- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem baj, amit leírtál, az alapján ez kell neked. Ebből a topicból ollóztam mellesleg. Én is ezt írtam a (feltehetőleg pontosan ugyanilyen, a kép és az adott infók alapján) kártyámba, a vásárlás után már pár nap múlva.
Kell még egy atiflash is neked és egy olyan környezet, amellyel egy kopasz DOS-t bootoltatsz be (pl. 6.22 DOS-es, vagy win98-as floppylemez, autoexec.bat és config.sys nélkül).Így indítsd majd el az atiflash-t (természetesen legyen az atiflash-sel egy könyvtárban a bájos) el:
atiflash -newbios -f -p 0 bios16.bin
Tudnod kell, hogy a műtét nem hozza minden esetben a megfelelő eredményt, pl. nem tudom, mikori a kártyád, nem tudom, hogy a Sapphire készített-e ebből olyat, amin esetleg hibás lehet a kikapcsolt 4 pipe (úgy tudom nem, és az ATITool által adott infók is ezt sugallják, de bármi lehet). Mindenesetre, mielőtt hozzákezdesz, vedd tudomásul, hogy nem vállalom a felelősséget, ha elszúrod a kártyád. Ez a te döntésed, nem az enyém, hogy belevágsz-e, a kockázatok ismeretében. Ha balul is sül el a dolog, akkor sem megy tönkre a kártyád, csak bűvészkedni kell majd rajta, amit nem biztos, hogy te, vagy egy bármilyen, magát "informatikus"-nak valló akárki meg tud csinálni.
-
brd
nagyúr
Keresel hozzá egy pontosan ugyanilyen (VIVO, vagy nem VIVO, RAM ugyanennyi, és időzítésre is ugyanilyen rajta, és ugyanúgy PCI-e, vagy AGP, mint a tied), csak XL-nek nevezett kártyán lévő bájost hozzá. Az első hozzászólásban asszem' van valami útmutató.
Ha nem találsz, akkor írd le a fenti, zárójelben lévő tulajdonságait (ill. egy képet is mellékelj, ha tudsz, a kártyádról és a dobozáról) és ha jó kedvem lesz, keresek neked.
-
brd
nagyúr
A PCI-bus-t valószínűleg azért írja a program, mert nincs feltelepítve (vagy rosszul) az alaplap AGP drivere (chipset driver tartalmazza, ha nincs ilyen külön). Ezután az AGP sebességét próbáld meg visszavenni 4x-esre, hátha. A driverből igazából tökmindegy, melyiket telepíted, általában a legújabbat érdemes.
-
brd
nagyúr
válasz
Morpheee #262 üzenetére
Nem. Ha rosszul is működik a 4 pipeline, akkor is csak hibázni fog a kártya, de ha ezután megint letiltod ezt a 4-et (visszateszed a gyári BIOS-t), akkor ugynúgy hibátlan lesz, ahogyan eredetileg. Arra már nem emlékszem, hogy az enyém meddig bírta, de az biztos, hogy a tuningolhatóság és az aktiválható pipeline-ok száma semmilyen összefüggésben nincs egymással, ill. ha van is, akkor is inkább a másik irányba (több pipe->kisebb tuningpotenciál).
-
brd
nagyúr
válasz
Tommynexplo #216 üzenetére
Kár volt (erre) cserélni, annyival nem gyorsabb (ha egyáltalán, néhol kb. egy picit tuningolt X800XL-nek felel meg) a 7600GS, egyedül a HDR-ben, meg SM3.0-ban (bár ehhez meg valós alkalmazásban kevés a teljesítménye) tud többet. Sőt, néhol iszonyatosan ráver egy X800XL(=16 pipe-os GTO) a 7600GS-re, pl. nézd meg ezt: [link].
Nvidia-ra pedig nincs tervezve játék, mindössze arról van szó, hogy az Nvidia marketing okokból lepénzel egyes kiadókat (v. software-házakat), hogy ott vigyorogjon a logójuk a játék elején. A jelek szerint nem haszontalan az erre fordított összeg. -
brd
nagyúr
válasz
várnarancs #154 üzenetére
Az igaz, de mi alapján állítod?
-
brd
nagyúr
válasz
várnarancs #151 üzenetére
Mihez képest, miben, és ki tesztelte?
-
brd
nagyúr
válasz
EQMontoya #146 üzenetére
Én magam nem próbáltam, de az összes, általam látott teszt ezt mondja. A SLI-n kívül semmi előnye (sok memóriával rendelkező VGA esetén) a PCI-e csatolónak, mondhatni felesleges. Már a 4x-es és 8x-os AGP között sem volt sok különbség. Ill. annyi különbség van, hogy nagyon nagy felbontású video állományok lejátszásakor kisebb PCI-e esetén a CPU terhelése.
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
várnarancs #95 üzenetére
Leírom má', mert úgy látom, nem egyértelmű mindenkinek: ha egy biztosan 16 pipe-os és működő BIOS-t írsz a kártyára, de csak 12 pipe működik vele az adott kártyán, akkor ''tök'' felesleges másik BIOS-szal kínlódni, mert máshol van a baj (mondjuk hardware-s a tiltás).
-
brd
nagyúr
válasz
Varkaudarx #11 üzenetére
Lehet. A lényeg, hogy 2.0-ás memóriás legyen, és a VIVO/nem VIVO is stimmeljen.
-
brd
nagyúr
válasz
várnarancs #9 üzenetére
Persze, ezért mondam, hogy max. HW mod., mert vannak olyan kártyák, amelyeken HW-esen van letiltva az extra pipe.
-
brd
nagyúr
válasz
várnarancs #6 üzenetére
Ööööö... úgy tűnik, te nálam jártasabb vagy ilyen modder dolgokban, így fura, hogy nem tudod, azok az F betűk biza azt jelentik, hogy mire képes/nem képes a HW... így hiába cserélsz BIOS-t a kártyán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest