- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medical
aktív tag
válasz
Medical #22748 üzenetére
Na rossz hírt kaptam a skatéval kapcsolatban.
Ma hívtak, hogy a hangerő-szabályzógombnál valami összekötő szalagot kell kicserélni. Amit csak külföldről tudnak beszerezni.
Beszerzési idő 2-3 hét, ára 4 eFt.
Egyenlőre nem kértem a javítást.
Szerintetek érdemes költeni még rá? -
angelius
aktív tag
válasz
Medical #22739 üzenetére
Szia! Nekem akkor csinált ilyet mikor a TPThelper valamit nem jól csinált meg. De van amit a HTCmanian is megosztottak ez a partíció 230 system ezt ha letöltöd és felrakod a sd-re ezután VOL (+) + Menu (középső) + Power akkor már a recovery fog fogadni
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22705 üzenetére
Most már tudod, hogy mivel kell, illetve lehet visszaállítani, ha valami félresikerülne. Ameddig működik a rendszer, addig megy az adb, addig lehet recovery-t cserélni. Ha még működik részben a recovery, tehát legalább az adb megy, ahogy nálad ment, még mindig nincs nagy gond. A baj akkor van, ha nem megy...
-
Adamis
őstag
válasz
Medical #22698 üzenetére
Na most egy gyors kérdés: a gyári visszaállító image.img-vel próbálkoztál már? Mert van egy gyári rendszer+gyári recovery csomag, amit feltéve tiszta gyári állapotot kapsz. Ha volt root, azt is gyalulja... Ha kell, előtúrom, de valahol itt már linkeltem egy párszor, csak most mobilról vagyok és nekem bajos keresnem.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22698 üzenetére
Szia!
A Skate v2 gyári alapra épített rom. Ha azzal nem megy a wifi, akkor ott nagy gáz van! Első körben a gyári romot kéne rá maradéktalanul visszaállítani.
Kell neked egy telepített adb kapcsolat. A legegyszerűbb ehhez, ha letöltesz az XDA fórumról egy MTKDroidTools-t. Mielőtt még valaki felhördül, hogy ez nem MTK-s. Valóban nem, viszont nem is ez a lényeg, hanem az hogy abban rengeteg azonosító van az adb mellé. Van benne jobbra ezenfelül egy bazi nagy "adb shell" gomb. Ha azt megnyomod, akkor bejön egy parancskonzol. Rögtön ott áll a program adb könyvtárában. ide másold be a recovery fájlod egyelőre.
Itt van egy fastboot csomag is (ebben is van adb is) >> [link]
Ebből a telepítése után mindent másolj az előző progi adb könyvtárába! Nem baj, ha az adb.exe esetleg felül lesz írva vagy bármi ott! A lényeg, hogy az adb és a fastboot is működjön. A fastboot mód mellé lehet majd driverért is siránkozni fog a Windows, de ne szaladjunk előre. Ez a két eszközöd elég ugyanis a helyreállításhoz.
Nos, ha elindul a kis parancssorod, dogd be a telót, úgy, hogy a recovery alatt van, ilyenkor ugye ment az adb felismerése.
Lássuk mennyire!
Írd be a kis ablakba ezt a parancsot:
adb devices
Ha a list of devices alatt van egy név, akkor minden oké. Ha nem, arra ráérünk akkor visszatérni.
Ha megjelent az eszköz és remélhetőleg nem passzivált (ezt is később), akkor most ezzel a paranccsal váltsd át bootloader módba!
adb reboot bootloader
Ilyenkor kilép a recovery alól, bebootol az Android figuráig és ott megakad. Közben a Windows valószínű driverér visít. Keresd meg valahol, meg kell lennie! Google: "fastboot driver".
Na most ha felismerte végre, még mindig ott áll a készülék a kis zöld robottal. Kellene egy recovery, amit rá akarsz tenni és tudod, hogy jó is volt. Most legyen ez a recovery a példa kedvéért xyz.img nevű fájl. Nyilván majd azt a nevet add meg, ami a tiéd neve, amit rá akarsz tenni!
Másold a válaszott recovery img-t is az adb mappába és add ki ezt a parancsot:
fastboot flash recovery xyz.img
Nyilván a TE recovery fájlod neve legyen az xyz.img helyén, ahogy már írtam is. Ha jól csináltad, akkor két "OKAY!" felirat is megjelent most. Majdnem készen vagy!
Most add ki ezt a parancsot:
fastboot reboot
Kilép a bootloader módból és megpróbál bootolni. Nem fog menni neki, nincs rendszer fent, vagy hibás ugye...
Akku ki, akku vissza. Most próbálj a recovery alá belépni. Ha minden jól ment, akkor most már annak kell rajta lenni, amit rátettél és talán még működik is!
-
Medical
aktív tag
válasz
Medical #22697 üzenetére
Ha kérhetném, ajánljál olyan ROM -t, ROMO -t, melyen minden működik!
Fontos a kamera, wifi, de nem játszok rajta, nem nézek filmet rajta és még zenét sem hallgatok a mobilon.
Ez idáig, alábbi ROM -ok voltak rajta melyek tetszettek:
ICE AMOR III, nagyon tetszet, de nálam nem csatlakozott a wifire.
MIUI v5 special edition, nem volt teljes magyar fordítás.
Root Box
Skate v2, ez sem csatlakozott a wifire.
Slim Stake 4.2.2
Paranoid Android 2.81Ki próbáltam volna többet is, ezért akartam újabb recovery -re lecserélni, ami nem sikerült. A többit tudod.
Köszi.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22687 üzenetére
Előfordulhat, hogy csak a CWM-ben/hez nem jók a gombok, nyilván. Könnyen ki lehet deríteni! Akku kiszed, vissza. Semmit sem nyomsz mást, csak a két hangerő gombot egyszerre. Így tartod, nem engeded fel. Így tartva csatlakoztatod a PC-hez. Ha működnek a gombok, akkor most nem kapcsol be a kijelző és a Windows új hardvert talál, egy bizonyos diagnosztikai portot... ellenben ha nem, akkor bizony a hangerőgombok nem működnek és azt nem a recovery okozta, ami lett velük...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22684 üzenetére
Fogalmam nincs mi baja lehet a gomboknak, tehát kérdéses a javítás megvalósíthatósága egyáltalán. Az anyagköltsége filléres, a gond inkább a "honnan" és nem a "mennyiért". A postaköltség viszont mindenképp ugrik,akkor is, ha esetleg nem lehet vagy nem tudom megcsinálni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22681 üzenetére
Szia!
Továbbra is célravezetőnek tartanám, ha kínlódás helyett hozzám jutna, hogy meg tudjuk nézni mi lehet a baj. A hangerő gombok hibája fizikainak tűnik, nem szoftveresnek. Sajnos ahhoz nincsen felszerelés kéznél igazán. Bár ha nem SMD hiba, akkor talán le tudom cserélni őket.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22637 üzenetére
Tudom, nem azért linkeltem, hogy ezzel kínlódj, csak oldani akartam kicsit a hangulatot.
Azt kéne megnézni, hogy akár a "fagyos" reco alól kommunikál-e PC-vel a teló. Ha felismeri, akkor egy adb-vel át lehet innen bootol bootloader módba, ahonnan már pofon egyszerű egy másik recovery felrakása.
Bár nekem olyan emlékeim vannak, mintha a Skate bizonyos példányaiban menne a bootloader a hang FEL-t nyomva bootolás közben.
-
Tóth11
csendes tag
-
-
angelius
aktív tag
válasz
Medical #22603 üzenetére
Ezt letöltöd [link]
Majd valahogy felrakod a sd-re Az Sd kártyán létre kell hozni Image mappát ebbe belerakni az Image.bin fájlt, ezután kikapcsolni a telefont. Menü gomb+Hangerő fel gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre való megnyomás és automatikusan megcsinál mindent ezután már a gyári rendszer fogad.
Más ötletem nincs. -
Medical
aktív tag
válasz
Medical #22598 üzenetére
Szeretném a segítségeteket kéni az alábbi dologban.
Leírás szerint lecseréltem a recovery –t.
Az új cwm_6.0.5.3 zte_skate –t SD kártya gyökerébe másoltam, majd beléptem a régi 4.0.1.4 cwm be és az install zip from sd card > chose to install cwm 6.0.5.3 zte_skate –t zip Fájl feltelepült.
Újra indítás leírtak szerint, kikapcsolt állapotban nyomni a :Hangerő fel + home + power gombot 5 mp-ig. Sajnos csak az Android figura jött be.Több variációt is kipróbáltam, de csak a régi indítási formában (hangerő le + power) tudott belépni az új recoverybe. Sajnos a hang erő gombokkal nem tudok lépkedni. A kurzor. legfelső soron (reboot system now) on áll. Egyedül a power gomb működik, mikor azt megnyomom, akkor, tovább lép. Itt a root device -re kérdez rá. kurzol -No feliraton áll, itt sem tudok lépkedni a hang erő gombokkal. Így a - Yes - Root device (/system/xbin/su) -t, nem tudom elindítani. Egyedül a power billentyű működik mikor azt megnyomom a Skate, újra indul és az android figuránál lefagy!
Többször is próbálkoztam, de mindég eddig jutottam. -
angelius
aktív tag
válasz
Medical #22596 üzenetére
Belépsz a recoverybe itt Install zip from SD card és kiválasztod az új recoveryt. De persze mielőtt ezt megtennéd csinálj biztonsági mentést ha véletlenül baj lenne. Ha ez megvan és újra indítanád véletlenül megállna az android jelnél akkor aksi ki be majd hangerő fel+Home+power gombbal jön be.
-
Medical
aktív tag
válasz
Medical #22572 üzenetére
Alábbi romokat felraktam tesztelés céljából. Kíváncsi voltam wifin keresztül melyek azok a ROM -k, amik, csatlakozni tudnak a netre.
Korábban írtan ide a fórumba, hogy az ICE AMOR romok, nem tudnak csatlakozni a netre.
Alábbi ROM -k, nem tudnak csatlakozni:
- bz MIUI v5.3.by tirimosqui.hungaria rom
- ICE AMOR romok
- miui_2.4.13_remix_v5_S
- Skate V2+
- ZTESkate_ROM_miui_v1.0_20120729Alábbi ROM -k fel tudnak csatlakozni:
- MIUI v5 SPECIAL EDITION
- ParanoidAndroid 2.81
- Slim Stake 4.2.2
- RootBox_JB_skateMilyen magyarázata van a különbségeknek?
Javaslatokat továbbra is szívesen várom.
ICE AMOR III ROM érdekelne főleg.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Dexter68
addikt
válasz
Medical #22572 üzenetére
1. Én sosem tettem fel 4-esnél magasabb verziószámú Recoveryt, és lazán rakosgattam CM11-es romokat is.
2. TPT-zni tpt-ztem sokat, asszem ha kétszer a helper segítségével, egyébként meg a romok mellett talált előre elkészített tpt- csomagokat használtam. TPT-ről egyébként itt olvashatsz (a cikk többi részét is érdemes).
3. Az 1. pontban leírtak miatt gőzöm sincs.(Ja, és az IA3 előnye, hogy nincs szükség TPT-re bár nem tudom, hogy az Adrenalin miatt kell-e esetleg, mert legutóbb, amikor használtam, már nem a gyári tpt volt fenn, hanem valami egyéb, ami kellett a Kitkathoz, Rootboxhoz, MIUI-hoz vagy már nem is tudom, melyikhez)
-
Dexter68
addikt
válasz
Medical #22565 üzenetére
Az a fura, hogy az IceArmor3 az a rom, ami stabil és minden működik benne. Mielőtt eladtam az enyém, azzal használtam. Alátoltam az Adrenalin engine-t ettől olyan gyors lett, mint az állat.
Ha 4-es romot szeretnél, azt hiszem, hogy a Rootbox volt az, ami tudott mindent és jól működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest