Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Hát eddig tartott a románc. Én nem tudtam megbarátkozni ezzel a kütyüvel.
Volt Huawei P30 Pro-m, utána Samsung S21 ultra-ra váltottam, s ez után kött a x13.
Orbitális csalódás. Csúcsként vezették be európában, így nálunk is, viszont a tesztek ehyértelműen megmutatták, hogy nem ez a csúcs. Bár, ha nem tudnám, hogy létezik az x13 ultra, akkor sem hinném el, mert azt éreztem, hogy egyértelműen hiányzik belőle, ami zászlóshajóvá tegye. A problémáim, hátha mások nem így tapasztalják és kiderül, hogy én hibáztam valahol.1.: A zoomkamera az előzményeimet tekintve gyengén muzsikál.
2.: FHD60 mellett sincs videózás közben váltás a kamerák között, ami szerintem hatalmas hiányosság, főleg ha a kamerával akarják eladni a masinát.
3.: A kijelző képe valamiért nekem kifejezetten nem tetszik, bár ez nagyon szubjektív.
4.: Az akku a kompakt méret ellenére eléggé gyatrán teljesít (szintén az előzőeket tekintve).
5.: A gagyi, minden logikát mellőző EMUI-ról ne is beszéljünk.
6.: Vicces, hogy hamar lekapcsol a masina mindent, amikor mobil hotspot-ot használtam. Gyakorlatilag semmit nem lehet vele 15-20 percnél tovább csinálni, ha közben osztom róla a netet.
Azért döntöttem az X13 mellett, mert azt vártam, hogy kiváltja a Huawei hagyta űrt a piacon, de közelében sem jár.
Remélem többeteknek okoz több örömöt, mint nekem.
Én, a magam részéről visszatértem a Huawei-hez (google hiány ellenére) egy Huawei Mate 50 Pro személyében. -
Comic
aktív tag
válasz
novinyul #1350 üzenetére
Nem is akartam a samunál maradni. Anno ez is azért esett bele a kosárba, mert kiöregedett a P30 Pro-m és olyat akartam utódjaként, ami minimum annyit tud, de nagyon nem volt gms kompatibilis alternatíva. Szerencsére ez már változni látszik. A OneUI szerintem egy meveszekedett halom hulladék és akkor még nagyon finoman fejeztem ki magam. Mára megbékéltem volna a gms hiányával, de T-jéknél az a hír járja, hogy befejezik a Huawei értékesítést. Szóval szerintem egy újabb évtizedig legalább kerülni szándékozom a samut. Ramaty akkuidő, ráadásul nagyon hamar romlik is a teljesítmény. (17 hónaposan alig bír ki 12-14 órát, ha használom is, akkor max 2-t). Borzasztóan melegszik. A legegyszerűbb párkereső játék is 60-65 c°-ra fűti a keszülékházat. (Céleszközzel mért adat). Az utóbbi 2-3 frissítés konkrétan szana szét verte a kamerát. Kvázi tojik fókuszálni a főkamera. (Expert RAW-al nincs gond, szóval szoftveres). A predektiv szövegbevitel konkrétan használhatatlan. Nem tanul, de azért ki-ki javít. Idegesítőbb, mint egy nő! Ha 2x átírom a javitását, akkor 3.-ra is ő akar az okosabb lenni. Az utésállóság pedig egy vicc a kerekített szélű kijelzők esetén. 40 cm-ről ejtettem ki a kezemből linóleumra. Ripityára tört az elvileg ellenálló, ütésálló GG Victus. Hát köszi. És igen, tudom, hogy üvegfólia, meg tok, de ha felárat fizetek azért, mert elvileg tud valamit a készülék (az IP tanúsítvány ilyen), akkor el is várom, hogy tudja! A sík kijelző legalább ezt a gyenge pontot megoldja. (A Huawei érdekes módon még sem karcolódott, pedig elszállt Ausztriában 40-45 km/h sebességnél a bringakormányról is...
Igen, a töltés. Vicc, hogy még power bankból is van olyan, amit a saját C-C kábelével nem lehetett tölteni, mert mindenáron a telefon akarta tölteni a PB-ot. Töltés helyett vitatott, hogy ki az elsődleges USB vezérlő, ő, vagy a PB. (Xiaomi PB). A 25w-ról még már szót sem kell ejteni. Egyszerűen elbujhat kb mindenki mögött.
Halmozati vicc volt a tartozékok teljes hianya. No de kérem! Egy Ultráról beszélünk.
MIUI-t használtam anno a kőkorban Xperia Mini-n főzve és nem volt túl életidegen. Huawei után a Samu ratyija is idegesítő volt.
Na ezért döntöttem a X13 mellett. -
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Ma-holnap cserélődik a leharcolt s21ultrám ilyen X13-ra. Mire figyeljek, hogy ne bosszantson fel nagyon a változás? Miben jobb és miben rosszabb a xiaomi 13 mint az s21u, ha az összehasonlítás nem a nyers műszaki adatok, hanem a mindennapi használat?
Egy konkrét kérdés is akad. Mennyire változott a kezdeti tesztekben körülírt videózás?
Gondolok itt pl., hogy FHD/60fps-ben lehet-e menet közben váltani a kamerák között, illetve a szelfi kamera továbbra sem tud FHD/60fps-t? Mennyire gáz a szenzorzoom 2x és mondjuk 6-10x-es hibrid zoom?
Nem várok annyit a xiaomitól, mint a 21u-tól, de remélem nem lesz nagy visszalépés.
A harmadik pedig, hogy üzemidőben remélem jobb a x13, mint a s21u, mert ez utóbbi kifejezetten borzalom.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest