Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
Lirion
üzenetére
Persze csak mondjuk a repüléshez a fél legiont quetseléssel kellett töltenem mielött felgyorsították repu farmolással stb.
Nincs baj vele mondom csak Én a szabadságot szeretem a WOW-ban nem azt ,hogy márpedig repüléshez PVE-z .. KB mintha azt mondanám ,hogy Raideléshez RBG 2000 kell aztán mehetsz Raidelni! Én csak erre értettem. Azért kell a gear ezerrel hiába skálázza fel vagy le azért az a kevés hp is sokat jelent amit mondjuk healerként kapok mondjuk 940 ilvl-ben egy 900-as hoz kéepst. sokszor éltem már túl 300k hp-val. -
Köszi a válaszokat!

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
920-ban szerintem már ez történik, szóval ez nem feltétlen a sámán kaszt erénye. Moonkinban meg biztos nem lehetett. Amúgy az ilvl skálázódása a dps-sel egész brutális. Emlékszem Nighthold végefelé ilyen 700-800k dps-ek röpködtek single targeten olyan 895-900 körüli ilvl-ben, most meg 936-ban tolok 1,2-1,3 milliót. Emerald Nightmare-ben meg örültem, ha a vége felé megvolt a 300k (ilvl: 865 körül).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
És az egyetlen kaszt amelyiknél elérhető a ranged - healer - tank trió. Kár, hogy a formokat nem tudom egyszerűen megszokni hosszú távon
Bár Legionnel már jó irányba indultak el azzal, hogy lehet eltérő kinézeteket beállítani nekik, de akkor is jobban szeretem ha van a kezemben egy nagy fegyver, és azzal csapkodom az ellent 
-
Voltam WG questen, legion szokásos terület támadásosán. Egy sámlival kerültem egy csoportba (ugye ezek 3 fősek) Namármost ő tolt egy komoly 60%-os dps-t a teljes bulira vetítve a mi 20-20%unkhoz képest. Én Arms-os warri vagyok, de az item levelem csak 877-es. Milyen sámli lehetett, hogy ennyivel komolyabb DPS-t tudott tolni? Elgondolkodtam hogy ki kéne próbálni a kasztot (moonkin formban volt ha jól láttam de az nem druid?)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Chumlee
üzenetére
Szerintem jobban jársz azzal, még ha lassabb is.
Amúgy ha többen kezditek egyszerre, akkor érdemes mondjuk healer vagy tank classokkal kezdeni. Esetleg hogy még univerzálisabb legyen, hibrid classokkal, mint a Druid és Paladin.
A Druid külön jó, mert lehet tank, healer, melee és ranged dd, illetve van stealth-je is.
Másik megközelítésben nagyon jók a permanent petes classok, amiknél a pet tud tankolni, pl. Hunter vagy Warlock.
-
Chumlee
senior tag
Elkezdtem leszedni a játékot, tisztában voltam vele ,hogy nagy méretű . Sajnos a letöltési sebességem nem valami gyors ,ezért a régi lemezről raktam fel . Elkezdené lefrissíteni a launchert és mindent amit lehet ,de mindig hibát ír ki . Tudok vele valamit kezdeni vagy hagyjam és kezdjem el a Battle.net-ről ?
-
Lirion
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
Ha csak a pvp érdekel, gyakorlatilag semmit nem kell megcsinálnod a class questeken túl (de úgy tudom, most már azt se, mert 110-en automatikusan jár a 3. relic clost), mert ap-t, geart és legendarykat is kapsz pvp-ben, a netherlight upgrade pedig ki van kapcsolva bg-n és arénában.
(#77082) Tigerclaw
Az mondjuk biztos, hogy ha megjelenik az opció, gyakrabban leszek pve only módban, mint pvp-ben, de ettől függetlenül nem tapasztaltam azt, hogy játszhatatlan lenne a helyzet a "túlerő" miatt, legalábbis nem rosszabb a helyzet, mint a low ilvl-es hordás altjaimnál. Persze van, hogy én is élek a pvp realm adta lehetőségekkel és néha lezúzok egy csapatnyi ellenséget.
De holnaptól nerfelni fogják a wpvp-t, nem lesz több parti írtás 2 globalból.. 
-
Whysperer
addikt
válasz
Arnold2
üzenetére
De hála az istennek csupa más emberek játszanak és például Én világ életembe PVP-s voltam és PVE-be a quest része érdekelt csupán stb. raideléstől meg már telejsen kivagyok. Ennyi PVE ami rám van eröltetve Legionbe majdnem,hogy már komolyan a falat kapartam az utóbbi időben. csinádl végig az összes kariddal meg minden. telejsen a accoutn frezee-ig üldöztek vele! kiegig pihenőre megyek ,mert még egy PVE questet meg kell csinálni legionbe kitérek a hitelből ;P

-
Arnold2
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom. Annó azért kezdtem PvP szerveren, mert ott voltak a barátok, de miután eltünedeztek váltottam Arathorra és szintén "arcsimulás"

Ha abszolút nem érdekel a PvP, azonnal
go toPvE realm. Illetve most már hál' Istennek elég egy kapcsoló is
-
Lirion
addikt
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Hála a group findernek gyakorlatilag bármilyen wq-re lehet csapatot találni és ha belépsz, máris átrak a group leader szerverére és pápá ellenséges frakció. Másrészt meg annyira nem sok a vérpistike ma már, simán fel tudtam húzni két allis karit a ragnán és a wq-ezés is megy elég nyugodtan. Nagyon ritka, hogy a pvp miatt kell partit keresnem velük, de jellemzően akkor is csak 1-1 overgearelt pöcs kempel, olyanok meg vannak mindenhol.
A PvE - PvP realm rendszer megreformálásának akár az is lehet az egyik oka, amit írtál, de a teljesen eltorzult frakció arány a különböző szervereken sokkal nyomósabb érvnek tűnik, főleg egy olyan kieg esetében, ahol a frakciók közötti háború kapja a főszerepet. Kb. lehetetlen lenne sok szerveren az egyik oldalnak élveznie a játékot úgy, hogy mindenkire 10 ellenséges karakter jut... Évek óta rengetegen panaszkodnak az arányokra és a blizzard is többször emlegette már rendezvények, q&a-k és egyéb interjúk alkalmával, hogy látják és keresik rá a megoldást.
(#77078) Lacee1986
Lassan nekikezdek az összes mage tower challenge-nek.Sok sikert! Ha több karival is meg akarod csinálni, vért fogsz izzadni, van jó pár, ami felér egy kj mythikkel.

-
Lacee1986
senior tag
válasz
Csapoati
üzenetére
Én ilyenkor elkezdek achikat gyűjteni, ha már tényleg unok mindent. Az elmúlt pár hónapban felhúztam minden classból egyet 110-re, utána megcsináltam az összes class mountot, felgeareltem úgyahogy az altokat. Lassan nekikezdek az összes mage tower challenge-nek.
Most ott vagyok, hogy elkedtem a loremasters mert nincs meg Kalimdor és Eastern Kingdoms. Nah ez ténlyeg brutál unalmas.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, de addig is jobb a békesség és a PvE realm, főleg ha szinteznek. Én a Legion elején szántam rá a pénzt a PvE transferre és nagyon jó döntésnek bizonyult. PvP realmen szinte játszhatatlanok a WQ-k, főleg ha olyan realmen vagy ahol a populáció nagyobb részét az ellenséges frakció teszi ki.
Szerintem a Blizzard sem az új kieg miatt cseréli le a PvE - PvP realm rendszert, hanem mert annyian jelzik cancel acc esetén, hogy a PvP realm-en ragadás az egyik indok, mivel rohadt drága a transfer. Gondolom meg akarták tartani a fizetős transfert, de nem akarták hogy valaki azért mondja le az előfizetést, mert élvezetes játék helyett a temetőből szalad vissza az idő nagy részében. A frakció balance-ra sincs igazán jó megoldás, mert van aki csak X realmen akar játszani Y frakcióban, mert ott vannak ismerősök, ott van sok magyar, svéd, holland, stb, vagy egy progress klán.
-
Plata
félisten
válasz
Csapoati
üzenetére
Köszi,sajna csak kis gs cucc jöhet szóba.
És van még egy gond,a gatyám 870 a cipőm 940 mert még lusta voltam fel szintezni.
De ami legjobban zavar az hogy a huntinak nem is vágytam már legendary cuccra,sámánomnak monkomnak iszonyatosan kéne de nekik nem nagyon jön,erre a kedvenc de csöppet sem komoly csak pecás karimnak meg még egy.

Még a rugómnak ha jött volna az is jobb lett volna,vele is szeretek rendesen játszani.
De a hunti az nem igazi raidre való kari,csak ő a kedvencem oszt ennyi.
Ha esne neki legendary pecabot örülnék.
-
Plata
félisten
Kéne egy kis help megint.
Szóljatok ha sok a gondom és már unjátok.
De nem tudom mit válasszak,unatkoztam és elmentem pecázás helyett Wq-zni,erre esett egy legendary.
A baj az hogy nem tudom mit cseréljek le.
Roots of shaladrassil gatya van a huntimon és Qa'pla eredun war order cipő.úgy gondolom talán a cipőt cserélném le.A gatya egész jó tud lenni.
-
Lacee1986
senior tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Szerencsétlenek megunják az egész játékot mire elérik a Legion-t. Élvezetes tud lenni a leveling, de minden kiegészítő minden küldetését megcsinálni baromi sok idő. Az én ismerősöm például ezért hagyta abba a játékot, és sose látta az "endgame"-et mert egyszerűen megunta a szintezést.
Így kimaradnak egy csomó dologból amit csak max szinten tudsz csinálni.
Szerintem kezdjetek el questelni és ha már érzitek, hogy unjátok, akkor mehet a boost 100-ra. Ha nem akkor simán ellehet úgyis játszani ahogy Tigerclaw írta.
Nekem ez a pont olyan 70-en szokott eljönni.

-
Arnold2
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
+ Mr.Csizmás
Személyes véleményem, hogy a Jinx jobb cuccokat gyárt mint a Blizz. És sokkal hamarabb is kezdte el a pólós-kapucnis dolgait árulni. Licencelt, teljesen korrekt cuccok ezek (nem egy pólóm és kapucnis pulcsim van tőlük).
Plusz Magyarországon is van a Jinx-nek affiliate oldala a Goods for gamers (remélem jót linkeltem, a céges proxy letiltja az oldalt). Borsos áron kapod, de legalább itt van pik-pak.
(#77061) Plata: nincs gond. Megjegyzi a gépedet a beléptető rendszer és legközelebb csak akkor kell használnod az autenticator-t, ha pl teljesen más gépről lépsz be, vagy formázod a jelenlegit.
Szóval védi az acc-od a cucc, de fölöslegesen nem zaklat. Azt hiszem be lehet állítani valahol, hogy minden egyes bejelentkezésnél hitelesítsen, ha ezt szeretnéd. -
törölt tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A Warlock nagyon eros de kegyetlen egy unalmas Class lett az evek alatt. Egyre kevesbe van kedvem barmit is csinalni lockal pedig azzal indultam neki ennek a kiegnek is.
lvl100-on ki tudod probalni de ez mar nem az a Warlock amire erdemes valtani. Vagy maradj az Elemental vonalon vagy Boomkin Druid. Szerintem ez a 2 spec pont nem jol indult kezdetben de pont annyira jo is lett most. Paladin meg lenyegesen felzarkozott a Hybrid Classok soraban de igazabol ez a szorakozasi faktor elegge szubjektiv.(#77059) Tigerclaw:
Mintha meg Legion-ben eltorolnek ezt a PvP/PvE Realm dolgot es tenylegesen allithato lesz a karaktereknel, hogy ki mit szeretne (na, csak alig 7(6?)kiegeszito kellett mire ezt is megoldottak
). -
Plata
félisten
Letöltöttem a mobilra a mobil authenticatort,sikerült is összekapcsolni a játékkal,az este ki is dobott bnetből és újra kellett indítanom,az nem is volt gond,de azóta ugyanúgy be tudok lépni mint eddig,egyszer kellett valami kód az este azóta semmi,ki be lépkedhetek anélkül hogy kéne az authenticator.
Ez normális? Cuki kutyát is megkaptam.
Mert Sw ToR-ban megszoktam hogy az authenticator minden indításnál kell,anélkül el sem indul a játék ha az authenticator kódját be nem írom.
Másik,miért van az hogy a hunteremnek akinek maxos szintű followerjei vannak 900+ gs-el nem kap olyan jó küldiket mint a sámánom akinek kék meg lila followerjei vannak?
Huntimmal annyit küldiztem hogy több followerje is mellette lett epic vagy mi a túró,először Rexxar mert ő volt a kedvenc,amikor epic lett jött az a lökött nesingwary majd két csajszi follower,a nevük nem jut eszembe.
A rugómnak még gatyább bandája van és még is jobb küldiket kap. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Chumlee
üzenetére
Abszolút nem szükséges. Nem tudom, hogy van-e a wow-ban most van-e leveling stop funkció, de ha van akkor érdemes stoppolni nektek minden kieg level cap-en és úgy eltölteni pár hetet és persze nem kimerészkedve a következő kieg területére, mert egyébként nagyon hamar átszaladsz az egészen és kihagyod magát a játékot. Itt is érvényes a mondás, miszerint nem a végállomás a fontos, hanem az odavezető út.
Szóval amint eléred mondjuk a lvl60-at megállítod a szintezést és bejárod Azeroth-ot, benézel a Blackrock Depths-be, Blackrock Spire-be (upper, lower), Stratholmeba, Scholomance-ba...szóval mindenhova. Vagy indítasz egy másik classt, esetleg ally után hordásat, vagy fordítva, hogy lásd a kezdőterületeket. Eleve érdemes indítani egy karit a Kalimdor oldalon és egyet az Easter Kingdom oldalon, mert sok az alternatív zóna és mindet érdemes bejárni, végigquestelni az oda illó szinten. Ha meguntátok, jöhet a BC, vagyis Outland ahol szintén érdemes stoppolni lvl70-en, megszerezni a gyors repülést, bejárni az összes elérhető dungeon-t. Aztán sorban jöhet ilyen módon Northrend, Cataclysm (sajnos ez permanensen jelen van mindenhol és az eredeti területeket csak a Classic WoW indulásával lehet majd látni hivatalosan), Aztán Pandaria, Draenor és utána jöhet a Legion...de lehet hogy mire odaérsz már az is ingyenes lesz.
Érdemes mindenhol kiélvezni a játékot. Ilyen tempóban és ekkora mennyiségű tartalom mellett nem fog hiányozni a raidelés.
Nem tudom, hogy a Battlechest-hez járnak-e XP szorzós heirloom itemek, de ha igen, én azt ajánlom, hogy ne használd azokat, mert az powerlevelinghez van, vagyis csak rontja a játékélményt.
Mindenképp PvE realm-en készítsetek karaktert és lehetőleg ott ahol sokan vannak, mert sajnos mindenhol van pár lelki nyomorék aki a kicsikre vadászik....de jó ha találkoztok outdoor is játékosokkal. Azt azért tudni kell, hogy a populáció 90%-a most a Legionos területeken mászkál, szóval csak ott van igazi MMO feeling.
Ja és monkot csak akkor indíts ha elérted Pandaria-t és legyen Panda :-) (SZVSZ)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Chumlee
üzenetére
Első hónapban egy battle chestet kell csak vennetek, az tartalmaz egy ingyen hónapot, de az talán még olcsóbb is, mint egy havidíj. Legion majd ráér akkor ha már lvl100-asok lesztek.
F2P mód 2-3 hónapon belül nem reális teljesen kezdőként, főleg ha élvezni is akarjátok a játékot.peterkeT
Jinx tudtommal saját cuccokat árul. Hivatalos meg licencelt, de ha pont olyan kell, mint a Blizz store-ban van, az nem lesz. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
parandroid
üzenetére
köszönöm, megnézem ezeket.
-
parandroid
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jinx. Felénk konzolboltokban árulnak, online is (gamestop.de pl). Amazon.de-n is van, bizonyos összeg fölött ők általában Mo-ra is tudnak szállítani. Ha nem, akkor tudok segíteni, keress meg privátban.
p
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Chumlee
üzenetére
Meg kell venni a WoW Battle Chestet, abban benne van az összes korábbi kiegészítő, és 1 hónap ingyen játékidő (bankkártyát meg kell adni ekkor is). Ha eljuttok oda, akkor meg kell venni a Legiont. A 2-3 hónap csak akkor áll, ha annyi idő alatt 110-esek lesztek és nagyon sok goldod gyűjtötök össze. Jelenleg 290k gold körül mozog a 30 napos game time token ára, ez nekem 2 maximális szintű karakterrel jött össze most 1 hónap alatt (nem farmoltam).
-
Chumlee
senior tag
Tudom már korábban is kérdeztem , ha haverral elakarjuk kezdeni az eredetit az első hónap is ugyan annyi mint a következő ,vagy esetleg van valami nagyobb beugró ?
Illetve reális dolog az ,hogy cuccok farmolásával F2P ként is tudunk játszani ? (persze nem az első hét folyamán,hanem 2-3 hónap után)
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
a hivatalos blizzard store-n kívül kapható máshol eredeti wow-os ruha? hordás kapucnist keres sógornőm.

-
Plata
félisten
válasz
Whysperer
üzenetére
Troll.

Tudnátok nekem segíteni egy csöppet?
Kéne egy kis infó,a gugli play áruházban lévő mobile authenticator jó vagy sem?
Ha használjátok adnátok hozzá egy kis használati útmutatót?
Olyat is hallottam hogy van aki be sem tud lépni fiókjába mióta feltette.
Ez kamu vagy csak béna a delikvens?
Sw ToR-hoz van ilyen mobilos vackom,ott nem volt gond,de a WoW mobilosról hallottam rosszakat. -
Whysperer
addikt

-
Whysperer
addikt
Megmondoam frankót sosem volt még warlockom. Agyalok rajt a,hogy Warlockozni kellene kiegben PVP-ben lecserélem s Shamant és a warrior meg palamat má rnem nagyon pusholom PVP. Warlockon agyalok.
Milyen warlock PVP-ben valaki tudna mesélni róla? 8) Affli vagy destro vagy milyen a jó? Persze majd nekem kell kitapasztalni ,de kiváncsi vagyok!!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
PvP gear volt, csak arénás nem. MC-be még vegyes csapattal mentünk. A csapat fele PVE geares volt, a másik fele PVP-s. Mondjuk oda még nem volt olyan kritikus hogy hiányzik a hit a PvP-s gearen, főleg hogy ők ott kompenzálták azzal, hogy sokkal jobb gearben voltak mint mi. A mi cuccainkon több volt a hit, viszont mi kék-zöld gearben voltunk, míg ők szinte full epicben, mert egy pro pvp-s csapat volt és elhúzták egymást Grand Marshall szintig.
Nálam is volt egy ragequit időszak, amikor elegem lett hogy mindig a healerek a hibásak és akkor úgy soloban klán nélkül összefarmoltam a Lt. Commander gear-t. Sok-sok AB, meg WG.
Szóval volt PvP gear már akkor is, aztán a BC felforgatta az egészet és az aréna lett mindennek a közepe.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Classic raidelés sokkal inkább közösségi élmény volt, mint "e-Sport". Most Legionben nem tudom milyen a raid, de amikor toltam még legmagasabb nehézségen, akkor 1-1 ember is el tudta wipe-oltatni a csapatot gond nélkül 25 főnél is. Classicban a 40 fő miatt alapból is jobban eloszlott a felelősség, de amúgy is olyanok voltak a mechanikák, hogy 1-1 ember kiesése nem okozott gondott. Ami nyilván oda is vezetett, hogy mire kezdett a min-maxolás kialakulni, meg jobb gearben lettek a top guildek, addigra huszonpár fővel is le tudták tolni a 40-es raideket.
Whysperer
Vanillában nem volt PVP gear, az csak BC-ben jött be
-
Lirion
addikt
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A world questeket hasonlítani a vanillás raidre farmolással elég merész dolog, kb. mintha a hétvégi hobbi úszkálást hasonlítanád az olimpikonok úszás edzéséhez. Flask tanknak, healernek és caster dps-nek volt, azon kívül elixir, potion, olajok és kövek a fegyverekre és a repair költségre is rengeteg gold kellett, jah és a reagenseket se felejtsük el.
Raidelni pedig azért volt nehéz, mert mondjuk AQ-ba már kellett a t2 szintű gear, amihez viszont t1-re volt szükség, oda pedig kék dungeon gearre és nem volt catch-up rendszer, mint ma. A kevés drop és a jellemzően mindenki által használt dkp rendszer miatt jobb esetben is hetekig tartott felgearelni egy karaktert, így a későn jövők számára gyakorlatilag elérhetetlen volt az aktuális content raidelése.
BC-ben már nem raideltem, de tekintve, hogy megjelent a catch-up rendszer a badge-ekkel, meg a pvp epikek, így pár hét alatt már bt képes gearben lehetett akárki és nem volt komoly akadálya, hogy becsatlakozzon az illető a raidelésbe.
-
Whysperer
addikt
-
Plata
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
A Felwoodos répa, rune farm, horgászat helyét a napi questek, jelenleg pedig a world questek vették át, szóval úgy sem lehet megszabadulni teljesen a farmolástól. Ma is kell növényeket szedni a raideléshez. Anno úgy emlékszem, hogy talán csak a Tankok flaskoztak mert nem is volt más fajta csak Titan.
Az indulás az tényleg nehéz volt, mert 40 ember közül biztos volt aki késve esett be, de ez azóta sem változott.
Anno én különösebben nem akartam raidelni, mégis végig raideltem a Classic-ot szinte, pedig nem voltam se jó játékos, se fontos, mint egy MT/OT. Talán épp azért kellettem, mert 40 ember kellett és én épp raid időben játszottam főleg. A lényeg hogy nem volt kizárva senki és egyszerűbb volt lejutni a classic alatt raidelni, mint pl. a BC-ben, ahol már komolyabb szelekció volt.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Valoszinuleg pont ezert targyalnak a 2 regi Nostalrius-os alapitoval mivel eleg sok infoval tudnak szolgalni a tapasztalataikrol.
Az endgame mint Raid forma Vanilla-ban talan a jatekosok egy kis reszenek volt elerheto. Most sem lesz maskeppen de anno meg volt 1000 masik dolog ami pont annyira lekototte a jatekosokat, hogy ne is merjenek almodni masrol
szerk:
Mondjuk elegge meglepo de mar mindenhol tobbet beszelnek a Classic-rol mint az uj kiegrol
-
Guargumi
tag
válasz
Lirion
üzenetére
Ennyi, pont ezért Classic, s nem valami más.
A jelenlegi rohanós, elkényelmesedett "világban" ezek szörnyűnek tűnnek, de ettől az ami, itt nem kell sietni sehova, minden megvár.
Drop sem fog változni, esik 3 cucc, aztán, ha kell, elégeted rá az összes dkp-d.Profi szintű horgász és szakács sem lesz mindenkiből, azért is meg kell dolgozni, mint mindenért, elsőre ez is ijesztő - aki nem csinálta - de megvan az értelme.
A Classicot valószínűleg csak azok fogják értékelni, akik a régivágású WoW kedvelői, ahol a tank tankol, healer gyógyít, a dps pedig sebez.
A többiek szépen visszamennek az aktuális contentbe játszani.
Mindenki jól jár, dől a pénz. -
Plata
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Classic-ot a sok szívás nehézség tette jóvá,mert kellett hogy találj társakat akikkel együtt csináltok mindent,és biza sokszor igazán nagyon jó társaság alakult ki így,akik napi 4-8 órát is elszórakoztak együtt.
Legtöbb régi szép emlékemben ott vannak a haverok is akikkel együtt csináltunk valamit,de ők már úgysem lesznek ott. -
Lirion
addikt
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Ha valaki azt állítja, hogy a classic wowra vágyik, akkor azt a classic minden jó és rossz jellemzőinek tudatával tegye és ne úgy, hogy "classicra vágyom, de ez+ez+ez+ez legyen megváltoztatva".
A gearelődés kapcsán pl. pont el is vesztené az epic a presztízs értékét, ha több esne a raideken és mindenki pár hét alatt full epicbe öltözhetne.Persze az is egy szempont, ha te csak ilyen-olyan QoL változtatásokkal tudnád élvezni a classicot és ezzel nincs is baj, de akkor te valójában nem a classicra vágysz.
-
Plata
félisten
Ma visszamentem Draenorra küldizni,nincs meg nekem draenor repülés,általában karinként 1 vagy max 2 zónában küldiztem és 98 is lettem.Meg amúgy is rühellem draenort.
De ahogy csináltam talador küldiket fogtam egy két érdekes petet,mert ha meglátok egy petet ami még nincs meg akkor be fogom,de ma először nem csak pet jött befogással hanem egy klassz pet upgrade kő is.Ez normális draenoron?
Már csak nagrand van hátra,szerencsére a többi kari által megcsinált zónákat is számolja,csak már annyi follower van a garrisonomba hogy nem is tudom őket hova tenni,kár hogy max 20 lehet. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Plusz nem árt némi angoltudás és quest elakadás esetén wowhead olvasása. Én régi motoros vagyok, de elég láma
és többször akadok meg a warrival fejlődés közben is (nemrég mentem át Brokes Shore-ra, Argus még nincs sehol), és most pl. a Cromie-s küldiket adtam fel, mert csak agybajt kaptam. A másik meg az volt, amikor valami Wotlk-s helyre teleportálnak vissza és egy mágust kell leölni, na az is az első percben leöl a frost stick-jeivel, így kicsit tegnap tele is szaladt a tököm 
Egy random insta kevesebb kihívással jár, csak követni kell a tankot/többieket, és figyelni a DBM/GTFO kiírásait, hogy mit csinálj

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Chumlee
üzenetére
Mit értünk bele tanulás alatt? Max szintig (110) felhúzni a karit nem kell semmit tanulni, mész és tolod, azzal nem lesz gond. Ha az a kérdés, hogy a legnehezebb contentre (mythic raid, mythic sok+-os insták) mennyi idő annyit gyakorolni, hogy jól menjen, az hónapok kérdése, de legnehezebb kontentig úgyse fogsz eljutni friss 110-es, mert először geart kell szerezned, és közben úgyis gyakorlod / tanulod a dolgokat. Szóval ahhoz hogy élvezd a játékot, semennyit nem kell tanulnod, aztán később meg úgyis alakul magától a dolog

Ár úgy alakul, hogy lvl100-ig semmit se kell venned ha meg van a régi accountod, 110-ig viszont már csak akkor tudsz feljutni ha a legutóbbi kieget megveszed, ez most 10-12k környékén van. Ezen túl a havidíj meg kb. 4000 Ft, attól függően hogy milyen formában veszed. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Az ilyen javítgatással az a baj, hogy hol húzod meg a határt? Szerintem pl. tök jó lenne, hogy a mostani "manuális" LFG-t átemelnék, mivel az nem más, mint a trade channel kicsit értelmesebb és kereshetőbb formába öntése. De biztos lesz aki erre azt mondja, hogy már az se az igazi, és csak trade csatin hirdetgetve jó groupot keresni. Te azt mondod drop rate-en igazítsanak, de reagens ok volt. Van aki szerint meg drop rate ok volt, de a reagens rendszer szörnyű volt. Akkor kinek legyen igaza?

-
Chumlee
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem ,hogy egy olyan játékosnak akinek kevés játék tapasztalata van. (pandarian idején Tescoban akciós volt a cataclysm ,akkor játszottam vele felhúztam 18-ig egy warriort) Mennyi idő mire bele tanul ? Illetve maga az ára ,tisztába vagyok a havidíjas rendszerrel.A válaszokat előre is köszönöm !

-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lirion
üzenetére
Azért én élvezni tudnám a classicot anélkül hogy két év alatt se jöjjön össze a full T1, miközben tele van a táskám cenarion bracerrel. Nem minden volt jó anno, és ha igazítanának a dropraten vagy elhagynák a fél éves AQ kapunyitási eventet akkor is megmaradna a classic feeling. Csak néhány dolog tűnne el, ami frusztráló volt. A reagenses, buffolós, consumable farmolós dolog maradhatna, ahogy a 40 fős raidelés is...szóval nem egy wow classic disneyland editiont akarok, csak pár olyan kiigazítást ami a legdurvább dizájnhibákat kijavítaná.
-
Lirion
addikt
válasz
cl.aci
üzenetére
Nem hinném, hogy egy 100as szintre emelt lfr verziós mc bármiféle relevanciával bírna a kérdésem szempontjából.
(#77013) Tigerclaw
Azt nem érted meg, hogy az ilyen változtatásokkal az már nem classic wow lenne, hanem egy classichoz hasonló modern wow. Rengeteg topic nyílt a bejelentés óta, ahol sokak sírnak, hogy ezt meg azt változtassák azért meg, holott a classicnak pont az lenne a lényege, hogy nincs megváltoztatva semmi (max a bugokat helyre rakják).
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Peetey91
üzenetére
Ezen egyébként faraghatnak anélkül hogy fejleszteniük kellene. Kicsit igazítanak a droprate-en, vagy az drop algoritmuson, ami nem egy nagy fejlesztés. Mellékhatásként max. megnő majd az Ork vállvédők mérete...
ami az idők során bugból, feature, sőt alap elvárás lett. (A wow moziban azért nagyon durván elméretezték az Orkokat...mi lesz ha a következőbe a Taurenek is bekerülnek?) -
Peetey91
senior tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Azért akkor se volt fenékig tejfel, egy-egy cuccra volt aki hónapokig raidelt rendszeresen. Vagy ki se esett addig, vagy más kapta, mert volt még 3 ember ugyanarra a pl. set itemre. Vagy hetekig vadászni a +resistance cuccokra. Csak ez valahogy megszépült. Mint a két óra farmolás raid előtt, hogy legyen kajapiarepairgold miegymás.
Félreértés ne legyen, jó, hogy lesz Classic én is imádtam de szerintem hamar kipukkad a lufi. A legtöbb ember majd rájön, hogy ez százszor több időt energiát igényelne, mint a jelenlegi WoW és hamar kiég belőle.
Vagy amikor realizálódik benne, hogy mennyit kéne farmolni egy normálisabb pvp rankért. És ha egy hét kimarad lehet, hogy visszacsúszik a (jobb esetben) előzőre. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Amiket írsz az mind igaz volt 1.12-re. Nem ilyen szinten gondolok a balance, hanem hogy egyes kasztok (nem specek, kasztok) teljesen használhatatlanok voltak, vagy ellenkezőleg, lehetetlen volt velük mit kezdeni pvp-ben. Vagy pl. hogy egyes zónák bent se voltak még a játék, nagyon sok instáról nem is beszélve. Nagyon-nagyon kevés ember játszott 1.1-el, még kevesebb az aki fel is fogta a játék akkori állapotát, mert el volt azzal hogy lvl5-ös karikal haldoklott Elwynnben. Amikor az emberek 99%-a azt mondja, hogy "ilyen meg olyan volt a classic", akkor az 1.12-re gondol.
Eugene Roe
Te örültél, mert még kezdő voltál. Aki nem volt kezdő, az már akkor se örült, hanem a BiS-t kereste. Ez nem a WoW, hanem a "te" hibád, még ha közvetlenül nem is tehetsz róla. Én toltam mythic raidelést, ahol csak a BiS érdekelt, aztán tartottam egy év szünetet, most broken shore-os patchel tértem vissza legionbe, és totál örülök ha pawn szerint 2%-os upgrade-et kapok, miközben azt se tudom milyen stat jó a karimnak, mert LFR meg alacsony szintes mythic+-ra úgyis mindegy. Szóval ez nem a WoW-on múlik.
Egyébként max. annyiból volt más régen a BiS, hogy gyakorlatilag esélyed se volt elérni ha nem voltál csókos a guildedben, mert annyi gear se esett a bossból, mint jelenleg, viszont volt rá 40 ember. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Peetey91
üzenetére
Nem a gearelődésról beszélt, hanem a bis jelenségről.
Amikor a sorban 20. itemedre kapsz egy sorban harmadikat és húzod a szádat, mert a második 43%-kal jobb lett volna. Na burning crusade idején a +20str-nek is örültem, mint majom a farkának. Ez nem maga a játék, hanem a millió addon és egyéb weboldal eredménye, amik "tudatossá tették a vásárlót". Ezért sajna sosem lesz már a régi

-
Peetey91
senior tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Amiről te beszélsz az mind megvan a későbbi 1.x verziókban. Csak pl vannak Battlegroundok is, csak hogy egy példát említsek. Egy 1.1 körüli verzióban mi kötné le a játékosokat hosszabb időre? Pár hónap a szintezés és aztán? A mai WoWban élő játékosok nem fognak még 3 hónapig húzni egy altot, akik régen játszottak meg szerintem 90%-ban már nem olyan időmilliomosok, mint annó (nekem pl suli alatt).
Amúgy régen is legalább ennyire számított a gearelődés, dkp rendszer, Fire resistance gear stb rémlik? Legalább akkora cancer volt, mint manapság. -
Kolbi_30
őstag
Köszönöm az infókat!
Ha közelit a GW2 höz grafikailag már nagy baj nem lehet...De még alszom rá picit -
Lirion
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Azon kívül, hogy a meglévő raideket meghatározott időben nyitják meg szerintem semmi más patchelés, fejlesztés, változtatás stb. nem kell rá. Elvégre nem rebootolni akarják a wow-ot és ahhoz, hogy a játékosok nosztalgiázzanak és kipróbálják a régi verziót nem is kell, hogy azt folyamatosan javítsák, változtassák.
(#77000) Tigerclaw
de ugye akkor még nem volt ez a BIS vezette gearelődésHát a magad nevében beszélj, én hc raiderként olyan körökben toltam, ahol nagyon is jelen volt a bis vezette gearelődés.
Nem véletlenül volt annyi guildben loot dráma.. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nincs baj vele mondom csak Én a szabadságot szeretem a WOW-ban nem azt ,hogy márpedig repüléshez PVE-z .. KB mintha azt mondanám ,hogy Raideléshez RBG 2000 kell aztán mehetsz Raidelni! Én csak erre értettem. Azért kell a gear ezerrel hiába skálázza fel vagy le azért az a kevés hp is sokat jelent amit mondjuk healerként kapok mondjuk 940 ilvl-ben egy 900-as hoz kéepst. sokszor éltem már túl 300k hp-val.

Bár Legionnel már jó irányba indultak el azzal, hogy lehet eltérő kinézeteket beállítani nekik, de akkor is jobban szeretem ha van a kezemben egy nagy fegyver, és azzal csapkodom az ellent 
De holnaptól nerfelni fogják a wpvp-t, nem lesz több parti írtás 2 globalból.. 

).