Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sd6
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
igen, így kb értelmetlen járatni a "nem használt" diszkeket
-
sd6
tag
válasz
üzenetére
A raid konfignál a választott típus csak az adat raid group-ot érinti, a dsm 2 kötete minden esetben tükrözve (raid1) van az összes diszken, megnézhetitek az mdstat lekérdezésével:
cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [raid0] [raid1] [raid10] [raid6] [raid5] [raid4] [raidF1]
md2 : active raid6 sda3[0] sde3[4] sdf3[5] sdd3[3] sdc3[2] sdb3[1]
11701778176 blocks super 1.2 level 6, 64k chunk, algorithm 2 [6/6] [UUUUUU] ez a raid group 1md1 : active raid1 sda2[0] sdb2[1] sdc2[2] sdd2[3] sde2[4] sdf2[5]
2097088 blocks [12/6] [UUUUUU______] ez a swap kötetmd0 : active raid1 sda1[0] sdb1[1] sdc1[2] sdd1[3] sde1[4] sdf1[5]
2490176 blocks [12/6] [UUUUUU______] ez a dsm kötetunused devices: <none>
-
törölt tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A syno raid configurator alapján is egyben használja, nincs veszteség. Csak gondolom ahol már nem tud stripolni, ott annyit használ amennyit tud keresztben. Ha nincs más, akkor egy lemezre megy már, tehát a sebessége csökken.
Értem én hogy nem akarsz pazarolni, de akkor is ugrik minden app, minden adat, és lehet a dsm-et is újrarakni. Nekem mindegy, de én kipróbáltam volna egy 4 lemez 4 kötet felállást, és egy petaspace telepítést. Pont azt tudja megoldani, hogy egy megosztott mappa több volume-on lehet. Erre van konzolos megoldás, ill csak pár fajta syno használhatja, de xpenben pont elérhető... Akkor a "download" mappád is lehetne mondjuk mind a 4 köteten, de te egyben látod. Cserébe ha egy lemez kiesik nem full reinstallra futsz. De mint mondtam, nekem 8

-
enginev3.0
félisten
(#10793) blackrulz@ Nem számítanak az adatok, bármikor újra le lehet őket tölteni, de nem akarom elpazarolni a HDD-t arra, hogy csak mentés kerüljön rá, és kisebb legyen a tárhelyem
NAS: Thermaltake Core V1 + Asus H81M-R + Core i5 4590T + 5Gb DDR3 +Raid0 3TB WD Purple + 3TB WD Red + 3TB Red +120GB SSD
(#10794) Mykroft@ Igen, ez a furcsa, hogy mégsem csak 4×120GB használható
-
enginev3.0
félisten
Akinek nem megy a Deluge daemon
Midnight commander telepítés
Keressük meg a /volume1/@appstore/deluge/var/auth fájlt
Nyissuk meg, írjunk bele egy tetszőleges név:jelszó:10pl:
nevem:jelszavam:10Mentsük el, forwardban engedélyezzük a 58846 portot hogy szabad legyen
Tadamm, kész
-
Mykroft
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ráadásul a leírások szerint a legkisebb lemez mérete fogja megadni, hogy mennyit területet használ a többi lemezen is.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Persze hogy hozzá tudod adni, de értelme az konkrétan 0. A raid 0 stripol, tehát egy file "szétterül" a lemezeken, így ha a 4. lemez pl ssd akkor is előbb ki kell olvassa a hdd-kből az a1-a2-a3 szeleteket, az a4 gyorsan előkerül persze, de ez max szerintem mérhető gyorsulást hoz.
Csendben kérdezem, hogy miért raid 0 lett? Ennyire pótolható adatokat kell mozgatni gyorsan? Az infrastruktúra mögötte az milyen? én ilyet nem csinálnék 10gigás háló nélkül

-
b.lajos
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az "álcákat" jó ideje kilőtte a syno, nem is fog működni.
-
madoxx
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha jól tudom, a dsm nem írja ki jól a proci adatait.
Jellemzően a DS3615xs-t szokta mindenki javasolni. -
enginev3.0
félisten
Ha egy 4 magos intel i5 procival akarom használni a dsm-et akkor melyik verziót rakjam fel?
DS3615xs - 2 magosnak írja
DS3617xs - Ebből egy csomó 3rd party package hiányzik
DS916+ - Neki meg hiába írom ki az iso bootloadert, a pendrive-ot beolvassa, azt írja hogy minden oké, de a syn assistant nem találja meg, nem tudom feltelepíteni
-
Eléggé gyanús.
Formázás során tartalék területre került egy szektor, most ismét lett használat közben 3 új gyenge, ezeket mind ki fogja rakni tartalék területre, szerintem még pörgesd, had gyüljenek a bad sectorok a gari miatt. Ennyivel még nem hiszem, hogy fognak foglalkozni. Ha lesz 10x ennyi, akkor már az szvsz. elég.
-
enginev3.0
félisten
Na, csak felraktam a DSM 6.1-et
Csináltam is Logout leírást, hamarosan közzéteszem.
Kérdésem lenne, hogyha nekem torrentre és plex-re kell a gép, akkor milyen lemez kötetet érdemes létrehozni?
Raid0-t szeretnék a sebesség miatt. 3darab 3TB-os HDD-m és 1 SSD-m van (ssd lehet cserélve lesz még egy 3TB-os HDD-re később)
Nem fontos a védelem sem a biztonság, nem baj ha egy lemez tönkremegy és minden elvész
Csak nem értem ezt a sok lehetőséget
Raid group
iscsi lun
kötet
Erre simán fel mehet a felkínált update 5 ?
-
törölt tag
válasz
Rruuer
üzenetére
Nem értem most mi van, mert vagy én vagyok nagyon fáradt, vagy te nem fogalmazol egyértelműen.
Egyáltalán nem kaptam még választ arra, hogy a syno assitance mit mutat pl.
Illetve:
"az ipvel ha az akkor a lapon 404 jelenik meg."
Ez azt kéne jelentse hogy látod hogy kap ip-t de a webgui nem jelenik meg? Mert ha ip-t kap akkor éne lásd az assistance alatt....
Próbáltad a portot mögéírva ahogy mondtam? 5000-es port a default, azt kéne beírni mint belsőip:5000
-
lajos75
senior tag
válasz
Rruuer
üzenetére
Hát pedig ha azt akarod, hogy ne másvalakinek keljen megcsinálnia a pen-t akkor előbb utóbb valamit csinálnod kell vele.

Rengeteget szívtam vele mire én is rájöttem, hogy nem is a loader-el és a pen-el van a gond hanem a Pc-vel
És már itt is többször előfordult a fórumon hogy nem tudták szerkeszteni (megnyitni). -
Rruuer
senior tag
a win reinsall eléggé durva megoldás
VDI: 0951
PDI: 1653 -
RazoR
veterán
Na kérem laza 2 nap alatt helyreállt a béke a Gen8-on, WD Red lett az elsődleges HDD, ide-oda másolással majd 3 terra adatmozgatással megvan minden adat, nem buktam el semmit! A DSM által "tönkrement"-nek látott vinyó is egy PC-s partició törlés és formázás után hibátlan!

-
scansat
tag
Szia
Nem akartam már itt telefirkálni mindent ezért olvastam és küzdöttem..olvastam és küzdöttem....és semmi.
Szóval szépen megy neten a világ bármely pontjáról, de LAN-on csak a Plex logot látom. Rákattintva azt írja hogy nincs fájl. Ez azért is érdekes mert be van állítva neki és neten küldi is.
dlna megy , egyenlőre így nézem a médiaszerver-el, míg nem sikerül megoldani.
Szerintem valamivel összeakad(t). A VideoStationt is felrakatam, de lefagy, nem működik, ezért töröltem. Utána olvastam, hogy összeakad a DVB link serverrel, és együtt nem sűrűn megy. (volt aki a fájlokat beállítgatta és neki sikerült) -
RazoR
veterán
Ext4-es partíció olvasásra van valami mód windows alatt?
-
RazoR
veterán
-
törölt tag
Ha nem tudod a jelszót akkor reseteld. A videóban van egy régebbi cucc, a bootloadert tudod megszakítani és onnan terminállal tudsz tovább menni amennyire látom tabbal. Próbáld meg, mert ssh-n se tudsz így belépni megfelelő jogosultsággal gondolom.
Az ip váltás csak akkor segít, ha tudod mi a jelszó. Próbálkozhatsz tovább végülis ha akarsz ip váltás után. Attól függ hol adtad meg a fix ip-t. Ha nincs, akkor egyszerű, cmd alatt ipconfig, megnézed most mi van, adsz egy magasabbat kézzel a pc-n hálózati beállításoknál ipv 4 alá, és próbálkozhatsz még.
-
RazoR
veterán
Akkor mi van ha sikeresen kitiltottam magam a dsm-ből?
-
rembrant
tag
Sziasztok!
6.1.3-15152 update 5 rendben!
-
Mykroft
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Majd jonnek okosabbak, akik megmondjak, hogy tudod megmerni a tomb tobbszalas olvasasi sebesset. Addig csak a talalgatasos beallitas marad.
-
Mykroft
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szerintem inkább a hdd olvasási sebesség itt a problema. Sok szálon több adatot kell felkutatnia a lemezeken, igy lassul az egy szálhoz tartozó sebesség. Seedelesre lehet, hogy raid1 szerencsesebb lett volna.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nincs gigás netem, így csak félig tudok hozzászólni, de nem a torrent számmal van a probléma szerintem, hanem az aktív kapcsolatokkal. A kapcsolat számokat próbáld meg korlátozni.
-
enginev3.0
félisten
Van itt olyan aki 1000-res nettel használja extrémen xpenologyot torrentre?
Nekem épített NASom van, 4 magos core i5-tel, 3×3TB hdd raid0-ban
De hiába, windows alatt 200torrent fut kliensben, ha ebből 50aktivan csatlakozva peerekhez (seed), akkor a sebesség csökken és 23MB/s helyett csak 10-12MB/smal tölt felfelé
Ha vissza korlátozom a torrentek számát 20ra akkor megy maxon
Szóval kérdésem az lenne, hogy van e olyan ember itt aki viszonylag erős gépen használja torrentre dsm6-ot, sok torrenttel, nagy sávszéllel és mik a tapasztalatai, itt is előjön-e az ilyen gond, hogy sok aktív torrentnél már inkább lassul a sebesség mint nő, vagy itt ez elkerülhető
Letöltési része most nem érdekel

-
kabar
senior tag
Kicsit félreérthető voltam. Én csak lelkes rajongó vagyok, és mint ilyen, haveroknak szoktam összerakni gombokból (Értsd 8-10000HUF házzal táppal RAM-mal) NAS-okat, szigorúan anyagáron, gari néélkül (csak használt). És raktam ilyen alaplapost is már kettőt is, de volt közöttük D330, D945GCLF, régi cerka.J1900 stb. Nekem eredeti synoim vannak, bár most megint csak egy abból is. Szóval most nincsen D510MO-m, bár falubeli, szóval megtudnám nézni, de tudom, hogy szenvedtem vele én is, de csak a BIOS miatt. Erre ugyanis egy termékösszevonás (support összehúzott két terméket egy BIOS alá) bonyolultabb lett a BIOS-t felnyomni. A jelenlegi legújabbat 0542-t csak akkor tudod felrakni ha a transition BIOS-t már felraktad, azt hiszem az volt a 0400-as verzió, de ahhoz eredetileg már fent kell lennie a 0311-esnek legalább. Tehát a BIOS frissítésed a következő:
Megnézed most hányasod van. Ha a 0311, akkor fanta. Ha nem akkor azt felnyomod. Ha kész, akkor jön a transition BIOS, a 0400-as. Ha az is kész, akkor már fel tudod tolni a 0542-őt is. És ha minden igaz, akkor már menni fog az UEFI-s boot is. De valahol ezt már legépeltem egyszer, úgy emlékszem, csak azóta már sok lefolyt a torkomon...Heuréka! Megtaláltam, az eredeti leírást is. Ott volt a release notesokban.
-
scansat
tag
Szia Razor
Nálam amit írtál be van állítva. Nemes egyszerűséggel csináltam egy Videó mappát a filmekhez. Sorozatok meg ilyesmihez nem is raktam. Ezzel nincs is gond, mert ebbe a videó mappába szedi a transmission is a dolgait. A plex a PC-men szépen le is szedi a metaadatokat és megjeleníti és le is játssza gond nélkül.
A gondom az LG tv-vel van. Bekapcsolom, majd (Web OS) majd az input gombra előjön, hogy TV antennáról vagy dlna-ról (jelenleg még működik a régi NAS) vagy a Plex szerverről akarok műsort nézni.
TV antennáról a MinDig megy, a dlna-ról a NAS megy , beolvassa, de a plexre kattintva azt írja hogy "nincs fájl".
Gondolom a szerver szétküldi, mert a lakásban a pc-ken a plex media player mindent szépen lejátszik és megjelenít.Ui: hogy én mekkora marha vagyok!

Szóval, WebOS-nél smart gombbal előhívni az app-okat. Majd a Plex kiválasztás. Sign In választás. Erre ad egy kódot. 4 karakter betű/szám. Interneten belépni a Plex oldalára és beírnia ezt a kódot. Ekkor kapcsolja össze a TV-t a szerverrel.
Kérdés....hogy akkor most nem a belső LAN hálózaton küldi a filmet, hanem interneten?
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Érdkelődnék hogy használ-e valaki xpenology rendszerrel a legújabb béta os-t mely támogatja a virtuális gépek futtatását?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
üzenetére
annyi kiegészítéssel, hogy itt dedikált paritás lemez van, nem osztja szét csíkozva a paritás adatot a lemezeken, ennek minden hátrányával együtt. én leginkább a rugalmas bővíthatőséget szerettem benne, de a mai HDD méretek mellett erre egyre kevesebb igény van szerintem otthoni felhasználás mellett, vállalati körben meg nem ilyen RAID tömböket építenek.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Mostanában nem készült új torrent kliens DSM-re?
Elsősorban olyan érdekelne, ahol be lehet rakni seedre torrentet fájlok ellenőrzése nélkül -
rento
őstag
-
kabar
senior tag
Nálam megy velük az új syno is. Két gépre is felraktam, mondjuk nem biztos, hogy a 6.1-et (bár szerintem de) de a 6.0-ás biztos hogy fut a kollégámnál. A pendrive-okkal én is szívtam. De ami e legnagyobb volt, az a frissítése a BIOS-nak. Anélkül nem megy a móka. Legújabb kell neki, és nem is egyszerű felrakni.
-
Galopp
tag
Én ma csináltam egy majdnem hasonló cserét.
Pendrive-nak használom a (MicroSD)memóriakártya-olvasóimat. Mikor az xpeno-t telepítettem, 32GB-os kártya volt benne. Vettem inkább egy kisebbet, abból megcsinálta ugyanúgy a boot -lemezt, a grub.cfg-t az előzőről átmásoltam (hiszen a vid-pid érték nem változott), és bootoltam róla.
A bejelentkező kép helyett a helyreállítási lehetőség fogadott, de arra rányomva kicsivel később szépen bejött a rendszer.Azt nem tuodom, hogy valamit ír-e a pendrive-ra sikeres boot, vagy telepítés után a rendszer, vagy mi okozta a különbséget, de tény, hogy valami kis különbséget kellett, hogy érzékeljen a synology rendszere...
-
RazoR
veterán
válasz
scansat
üzenetére

A szerveren kell beállítani, az "Általánosnál" megadod először a tipusát (Film, Sorozat, Zene, stb.), aztán a mappáknál megadod a filmes/sorozatos mappa elérési útvonalát a Gen8-on (fel kell csatolni hálózati meghajtóként a PC-re!) és kb ennyi. Szépen leszedi a metaadatokat és mehet a mozizás. Az még fontos, hogy ha feliratos a cucc akkor a felirat abban a mappában legyen amiben a videó fájl! -
scansat
tag
Akkor te vagy az én emberem!

Már taníthatsz is a mesterségre mert az LG tv-men van plex, már a Gen8-asomon is. Csak éppen nem működik. A TV látja a szervert, csak éppen azzal van bajom, hogy a Gen8 szerverben hogy adjam meg a plexnek, hogy melyik mappákat figyelje és adja tovább a tv felé. A TV-n ha megnyitom a plexet azt írja ki hogy nincs fájl....ami egyenlőre igaz is. -
RazoR
veterán
Nálam van egy smart lg meg egy nem smart lg tv, a smart-ra van plex kliens és utp-vel megy a routerbe, a nem smarton van egy Pi3 amin rasplex van és megy a routerbe, a nas szintén a routerbe (ergo otthoni hálózat), a Pi3 hdm-vel a tv-re. A Nas-on fut a plex server, a smart lg-n a gyári kliens, a Pi3-on a rasplex kliens és mindkét tv-n filmezünk felirattal, hangsávokkal! Tök egyszerű, csak bonyolultnak tűnik!
LG és Samsung tv-kre van gyári Plex app, a többi típus az passz de szerintem azokra is. Ha meg esetleg olyat veszel amire nincs akkor Pi2-3 és RasPlex!
-
Zlcsi
senior tag
válasz
üzenetére
akkor ha jól értem, vegyek egy olyan tv-t ami tetszik,
vegyek mellé egy rasberry pi2 minimum 1 giga memoriával, arra rakjam fel a RasPlex oprendszert, és
ezt kössem össze a hálózattal, és a tv-vel (tv-vel hdmivel ugye?).A NAS-ra menjen a plex média szerver, és menni is fog?
Felírat kezelelés több hangcsatornás mkv-k is menni fognak neki(k)?
Elnézést a valószínűleg hülye kérdésekért, de nem csináltam még ilyet
-
rento
őstag
Sziasztok
Egy Intel D510MO alaplapos gépre szeretném telepíteni a 6.1.3as verzio. Az a gondom hogy ez az inteles lap nem igazán akar uefi módban bootolni. Van a biosban ilyen menüpont, be is van kapcsolva, de egyszerűen nem látja a pendriveot amire kiírtam win32 disk imager progival a bootloadert. Egy másik gépben próbáltam ott simán bootolt a pendriveról tehát azzal nincs gond. Leagacy módban nem tudok valahogy bebootolni?
-
wazo
aktív tag
A működő rendszer (6.1.3) alatt kicserelhetem a pendrájvot? Talaltam egy kisebbet. Mas lesz a pid vid páros. Mukodni fog ugyanúgy vagy azt fogja hinni hogy másik gépbe van és koltozni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Mozilla Firefox
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0349AB)
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Essejó