Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csucsreg
üzenetére
Nem.
Honnan jött a távoli elérés? Valami nincs itt rendben...
No... Mivel nem értem hogy mit nem értesz, így vaktában.
Ami neked kell az jbod. A mostani új vinyot tedd új raid groupba, jbod legyen, másold át a régi vinyot rá, majd töröld a régi vinyorol a kötetet, és add a jbodhoz.Hátrány, hogy az első vinyo törlése után a telepített progik ugranak, és a jbodban lévő vinyok BARMELYIKE csak egy picit is hibás lesz, kidobja a dsm, és minden adat a köteten kuka!
Alternatíva: új raid group, új kötetet csinálsz a második vinyobol, majd felteszed a petaspace nevű appot, abból tudsz megosztást csinálni ami mindkét vinyot lefedi.
-
törölt tag
válasz
csucsreg
üzenetére
Jelenleg vagy 3 külön típusú kötetet tudsz létrehozni... Tudni kéne mit vársz tőle, adatbiztonság, terület téren pl...
Mivel már egy alap koteted van, egyébként, így max raid 1 vagy raid 5 re bővíthető, utóbbi 3 lemezről, előbbi nem ad extra területet, csak tükröz.
Ha az kell, akkor raid groupot kell bővíteni.
Vagy felveszed új kötetnek a második vinyot, és azon hozol létre új megosztást.
Sima basic kötetet nem lehet bővíteni ahogy te képzeld.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Proxy2
üzenetére
Valami ilyesmit már én is tudok a plex-el csinálni.
Igazából az zavart össze, hogy a Tv kiírta, hogy nyissak meg a böngészőben egy oldalt és ott adjam meg azt a 4 karakteres kódot amit kiírt. Mondom mi a bánatért én nem a pc böngészőhöz akarom hozzá kötni, hanem a nas-hoz. De végül csak beírtam, erre a Tv közölte, hogy csatlakozás a szerverhez és a synón futó plex szerver elkezdte indexelni a Videó mappa tartalmát.
Viszont a Tv-n akár a dlna-t akár a plexet választom kapok egy nagy mappa szerkezetet vízszintesen két sorban 8 és fél mappa alatta a film neve, hogy nincs kép az nem zavar. Viszont mintegy 580 filmen így végig menni egy kicsit lassú és körülményes is.
Viszont ha a SmartHub-ból indítom el a Plexet, akkor ott át tudom állítani a mappa nézetet listanézetre, ami egy kicsit alkalmasabb, bár ott is egybenyitja a mappákat és a sok évfolyamos sorozatok miatt kissé zavaró míg megtalálom amit keresek. De ne panaszkodjunk végül is csak másfél napomba került eddig eljutni, majd megpróbálom tovább finomítani a beállításokat.
Most még kéne egy működő Tv távirányító App a Huawei P8 lite telefonomra a Samuhoz, sajna nincs infraport, ezért WiFin keresztül kéne elérnem a Tv-t, eddig akárhányat próbáltam ki, mind azt mondta, hogy nincs kapcsolat, pedig tuti jó IP-t adtam meg neki. Ja minden esetben azt mondta a Google, hogy az app kompatibilis a telómmal, és mégse ment.

Ja, a későbbi cél az lenne, hogy a képen látható mappa szerkezetet kéne beállítani látványnak a Tv-n futó Plexhez.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
-
Essejó
Topikgazda
Sziasztok!
A következő a problémám, ami lehet nem is probléma, de mivel eddig egy buta képcsöves TV-m volt így nem is foglalkoztam vele, de karácsonyra a lányom meglepett minket egy Samu UE40J5200AW okos tv-vel. Smart, meg wifi is és van egy RJ-45 csatija is, szóval a későbbiekben majd kihúzok hozzá egy lan kábelt. Viszont addig is néha néznék rajta filmet a nas-ról.
Szóval mi kell hozzá? Próbáltam keresni itt a topikban, de olyanokba futottam mint: plex, dlna, kodi - Egyáltalán ezek kellenek nekem? Soha nem használtam egyiket se, így lövésem nincs a beállításuk mikéntjéről. Eddig a filmeket a nasról MPC-BE-vel néztem a PC-n csak. -
llacee
őstag
Sziasztok.Kezd elfogyni a xpeno vm alol a disk file.Ha novelem a meretet inditas utan tudja kezelni a dsm vagy szethullik a rendszer?
-
ikarus32
tag
Sziasztok! Miért va az h ha file station-ba kesztek egy megosztást mindig Ip ad meg nem a no-ip.org-s kintrol elérhető hivatkozásomat??? Köszi
-
válasz
itanczos
üzenetére
Közben kipróbáltam valamit. Szóval azért pörögtem ezen a témán annyit, mert nem akartam, hogy egy frissen létrehozott user hozzáférjen a letöltésekhez. De már látom, hogy ezt nekem direktben user szinten van lehetőségem tiltani... és kell is mert az alap az, hogy van hozzáférése, ha minden alapértelmezetten hagyok.
-
rento
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Transmission problémára, logoutos blogból:
"Majd nyissuk meg a Putty nevü programot a számítógépen.Így lépjünk be SSH-n.Majd adjuk ki ezt a parancsot:vi /var/packages/transmission/scripts/start-stop-status
Kilistázza a szöveget,keresd meg ezt benne
start_daemon ()
{
su - ${USER} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
Javítsd ki (Insert billentyű) Így:
start_daemon ()
{
su - ${ADMIN} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
Mentés és kilépés:"save&exit" (INSERT módban "Esc", majd ":", és "x") Kiegészítve Von Alban fórumtárs észrevétele alapján.Köszönet érte!
Ha ezzel megvagyunk,akkor kikapcsolhatjuk az SSH-t a nasban.
Vissza a Csomagkezelőbe és futtassuk a Transmissiont."Nekem így tökéletes!
-
válasz
üzenetére
LG márkájú a TV és van rajta valami plex alkalmazás. Lehet érdemes lenne emiatt megpróbálkozni a Plex-el.
(#11564) itanczos : Köszi.
Transmission bár működik, nem vagyok teljesen elégedett. Ha feltelepítettem a Transmission-t, és olyan usernevet adtam meg neki aki nem szerepel a DSM userek között, akkor egy restart után szépen megy.*
Ha létrehozok egy pl 'transuser' felhasználót DSM alatt, majd Transmission telepítéskor ezt adom meg névnek akkor hiába adok írás/olvasás/ vagy akár full control jogosultságot a mappákra, továbbra is permission denied.
Léltrehoztam egy groupot és annak ugyanúgy megadtam a jogosultságokat majd felvettem a usert, de még mindig permission denied.**Ha az alapértelmezett users groupnak adok jogosultságokat, akkor működik mindkét eset. Ha elveszem ettől a grouptól a jogosultságot, de egyedileg vagy másik groupon keresztül megadom a jogokat akkor nem működik...
Ezzel pedig az a gond, hogy bármely létrehozott új felhasználó alapból a users mappába kerül így jogosultságot kap a downloads és a watch mappákra.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy csak egy konkrét DSM-ben kezelt felhasználóval működjön a Transmission?
-
válasz
üzenetére
LG márkájú a TV és van rajta valami plex alkalmazás. Lehet érdemes lenne emiatt megpróbálkozni a Plex-el.
(#11564) itanczos : Köszi.
Transmission bár működik, nem vagyok teljesen elégedett. Ha feltelepítettem a Transmission-t, és olyan usernevet adtam meg neki aki nem szerepel a DSM userek között, akkor egy restart után szépen megy.*
Ha létrehozok egy pl 'transuser' felhasználót DSM alatt, majd Transmission telepítéskor ezt adom meg névnek akkor hiába adok írás/olvasás/ vagy akár full control jogosultságot a mappákra, továbbra is permission denied.
Léltrehoztam egy groupot és annak ugyanúgy megadtam a jogosultságokat majd felvettem a usert, de még mindig permission denied.**Ha az alapértelmezett users groupnak adok jogosultságokat, akkor működik mindkét eset. Ha elveszem ettől a grouptól a jogosultságot, de egyedileg vagy másik groupon keresztül megadom a jogokat akkor nem működik...
Ezzel pedig az a gond, hogy bármely létrehozott új felhasználó alapból a users mappába kerül így jogosultságot kap a downloads és a watch mappákra.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy csak egy konkrét DSM-ben kezelt felhasználóval működjön a Transmission?
-
Pubszon
veterán
Üdv.
DSM 6.1-et szeretnék VirtualBox-ba telepíteni.
Ez alapján csináltam 3-szor is, de nem látja se a Syno Assist sem pedig a Fing.
Mindent átnéztem már 10-szer, de mindig ugyan az.
Hiába várok akár 15 percet is, de semmi.
Ötlet?
-
Jelenleg Twonky Media Server-t használok a filmek lejátszására a TV-n keresztül. Milyen alternatíva van Xpenology esetén?
-
ftn87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, nem tudom mit rontok el, 2 pen driveval is próbáltam, amikor kiválasztom a DiskImager programmal a synoboot.img-t, akkor a pen drive-n 2 meghajtót csinál, egyiken csak 4 db file van, extra.lzma, info.txt, rd.gz, zImage, a másik meghajtót viszont nem tudom olvasni, és így nem találom a grub.cfg fájlt sehol. Tudtok segíteni, hogy hol tudnom a VID és PID értékeket olvasni, hol találom meg a fájlt, mit ronthatok el ?
Elnézést az amatőr kérdésért.
ftn
-
megema
őstag
Sziasztok!
Felmerült bennem, hogy Ubuntu Serverről Xpenology-ra váltanék, és valami "szerveresebb" hardverre költöznék (pl. HP Microserver). Mennyire stabil az Xpenology, mennyire körülményes a frissítés? Eddig az utóbbi feltételezés, és a HTPC-ként való használat miatt maradtam az Ubuntunál, és magamnak konfiguráltam. A HTPC igényt viszont a továbbiakban inkább céleszközzel fogom kielégíteni.
Ha szükségem van VM-ek futtatására, azt hogy érdemes csinálni? ESXi alá telepíteni az Xpenology-t és a többi VM-et? Esetleg Xpenology alá VirtualBox-ot? Kell valamire figyelni? Verziók, stb.
Jelenleg is használatban lévő BTRFS-re particionált HDD-ket lehet használni, vagy formázni kéne őket?
-
DSM 6.1.4-15217 Update 5 fut jelenleg és próbáltam telepíteni a Transmission 2.92-12-t de a Failed to run package service hibaüzenetet kapom. Tele van a net mindenféle varázslással. Mi a tiszta megoldás erre problémára?
-
HIJ
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem kell ezen rugózni. Nekem be volt állítva (gen8) az éjszakai kikapcsolás és kb egy héten 1x így jártam... Azóta ezt letiltottam, de mai napig ha újraindítom lehet hogy nem tér vissza, hanem fizikailag újra kell indítsam. Sajnos nem jöttem rá, h miért van ez. PID beállítva, próbáltam másik penyóval, azzal is ue., sőt azóta anyuéknak is beállítottam egy másikat és az is ugyan ezt csinálja... Látszólag jól bebootol a pendriveról és ő azt is írja, h “good hacking”, de mégsem jelenik meg a hálózaton...
-
Mauzes
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Bocs a flood-ért.
Szóval a W32DI hozzáférés megtagadva gond megoldódott. Diskpart-tal megtisztítottam a pendrive-ot és utána felment.
Beigazolódott az is, hogy frissült a rendszer, mert a 1.02b-t telepítettem, és az assistant megtalálta a diskstation-t, amire azt írja, hogy firmware szoftver verzió 6.1-15047, DSM verzió 6.0.2-8451.
Akkor most melyik pat fájlt telepítsem? A 6.1-et? Vagy mehet a 6.1.3 vagy 6.1.4? Vagy mindegy csak alap legyen és ne update?
-
seger
addikt
#11524) Mauzes-nek szántam a válszt!
Dugj rá 1.02b loadert. Szerintem lefrissült és ezért nem látod... ha bebootol akkor assistant meglátja. Ha frissítés volt akkor továbbra is menni fog az új loaderrel. Ha nem ez történt akkor assistant kiírja hogy költöztethető... ha nem csinálsz semmit, elrontani nem fogod...
-
fgst
tag
válasz
Laslie
üzenetére
Próbálj meg egy pendrive vagy cd segítségével egy live ubit/windowst hogy ki lehessen zárni az xpeno szoftverhibát.
Ha nem kap az sem ip-t, gondot ír a hardverrel, nincs kábel bedugva stb. akkor legalább tudod hogy generális a probléma, ha ott van háló, akkor meg az xpe fordult be... -
Helló!
Köszi a segítséget. Most első körben adtam neki egy 15GB-os lemezt. Erre települt az xpeno. Ezen maradt 10.4GB. Ebből csináltam egy basic raid group-ot, amiből lett egy volume. Így tudtam telepíteni az open-vm tools-t. ESXI is látja. Ide mennek a pluginek...meg amit igényel az xpeno... Ez a 320-ason van (ami vmfsre van formázva.)
Ezzel az RDM-el kapcsolatban nagyon sok ellentétes infoba futottam bele. Egyik helyen az van, hogy gyorsabb, míg másik helyen meg az van, hogy egyforma. Mivel ez most egy teszt telepítés és lehet ütni-vágni így nem sajnálom ha újra kell húzni. A nap folyamán már formáztam a 2TB-os lemezt VMFS-re, és a formázott 1.81TB méretben kapott egy VMDK-t Thick provisioned, eagerly zeroed beállítással.Disk mode-ra meg independent -persistent. Hát ez eltartott vagy fél napig...
De már az Xpeno alatt felvettem mint raid group 2-t, de még megy a verifying... Ha végez, akkor megnézem milyen sebességet tud. Mert most már kíváncsi vagyok...
Ha nagyon gyenge akkor RDM lesz belőle. Itt inkább a visszaállítás az ami komoly érv mellette.
Az RDM lemezed amúgy milyen fájlrendszerre van formázva? -
Mauzes
addikt
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Akkor megpróbálok mindenre válaszolni.
A DS Finder nem kérdezett vagy jelzett semmit a frissítésről.
Router restart és firmware update is volt.
Másik LAN kábel és LAN port (routeren) is volt.
XPE alatti gépen csak egy LAN csati van.
Van az alaplapon egy PCI csatlakozó, szóval elvileg bővíthető, de nyilván másik kártyám nincs. Most akkor vennem kellene egy boltban? Nem lehet valahogy tesztelni a gyári LAN csatlakozó életképességét?
A BIOS-t néztem, de nem igazán tudom azonosítani, hogy bármi elállítódott-e. Szerintem magától nem kellene neki.A router továbbra sem látja.
Külön öröm, hogy elbaszódott a bekapcsoló gomb, így most rövidrezárással kell kapcsolgatnom ezt a szart.

Elég aggasztó. Szoftveresen mit lehetne mókolni?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Mauzes
üzenetére
Finder-ben nem volt véletlen benne, hogy frissítsen? Nem ismerem a Finder-t ezért kérdezem.
És, akkor még alap kérdések, ha megvoltak, akkor sry, de hátha. Másik LAN kábel? Router restart? Másik LAN port a router-en/switch-en? Ha van esetleg több LAN port az XPE alatti gépen, akkor azon másik LAN port? Ha bővíthető, akkor egy bármilyen gagyi LAN kártyával is kipróbálnám. BIOS-t nézted, nem állítódott el semmi?
Mindezt csak azért, mert, ha a router-ben sincs, akkor van nem tud, vagy nem kér le IP-t. Ha a hardveres téma kizárható, akkor jöhet a szoftveres trükközés.
(Hardveres hiba lehet véletlen egybeesés.)
-
Mauzes
addikt
Azt hogy érted, hogy konzol?
Én azt látom, hogy elindul a szerver, kiválasztja a Jun's mod 1.01-et, a következő képernyőn pedig azt írja, hogy happy hacking, screen will stop updating shortly, please open find.synology.com to continue.
Na most ez régen is így volt, csak akkor bejött a synology a másik gépen.
Vagy itt még jönnie kellene tovább, hogy booting the kernel, mint ezen a képen? Bár nem hiszem, mert ezen meg ugyanaz van, mint az enyémen.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Jól működő Synology (Xpenology) szerveremet a ds finder app segítségével távolról újraindítottam. Ezután elérhetetlen lett a szerver a mobilról. Mikor hazajöttem, látom, hogy be van kapcsolva a gép, de itthonról sem lehet elérni. Synology assistant nem találja. Újraindítom, hátha segít, de semmi változás. Synology assistant nem látja, a router felületén nem látom a szervert mint kliens.
Mi történhetett és mi a következő lépés?
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok,
Egy HP DL160 G6-ra próbálom felvarázsolni a rendszert az összefoglalóban található leírás szerint.
Az hagyján, hogy már maga a pendrive elkészítése se volt egy leányálom, de még a telepítő se talál merevlemezeket.
Nem támogatottak az SAS/Raid kártyák? Smart Array P212 van a gépben alapból, de már kipróbáltam 2 Adaptec, meg egy LSI kártyát is.
Valaki tudna segíteni?
Köszönettel:
Omegared -
fgst
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szia!
Én minnimum 12-15 gigát szoktam adni a virtuális meghajtóknak is, sőt ha te is azt szeretnéd az alapértelmezett telepítési helynek használni, logoknak, stb. akkor még többet is áldozhatsz rá nyugodtan, amennyi kerül... (ha jól emlékszem akkor particionálással 2,5+2 gigát csíp le minden lemezből magának alapból a xpeno)
15 gigánál is futottam már bele hogy nem volt elég telepített programoknak, plex gyorsítótárnak, stb.; szóval ha kerül a 320as-ból, akkor adj neki sztem bőven. (max 30-40 giga elég tuti) Én is sakkoztam a méretekkel, mert nálam meg SSD-k adják a rendszer alapjait, onnan futnak a host OS-ek és ott vannak a xpenok virtuális lemezei is, valamint egyik gép még kapott 30 giga ssd cache lemezt is, bár itthoni használatnál ezt pont nem érezni meg...
A fizikai lemezeknél valóban RDM a jó választás, én egy gépet ESXIvel, egyet pedig Win10 hostal vmware alól hajtok, és szinte natív teljesítményüket adják le így a vinyók, nem beszélve arról hogy ha valami gáz lenne egyszerűbb visszaállítani is mintha még minden adat becsomagolva lenne virtuális lemez fájlokba. -
feeregon
tag
Sziasztok!
A dockerben szeretném futtatni a counter stroke csomagot. Tudna valaki segíteni, hogy lehet beizzitani? -
Rengete
aktív tag
Arra van valainek ötlete, hogy a Kodi miért nem ír a sql szerverre 6.1-en? Mindent úgy állítottam be minnt az 5.2-n volt és ott ment .?
Újra megnéztem azt a videót, ami segítségével annak idején 5.2-re meg sikerült tök könnyen csinálni. Mindent ugyanúgy csinálok és nem akarja......
-
RazoR
veterán
DSM 6.1.3-15152 Update 5-ről lehet frissíteni simán DSM 6.4.1-15217-re?
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Kodit használok itthon 3 gépen is. Ezért kb 3 év beállítottam a synology nasomra a Kodi adatbázisát. Pár napja frissítettem a nast és azóta nem tudom visszaállítani, hogy működjön. Valamiért nem írja a mysql adatbázist. A másik kérdésem pedig, hogy szintén frissítés óta a Kodi nem látja a smb windows hálózatot. Ha a fájlok megadásánál tallózok , régebben mindig ezzel csatoltam be a mappákat.
-
fsdb
aktív tag
-
fsdb
aktív tag
válasz
Rengete
üzenetére
set timeout='1' -et írd át
set timeout='4' -reset vid=0x0951
set pid=0x1607
/899... nem kell. vendor meg product identification, 2db négyjegyű szám
A fölösleges átírni sorokat ne töröld hagyd úgy.
set sn=C7LWN09761
set mac1=0011322CA785(A mac address azért átírhatod sajátra.)
Gondolom 3615-ös loader meg 3615 a pat file is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubuntu Linux
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi. Ez volt a gond.

)

Bocsánat de a leírásban ami itt az oldalon van, abban nincsenek ezek ilyen pontosan leírva. Újra írtam a pendrive-ot. már csak a mac címemet kéne valahogy kiderítenem, ha azt nem törölni kell hanem átírni az enyémre