- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blood Mage
senior tag
válasz
dudika10 #5434 üzenetére
igen az eszközkezelőből tényleg le lehet szedni.
Kicsit körűlnéztem az asus hangkártyák környékén és igencsak meglepődtem, hogy még ez a legolcsóbb hang kari. Amit viszont viccesnek találtam az, hogy a komolyabb modelleknek milyen komoly hűtésre van szükségük, mint vmi kissebb vga....
pl.
jól néz ki meg minden, de kicsit nem túlzás?(az ott ugye nem ventillátor középen????
)
Amúgy az tényleg igaz, hogy a DS 3D-s hangot is tud csinálni? -
Blood Mage
senior tag
válasz
dudika10 #5432 üzenetére
Engem mondjuk csak az aggaszt, hogy a két audio driver nem e fog összeakadni... mert, ugye az alaplapi hang driverét, őszintén szólva nem tudom, hogy vakarhatnám le a gépről....
ja igen... valami cikk nem jelent meg erről az ASUS Xonarr-ól amit linkeltél? mondjuk ha igen akkor gondolom Logout-on van, amit majd holnap átfutok. -
Blood Mage
senior tag
válasz
dudika10 #5430 üzenetére
és az lehetséges, hogy egyszerre van alaplapi hang és hangkártya? erre csak egy gyors teszt erejéig lenne szükségem, hogy pl. meghalgatok egy számot integrált hangal, majd lejjebb átdugom a csatlakozót és jöhet a hangkari és nagy meglepetés. (remélem tényleg nagy lesz, mert nem volt occso')
-
Blood Mage
senior tag
válasz
dudika10 #5427 üzenetére
- hmmm... ehez a hangkártyás dologhoz, kezd megjönni a kedvem.... most komolyan annyival jobb lesz???
- Z3 biztos nem, inkább z4, mert ugyebár egy árban vannak... +1-2k-t megér a Z4
- A Z-2300ra azért gondoltam, mert volt anno egy cikk ipon-on és igen csak lekőrözi ott a Z4 kistesót...
Mindenesetre még meglátjuk mi lesz még az sem biztos, hogy lesz rá pénz, mert 55kért veszek mp lejátszót... az után meg nem sok zsetonom marad... de legrosszabb esetben is jöhet a Z4 hangkari nélkül. Max kicsit később pótolom ezt a hiányt.
És akkor még mikor jutok hozzá egy DX11-es vga-hoz... -
-
Killer01
őstag
válasz
dudika10 #5420 üzenetére
Ami főbb különbség a 230-ashoz képest: A szatelitek hátrafelé is sugároznak, gondolom így -elméletileg- jobban szétszórják a hangot. A mélynyomó meg lefelé is, szóval padlószőnyeges szobába nem ajánlom (ha a padlón lesz).
Dizájnra -szerintem- szebb, bár a fényes fekete frontborítás a szateliteken ujjlenyomat/por gondot okozhat -
Killer01
őstag
-
Teszla_
senior tag
válasz
dudika10 #5372 üzenetére
Na, jól beleválasztok itt a cuccokba. Először az x-140, most a z-5. Pedig annak gyönyörű távirányítója van.
A 2000X-et néztem és láttam, hogy sokan ajánlják, de nem igazán tetszik. Mondjuk ha lenne feketében, akkor talán. Pedig látszatra nem nézném ki belőle, hogy olyan jól szól.
Az az én nagy bajom, hogy ami tetszik, azt senki nem ajánlja
Úgy tűnik, hogy csak 2.1 lesz ebből. Csak még át kell rágnom pár tesztet, cikket. -
Sareth
senior tag
válasz
dudika10 #5341 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, és az alternatívákat.
Most hogy így megerősítettél az elképzelésemben szerintem a X-230 lesz a nyerő.
A használt dolgokat nem preferálom, szeretem én kibontani
Az új irányvonal formatervezése nem tetszik (Z323, Z520, Z523) de ez csak az én szubjektív véleményem, pedig árban még korrektek is.Még egyszer köszönöm
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz
dudika10 #5321 üzenetére
Üdv,
köszi a kommentet, azóta már boldog tulaja is vagyok egy T20 Series II-nek.
Tegnap este elgondolkoztam, hogy mire is akarom használni: otthon van 5.1 döngetni, itt koliban meg a szobatársnak van. Hangminőségben viszont valami elképesztő.
Szóval most így vétel után olvasva a kommentedet én is úgy érzem, jól döntöttem.
-
426os
őstag
válasz
dudika10 #5295 üzenetére
Gyorsan körülnéztem, de nem nagyon akar senki x230-at eladni, csak újat találtam, az meg már drága. Kicsit tartok is a használttól, mert annyira nem értek ezekhez a hangcuccokhoz és félek, hogy esetleg nagyon meg volt járatva, aztán egy idő után meg elkezd rosszul szólni, torzítani. Még keresgélek, de nem igazán tudok dönteni. A legvégső estben x240 lesz, mert azt legalább tudom, hogy hogy szól, egyik barátomnak olyan van.
Amiket így elsőre kinéztem:
Logitech LS21
Fujitsu Soundsystem DS2100M (S26391-F7128-L100)
Trust 2.1 Speaker Set SP-3680
Trust SoundForce 2.1 Pro
Logitech X-210
és az X240 -
-
Tutivesztes
tag
válasz
dudika10 #5265 üzenetére
Pontosan, a gép előtt ülve hallgatom a zajt. A külföldi tesztek nagyon vegyesen vélekednek, van ahol az Altec az élmezőnyben van, a T40 pedig le van húzva a föld alá, és van ahol a fordított helyzetet produkálják. Így aztán rém egyszerű választani...főleg hogy nem akarok 60-80e forintot kiadni a "tesztgyőztesre"..
-
Tulkas
tag
válasz
dudika10 #5223 üzenetére
hát ezt sajnálattal hallom
a z2300-as lesz belőle sztem, csak örülnék ha valaki megnyugtat h azért lehet hallani vmit 18KHz fele is rendesen.
Gondolkodok használt vásárlásán is, ha 1 éves múlt a rendszer, lehetnek még rejtett hibái, vagy akkorra azért már "beállt", és nem nagyon kell számítani meghibásodásra
Vagy vegyek inkább újonnan -
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
dudika10 #5171 üzenetére
Tudom, hogy az otthoni környezet a mérvadó, csak amíg hallottam a Z3e-t MM-ban és szarul szólt, pedig otthon azért amíg működött tényleg nem volt rossz, addig annál a Philipsnél feltűnt, hogy már nagy térben is mennyire jól szólt, sokkal szebben, mint a Z3e. Persze ugyanolyan körülmények között kéne összehasonlítani, ezzel tisztában vagyok. Nekem a Z3e úgy adta meg magát, hogy este szabályosan kikapcsoltam, másnap reggel azthittem nincs áram, mert nem volt kék LED. Más persze működött utána. Vagy a 15 000-res egér+bill-em alapból hibás volt, nekem nem volt a Logival szerencsém.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
dudika10 #5168 üzenetére
Egyéni problémám, és biztosan peches voltam, de én hallottam hibás példányokról, konkrétan az összes Logi cucc /kb.6 féle/ ami nálam volt az vagy alapból hibás volt, vagy egy év alatt teljesen elromlott. Köszönöm, de én ebből többet nem kérek.A legutóbbi amit gariztattam, de természetesen eladtam becsomagolt új állapotban, arról most jelezte a tulaj/másfél év után/, hogy elromlott az érintésvezérlése.
Amúgy megfigyeltem, hogy ezek az erős mélyhangzással rendelkező cuccok /pl.: Z3e/ is a nagy terekben /MM/ teljesen erőtlenek, viszont azért hoztam ezt elő, mert egyszer régebben én hallottam az Auchanban egy Philips PC hangszettet, ami olyan nagyon jól szólt, hogy a haverommal nagyon figyelmesek lettünk rá. Sajnos a típusát nem tudom, de egyszerűen nagyon tisztán szólt, és nagyon szép mélye volt akkora térben is. Asszem 15 000 körül volt az ára.De tényleg mindenhol a Logi van elterjedve, pedig biztosan van más jó hangszóró is.(#5158) Turboraider A Z-Cinema USB hangkártyáját használod ha minden igaz. Játszol is mellette? Találkoztál olyan problémával, hogy esetleg bizonyos játékokat nem szeret és lefagy? Például én a CoD 2-4 -el jártam így, míg a Single része ment rendben, a Multiplayer része el sem indult, lefagyott állandóan.Jó pár napot elszenvedtem vele, BIOS frissítések az alaplapon, friss XP telepítések, mire rájöttem hogy a Logitech beépített hangkártyáját nem szereti a Multiplayer részt, szóval jól megtréfált, mindenre gondoltam, csak arra nem hogy a hangfal beépített h.kártyája okozza a problémát. Miután átálltam creative hangkártyára, a probléma természetesen megszűnt. Amúgy ezzel a beépített hangkártyával más szoftvereknek is meggyűlt akkoriban a bajuk, sok szoftver fel sem ismerte.Logitech amúgy akkoriban lerázott ezzel a problémával, merthogy azt nem tudják garantálni, hogy egy játék USB-s hangszóróval is működjön
Hátha az a csatlakozása könyörgöm, akkor mivel működne? Ja meg azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy nem USB-s hangkártya van benne, ebben nincs hangkártya, hanem USB-n viszi át a hangot. Komolyan ekkora barmot.Amúgy szerencsére lett más baja, és végül az miatt tudtam gariztatni.
-
cigam
titán
válasz
dudika10 #5166 üzenetére
Értem én hogy van ahol 10k környékén megkapni, de a helyi dealernél 14.625.- az x230, a T3100-as 15'625.-, T3200-at nem tud hozni(ne kérdezd miért). Hiába veszem meg webshopban ahol olcsóbb, rájön az 1-2000 Ft-os szállítási költség, és az esetleg gariztatás, ügyintézés is macerás. Azt az 1-2 ezrest nekem megéri, hogy a helyi boltban intézzem személyesen. Személyes tapasztalatom nincs ill. van de olyan amit inkább nem ajánlok senkinek
. Kollégám rokonainál hallotta az X230-at, és ő is azt mondta, hog meg leszek vele elégedve. Viszont én kíváncsi lennék több típusra is ami nem logitech. Pl. a Philips SPA5300-ról is jókat írnak.Persze lehet hogy ez lesz a leghosszabb gondolkodás aminek x230 lesz a vége, csak valahogy hiányolom más márkák említését.
Pl. alaplapok esetén is Van n+1 gyártó és 1ik sem magosodik ki a többi közül, ezért írtam, hogy hihetetlennek tűnik, hogy 2.1-es rendszerek esetén a logitech orhosszal vezet. Persze lehetséges, hiszen bt-s egerek közül is csak 1-2 model-re szűkűl a választék. Sajnos 30-40km-es körzetben nincs olyan bolt ahol kilenne rakva, bele lehetne hallgatni. -
cigam
titán
-
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10 #5061 üzenetére
Vitát nem nyitunk róla ezzel szerintem eggyet értel.
zárjuk le anyival hogy valóban jobb a z-3 as mint a X-230 as durvább a mélye azt alá írom de nincs olyan tiszta mint a z-3 as.
És 2.1 esek közt tényleg az enyik legjobb a z-3.
1250X genius nekem is volt az valóban nagyon ott van a szeren
T20 és 40 eshez nem volt szerencsém sajna. -
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10 #5053 üzenetére
PC-s hangfalakon belül igen is szépen és tisztán szól. Van nekem sokkal nagyobb Hi-Fi cuccom (yamaha NS-50) 2X240W 3 utas.
Nem ilyenekhez kell hasonlítani. És bocs ez saját véleméány illetve személyes tapasztalat! Nekem volt hoszú ideig mind 2. ujonna vettem őket anno.
És igen is gyengébb a z-3 nak a mélye mint az X-230 nak.
Ha valami agyon hajtott z-3 ast halgattál akkor lehet nem szolt tisztán.Specifikációk
Műszaki adatok(a gyártó által közölt adatok):
-Teljes effektív teljesítmény: 40 W (effektív)
-Magashangsugárzók: 17 W (effektív; 2 x 8,5 W)
-Mélynyomó: 23 W (effektív)
-Összesített csúcsteljesítmény: 80 W
-Frekvenciaátvitel: 35 Hz - 20 kHz
-Jel/zaj viszony: >92 dB <-------- Ezt nem sok hangfal tudja.És valóban csak egyutas. de speciális titán hangszórók.
Picit többet olvastam róla.De vita nincs róla.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
dudika10 #5011 üzenetére
Sorry, ha esetleg támadóan hatott volna rád a hsz.-em, nem állt szándékomban semmi ilyesmi!
Csak ezen kiakadtam egy kicsit:"Esetleg úgy lehetne tesztelni, hogy darabokra szeded és kiiktatva a saját hangkártyáját rákötöd valamire amihez lehetne viszonyítani."
Majd pedig ezen:"Szóval halvány lila gőzöm nincs arról, hogy mit tud a hangkártyája, nem hiszem, hogy túlságosan jó lenne, DE..."
Ezért kell informálódni egy picit és ennyi. A privát dolgot ugye nem gondoltad komolyan?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
dudika10 #4971 üzenetére
Ember! Milyen hangkártyát akarsz kiiktatni a Z-Cinema esetében?
Ha egy kicsit informálódsz, akkor rájössz arra, hogy a Z-Cinemának is van AUX bemenete és ez esetben nem a saját hangchipjének a DAC-át fogja használni, hanem a PC-ben levő hangkártyáét. Egy picit nem ártana tájékozódni mielőtt tanácsot adsz, ha már a papíron lévő specifikációk szerint teszed azt...
-
Sebi00
csendes tag
válasz
dudika10 #4998 üzenetére
köszi!
közben megtaláltam: 85 ről indul a mély, de nem hiszem, hogy nem lenne elég, és ha jól gondolom egy kis gyüjtögetés után lehet hozzá ládát kapcsolni. ( vagy eladni és lecserélni Bx5a-ra )
sőt van beépített erősítője is, ilyenkor érdemes még hangkártyát venni hozzá szerinted, vagy a kettő teljesen más téma?Mindenesetre köszönöm a segítséget, meggyőztél, a m-audio lesz belőle szeptemberben...
esetleg még annyiban adhatnál tanácsot, hogy ér-e 10e ftal többet az av 40 a 30-al szemben...
70%ban kis szobában (kb 9-11 nm) lesz használva, 30% háttérzene, de valószínű kertben, és nem közvetlen közelségből...
Ha a 40es esetleg elbír KISSEBB bulikat, az se lenne előnytelen, bár ez tényleg nem fontos
Szted?
köszi -
Sebi00
csendes tag
válasz
dudika10 #4993 üzenetére
Nem rossz, nem rossz...
Néztem már Őt, sőt a v40-est 38 ért e pixmanián meg lehet kapni...
A Bx5a-t már hallottam is szólni, de csak mélyládával, ez igazából nem sok viszonyítási alap, de a tisztasága neki bizony rendben volt...
Esetleg ha a tartományát megtalálnád, mert az m-audio.com-on nem láttam, ami elég furcsa ( valószínű, hogy én bénáztam)
Javíts ki ha tévedek, mert könnyen meglehet, (nem igazán értek hozzá) de nekem nagyobb szükségem van a közép tartományra a leírtak alapján, mint a mélyládára. jól gondolom?
A soundstick II- ről tudnál még mondani vmit, ugyanis nagyon szimpatizálok a H/K-val, de félek tőle, hogy a design miatt annyi amennyi.Külső hangkártyára esteleg tudnál vmi tippet adni, ami nem kerül annyiba, mint a monitorok, de még is érdemes beruházni rá. Nekem egy msi windről fog szólni, és hát nem hinném, hogy lehetetlen lenne az alaplapijánál érdemesebbet találni... az asus-t néztem, más olyat, ami megmozgatta volna a fantáziámat nem találtam. (labtec-et vagy gigabyte-ot nem akarok
)
Köszi Köszi Köszi -
cigam
titán
válasz
dudika10 #4976 üzenetére
Az audiofil cuccoknál esetleg, bár azoknak a rendszereknek is mérhető paraméterei vannak ami miatt jobbak. (Válogatott, egyedi alkatrészek, kapcsolástechnika stb...) Most ne menjünk bele abba, ha kék csíkot rajzolok a CD szélére máshogyan szól, mintha piros csíkot rajzolunk rá. Az pedig, hogy valakinek tetszik egy rendszer hangja az nagyon szubijektív, nem mérhető. Másként ítéljük meg a különböző előnyöket, hiányosságokat.
-
cigam
titán
válasz
dudika10 #4971 üzenetére
Pedig nem olyan nehéz viszonyítási alapot találni. Az RMAA feltérképezi a kártya tudását. A hangkártya kimenetét vissza kell hurkolni a bemenetére egy kis jack-jack kábellel. Az eredményeket össze lehet hasonlítani más kártyák mérési eseményeivel.
-
CséZé
őstag
válasz
dudika10 #4953 üzenetére
azért írtam összehasonlításképp, mert azt öcsém használja a gépre kötve RCA-jack kábellel.
annél nekem nem nagyon kéne jobb, ma hallgattam meg a Xonar-omra kötve és eléggé meg voltam vele elégedve, ezért kéne egy ilyen tudású hangfal nekem, egyébként a hi-fi annakidején (~5 éve) 40k volt.mod: a hangereje nekem tökéletes volt, 30-as skálán nem mertem 15 fölé vinni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #4922 üzenetére
Hát még vacillálok, hogy mit vegyek, vagy vegyek-e egyáltalán valamit....
Szerinted a Z-3 jobb választás lenne?
Közben egyébként rengeteg Youtubeos vidit néztem, csak az a baj, hogy közel sem adják vissza azt az élményt, mint amit kéne, mert a mikrofon nem kezel akkor frek. tartományt...
Nekem természetesen nem stúdió hangfal kell, de a lehető legjobb PC-s 2.1-es hangfalra vadászok.
Nekem az a lényeg, hogy a jelenleginél jelentősen jobb legyen!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #4920 üzenetére
Kezdek teljesen elállni a Z-2300 vásárlásától, mikor ilyen teszteket olvasok róla.
A logitech igazán drága Subwoofer rendszere érdemli meg a legkevesebb dícséretet.
A basszusok valahogy precizetlenűldöbörögnek, a középhangok elszíneződnek, és egy kis magas is hiányzik a hangképből.
Ezen hiányzosságok mellett csak egy éppen kielégítő minősítést érdemel ki a termék. Nem található rajta egy kiegészító hangbemenet, mondjuk egy mp3 lejátszóhoz sem.
Kevés vigasz: A Z-2300 érte el a legnagyobb hangerőt, és kikapcsolt állapotban nem fogyaszt áramot.+
*Nagy maximális hangerő
-
*Nincsen kiegészítő hangbement
*A mélyláda nincsen megfelelően leárnyékolva elmágneseződés ellen. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #4916 üzenetére
Akkor az lesz.
Még valami. Most alaplapi hangkártyám van, ami tökéletesen megfelel mostani Senheiser HD202-höz és a Creative Jazz speakeremhez. Nade! Ha Z-2300 lesz, akkor érdemesebb felhozni a pincéből és leporolni a Creative Soundblaster Live 5.1-et? Vagy már az is kevés lesz neki?
-
CséZé
őstag
-
CséZé
őstag
válasz
dudika10 #4845 üzenetére
én sem találom sehol, de valami 109-re emlékszem, mintha láttam volna vhol. De mind1 is, több helyen olcsaom h nem hangos egyáltalán úgyhogy letettem róla.
Most a Logitech Z-2300-asát nézegetem erőteljesenAz a THX tanusítvány mit jelent?
Vagy ebben az árkategóriában van már azért komolyabb cucc is? -
CséZé
őstag
válasz
dudika10 #4843 üzenetére
Az én igényeim azok, hogy megfelelő hangerő mellett jó hangzású zenét halljak
15k-ért láttam T20-at, az gondolom megérné, de félek attól, hogy hangerőben kevés lesz.Egyébként hangkártya milyen ajánlható ilyen kaliberű hangkeltőkhöz?
Még régebben mondták nekem az Audiotrak Prodigy HD2-t 29k.ért , de én előtte egy Asus Xonar D1-et néztem ki, ami csupán 16k. -
CséZé
őstag
-
CséZé
őstag
válasz
dudika10 #4838 üzenetére
No, akkor menjünk bel abba is h milyen zenét hallgatok, hátha sikerül szűkíteni a kört. Tehát rock, + egy kis elektronikus is befigyel, ha oylan kedvem van, de mára már inkább a rock az stílus, amit legszivesebben meghallgatok. A klasszikus baromi ritka, úgyhogy ne legyen mérvadó, csak az előbb említett.
Ugye zenét hallgatni mindneki - na jó majdnem mindenki hangosan szeret, nagyon hangosanPersze a normalitáson belül maradva, ezért az sem baj, ha szól is a cucc.
Na így, hogy állunk?Majd' elfelejtettem: a T20-nak mik a kritériumai?
-
CséZé
őstag
válasz
dudika10 #4834 üzenetére
Első körben 20 max 30k-ra gondoltam, 60 ezerig semmiféleképpen nem akarok elmenni, amit tudok h a mostani LG hifi-mnél jobban szól a fejhallgatóm, ha már elérném a fejhallgatóm szintjét egy sztereó hangfal párral már boldog lennék. Mondjatok ajánlatokat, mint mondtam nem vagyok tisztában a hangfalakkal, régen volt egy Maxtro hangfalam, ami fél hangerőn recsegett
kb ennyi. A fülesem hangjához meg már eléggé hozzá szoktam, ezért is nem akarok rosszabb cuccot kihozni a dologból. A basszust egyébként meglehetősen komálom.
Általában, ha tehetem flac-et hallgatok, ha nincs más, akkor mp3. És egyelőre alaplapi hangkari van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest