- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
válasz
fudi2002 #21032 üzenetére
Igen, tulzasba viszem, de egyenlore nem tervezek hosszu tavra, csak cserelgetem a ROMokat kb. naponta, probalgatom melyikbol mit lehet kihozni, mennyi a bloatware (aosp-hoz kepest). Sokszor Gapps nelkul hasznalom pl. az RR-t mert ott aptiode appokhoz, chrome a gmail-hez es nekem eleg ennyi a kovetkezo ROMig.. 2 napja van Twrp-m, mindent ki szeretnek probalni.
-
dévidvilla14
csendes tag
válasz
fudi2002 #20968 üzenetére
Most nem találom, de valaki valahol (talán itt) írta, hogy az epic rom-ban hiába tapizgatta a Mi fiók menüpontot, nem reagált, pedig neki a Mi Cloudban voltak a mentései, és onnan akarta visszaállítani. Aztán erre írta valaki, hogy az Epicből minden kínai alkalmazás (így a bépített Mi fiók szolgaltatás is) ki van szedve... Akkor ezek szerint nincs? Benne van a Mi fiók, minden szolgáltatásával együtt?
(készülékkeresés, Mi Cloud, etc.) -
Gloob
addikt
válasz
fudi2002 #20905 üzenetére
Köszi, esetleg egy link hozzá? Egyébként gondolom RedWolf recoveryből feltehető. Ja, és miui kompatibilis? Mivel ugye EU Dev ROM-ot használok.
Crok!
Neked is köszönöm, de ez nekem így 60 évesen egy kicsit magas. Van ugyan KA is, de eddig csak a CPU ütemezőt állítgattam vele, mert a többiről nem sokat tudok. -
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002 #20513 üzenetére
Ilyenektől nem tartok, igaz eddig xiaomi készülékkel nem volt dolgom, de egyéb kínaiakkal már igen, és leírás birtokában nem volt gond sosem root-tal, vagy rom cserével. Tanácsot tartok lelkemben, aztán döntök.
Köszönöm az infókat!Upo: Mate 10, na persze. Telefonoknál nálam 70 a lélektani határ.
-
Imi1981
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #20071 üzenetére
Érintetlen Global Stable ROM-ról volt szó... Az nem tud 2,4GHz-en 40 MHz-es csatornaszélességet.
-
Trailblazer
veterán
-
sanyci
senior tag
-
slezakimi
senior tag
válasz
fudi2002 #18795 üzenetére
Szia.
Felraktam én is az Epic romot.
Ha elutasítok egy hívást, utána nem tudok semelyik ikonra nyomni, olyan mintha nem működne a kijelző.
Az állapotsávot le tudom húzni, be tudok lépni a beállításokba, de a kezdőképernyőre visszatérve sehova.
Újraindítás megoldja.
Visszaraktam egyenlőre az EU.-t.Nova Launchert használok, ha számít.
-
BullZeye
veterán
válasz
fudi2002 #18795 üzenetére
RR-t próbáltad? Épp újra akarom rakni telefonom, de nem tudom milyen romra térjek, eddig nem final RR volt fent, sok baj nem volt vele, és szerettem a sok beállítást, de gondolom fél év után most már van több opció.
RR-hez képest kéne jobb, vagy ugyanolyan jó alternatíva, ezért kérdezem csak.
-
Maist
senior tag
válasz
fudi2002 #18612 üzenetére
Üdv! Ez a leírásod használható-e/érvényes-e az ugyanúgy az Epic oldaláról letölthető 9.0.5.0 stabil rendszerre?
Én most egy régebbi 7.10.26-os Epic rom-ot tettem fel a hozzászólásodban linkelt leírásoddal, és eddig nagyon meggyőző, amit tapasztalok. Készenléti fogyasztásom, amikor ki van kapcsolva a kijelző, két sim, bluetooth mi band 2 miatt megy, és az eddig 2-3% is volt óránként (xiaomi.eu stabil 8.5.1.0 volt fent), az most az előbb példaként 77%-on elment egy órát, és még utána elővéve, és használva a telefont, tartott jó pár percig, míg 76%-ra nagy nehezen lement. A stabilt csak azért raknám fel, ha ahhoz is jó a leírásod, hogy nem lesz-e esetleg mégjobb. Azt lehet-e tudni, hogy melyik heti rom volt a legjobb/legjobban sikerült ezután a 7.10.26 után? Régen valamikor használtam Greenify-t, xposed-el valamelyik Redmi-n, már nem emlékszem melyiken, de arra igen, hogy nagyon durván le lehetett szedálni vele a telefont, egészen annyira, hogy semmiféle értesítés nem jött meg (beállítás kérdése természetesen), de valahogy meggyőzőbbnek tűnt, mint ez az Amplify. Van valami ellenjavallat, hogy az Amplify helyett/mellé felrakjam a Greenify-t? Te próbáltad már ezt a programot? -
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #18550 üzenetére
Túl kényelmesre belaktam az AEX-em : ( Plusz preinstalled SuperSU..? Vagy rosszul látom? Mindent átírni amit most Magisk-al csináltam vagy leszedni és Magisk.. a lustaságom lesz az oka hogy nem EPIC-et használok? Lehet : ( Mindegy, leszedem, meglátom, egy próbát lehet megér.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #18543 üzenetére
Én meg ugye írtam, hogy azzal kísérletezem, hogy az interactive-ot reszelek.
1GHz fölé nem engedem ha a képernyő zárt.
Min. frek. 625MHz, timer rate 30ms.
1.4GHz-re emeli amint a load 70 lesz.
Ha 32ms-ig 80 fölé meg akkor tovább skálázza.
Nincs TouchBoost (imho sokat eszik és a fentiekkel nem lagol)
Meg még pár dolog.. se lag se semmi gond..
4 nap egy töltéssel 9 óra SoT-al vagy 2 nap egy töltéssel de akkor 12 óra SoT-al - és teljes, 24 órás napra gondolok (böngészés, Index app, pár fotó vagy rövid video készítés, kevés telefonálás, kevés játék (20..30 perc Soccer Stars per nap) egész nap aktív 2.4GHz G-s vagy N-es WiFi vagy B20 LTE kapcsolat (mindkettő stabil, keveset mozgok meló közben)). Persze a SoT nem mérvadó, ezekben ugyanis benne van, hogy max. három naponta csinálok egy teljes Titanium Backup mentést (APK+Data) amiben 100+ app van benne, ami azért processzorigényes, mégse számít bele a SoT-ba mert zárt képernyő mellett megy - szóval ezek irányadó értékek. -
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #18538 üzenetére
A 3.0-s Stormguard is eszik egész sokat.. Bár ott most van vagy 12 verzió.. külön MIUI-ra, AEX/LOS-ra és Oreo-ra.. meg abban is van 4 változat (CPUQuiet, OC, kettő együtt és egyik se (normal)).
@Velvet: hol van annak valami normális fóruma vagy akármi? Mert XDA-n nem találom de erről tudok, meg hogy itt hostolják (ahol az 5.1 a legfrissebb) de Telegramon meg az 5.6 (Mido LOS Rebase).
-
-
-
borzosmorzi
tag
válasz
fudi2002 #18307 üzenetére
Global dev. 7.12.1-ről beszélünk ugye (amit pont a launcher FC miatt vissza is vontak, csak sajnos és már előtte frissítettem). Nálam most is van ez a hiba, és a fél Global dev. fórum ezért rinyált múlt péntek óta. Sőt, még egy apróság, az értesítési sávban duplán jelennek meg bizonyos üzenetek ikonjai (pl. Gmail). Ennek a javítása is szerepel a holnap esedékes dev. rom előzetes changelogjában.
-
borzosmorzi
tag
válasz
fudi2002 #18305 üzenetére
Nem mintha nagyon drámai dolgok lennének, de pl. a 7.12.1-ben, ha a beállítóközpontban a "Telepített alkalmazások" menüpontra bökök (mert pl. törölni szeretném valamelyik alkalmazás adatait vagy gyorsítótárát), azonnal elszáll az egész launcher (FC-zik). A hiba a jelenlegi global dev. romban az angoltól eltérő minden más nyelv esetén jelentkezik. Szóval nem kell matatni a Telepített alkalmazásokban, vagy át kell angolra állítani a nyelvet a matatás erejéig, amíg nem javítják.
Én más hibát nem látok, minden egyéb jól megy (a zene is, a BT is, a fényképezés is), az üzemidő is jó. -
-
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #18053 üzenetére
A modul leírásában (meg a Logout blogban) is benne van, hogy mit csinál: a fele mehetne init.d-ben, a másik fele viszont setprop, szóval az nem megy init.d scripttel.
De.
Ha a megfelelő részeket a megfelelő helyekre teszi az ember (build.prop + init.d script) akkor megy ez modul nélkül is - de csak ha a MIUI optimalizációi ki vannak kapcsolva, mert különben resetelődik minden. Leginkább a multitasking javulását hozza, több appot enged background appként bemaradni. ZRAM-ot se tettem bele, CPU tweak-eket se, mert az egy más káposzta, custom kernel-hez általában amúgy is custom setting (vagy a kernel default-ja) a legjobb (egyébként én is init.d használok erre, csak én a Magisk saját megoldását, de lehet ezt Kernel Adiutorral vagy EX Kernel Managerrel is csinálni, ha a kernelnek nincs önálló init.d támogatása). A modult egyfajta standardizálási céllal csináltam meg, hogy egyszerűbb legyen telepíteni, frissíteni - nem kell semmit kézzel maszatolni. -
borzosmorzi
tag
válasz
fudi2002 #18044 üzenetére
Valaki korábban azt írta itt, hogy nála a zenelejátsztás akadását az oldotta neg, hogy bekapcsolta a MIUI optimalizálást. Te tapasztaltál akadást, apró szüneteket? Jó lenne tudni, hogy tényleg az optimalizálás kikapcsolása okozza-e. Nálam mindig be volt kapcsolva a MIUI optimalizálás, sosem akadt a zene, nem láttam semmilyen negatívumot, ami miatt kikapcsolnám.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #17412 üzenetére
Stormguard kernel 2.8 észrevétel 2.1
No lement egy teljes merítési ciklus, azt kell mondjam marad a gyári. Szép-szép, kapcsolgatja a magokat(de minek), wakelockokat lehet tiltani kernel szinten (még így is a gyári a jobb ebben is). Tehát elvi szinten tök jó, az én felhasználásom mellett semmit nem hozott a konyhára. Sőt (bár ez alapos tesztelésnek nem lett alávetve) én úgy tapasztaltam, hogy a gps csak készülék üzemmód mellett pontatlanabb. (autózás közben kiugró értékeket kapok sebesség fronton+8-10 km/h úgy, hogy tartom a sebességet) Amúgy MIUI alattit teszteltem, a másik változatról nem tudok nyilatkozni. -
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17486 üzenetére
AOSP/Lineage és leszármazottaikat használóknak Magisk modulos megoldás:
/system appként lesz fent a MIUI cam app, itt nem cserél le semmit mert ugye itt nincs MIUI cam app - teszi a dolgát serényen, tud SD-re menteni.
Nincs mit a helyért és a modért se, már egészen belejöttem : D
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17441 üzenetére
Fudi csinált egy MIUI camera app csomagot az 1.7-es verzióból, amiben átírta a zajcsökkentést és egy recompile után elérhetővé tette nekem, én meg csináltam belőle egy Magisk Modult. Innen letölthetőek:
Fudi ZIP-je:
https://mega.nz/#!MsIQhTBC!w6bl9VYHAQwS1Tvxd5kt_uAGhUf93PcomalpvqdZ6i8Magisk Mod:
https://mega.nz/#!wwwV1L7D!xFgWJL6nP4pnOJKtBuAQxcGLw3MXzgSvUVn5ueebK84@fudi: köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17449 üzenetére
Mondom, én nem értek hozzá, de nekem a kép ami készül jobban tetszik.. mármint amit Snap-el vagy Footej-el készítek, mint amit a GCam-el, OpenCam-el vagy pl. a OnePlus5-al, vagy amit én eddig próbáltam.. a Moto se volt pl. gyorsabb, ZSL-t pl. nem tudott (azóta mondjuk lehet reszeltek rajta..).
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17429 üzenetére
AEX 4.6 20171118, aha, az első nem megy mert "nem kompatibilis a telefonnal" (AEX nemegyenlő MIUI), a másodikat meg recovery-ből lehetne feltenni de azzal kezdi hogy mount rw /system.. én meg Magisk-olok a systemless root miatt. Nem bontanám meg.. mindegyikkel ez a bajom..
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17426 üzenetére
Most bontottam ki: mount-olja a /system-et, build.prop-ba beteszi a Camera2API engedélyezést meg system appnak felteszi a MiuiCamMod.apk nevű appot.
Mivel AEX-en vagyok épp amiben by-default van Cam2API így most felteszem az appot, meglátjuk ( :
Én is lecseréltem vagy 2 hete a Samsung szenzort Sony-ra, szerintem placebo : D[Szerk:] MIUI-ra megy fel csak.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #17412 üzenetére
Aktuális felhasználásfüggő, hogy melyik a jobb, az rxbalance vagy a runnable.
Egy videolejátszásnál egy runnable process van, akkor egy magot hagy majd futni csak valszeg ami valszeg vagy felmegy 100%-ra vagy ugrál majd nagyon, de alucard vagy blu_active governor-al lehet játszani (az alucard-ban van CPU felébresztés támogatás) így itt pl. jobb az rxbalance.
De ha meg sok dolog fut egyszerre de nem nagy a load (böngészel, töltenek oldalak, épp letöltesz valamit, megy egy zenelejátszó meg közben file-t másolsz.. szóval multitasking) akkor meg a runnable jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest