- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hulp01
senior tag
válasz
Barret001 #209321 üzenetére
Igen, én is így szoktam. Akkor lehet, hogy ez nem volt teljesen egyértelmű a leírásomban.
Ja, és még annyit Djuree-nak, hogy ha megvannak a skillek és átképzed a másik tankba őket, akkor a skillek megmaradnak és 80/90%-osak lesznek a manuszok és a skill fejlődése csak akkor folytatódik, ha újra megvan a 100%. Viszont ha van szabad xp, mert nem klikkeltél be új skillt, akkor azt is felhasználja, szóval lehet akár creditért illetve ingyen is 100%-osra átképezni őket.(#209320) Viktoár: az legelső etapban nekem is ez a taktika jött be, de az előzőben illetve a tegnap újraindultban már nem igazán. Egyből neki kell esni az ellennek, mert a sebzésre adja a missiont. Ha kilőnek, akkor lehet menni a következőbe gyorsan. A gyűjtögetés szerintem már nem kifizetődő, mert mire normálisan fel tudsz fejlődni, arra a csatázók már rég sokkal erősebbek nálad. Persze a franciával lehet ez a jó taktika. Én a britet szeretem legjobban, mivel azzal meg leginkább az elején, és fullosan a berserker móddal eléggé durva.
(#209322) notika77: nekem még a t10-es tankokra sincs creditem, nemhogy 12 millát elverjek legénységre.
-
e-newsee
addikt
válasz
Barret001 #208981 üzenetére
A gunmarknál a direkt sebzés számít, plusz az assist, vagy a spot. Azt adja hozzá, amelyik az adott csatában a több, de csak az egyiket. Vagy sebzés+assist, vagy sebzés+spot.
phoenix1989:
És az a 3,8k kombinált, ami kell a 95%-hoz, az valójában jóval több. A mod nem tudja potosan, de ahogy közelítesz hozzá, úgy egyre pontosabban tudja számolni, és általában egyre magasabb lesz. Szóval ha te most 85%-on állva 3,8k-t látsz, az mondjuk, ha majd odaérsz 94% környékére, lehet, hogy már 5k lesz. A számítás képlete viszont ismert, pár éve a házisárkányunk egy posztban le is vezette, hogy miért számít sokkal többet az utolsó csata, mint pl a 10-zel korábbi, és hogy miért nem jó GM grindelés közben napokat kihagyni. A lényege, hogy nem sima számtani közepet (átlagot) számol a játék, ezért nem azonos súlya van a beleszámolt csatááknak.
De majd, ha akarja, úgyis előkeresi a posztját, és lehet filózni rajta. -
phoenix1989
őstag
válasz
Barret001 #208981 üzenetére
most komolyan? itt 6k a kombinált amiből 92 asist a többi sebzés a másiknál meg 2500volt a sebzés és 900 az assist . a jelhez a kettő össze adodik még te magad is leirtad ne szopass már.
tök mindegy hogy csak spotolok végig vagy csak sebzek. a lényeg hogy felette legyek annak amit kér. és felette voltam nem kicsit mégis zuhantam. ez a lényeg. -
köpet
aktív tag
válasz
Barret001 #208430 üzenetére
A kedvencem az volt, amikor egy csata kezdetén a felvonuláskor valamiért szólt az asszony, az a két másodperc, amíg rá figyeltem elég volt arra, hogy nem vegyem be a kanyart, és a szívemnek oly kedves 53TP gyönyörű csukafejessel a habok közé vetette magát, ahonnan természetesen nem volt kiút. Kaptam jó kis kommenteket is... én akkor gondoltam bele, hogy 1-2 másodperc figyelemelterelés elég egy ilyen balesethez, leesik valami a lakásban, szólnak valamiért, a szomszéd elkezdi vésni a falat, telefon csörög, ilyenek. Biztos van, aki meg tudja osztani a figyelmét és neki ez nem okoz gondot, de erre nem mindenki képes.
-
e-newsee
addikt
válasz
Barret001 #208430 üzenetére
Más téma, de erről jutott eszembe.
Ha már a nyitott tornyos tankokra nem lehet tenni ventit, merthogy azok úgyis szellőznek, akkor a vízben is lehetne olyan, hogy a nyitott tankok mondjuk lassabban fulladnak meg (mert fel tudnak jönni az emberek levegőért). Ha már elveszik tőlük a +5% képesség javulást, akkor ennyit visszakaphatnának. Vagy egy olyan felszerelést, ami ugyanezt tudja, de csak a nyitott tankokra lehet felszerelni. Vagy a nyitott tankokban alapból kapna a legénység bónuszt, ugyanazon logika mentén, miszerint eleve szellőzik, tehát alapból jobb a legénység közérzete. -
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #208239 üzenetére
Attól függ. Ha nincs szerencséd, akkor semmit, max 1-2 lövés. Ha szerencséd van többet, helyzet adja.
Elárulnám, hogy nekem simán van nyertes 15-0-ás meccsen 0 sebzésem, mert éppen úgy sikerül bénáznom, hogy egyrészt lemaradok az egészről, másrészt mondjuk kilövöm a Holdat is, de célpontot azt nem találom el... nekem ebben az a pozitívum, hogy túléltem a csatát és még talán plusszos is lett a kör. -
kchryss
veterán
válasz
Barret001 #208111 üzenetére
Ez nem igaz. Az asszisztra jóval kevesebb xp jár mint a sebzésre.
(#208112) ooloo
"Az , hogy mit , miért és hogyan számol el a kasszánál a wg , az teljesen tiszta ."
Ez sem igaz. Nem ismert a pontos xp képlet. Direkt nem hozzák nyilvánosságra mert tudják hogy egy nagy szar az egész és sok esetben igazságtalanul számol. -
köpet
aktív tag
válasz
Barret001 #208047 üzenetére
Igaz, én is voltam úgy, hogy alsó tierbeliként helyből töltöttem a goldot, de ha nem volt indokolt váltottam (az első lövés után persze). Szerencsére nem rögzült a dolog, elengedtem nagyjából a mindenáron sebzünk elvet. A mindennapokhoz kellő alázat fenntartásához jók az ilyen helyzetek.
-
e-newsee
addikt
válasz
Barret001 #207775 üzenetére
Fogalmam sincs. Attól függ, mennyi ingame reportot szedsz össze. De szerintem önmagában az AFK nem zavarja. Bár lehet, hogy a full mozdulatlan tankot kiszűri, és bünteti. De oké, hogy ne legyen teljesen mozdulatlan, csata elején tolatok egy kicsit (Naná, majd előre megyek! Peeersze!
), és elfordítom a löveget.
-
hulp01
senior tag
válasz
Barret001 #207482 üzenetére
Asszem itt a végéről lemaradt egy smiley. Közelharcolni nem lehet vele, mert nem elég mozgékony, és a töltésideje is nagyon hosszú. Siege mód nélkül pedig nem tudsz olyan közel menni semekkora tankhoz, hogy ne legyen nagyobb a célzókör, mint a tank. Esküszöm még egy Maus is kisebb lenne. Egy t49-nek mellélőtt, pedig hozzáért a tankomhoz, tehát nem volt messze (és szerveroldali célkeresztet használok, tehát még ez se nagyon lehetett gond).
Megnéztem skill videóját erről a tankról, és ugyanezt mondja. Szerinte is egy fos az az ágyú és a 8-9-10-es svédek közül a kilences a legrosszabb. És még az átütése se jó. Egy Löwe frontját (lfp) nem tudtam vele átlőni, pedig attól még egy nyolcas tannkal sem tartok. Bár azt simán el tudom képzelni, hogy nem a pen volt kevés, hanem nem találta el az lfp-t.Mivel most lett meg a 12 token, nekem is választanom kéne a hátom tank közül. Nem könnyű. A francia és az amerikai között vacillálok. Az amerikai tök királyul néz ki, a lánctalp miatt nagyon egyedi. Viszont még egy lassú dög nem a mostani játékba való. A franciának nagyon frankó ágyúja van. Viszont az a töltésidő kriminális. Nem is a két tár közötti töltés zavaró, mert addig el lehet bújni, hanem a két lövés közötti 4mp egy vicc. Már a batchat 2,5mp-e is rettentő sok, főleg egy progetto65-höz vagy egy tvp-hez képest.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Barret001 #207227 üzenetére
Van light tier 10-ben is. Én a francia táras vonalat nyomtam, még a mostani metában is megállják a helyüket a tűzerő miatt. Medeknél is vannak nagyon jók. Japán vonalon a 8as STA nagyon jó, amcsiknál a T69, ruszkiknál pedig a T44 a 250dmg-s löveggel nagyon jó. Mozgékony és jól használható.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Barret001 #207223 üzenetére
Nem cseszegetni akarlak, de miért nem probálsz nagyobb tierben játszani? Láttam meg van az is-3 is az egy elég korrekt heavy, legalábbis régen jó volt, utána pedig a t10 és obj277 is jó tankok. Igazi mulatság felső tierkeben van. T10-ben pedig ott van a nagy csata is 30v30 egyedi hatalmas mapokon. Legjobb tier pedig a 9-es, ott mindig lehet jókat játszani.
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #207168 üzenetére
Ma mentem azt hiszem 7 kört, de alt+f4 lett a vége...
Konkrétan 3 csatában nullát sebeztem, úgy átszaladtak rajtunk és persze ilyenkor nekem sem ad be semmit.
De a többi sem volt sokkal jobb. Ott adtam fel amikor 50TP-vel kétszer földbe és kétszer valami láthatatlan tárgyba találtam, de hogy tankot nem, az hótziher..de ezt értsd úgy, hogy előttem van 150 méterre...
Amúgy azon hogy lehetne változtatni, hogy ne 15-0/1/2/3-as csaták legyenek állandóan? Annyira gyors is ráadásul, hogy nem érsz oda a sebzéshez. Csak trappolok végig a pályán, de senkit és semmit nem találok el... -
popey37
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz
Barret001 #207105 üzenetére
Ezt olyan okosan megoldotta a wg megint. Az egy dolog, hogy nem szerelte le a magasabb tierekről a cuccokat. Mondjuk a 30 ingyenes bón kb lófacc. De még vehetsz is rá ezt azt. Ami ha csak két dolgot kell cserélni máris 1.2m tankonként.
GGAzt tudja valaki, hogy ha a régi felszerelés rajta marad és kiirja, hogy a kategóriák nem egyeznek attól a bónuszt még megkapja a tank?
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Valaki leírta itt a topikban (köszönet érte!), hogy a 7. szintig bezárólag érdemes végignézni az összes garázsban lévő tankot, és a kis sárga nyíllal jelölt felszereléseket le kell szedni. Egyrészt - mint ahogy nálad is látszik - nem valók az adott tankra, cserébe eladhatod őket egy rakás kreditért, mert a kisebb szintű tankokra ugyanaz a felszerelés csak 50.000 kreditbe kerül.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Barret001 #207111 üzenetére
Tudom, nem vigasztal, de az AT 15A-val 27%-ról küzdöm magam felfelé. Tanks gg szerint szemből nem látok rajta gyenge pontot, mégis belőnek /nem felülről/ 4-ből 4x KV2-vel messziről, és eggyel alacsonyabb kategóriás medekkel is. Amikor nyer a csapat, a célpontok felkínálják magukat szinte, keresztbe fordított toronnyal, fedezékből teljesen kibújva, és nem reagálva az eseményekre körülöttük. Akkor inkább lenne vesztes csata, de tisztességes harcban.
Látván, h az új lengyel medek milyen sikeresek ellenem a csatákban, visszavettem a 14 TP-t. Másra emlékeztem, most lassú és szenvedős.
4 évszakos álcafestést raktam Valentinára, de csak sivatagi pályán látszik.Lecseréltem másikra, az mindegyiken.
Barakkban van 7db Obj.140-es legény, gondolom, vmi jutalom lehetett vmikor, mert soha nem volt ilyen tankom. Tudom, nem olvasom a WOT fórumot és a híreket, akkor nem lepődnék meg ilyen semmiségeken. Maradok ámátőr. -
peterson79
őstag
válasz
Tedd első helyre a szellőzést. Ami alatt jel van, balról nézve első slot, oda kell rakni az adott tank bónuszt adó felszerelését. A szellőzés mind a 4 kategóriában ott van, de ugye vannak speckó cuccok amik csak heavy vagy éppen light tankra jók.
Amikor belépsz a felszerelésekhez, akkor fent szűrd le ez alapján, akkor csak azt látod ami oda jó. Nézd meg a WG oldalán a videót róla, mindent elmutogat. -
notika77
senior tag
válasz
Barret001 #207082 üzenetére
A biztonságos elhelyezésnek még van értelme, a többi tényleg nem fontos, még ha ritkán adnak is előnyt.
A német T10-es TD-knél verem a fejem a falba, hogy a töltőknek már 5. skillnek sem lehet értelmes dolgot választani, miközben a vezetőnek még a 8. skillje is "fontos" lenne.
-
notika77
senior tag
válasz
Barret001 #207079 üzenetére
Attól függ melyik tankokban akarod használni a legénységet. Mert a tanktól függ, hogy melyik legénységi tag a rádiós és az ő képessége a helyzetfelismerés. Ha nincs külön rádiós, akkor szokott a parancsnok lenni a rádiós is (orosz light-okban még a töltő szokott rádiós is lenni) . Még az is előfordulhat, hogy mind a kettőn meg lehet magyarázni és el is lehet fogadni, ha olyan tankokban használod a legénységet.
ui.: A T-50-ben, éppen a parancsnokon lévő működik!
-
phoenix1989
őstag
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #206470 üzenetére
Ez nem egészen így van. Tudni kell vagy inkább kellene, hogy mikor menj előre és mikor ne. Ebben ÉN sem vagyok jó, sokszor support nélkül megyek és persze, hogy szétszednek. Az M10BRM vagy mi a csoda amivel mentél sem egy kifejezett támadó tank, ráadásul alig volt HP-d, olyankor már ne nagyon fickándozz. Tudom, hogy nehéz kivárni a bokrokban a galambokat, de ezzel mást nem tudsz játszani...legalábbis szerintem. Nekem az ilyen tankok nem is fekszenek, azért nem játszok velük. A sunnyogós TD-kel se nagyon, nekem az ilyen Obj268, SU100, T95 (bár ez még nekem is lassú) TD-k fekszenek amik bírják az ütést és aztán vissza is tudnak pofázni rendesen. Jah, tényleg, TS-5! Az öregem nekem lett kitalálva. Bár néha megszívat, de van olyan, hogy 3 ellenfelet levakarok magamról vele. Iszonyat jó TD szerintem.
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #206419 üzenetére
Hát,öö, izé, megnéztem.
Tényleg érdekes volt, de mindenképpen arra kell fogni, hogy oda volt fókuszálva az arty, mivel a KV-1 fent volt a szokásos dühöngőbe, Ő meg várta, hogy lentről valaki meglepi-e. Már előtte is szerencséd volt, hogy nem lőttek ki az artyk egyébként, elég sokáig voltál egy helyben, kaptad is az áldást. Igaz, hogy sokat tudtál sebezni, de ez akkor is veszélyes volt.
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #206419 üzenetére
Hazaérek ígérem ezzel kezdem az otthon töltött időmet, ha már szántál rá fél órát ;)
Más. Az mindenkinél úgy van, hogy ha az RNG adja, akkor minden összejön az adott csatában, de ha nem adja, akkor semmi lövés nem megy be?
Tegnap már majdnem sírtam, hogy az első 20 meccsen egész jól ment, aztán megnéztem egy doku-sorozatot meg kajáztam (45 perc) és amikor folytattam szinte minden visszájára fordult. Pattint, leesik a lövedék a cél előtt, nem üti át, sorolhatnám, de z egy meccsen belül. Égnek állt a hajam, olyan dolgok történtek. Ki is léptem a francba, nem erőlködtem vele sokáig... -
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #206384 üzenetére
Ez most komoly vagy trollkodsz?
A spotlámpa 3 mp-el később villan, mint hogy spotoltak...
Az arra jó, hogy valahol, ahol nem vagy biztos a dolgodban kinézel a fedezék mögül és azonnal visszatolatsz, reménykedve abban, hogy éppen nincs senki sem ráfókuszálva arra a pontra. Ha ügyes vagy és szerencséd is volt, akkor a fedezék mögött jön a megerősítés, hogy igen, onnan Te látható vagy valaki számára. Ha még nagyobb a szerencséd, akkor esetleg még Te is felszpotolsz valakit, de az nem biztos, hogy az aki Téged látott szintén.
Akkor most megint megkérdezem, a kérdésed tényleg komoly volt vagy csak trollkodsz?
-
jano_77
nagyúr
válasz
Barret001 #206171 üzenetére
Nem tudom baszdki, de én ma nem mentem még 5:15 csatát sem, mind nagyobb arányban dőlt el vagy oda - ez a gyakoribb - vagy nekünk, de 3 perc!
Olyan mintha a csapatomon vmi átok lenne, mert senki nem találja el a célpontot, nem tudnak sebezni - köztük persze én sem - és minden pattan, ha esetleg az enemy volt olyan figyelmetlen és beleszalad egy lövésünkbe! Nekik meg mintha egy hatalmas mágnes húzná a lövedéket a gyenge pontjainkra és minden simán beüt! -
ooloo
őstag
-
Massmurderer
őstag
válasz
Barret001 #205202 üzenetére
Azt se kaphatnák meg.Szerinted aki kisebb tierbe nem boldogul,semmit nem tesz hozzá a csata kimeneteléhez,nagyobb tierbe mit csinál?Nem is azért vagyok én kiakadva hogy vesztünk,mert ha egy jó szoros küzdelem van,és tényleg csak a szerencsén mulik,meg a játékos tudásán,azt mondom oké.De ami most van,az fos,0. 1-2 olyan egyén van akin lehet látni a csapatba hogy na..ö tényleg arra hajt hogy nyerjünk meg minden,de a többi 0,semmi.Néha olyan a csata mintha egy csapat 3éves verekednek egy másik csapat 30évessel.Elöbb mentem T95-el.8-10es tier volt.Is2ll elindul,be a szikla mögé.1percig ott vakarja a monyát,kimegy,3 lövést kap,döglik.Obj 430u kimegy 10es td ellen,meg 2 9es hevy ellen.Többi rámegy egy 8as lightre.6an mentek arra a 8as vacakra,abbol 3at kilöt mire kiszedték.Csatát buktuk,4:15 engem 2 td meg az arty kapot szét,top3 sebzö lettem 2100dmgvel.Mondom,rálesek is2ll.1152csata,valami 32% winrate.Ki is léptem.Mai 9 csatából 1 gyöztes jött össze.Legjobb az mikor csata elején kiirja a másik 14egyént,csillagos plecsni,stb.És pont az ilyen plecsnis emberkék akik semmit se csinálnak.
-
Dobi 562
addikt
-
Dobi 562
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Linux kezdőknek
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged