- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Akciófigyelő: 120 wattos hangprojektort kínál olcsón a Banggood
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Nem tudom választott e valaki a lista alapján ajándékot?!
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
punky10
addikt
Szerintem ne folytasd...Csak belezavarodsz...
A telefon úgy vetődött fel itt a topicban,hogy a 113.HSZ-ben ajánlod másoknak.Miközben nem lehet kapni...
Állítólag jó supportja van,de még egyszer sem frissítettél,tehát nem csak a support jó,hanem az FW is.Ami jó,azt nem kell piszkálni...
Komolyan...ne komolytalankodjunk már...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
robohw
aktív tag
"ezt te tényleg komolyan gondolod, akkor ez világosan mutatja, milyen szinten vannak az elvárásaid egy telefonnal szemben, valamint, hogy mennyire vehetőek komolyan az értékeléseid a telefonnal kapcsolatban."
Figyelj csak!
Életedben nem volt a kezedben a szóban forgó telefon. Ez mint cáfolhatatlan tény határozza meg azt is, hogy mennyire vehető komolyan bármi is amit leírsz ezzel kapcsolatban.
Én vettem a fáradságot, és körülnéztem ebben az árkategóriában. Amit találtam az az, hogy van úgy 6-8 telefon amely ezzel pariban van - papíron legalábbis - felszereltséget, méretet, egyéb paramétereket illetően. Ezen készülékek mindegyike, kivétel nélkül kapható ma is, szemben a ZTE blade L7-tel. Gondolom ez nem teljesen véletlen. Azt viszont nehéz lenne állítani, hogy a ZTE azért nem kapható, mert a kereskedők kevesebb bizalmat szavaztak neki, tizenéves, sikeres gyártóként, mint a tegnapelőtt alapított doogee, navon, ilike, leegoo, akai, stb. fantázianevű hulladékok gyártóinak.
Az sem véletlen talán, hogy a ZTE magyarországi képviselete, a nyilatkozata alapján teljes mellszélességgel felvonul az általa gyártott készülékek mögött, attól függetlenül, hogy éppen ki volt az importőr. Na meg az sem, hogy OTA update-re képes a készülék, amit a vásárlást követően azonnal meg is akart ejteni, engedtem volna neki, de nem volt mire update-elni, ergo, az egy éves firmware annyira kerekre sikeredett, hogy nem kellett hozzányúlni.Kivánok neked is békés, boldog karácsonyi ünnepeket, valamint azt a ritka jó képességet, hogy el tudd viselni ha másnak nem feltétlenül az kell, ami neked.
Na csá..
My own programming language: http://www.robomax.online
-
Lirion
addikt
-
sherlock82
senior tag
-
punky10
addikt
válasz
sherlock82 #139 üzenetére
Nem nagyon van használható,kompakt készülék.Azért nem állítom,hogy nincs,mert mindenkinek mások az igényei.Nálad támpont az A3,gondolom cserénél már nem mennél az alá.Márpedig ebben a méretben,kicsit korszerűbb konstrukcióban nincs olyan telefon,amit nyugodtan ajánlanék.Valamiben mindenképp kompromisszumot kell kötnöd...
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
sherlock82
senior tag
Az alap kérdést én tettem fel, egész szép kis párbeszéd alakult ki abból mi a 2018 végén mi lehet a samsung a3 mellett alternatíva. A készülék tudását ismerve kiderült hogy hasonló teljesítményű készülék nincs a piacon. Ha a samsung ebben a méretben esetleg kicsit kisebben jövőre, kihozna egy készüléket tuti vevő vagyok rá, de a jelenleg más gyártónál sem látok ilyet.
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
ALI_G
veterán
Sziasztok, 5 inch alatt van bármi ami ajánlható az 50k határig? Nem láttam egyet se a cikkben.
-
punky10
addikt
Igazolhatod magad többszáz hozzászóláson keresztül is,hogy milyen frankó üzletet kötöttél,ennyiért mennyire megéri...stbHa rábólintunk,akkor befejezed?Mert akkor:
Gratulálok,megkötötted életed legjobb üzletét,megtaláltod azt a telefont,ami Számodra a legideálisabb,mindezt 20 ezerért.Komolyan,irigyellek.
És most akkor lépjünk tovább.Ma,Magyarországon,rajtad kívül kevés felgasználónak elég az a teljesítmény,ami az Általad best telefonnak titulált készülék nyújt.Ennyi.Neked elég,örülj,de ne mondd meg több ezer embernek,mivel érje be a telefonjával kapcsolatban.Azt majd mindenki eldönti.
És hidd el,nem csak önigazolásként írom ezt.Itt van a fiókban egy Samsung Galaxy J3 2016,hasonló konfiggal,számomra használhatatlan.Illetve használható,csak akkor én vagyok idegbeteg,mert dühít,ha egy nagyfelbontású képet,vagy egy nagyobb dokumentumot 10-15 másodperc,mire megnyit.Scrollozni neg ne is akarjak...Ergó,én igazodjak a telefonhoz..Na,azt nem!!!
Tehát összefoglalva,hogy mi az amiről eddig csacsogtunk:
Neked elég ez a telefon.Úgy használod,ahogyan én a kb 10 éves SE D750-emet,anno ...
Az elmúlt pár évben történt egysmás a mobiltelefonoknál.Egy dolog az,hogy miket raknak bele divatból,mert az a trendi.De nagyon sok olyan új funkció került bele,amit sokan szeretnek/használnak.Neked ezeket nem muszáj.Elfogadjuk.De Te is fogadd el azt,hogy vagyunk páran(nem 10-20 fő) akik viszont kihasználják a telefonjuk által kínált funkciókat.És tudod mit?Nem csak azért,mert szükség van rá...Néha csak azért,mert igen,ezt is tudja,akkor miért ne...
Kívánom,hogy továbbra is megelégedettséggel használd a telefonod ,de nálam messze áll bármilyen best titulustól.Amiben best,azt nem írom le,nem akarok sértődést...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
robohw
aktív tag
válasz
janeszgol #132 üzenetére
Nekem erről más a véleményem.
A kínálat ma szélesebb mint valaha. A minőségbeli különbségek is. Lehet ma is kapni használhatatlan telefont és lehet kiválót, de az tény, hogy a felhasználók a személyes igényeikhez ma, korábban sosem látott bőségből válogathatnak. Szín, küllem, méret, beltartalom, jelleg, stb. tekintetében. Régebben, mondjuk 15-16 éve ez nem volt így.My own programming language: http://www.robomax.online
-
joey04
titán
engedjük el. menthetetlen.
-
robohw
aktív tag
válasz
janeszgol #130 üzenetére
" Itt a kijelzővel lehet eltérni, a kamerában és az OS Romban."
Meg a szenzorokban, meg a kigyártás és az alkatrészek minőségében, meg a design-ban, meg az akkumulátorban, meg a választott anyagokban, meg a súlyban, formában, kézre állásban, meg abban amit még nem soroltam fel.
-
janeszgol
félisten
Van az a szolid használat, ahova ez elég. A 20-ig kategória nagyon egységes SoC fronton (6580 vagy SC7731), ram/rom kiszerelésben (1/8, ritkán 1/16). Itt a kijelzővel lehet eltérni, a kamerában és az OS Romban. Ha mindenki egy helyről rendeli és szitálja, akkor még ezekben sem nagyon, és a gyári OS max egy launcherrel elég népszerű megoldás.
De én mégis azt mondom, aki ebben gondolkodik, inkább vegyen részletre egy drágábbat. Ha nagyon minimálisak az anyagi lehetőségei, akkor vegyen a 20k-ig kategóriából. Én tudom használni ezeket is, de nem várom el mástól és nem is tukmálom másra. -
robohw
aktív tag
"De erre a telefonra azt mondani, hogy best buy azt max úgy lehet, hogy számodra az."
Ez a telefon, ahogy hangsúlyoztam is, a maga kategóriájában best buy.
Én magam ritkán javaslok bármit is, mert a javaslat egyben felelősség is, azok felé akiknek az ajánlat szól.
Ezt a telefont azért mertem ajánlani, mert egyrészt olcsó, másrészt meglepően jól operál, gondolok itt arra, hogy nincs lefagyás, nincs FC, nincs belassulás sem. A telefonnal készített fotók remekek, a videók szintén, egy tappal be lehet kapcsolni a vakut, a fényereje erősen napos időben is szuper, nem kell árnyékba vonulni.
Egyszóval, egy általam kitesztelt és megfelelőnek tartott darab ez, azok számára, akik vagy anyagi helyzetüknél fogva nem engedhetnek meg ennél drágább készüléket maguknak, vagy, bár megtehetnék, nincs rá igényük, esetleg sajnálják a pénzt ennél jobb, netán drágább mobilra.My own programming language: http://www.robomax.online
-
robohw
aktív tag
"Ezt meséld el annak a pár százmillió felhasználónak, aki többnyire youtube videókra és social mediára használja a telefonját, biztos nagy egyetértésre találnál..
"
Nem igénylem az egyetértésüket. Nekem megvan a véleményem a dologról és kész. Ennyi.
"Egyébként furcsa, hogy ezeket a felhasználási módokat ledegradálod, miközben a 18k-s zte-vel fotózgatsz és videózgatsz."
Persze. A munkám egy részét dokumentálom vele. Arra több mint jó. a 8 megapixelt NEM IS TUDOM kihasználni, mert a képek mérete túlságosan nagy.
-
atike
nagyúr
Meg van értve, hogy számodra megfelel a fent nevezett készülék. Nincs is ezzel semmi gond, különbözőek az igények és a felhasználási területek. De erre a telefonra azt mondani, hogy best buy azt max úgy lehet, hogy számodra az.
Lehet, hogy szükségmegoldásnak tűnik, de a legtöbb embernek jóval kényelmesebb mint egy asztali gép vagy épp egy laptop a legtöbb felhasználásra. Sőt, nem egy embernek nincs is sem asztali gépe, sem laptopja - mivel a telefon kiváltja azt a felhasználási módot amivel ők élnek.
-
robohw
aktív tag
"Mindenki mást vár el a telefonjától"
Épp ezt próbáltam az előbbi hozzászólasomban elmagyarázni.
". Ami neked elég, az sok embernek nem."
Igen és ennek fordítottja is igaz. Ha ez eddig nem tűnt volna fel.
" Az az 1 giga ram nagyon lerontja a használhatóságot, és ez sokakat zavar, erre tett megjegyzést atike."
Hát ne tegyen! Kutya sem kiváncsi a véleményére. Én legalábbis biztos, hogy nem.
Az önmagában nevetséges amit állítasz, hogy az 1 GB RAM lerontja a használhatóságot. Miért rontaná le? SMS lassabban megy el? A GPS félrenavigál, vagy micsoda?Tudomásul kellene venni, hogy az emberek különbözőek, mindenkinek mások az igényeik, a prioritásaik és ezt tiszteletben is kellene tartani. Kib.szott jó traktorokat lehet kapni manapság, és érdemes is venni, de inkább csak annak, akinek földje is van hozzá, na meg ingerenciája, hogy a földjét maga szántsa fel, saját kezűleg.
-
Lirion
addikt
a mobil, méretéből adódóan csak egy erőtlen, nevetséges szükségmegoldás pl. filmnézés vagy social media céljára
Ezt meséld el annak a pár százmillió felhasználónak, aki többnyire youtube videókra és social mediára használja a telefonját, biztos nagy egyetértésre találnál..
Egyébként furcsa, hogy ezeket a felhasználási módokat ledegradálod, miközben a 18k-s zte-vel fotózgatsz és videózgatsz.
-
robohw
aktív tag
"Mivel ezek okostelefonok, a hagyományos telefonos funkciók mellett rengeteg egyéb dologra is használják, gyakran több dologra is egyszerre (teljesség igénye nélkül,"
Ez a felsorolás inkább hatott a telejességre törekvés igényével, mint annak mellőzésére való törekvésnek.
Na de nézzük.
Ha nekem nincs igényem valamire, akkor hiába a feature, csak fölöslegesen terheltem a pénztárcámat, mert az adott szolgáltatás kihasználatlanul fog szunnyadni a telefonomban, egészen a csere pillanatáig.Tehát, aki olyan életstílust él, amihez nem kell ez, az, vagy amaz a szolgáltatás, akkor úgy gondolom, teljesen normális, hogy olyan készülékkel is "beéri" ami az adott szolgáltatást nem tartalmazza.
Kevéssé hiszem, hogy mondjuk egy idősebb nő - úgy átlagban - ne tudna meglenni GPS nélkül, vagy ellenálhatatlan vágyat érezne az iránt, hogy a receptkönyvét facebookon publikálja, esetleg online rekordot döntsön a PICK and PACK and RUN nevű játékban.
Az sem mellékes talán, hogy az általad sorolt lehetőségek nem kizárólag mobilon érhetők el, sőt, a mobil, méretéből adódóan csak egy erőtlen, nevetséges szükségmegoldás pl. filmnézés vagy social media céljára.A listádban soroltak egyébként kivétel nélkül megvalósíthatók a ZTE blade L7-tel is. Sőt, korábbi, szerényebb képességű mobiljaim is alkalmasak voltak azokra a feladatokra, amelyeket igénybe is veszek. Ezek jobbára a telefonálás, SMS küldés, GPS, e-book funkció, fényképezés, video felvétel készítése, alkalmi hangrögzítés, AD-HOC, promt információ kinyerése az internetről.
Az sem mindegy, ki mennyit használja a telefonját. Én, bevallom töredelmesen, nem élek nemi életet a mobilommal. Az engem szolgál, és nem én őt. Napi 20 percen keresztül van használatban, úgy átlagban. Ez az idő pedig nem indokolja, hogy ennél jobb felbontású, gyorsabb, nagyobb, feature gazdagabb, de mindenképpen drágább telefont vásároljak magamnak. Biztos jobb volna egy vízhatlan készülék, de engem nem Katinkának hívnak.
Még csak nő sem vagyok.
Kb. 2 évente váltok telefont, de elmondhatom, hogy a mostani (szeptemberi) váltás oka semmi egyéb nem volt, mint a korábbinál egy inch-el nagyobb kijelzőméret, ami kényelmesebbé is tette a használatot, bár igaz, a készülék súlya is növekedett, amihez hozzá kellett szoknom és ez nem volt könnyű.
Összességében azt hiszem, megérte.
Húszért igen. Így, a készülék ismeretében, harmincért is megérte volna. 50+ -ért már kevéssé valószinű, hogy ugyanezt mondanám, már csak azért sem, mert én soha nem adom el a korábbi telefonjaimat, tehát a vásárláskor jelentkező költség nálam mindig konstans.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezzel a hozzászólásoddal vitatkoznék is meg egyet is értenék:
Miért értek egyet:
Valamikor nagyon régen vettem utoljára alsókategóriás telefont: egy Nokia C5-03-t. Olyan okostelefont kerestem, amiben van GPS és olcsó. Ez rendben is lett volna, csak a telefon kb. 30 perc GPS után lefagyott és órákig használhatatlan lett. Tehát pont arra nem volt alkalmas, amire megvettem. Akkor fogadtam meg, hogy soha többé alsókategóriás telefont.Miért vitatkoznék:
Feljebb írtam, hogy ugyanazért az árért évről évre jobb okostelefont lehet venni, úgy hogy igazából a igények nem nőttek. (Kb. mint a PC-knél, amin a Vista elfutott több mint 10 éve azon a Win10 is elfut ma is) Azaz egy mai alsókategóriás telefon akár mindenre elég lehet, feltéve ha nem túl nagyok az igényeid. Pláne ha nem játszol a telefonon. Azaz egy nagy átverésnek tartom, hogy dobálják a gyártók utánunk a többmagosnál többmagosabb processzoros és többkamerásnál többkamerás telefonokat, amiket egyszerűen nem tudsz kihasználni. Bár én is azt mondom, hogy érdemes azért egy kicsit többet rááldozni egy telefonra: én a Honor 7A és a Xiaomi MI A2 lite között vacilláltam. Végül a Xiaomit vettem, ami méretben iPhone XS, és a töredék árért cserébe gyengébb procit (ami nekem elég), gyengébb kamerát(ritkán fényképezek), de jobb üzemidőt és jack csatlakozót kapok, amik nekem sokkal fontosabbak. Tehát számomra még akkor is jobb vétel lenne ez a telefon, ha árban sokkal közelebb állnának egymáshoz.Tehát összefoglalva, igen szerintem sem érdemes alsókategóriás telefont venni, de 40-70 eFt között már bőven vannak olyan telefonok, amikkel simán el lehet lenni évekig, és a gyártók se csinálnak belőled birka (verziókergető) fogyasztót. Mert jelenleg ez történik, legalábbis én így látom.
-
Mivel ezek okostelefonok, a hagyományos telefonos funkciók mellett rengeteg egyéb dologra is használják, gyakran több dologra is egyszerre (teljesség igénye nélkül, csak gyorsan végigpörgetem a telefonomon levő lehetőségekből a lényegesebbeket):
internet böngésző, természetesen több oldal egyszerre megnyitva
fényképezés, videó rögzítés
email
gps navigáció
zenehallgatás (ide értve a spotify, internet rádiót is)
Video, film nézés, youtube, tv nézés
közösségi oldalak (facebook, messenger, egyéb üzenetküldők)
Dashcam (autóba forgalomrögzítő kamera)
minden hívás rögzítése
irodai programok, excel, word, pdf olvasó, officelens,
edzésmonitorozás, szívritmusfigyelés
okosóra kapcsolat, kerékpár komputer kapcsolat
Szerk: a játékok majdnem kimaradtak, mert az enyémen nincsen, de sokaknak elég fontos szempont.[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
...aki nem túl nagy igényű magával szemben - inkább így mondanám. Pár éve még csak-csak elmentek ezek a paraméterek, de ma kínszenvedés lehet vele telefonáláson kívül bármi mást csinálni vele. Bár belegondolva azt is megnézném, hogy egy pár száz elemű névjegyzékben hogyan lehet vele mozogni....
-
robohw
aktív tag
-
robohw
aktív tag
válasz
sherlock82 #112 üzenetére
Aki nem túl nagy igényű a mobiljával szemben, annak bátran merem ajánlani a ZTE blade l7-es készülékét.
Azon túl, hogy kifejezetten olcsó, nagyon remek kis készülék. Én 20 rugóért vettem, és szerintem ennyiért abszolút best buy a maga kategóriájában.
Öt collos kijelző, 854 x 480-as felbontással, ami ISP persze. 4 magos proci, 1 GB RAM, 8 GB háttértár. Anrdoid 6.0 futkorászik rajta, meglepő fürgeséggel. Előlapi kamera 5, hátlapi 8 megapixel és a képek káprázatosan szépek.My own programming language: http://www.robomax.online
-
Egon
nagyúr
válasz
#82595328 #109 üzenetére
Isten hozott a fogyasztói társadalomban...
Sajnos jó a megfigyelés, tényleg felesleges fícsörök garmadája ajda el a készülékeket, az árak az egekben, egyes paraméterek pedig egészen megdöbbentőek (csúcsmobilban 8 GB, azza nyolc giga ram??? Minek??? Jövőre mennyi lesz??? Mikor nyomják le a PC-ket ebben a paraméterben???).
Bezzeg 5 col alatt meg nem árulnak kb. semmit..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nyisziati
veterán
válasz
#82595328 #109 üzenetére
Vannak ilyen kommentek/topikok rendszeresen, amik a költséghatékony telefonvásárlás felé terelgetik az embert, csak monitorozni kell az oldalt.
Egyébként nemcsak te érzed magad becsapva, számos YouTube influencer készített mostanság videót arról a témáról, hogy az iPhone mennyire túlárazott, mennyire nem éri meg és micsoda lehúzás úgy általánosságban az Apple üzletpolitikája.
Ráadásul már a konkurrencia is zárkozik fel, nem véletlenül zuhantak meg a Samsung eladásai - mivel ő nem teheti ugyanazt meg, mint az Apple. Egy Samsung telefon sosem lesz olyan presztízsű, mint egy iPhone.Úgyhogy ha jó és olcsó gépet akarsz, ugorj be az okosteló ajánló topikba és ott biztos lesz ajánlat több is.
-
törölt tag
A cikket olvasva vásárlóként egy kicsit csalódott vagyok.
Azon töprengtem a cikket olvasva, hogy évről évre ugyanazon az áron egyre jobb és jobb telefonokat lehet venni. A mostani Xiaomi telefonom minden paraméterében sokkal jobb mint pl: a pár évvel korábbi WP-s Nokia, mégis kevesebbe került.
És itt jön a csalódottságom: az utóbbi években a telefonok ára elég durván elindult felfelé, mégis mindenki rohan újabb és drágább készüléket venni úgy, hogy közben igazából valódi újdonság nincs. Sőt néha (p: jack csatlakozó) egyenesen az kerül többe, ami kevesebbet tud. Csak én érzem úgy, hogy mint vásárló át vagyok verve? Hogy az egész csak arról szól, hogy azért próbálják ránk sózni a drágább telefonokat, mert új piacok híján a darabszámot már nem tudják növelni csak az árat? Hogy ennek az eszetlen processzor- meg kameraverseny semmi értelme nincs. Minek egy átlagfelhasználónak 4 kamerás telefon? Ahhoz szerintem olyan ember kell, aki tényleg tud fényképezni. Amúgy meg úgy néz ki tőle az a telefon mint a karácsonyfa! Vagy facebookozni minek gyors 8 magos proci?
Ez a topic is gyorsan átugrik az olcsóbb eszközökön, középkategóriában meg inkább a 100 eFt-s sávhoz közeli eszközökkel van elfoglalva, meg utána a csúcskategóriával mintha mindenki rohanó üzletember meg profi fotós lenne. Közbe meg nagyon hiányzik már egy olyan objektív cikk, hogy te "hülye" minek neked a drága telefon, mikor nem tudod kihasználni? Persze mindenki arra szórja a pénzét, amire akarja. Vagy mondhatnám úgy is, hogy ha nem telik a legújabb luxus autóra, meg egy villára a Rózsadombon, akkor több mint valószínű, hogy telefonban sincs szükséged a csúcsmobilra, mert nem leszel tőle gazdagabb, hanem egyenesen szegényebb. -
yarsley
aktív tag
Érdekes módon egy magyar viszonteladói oldalon, és a gyártó honlapján is 32gb-os kártyáról beszél. Szerintem itt a micro SD méretre utal és nem típusra.
Itt SDHC kártyát ajánlanak hozzá.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
joey04
titán
válasz
Jegesmaci81 #103 üzenetére
iOS csak náluk van. Akinek az kell, azt veszi, nincs más. Akinek meg nem, az meg mindenképpen droidit vesz.
-
válasz
Jegesmaci81 #103 üzenetére
Pedig teljesen jó leírás.
Is-is állapot, nincs benne semmi degradáló.. Nem kell többet belelátni.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
music05
újonc
Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb helyen kérdezem, de nem is találtam igazán adekvát fórumot a kérdéshez, legalább is a mobilos felületen. Szóval van a csemetémnek egy machine 6310 típusú abszolút hagyományos mobilja, amelynek leírása szerint a memóriája bővíthető micro SD kártyával 16 GB-ig. Nem túl acélos ismereteim szerint ez önellentmondás, mert 2GB felett már SDHC-tól beszélünk, ám a telefon leírásában (és a készülékben a kártya helyén sem esik szó SDHC-tól, igaz kizáró összefüggésben sem. Most merhetek bele venni SDHC-t, vagy nem?
-
Jegesmaci81
aktív tag
"Apple pedig Apple, oda nem kellenek sem érvek, sem pedig ellenérvek."
Nem semmi megnyilvánulás egy piacvezető szaksajtóban!
-
joey04
titán
Amik jók voltak szerintem: Redmi 6, Note 5, Pocok, Mi8, 6/6T, p20 pro, mate 20 pro, Note 9, meg vlamelyik iPhone, ha valaki nem iOS párti, de az külön téma, hogy kinek melyik felel meg az iPhone-ok közül. Rétegtermék, de kategóriájában nagyon jó vétel még a Max 3.
-
janeszgol
félisten
válasz
#92704512 #75 üzenetére
De minek? Gondolkozz az író fejével. Már most kapható olyan telefon 50 és 100 forint között, amire nem várható frissítés. Hardveresen, szoftveresen oké, megéri az árát, de nem várható frissítés. Ezt hogy ajánlja a cikkíró? Neki ezt is figyelembe kell vennie.
Arról nem is beszélve, hogy ha berak 30+ telefon az író, fele ennyi ember fogja elolvasni (most a laikusokról van szó). Néhány ajánlat, amivel a tömeg nem tévedhet. Ennyi. A Chip Magazin karácsonyi ajánlója is kategóriánként három terméket szokott tartalmazni. (Az ideit nem tudom, mert ma veszem meg az újságot.) -
yarsley
aktív tag
Zenfone 5 minőségű kamera van olcsóbb telefonon? Mennyire jó az optikai stabilizátor rajta?
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
feka0118
tag
válasz
pintermiki #86 üzenetére
Ebben az esetbem vegyél Iphone-t, azt az USA hallgagja le, olvassa az email jeidet stb...
Szomorú ezt leírni, de mind1 milyen telefont veszel a Nagytesó minden esetben figyel téged ha akarod ha nem... -
punky10
addikt
válasz
Darellus92 #94 üzenetére
Olyan hasznos infókhoz juthatnak hozzá,mint pl hol a legolcsóbb a tojás,a szomszéd Józsi mikor ért haza az éjjel,és az aktuális főceleb kivel lép félre...Megannyi államtitok...
Kíváncsi vagyok a Pocokról mikor derítik ki,hogy rejtett rádióhullámokat bocsájt ki,amivel befolyásolják,hogy a felhasználó kire szavazzon a következő választáson...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
pintermiki #86 üzenetére
Ja, bocs, akkor nem ajánljuk. Igazából a füstjelet ajánljuk, azt nem hallgatja le senki.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
atike
nagyúr
válasz
Rainf0r3st #39 üzenetére
"Vegyetek iPhonet mert csak az a jo."
Ez minden pénzt megér....
Idevág a cikk eme mondata.
"az Apple pedig Apple, oda nem kellenek sem érvek, sem pedig ellenérvek."
-
punky10
addikt
válasz
pintermiki #86 üzenetére
Tudod,én annyira hülye magyar vagyok,hogy ha már a Google és a Facebook tud rólam mindent,akkor tudjanak a kínaiaik is..Mert ugye a nem hülye magyar azzal tisztában van,hogy kémkedni csak a kínai fog...
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
hemaka
nagyúr
válasz
pintermiki #86 üzenetére
A nagytobbseg nem olyan helyen dolgozik, ahol ez barmit is szamitana, foleg ha az arcimke is korrektnek mondhato.
Onnantol, hogy bejelentkezel fb-re, google szolgaltatasokba, stb. kb. tok mindegy az egesz. 😂[ Szerkesztve ]
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
pintermiki
csendes tag
Megdöbbenve vettem észre, hogy a listán több Huawei telefon is szerepel! Holott az egész világon dobják a kukába a cuccot a kémszoftverek miatt! Itthon miért ajánljátok? Nem trollkodok, tényleg megdöbbentem rajta, pl már Németországban sem engedik be sok helyre a Huawei telefonokat! (Pl nálunk munkahelyre) + ugye szakciókat is sért a cég és sorozatosak a letartóztatások a vezetőségben... Akkor most mi van? A hülye magyarnak jó a kínai kémszoftverrel felszerelt Huawei?
-
nyisziati
veterán
Teljesen jó ez a cikk. Senki nem mondta, hogy ez egy részletes, minden igényt lefedni kívánó cikk lesz.
Ráadásul logikus is. Tulajdonképpen ez egy ajánló, aki pedig kíváncsi a részletekre és megvannak az igényei, megkeresi az okostelefon ajánló topikot és ott részletekbe menően megkapja a tájékoztatást + ajánlást.
Azt pedig már csak zárójelben jegyzem meg, hogy manapság nem divat az olvasás. A legtöbb ember max. egy oldalt olvas végig, de azt is szenvedve.
-
FireFox1996
őstag
szerk: Nem ide akartam írni.
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Fossza
tag
válasz
Zsoltinho24 #34 üzenetére
+1
-
Retroger
csendes tag
Pont mostanában futottam át a jelenleg kapható és nem őskövület telefonokat (mert az eddig használt Moto X 2 2014 kezd elöregedni). A kínálat bőséges, ugyanakkor elég hervasztó is. A legfőbb kritérium az NFC (2017 óta nem hordok bankkártyát, csak telefont) és a min. 4GB ram, amivel a kínálat le is csökkent a 100ezer alatti kategóriában:
uleFone X
Honor 9 Lite
Ulefone Armor 5
Nokia 6
Nokia 6.1
Huawei P10 Lite (32GB single)
Motorola Moto Z2 Play
HTC U Ultra
Xiaomi Mi Note 2
Huawei P20 Lite
Ulefone Armor 2
Motorola Moto G6 Plus
Xiaomi Mi 5s Plus
Samsung Galaxy A7 (2018)
BLACKVIEW BV8000 Pro
EVOLVEO StrongPhone G8 (SGP-G8)
Motorola One (P30 Play)
Nokia 7 Plus
Xiaomi Mi Mix 2
Honor 9
Xiaomi Mi Note 3
Nokia 8
Honor Play
ZTE Nubia Z17 Mini
Huawei Mate 20 Lite
Meizu PRO 6
Google Pixel XL
BLACKVIEW BV9000 PRO
Sony Xperia XZ1 G8341
Sony Xperia XA2 Ultra
ASUS Zenfone 5
Honor 8 ProEzeknek az árait nehezen emésztem meg.
-
Noukoum
veterán
válasz
Forisattila1 #67 üzenetére
Iphone 8
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
törölt tag
Ez nagyon gyenge cikk lett. Teletömve képekkel, hogy fogyjon a hely. Nem számoltam meg, hogy hány karakteres, de nem lennék rá büszke. Táblázatokba kellett volna rakni a telefonokat, több árkategóriával,
szélesebb merítéssel. Meg mondjuk leírni a főbb negatív tulajdonságokat. Nem teccik. -
moleculez
veterán
Amúgy, hogy on is legyek, értem a cikk koncepcióját, de nem feltétlen életszerű, sztem sokan, köztük én is inkább egy-két generációvap régebbi flagshipet vennék, mint egy idei középkategóriát, kevés kivételtől eltekintve.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
válasz
Forisattila1 #67 üzenetére
Sony Compact mobiljai vannak csak akkora méretben, pl XZ2 Compact. Picit rövidebb is mint az i6s, csak vastagabb.
-
Forisattila1
újonc
Olyat tud valaki ajánlani ami egy i6s-től nem nagyobb?
-
t-bali3
senior tag
Egész jól indult az összefoglaló, de a végére kifogyott a lendület. A csúcskategória abból áll, hogy felsoroltok 5-6 telefont? Van aminél csak a gyártó lett megnevezve?
Az egész cikkből az jön le, hogy a Redmi Note 5 nagyon megéri, ez igaz is mondjuk, de máshol nincs benne nagy segítség.
-
Darellus92
aktív tag
Aki karácsonyra keres még esetleg csúcs droid kínálatból: Ez most egy elég jó deal.
HTC = Help This Company
-
Évről-èvre hasznos írás a bizonytalan vásárlóknak.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Lirion
addikt
Tök jó ez az ajánló, de a 100k-s középkategória után elfért volna még egy mondjuk 150-160k-ig és a valódi csúcsot külön venni, ahol már a csillagos ég a határ. Persze lehet, én gondolom rosszul, de szerintem aki csúcsot akar, nem fog 150k-s árkategóriában nézelődni, akinek pedig max ennyije van, annak nem alternatíva a p20 pro, xz3, s9, iX, stb...
-
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski #55 üzenetére
Nézd meg az Edigital kínálatát. 100 ezer ft alatt minden harmadik megéri valamilyen szempontból. Most mindet tegye be? CSak idei telefonokat ajánlottak, figyelembe véve a frissítéseket. DE ha ez nem szempont, itt a kánaán.
Pl ott van Darellus92 ajánlata, a HTC U Ultra. A kamera közepes, frissítés nem lesz, de ezeken kívül egy baromi jó telefon. S821 ma sem gyenge, a kijelző jó stb. Ott van az összes létező Honor/Huawei, akkor ott az Asus is, nála is van bomba ajánlat. Nokia 7 Plus 100 ezer alatt. Aki nem veszi meg, az hülye.
Stb.[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
válasz
Rainf0r3st #39 üzenetére
Ad1.: Nem mindenkinek jön be az iOS, van aki nagyon szereti, van aki pedig utálja. Utóbbi tábornak kínzás lenne az iPhone, miért kéne azt választaniuk?
Ad2.: Minden kategóriában nem lehet alternatíva az iPhone, legalsó kategóriában, középkategóriában nincs készülékük, felső kategória pedig nem feltétlen kapható olyan áron, amit ünnepekre illik ajándékba adni. (Szerintem) Ezt vagy megkapja a munkahelyétől céges telefonnak, vagy megveszi magának az ember, ajándéknak finoman szólva is túlzás. Persze ez nyilván háztartás függő, ahol ez aprópénz és a garázsban áll minimum két Bentley, az más tészta.
Ad3.: iPhone 6S/6S Plus (és akkor már idesorolhatjuk az SE-t is) csak annak jó választás, aki ismerkedni szeretne az iOS-szel, aki pedig tesztelni szeretné a rendszert megint csak nem jó ajándék, amikor az sem kizárt, hogy utálni fogja.
Ad4.: Elég unalmas lenne a telefonpiac, ha mindenki csak iPhone-t venne.
-
feka0118
tag
válasz
MikeWazowski #55 üzenetére
Nem értem miért kell blamálni. Ha minden ajnálott telefon benne lett volna a cikkben, akkor kb. 10 oldalas lett volna. Az idei megjelenésű telefonok közül benne volt a lényeg, a laikusabb olvasók abból tudnak választani. Aki pedig kicsit jobban olvasott a témában az tudja hogy melyik telefont éri meg neki megvenni, a cikk nélkül is. Lehet hogy egy kicsit hiányosnak érződik, de szerintem ez is elég.
-
MikeWazowski
veterán
Ejnye... Cikkíró Úr. Hát ennek sok értelme nem volt. Jól össze lett csapva. Olyan hát jóvan b@$$z@ meg írok valamit. Annyi telefon hiányzik benne, mint égen a csillag. De azért ez is valami.
Jövőre csinálja azért más.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Darellus92
aktív tag
A HTC U Ultra most (nem szürkén, rendes 2 éves EU-s garival) 75 ezer forint. 2017 februárban az volt a HTC csúcsmodellje 250+ ezer forintért. Snapi 821, 2017-es csúcs kamera, 4GB ram, 16:9 képarány. Ha most telefont kellene vennem, fixen azt venném. Ár érték arányban nem találtam jobbat. A Google Pixel XL hardvere van benne és kb. 50 ezerrel olcsóbb újonnan. Ez egy plusz telefon ára.
[ Szerkesztve ]
HTC = Help This Company
-
Blekkfrájdéj keretében anyumnak meg is lett a Karácsonyi ajándék a Huawei P Smart személyében 2 hete.
Használt iPhone most nem jöhetett szóba neki, a keret adott volt.
Auchanban 49K-ért hajították utána(m).
El lesz vele 2 évig, legalább gari idő végéig.Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
ates
aktív tag
Köszi az irást. Épp tegnap olvastam valami hasonló célzattal összehozott förmedvényt az Index2-n, melyben meglepétesemre egyetlen egy Xiaomi telefon sem volt. Akartam volna ajánlani a szokálsos MA összefoglalót egy hozzászólásban, hogy akit komolyan érdekel a téma benneteket olvasson, de akkor még nem létezett ez a cikk. Viszont az ottani szerző kapott rendesen a kommentelőktől.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Rainf0r3st #39 üzenetére
6S-t mar nagyanyamnak sem vennek ujonnan. 😂
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
punky10
addikt
válasz
Rainf0r3st #39 üzenetére
A véleményed minden,csak nem szerény.Így provokatív,beszűkűlt nézőpontról tanúskodó hozzászólásod ignoráljuk...
Boldog karácsonyt Neked(az Androdosok...)Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
icezozo
addikt
nem sok BlackBerryt találtam benne .....
http://qwankido.hu/
-
feka0118
tag
"összefoglalónkban igyekeztünk az itthoni, hivatalos árakat figyelembe venni ott, ahol létezik ilyen"
A meizu 16th ot már regóta várom hogy elérhető legyen magyar forgalmazónál vagy magyar garanciával külföldi kereskedőtől, de sehol sem találtam. Az cikkben szerepwl hogy betutott év végére. Ezt úgy kell érteni hogy van magyar forgalmazója? Ha igen, tud valaki segíteni hogy hol,ki?
Előre köszi 😀 -
törölt tag
2018.12.05.
'Én azért szeretem a karácsonyi ajánlókat, mert a 40ezres kategóriáig ajánlott telefonok éppen meg fognak érkezni Kínából, de még kis hazánkban is kiszállítják időre!'
Hja, nem...
Amúgy 1-2 napja kóvályogtam a Zinterneten, és valamelyik .hu telefon oldalon belebotlottam egy ilyen írásba:
Szállítás: 30 napon belül.Aham...
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
Rainf0r3st #39 üzenetére
iPhonenál a hetes a beugró, de Boldog Karácsonyt. (Na oké, egy százasért a 6s is remek.
)
[ Szerkesztve ]
-
Ne nevess ki...
Ha az új, 9-es Android One-ba tesznek FM rádiót, akkor szinte biztos az MIA2 Lite-ot viszem, Poco Launcher-rel.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Rainf0r3st
csendes tag
Hali,
Szereny velemenyem szerint a listaban leginkabb egy telefont sem ajanlanek vasarlasra. A helyes cim igy hangzana: Karacsonyi telefonNEMajanlo 2018. Vegyetek iPhonet mert csak az a jo. 6S / 6S Plus es felette.
Boldog Karacsonyt mindenkinek (Androidosoknak is)!
[ Szerkesztve ]
-
Halkan Megjegyzem, hogy a Key2 és LE széria is egyre jobb áron kapható és mivel itt van a kistesó is - fogják venni.
Így én csinálnék egy bónusz ajánlatot Bog.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
FireFox1996
őstag
Meizu M6 3/32GB most volt MediaMarkt-ban 29600 ft. Ennél jobb ajánlat nincs most a piacon.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Zsoltinho24
tag
Gyerekek!Ennyire rossz lenne a Samsung Galaxy A8 2018?Miért hagytátok ki?
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Az én lányom (10 éves) Sáomi Mi A1-et kap az Lg F6 helyett. Valahogy az utódja nem hozott lázba. Neki az A1 is tökéletes lesz. Engem nem érdekel, h idei vagy korábbi a teló. Jó legyen és annyi.
-
válasz
AxBattler #30 üzenetére
EZt a történetet már túl régóta húzód
Lehet nem is lesz belőle semmi
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Tényleg, köszi!
Mondjuk 120k HUF-ot nem tudnék kiadni a 128GB-os változatért... nekem most a P20 Lite tetszik, csak annak meg az aksija haloványabb a Redmi-kénél.
Note 6 Pro lesz a vége, érzem...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
törölt tag
Én inkább egy kamera - rangsort néznék meg, mert középkategóriában is 12 egy tucat, amíg fotózni nem kezd az ember vele.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Szürke nálam nem is jöhet számításba
Jogos, elnézve a kínálatot , hát meredek, hogy nincs nagoyn más Snapi 845... Ez nem tudom a gyártóknak kínos, vagy a userek számára dob fel kérdőjelet..
A piac egyelőre szerintem stagnálni fog, már a Snap 820 óta kellően erős vasak kerülnek piacra a felsőbb kategóriában.
A középkategóriában pedig nem a SoC a hátráltató tényező, hanem az eMMC tárolók alkalmazása, és a lassú memóriák.... Ha ezeket pl egy Snap 660-710 alatt gyorsabb cserélnék, akkor sokkal tempósabb termékek kerülnének piacra, de mint tudjuk ez nem mindenkinek érdeke...
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Hivatalos helyről (és a Xiaomin kívül)? Egy HTC-nél nem számít hol veszed, legendásan vacak a gariztatásuk, de más márkánál nem mindegy.
Szerk.: persze, azt nem is írtam, hogy tévedtél volna a 835 vs 845 kapcsán. Csak meglepődtem. Ma bitangul el vagyunk kényeztetve. Ha nem lenne ez a szándékos avultatás a gyártók részéről (OS), telefon szemmel eljött a paradicsom.[ Szerkesztve ]
-
Mondtam bárhol is, hogy nem lehet vele bármit csinálni? Nem.
És azt se mondtam, hogy ne lenne jó vétel. Nem fogok mesélni, ne vedd ennyire a szívedre a dolgot.
@AxBattler: Benne van, én mondjuk a középszerűségével vitatkoznék, mert az akksi se vall szégyent, és a kamera is rendben van. De mint tudjuk a teszt alatti topicjából, nagyon sokakat megoszt
@janeszgol: 180k alatt már Snap 845 is kapható bőven, részemről a kedvezőbb fogyasztása miatt jobb megoldás, mint a 835, ez egyéni vélemény természetesen, viszont számok is igazolják.
[ Szerkesztve ]
-
Nocsak! Pocófón már nem is ajánlott?
-
Snapi 835-ös 140-ért? Hááát , elég az a hardver, de akkor már 845 a kedvezőbb fogyasztás miatt...
A HTC azon próbálkozása év elején oké volt. De itt már kevés.
[ Szerkesztve ]
-
fadd
csendes tag
HTC U11+ 140 a speedshopnál enyiért baromi jó vétel
-
válasz
Busterftw #15 üzenetére
Én azt látom, hogy a jó ár-érték arányú termékek lettek pedig megemlítve, széles körben rengeteg márkával.
Kár ebbe többet belelátnod.
-
100-ig nagyon sok készülék van, széles és erős a középkategória, így igazából majdcsak mindenki meg tudja határozni a keretösszeget azon belül.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hm.
Köszönöm a visszajelzéseket, a Redmi Note 5 valóban kimaradt, tüstént pótolom.Direkt nincsenek tavalyi modellek benne (például S8), csak az idei gépek. A 40-100 kategória elvileg árban lépked felfelé, ahogyan halad az anyag is előre. Nincs olyan állati sok tényleg kimelhető masina, hogy ketté tudtam volna bontani, persze mindegyik mellé oda lehet írni, hogy milyen chipset, RAM, kamera, és akkor dagad az írás, de hát azért van linkelve minden, hogy ne kelljen.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
thomas92
aktív tag
Sajnos most nekem sem tűnt annyira átgondoltnak a cikk, mint szokott lenni. A 40-100 ezres kategóriát lehetett volna jobban részletezni vagy akár bontani, a csúcskategóriáról nem beszélve, mert gyakorlatilag így minden, ami 100 felett van,az csúcs? Nyilván nem. Szerintem belefért volna a kb 100-200 ezres kategória, ahol szintén lett volna több lehetőség, akár a tavalyi csúcsokkal megspékelve, amelyek még azért jó választást jelenthetnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hol van a Redmi Note 5 és a Note 6 a listából?
A többi ok, de kicsit az utóbbi fél év termése van benne.
,ami persze érthető, hisz tavalyi modelleknek nem igazán van helyük 2018-ban.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Eléggé összecsapottnak érzem a cikket.
Hol a honor 10? P20?
S8 még mindig elég jó telefon.
Akinek kell szifon a 6s is emberi áron van. Mate 20 lite? Többi? -
Fulár
senior tag
Remek cikk mint mindig!Köszönet érte!Bár csatalkozom az előttem szólókhoz és szerintem is egy kicsit kókânyolt lett!Olyan"megírom ba***a meg mert muszáj"érzésem van......
Én úgy êrzem,hogy tavaly óta elég sok dolog változott negatív irányban!Gondolok itt első sorban a nyomorult Notch térhódítására és a Jack dugasz elhagyására!Bár mindkettő egyéni megitélés kérdése én imádkozom érte,hogy ez nem fog tovább terjedni bár erre sajnos nem sok esélyt látok!Annak örülök,hogy a megapixel és a 2-4k-s kijelzők harca kissé lecsendesült.Annak pedig szintén,hogy a Xiaomi mêg mindig kiválló ár-érték aránnyal operál mert én személy szerint nagyon megtaláltam benne a számításomat!
És szerencsére ti még mindig itt vagytok!Pedig az már nem éppen ma volt amikor a Nokia 6233-asom vagy éppen az N95-ösöm tesztjét olvasgattam nálatok olyan húgy nettel,hogy 2 szelet kenyeret tudtam megkenni májkrémmel mire betöltődött egy oldal!A jó kis Dr.Kind írások!Vagy Bog sziporkázó poén bombonjai!A maratoni Mobilaréna Tv adások......
És szerencsére még mindig itt vagytok!Köszönöm nektek az egész éves munkátokat![ Szerkesztve ]
-
szs85
aktív tag
Ezt most elég összecsapottnak érzem. Én is bontottam volna még, nekem a 40-től 100 ezres kategória furcsa. Az ilyen cikkeket főleg a telefonteszteket kevésbé olvasóknak lehetne ajánlani, de sztem ez most elnagyolt lett.
-
roli543
őstag
Érdekes, hogy tabletek nincsenek. Én a felsőkategóriát azért még bontottam volna úgy hogy a legfelső csúcs, ami inkább árban csúcs, és a megfizethetőbb csúcskategória ami ugyanazt nyújta csak kevesebbért. Én azt látom hogy a csúcskategória màr ennyire elkülönül, sokszor szinte kétszeres áron.
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
ProEvoFan
nagyúr
Xiaomi Redmi Note 5 a maga 55-60ezer forintos árával - "elhúzza a kategória nótáját"; ahogy ti is irtátok még nyáron - szerintem a középkategória királya....és nincs benne a cikkben.
[ Szerkesztve ]
-
slayernick66
tag
meglepodtem hogy a Redmi Note 5 Global nem szerepelt a listaban
-
janeszgol
félisten
Az én kedvencem az alsóból a Huawei P Smart, a középkategóriából az Asus Zenfone Max Pro M1, illetve a Nokia 7 Plus.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hagyományosan december első hetében tekintjük át a kínálatot, ami egyrészt tippeket adhat, ha valaki mobilt ajándékozna, másrészt egyfajta éves körképnek is felfogható.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest