Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
válasz jano_77 #209361 üzenetére
Kb. Másfél hónap távlatából mégegyszer köszönöm a személyes ajánlást a Char Futurra. Azóta mentem vele jópár kört és elmondhatom, hogy nagyon jóban lettünk. Vele a legmagasabb az átlag xp-m és a csúcs xp is. ( Persze ahogy írtam magamhoz képest érdekes, átlagos játékos vagyok)
De élvezem vele a csatákat. (Most már a Mirnyiből jött legények ülnek benne, úgyhogy az sem hátráltat)
Remélem még sokáig ilyen marad. 2 ezelőtti kedvencemet lebutították most ez a fun járgány. 🙂 -
DonCosta
tag
válasz Black_Sheep #209372 üzenetére
Ez teljesen biztos? Valamiért nekem az rémlik, azt olvastam, hogy ha egyik elemen rajta van akkor már érvényes az álca bónusz. Jó lenne ezt tisztázni, mert nagyon nem mindegy, hogy 3 vagy 9 db álca kell...
-
DonCosta
tag
válasz jano_77 #209357 üzenetére
Köszönöm a bíztatást és a tanácsokat neked és Black_Sheep fórumtársnak is!
-
DonCosta
tag
válasz jano_77 #209354 üzenetére
Heavykről eddig csak a T29-re mondanám azt, hogy szerettem és használni is tudtam. Most az Emil-ekkel barátkozok, de azok nem igazán tipikus Heavy-k.
A távolabbról szurkálós stílus jobban bejön. (első párezer csatám csak TD-vel volt, abból is a papír, mozgékony ami bejött)
Ezek alapján + "tárasság" miatt a Char Futur közelebbinek tűnik stílusban, de az, hogy azt csak a kék-lila játékosoknak javasolják, elég elrettentő. (azt a szintet soha nem érem el )Szóval a dilemma továbbra is adott...
-
DonCosta
tag
válasz Black_Sheep #209353 üzenetére
Kösz a tanácsot!
A T9-es szinttel abszolut egyetértek. Szeretek játszani a Skodával és az Emil II-vel is. Sőt az M103-at is megkedveltem, de sajnos a legénység az E5-be került és ott kallódik, mert T10 kicsit drága nekem.
Visszatérve a Char-ra pont azért gondolkodok rajta, mert mostanában egyre jobban élvezem a játékot a tárasokkal. Nem vagyok jó velük, de élvezem legalább (és néha adódik egy-egy kiemelkedően jó kör - magamhoz képest)
Sajnos a fejlődésem megrekedt 1000 WN8 körül és nem igazán mozdul előre. Így ha már abban nincs előre haladás elkezdtem kipróbálni más, eddig nem játszott stílusú járműveket, hogy legalább ebben legyen valami perspektíva. -
DonCosta
tag
válasz eddieke666 #209351 üzenetére
Valóban a Raven a legveszélyesebb az Arlequin-re (vagy hogy hívják a franciát).
Nekem az az elv, hogy ha feltűnik a rádió hatótávon belül bárki akkor irányt váltok és másik irányba haladok. Legalábbis a játék elején kötelezően, mert mindenki támad amint észrevesz, mindenki tudja, hogy 1v1-ben ő nyerne. -
DonCosta
tag
A Steel Hunter-ben a francia a legdurvább szerintem is. Eleinte azt gondoltam csak arra jó, hogy top 5 / top 3-ba kerüljek, de a végjátékban nincs esélye. De rájöttem, hogy a játék közepe táján kell aktivizálódni és folyamatosan az ejtőernyős csomagok közelébe olálkodni. Ha nincs senki, gyorsan lerabolni, ha meg ketten összeakadnak lőni őket és lelépni (esetleg kinyírni mindkettőt ha már elég erősek vagyunk). Végig a gyorsaságra fejleszteni + a legutolsó szinten a géppuskát megszerezve nagyon gyilkos jószág lesz. Anélkül lehet beletárazni az ellenfelekbe, hogy egyáltalán rádfordulna. A töltés idejére el kell valami mőgé bújni, majd ismét megjelenni.
Fontos, hogy nem csak bujkálni kell, hanem figyelni a térképen, ha két ellenfél egymásra talál gyorsan odamenni és sebezni mindkettőt (sebzésre jól gyűlik a tapasztalati pont).Apropó: a választható nyeremény tankokról van valami elemzés valahol? Az Amerikai heavy és a Francia med amelyek közül nem tudok dönteni, melyiket érdemes. Francia tankjaim nincsenek, de ha ez működne legénységet lehetne benne fejleszteni a BC-ágon? Amerikaiaknál az E5-ig megvagyok. Érdemes egy T9-es ide úgy ha pl a T34-es is megvan? Amúgy szeretem is ezeket, de még egy prém ide érdemes, jó a játék vele?
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz lacibacsi #157649 üzenetére
Nem igazán. Azt nem szoktam nézni, nem szeretem a konteós dolgokat, főleg nem a WOT-tal kapcsolatban. Ez a hétvégi akciókkal kapcsolatos cikk egyik (#48) hozzászólásában látható (előzményekkel együtt).
Nem a tudásotokat kérdőjelezem meg, hanem az érdekel, hogy valahogy ellenőrízhető-e ez, vagy mindenki csinálja valahogy, aztán kiderül egyszer, hogy másképp volt...?
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Nézem a hétvégi akciókat és elbizonytalanodtam egy dolgot illetően: most hogy is működik az álcafestés? Mind a három darabját rá kell tenni a tankra, hogy valóban megkapja az álca bónuszt, vagy minél több részét festem le a a tanknak annál több a bónusz? Esetleg elég csak a testet lefesteni? Volt erről valami írás, de valahogy nekem nem jött át a pontosan a szabály.
Megköszönném, ha leírná valaki érthetően.[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz h1mpi #156405 üzenetére
Nem vagyok jó referencia (mert jó játékos sem) de más nem válaszolt, ezért megírom a véleményem.
Én így használom kis torony/troll ágyú és lehet fun köröket menni vele. Ha rossz rng-d van lehet bosszankodni a pontatlan ágyú miatt, de máskor távolról is kiszed egy-egy puhább ellenfelet. Mi ha szakaszolunk a haverokkal, általában egy-két Jumbo körrel szoktuk befejezni a játékot. Nem kiszámítható, de szinte mindig élvezetes játszani vele. Nap végén, levezetésként, ha már nem akarsz/bírsz annyira koncentrálni sztem abszolút jó választás. -
DonCosta
tag
válasz kchryss #156332 üzenetére
Köszönöm a választ neked is. Valószínű az lesz, hogy elkezdek mindhárom 9-essel játszani intenzívebben, hogy kiderüljön melyik az ami jobban tetszik. (jelenleg egyikkel sem játszom sokat, inkább 6-7-8 tierben megyek) Így amelyik jobban megy az lesz T10-es először (amúgy is ki kell még fejleszteni, úgyhogy az még jópár csatát jelent).
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz Greentea #156313 üzenetére
Köszönöm a választ. Az igazság az, hogy a három ág 9-esei közül egyikkel sem megy túl jól, ezért is nem siettettem a 10-es megvételét. Talán az M103 és a wtauf amivel úgy-ahogy élvezetes a játék. De pl a Sturer Emilt imádtam amit mindenki lehúz. És a Borsig is tetszett. A heavy ágon a T29 kedvenc de a T34-et is szeretem. (T32 a kis átütés miatt kevésbé)
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Nem gyakran írok ide, többnyire csak olvasom a fórumot. Most lenne azonban egy kérdésem: az ünnepi díszítés során elért X-es szintért járó Tier 10-es tank kedvezményt melyik tankra használjam szerintetek a következők közül?
- T110E5
- Grille 15
- Jagdpanzer E100Ezeknek van reális esélye, hogy a közeljövőben meglegyen a szükséges XP a kifejlesztésükhöz. Ez lenne az első 10-es tankom (nem siettem el, több mint 10 ezer csatát játszottam már ).
Tudom hogy a 3 teljesen különböző játékstílust képvisel, de kíváncsi vagyok, mi az általános vélemény, melyik éri meg, melyik a leginkább játszható jelenleg?
-
DonCosta
tag
Nekem akkor jött személyreszabott ajánlat amikor egy hónapra szüneteltettem a játékot. Rögtön jött az ajánlat és nálam be is talált mert megvettem és játszok azóta is Persze nem tudom, hogy van-e összefüggés a kettő között...
galervin93 Nekem is jól jönne egy-egy ilyen videó kommentárral, hogy itt mi miért történik, mi a gondolatmenet stb. Néztem videókat meg próbálkoztam, de én sem voltam még a közelében sem a 4k spotnak. (végül az Arty-s küldetéssekkel lett meg a Stug IV)
Könnyű tankból Chaffe és T37 van te nagyon kutyaütő vagyok ezzel az osztállyal. Mással sem vagyok jó, de ezzel a többihez képest is siralmas. -
DonCosta
tag
válasz Zolee11 #131026 üzenetére
Elkeseredni azért nem kell. Nem vagyok jó játékos ráadásul nem is fejlődök gyorsan, de az a véleményem, hogy ha alapvetően tetszik a játék és kicsit olvasgatsz utána különböző (akár magyar) oldalakon, már párszáz csata után is lehet élvezni.
Többen felkapták a fejüket arra, az ötletedre, hogy a fizetős játékosoknak kedvez a játék. Ezt nem kell mellre szívni, de tudnod kell, hogy ez valóban nem így van és itt a fórumon bárki kap segítséget kivéve aki tanulási hajlandóság helyett ilyen-olyan konteókat gyárt.
Javaslom, hogy olvass el kezdőknek szóló leírásokat, nézz youtubeon oktató videókat és ezek alapján sok apró dolog lesz ami javítani fogja a játékodat és növelni a sikerélményt.(saját tapasztalatom szerint még sok ezer csata után is vannak olyan dolgok amik vagy nem jól vagy nem pontosan tud az ember és ha ezekre fény derül és tudatosan alkalmazom akkor javul a teljesítmény) -
DonCosta
tag
Tudtok abban segíteni, hol látom , hogy melyik csomagban mi várható/mi lehet benne? Eddig csak a fórumon olvastam, hogy ki mit "nyert" de ha vásárlásra kijelölök egyet még azt sem írja, hogy alap arany is van benne a díszeken kívül. (tudom hogy user error, ezért kérem a segítséget)
-
DonCosta
tag
válasz Papooo #121529 üzenetére
Ha már az új játékmód vs modok. Jactor modpack-el amint bezoomolt nézetbe (FPS) váltok akár Shift-el, akár görgővel, kifagy. Azaz megy a játék, csak olyan mintha kihúzták volna az egeret és a billentyűzetet Három próba után feladtam, annyit nem ér, hogy tönkretegyem a billenytűzetet...
-
DonCosta
tag
Nálam is volt hasonló. Csata közben átállított mindent, pl szinvak módot kikapcsolta nevek megjelentek tankok felett, stb. Én arra tippelek az lehetett a gond, hogy engedélyeztem hogy menet közben frissüljön a játék, ha jön valami patch, ne kelljen kivárni a letöltést. Szerintem menet közben lefrissült és ez volt a default beállítás. Egy újraindítás után minden oké volt.
-
DonCosta
tag
válasz Jolet #120587 üzenetére
A maraton teljesítésétől nagyon távol állok, mivel gyakorlatilag csak német meg amerikai vonalon vannak tankjaim. Nem is vagyok jó játékos, csak annyit szólnék hozzá, hogy nekem az jött be, hogy ha sebzés kell akkor minél magasabb tierű TD (pl JagTiger) ha meg kill akkor Tier 5-6. (ott speciel nekem a T67 amivel átlag körönkénti 2 kill hozható).
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz Plasticbomb #114886 üzenetére
ezek szerint eléggé kézre áll neked ez a járgány. (lehet ki kéne próbáljam. Nekem csak a JP II van meg bár ez is ki van fejlesztve)
-
DonCosta
tag
válasz Enzolord #114212 üzenetére
Nem mondom hogy ki kell szedni, de ha ide feljön egy jó átütésű pontos tank (akkor ha jól emlékszem a térképre) be tudja védeni a Cap-et.
Ha nincs az ellennél olyan könnyű gyors tank aki fel tud mászni érte, akkor őt onnan nem lehet kiszedni, tehát hiába jók az ellenfelek, hiába vannak esetleg létszámfölényben, legfeljebb döntetlenre hozzák a meccset.
Tudom ez extrém eset de eléggé bosszantana ha a másik oldalon tehetetlenül kellene nézzem.Persze az sem baj ha ilyen irányba mennek el a pályák és így hozzák a light tankokat helyzetbe. Ez tovább színesítheti a játékot. (és felértékelődhet az Arty szerepe is ha már felmászni nem tudunk érte)
-
DonCosta
tag
válasz wwenigma #113926 üzenetére
Jpanther és Jpanther II -vel sem volt bajom (bár a másik ág jobban bejött), csupán arra céloztam, hogy abszolut kezdőként nulla tapasztalattal a játékmenetre, pályákra vonatkozóan nem a német TD ágat a legjobb elkezdeni. (eleinte túl hamar haltam mert nem tudtam hogy hátul kellene maradni, utána csak campeltem mert megtudtam... Pl az amerikai heavy vagy szintén amerikai forgótornyos TD ág is könnyebben tanulható kezdőként (szerintem). Legalábbis most hogy azokkal is játszok ez a véleményem.
-
DonCosta
tag
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, holnaptól jön új Top of the tree?
Esetleg azt is, hogy áll a szavazás, melyik ág várható?Üdv: DonCosta
-
DonCosta
tag
Ahogy látom elég random, hogy milyen gépen hogy fut a WOT. Nekem egy A8-3850 AMD Llano-m van a maga beépített videokarijával és 4 GB 1800-as RAMmal. Minden alapon, semmi tuning.
A normál grafikán, 3d megjelenítés csúszka és a látótáv maxon, textúrák közepesen, egyéb minimumon 40-60 FPS között mozog. Igaz 1280*1024-ben mert ennyit tud a 19-es monitorom. De nincs akadás, nem esik vissza az FPS még artynál sem pedig a JacktorMODPack fent van.
Sokat nem kísérleteztem, mi lenne az amit még vállalható kompromisszummal ki lehetne hozni belőle, de így stabil és számomra élvezhető.
Van olyan kollégám akinek az Inteles gépe nagyságrendekkel jobb + NVidia diszkrét kártya+ 3* ennyi RAM és a 9.0 óta nem tud játszani vele mert folyton kifagy. Eddig nála minden maxon futott.
Megértem, hogy sokan bosszankodnak akinél nem megy, de nem igaz, hogy erőmű kell a futtatáshoz, az viszont igen, hogy elég kiszámíthatatlan, hogy mitől függ a teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz sequator #35193 üzenetére
Még nagyon kezdő vagyok, a Stug után ez a második Tier 5-ösöm (eddigi csúcsgépem). Ránézésre és a paraméterei alapján nem igazán volt szimpatikus, csak azért vettem meg, mert a Nashornt, meg a továbbiakat akartam. Éppen ezért volt kellemes a meglepetés.
Élvezem vele a játékot. Külön tetszik, hogy sokszor gyorsabb vagyok mint a light tankok.
Azt néztem, hogy nagy mérete ellenére álcahálóval egész jól rejtőzködik, még ha lövök akkor is. Csak ne mozduljon közbenZeratul: a Flak 8.8-al kapcsolatos válaszod arra vonatkozott, hogy nincs negatív kitéríthetőség mert légvédelmi ágyú, vagy, hogy azt kell felrakni rá? (bocs, nem igazán mondanak még ezek az alkatrész nevek semmit nekem). Örülök ha néhány tankot már felismerek.
-
DonCosta
tag
válasz Drenadar #35185 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint te a középső löveggel használod? Valamelyik lövegnek van negatív kitéríthetősége (lefele tud lőni)? Az alapnál elég bosszantó, hogy a legkisebb bucka esetén is lehetetlen becélozni az ellent, mert az eget látni csak
Nálam ezen a TD-n a töltés gyorsító, a csigaszem és az álcaháló van. Te miket raktál rá/mit javasolsz? -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem meg a kimondhatatlan nevű: Pz.Sfl. IVc TD-t. (van valami egyszerűbb neve ahogy emlegetni lehet?) Nekem sokkal jobban fekszik mint a Stug. Tetszik, hogy gyors, jól mozog és sűrűn lehet vele lődözni. Nézegettem az összehasonlításban a különböző lövegeket és az a kérdés merült fel bennem, hogy melyikkel érdemes használni? A számok alapján átütésben a nagy löveg vagy az alap ami szóba jöhet, viszont a percenkénti sebzésnél az alap messze jobb a másik kettőnél.
Jelenleg a középső löveget fejlesztettem ki, de nem tudom érdemes-e azt rárakni? Kinek mi a tapasztalata? -
DonCosta
tag
válasz AVarice #28862 üzenetére
Értem a csapat szempontjából oké, hogy spottol, de aki benne ül mit csináljon? Ezt nem kötekedésnek szánom, hanem kíváncsi vagyok rá, hogy nekem hogy kéne mozogni egy T1-ben a T8-asok közt? előremegy a pálya feléig és beül egy bokorba, vagy hogy lehet jól spotolni amikor lassu vagy és annyira gyenge, hogy ha neked jön az ellen már attól szétesel. Tapasztalatokat véleményeket várok. Ha megérteném szívesen kipróbálnám. (egy T2-es-ben talán még látok is fantáziát, hogy tud viszonylag gyors lenni)
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz Bingisz #28857 üzenetére
Bocs a kérdésért, még elég kezdő vagyok és ezt a 7vs7 játékot meg pláne nem ismerem. Miért jó egy T1-esnek bemenni a 8-asok közé játszani? A többit értem, hogy talán ez a legoptimálisabb, de annak aki T1-ben ül mi lesz az élmény benne, vagy hogy kell játszon? Azok még lassúak is, nem elég hogy papírból vannak. Lövésnek meg gyakorlatilag nincs értelme.
-
DonCosta
tag
válasz Bad Pritt #23776 üzenetére
Van valami ismert BUG? Nem tudom ugyan az-e mint amit én tapasztaltam, de nekem tegnap a Hetzerrel volt bajom: nem tudtam betölteni a trollgun-ba a HE lőszert. Azt hittem a billentyűzet rossz, át is konfiguráltam de semmi. Aztán 2-3 csata után "megjavult" de elég kellemetlen.
-
DonCosta
tag
válasz nyunyu #15854 üzenetére
Szia!
Hálás köszönet!
Otthon kipróbálom amit javasoltál (most melóból írok). XVM azért nincs telepítve,mert amikor feltettem pont az rontotta el a színtévesztő beállítást ezért leszedtem. Most látom, hogy nem ezen múlik, úgyhogy ha sikerül megoldani ezt a problémát azt is felrakom.
Kösz még egyszer! -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a WOT-ban (kb 350 csatán vagyok túl) Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Van egy kisebb mértékű színtévesztésem ezért a játékban a színvak mód beállítást használom, mert így könnyebben észreveszem a kis térképen megjelenő ellenséges pöttyöket (piros helyett kékes-lilás színben mutatja az ellenfeleket).
Feltettem a DarkOrff Mod Pack-ot. tetszik, jól műxik, csak az a baj vele, hogy elrontja a "szinvak mód" beállítását a játéknak.
Kérdés: tudja valaki, hogy melyik fájl , esetleg azon belül melyik érték az ami fixen pirosra teszi az ellenfelet ebben a mod-ban? Nagyon hálás lennék érte, mert amúgy nagyon hasznos a mod, de így többet árt mint használ, mert folyton a térképet kell lessem, nehogy "összeütközzek" az ellenféllel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest