Hirdetés

Samsung Galaxy A6+ - szembeötlő eltérések

Az A6-ból pont olyan apróságok hiányoznak, amik az A6+ esetében megvannak. Ettől kissé drágább, de még így is jobban megérheti, noha bőven van olcsóbb konkurense.

Hirdetés

Bevezető

AliceWake jobbára kedveli a Samsung eszközöket, de az A6 nála is kiütötte az árazásával a biztosítékot. És ami miatt teljesen igaza van, hogy az A6 szinte semmiben sem tér el a sokkal kedvezőbb árú J6-tól, csak kapott egy fém burkolatot. De nem csak ehhez képest csúszott indokolatlan magasságba az ára, hanem a hasonló hardveres képességű konkurencia is jóval olcsóbban kínálja ebben a kategóriában a termékeit. Ráadásul néhány tényleg csak szoftveres korlátozást is bedobott a gyártó, hogy kívánatosabbá tegye az A8-at, az always-on kijelzés hiánya például teljesen egyértelműen ennek eredménye.


[+]

Szóval az A6+ nem indult kedvező előjelekkel, de mivel alig drágább az A6-nál, 10-12%-os a különbség, ezért érdeklődve álltam neki a használatnak, hogy az a bizonyos plusz jel valóban azt jelenti-e, hogy egy jobban eltalált telefonról van szó. És sok szempontból igen, rögtön érdemes egy rövid felsorolással kezdeni a legfontosabb eltéréseket kiemelve: ebben van always-on kijelzés, nagyobb a képernyő mérete és felbontása, kapott a hátlapra egy másodlagos kamerát és erősebb a hardver is, valamint az akkumulátor is. Ez már azért elég szignifikáns eltérés, jóval nagyobb annál, mint amit az árkülönbségből gondolna az ember. És hát rögtön sokkal kívánatosabb telefonná avanzsál az A6+, mint kisebb testvére.


[+]

Ettől függetlenül a Samsungnál kissé összecsúsztak a középkategóriás készülékek. Az A6+ hardveresen megegyezik a J8-cal, csak abban nincs két kamera és gyengébb a kijelző, az A6-ban ugyanazt találjuk, mint a J6-ban, az A8 pedig a többieknél erősebb, de csak egy kamerát hord a hátán. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik az idei skálán, pláne, ha még az árakat is idekeverjük, mert az A8 előbb jelent meg, mint az A6, vagyis mostanra ugyanott van az ára, a J6 viszont még nincs piacon (ahogyan a J8 sem), ezért nem nagyon tudni az itthoni árát, csak az indiait, amiből olyan 80 lepedős hazai ár kalkulálható, ez szintén nem lényegesen kedvezőbb, mint az A-sorozatnál látott összegek. Aztán persze az egész teljesen mindegy lesz egy csomó esetben, mert Átlag Béla szerződéshosszabbítással 12 havi részletre elhozza a szolgáltatótól, és az értékesítő húz egy strigulát a Samsung által támogatott ösztönző mellé, ahelyett, hogy ajánlott volna valami tök mást, ami talán jobban megfelel az ügyfélnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Befutott a Galaxy A9 Star és a Star Lite

  Kínában hódítana a Samsung új, középkategóriás mobilpárosa, dupla hátlapi kamerával és mutatós, megnyúlt kijelzővel.

 • Samsung Galaxy J6 - inkább A6 lite

  A Samsung idén rendesen összezsúfolta a középkategóriát, amiben az A sorozat és a J versenyzői tolonganak minimális hardveres különbséggel, de ugyanazokkal az érthetetlen, bár itt kevésbé fájó hiányosságokkal.

 • Készül a Samsung Galaxy J6+

  Az XDA firmware információkban bukkant az új modell néhány jellemzőjére, így valószínű, hogy a J6 is kap + jelzetű variánst.

 • Tovább menetel a Samsung Indiában

  A J széria nagyon népszerű arrafelé, még szerencse, hogy nemrég bővítették a kapacitásokat. Nem is felejtik el megemlíteni, hogy a világ legnagyobb gyárában készültek a telefonok.

Előzmények

 • Samsung Galaxy A6 - 6ástalan

  A Galaxy A6, első ezen a néven, érdekes kostrukció, valahol a J és az A széria között, amiben a felső-középkategóriás A sorozat jellegzetességei csak az elnevezésben érhetők tetten.

 • Befutott a Galaxy A6 és az A6+

  Az egyik HD+, a másik FHD+ Infinity Display panelt kapott, szerencsére friss Androiddal a fedélzeten. A nagyobbik modell dupla kamerát visel a hátlapon.

Hirdetés