Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Volt, aki a héten akart problémát bejelenteni? Delta alatt egyszerűen mindent visszadob hibával, viszont a jelentesek számánál listázza végül. Omegánál nem volt ilyen probléma anno, de a QR után is elhasal.
-
Marcsello31
őstag
Hm. nvme to usb átalakító lapka a series s konzol csatlakozójába onnan kifelè egy usb to ssd adaptert kötnènk rá, így elvben mehetne az xbox oprendszer egy 2tb ssdre.
_csak álodozom_
De amúgy vajon betöltene?; -
Pityka_
tag
Sziasztok!
Xbox Series S-en hely megtakaritás céljából érdemes tömöríteni az arra alkalmas játékokat a belső tárhelyen?
Jelent valmilyen hátrányt ha tömöritve lesz (gondolok itt betöltés idejére, frissitési lehetőségekre)? -
dj79
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Töltési időben valóban nem számít annyit, viszont amikor a Series belső ssd-jéről másolsz játékot külső tárolóra vagy vissza, akkor bizony minimum háromszoros a sebesség az ssd javára, ebben az esetben kb 15-16Gb mozgatható percenként (bx500 ssd esetén, ami kb belépőkategória).
wm93hun: mediamarktban akciós a Toshiba canvio basics, annál olcsóbb megoldás nem lesz. Hasonló méretű ssd a duplája, szóval eldöntheted, mennyiért mennyit érsz rá várni a gyári kártya helyett
-
Steve1207
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
200e a 2TB-os gyári bővítő (lehet több manapság), egy 2TB-os 2,5"-os vagy 4TB-os 3,5"-os hdd kerettel (akár használt is, meg keret) ott figyel 20-25e-ért rossz esetben is. Ennél költséghatékonyabb megoldás nincs és nem kell lemondani a rendes betöltési sebességről, csak át kell pattintani a játékot a belsőre addig. 80GB megvan 15 perc alatt, max addig játszik az ember kicsit mással, amíg átmásolja, ennyi áldozatot megér.
Amúgy a betöltési idők jogosak, ezért még alternatív "félmegoldás" lehet külső házban egy 2TB-os nvme is amúgy (ha már ez a tárhelyméret a cél), mert az is harmadáron van (50-60e), mint a gyári bővítő. Igaz másolgatni kell itt is, de a régi játékok kb úgy futnak, mint a belső tárhelyről, az említett 80GB környéki játékokat átmásolni meg 3 perc kb, ami mérföldekkel jobb időarány.
Szóval ez is elég baráti szerintem manapság árban, ha meg nem jön be max idővel jó lesz másra az az nvme meg a "rack", akár pc-be, pendriveba, sok lehetőség van. Én 2k-ért másik SX-et vennék nem egy túlárazott bővítőt az tuti

-
fogtunder
nagyúr
válasz
vm93hun
üzenetére
várj, akkor valamit nem értek. onnan indultunk, hogy költséghatékony megoldás kellene, mert a gyári bővítő drága. HDD-SSD viszonylatban ellenben van egy kb kétszeres árszorzó, miközben a tölésben jelentkezik pár százalék javulás. biztos van olyan órabér, amire lefordítva ez így megéri, de én inkább kivárom azt a pár másodpercet.
-
vm93hun
aktív tag
-
Steve1207
veterán
válasz
PiszokAlfréd
üzenetére
Engedi telepíteni.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Ti tudjátok szedni a Medieval dynasty-t? Én rá se tudok nézni.
-
vm93hun
aktív tag
Már tervben volt a gép bővítése, ki is szemeltem a 2TB-s bővítőkártyát, de amennyire felment az ára, lehet hogy veszek egy VHS lejátszó Xbox One-t, abba beépítek egy standard SSD-t és negyede annyiból kijövök.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Tegnap az esti órákban ránéztem kb félóránként, csak hogy mi a helyzet. Először 300-an voltak előttem, utána 500-an, majd 600-an. Nem hiszem hogy olyan sokat kellett volna várnom, de volt jobb dolgom is.
Ma délután fél 4 felé bepróbáltam és egyből tudtam játszani. Gondolom estére megint ott lesz mindenki. -
Bad Pritt
félisten
Na ez is megvolt, a kezdeti nagy lelkesedés után a végére árnyaltabb kép alakult ki bennem a játékról. Egyrészt a gunplay, movement, pályadizájn és az ezeket sikeresen támogató grafika, zenék és hangok tényleg más szintet képviselnek, mint a boomer shooterek nagyrésze manapság. Lehet azon vitatkozni, a Doom ide tartozik-e, de nyilván mindenkinek az id két frissebb játéka fog eszébe jutni a Prodeusról is, ami valószínűleg nem véletlen, ha nem is nyílt lopás, de erős inspiráció látható minden részletében.
Én inkább azt éreztem, hogy a fejlesztők nem akarták feltalálni a spanyolviaszt, nem fecséreltek erőforrást grandiózus újdonságok bevezetésére, helyette megvan a mindenkori démonsereg, nyilván minden Doom játékos fel fogja ismerni a helyi Cacodemont, Cyberdemont és Hell Knightot, de azért annyira mégis eltérnek, hogy nem mindig lehet ugyanazokkal az eszközökkel megverni őket. Ugyanígy a pályák és feladatok is ismerősek lesznek, minden retro fps rajongó otthon fogja magát érezni már a játék első pillanatától kezdve. Ami viszont kimagasló, ahogyan működik a játék: hiába a Doomos külcsín, a játékmenet inkább a Quake-et idézi, a kampány nagy része abszolút agybaj, jó értelemben. Volt olyan pálya, amit megcsináltam 100%-ra, de újrakezdtem többször, annyira jó élmény volt, máskor sajátos challenge-eket vezettem be magamnak és több pályát is megcsináltam bare fist, akkora fun az egész.
Nagyon fontos, hogy minden fegyver projectile alapú, azaz idő, mire elér a lövedék a célpontig, viszont itt rögtön van is egy érdekesség, amit nem feltétlen neveznék hibának, inkább csak furcsa: az ellenfelek bizonyos lövedékeinek a találata százalékos alapon működik, amit a játék a lövés pillanatától számol, tehát ha egy démon elhajítja a tűzlabdát, a játék kalkulál egy találati valószínűséget és ha az jön ki, hogy ennek találnia kell, akkor ha nincs a démon és a játékos között akadály, találni fog. Na most ez olyan érdekességeket eredményez, hogy ha ultra easy szinten beállsz egy démon elé, akkor összevissza fogja dobálni a tűzgolyókat, míg ultra hardon 10-ből 9 találni fog akár úgy is, hogy háttal van neked.
Ha negatívumot kéne még mondanom, akkor a játék utolsó harmadára kicsit elfogyott a szufla, pályákat, ellenfeleket is újrahasznosítanak és kevés újdonságot vezetnek be, az utolsó pár pályán már egészen nevetséges mennyiségű ellenfelet pakol egy-egy arénába a játék, akik ráadásul egymást is gyepálják.
A menüt mindenképp muszáj vagyok megemlíteni, ennyire szar és konzolra gyengén implementált menürendszert szerintem még nem láttam, másik topikban írtam egy példát, milyen agyrémekkel van tele. Szerencsére aránylag keveset kell használni, mert a játék a beállításokon túl minden mást ingame old meg.
Van még néhány apróság, amik inkább csak engem zavartak szerintem, ez a Marii stílusú overworld, ahol lépkedünk a pályák közt egy idő után inkább nyűg és azt sem értem, hogy az achievementek miért titkosak mind, ha ingame ott vannak egy külön menüben, viszont az előrehaladás nem látszik sajnos. Amúgy nagyon baráti acsik vannak, nagyrészük a gyilkolj meg mindenkit, szedj össze mindent feladatok köré összpontosul, de van egy-két ügyességi is, viszont a játék teljes egészét végig lehet tolni legkönnyebb fokozaton, csak két acsihoz kell ultra hard (az egyiknél tévesen csak hard szerepel a leírásban). E mellett is nagyon felhasználóbarát a játék, széles skálán állítható az irányítástól kezdve a nehézségen át a grafikáig minden, még a sprite-ok is cserélhetőek pixel alapú modellekre, ha valakit véletlen zavarnának a rusnya ellenfelek.Összességében egy nagyon jó játéknak éltem meg, látszik rajta, hogy egy tudatos vízió eredménye és remek élményt nyújt pár tucat órára.
-
törölt tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nagyon helyes.
-
Marcsello31
őstag
Vicces, annó írtam hogy lehetett emulátorkat telepíteni a konzolra. Az
utolsó frissítès, ezt a kaput is bezárta, persze a rá telepített emulátorom fut a konzolon.
De újra telepíteni már nem engedi. Már csak dev módban. Lehet hogy szemet szúrt a microsoftnak hogy ne emuláljunk kalóz isó játèkokat.
. -
Thusor
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Tegnap este 1 óta után jutottam be a játékba, addig 800-an várakoztak szerverre. Amikor bent voltam a játékban kb. 1 óra játék után szerver error miatt kidobott. Akkor újra akartam csatlakozni, de akkor már 20000 várakozó volt előttem, így inkább feladtam. Ez még egy ideig szerintem ilyen lesz.
-
Bad Pritt
félisten
Overwatch 2 megy már rendesen Xboxon, vagy még mindig malmozás van?
-
AssAssynn
addikt
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Akkor minél előbb próbálj rá, mert a kilépők között van.

Aztán kíváncsi leszek a tapasztalatodra. -
MrPeekaboo
senior tag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Én a Lost in Random kamerakezelésétől éreztem kicsit furcsán magam. Valami érdekesebb miatt abba is hagytam, de visszatérek még hozzá, hogy bizonyítva legyen a hatása. ;-) Az Into The Pit-re már csak a rád tett hatása miatt is rá fogok próbálni, de egyébként is a kiszemeltek között volt.

-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Warhammer 40.000: Darktide zárt béta, de most csak PC -n. Itt lehet rá jelentkezni.
-
icemad
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Te írtad, hogy micsoda erőmű lenne. Az erőművek meg energiát termelnek... Erre akartam utalni. Sajnos a mai világban pikkpakk elterjed a hülyeség, ilyenek mint Paks 2, üvegfólia, stb. Még mobilarena.hu-n is olvastam olyan telefontesztet, amiben zsinórt emlegetnek. Ne vedd magadra, sokan így használják, ahogy te. Poénkodni akartam csak nem jött össze...
-
l.skywalker
Topikgazda
2023-ban jön a Catan konzolokra: https://catanconsoleedition.com/
-
AssAssynn
addikt
válasz
Steve1207
üzenetére
Tudom, hogy "direkt", meg tényleg van egy hangulata, nekem is bejön a retro pixelszámolgatás, meg az artstyle meg minden, csak ez már annyira béna szerintem, mintha nem foglalkoztak volna vele eleget. Mármint ugyanebben a pixeles stílusban is létezik az, amikor szépen megcsinálják. De a lényeg nem is igazán ez, hanem a rosszul lét. Furcsa ez nekem, régen én is bírtam minden pörgős, villogós játékot, most meg néhánynál ez a rosszullét.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tomee88
üzenetére
Lehet úgy is, hogy vásárlás után kapod meg a kereskedőtől a kódot a digitális tartalomhoz. Már ha tényleg nem úgy van mint régen, hogy egy külön papíron kapod meg. Érdemes lenne felhívni őket.
Szerk.:
De van rá sanszos, hogy a Konzolvilág is így árulja. Akkor lehet kapsz innen pontos segítséget. -
Marcsello31
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Jah, még messze van a látvány extra érzés varázsától, mi vol ez lovés, frocskolés pukkanás?
Eredeti Pablo Picasso festmények már jó amúgy.
-
ρσгτσ
addikt
-
tomee88
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek infója arról, hogy ebben a bundleben milyen formában van jelen a játék? Az oké hogy digitális, de előre van telepítve a gépre, vagy papír kódkártyás a játék? Emlékeim szerint volt néhány hónapja hír, hogy a MS nem csomagol többő fizikai kódkártyás dolgokat a konzolokhoz, hanem előre telepített játékok és előfizetések vannak már csak.
-
Marcsello31
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Mármint a számlát termelné? Vagy visszaporgeti a villanyórát? De lehet rá kotok egy mókus kereket, én napi max 3 órát játszok vele nem is mindig, de sztem nem fogyaszt tobbet egy gamer pcnél, vagy igen? a pcm tápegységére 400w volt rá írva, a series s fogyasztása játék kozben korubelul 65W- 89W kozott van játék kozben, alapdolgokra alatta, Van egy teszt videó erről a yutubeon, a hűtőnk jobbban eszi amúgy. Én sem bántam meg a konzolt főleg mostanságra. De ezt a témát hogy nem engedik meg a felhasználóknak a szabad használatot, azért az gáz. egy régi pécés nehezen fog át állni egy konzolra, Mert tudja hogy miről kel lemondania... Én is tudom. De mára nincs annyi pénzem, hogy olyan tudású pécém legyen amin komoly játékok futhassanak min konzolon. Egyébként egy buherált windows 10et használnak a konzolok windows 10 kernellel direktx 10el.
Elég nekem rajta az a pár játék ami lekokt oszt jolvan.. -
Moby
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
A nagy erőtől igen messze vannak a konzolok. Nem is ez a dolguk.
-
icemad
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Sokan örülnének neki, amilyen energia árak vannak. Csak úgy termelné az áramot...
-
törölt tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Ha tudod hogy PC, akkor minek kérdezed?
-
Marcsello31
őstag
Micsoda erőmű lehetne az xboxokból amúgy, ha mikrofos engedné a deszktop verzió használatát amúgy a konzolokon.
Kis méret nagy erő.
Tudom pécé. De akkón is. de mé?
. -
ρσгτσ
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Az Ultimate kiadású játékaik korábban is $120-ba kerültek (AC Odyssey Ulti, németbe most is €115)
Van amúgy egy €140-os Assassin's Creed Valhalla Complete Edition is (48k Huf)
-
Marcsello31
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam pl a world of tanks nál porog fel a series s em, de még így is halk, a pchez képest, csak suhogó hangot ad ki de tolja ki a meleget ezerrel, én pl egy mini pct használok a kevesebb áramfogyasztásért, hétkoznapi dolgokra, játékra nekem megfelel a series s, nincsenek nagy igényeim, eddig még soha sem tudtam felporgetni a series s hűtését, ugyan ez a játék pl nálam a ps4 prő nál akció kozepette, rakéta meghajtású hangot adot ki magával... hipersebességre kapcsolt hűtésileg, a fejem meg le repült.
Gyanítom a pasztázás segített volna rajta, de eladtam a pst. Na meg pcn is ott van a felhő alapú szolgáltatás használata, minipcn is fut szerencsémre. A konzol meg egy idő után befűti a szobámat.
-
Steve1207
veterán
Free Play Days:
- Fallout 76
- Lawn Mowing Simulator
- Outcast Second Contact -
fogtunder
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
igen, midtower, de attól még nem kicsi. ami ATX méretben kicsinek mondható volt, az a Meshify C-m volt. az én definícióim szerint egy midtowerbe bele kellene férjen egy ATX lapos rendszer, akár kompakt vízzel, plusz egy VGA a hozzá való táppal. és igen, az ráadásul egy régi váz már, akkoriban senki nem gondolt rá, hogy 25 centi széles VGA-k lesznek, meg persze lehet állítva szerelni, és akkor nem gond, de ezt azért már erős túlzásnak érzem.
#95007Moby: én személy szerint inkább az árát szeretném megkapni, lehetőleg EUR-ban

-
fogtunder
nagyúr
és ez egyébként mégis mi a rákban fog elférni? értem, hogy akinek van erre pénze, az már nyugodtan vegyen hozzá még egy megfelelő házat (és tápot) is, meg van a képen némi perspektivikus torzítás, de basszus, mi a franc ez? az NZXT H440-em nem volt kicsi, de tuti, hogy nem ment volna fel az oldallap, ha ezt beszerelem.
-
Moby
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
A fotó rendkívül félrevezető. A népek főleg AIB kártyákat fognak használni, az meg nem ekkora. Értsd, inkább a PS5 méretekről beszélünk:
-
batai15
félisten
Egyébként ha már series x. Nekem picit hangosabb mint a sogornak az sx-e igaz nem egy játékon játszunk. Nekem overwatch 2 alatt hangosabb ,bár nem zavaró. Takarítás elég lenne neki vagy valami gond lesz vele ?
-
parandroid
félisten
válasz
IntelKiller7
üzenetére
De legalább 4x annyiba kerül. Lányom most vett a gyűjtögetett zsebpénzéből egy PC-t, ami játékra is jó lesz, ígértem neki bele karácsonyra egy VGA-t, de ami már használható, az önmagában több lesz, mint egy Series S, a PC meg VGA nélkül kb egy Series X ára volt, pedig magunknak raktuk össze, és mindent igyekeztünk akciósan venni.
p
-
fogtunder
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Akkor lenne az igazi, ha annyi XSS lenne mellette egymásra rakva, amennyi kijön a VGA árából
Az Nvidianál már nagyon elgurult a gyógyszeres doboz, ha ez így megy tovább soha se lesz többet épített PC-m
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- Xbox Series X+ kontroller+ akku
- Egyszer használt Xbox Series S 512 GB Eladó!
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Xbox / Sony Konzol, 3 -6 hónap Garancia, Fehér & Fekete Színben
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

_csak álodozom_
De amúgy vajon betöltene?;

.
És hol van még a TDU SC meg az FH6. Remélem az új FM nem lesz csalódás.
)
l.skywalker