IFA 2018: csúcstelefon Android One rendszerrel az LG-től

Nem okozott nagy meglepetést, hogy Berlinben az LG bemutatta a G7 One nevű telefont, viszont aki csak azt gondolja, hogy ez a G7 tiszta Androiddal szerelt változata, az talán csalódni fog, mert néhány ponton hozzányúltak a hardveres specifikációhoz is. Ránézésre (főleg elölről) nincs eltérés. Ugyanaz a ház, IP68-as védelem, MIL-STD 810G szabványnak megfelelő strapabíróság, a kijelző felbontása és mérete is megegyezik (6,1 inch, 1440 x 3120 pixel), szóval akár össze is lehetne keverni a két változatot.


[+]

De ha megfordítjuk, akkor kiderül, hogy itt csak egyetlen kamera van, a másodlagos, nagylátószögű lencsétől ugyanis megszabadították a G7 One-t, maradt tehát a 16 megapixeles felbontású, F/1,6-os apertúrájú főkamera lézeres és PD-autofókusszal. A burkolat alatt is van változat, ebben a modellben ugyanis a korábbi Qualcomm csúcs-chipset dorombol, azaz a Snapdragon 835-ös, nem mintha az gyenge lenne, de mindenképpen egy évvel ezelőtti konstrukció. Megvágták a belső tárhely méretét 32 GB-ra, a RAM pedig 4 GB-ra csökkent.

Nem nyúltak viszont a 3000 mAh-s akkumulátorhoz, pedig arra ráfért volna egy kis hízlalás, viszont szerencsére a roppant minőségi audiós komponensek is megmaradtak, ami miatt sokan szerették az LG-t. A szoftver pedig a 8.1-es Android gyári verziója, az Android One program pedig garantálja a hamar érkező frissítést.


[+]

Jött még egy verzió, ennek LG G7 Fit a neve, ez az LG szerint a csúcsmodellek és a középkategóriás modellek közötti űrt hivatott betölteni. Ennek megfelelően kicsit még jobban megvágták a tudását, ebben már csak Snapdragon 821 duruzsol, a kamera pedig gyengébb, noha a felbontása ennek is 16 megapixeles, de az apertúra F/2,2-es, ami arra enged következtetni, hogy egy olcsóbb szenzor kerül bele. A rendszer viszont a jól ismert LG UI, itt nem a csupasz Androidot kapjuk majd meg.

Árakat egyelőre nem közöltek, noha a készülékek sikere elsősorban ezen fog múlni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés