-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
válasz
adatfalo #2630 üzenetére
Köszönöm.
Próbáltam a Facebook Thumb Fixer -t. Ennél beállítottam egy általam választott képet, de nem jeleníti meg, ugyanolyan átfutási idő van mint enélkül
Valamint próbáltam a "Force Regenerate Thumbnails" plugin-t. Ez egyszer lenullázta telepítésnél, azóta nem történik semmi.. Meg ami még gond, hogy az aloldalaknál nem regenerálta a dolgot, csak a főoldalnál...
nem igazán ismerem ezt az Open Graph Protocol-t...
-
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #2573 üzenetére
Szia!
Igen, ez meg van, mert a plugin irja is, hogy ezt kell beilleszteni a sablon megfelelő php-jába. De amikor beraktam, szétesett az egész oldal, háttérbe rakta meg ilyesmik. Ezért vagyok tanácstalan. Egyébként nekem csak annyi kellene, hogy annak aki még nem járt az oldalon, felugorjon, h ha akarja likeolja az oldalt. -
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #2448 üzenetére
Sikerült megoldanom, tudtam én, hogy jól van minden beállítva...
csak a totalcommanderem nem képes ssl kapcsolatra, ha meg letöltöm a netről az open ssl dll file-okat (amik kb 2011-esek), akkor kifagy a program, de filezilla-val egyből felkapcsolódott a biztonságos (SFTP)-re.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
adatfalo #2391 üzenetére
itthon amúgy se nagy keletje van a kártyás fizetésnek.
Egy nagy vállalkozói rendezvényre jelentkezésnél, amit tavaly rendeztek meg sokadjára, kitalálták, hogy először csak kártyával lehet kifizetni a belépőt, egy csomó ember besértődött és inkább nem ment.
Pedig ennek a rétegnek még könnyítést is jelent ez a fajta fizetési mód, mégis....
-
LógaGéza
veterán
válasz
adatfalo #2377 üzenetére
Elvileg a progi amit használnak majd, az tud XML-ből rendelési adatokat importálni - most az a kérdés, hogy WooCommerceből tudok-e automatikusan egyéni formátumba a rendeléseket exportálni. Meg plusz variációk... Van itt még kérdés
Mondjuk ebbe a WPPizza pluginban látok fantáziát.
-
válasz
adatfalo #2371 üzenetére
+1 a DigitalOcean-ra. Ezen a linken kapsz $10 kezdőegyenleget, amivel 2 hónapig tudod tesztelni a szolgáltatást.
SSD-n futnak a VPS-ek, a rendszereket pedig 1 kattintással fel lehet telepíteni / újratelepíteni / újraindítani. Egyszerű és nagyszerű
-
The DJ
addikt
válasz
adatfalo #2284 üzenetére
Mindenképp latin extendeddel töltsd be, ezen felül az se mindegy, hogy honnan és hogyan. Google Fonts?
Ha rosszul van betöltve, de a CSS-ben jól szerepel a font neve, viszont egyes gépeken megjelenik, másokon pedig nem, akkor az a helyzet, hogy ahol jól jelenik meg, ott telepítve van lokálisan a font a gépre, ezért jeleníti meg helyesen.
-
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #1997 üzenetére
Én nem tudom keresgéltél-e már itt, de van sok tagsági plugin:
[link]Akár mindjárt az első kettő jó lehet! Membership
Membership2 -
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #1995 üzenetére
Akkor esetleg valami hírlevél küldő plugin-nel próbálkozz, pl. MailPoet, ahol csak kicsit át kell írogatni a kifejezéseket, és talán már jó is. Tehát az illető nem Feliratkozik, hanem Beregisztrál, és az Állapot nem Leiratkozva/Feliratkozva, hanem Nincs befizetve/Befizetve, és a kiküldött levél alján ott a link, hogy megnézhesse az állapotát. Nem biztos, hogy megoldható, hogy ha már látja az állapotát, akkor ne tudja szerkeszteni, de talán.
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #1922 üzenetére
Erre a kérdésemre nincs semmi ötlet, tipp?
Valamint még mindig keresek plugin készítő mesterembert, aki vállalkozna ilyesmire az busás jutalomban részesül
Röviden: Egy cégnek vannak különböző méretű és anyagú termékei, amiket össze lehet válogatni, gyártástechnológiából adódóan valami passzol egymással valami nem, valamiből lehet x méter hosszúságút készíteni, valamiből nem, egy ilyen "tervező" felületet kéne létrehozni, ami kidobja a végén, hogy a vevő által megálmodott termék hány billióba fog kerülni.
-
martin66
senior tag
válasz
adatfalo #1840 üzenetére
Köszi ki fogom próbálni!!
Más:
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Van egy VPS szerverem én magam tettem fel egy ubuntu 14-es szervert, rá az apache2 és felraktam egy WP honlapot. De van egy kis gondom valamit nem állítottam be a szerveren, de nem tudom mit.A hiba:
Nem működik, a behuzogatós képfeltöltés, illetve a tallózás. De ugyanez a téma, fájlok és pluginekkel tökéletesen megy egy másik, de az tárhelyszolgáltatónál vásárolt tárhelyen.Kérlek, adjatok tippet, hogy mi lehet a baj a szerverem beállításaiban.
Itt tudjátok a valóságban letesztelni és nézni: Link
-
The DJ
addikt
válasz
adatfalo #1859 üzenetére
Nem lehetetlen dolog, de nem is egyszerű. Első lépésként át kell nevezni a plugint (nem elég csak a mappát, a pluginneve.php-ben van a lényeg), aztán az összes többi PHP fájlt egyesével kellene tanulmányozni, átnevezni az egyes funkciókat, az adatbázissal kapcsolatosakat is. Lényegében tisztában kell lenned azzal, hogy hogyan működik a plugin, mikor, mit és hova ír az adatbázisban.
-
Joci93
senior tag
válasz
adatfalo #1788 üzenetére
Szia,
Én is ránéztem az oldalra. Nálam kevesebb, mint 1 sec alatt betöltött (30 megás nettel).
Az ékezetes karakterek talán azért nem jelennek meg az oldalon (nálam megjelenik), mert 'Latin Extended'-el kell hozzáadni az oldalhoz.A képtömörítést érdemes a fejlesztés közben megoldani. (Én is jártam már úgy, hogy az utolsó lépésekben kellett 100-150 képet letömörítenem egyesével...ne szívassuk magunkat...
)
Én a TinyPNG -t szoktam alkalmazni. Készült belőle WP plugin is, ami a médiatáron keresztül feltöltött képeket tömöríti. (A bővítmény aktiválása előtti képeket nem tömöríti, úgyhogy azokat is újra fel kell tölteni.)
Egyetlen furcsaságot találtam, az pedig ez az oldal: ?author=1
Magyar nyelvű oldal, angol tatalommal + Envato-s facebook likebox-al. Gondolom az alap template-ből maradt benne. Ha nem használod ezeket a /author/ oldalakat, akkor célszerű egy átirányítást írni rá .htacces-ben.(vagy forbidden-t dobni)
-
Nagytalp
senior tag
válasz
adatfalo #1793 üzenetére
Nagyon jó a weblap!
Gyakorlatilag közel tökéletes!
Ami hiányzik az a "Leverage browser caching". Bővebben itt olvashatsz a teendőkről. A gzip működik be van kapcsolva.
Ami a képeket illeti érdemes lenne fogni az eredeti képet és egy fotó progival megfelelő méretre átméretezni és után lerontani a minőséget úgy 80 vagy akár 70%-ra. Persze azt Te látod, hogy meddig mehetsz el a minőség rontásban. De így már a fájlméret is ott lesz előtted és nem később szembesülsz azzal, hogy elhízott az oldal.
Ami téged szivat az az icomoon ami önmagában több mint fél Mega de ez a téma része. Ha tudod akkor kapáld ki! Pl. próbáld meg kikakpcsolni a témában ha nem használod. Ha igen akkor jelezd a fejelesztők felé mint problémát! De a woff fájlok is cache-elhetőek:
# Fonts
# Add correct content-type for fonts
AddType application/vnd.ms-fontobject .eot
AddType application/x-font-ttf .ttf
AddType application/x-font-opentype .otf
AddType application/x-font-woff .woff
AddType image/svg+xml .svg
# Compress compressible fonts
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf application/x-font-opentype image/svg+xml
ExpiresActive on
# Add a far future Expires header for fonts
ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject "access plus 1 year"
ExpiresByType application/x-font-ttf "access plus 1 year"
ExpiresByType application/x-font-opentype "access plus 1 year"
ExpiresByType application/x-font-woff "access plus 1 year"
ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 year"Bármilyen cache plugin használatához szükséges a használni kívánt metódus megléte szerver oldalon is. (Apache modulok, PHP bővítmények)
Ui.: Semmi gond a karakterkódolással.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
adatfalo #1788 üzenetére
Ti milyen oldalakon/ milyen módszerrel szoktátok az általatok üzemeltetett/készített weboldal gyorsaságát mérni?
+1 Pingdom mellett, esetleg Gtmetrix és persze PageSpeed Insights
Ami még furcsa, hogy nekik nem töltődnek be az ékezetes betűk,
Karakterkódolás UTF-8?
Mondtam már nekik, hogy shift+f5-el frissítsenek, de nekik "nem azt csinálja ez a billentyűkombináció, vagy továbbra is ugyan olyan" .
Igazuk van, Ctrl+F5 vagy a megfelelő előzmények törlése a böngészőből
Én gyanakszom arra, hogy ott a cégüknél van valami rendszergazda szinten tiltva, korlátozva. Igaz, hogy még nem tökéletes a weblap, de amiket felhoznak hibának annak a 90%-át már orvosoltam a kezdetekben.
Ha Ti szerveretkről van kiszolgálva a weblap akkor valóban át kellene nézni pár dolgot!
Viszont most néztem a google developer-es PageSpeed Insights-ot, itt feldobott jó pár problémát, van valami plugin ami a képi tömörítéseket elvégzi helyettem
Én általában ssh-n keresztül szoktam kézzel egy mogrify nevű script segítségével megcsinálni persze előtte megy az eredetiről biztonsági mentés. Amit több weblapon is használok az az Imsanity nevű plugin. Ez átméretezi a nagyméretű képeket az általad megadott méretre és a beállított minőségre rontja azokat. (80%-os minőség bőven elég egy weblapra.)
valamint a gyorsítótárazás engedélyezését .stb?
Egy cache plugin csak akkor tud működni ha a szükséges feltételek szerver oldalon is adottak!
Ha dobsz webcímet akkor szívesen megnézzük neked!
-
-
Dexter68
addikt
válasz
adatfalo #1788 üzenetére
A legfontosabb a google eszköze, mivel a google a kirláy, az ő s*ggét kell nyalni fényesre. A második a Pingdom tools, innen is komoly infókat lehet nyerni, illetve elveszni bennük. De azon nem fogsz tudni segíteni, ha szar a szolgáltató, aki netet szolgáltat az ügyfélnek, vagy ha a tárhelyszolgáltató szerverei lassúak. Utóbbi esetben költöztetés vagy egy gyorsabb csomag segíthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest