Hirdetés

Karácsonyi telefonajánló 2018

Hagyományosan december első hetében tekintjük át a kínálatot, ami egyrészt tippeket adhat, ha valaki mobilt ajándékozna, másrészt egyfajta éves körképnek is felfogható.

Hirdetés

Belépő szintű okostelefonok

Direkt visszakerestem, hogy tavaly milyen árhatárt húztunk meg, a plafon a 40 ezres telefonoknál volt esedékes, ez idén is abszolút életszerű. Húztunk egy hardveres alsó limitet is azzal, hogy az 1 GB RAM-mal szerelt motyókat már fel sem vettük a lehetőségek közé, ez viszont egy egészen picit változott, ugyanis tavaly óta előkerültek az első Android Go rendszerű telefonok, amik meglehetősen csirke hardver mellett próbáltak értékelhető teljesítményt nyújtani, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Úgyhogy ezek közül úgy nagyon nem is ajánlanánk semmit, nagyon halványan talán a Nokia 2.1-ben lehet fantázia, de ha nem muszáj, akkor inkább ne.


Nokia 2.1 [+]

Viszont ezt a kategóriát úgy egyébként uralja Kína. A patinásabb márkák nem teszik be ide a lábukat, mert egyszerűen nem bírják felvenni a versenyt árban, így aztán nem tudunk idei Samsungot, Sony-t, LG-t, vagy akár Huawei-t ajánlani. Utóbbinak van ugyan aspiránsa ebben az árszegmensben, de egy Honorral jobban fogunk járni anyagilag, miközben kábé ugyanazt kapjuk. Itt ugye megvannak a Kínából beszerezhető, papíron remeknek tűnő masinák, Doogee, Ulefone, Elephone, Vernee, Umidigi… meg még lehetne sorolni, de itt sokszor van lokalizációs probléma, garanciális macera és hát… szóval őszintén szólva a minőségi szórás is igen nagy. Van nekem barátom, aki évek óta megvan egy Uhans telefonnal, függetlenül attól, hogy a remekül csengő márkanév mögött már nincs cég, mert úgy zárták be idén, mint a pinty, már a weboldal sem üzemel.


Xiaomi Redmi 6 [+]

Ha az itthon elérhető felhozatalt szemlézzük, akkor — és ezt a törzsolvasóink nyilván borítékolták volna — a Xiaomi lesz az, ami a leginkább vonzó alternatívát kínálja. A Redmi 6 ugyan nem lett óriási előrelépés a korábbi Redmi szériákhoz képest, de az továbbra is stimmel, hogy ennyi pénzért nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is ők nyújtják a legtöbbet, pont a 40 lepedős határon egyensúlyozva. 3 GB RAM, 32 GB tárhely, két kamera hátul, pontos ujjlenyomat-olvasó, HD kijelző és 3000 mAh-s akkumulátor van benne, megbízhatóan működik, a MIUI rendszert is lehet szeretni, szóval a mindennapi használatra teljesen alkalmas.


Meizu M6 [+]

A másik vonzó ajánlat a Meizu M6. Ez olcsóbb, mint a Redmi 6, de szintén korrekt kis gép, kicsit régimódibb talán, de ez is teszi a dolgát. Itt viszont előfordulnak apróbb szoftveres bakik, pár hónapja például jött egy frissítés, ami a tárcsázóképernyő és a névjegyzék nyelvét angolra állította, noha a funkcionalitás nem csorbult. A Honor 7-es sorozatában is van életképes eszköz, ilyen például a 7A, amely elég kiegyenlített szolgáltatáskínálattal érkezik, szintén megfontolandó vétel lehet. A Nokia 3.1-ért nagyon nem rajongtunk, amikor megjelent, de majdnem a felére esett az ára (most 35k körül van), annyiért pedig elfogadható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Foreo Luna fofo - instant Insta megjelenés

  A svédek nagyon okos okosarctisztítója nem okozott csalódást, praktikus és hatékony szépségápolási kütyü. Nem csak csajoknak.

 • Okosabb lett a Foreo Luna

  A svéd tech-beauty cég arctisztítójának új generációja mutatkozott be, amit már teljes mértékben az applikáció vezérel.

 • A Foreo Luna mini is megújult

  A gyártó legnépszerűbb arctisztítójának új generációja is okosabb lett, a Luna mini 3-at már alkalmazással vezérelhetjük.

 • Foreo Luna 3 - arccal előre

  A Foreo prémium arctisztítójának új generációja már komplexebb, professzionális és személyre szabható szépségápolási rutint kínál továbbra is körülbelül napi három percben.

Előzmények

 • Karácsonyi telefonajánló 2017

  Közeledik az év vége, piacon van szinte az összes olyan telefon, amit a gyártók erre az esztendőre terveztek, összeszedjük a legjobb ajánlatokat.

Hirdetés