Honor Play - játék az árakkal

Nevével ellentétben semmi kifejezetten játékcélú extra nincs a Honor Play eszköztárában, viszont remek konstrukciónak számít ennyi pénzért.

Hirdetés

Bevezető

A Huawei globális bejelentéseket szokott tartani, a Honornál viszont az a szokás, hogy a termékek először a hazai piacon, vagyis Kínában mutatkoznak be, majd kicsivel később eljutnak Európába is. A Honor Play kapcsán is így történt, június elején rántották le róla a leplet odaát, aztán az IFA kiállítás keretében dobták piacra mifelénk, vagyis kerek három hónappal később.


[+]

Ez viszont nem von le semmit a termék értékéből, ami hardveresen leginkább egy Huawei P20 szintjén áll, ám annál jóval olcsóbb. P20-at mostanság hivatalos helyről sem találni 180 lepedő alatt, a Honor Play viszont 120 ezer forintról startol, ami a Honor 10-nél is olcsóbbá teszi. Jelenleg tehát párhuzamosan három csúcsmodellje is van a márkának, a Play és a Honor 10 mellett ott van a View 10 is, mindháromban a Kirin 970-es chipsetet találjuk, de azért akadnak köztük eltérések a kijelző, a kamerák és az akkumulátor kapcsán is.


[+]

Hogy a Honornak ez miért éri meg, meg hogy amúgy a Huawei-nek megéri-e egyáltalán, az nyilván olyan kérdés, aminek a megválaszolásához látnunk kéne a belsős számokat, ami elég esélytelen, az viszont egyértelmű, hogy a Honor Play azért született meg, mert a Honor a fiatalos, vagány, trendi márka szeretne lenni a Huawei visszafogottabb, decensebb, prémiumabb imázsa mellett, egy ilyen elképzelésbe pedig elég jól illik az, hogy legalábbis a nevében játékos mobilt dobjanak piacra. Elfér, meg hát olyan nagyon meg sem kellett erőltetniük magukat, a komponensek adottak, csak ügyesen kellett köztük halászgatni, hogy azért akadjon eltérés a másik két, hasonló képességű géphez képest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés