-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Barret001 #182885 üzenetére
Egy harckocsival 1000 (vagy 500), én mondjuk 2000 csatával két ágat tudtam tier7-re húzni, és már szántam a 250m látótávosokat, amikor 445m marder3-mal öltem őket az új ágon.
Aki a 20. Tier3 harckocsit húzza ki, az már nem kezdő, ott pedig 5 győztes csata a következő tank sok esetben, szóval akár 1000 csata is lehetne, de legyen overall 2500 akkor (2500-nál már silvert gyűjtöttem a tiger2-re) az nem kezdő szint.
Gondolom az lenne a cél, hogy természetes módon / sikerélményekkel övezve fejlődjenek a kezdők tier 5-6-ra. Tier 6-ra már magától is rájön, hogy van gyengepont, glacis plate, kupola, illetve bokor mechanika. Tier 4-re, 200 csatával még nem biztos
-
kchryss
veterán
válasz
Barret001 #182861 üzenetére
Túl sokat gondolsz a legénységről. Persze ad egy kis előnyt, de nem olyan nagyot mint amennyit belelátsz. Azt egyébként nem értem, hogy nincs még normális legénységed mikor agyba főbe osztogatja a wg a női legénységet illetve pont a múltkor írtuk, hogy rengeteg a bónusz xp amivel pár nap alatt egész skillsorokat lehet kihúzni könnyedén.
-
kchryss
veterán
válasz
Barret001 #182858 üzenetére
Ha balanszolva lennének a tankok kis szinten akkor nem járnának le annyian pedózni oda. Nem a 4-5 skilles legénység miatt és nem is a játéktudásuk miatt tudják levadászni az újoncokat hanem azért mert jellemzően olyan tankban ülnek aminek az adott szinten semmi keresnivalója. A 2-es, 3-as, 4-es tankok 90%-a teljesen használhatatlan a maradék 10% ellen, na ez a probléma. Éppen ezért én meg is értem ha valaki újoncként gyorsan a magasabb tier-be megy, mert alsóbb szinteken nem lehet semmit tanulni. Mit tudsz abból tanulni, hogy vannak olyan veled egy szintű tankok akiket sebezni sem tudsz míg ők 1-2 lövésből megölnek? Ráadásul a kis tankok nagy része olyan pontatlan, hogy a holdat sem találnák el 10 méterről, hp-juk meg annyi van, hogy ha rondán nézel rájuk már meg is haltak. Na ezt kellett volna inkább rendbe rakniuk.
Én évek óta alig játszom ezekben az alacsony tierekben, de például ruszki szerverre csináltam acc-ot ott muszáj volt játszanom kicsit, illetve ha nagy legénységi szorzó van akkor néha megpörgetek pár 2-es, 3-as prém tankot, de ilyenkor mindig elborzadok hogy mi van azon a szinten. Régebben én is azt tanácsoltam az újoncoknak, hogy toljanak le sok csatát alacsony szinten, de a mostani állapotban ezt hülyeségnek tartom. Jobban járnál te is ha minimum 5-ös de inkább 6-os tankokkal tanulnád a dolgokat, ott már van hp, ott már el vannak különítve a szerepkörök, kevés az op tank a szinten és az a kevés sem annyival jobb, hogy ne lenne ellene esélyed.
-
-
e-newsee
addikt
válasz
Barret001 #182791 üzenetére
Pont így jártam évekkel ezelőtt én is a KV-1-el. Ment két tárnyi kört körülöttem, sebzett rajtam huszonpárat talán, mert pár lövés valami oknál fogva beütött. Aztán megvártam, míg egy körben beér elém, és elküldtem aludni. Akkor még a nagy löveget próbálgattam, szóval...
-
jano_77
nagyúr
válasz
Barret001 #182743 üzenetére
Nem ment sehová, mert végig farkas szemeztünk egymással - dombharcoltunk.
Sajnos a Kranvagen-nek nem tudtam semmivel sebezni a tornyát, így nem okoztam Neki a spot-on kívül semmi mást. Viszont a többiek lebontották. Mondjuk meglepődtem, hogy heavyvel nem a városba ment be Highway-en, hanem a T57 HT-el együtt a medes sarok felé jöttek.Amúgy tegnap a Cent AX el volt átkozva nálam, mert 5 csatát mentem és csak pont ezt a gyatra szart sikerült nyerni, hiába sikerült a másik 4 sokkal jobban.
(#182746) e-newsee: ez logikusnak hangzik, simán lehetséges.
-
Viktoár
addikt
-
galervin93
addikt
válasz
Barret001 #182689 üzenetére
Múltkori akcióban pár rozéfröccs hukk után megvettem a már évek óta kifejlesztett 9-es németet hukk, mondom akkor sok kihagyás után kipróbálom a gyík-módot hukk. Pár napja beléptem, mondom ez meg mi a tök itt a garázsban??? Egy karika nem sok, annyit nem mentem vele, el is adtam gyorsan.
Hát ennyi artyzás jutott nekem, pár évig újra elég is lesz.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Barret001 #182641 üzenetére
2 hónapja tart, és azóta 1 nap sem volt amikor 50% fölött zártam volna a napot. Játszok olyan tankkal ami már fullos 3-4 skilles legénységgel, és olyannal is ami full alap Pl skoda, na ott ugye nem szerzem szatyorral a wn8 at. De attól még nonszensz, hogy sosem lehet nyerni. Ma pl mind az 5 csatámban low tier voltam, ennyit az új mm ről is.
-
Viktoár
addikt
válasz
Barret001 #182523 üzenetére
Nah ez tényleg érdekes.
Az asszony acc-ján így néz ki a dolog.
Nem tudom miért írja ezt így inkább megnéztem a tanks.gg -n és a két löveg szinte teljesen ugyanaz.
A T-34-en 57mm ZiS-4, míg a Kv1-en 57mm project 413 a löveg neve.
Egy hajszállal jobb a löveg kezelhetősége a kv1-en. Ezek a "rejtett" érdekességek engem tök feldobnak.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Barret001 #182459 üzenetére
most kaptam 14 napra meg a lengyel nyolcas prém nehéz tankot....
azt hittem szívni fogok vele, hát kellemesen csalódtam az ágyújában...nagyon jól lehet vele sebezni és teszem hozzá goldot nem használtam.. a tornya is jól pattint....pedig féltem a kis penes ágyútól, de remekül vizsgázott...
De gondolom holnap szarrá lőnek majd(#182460) Barret001
igen , ez érthető....ilyenkor sebezni se lehet igazából..szóval...
nem tudunk mit tenni ellene -
-
jano_77
nagyúr
válasz
Barret001 #182393 üzenetére
Ma én voltam a jó oldalán a brének ezek szerint, mert 20/17 győzelem és sikerült egy egészen izgalmas csatát menni MINES térképen a kis AMX 1357 GF-el, amire meg is kaptam az ÁSZT!
Mondjuk minden nagyképűség nélkül rá is szolgáltam, hiszen tier9-ben top sebző lettem és a T49 és TS-5-el hármasban lehoztuk a csatát, már-már vesztett helyzetből. Sok pénzt nem tettem volna fel rá, hogy nyerünk, mikor már csak 3 maradtunk. -
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #182376 üzenetére
Ezt nézd meg és kábé megérted, hogy hogy máködik a rendszer a WOT-ban. Persze ez csak kézikönyv és van még a Csodák könyve is ezen felül...magyarul amikor valami nem úgy működik, ahogy Te gondolod és akkor is látnak amikor Te azt hiszed nem fognak és ez igaz fordítva is.
-
popey37
addikt
válasz
Barret001 #182376 üzenetére
igy van, max 445 méterről veszed észre az ellent ha gyenge az álcája, ez az elméleti látótávolság. persze nem fogod észrevenni 445-ről, mert álca skill meg a tank alap álcaértéke miatt kevesebb.
ha viszont a max látótávod 500 méter, akkor nagyobb a valószínüsége, hogy előbb spottolod, de akkor is csak 445 méteren lesz látható.
pl. egy jó spottertankot 445m látótávval mondjuk 300 méterről látod meg, ha 500m a látótávod akkor sokkal előbb.de majd jön valaki aki jobban ért hozzá és jobban elmagyarázza.
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Barret001 #181975 üzenetére
[link] ha érdekel, hogy pontosan hogy működik a wn8 számítása.A posztot író játékosnak az E50M-en a WN8-nak a 3/4-e sebzésből és az ebből következő killekből származik. Több egyéb másból is összeáll, de nagyrészt valóban igaz, hogy WN8 húzás szempontjából a legtöbb sebbzés kiosztása a legcélszerűbb.
-
e-newsee
addikt
válasz
Barret001 #181734 üzenetére
Na amúgy erre hoznék egy szabályt, hogy bizonyos mennyiségű HP alatt ne hagyjon a tankon semmit, hanem pusztuljon. Ha kiszámolta, hogy mennyit sebez a lövés, akkor nézze meg, mennyi HP maradna a tankon. Ha az kevesebb, mint 1-2% (az még egy Mausnál is csak 30-60), akkor adja meg, és lődd ki. Ez alól maximum az lehetne a kivétel, ha megkaptad a +25%-ot, és úgy menne be a limit alá. Kevés annál idegesítőbb dolog van, mit amikor egy tank HP-ja kevesebb, mint a te alfa sebzésed, de kapsz egy low roll-t, és marad rajta 2hp. Aztán persze ő meg kilő, adott esetben ezzel mentve meg a csatát.
-
-
kchryss
veterán
válasz
Barret001 #181461 üzenetére
Az hogy mennyire jó játékos nem ebből a replay-ből fog kiderülni. A végén ahogy forgatta a tankot az tényleg szép okos játék volt, de a csata 90%-a arról szólt, hogy egy olyan tankban ül ami ebben a leosztásban a többi tank számára szinte sebezhetetlen. Ha valamelyik Tiger(P)-ben ült volna akkor valószínűleg nem hozza le a csatát.
-
ooloo
őstag
válasz
Barret001 #179137 üzenetére
Az a Grille , amit én hajtok nem trollkodik .... pedig tehetné .
Mellel levesz minden lövést ...
h1mpi : Én csak prémium lőszerrel tömöm , de hasztalan . Még szerencse , hogy kredit rogyásig ...
kchryss : Így már érthető ..... nyilván a visszajátszáson is azt fogod látni , amit felvázoltál . De kétségtelen ... a WG keze van a dologban .
-
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
Barret001 #178433 üzenetére
TDP ide vagy oda, de ahogy haladunk felfele a kártyákat nézve, azért azt látni, hogy szépen nő az a fogyasztás majd minden esetben, valamit valamiért. Ezeknél én ilyenkor már inkább a normális hűtést nézem, mert de szépen tud melegedni az a VRM is például.
Na de hogy ne legyek annyira off.
Túljutottam a hatos olaszon. Végére használtam boostert inkább. Voltak szebb pillanatok vele, de nagyon befolyásolni a csatákat vele a lassúság miatt nem lehetett. Igazából ezekkel ez a legnagyobb bajom, a sebesség.
Mentem egy kört a hetessel is. Na ez sem lesz a kedvencem. De a frontlinra ki akarom húzni a panterát és azt ott grindelni.(#178437) jimmy74 Nem sokáig volt hirdetve ahogy nézem
-
ooloo
őstag
válasz
Barret001 #178006 üzenetére
Most , hogy mondod ...
Ezért szeretem a X es Svéd TD-t is . A Type 5 Heavy bőrén úgy megy át ( akár szemből is ) az Strv 103B lőszere , mint forró kés a vajon .
A balga azt hiszi , hogy bombabiztos bunkerben van , és nincs más dolga mint leprüszkölni a csapattársak HP készletét .
-
Warton
őstag
válasz
Barret001 #177832 üzenetére
Mi az hogy top tier kiosztást fog ki?
Nem lát tier5-öt soha. Azaz mindig top tier! A kérdés csak annyi, hogy 5/10-es leosztást kap vagy 15-öst.(A3/5/7 nem i játszik ezen a szinten asszem.) Amúgy meg két és fél ellensége van csak:
Hetzer
Matilda
és a fél a ValentineII, ami okozhat gondot, de közel sem annyit, mint a fenti kettő, még talán a francia prém FCM, de az meg ritka. Az összes többi tank puding, esélyük sincs.A B2 pedig nem ellenfél saját magának, mert gold és torony, aztán akire rámosolyog az RNG istenség az nyer.
-
dvids
aktív tag
válasz
Barret001 #177675 üzenetére
Nem olyan nagy elhajlás ez, egyébként meg nem szabad leragadni. A játék addig marad érdekes, amíg kerülnek bele újdonságok. Persze nem mindegy hogy mi és hogyan megvalósítva, de legyenek új mechanizmusok, amik más játékélményt jelentenek. (mondanám az új mapokat is, de azok nem sültek el általában túl jól)
-
zseko
veterán
válasz
Barret001 #177548 üzenetére
Annyiból nem hiszem hogy megúsznám
képszerkesztők, videoszerkesztők, audio/zeneszerkesztők, OBS, 3Dtervező... Inkább nem játszom vele
Az összes egyéb program, steames online játékok mennek, csak ez nem, ennyit nem ér meg ez a játék
Majd ha már valóban újra kell tennem a gépem akkor visszatérek rá. Azért köszi.(#177549) kchryss gondoltam rá, hogy az ő gépén bejelentkezek a játékba az én accommal, ha fut, akkor az én gépemben van a hiba. Egyébként arra gondolok, hogy nem a hálózatban van a hiba - mivel ugyanarra a routerre vagyunk bedugva mindketten, így max a kábel lehet rossz, de viszont minden más egyéb online cucc, játék működik - hanem a win10-emben.
-
Papooo
senior tag
válasz
Barret001 #177488 üzenetére
Nálam a stat helyett a szórakozás a lényeg.
Néha rágörcsölök, úgy érzem, hogy szopat a játék folyamatos bukó, és a végén nézek, hogy 55% wr és 2k wn8.
Persze van az ellentéte is: Jól szórakozom, izgalmas csatákat megyek, és összehozok 30% wrt 1k wn8cal.
Bőven 50k csata fölöt már nem éri meg a statra görcsölnöm, mert nagyon stathuszárkodnom kellene a statjaim javításához. -
kchryss
veterán
válasz
Barret001 #177454 üzenetére
Igen pontosan így van. A wn8-ba nem számít bele a spot. Ha spotolsz 10e-et malinovkán, de nem lősz semmit, gyakorlatilag megnyered a csatát a csapatnak, mégis közel 0 lesz a wn8.
Ezt viszont ellensúlyozza az, hogy a lightok kevés sebzésre is sok wn8-at kapnak, pont mint ami h1mpi-nél is látszik a T49-nél.Xp-be és ász-ba beleszámít a spot. A wn8-at meg le kell tojni.
-
peterson79
őstag
válasz
Barret001 #177402 üzenetére
Csúnyának csúnya, de ha ez kell?
Egyébként megyek a T-100lt-ért, ezért játszom vele sokat most. Próbáltam franciával és amerikai light-al is, de ezzel adta be.
Jaaaj, egyébként fél órával előtte sírtam egyet (majdnem szó szerint
), mert Himmelsdorfon is majdnem megvolt. Tudod mi hiányzott? 39 HP-ról kellett volna kiszedni egy arty-t...lőttem rá 2-őt és ennyi maradt neki, úgy, hogy közben AMX M4 51-et pattintottam valahogy..csak egy szemét A-43-as hátulról megcsapott, amúgy simán meg lett volna. kb 1,2 mp hiányzott ahhoz, hogy betöltsön az ágyú és szétlőjem a szemét artyját...
Nekem tegnap kurvajó köreim voltak. Megértem azt a kollégát is aki rédzselt tegnap egy jót, de ilyen minden másnap van, legalábbis nálam. Emiatt nem kell feladni olyan könnyen. Szerintem most sokkal játszhatóbb a játék, mint évekkel ezelőtt, de lehet csak azért érzem így, mert egyre jobbak a tankjaim is, meg úgy unblokk a tudásom. Mondjuk nekem is volt jó pár év szünet, azokról az évekről nem tudok nyilatkozni, lehet akkor még jobb volt és most a szar
Persze, volna mit finomítani, de nem muszáj játszani sem vele. Nekem se sok van már amivel tudok vagy inkább amivel van is kedvem játszani, de ez a játék most valahogy mindig bevonz, minden nap.Aztán lehet csak fél óra és látom, hogy ma nem adja, akkor kilépek és kész. ez van... -
Papooo
senior tag
válasz
Barret001 #177362 üzenetére
Már nincs új ág. Egyedül ahova tehetném az a nyolcas német arty (a gw panthert megtartottam), de nincs hozzá idegzetem. Minden más vonalat vagy végigvittem, vagy folyamatban van.
Az s-51 vonalba csak azért kezdtem, hogy csökkentsem a szovjet legényeim munkanélküliségét. -
ooloo
őstag
válasz
Barret001 #177327 üzenetére
Lehet , hogy félreértettél .... az elrontást arra értettem , hogy kilövöm , felderítem , láncolom . Arra , hogy kivonom a "forgalomból" .
A 3 perces csaták , a 2-15 - ös csaták sem ritkák egész IX. szintig . A X. - ben kemping van általában .
Ja ... én is ránézek egy - két ellenfél statisztikájára . Azt vettem észre , hogy mostanában divat lett nullázni a statisztikát . Szerintem felesleges . Ügyesebb lesz tőle ? Nem ! Akkor meg minek .. kit akar becsapni ? Magát vagy másokat ?
-
lacibacsi
addikt
-
Barret001
addikt
válasz
Barret001 #177284 üzenetére
Következő[Ezekkel van tele] meccs Tier4 szintén.......
-
ooloo
őstag
-
válasz
Barret001 #177103 üzenetére
Ötezer játékkal még kezdőnek számítasz. Amúgy én nem engedném a több tízezer csatás játékosokat low tier-be csak úgy, mert pont ezek azok akik elveszik a kezdők kedvét a játéktól azzal, hogy letolnak sokszor több ezer csatát OP tankokkal, kimaxolt legénységgel, és jó felszereléssel low tierben.
-
zodo
nagyúr
válasz
Barret001 #176696 üzenetére
Ne gyertek már folyton a sebzéssel ha ászról beszéltek!
Igaz hogy a sebzés hozzájárulás is közelebb visz az ászhoz de .... xp-re kapod a Master jelvényt."wotwiki"
Mastery Badge - Ace Tanker
Earn more experience in a single battle than the average highest experience of 99% of all players in the same tank within the last seven days. -
sequator
senior tag
válasz
Barret001 #176294 üzenetére
A korábbi eventekből (halloween, foci EB/VB, stb) kapott legényekkel a a WG túltöltheti a barakkodat. Tehát ha van pl 120 helyed és mind tele van, az event vége után az ajándék legényekkel 120-nál több legény is lehet a barakkban. Ilyenkor ha kiveszel legényeket a barakkból, akkor nem lesz üres helyed, amíg több legény van a barakkban, mint ahány hely van.
sautia
-
Dr.Én
veterán
válasz
Barret001 #176434 üzenetére
na igen, pár nap mikor minden betalál, át gázolsz mindenen....
majd jön a másik oldala...amikor se páncél, se sebzés...csak kritikus találat egy papír tankon....
szóval ez idegőrlő tud lenni nagyon sajnos...Tegnap volt két alkalommal is olyan szitum hogy az arty mögé kerültem pár méterre és az első lövésem csak kritikus találat volt
telibe vertem a láncot rajta hála az RNG-nek -
Chris0321
veterán
válasz
Barret001 #176219 üzenetére
Tudom egy napos hozzászólás de nem láttam rá választ. Nekem is fenn van a safeshot és működik is de ha klikkelsz és közben fut át előtted valaki aki nincs a célkereszted előtt mikor megpróbálsz lőni de mire elindul a lövedék beé eléd sebzed hiába van fenn a mod. Én is jártam már így sajnos.
-
zodo
nagyúr
válasz
Barret001 #176298 üzenetére
Sokáig így voltam én is de rájöttem hogy ugyanott vagyok ha át kell képezni mintha venném őket.
Mondjuk én 99% aranyért ültetek be vagy át.Más:
P.43 bis letudva.
50 csata kellett a full tankhoz és P.43 ter-hez persze tartalékokkal és az alap 100%-os legénység csak 93% első képességig jutott.
Cannone da 90/42 löveggel mentem végül de igen random mód működik mert van hogy 300 méterre pár pixelt eltalál de van hogy 100 méterről 2x mellé lő az arty-nak és ugyanez lesz a ter-en is de abban bízom hogy mozgékonyabb lesz mint a bis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest