- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Még nem, de amint megvan, írok. Biztató, hogy a kommentek alapján 5*-os a supportja is!
Nem tudom maga a WP mit szeretne elérni és hogyan szeretné támogatni a felhasználókat az új verzióval, de félek, hogy az nem lesz meg 25-ig és nem tesz majd eleget minden kívánalomnak.. -
spiritex
veterán
Nem az számít, hogy az embereknek mik az elvárásai, hanem az, hogy a törvénynek mik. Persze jók ezek is valamire, de nem elegek, mert ez csak a cookie rész. Az is kérdés, hogy az első plugin vajon betölt-e cookie-t a beleegyezés előtt vagy sem, mert nem szaba neki, és ezt nem látom, hogy így lenne. Ott van még egy csomó egyéb kívánalom is, pl. a tárolt adatok lekérésére, elfeledtetésére stb. való jog. Az adatok titkosított formában történő tárolása, stb.
-
The DJ
addikt
Elég vicces azért ez a rendelkezés, tekintve, hogy lassan életbe lép és minden EU-s weboldalnak meg kellene felelnie ennek, de még a mai napig nincsenek normálisan pontokba szedve, konkrétan leírva és megfogalmazva, hogy pontosan milyen új funkciókat és hogyan kellene integrálni a weboldalba. Egyelőre csak ilyen homályos megfogalmazások léteznek, ezek közül jó néhány szinte megvalósíthatatlannak tűnik per pillanat és napi szinten látom a kétségbeesett vállalkozókat és cégtulajdonosokat, akik próbálják megérteni és megoldani a problémát, de csak kérdéseik vannak, válaszokat senki sem tud adni. Elég elkeserítő.
Egyébként itthon elvileg a NAIH fogja végezni az ellenőrzéseket és a büntetéseket is, de ez is csak nemrég derült ki, szóval eddig ők se nagyon tudtak róla
Igazi őskáosz és egy túlbonyolított butaság lett ez a GDPR. Értem az elvet mögötte, de a megvalósítás szokás szerint elcsúszott.
-
The DJ
addikt
Lehet, hogy igazad van, talán egyszer használtam regisztráció nélkül fejlesztés idejére, de az se ma volt már. Viszont ha csak letölteni nem engedi ilyenkor a beépített módszerrel, akkor ki kell másolni egy aktivált oldalról magát a page buildert mappástól, betenni a pluginek közé és aktiválni, menni fog
-
The DJ
addikt
Használhatod gond nélkül aktiválás/regisztráció nélkül is az Avadát a fejlesztés idejére, annyi csak, hogy addig nem fogod tudni ugye automatikusan frissíteni (patchelni) és ha jól emlékszem a beépített demo-k is csak regisztráció után állíthatók vissza egy kattintással, de maga a sablon teljes egészében működőképes és nem nézi a domaint, sem azt, hogy hány helyen használod ugyanazt a letöltött verziót. Természetesen úgy etikus, ha egy licensz egy domainhez kerül csak felhasználásra és a végén aktiválod is, de enélkül sem lesz galiba amíg a fejlesztés folyik. Probléma csak akkor lehet, ha szükséges mondjuk a demo-k importálása és azt nem fogja engedni aktiválás nélkül.
-
The DJ
addikt
A Divi is szuper, mind a kettővel dolgoztam már, nehéz lenne kiválasztanom, hogy melyiket is kedvelem jobban. Az biztos, hogy egyikkel se lehet mellényúlni, alaposan átgondolt és prémium sablonok, szinte minden helyzetre.
Megvettem ismét az Avadát, nincs szükségem rá jelenleg, de ezért az árért kihagyhatatlan volt a licensz
-
The DJ
addikt
Ezt érdemes lehet kipróbálni, reszponzív, jó értékelései vannak és jól testre lehet szabni: [link]
De én kedvelem és sokszor használom a NextGen Gallery-t is: [link] Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb galéria bővítmény.
(#4664) hummel: Ezeket lenne érdemes átnézni első körben: [link] & [link]
(#4665) topjoyy: Valamiért nem sikerült telepítenie a VirtualBoxot. Ha ismételt próbálkozás után is ez a helyzet, akkor megpróbálnám kézzel telepíteni a VirtualBoxot külön, aztán utána ismét mehet a Local telepítése.
(#4666) Met: A margók minden esetben az aktuális sablon függvényei, az ottani style.css határozza meg a méretüket, tehát ezt minden esetben másutt és máshogyan kell testre szabni.
(#4667) qqzs: Beállítások / Olvasás --> "Megtiltjuk a keresőmotoroknak, hogy bejárják az oldalunkat." elé pipa, majd mentés.
-
hummel
csendes tag
Ha azt rendbe teszed a YSlow is feljebb megy
Ezzel meg tudod oldani, ha a képek miatt reklamál.
Másik lehetőség pl. W3TC és beállítani a szerveren egy cdn-t. cdn.tedomainneved.com
Cpanelen felveszel egy aldomain-t (cdn.tedomainneved.com) és beállítod pl. a W3TC-ben is.A részletes leírás GOOGLE
Mivel nem látható, hogy milyen fájlok (js, img ...stb) érintettek, ennél többet nem tudok segíteni.
Vagy add meg a domain-t, vagy készíts olyan képernyőképet, amin nyitva van az érintett rész is. -
hummel
csendes tag
Ha nem is 100%-ra de 95% - 99% közöttre fel tudod húzni a YSlow értékét. Persze kérdés, hogy milyen fájlok azok, amik nem cdn-ről töltődnek nálad.
Az "Use cookie-free domains" problémát egyébként a legegyszerűbb pl a cloudinary pluginnal tudod képek esetén javítani + akár mehet a Cloudflare is egyszerre.
-
The DJ
addikt
Tapasztalataim szerint szinte sosem ad 100%-od a Yslow CDN tesztje, mert mindig lesz olyan script, ami külső szerverről töltődik be és nem egy általuk elfogadott CDN-ről. Plusz jártam már úgy is, hogy mindent CDN-ről húztunk be, de nem érzékelte egyáltalán az Yslow teszt és le is pontozta emiatt. Véleményem szerint nem kell törődni vele, főleg ha tudod, hogy van aktív CDN és működik is (pl. Cloudflare). Mindig lesz olyan plugin, ami külső szerverről tölt majd be erőforrásokat.
-
sz.j
nagyúr
Közben rákerestem a neten, lassan kezd "tisztulni a köd", de azér jól jönne egy kis infó.
-
gboszi
senior tag
Ird be az elejére ezt.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} !^443$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>szeritem a többit hagyd ugy ahogy van. s nézd meg inkognitóból. Ezt most én egy az egyben az enyémből van kimásolva. A kód annyit tesz, hogy minden http kérést átirányit https-re. Elvileg ennek működni kell.
Az emlitett pluginek nekem nincsenek fent. -
The DJ
addikt
Az én személyes tapasztalatom szerint a support teljes mértékben korrekt és hatékony, viszont csak ketten vannak és a megrendeléseik ugrásszerűen növekedtek az utóbbi időben, mivel a Swift tényleg működik és a legjobb sebesség optimalizáló bővítmény a piacon. Aztán emellé még ott van a Fevr sablon is, ami szintén igen népszerű themeforesten, tehát több, mint valószínű, hogy naponta rengeteg hibajegyet és megkeresést kapnak és mindezek mellett kell még dolgozni járni, aludni, kikapcsolódni, családi életet élni és egyéb hétköznapi dolgokat is végezni. Arról nem is beszélve, hogy fejleszteni kell a plugint, javítani a hibákat, stb. Szóval valószínűleg ennek tudható be a megnövekedett várakozási idő.
Amikor nekem voltak problémáim kértek hozzáférést és javították az összeset pár órán belül, a kérdéseimre pedig mindig kielégítő választ kaptam. Nem tagadom, volt, hogy nekem is kellett várni 1-2 napot egy reakcióra, de ez Facebookon történt és utána mindig elégedetten "távoztam".
Lehetséges, hogy náluk is be lehetne vezetni a "priority support"-ot vagy lehetne még felvenni egy direkte supportos kollégát, de amikor valamit saját magas fejlesztesz és ismered betűről betűre a kódot, akkor más sosem fogja tudni úgy megfejteni az ezzel kapcsolatos gondokat, mint maga a fejlesztő. Szóval nem egyszerű ez sajnos.
-
sz.j
nagyúr
Nem tudom határozottan kijelenteni, de feltételezhető, hogy a január 22-i több mint 56%-os csökkenés oka is a Swift-ben keresendő, mert a kulcsszavaink Google helyezése változatlan, azaz nem egy esetleges hátrasorolás/büntetés következménye.
-
The DJ
addikt
Fura, ilyet se láttam még. Ha az egyik szabály működik, akkor a másiknak is kellene. De a support biztos kibogozza majd
Ideiglenesen azt lehetne meglépni, hogy kimásolni a .htaccess-ből a W3TC által generált gzip szabályokat, visszakapcsolni a Swiftet, kikapcsolni benne a gzipet és betenni kézzel a .htaccess-be a kimásolt W3TC sorokat. Így elviekben lenne gzip és menne minden a Swift mellett is. De persze ez nem végső megoldás, csak a probléma áthidalása. Ideális esetben mennie kellene a Swift által berakott szabálynak is.
-
The DJ
addikt
Akkor neked elviekben nincs teendőd, amint kipipálod beteszi a működéshez szükséges szabályokat a .htaccess-be, ez pedig eddig nálam mindig ment is ahogy kell. Tehát továbbra is gyanús, hogy a tárhely terén nem oké valami.
Ez benn van a .htaccess-ben?
# ------------------------------------------------------------------------------
# | Compression |
# ------------------------------------------------------------------------------
<IfModule mod_deflate.c>
# Force compression for mangled headers.
# http://developer.yahoo.com/blogs/ydn/posts/2010/12/pushing-beyond-gzipping
<IfModule mod_setenvif.c>
<IfModule mod_headers.c>
SetEnvIfNoCase ^(Accept-EncodXng|X-cept-Encoding|X{15}|~{15}|-{15})$ ^((gzip|deflate)\s*,?\s*)+|[X~-]{4,13}$ HAVE_Accept-Encoding
RequestHeader append Accept-Encoding "gzip,deflate" env=HAVE_Accept-Encoding
</IfModule>
</IfModule>
# Compress all output labeled with one of the following MIME-types
# (for Apache versions below 2.3.7, you don't need to enable `mod_filter`
# and can remove the `<IfModule mod_filter.c>` and `</IfModule>` lines
# as `AddOutputFilterByType` is still in the core directives).
<IfModule mod_filter.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE "application/atom+xml" \
"application/javascript" \
"application/json" \
"application/ld+json" \
"application/manifest+json" \
"application/rdf+xml" \
"application/rss+xml" \
"application/schema+json" \
"application/vnd.geo+json" \
"application/vnd.ms-fontobject" \
"application/x-font-ttf" \
"application/x-javascript" \
"application/x-web-app-manifest+json" \
"application/xhtml+xml" \
"application/xml" \
"font/eot" \
"font/opentype" \
"image/bmp" \
"image/svg+xml" \
"image/vnd.microsoft.icon" \
"image/x-icon" \
"text/cache-manifest" \
"text/css" \
"text/html" \
"text/javascript" \
"text/plain" \
"text/vcard" \
"text/vnd.rim.location.xloc" \
"text/vtt" \
"text/x-component" \
"text/x-cross-domain-policy" \
"text/xml"
</IfModule>
</IfModule> -
The DJ
addikt
Úgy néz ki globálisan nem aktív a gzip tömörítés, tehát vagy nincs engedélyezve a szerveren a deflate Apache modul vagy nem aktív. Esetleg ha van cPanel, akkor ott meg kellene nézni, hogy lehet-e pipálgatni Apache modulokat, ha igen, akkor ezt is aktiválni kellene. Ha nincs rá opció, akkor a szolgáltatót lenne érdemes megkérdezni.
-
The DJ
addikt
Be van kapcsolva a "Minify Javascripts" opció a beállításokban?
Ha nincs, akkor kapcsold be, ennek el kellene tüntetnie az "Engedélyezze a tömörítést" javaslatot.
(#4344) Met: Kellene látni a linket és a pontos javaslatokat, de valószínűleg ingyenes megoldásokkal nem sokkal lehetne fentebb tornázni ezt az eredményt. Talán egy okosan belőtt W3TC-vel lehetne még próbálkozni az Autoptimize és Fastest Cache helyett.
-
spiritex
veterán
Legkorábban vasárnap tudom feltenni, de én is az ő cikke alapján állítottam be, amit lehetett, nyilván azóta frissült a plugin és sok minden nincs benne, de szerintem a képek tömörítése és lazy load-ja jelenti a legtöbbet. Ezenkívül amit lehetett, és úgy láttam hogy számomra nem felesleges, azt bekapcsoltam.
-
spiritex
veterán
Ha most sem jók az eredmények, írj nyugodtan a support-nak magyarul, mert nagyon segítőkészek!
Nekem azóta a mobil verzió 100%-os, az asztali pedig 95%. A megrendelő is csak ámul az eredményeken.
A múltkori problémámra végül az lett a megoldás, hogy kizártam az esemény regisztráló oldalakat a cache-elésből, és így már működnek a form-ok.
Ami egy picit zavar az csak az, hogy annyira gyorsan tölti be az oldalakat, hogy először (gép és net sebességtől függően) kb. fél - egy másodpercig Arial a címek betűtípusa és utána vált át gyorsan a CSS-ben megadott saját betűtípusra. -
The DJ
addikt
Ha nem adtad hozzá őket manuálisan kivételként, akkor nem azok
Ha nem volt bekapcsolva a JS Minify, akkor pedig biztos nem erről van szó. Egyébként a "Combine only" helyett a "Minify" rádiógombot érdemes kiválasztani, mert ez esetben tömöríti is a fájlokat, míg a "Combine only"-nál csak egyesíti. Ha ez megvan és a globális beállításokban is engedélyezve van a Minify, akkor egy teljes cache ürítés kell csak, utána működik elviekben.
Viszont W3TC mellett semmiképpen sem érhető el az, hogy minden Google javaslat eltűnjön, legjobb esetben is marad egy megjelenítést gátló CSS és JS (a W3TC által összevont két nagy fájl, ami tartalmazza az összes JS és CSS fájlt). Ezeket nem lehet "render blocking" mentesen megjeleníteni az ingyenes verzióban.
-
The DJ
addikt
Az első két JavaScript fájl a WordPress core része, ezeket nem tudod és nem is lehet törölni (azaz tudod, de akkor nem fog működni az oldal). A harmadik a cookie figyelmeztetést vezérlő script, arra is szükség van ahhoz, hogy ez működjön. A W3TC-ben ezek kivételként szerepelnek? Ha nem, akkor ezeket is bele kellene pakolnia a globális és összevont JavaScript fájlba (már ha be van kapcsolva a JS minify+combine).
A két CSS közül az egyik szintén a W3TC által generált összevont és tömörített fájl, ennek a viselkedésébe sem tudsz belenyúlni. A másik egy kívülről behúzott Google font és mivel távoli szerverről érkezik ezért ennek a viselkedésére sem lehetsz behatással így ebben a formában.
Ugyanez igaz az analytics JS-re is. Távoli szerverről betöltött fájlok esetében az ott beállított gyorsítótárazási idő a mérvadó, ezt te távolról nem tudod felülírni. Azaz de, akkor ha tükrözöd magát a fájlt a saját szerveredre és onnan töltöd be az eredeti útvonal helyett. Ezt kézzel konfigolni igen macerás és nem is érdemes, viszont például a Swift Performance képes erre is automatikusan. És ahogy nézem minden fenti problémát lehet(ne) orvosolni vele helyes beállítások mellett.
-
The DJ
addikt
A bedobott bővítmények jelölés az olyan (magányos) PHP fájlokra vonatkozik, amik a plugins mappába lettek "bedobva", legtöbbször más bővítmények által. A képeden szereplő fájlok a W3Total Cache maradékai, ha már nincs fenn a plugin és nem használod, akkor törölhetőek nyugodtan.
Tehát ha a bővítmény nem túl komplex, nincs szüksége a működéshez egyéb fájlokra és könyvtárakra, akkor elegendő lehet simán csak egy PHP fájl is hozzá, ehhez pedig nem kötelező mappát létrehozni, elég csak betenni magát a PHP-t a plugins mappába, így is működni fog.
-
-
Atomantiii
addikt
Egyelőre ott tartok, hogy a wp-admin-os résznél kiírja, hogy biztonságos és felraktam a wp force ssl-t, az általános beállításoknál is be van írva a https a linkekhez, aztán ha a főoldalra megyek, akkor egy pillanatra bezöldül és kiírja, hogy biztonságos, majd ugyanilyen hamar el is tűnik a zöld szín és csak a https://oldalcím marad meg és chrome alatt a jobb szélen van egy kis piros x féle és kiírja ha rámegyek, hogy az oldal nem hiteles forrásokból próbál szripketeket betölteni.
-
The DJ
addikt
Kuponnal 6 ezer párszáz forint most az egy domaines licensz ára, ezt 14 napig bármikor vissza kehet igényelni, ha nem válna be valamilyen oknál fogva + van 3 napos ingyenes kipróbálási lehetőség is.
A licensz korlátlan frissítéseket tartalmaz (tehát örök, nem egy éves), a kiemelt fejlesztői támogatás (support) az, ami csak 1 évre szól.
Nem tudom terveznek-e bevezetni forint alapú átutalásos fizetést, egyelőre nem a magyar piac a fő célterületük, de én azt gondolom, hogy rugalmasak a srácok és biztosan meg lehet oldani ezt is, ha valakinek ennyi lenne a kérése.
-
Gabis
őstag
-
Gabis
őstag
Van 3 napos próba licenc-re is lehetőség.
Mondjuk én pont a Google féle sebességtesztet szoktam kihagyni
The DJ Azért majdnem 7 ezer Ft-os áron annyira nem "szinte ingyen" van.
-
The DJ
addikt
Igen, most éppen ki lett kapcsolva a JavaScript combine/minify egy időre, azért alacsonyabb a jelenlegi pontszám. Csak pár nappal később jöttem rá, hogy nem mindig működik jól az egyedi Disqus komment jelző kódom, úgyhogy most a fejlesztővel tanakodunk, hogy ezt hogyan kellene korrigálni, addig kikapcsolva maradnak amíg nincs végleges megoldás. Viszont amikor ezek is engedélyezve voltak, akkor 95-96-os pontszámokat dobott a PageSpeed Insights és nem kicsit meglepődtem, mert W3TC mellett meg se tudtam közelíteni ezt, pedig ott aztán mindent jó alaposan körbejártam. A 100/100-hoz is csak pár kép újratömörítése kellene meg egy minimális struktúra módosítás.
Mindenkinek bátran merem ajánlani ezt a plugint, már a varázsló futtatása után is érezhető lesz a gyorsulás és a pontszám növekedés. A wpszaki kupont használva pedig szinte ingyen van az egy domaines licensz, szóval akinek üzleti oldala van vagy fontos a weboldalának keresőkben elfoglalt helyezése az szerintem bátran tegyen egy próbát.
-
The DJ
addikt
Lehet, hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam. Nem magával a webes táblázatokkal van baj, ezek hasznosak és kellenek is... adatstruktúrák megjelenítéséhez. Erre találták ki őket, erre valók. Azonban egy időben nagyon népszerű volt táblázatok segítségével kialakítani egy weboldal vázát, de ez a 90-es évek végére le is csengett szerencsére. Tehát ha azért kell 3 oszlop, hogy három felé osszam a weblapom tartalmi részét, akkor ott nem táblázatokkal hozom ezt részre, hanem divekkel és CSS-el. Ezért jött létre a HTML5 és a CSS3. A táblázatok maradjanak csak táblázatok, adatokkal.
A linkelt képeken semmi gond nincs a táblázatokkal, ott helyesen vannak használva.
-
hummel
csendes tag
Szia!
Bocs, hogy bele okoskodok, de szvsz nem szerencsés a téma php fájljában a szöveget átírni.
Egyrészt, a téma frissítésekor a php fájl is felülíródik, ami megint bosszúság halom, másrészt okozhat későbbiekben más jellegű hibákat is.
Poedit
A full verzióban komplett témát és plugint is tudsz fordítani.
Ingyenes megoldás a child téma function.php fájljában létrehozni egy php snippetet....
// Fordítás
add_filter('gettext', 'translate_text');
add_filter('ngettext', 'translate_text');function translate_text($translated) {
$translated = str_ireplace('Fordítandó szöveg1', 'Lefordított szöveg1', $translated);
$translated = str_ireplace('Fordítandó szöveg1', 'Lefordított szöveg1', $translated);
$translated = str_ireplace('Read More', 'Megnézem!', $translated);
return $translated;
}
// fodítás kész -
The DJ
addikt
Úgy látom nálad a Google Analytics betöltésére vár valamiért, ennek nagyon sok oka lehet (valamelyik böngésző kiegészítő, telepített vírusirtó/tűzfal, szolgáltató rosszalkodik, be vagy lépve egy Google fiókba ami épp bezavar, stb.). És amíg nem töltött be teljesen az oldal addig bizonyos elemek sem töltődnek be (CSS stílusok például), ezért tapasztalhatod, hogy egyes elemek máshogy néznek ki a töltés közben.
Valószínűleg ez csak egy egyedi és időszakos dolog lesz, magától meg fog oldódni érzésem szerint.
-
sz.j
nagyúr
Közben Chrome-al végignéztem az oldalainkat azt tapasztaltam, hogy a Kapcsolat oldalon lévő Google térkép hosszú idő után sem töltődött be (Az Operánál, FF-nél, IE-nél, Edge-nél betölt)
Nálatok betöltődött Chrome alatt?
Ennek lehet valami köze az általam tapasztalt hibához (bár ahogy írjátok nálatok nem volt hiba) -
Gabis
őstag
Töréspontok.
Fentebb görgetve is találhatsz érdekes információkat. -
Gabis
őstag
-
sz.j
nagyúr
És még egy dolog amit nem értek (és a "zsongásban" meg is feledkeztem róla) ...
Egy másik oldalunkon (ahol szintén ezt a sablont használjuk), amit az előző oldalon jelentkezett hiba után eddig még nem frissítettünk, miért működik hibátlanul a régebbi verzióval 1024×768-as felbontáson az oldal?
ÍmeBár nem értek hozzá, de van egy olyan érzésem, hogy maga a frissítés okozza a gondot ...
-
adatfalo
senior tag
Nem okoz gondot. A w3 total cache generálja oda a dolgokat, ha ctrl+shift+i-t megnyomod akkor jobboldal láthatod, hogy nem a style.css-t hozza ki jobb oldalt, hanem 0fbd6.css meg ilyenek, no ezt a cache plugin csinálja, ha törlöd a cache mappát akkor újból az eredeti dolgokat kéne betöltenie.
-
adatfalo
senior tag
-
sz.j
nagyúr
Na ezt végkép nem értem ...
Töröltem majd mentésből visszaállítottam az adatbázist (PhpMyadmin), de továbbra is csak egyoszlopos maradt az oldalunk, hiába is próbálkoztam a Frontier Options- ban a megjelenési oldalsávokat akár jobb akár baloldalon megjelentetni nem változott semmi.
Viszont amikor a Frontier Options --> Misc. fülön a Disable Responsive Layout alatt lévő Check if you do not want the layout to resize and adapt to the screen size lehetőség jelölőnégyzetét bejelöltem rögtön helyreált a kétoszlopos megjelenés csak így elvesztettem a mobil nézetet / Responsive megjelenést, mert mobilon is kétoszloposan, de teljes szélességében (asztali) jelent meg az oldalunk .....
Ki is vettem a pipát, mert a Responsive nézetre nagy szükség van.Próbaképp felraktam két eddig nem használt sablont és ezeknél hiba nélkül jelent meg a kétoszlopos elrendezésű oldal.
Őszintén szólva tanácstalan vagyok, hogy lehetne a hibát megszüntetni ...
-
The DJ
addikt
"- elégséges mindkét plugin törlése a Bővítmények oldalról ahhoz, hogy az általad megadott kódot (lásd alul) a .htaccess fájlba beírva csak azt használjam vagy mást is ajánlatos még tenni?"
Elég csak törölni a plugineket és beírni a kódot a .htaccess-be, más lépésre nincs szükség.
"- az általad megadott kód alkalmas arra, hogy a netten található, oldalunkra mutató linkekre (http, www, www nélküli) kattintva elérhető legyen a https oldalunk? (Azaz a Google továbbra is figyelembe tudja e majd venni ezeket az oldalunkat erősítő linkeket)"
A rewrite rule figyeli a query stringeket és mindent, ami a domain mögött van, tehát nem csak a http://valami.hu-t irányítja át a https://valami.hu-ra, hanem a http://valami.hu/oldal/aloldal/valami linket is. Lényegében bármilyen kérés érkezik a 80-as portra (azaz a http-re) azt továbbítja https-re, így minden korábbi, még http-vel szereplő link is működni fog és a megfelelő https verzióra irányít át. Tehát keresőbarát a megoldás.
A forráskódban szereplő linkek nem az oldal felépítésének részei, nem húz be róluk semmilyen tartalmat (képet, scriptet, stíluslapot) a böngésző, ezért nem is befolyásolják az SSL-t, nem okoznak mixed content (vegyes tartalom) hibaüzenetet és megmarad mellettük a lakat is. Ezek főleg típusleíró meta tagek, normális a meglétük. Akkor van baj, ha az oldal elemei akarnak betöltődni http-ről miközben van egy aktív SSL tanúsítvány. Akkor fognak problémát jelezni a böngészők.
-
sz.j
nagyúr
@ The DJ
Az egyik https://-re átállított oldalunk forráskódját megnézve meglepődtem, hogy annak ellenére hogy mindegyik böngésző biztonságosnak jelöli (zöld lakat és a Biztonságos felírat) a weboldalunk összes oldalát a kezdőoldal forráskódját megnézve öt helyen is (7, 112, 125, 135, 275 sor) http:// található.
Ez miért van, nem kellene ezeket is átállítani valahogy .., vagy maradhat így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest