Karácsonyi telefonajánló 2018

Hirdetés

Bevezető

Meg kéne írni a karácsonyi ajánlót. Ezt már hetek óta hallgatom a kollégáktól (főleg Bone123 próbált a maga roppant kedves módján motiválni), de hát tényleg így van, egyrészt időszerű, másrészt most már sok-sok éve december első napjaiban áttekintjük a felhozatalt. Ami több szempontból is praktikus, egyrészt próbálunk segíteni azoknak, akik a fa alá mobilt szeretnének tenni, másrészt pedig az év végén amúgy is aktuális, hogy az idei modellek javát áttekintsük.


[+]

Mint mindig, most is azzal kezdődik ez az anyag, hogy rögtön az elején le kell szögezzük, hogy a szolgáltatói akciókban elérhető termékekkel alapvetően nem foglalkozunk (most talán érintjük a MyKi cuccokat), mert ajándékba két év hűségidőt nem illik adni, no meg egyébként is teljesen más árak léteznek szerződéshosszabbítással és ilyen-olyan részletfizetési opciókkal. Marad tehát a kártyafüggetlen piac, ám itt is vannak bizonyos eltérések abban, hogy a termék honnan származik, mert ez nyilván befolyásolja az árat, de azt is, hogy utána hova lehet rohangálni egy esetleges garanciális ügyintézéssel.


[+]

És ennek most egyébként is van apropója, a magyar kártyafüggetlen piac ugyanis alapvetően két halmazra bontható. Vannak a hivatalos csatornákon érkező cuccok, meg azok, amik tök másképp jutnak el a boltokba. Tudunk olyan gyártóról, ahol a hivatalos forgalmazásban harmadannyi telefon talál gazdára, mint az áfamentes, meg Artisjus-mentes, ki tudja miképpen lepapírozott forrásból, ami nyilván erősen torzítja az egészséges árversenyt, ami meglehetősen kellemetlen azoknak, akik megpróbálnak tisztán játszani, de a hazai, igencsak árérzékeny piacon a júzer csak akkor szembesül azzal, hogy mégsem volt olyan baromi jó vétel a 20%-kal olcsóbban vett kütyü, amikor az meghibásodik, aztán mindenki széttárja a kezét. És ugyanez a probléma fordulhat elő a Kínából érkező cuccokkal, pedig az ázsiai webshopok egyre jobban figyelnek a terméktámogatásra, de macera mindenképpen lesz vele. Az meg, hogy az államháztartás milyen anyagi hátrányt szenved az egész miatt, megint más kérdés, de ennek a megoldása nem a vevő feladata. De azért csak ésszel, óvatosan, nem mindig a legjobb ajánlat a hosszabb távon is legjobb ajánlat, a jelen összefoglalónkban igyekeztünk az itthoni, hivatalos árakat figyelembe venni ott, ahol létezik ilyen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2017

    Közeledik az év vége, piacon van szinte az összes olyan telefon, amit a gyártók erre az esztendőre terveztek, összeszedjük a legjobb ajánlatokat.

Hirdetés