- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
cheatergs #581 üzenetére
Pontosan nem tudom, ennyire nem értek hozzá. Azt tudom, hogy pl. az 5770-emen kb. 120MHz alá nem mehetek (magától 150MHz-re áll be terhelés nélkül), mert beszarik a Win.
A procimat meg ha leveszem 800MHz-re (ez 1600-ra áll be terhelés nélkül), akkor veszettül elkezd szaggatni még a Win is, pedig az ember azt gondolná, hogy egy i3 800Mhz-en is bőven elég a Win alá.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Viktor77 #580 üzenetére
Mi adja ezt az alsó határt? Laikusan belegondolva egyszerűen csak annyiről kellene szólnia, hogy lassabban kapcsolnank a tranzisztorok, de ez elméletileg nem akadályozhatná meg az adatok továbbításában. Hogy működik ez a gyakorlatban?
Még ha meg is javíttatnám, legfeljebb a dobozában ücsörögne, mivel a PCIe-s lapokhoz mind van kártya. Esetleg évek múlva nosztalgiából, vagy ha összekeveredik egy konfigra való alkatrész.
Ha jól emlékszem R430-asom volt, húztam is a számat, hogy nem tudom aktiválni a 16 pipe-ot. Az overclockot meg egy-két alkalom erejéig néztem meg, de már nem emléksze ma számokra.
-
Viktor77
titán
válasz
cheatergs #579 üzenetére
Természetesen létezik alsó határ.
Amúgy valószínűleg elengedett valamelyik BGA forrasztás (GPU vagy memória), ami érintkezik, ha feltolod a kártyát. Mondhatnám, hogy tedd sütőbe (több írás van erről a Logout-on), de ez csak ideig-óráig megoldás. Az aprón több ember foglalkozik ennek a javításával, vannak akik profi gépekkel csinálják, nézz körül.
Más kérdés, hogy megér-e bármilyen összeget a javítás. -
cheatergs
senior tag
A kérdésemet fogalmam sem volt, hova írhattam volna, úgyhogy a VGA topicját választottam.
Amikor még a GTO-t használtam, megpróbáltam underclockolni azt hiszem 150 MHz-re (AtiTool/Catalyst/Sapphire mellékelt progija, esetleg a Catalyst, ha akkor már tudta), de szétesett a kép. Azóta (öt éve) néha felrémlik a gondolat, hogy létezik-e alsó határa egy architektúrának, ami alatt már nem fut egy kártya, vagy akár 1 MHz-re is be lehet állítani (már ha progik tudnák)?
Mellékesen a VGA ma már csíkoz, nem igazán tudom, mi miatt, mert ha NYÁK hátsó sarkát felfelé nyomom, mintha alátámasztanám, akkor helyrejön a kép. Elgörbült a kártya?
-
törölt tag
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy egy Sapphire Ati X800 GTO-n el-e indul a C.O.D. 4 ! ?
meg esetleg a SIMS 3 ?
-
winhate
őstag
Elado X800 GTO itt
-
Kicker
őstag
segítenétek nekem egy win 7 alatt megfelelően működő x800 gto driver linkkel, mert nem találtam megfelelőt, az amd honlapon se találom...
-
winhate
őstag
válasz
Badman 4ever #573 üzenetére
Nincs nagy forgalom itt
Pedig jo kis vas ez .. nem baj majd az ujabb hw -ek is erre a sorsra jutnak par ev alatt
-
winhate
őstag
válasz
Badman 4ever #569 üzenetére
Az elozo kartyam nekem is 9600xt volt (meg megvan) es azon is xar volt az ATI oldalarol letoltott uj driverek barmelyike.
Majd a hulye felhasznalo kitalalja mindig mi a baja a kocsog HW-eknek ....
Koszonjuk ATI a szopatast.
-
winhate
őstag
válasz
agressor12 #565 üzenetére
Rakj fel Ati 7.12 driver es Omega t hozza nalam bevallt
-
winhate
őstag
Na Sziasztok !
Ismet itt vagyok latom jo sok valasz jott azota ;) Nem baj irok ismet nehany erdekesseget.
Szoval fagyott nalam a 3d mark problemak voltak egyebek.
Tele lett tokom es kapott egy formatot a winya.Felrakodtak az alabbi cumok:
Winxar Sp3 eng. erintetlen
alaplai driverek ( Abit nf7 hez)
hangkarcsi driver sb0570 audigyes a lenyeg amin sokat filoztam mi legyen :
Ati 7.12 csak a driver ! + Radeon Omega Drivers 4.8.442 (Catalyst 7.12)Elmeletileg a 7.12 kell az omeganak .
Nemi teszt eredmeny mindegyik persze default beallitassal:3D mark 2001 : 15461 pont
3D mark 2003 : 9013 pont
Aquamark3 : 42208 pontNegativ egyenlore:
Tv kimenetet semmikepp se sikerult mukodesre birni... -
winhate
őstag
Sziasztok!
Na egy kis tapasztalat megosztas es informacio keres:
Megjott a Palit X800 Gto kartyam sikeresen be is teszteltem.
A legerdekesebb bugja hogy a 3Dmark lefagy !
3Dmark 2001 - Nature majdnem a legvegenel majd RESET
3Dmark 03 - Battle of Proxycon betoltes utan a kep meg se jelenik RESET
HW:
Abit NF7
AMD Athlon Xp 2100Mhz (valos orajel)
Palit X800 Gto 256MB (256bit)SW:
Xp Sp3 eng.
Directx 9.0c (4.09.0000.0904) -dxdiag version
Ati catalyst 9.8 fullra fennt (driver+CCC)Ha esetleg a gyarto oldalarol leszedem a drivert ami kb 2-3 napig jon (2-20k/sec) akkor azzal nem fog fagyni ?
Felrakjam az Ati.com rol a 6.9-et vagy a 7.1 -et ?Koszi
Csao
-
V_Zoli
aktív tag
válasz
agressor12 #565 üzenetére
Nekem is volt ilyen igaz R1950el de egy régebbi catalyst-el nem csinálja.
Ha 9.8-at rakok fel akkor van ez az ismeretlen eszköz de ha 8.12-t akkor nincs, de nem tudom mi lehet ez... -
winhate
őstag
Sziasztok
Ma vegre elerkezett a nap hogy kezeim koze vehessek x800 gto -t .
Mar nincs sok hatra es megerkezik a hw.
Nagyon kivancsi vagyok mit tud a joszag ,vagy mit is varhatok el tole teljesitmenyben egy
Connect3d 9600 xt utan. (imadom jo kartya)Ki mit javasol milyen drivert tegyek fel hozza ?
A gyarto oldalarol szarmazo drivert vagy az Ati sat ?
Csao
-
agressor12
senior tag
Sziasztok!
Valaki segitsen mi lehet ez a képen látott ismeretlen hardver?
A legujabb ATi driver fenn van az alaplapon nincs intergrált VGA!
Abit NF7-S 2.0
AMD 2.4+
1,5 GB RAM
ATI X800 GTOAkinek van valami használható ötlete szivesen veszem.Windows reinstal után is ottmaradt természetesen!
-
McCoy
tag
Üdv
Nekem van egy R430-as X800 vidkarim. Utánna olvastam és a 2 hexás számban nekem "E" betű van nem "F". Így kizárva a szunnyadó pixel futószalagok aktiválása? Ha az enyémben is fel lehet éleszteni a szunnyadó pixel futószalagokat akkor írjátok le nekem, hogy mi is ennek a pontos menete.
-
Speed®
titán
válasz
greatchaos #558 üzenetére
Szerintem nem lehet ez a hiba oka. Amíg nincs a slotból áramfelvétel, addig a kari kikapcsolt állapotban van és valszeg a tápcsati részen nem folyik áram.
Anno 6800GS SLIvel csináltam olyat mikor szórakozott, hogy kivettem az egyik karit egy teszt erejéig a slotból, madzagot bennehagyva és nem lett baja. -
tomeedey
csendes tag
válasz
greatchaos #558 üzenetére
elvittük egy hozzáértöhöz ha megtudja csinálni akkor nyert ügy,
kösz a segitséget -
tomeedey
csendes tag
válasz
greatchaos #556 üzenetére
kártyával olyan eset történt hogy azzal a tápegységgel kiprobáltunk egy másik alaplapot viszont azt a kábelt rajta felejtettük a kártyán amiböl plusz kraftot kap.nem toom hogy mennyire voltam érthető,de az a lényeg hogy a kártya ugy volt bedugva az nf7es alaplapba hogy az alaplap nem kapott tápot csak a videókártya.ez gondot jelethet az x800nak?okozhatta a halálát?
amugy magának a kártyának a hátán mértünk feszültség értékeket azon az ágon amelyikböl plusz kraftot kap.mindegyik érték normális volt,tehát 12 és 5 pontosan.
-
tomeedey
csendes tag
hy
lehet hogy nem jo helyre irok,ha igy van akkor értesitsetek!
szoval az a problémám hogy radeon x800 pro kártyával olyan hibaüzenet jelenik meg hogy csatlakoztassam a power supplyt a kártyához!eddig nincs is semmi,a probléma ott kezdödik hogy a kábel rajta van
müszerrel mértük közvetlenül a kártyán lévő feszkókat ami teljesen korrekt.a gép csak sipol mint a hülye mi meg nem tudjuk hogy mi lehet a probléma.
akinek volt ilyesmi problémája az irjon ide vagy privátot.amugy az alaplap ABIT NF7 2.6Ghz es athlon xp procival ha esetleg itt kell keresni a problémát.elöre is kösz
-
mobbo
senior tag
kiprobaltam par jatekot kivancsisagbol mivel uj monitorom van
1920x1200as felbontas, minden maxon FSAA nelkulcounterstrike:source eddig 1024ben stabil 60fps volt, ennyi a limit is, nemtom mennyi lett volna, most 40-60 kozott van
enemy territory qw: 1920ban egesz jo, deploy utan teljesen folyamatos 40fps koruli lehet, de harcban azert lemegy 10re (shaderek maxon)
live for speed: 90fps
gtr2: folyamatos, akadasmentes
simcity4: regi, de akad mint a picsamindezt csak azert irtam be mert engem teljesen meglepett, hogy a nagyobb felbontast ilyen jol birja ez a kartya
pedig nem mai darab
-
vargalex
félisten
Ahogy most van, az nem fog segíteni, ugyanis visszatettem a gyári hűtőt. De úgy volt, ahogy a Zalman oldalán is a Flash animáció mutatta az összeszerelést. Nekem teljesen úgy tűnt, mintha nem szorította volna rá eléggé a bordát a magra. Érzésre még nem túl nagy erő kifejtésével is meg tudtam emelni kb. 1 mm-t a magtól a bordát. De lehet, hogy ma megint összerakom és csinálok néhány fényképet.
-
-
Speed®
titán
BIOScsere után ha nem kapsz képet a karitól, egy PCIos karit mellé kell rakni és vissza lehet állítani az eredeti BIOSt flashrommal\atiflashel. Szóval flash előtt mindenképpen mentsd az eredeti BIOSt.
Ha nincs PCIos kari, készíteni kell egy bootolható lemezt amin van egy autoexec a megfelelő paranccsal és fileokkal a "vak műtéthez". -
mobbo
senior tag
ha beszarik nem eleg visszaflashelni bele a meglevo biost?
-
Speed®
titán
válasz
vargalex #544 üzenetére
Hát nálam igen merev az a C profil szerű megoldás.
Ja, óvatosan a meghúzással átrendezett alátétekkel. Ha túlságosan megfeszíted, meghajlik a nyák és a vezetősávok sérülhetnek belül.
A VF700 szinte minden esetben billeg egy picit, a kialakítás miatt. De ha jól szereled fel, terhelten közepes fordulaton 50°C körül kell lennie a GPUnak. -
vargalex
félisten
Hi!
A 3-as ponttal már próbálkoztam tegnap, de nem jött be (Pedig sikerült hajtanom, de gondolom a csavarok meghúzásának hatására úgyis visszahajlik. Egyébként sem tűnik túl merevnek az a fémfül. Nálatok is ilyen hajlékony?). Elsőre megpróbálom a hátoldalra rakni a két-két gumigyűrűt, felülre pedig a piros vékony alátétet. (Van ilyenem.)
Köszi a segítséget, majd beszámolok a fejleményekről.
-
-
Speed®
titán
válasz
vargalex #538 üzenetére
Hye!
A mag körüli keret nem kell érintkezzen a hűtővel. Annak pusztán annyi a feladata, hogy megakadályozza a hűtő olyan mértékű billenését ami a mag éleinek-sarkainak sérüléséhez vezethet.
Ami a VF700 felfekvését illeti: ha a nyák mindkét oldalán ott figyelnek a gumialátétek és így is laza, több megoldás létezik:
1; a GPU felőli gumialátétet egy alaplapi csavaroknál is használt piros vékony alátéttel helyettesíted, a kieső gumisat meg átpakolod a másik oldalra. Ezáltal ugye jobban lehúzható lesz.
2; a GPU felőli menetes rögzítő tetejéből és a bele illeszkedő csavar végéből lereszelsz 1.5-2mmnyit, ezáltal megint jobban ráhúzható lesz.
3; a VF700 fémfüleit amiket le kell feszíteni felhajlítod egy picit. Viva brute force -
brd
nagyúr
Nem baj, amit leírtál, az alapján ez kell neked. Ebből a topicból ollóztam mellesleg. Én is ezt írtam a (feltehetőleg pontosan ugyanilyen, a kép és az adott infók alapján) kártyámba, a vásárlás után már pár nap múlva.
Kell még egy atiflash is neked és egy olyan környezet, amellyel egy kopasz DOS-t bootoltatsz be (pl. 6.22 DOS-es, vagy win98-as floppylemez, autoexec.bat és config.sys nélkül).Így indítsd majd el az atiflash-t (természetesen legyen az atiflash-sel egy könyvtárban a bájos) el:
atiflash -newbios -f -p 0 bios16.bin
Tudnod kell, hogy a műtét nem hozza minden esetben a megfelelő eredményt, pl. nem tudom, mikori a kártyád, nem tudom, hogy a Sapphire készített-e ebből olyat, amin esetleg hibás lehet a kikapcsolt 4 pipe (úgy tudom nem, és az ATITool által adott infók is ezt sugallják, de bármi lehet). Mindenesetre, mielőtt hozzákezdesz, vedd tudomásul, hogy nem vállalom a felelősséget, ha elszúrod a kártyád. Ez a te döntésed, nem az enyém, hogy belevágsz-e, a kockázatok ismeretében. Ha balul is sül el a dolog, akkor sem megy tönkre a kártyád, csak bűvészkedni kell majd rajta, amit nem biztos, hogy te, vagy egy bármilyen, magát "informatikus"-nak valló akárki meg tud csinálni.
-
vargalex
félisten
Hi!
Mint föntebb már írtam, vettem egy AGP Sapphire X800GTO-t. Alapon 16 Pipeline, 400/490-es órajelek. (Csak, hogy tiszta legyen ilyen a kártyám.) A hűtésről már kérdeztem, vettem is egy Zalman VF700-Cu-t. Felszerelve, nagyon "lötyög" a magon, igazából billeg. Fektetett háznál még el is ment, de álló ház esetén (ugye ilyenkor lefelé lóg a Zalman) annyira rossz volt, hogy az AtiTool "Show 3D view" menüpontjára kattintva pillanatok alatt (értsd: 7-10 másodperc) alatt 90 fok fölött volt a CPU. Idle-ben is sokkal rosszabb lett a gyárinál. A paszta biztosan jó, de a lefogató nem szorítja rá a magra eléggé a hűtőt. Még arra is gondoltam, hogy a mag körül található keret (a képen a fehér négyzet) szerintem mélyebben van a mag tetejétől. Ha oda tennék "távtartókat" jobb lenne?
Találkozott már valaki ilyennel? Rakott már valaki VF700-Cu-t egy pont ilyen X800GTO-ra? Bár, gondolom az R430-as mag minden kártya esetében ugyan ilyen. -
brd
nagyúr
Keresel hozzá egy pontosan ugyanilyen (VIVO, vagy nem VIVO, RAM ugyanennyi, és időzítésre is ugyanilyen rajta, és ugyanúgy PCI-e, vagy AGP, mint a tied), csak XL-nek nevezett kártyán lévő bájost hozzá. Az első hozzászólásban asszem' van valami útmutató.
Ha nem találsz, akkor írd le a fenti, zárójelben lévő tulajdonságait (ill. egy képet is mellékelj, ha tudsz, a kártyádról és a dobozáról) és ha jó kedvem lesz, keresek neked.
-
mobbo
senior tag
hi
van egy sapphire x800 gto 256mb kartyam
elvileg a megfelelo helyeken vannak az F betuk de 430as magja van (meg azt irja ki atitool hogy gddr3 memoriak vannak rajta ez igaz?)a kerdesem
ez moddolhato? vagy van mas kriterium is? -
vargalex
félisten
Hi!
Először is bocs, hogy nem olvastam végig a teljes topicot (+archivumot), de úgy gondolom, hogy egy elég fontos kérdésem lenne. Vettem (használtan) egy Sapphire X800GTO AGP kártyát (ilyet), 16 aktív pipeline, 256MB, R430-as mag, 400/490 MHz órajel. A gyári hűtés van rajta, alapórajelen használom, már újra is pasztáztam (kitakarítottam a hűtést), de játék alatt (pl. Splinter Cell - Pandora Tomorrow) 79-82 fokig felmegy a GPU hőmérséklet (ekkor természetesen már 100%-on pörgeti a ventit). Ez normális? ATITool Atrifact tesztnél 13 perc után felment 91 fokra. Gondolom érdemes lenne rá egy másik hűtést venni. Az Arctic Cooling ATI Silencer 4, vagy 5, esetleg mindkettő jó rá? Ma sima mezei pasztával csináltam, holnap még megpróbálom egy Zalman ZM-STG1-el is, bár sokkal jobb eredményt nem várok tőle.
-
Talas
tag
Sapphire x800GTO bivaly tuningot bír, gyári 0 km-es halk ventivel, vagy jelenleg Zalman vf700 AlCu-val mit ér most?
egyedi tuning: 600/625 megy 3dm2005 ben 6000 pötty felett és 5v-on megy a Zalmi
x800xt PE-t és Nvidia 7600gt-t veri húzva.
Ha tudtok valakit akit érdekel, sikítsatok.
-
kvcska
csendes tag
sziasztok.érdeklődnék egy HIS Radeon X800 GTO 256 DDR3 256 bit 16 pipe vga kariról.szerintetek jó kártya ez.??ajánlották megvételre.mennyit érhet ez.?a 6800gs-hez képest jobb vagy rosszabb??
-
xbombs
csendes tag
akinek van valamilyen elado x800 a irjon privit tuti vevő vok!
-
Matthu
aktív tag
Sziasztok!
Kéne egy kis help. Van egy powercolor x800-as kártyám. Lefeszegettem a coolert és meglepetésemre x800pro mag van rajt. Ez hány pipát tud? Most 12pipával megy a kari. Valaki tudna segíteni a tuningba? Bios cserére gondoltam. Akinek van tippje vagy már látta valahol leírva, legyen olyan kedves dobjon nekem PM-et. Köszi!
-
Dagaddt
aktív tag
Ja egyébként valószínüleg kapkodtam és azért nem vettem észre hogy nem a ControlCentert kapcsolom ki hanem a ControlPanelt De örülök, hogy szóltál!
-
Dagaddt
aktív tag
-
Dagaddt
aktív tag
Én CP nélkül tettem fel azért van az,
hogy asztal jobbgomb tulajdons. beállít. spec alatt tök üres?
Vagy ez nem norm???
Mondjuk ha megy a gép lesz.rom! -
Dagaddt
aktív tag
Oh bocsánat aztán észrevettem akkor mikor az egér az aggree gombon csücsült!
JAhh..!
-
Dagaddt
aktív tag
Melyikre is Gondoltál?? Mert lehet vak vagyok de itt nem látok Catalyst 7.7 est csak egy 11est ?
AMúgy köszi nem is gondoltam hogy az újaknak nincs AGP támogatásuk!
De ugye a 7.7 az támogatja tehát az jó nekem tutira?
Azzal mennek az újab gamek mint a the Witcher?Vagy a régebbiekkel is kéne mennyen?
Mert nálam nem futott.
Pedig azért X800nak simán vinnie kéne ahogy olvastam! -
Dagaddt
aktív tag
Hi!
Bocsánat nem vág témába, de vajon miért van az hogy Az új Catalystot (7.11)nem tudom felrakni a gépemre egy hibaüzenettel kilép az install-ból (majd lövök egy screenshot) ????
ÉS hogy még izgibb legyen a 7.10-el is gondom van. Ez feltelepül de utána meghal minden 3D alkalmazás! Vajon miért van ez????
X800 pro-m van és a 7.5össel még simán megy minden! Most azt használom de az újabb dolgokhoz kéne a 7.10 vagy 11!Előre is Köszi!
-
diablo1984
veterán
jelentem cod4-el normál grafilai beállitások mellett 1440x900ban szépen teljesit a kis gto! nem kell ezt még annyira leirni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest