora méretű hangszórók vannak a 2.0 szettekben is
Maximum mélynyomónak álcázott hangszóróról beszélhetünk. Árkategóriákban növekvő sorrendben a vételek: Genius 1250B, Thonet Ratsel (de csak mert a mélynyomó szót megemlítetted), Thonet Kürbis
(#29597) TeebyKay: Középnyomó
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest