- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dchard
veterán
Garancia nincs semmire, webes felületről egyelőre nem konfigurálható, mivel a Luciban nincs még AX támogatás. Nálam AX6-on 24dBm a max 5GHz-en, de az erősítők amúgy sem tudnak többet. Azt kéne megnézni, hogy AX3600-on az international és a kínai fw között van-e különbség ami a board file-t illeti. Illetve van probléma a 12-es 13-mas csatorna kiválaszthatóságával (nem választható ki
). De funkcionálisan működik minden. Mesh-t én nem próbáltam (ha akarnám se tudnám).
-
dchard
veterán
Na kérem. A BSS survey problémát sikerült javítani, mostmár megy a DFS/ACS ahogy kinéz. Az NAPI probléma is javítva lett, pár száz gigát áthajtottam tiszta IP-n a NAT részen, egyenlőre én nem látok semmi rendelleneset. 1magot megkajál flow offload mellett a NAT, kérdés mi lesz PPPoE-n.
-
dchard
veterán
Egy hét alatt sikerült minden perifériát működésre bírni, elképesztően jó a tempó. Ahogy elnézem a NAT-tal sem lesz gond, ha egy mag minden nélkül kiizzad 600megát, akkor elég lehet a sw flow offload meg a pakcet steering a gigabithez, amíg a srácok beheggesztik az NSS-t. A jelenlegi dev repóban egyébként a wifi firmware is jóval frissebb mint a gyáriban. Ahogy a maradék kis hibákat kireszelik, már állok is át.
-
dchard
veterán
AX6-ra forgattam ma egy saját build-et, kis belenyúlkálásra szükség volt, mert bár a rádió ugyanaz, az BDF file nem egészen az mint ami az AX3600-on volt. Sikerült elindítani a vezetékes részt és mindkét rádiót. A sebességekkel még van némi porbléma, főleg azért mert 1 magon kikoppan a technika 600mega DL-nél (IPoE nem PPPoE), de itt semmilyen gyorsítás nincs, sem packet steering. Valszeg a scaling driver is kehes még, mert azért 1.4GHz-en IP-n ki kéne köpni a 900megabitet.
Amúgy üresjárásban érezhetően sokkal hűvösebb a cucc.
-
dchard
veterán
Ahogy kinéz, haladnak a fiúk elég jó ütemben, sikerült az IoT rádiót is életre kelteni, már csak a hőmérséklet érzékelés és a hozzá kapcsolódó throtling van hátra, minden más működni látszik. Nyilván tartós stabilitás teszt során jöhet még elő bármi, aki a dev topikt olvassa, láthatja hogy a Qualcomm micsoda trágya kódot nyom ki magából... Hiába van forráskód, ha upstream minden szart újra kell implementálni.
-
dchard
veterán
Ha lesz érdemi áttörés, azt akkor majd megosztom. Egyelőre az derült ki, hogy azért nem ment a korábbi próbálkozások során egyszerre a WIFI és a LAN, mivel mindkettő igényli a Qualcomm NSS névre hallgató gyorsítási alrendszerének a működését, ez most a legnagyobb probléma. Hogy ezt elég-e csak inicializálni, vagy effektíve be kell kötni (értsd: használni "kell"), az nagy kérdés.
-
Bandi67
csendes tag
Elvileg beállította, adtam neki jelszót.
"Network name after setting MI Router: Xiaomi_6699, Xiaomi_6699_5G"
Ezután a telefonnal tudtam csatlakozni az új routerre az új jelszóval.
Majd kérte hogy jelentkezzek be a MI fiókba..megtörtént. Itt a toolbox-ban tudom letölteni hozzá az Updates-nél a legújabb verziót? -
Tim82
félisten
2570p esetében van wifi whitelist, talán az már azok közé a HP notik közé tartozik, ahol ki se lehet ütni azt moddolt BIOS-szal. Amúgy létezik mini PCI-e csatlakozós, félmagas változat is az AX200-ból, ami kompatibilis lenne a kis EliteBook-kal... ha nem lenne a whitelist.
-
Bandi67
csendes tag
Kiválasztottam a Xiaomi routert, hogy azt akarom beállítani, majd azt kérdezte hogy:
Please select Internet connection type,.....és ez a három lehetőség.
Itt ha a Router settings-t választom, akkor azt írja Connect the ...cable now.
Területet nem ajánlotta fel, hogy válasszak... -
Szokták mondani, én meg azt, hogy maximálisan hangulatfüggő.
Nálam egyébként Majdnem minden hibátlan. Akkor történik valami ha megy a noti wifin. Akkor a tv adás is akad (az meg a Telekom dobozról megy kábelröl). A net meg lehal pár perc alatt a notin, majd teker teker teker és hopp újra jó. Persze a tv ettől még néha akad. 2011-es HP EltieBook 2570P valami intel 6205-ös wifi kártyával. Mindig nyűgös volt. -
Bandi67
csendes tag
Szia!
Megjött az eszköz, de elakadtam a beállítással.
Az összedugás régi router lan1 és új router wan port összekötve.
Az új router bekapcs után a MIWIFI érzékelte és ráböktem a Xiaomi.....5G-re hogy kiválasszam. Kért jelszót és felhasználói nevet, amit ha jól emlékszem a régi router admint és jelszót adtam meg.
Valahogy viszont elkeveredtem közben és most a MIWIFI nem érzékeli a routert.
A mobilomon felajánlja a Xiaomi routert csatlakozáshoz de nem tudom milyen jelszót írjak, mert semmit nem fogad el. (A régi wifi jelszót próbáltam)
Miért nem látja a mobilos MiWifi a routert, mit tudok tenni, hogy kezelni tudjam, illetve milyen jelszóval tudok csatlakozni.
Kérlek segítsetek, teljesen leragadtam. -
ÁrPi2
senior tag
Illetve ha ssh-val be tud lépni
akkoriwinfo wl0 txpowerlist
és
iwinfo wl1 txpowerlistkiadja kiírja parancssorban.
Ez nálam már rendre maxon 30dbm és 1000mW
Thx a lotMás:
Nekem is van kérdésem, nem látja (?) a tlala linkajánlásából szerzett angolositott Miwifi 5.x.x-es nekem.
A webes bejelentkezésben a status alatt Singapure régióm van , "not changeable" -
Rick4
félisten
A meglévő fióomhoz van egy meglévő router, augusztus óta elégedetten használtam, most elköltöztem, és ennek megfelelően átneveztem, majd tegnap este szerettem volna kapcsolódni hozzá a miwifi alkalmazással. Nem ment, azóta se megy, a te féléd se megy. Visszaállítv az előző nevet szintén nem történik semmi. Ennek mit ártsak? kiléptem, beléptem, letöröltem, újratelepítettem, de semmi. Nem mintha kellene, mert egyszer beállítom, és nincs mit csinálni rajta, de ha már van, csak jó lenne, ha működne.
-
Bandi67
csendes tag
Szia!
Közben valahogy mégis sikerült az angol verziónak bejönnie (nem tudom hogy)
Így már lett fiókom. Holnap érkezik az AX3600 és végre beüzemelhetem.
Még egy kérdés:
Korábban ezt írtátok: "Telekomos eszközben bekapcsolod a PPOE PASSTROUGH módot (internet beállításokban)"Hogyan férek hozzá a Telekomos eszközhöz, hogy a passtrough-t be tudjam állítani rajta?
-
Rick4
félisten
Külön régió? Mindkettő magyaron van, írtam is, vagy a kínai vs global-ra gondolsz? Próbálkoztam a router menüből, nem ment, utánaolvastam, ez jött szembe, innentől mindegy, a szokásos módon miért nem megy, mostmár megy.
De mások is panaszkodnak a mesh létrehozásánál problémákra, szingapúrira meg nem akartam állítani.
Amúgy semmivel se szenvedősebb, mint egy menübe belépős, ott másik routert keresős megoldás. -
applause
aktív tag
Látom nagy az érdeklődés, a konkrét probléma - nyomtatóm WiFi-s 2.4Ghz működik, azonban ha nyomtatni akarok akkor a küldő gépnek is 2.4Ghz kell lennie. Másképpen nem látja a nyomtatót. Sok gubanc volt abból, hogy figyelmetlenség miatt 5Ghz.ről nem váltottam 2.4 Ghz-re. Ezért érdekelne.
-
Petyamester
csendes tag
Köszönöm!
Honnan érdemes rendelni CN verziós routert? Ali? Banggood? Nem mindenhol írják oda, hogy Global vagy CN verzió, olyan létezik hogy EU-s rendelés és CN verziót adnak? Egy linket megköszönnék!
A beüzemelése a kínai verziónak nehezebb mint a Globál? Nem kell belenyúlni, firmwaret telepíteni stb. ? -
dchard
veterán
A frontend chip kivételével (meg a plusz 2.4-es IoT rádiót leszámítva) teljesen ugyanaz. Olyannyira, hogy a legfrissebb firmware-ben ugyanazzal a mikrokóddal indítja el az 5GHz-es rádiót mindkét router. Az utolsó (márciusi) frissítésben elég sokmindent kijavítottak, bár szakadozást én nem tapasztalok az AX6-tal (az is igaz, hogy Wifi5 módban használom mivel nincs AX képes kliensem).
Sajnos továbbra sincs OWRT támogatásban előrelépés.
-
Sorry ha hülyeséget írok, de nem azt jelenti a csillagozott, hogy hova van jelenleg beállítva?
Nálam így van, LOW mindkettő:========== iwinfo wl0 txpowerlist >> /tmp/xiaoqiang.log
0 dBm ( 1 mW)
9 dBm ( 7 mW)
12 dBm ( 15 mW)
15 dBm ( 31 mW)
18 dBm ( 63 mW)
21 dBm ( 125 mW)
24 dBm ( 251 mW)
* 27 dBm ( 501 mW)
========== iwinfo wl0 freqlist >> /tmp/xiaoqiang.log
5.180 GHz (Channel 36)
5.200 GHz (Channel 40)
5.220 GHz (Channel 44)
5.240 GHz (Channel 48)
5.260 GHz (Channel 52)
5.280 GHz (Channel 56)
5.300 GHz (Channel 60)
5.320 GHz (Channel 64)
* 5.745 GHz (Channel 149)
5.765 GHz (Channel 153)
5.785 GHz (Channel 157)
5.805 GHz (Channel 161)
5.825 GHz (Channel 165)========== iwinfo wl1 txpowerlist >> /tmp/xiaoqiang.log
0 dBm ( 1 mW)
9 dBm ( 7 mW)
12 dBm ( 15 mW)
15 dBm ( 31 mW)
18 dBm ( 63 mW)
21 dBm ( 125 mW)
24 dBm ( 251 mW)
* 27 dBm ( 501 mW)
========== iwinfo wl1 freqlist >> /tmp/xiaoqiang.log
2.412 GHz (Channel 1)
2.417 GHz (Channel 2)
2.422 GHz (Channel 3)
2.427 GHz (Channel 4)
2.432 GHz (Channel 5)
2.437 GHz (Channel 6)
2.442 GHz (Channel 7)
2.447 GHz (Channel 8)
2.452 GHz (Channel 9)
2.457 GHz (Channel 10)
* 2.462 GHz (Channel 11)
2.467 GHz (Channel 12)
2.472 GHz (Channel 13) -
Szomj4s
tag
Urak, köszönöm, megoldódott! A kulcsszó a "friss": mindent úgy csináltam, ahogy tlala írta, csak elmentem kávét főzni közben. Elolvastam a hozzászólást, újrakezdtem, és amint restartoltam a routert, utána egyből próbálkozva már engedett...
Ti mértétek valamivel a jelerősséget? Én a Wifi-analiser-t néztem, és ugyanakkora a jelerőssége, mint a meglévő Asus souteremnek. Lehet, hogy visszaállította magát a router EU szabványra? (Volt valami ilyen jelzés, hogy lekéri a helyi információkat, és a jogi körülményeknek megfelelően jár el.) -
qpakcovboy
őstag
A másik topic-ba az AX1800-at ajánlották, de kezdek elbizonytalanodni a xiaomit illetően. Pár napja megy az AX3600, de előjöttek olyan problémák, amik eddig nem voltak meg az ASUS routernél.
Pl. a hálószobában a wifi jelerősége hol három egység, de néha csak egy, pedig egyhelyben vagyok. A nyomtatót rendszeresen ledobja, majd újból csatlakozik. Reggel a rádiót hallgattam, de annak ellenére elment az adás, hogy volt jel.
A gyerekek szobájában van 2 kamera, aminek a jelátviteli sebessége másodpercenként változik. Hol 1-2 kb/s, hol 60-70 kb/s. (pedig a kamera is xiaomik)A legfrisebb firmware van most az AX3600-on. Pont az reméltem ettől a routertől, hogy stabil és erős lesz a hálózat, de ...
Így most azon meditálok, hogy visszaviszem és inkább veszek egy ASUS CD6-ot és ebból lesz a mesh hálózat.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Már nem azért, de nem én hülyéztem le valakit, boccs'... nem nagyon nézem el az ilyesmit senkinek sem. Már tele a tököm azzal, hogy az ember bármit ír, egyből jönnek a személyeskedő megmondóemberek, biztos csak más lehet a hülye, ők az okosok....
Hát mivel a 3600-ast nem ismerem, így összehasonlítani nem tudom, de azt igen, hogy a telefonom azóta 866-os linkkel üzemel, és 650Mbps-es méréseket produkál, ami az AC56U-val max 300Mbps volt.
Jövőhéten megjön az új laptopom wifi6 kártyával, akkor tudom majd jobban kijhajtani.
Én csak azt nem értem, hogy miért gyengébb SoC-al adják, mint a 3600-ast, ezt persze a vásárlás után tudtam meg, na mindegy, a 2.5G portnak még talán hasznát veszem.
.
-
oris
aktív tag
-
dchard
veterán
Igen, érdemes, mindkét esetben.
Örömteli volna látni, hogy valamelyik szolgáltató elkezdi alkalmazni a "baby jumbo" technológiát (amire egyébként a GPON és a tranzit alapvetően alkalmas), és akkor mehetne rendes 1500 bájtos csomagmérettel a PPPoE is (valójában 1508 bájt lenne), ahogyan ezt jónéhány nyugati szolgáltató cisnálja már. De hát ez nem az az ország.
-
dchard
veterán
Teljesen rossz a megközelítés. Ha a telekom HGW PPPoE PT módban van, akkor azon már csak IPTV STB lehet, semmi más. Az pedig nem feltétlenül LAN címet kap, hanem DHCP option 82 alapján akár egyéb belső hálózati címet is kaphat. Az IP telefonnak végképp semmi köze a PPPoE PT-hez, mivel belső VLAN-on keresztül a szolgáltatótól kap címet, nem a LAN DHCP szervertől.
Ha jól értem, a cél az, hogy a PPPoE PT módban működő Telekom HGW-t elérd az AX3600 mögötti LAN szegmensből. Ehhez az kell, hogy a két eszköz NE legyen közös subnetben. Például a Telekom HGW 192.168.1.1/24-en, az AX3600 meg 192.168.2.1/24-en legyen. Miután ez sikerült, az AX3600-on a WAN interfészhez hozzá kell adni egy statikus IP-t a WAN intefészre, ami a telekom HGW tartományából van (a fenti példa alapján mondjuk 192.168.1.2, nincs GW, nincs DNS). Ezt az AX3600 webes felületén nem fogod tudni beállítani, SSH-n saját rc.local hekkeléssel és scripttel lehet ezt elérni. És miután ezt megcsináltad, az AX3600 fogja tudni, hogy a telekom HGW IP címe (pontosabban alhálózata) a WAN lábon, de nem a PPPoE interfészen érhető el. A WAN lábnak két cím lesz: egy ami a szolgáltatótól jön PPPoE-n, és egy, amit beállítottál.
-
Köszi, nehéz menet volt számomra.
Akkor marad kikapcsolva.
Egyelőre levettem low-ra mindkettőt, még így is lefedi az egész házat.
AX6 szinte X3600 árában van, akkor már olyat vennék. Lehet marad vezetékkel, nincs vele gond, így is 700 felett mérnek a srácok. Bőven sokIgazából csak kiakartam próbálni, de majd elválik.
-
DonJoee
tag
-
Gabesz87
veterán
Ja, le kellett szedni előtte. Köszi. Még annyit off-ként, hogy AP módban a csatlakoztatott eszközöket nem nagyon ismeri fel, csak normál router módban? Mert nekem majdnem az összes (16) eszköz csak MAC címmel szerepel a listában. Egyedül a Xiaomi porszívó és a telóm van kiírva (bár az is lehet, hogy manuálisan én változtattam meg a nevét régebben).
És hol lehet a sötét témát beállítani? Mert nem nagyon látom egyelőre sehol.
Na még egy kérdés
App-ban látom, hogy van elérhető update. Gondolom ha frissítem, akkor az kínai lesz!? Szóval inkább ne!?
-
dchard
veterán
Két dev github fiókját nézegetem. A helyzet mint írtam közepesen jó/rossz:
SoC, perifériák elindulnak 5.10-es kernellel, a rádiók töltik a firmware-t, úgy tűnik mintha elindulnának, de még egy scannelés sem ad eredményt. Az ethernet rész teljesen halott egyelőre. A 4 A53 mag megy, a két NSS mag nem megy (utóbbi nem akkora tragédia).
Egyelőre csak saját magad által forgatással megodlható a dolog, és szigorúan csak a calibrációs adatok lementése utána javallott bármit is kipróbálni, azt is csak initramfs-sel (mielőtt elkúródik a file rendszer az eszközön).
Összefoglalva: a helyzet távolról sem reménytelen, de az eddigi tapasztalataim alapján nem 1-2 hónap, mire akár egy valamire való béta előáll OWRT oldalon.
-
Rick4
félisten
Az még pozitívabb lenne, ha ez úgy működne, hogy külső net nincs, de belső háló van, tehát szervert elérsz, filmet tudsz nasról nézni, biztonsági kamerára is rá tudsz nézni. Nekem amúgy a kamerák le vannak választva a netről, NTP-t is a szerverről kap, és a nas kezelőfelületen tudok ránézni a képre, direktben nem. Szóval nem olyan rossz ez.
-
Rick4
félisten
Na de pont az ilyen apróságok miatt van a digis topic, ez a téma már szolgáltatói jellegű, nem router jellegű, én se tudom, mi van a digivel, mert a szülőknél az van, egyszer beléptem a routerrel, onnantól rá se néztem, és teszi a dolgát, az AX3600-as itt van, de itt meg telekomos kábelnet van, itt nincs jelszavakkal belépkedés.
-
Petykemano
veterán
+feca83
Köszi, úgy tűnik ez bevált.
Megmondom őszintén én eddig abban a hitben voltam, hogy router módban csak akkor lehet használni, ha ő az internet modem, (de nem, mert ha megadom a default gateway-t akkor tudja) vagy hogy azzal feltétlenül egy külön hálózatot kell létrehozzak (de nem, mert LAN-LAN port összekötéssel router módban továbbra is működik)
Beálítottam, hogy a Connectbox és a C6 DHCP tartománya ne fedje egymást (bár úgy vettem észre, hogy ha a C6-on kikapcsolom a a DHCP-t akkor is működik) és a átkapcsoltam router módba a C6-ot, akkor minden jó, a RE200 azonnal csatlakozott a OneMesh hálózathoz.
Viszont így már nem értem, hogy mi a különbség a router és a AP mód között.
köszi!
Most már csak az a kérdésem, akkor ezek szerint két Xiaomi ax5/ax1800/ax3600 tud mesh hálózatot alkotni? Azért kérdezem, mert a TP-link C6 például csatlakozni nem tud, itt RE egységekre kell hagyatkozni. (Ami meg ethernet backhault nem tud)
Eredetileg azt szerettem volna, hogy a ConnectBox-hoz két kábellel csatlakoztatott router alkosson egy mesh hálózatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest