Hirdetés

Samsung Galaxy A9 (2018) - négy lába van, mégis megbotlik

Négy darab hátlapi kamerát kapott a Samsung középkategóriás terméke, a kérdés nyilván az, hogy minek. És hogy ettől függetlenül az A9 életképes-e.

Hirdetés

Bevezető

Jó, hát a Huawei-nek van három, akkor nekünk legyen négy. Más okot egyszerűen nem látok arra, hogy miért döntött úgy a Samsung, hogy nem egy csúcsmodellben (aktuális S, vagy Note), hanem egy A-szériás termékben mutatja meg, hogy kamerahalmozásban ők is tudnak, ha akarnak. De ugyanakkor az is látszik (és ezzel kicsit előreszaladok), hogy nagy volt a kapkodás, mert ha már van négy lencse hátul, akkor ebből a felállásból jóval többet is ki lehetett volna hozni.

S9+, A9 (2018) és Note9
S9+, A9 (2018) és Note9 [+]

Mert egy szenzor, meg egy lencse az valószínűleg nem olyan óriási plusz büdzsé. Viszont ahhoz, hogy értelme is legyen, nyilván nem árt, ha a szoftveres részeket is hozzáigazítják a hardveres képességekhez, ez a meló viszont sokkal sziszifuszibb, mint egyszerűen felrakni a hátlapra a kamerákat. Különböző gyártók különböző megközelítést használnak a többkamerás telefonok kapcsán, de az egyértelműen látszik, hogy akkor van relevanciája a dolognak, ha az ügyfél aztán kap egy sokoldalúan használható, hasznos extrákkal teletömött végeredményt, amely igyekszik a legtöbb élethelyzetre választ találni.

S9+, A9 (2018) és Note9
S9+, A9 (2018) és Note9 [+]

Az A-széria hármas kamerás kisebb verzióját, az A7-et már bemutattuk és ott sem voltunk túlzottan elájulva. Az A9-cel pedig még eggyel tovább óhajtottak lépni, ami gyakorlatilag egy 180 ezer forintos árcédulát is magával hozott. És ezzel együtt pedig nyilván érezték, hogy az A7-hez képest további erősítésre is szükség lesz, ezért hardveresen is variáltak egy sort, plusz mértben is átkerült a masina a tepsik közé. Pont itt van egy kép felül, ahol az A9, az S9+ és a Note9 van egymás mellett, a hátlapjuk nyilván eltér, de úgy egyébként nagyon hasonlatos egymáshoz a három termék, ami az A9 ázsióját emelheti, ám azért a mindennapok során érezni, hogy ez nem csúcsmodell, csak egy ahhoz közelíteni igyekvő ajánlat. És persze ha az S és Note aktuális áraihoz hasonlítjuk, akkor olcsóbb is azoknál, de ezen az árszinten azért ott van a OnePlus 6T, a Xiaomi Mi 8, a Honor 10, de nincs messze a Huawei Mate 20 sem. A tavalyi LG V30-at pedig már meg sem említem…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés