2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Karácsonyi telefonajánló 2018

Hagyományosan december első hetében tekintjük át a kínálatot, ami egyrészt tippeket adhat, ha valaki mobilt ajándékozna, másrészt egyfajta éves körképnek is felfogható.

Hirdetés

Középkategória

100 ezer forintos határig nézzük a következő adagnyi terméket, itt már igen nagy a tülekedés. És általánosságban is nehezebb melléfogni, ebben az ársávban olyan nagyon durván rossz telefon már nem lesz, inkább az lesz a kérdés, hogy adott összegért cserébe ki nyújt többet. Itt már beszállnak a komolyabb szereplők is a versenybe, szóval tényleg szép listát lehet összegereblyézni, megpróbálunk egyrészt ár/érték arányban jól sikerült darabokat mutatni, másrészt pedig rámegyünk kicsit a valamilyen módon extrát nyújtó modellekre.

Szolgáltatói kínálatban nagy népszerűségre tehet szert a P smart
Huawei P smart [+]

A Huawei húzóterméke az olcsóbb ársávban egyértelműen a P smart, noha ebben még a kissé koros, Kirin 659-es chipset duruzsol. Ezért különösebb extrát ne várjunk tőle, de modern formatervű, korrekt masina. A Xiaomi hasonló áron a Mi A2 Lite nevű modellel van jelen, ami igazából egy Redmi 6 Pro, csak éppen Android One platformra épül, amit sokan szeretnek. Szintén kimondottan érvényes vétel ennyi pénzért. A Meizu M6 Note is szóba kerülhet, ez egy nagyobb tepsi, korrekt hardverrel, roppant kedvező árfekvésben. A kategória egyik ásza a Xiaomi Redmi Note 5, amely nagyon kedvező áron kínál teljes értékű funkcionalitást, relatív friss hardverrel, hosszú üzemidővel, ha nem baj, hogy a telefon nem túl kicsi, akkor az egyik legjobb vétel az évben.


Xiaomi Mi 8 Lite[+]

Ha kicsit fentebb kacsintgatunk, akkor bejön a képbe a Xiaomitól két modell is, a Mi A2 (ami nem Lite) és a Mi 8 Lite (ami viszont Lite), utóbbiról pont most lett tesztünk, kellemes alternatíva korrekt árfekvésben. A Huawei a P20 Lite-tal is képviselteti magát, ami kifejezetten csinos, de nem túlságosan erős opció, de mivel még ebben is a 659-es Kirin van, ezért a P Smart jobb választás. Az ASUS a Zenfone Max Pro M1 nevű gépével idén végre tudott olyan masinát alkotni, ami árban is kellemes, ráadásul ebben 5000 mAh-s akkumulátor van, ami abszolút kiemelkedik a mezőnyből, de ha ezt levonjuk a képletből, akkor is egy nagyon összeszedett termék.

A Nokia 7 Plus és a doboza
A Nokia 7 Plus és a doboza [+]

A Nokia legjobb modellje még mindig a 7 Plus, hiába jött ki nemrég Kínában az utódja, ennek az ára is már kifejezetten korrekt, a kamerás képességei is rendben vannak, kicsit az üzemidő tűnt a tesztidőszak alatt karcsúnak, a felhasználói visszajelzések szerint általában az is teljesen rendben van. Pont karácsony előtt futott be az LG G7 Fit, ami egy nagyon érdekes telefon abból a szempontból, hogy erősen hajaz a G7-re, de csak egy 821-es Snapdragon van benne, ami nem egy friss chipset, viszont még ma is erősnek számít. És így pont befért a 100 lepedős álomhatár alá. Ahogyan befért a Pocophone F1 is, ami a Xiaomi furcsa vadhajtása: nagyon erős hardver, minden másban középszerű, a Honor pedig a Play nevű készülékével ugyanezen a pályán mozog, csak ott nem Qualcomm, hanem Kirin chipsetet találunk a burkolat alatt.


[+]

A Honor 8X is elérhető, itt a nagyon markáns kijelzőarány lehet vonzó, de amúgy egy középkategóriás gépről beszélünk, a Samsung pedig az A szériát szánja ide, de ár szempontjából az A9 nem fér be, a három kamerás A7 viszont igen, noha ennek a tripla lencsének nem láttuk olyan sok előnyét. Az A6-ból kétféle változat is létezik, mindenképpen az A6+ számít a jobb vételnek, sokkal többet tud, mint amennyivel drágább.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2017

    Közeledik az év vége, piacon van szinte az összes olyan telefon, amit a gyártók erre az esztendőre terveztek, összeszedjük a legjobb ajánlatokat.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.