2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Karácsonyi telefonajánló 2018

Hagyományosan december első hetében tekintjük át a kínálatot, ami egyrészt tippeket adhat, ha valaki mobilt ajándékozna, másrészt egyfajta éves körképnek is felfogható.

Hirdetés

Csúcsmodellek

Nehéz félrenyúlni a csúcskategóriában, itt már inkább az dönt, hogy mik azok a funkciók, amik kiemelten fontosak. Ez lehet az üzemidő, a kamera, a kijelző, illetve az a tapasztalat, hogy aki ennyit kiad telefonra, az már sokkal érzékenyebb az apróságokra is. Van-e értesítési LED, 3,5 mm-es jack dugó, szenzorsziget, AMOLED kijelző, infra, vezeték nélküli töltés, IP-védelem, két SIM mellé is betehető-e microSD, ha egyáltalán van ilyen opció, illetve meddig garantált a rendszerfrissítés. Szóval adott esetben csak nüanszok döntenek, ezért ha karácsonyra ennyire mélyen zsebbe nyúlós ajándékot szánunk valakinek, akkor pontosan érdemes ismerni az igényeit.


OnePlus 6T [+]

A kínálattal viszont nincs baj. A OnePlus 6T továbbra is jó áron van, a Xiaomi Mi8 is remek telefon (és van belőle Pro verzió is, ami még egy kicsit combosabb), év végére befutott a Meizu 16th, ami szintén komoly készülék. A Sony legfrissebb Xperia mobilja, az XZ3 sokkal jobb, mint a sokéves Sony-átlag, a Huawei a P20 Pro mellett ott van a Mate 20-szal és annak Pro verziójával is a legjobbak között, a Galaxy S9-duó és Note9 pedig pont azt nyújtja, amit évek óta ígér. Az LG G7-ről is mondhatnánk szépeket, de a legutóbbi bootloop-eset ezt némiképp árnyékolja, az Apple pedig Apple, oda nem kellenek sem érvek, sem pedig ellenérvek.


ASUS ROG Phone [+]

A különlegességek is elférnek szépen a piacon, van egy egészen szűk szegmens, amely még mindig igényli a QWERTY gombsort, ők kétféle BlackBerry-t is választhatnak, noha az olcsóbb is elég drága, de sokkal jobban megéri, mint a csúcsmodell. És ha minden stimmel, akkor pont befutott még az ASUS extra cucca, a ROG Phone is, ami egy kimondottan egyedi megjelenésű, dögerős gamer telefon, lehet hozzá venni egy sereg extra kiegészítőt is. Játszik még a HTC jelenlegi csúcsgépe, az U12+ is, ami szokás szerint remekül sikerült, de az oldalsó érintőgombokra nem csak mi panaszkodtunk, bár erre már kijött a javítás, kérdés, hogy mennyire tudja egy adott ember megszokni. Hogy aktuálisan melyik mobil a legjobb, arra nincs egzakt válasz, mindig attól függ, hogy a júzer számára mi a fontos. Viszont tény, hogy a kamera minden felmérés szerint benne van a top 3 leglényegesebb döntési paraméterben, ebben segíthet az idei összehasonlító tesztünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2017

    Közeledik az év vége, piacon van szinte az összes olyan telefon, amit a gyártók erre az esztendőre terveztek, összeszedjük a legjobb ajánlatokat.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.