Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

Bevezető

Lefutott az első kör, a Nokia 3, az 5, a 6 és a 8 mind járt nálunk (és az inkább csak jópofának tekinthető 3310 is), de valahogy egyiknél sem éreztük azt, hogy na, ezt telibe eltalálták, ez tényleg méltó a hagyatékhoz, ez majd újra felrakja a Nokiát a térképre. Talán a 8-assal jártak ehhez a legközelebb, miután a kissé zord kezdőár hamar esésnek indult, úgy vált belőle egyre életképesebb ajánlat, de összességében minden tavalyi Nokiánál tipikus fórumtroll kommenteket lehetett volna írni. Hogy vótmá. Meg uncsiiii.

A Nokia 7 Plus és a doboza
A Nokia 7 Plus és a doboza [+]

De a barcelonai MWC-n leleplezett új széria határozottan egyedibbnek tűnik. Mintha rájöttek volna, hogy az kevés lesz a boldogsághoz, hogy százhúsz perces filmekben magyarázzák, hogy milyen remek az anyagminőség és hogy módosítatlan Android került rá, mert ettől még a cucc nem lesz szexi. Ez amolyan “akárki mondhassa” dolog volt, ráadásul kicsit nagy volt a mellény az árazás kapcsán is, úgyhogy a friss paletta sokkal trendibb, sokkal egyedibb és barátságosabban árazott, a kínálat legérvényesebb tagja pedig pont a Nokia 7 Plus, ami ugyan nem csúcsmodell, de eléggé úgy néz ki, van rajta két kamera, tök vonzó, egész korszerű a hardver és egyáltalán nem kerül csillagászati összegbe ahhoz képest, amit tud. Ez a középkategória felső szegmensébe van tolva, ahol furcsa módon most nem olyan nagy a tolongás.

Méretes darab lett
Méretes darab lett [+]

Mert itt — ha az árazásból indulunk ki — leginkább korábbi csúcsgépek vitézkednek (Galaxy S7, LG G6, Huawei P10, Xperia XZ1, Moto Z), valahogy új eszközöket nem annyira lőnek ide a cégek, a Galaxy A8 említhető meg, a Xiaomi Mi6 kelletti magát ennyiért, illetve a Sony kínálja ezen az árszinten az XA2-t és annak nagyobb testvérét. És ide fog érkezni majd az ASUS Zenfone 5 is, de ez nem olyan mezőny, ahol ne lenne keresnivalója a Nokia 7 Plusnak, sőt. Kifejezetten kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatával, a mindig friss és vegytiszta Android ígéretével (hiszen az Android One hitelesítés rajta is mosolyog a dobozon), valamint a modern hardverrel a puszta számokat nézve jó ajánlat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés