Honor 8X - kimaXolt kijelző

Hardveresen nem egy forradalmi újdonság, de a külső igencsak szemrevaló lett a kijelződomináns előlappal és a kétszínű hátsóval. És árban is oké.

Bevezető

Ahhoz képest, hogy a Honor 8X úgy alapvetően nem vonultat fel semmi érdemleges újdonságot, elég nagy hacacárét rittyentett hozzá a gyártó, előbb Kínában mutatták be, aztán ezt megismételték Prágában is. Még Honor 8X-re fazonírozott villamos is közlekedett az esemény apropóján a cseh főváros utcáin, rajta a gyártó által meghívott vendégekkel. Érezhetően fontos termék a 8X, ez nem a csúcsmodell, ami nyilván drágább és főleg a mi régiónkban kevesebben veszik, de nem is a belépő szint, ahol a 7-es széria próbál több-kevesebb sikerrel helytállni, ez pont a középkategória közepe.

Spanyol terem és Honor Band 4
Spanyol terem és Honor Band 4 [+]

Itt nem vadiúj hardverek és fantasztikus kamerák dominálnak, a jól belőtt árazás, az ügyesen megtolt marketing és a frankó formaterv tudja kelendővé tenni az egyes modelleket, a Honornál pedig mindezt megpróbálták kombinálni. Az árazás hivatalosan bruttó 100 lepedő, ami a 130 ezerért mért, hasonló tudású Mate 20 Lite-nál okvetlenül kedvezőbb, de még a P Smart Plusnál is kicsit olcsóbb. És ez azért lényeges, mert egyelőre ebben a két modellben van benne ugyanaz a Kirin 710-es, középkategóriás rendszerchip, ami a Honor 8X-ben is dolgozik. Az árazás tehát kipiálva, ha a házon belüli konkurenciát nézzük, de hát vannak házon kívül is konkurensek, mint amilyen a Xiaomi Redmi Note 6, az ASUS Zenfone Max Pro M1, a Nokia 7 Plus, vagy a Samsung Galaxy A8. És ez azért elég népes számú ellenfél, ahol vannak jó alternatívák.


[+]

Az ügyesen megtolt marketing globális szinten stimmel, jókora felhajtás van a Honor körül, ám itthon egyelőre még csak tapogatózó jelenlét látható, ez nyilván változhat. Amiben viszont biztosan nincs hiba, az a formaterv, ennek pedig két, igen domináns eleme van: az előlapot 91%-ban elfoglaló kijelző és a hátlap markáns kialakítása. Plusz a színek, pirosban elég extrém a cucc, kékben pedig még mindig egyedi, de nem hivalkodó. A Honornál azt mondta az elnök bácsi, hogy ez már hagyomány (ami egy ilyen fiatal márkánál kissé túlzás), ezért ez az árnyalat a Honor-kék. Jó, akkor az.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor blog: Európába érkezett a 8X

    Nincs meglepetés, hacsak az nem, hogy az alapváltozat korrekt árazása mellett a nagyobb tárhelyért mennyit kérnek el. Különben pont az, amit vártunk.

Hirdetés