- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tomy88trance #44599 üzenetére
Nézd meg pontosan, hogy milyen wifi adapter van a gépben és ha Atheros akkor innen szed le.
-
tomy88trance
tag
válasz
Gubek-Einste #44598 üzenetére
Ja úgy értettem,hogy amivel jelenleg üzemel azt találtam
Innen szedtem vagy egy másik oldalról,de ugyanúgy asszem Atheros, meg tudom valahol nézni,hogy melyik drivert raktam fel?
-
válasz
tomy88trance #44594 üzenetére
Milyen driver-t mert link nincsen?
-
mezis
félisten
válasz
qwertly #44588 üzenetére
Amikor a WAN porthoz csatlakoztatod a LAN kábelt, olyankor milyen beállítást alkalmazol a WAN kapcsolatra ?
("Próbáltam aszt is..." AZT is. Ha már iskolában vagyunk.
rolko: "A tp-linket felejcsd el ilyen célra!.... 1km picsa távolság"
A picsa stimmel, de az ilyen szavakat inkább FELEJTSD el !
-
rolko
őstag
válasz
ottobacsi #44560 üzenetére
A tp-linket felejcsd el ilyen célra!
Ha 100/100 vagy több a cél akkor komolyabb eszköz kell. 1km picsa távolság, persze ha van rálátás. Rálátás nélkül is megoldható, ha de akkor akadozhat, és a sebesség sem garantált.Kérdés mennyit tudsz rászánni, mert akkor úgy ajánlok eszközt hozzá. Ha esetleg van 2 millád rá akkor gigabit is megoldható
-
rolko
őstag
válasz
qwertly #44588 üzenetére
Ha össze patcheled a switch és a wifi router lan portját, csinálsz egy szép kis hurkot a hálózatba... mert vissza felé dhcp zel, és leakad minden. A wifi ap n ki kell kapcsolni a dhcp t, adj neki egy fix ipt(LAN) és a lan egyik portját mostmár össze patchelheted a switchel.
A switből vigyél tovabbi végpontokat, a wifi router maradjon meg csak Ap nak -
tomy88trance
tag
Üdv!
Nem igazán találtam ehhez a laptophoz topic-ot így ide tenném fel a kérdésem. Olyan gondom lenne,hogy van egy Acer Extensa 5635G típusú laptop a melóhelyen és valamiért random kikapcsol a net . Csak ezt a drivert találtam úgyhogy valószínű,hogy nem azzal van a gond, van valakinek valami ötlete,hogy mit lehetne ezzel csinálni az USB-s Wi-fi-n kívül? Igen ,wi-firől megy a net!
Előre is nagy köszi! -
válasz
travel84 #44589 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?#44590 MaCS_70
A router-t nem takarjuk/dugjuk el, nem árnyékoljuk felesleges a wifi jelet! -
csixy
addikt
válasz
qwertly #44588 üzenetére
Lehet hogy valaki átdugta az UTP kábel túlsó végét egy routeren a WAN luk helyett egy LAN lukba és "ajándékba" küldi neked vissza a routeredre a saját DHCP-s alhálózatát, amit a routered switch-ként természetesen szétoszt. Csak azért jutott ez eszembe mert egyszer már majdnem agylágyulást kaptam egy hasonló eset kapcsán.
Egy ipconfig /all parancssorral kibújik a szög a zsákból.
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e már valaki olyan problémával, mint én.
Vettem egy Intel ac-7260-as wifi adaptert. Én azt hittem rendesen működik. Jelenleg most is használatban.
Azt vettem észre, hogy a gép néha belassul, de nagyon. Volt, hogy azt hittem meghalt a merevlemez. Többszőr újra indítottam a gépet, hol ment jól, hol pedig el sem indult. Majd, gondoltam a BIOSba benézek, de alig akart belépni. Miután bejutottam, azt tapasztaltam, hogy baromira akad a BIOSban való barangolás.
Gondoltam, ennek fele sem tréfa. Ramot mozgattam, merevlemezt is, semmi változás. Vinyó ki, másik be, akkor is.
Gondoltam kiveszem a Wlan adaptert, és láss csodát nem akadt a BIOS, sem a Windows, se semmi.
Visszatettem, és ismét ua. a jelenség.Kérdésem, ez miért van? A laptopban alapból egy Atheros AR5b97 volt.
AZ megoltható, hogy ez maradhasson? Esetleg valami átállítással?
Ha tudtok megoldást, kérlek bennetek, segítsetek.Köszönöm
-
Kihoznám a routert a ház legrosszabb csücskéből, de cserébe el kell takarnom.
Vajon melyiknek a legkisebb az árnyékolása: üveg, fa vagy bútorlap?Köszönettel: MaCS
-
travel84
újonc
Sziasztok!
1 hónapja vásároltam egy új asztali gépet, wifi kártya nincs benne, ezért azt egy korábban vásárolt USB-s wifi adapterrel helyettesítem (TL-WN722N; TP-link). Nem szabályos időközönként, de folyamatosan ismétlődő kapcsolat szakadást produkál. Naponta sokszor rövid 10-40 mp-re szakad meg.
A lakásban UPC-s wifis modem adja a jelet, ami a szomszéd szobában van, a gépemtől kb. 4-5 méterre, és egy gipszkarton fal választ el tőle. 2 gép van felcsatlakozva, valamint 2 telefon. Sajnos nincs lehetőségem kábeles megoldásra. A lakótársamnál nem jelentkezik ez a probléma. Eléggé zavaró a jelenség, mert a munkám jellegéből fakadóan probléma, ha akár csak 10 mp-re elmegy a net. Ebben kérnék tanácsot, mi lehet a baj, van-e rá megoldás? Esetleg egy normális wifi-kártyát, ha vásárolok a gépembe az megoldaná a gondomat?Előre is köszönöm a segítséget! Laci
-
qwertly
addikt
Szia!
Bocsi,hogy csak most válaszolok természetesen kék pontra csatlakoztatom a szervertől jövő internetet.csatlakoztatást.Természetesen ekkor van wifi,de amikor a router többi portjára csatlakoztatok internet megosztást,megszűnik a wifis nett és a vezetékes is.Próbáltam aszt is,hogy elsőnek egy swichtre csatlakoztatom a nettet és úgy osztom szét,de ha swicht után csatlakoztattom a tp-lin router akkor egyáltalán nem lesz nett.Bocsi a pongyola fogalmazásért -
válasz
Gubek-Einste #44580 üzenetére
Helyesbítek: részemről TP-Link WA7210N, a túloldal pedig tudtommal CPE210, de ez utóbbit csak sejtem -- ad hoc próbálkozás volt egy ismeretlennel.
MaCS
-
-
Robert85
csendes tag
Hello van egy kis problémám cisco ruterek és swithcek vannak a szálódába és hálózat van de internet nincs a laptopomon. Egészen biztos hogy működik az internet mert a telefonon hibátlan. Milyen beálítási problémák lehetnek? Jah igen a hibaelháritó maximum csak ip címet kér de beállítás után sincs netem. Ötletek?
Jah igen Németországban vagyok. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy olyan gondom,hogy kis iskolában rendszergazdáskodok az emeleti rach szekrényben van egy swicht és a wifihez egy TP-link 300MB Wireless N router ha a szervertől feljövő kábelt a wireless routerre csatlakoztatom akkor van wifi.De ha szeretném a portjain tovább osztani vezetékesen akkor megszűnik a net se wifi se vezetékes.Ha elsőnek a swicht csatlakoztatom akkor sincsen net.Szerintetek mi a gond? -
klambi
addikt
Szevasztok!
Nem 100%-ban wifis kérdés, de hátha akad olyan aki foglalkozott a kérdésemmel.
Unifi wifi webes felületén ki lehet-e nyerni pl. egy guest wifi hálózat jelszavát és ezt beirányítani egy weboldalra? -
yolan
őstag
Sziasztok!
A nyaralo/telelo hazikoba szeretnek halozatot es internetet varázsolni, ebben kernem a segítségeteket.
Ketszintes vasbeton+tegla haz fent a matraban, térerőtol jól eldugva.
Arra gondoltam, hogy a padlasra betennek egy usb-s mobilinternet sticket amit egy open/ddwrt-s? routerre kötnek. Majd a routerrel a haz kb közepéből szetszornam a mobilnetes netet illetve wlankent is tudnám használni.
Ahova az antennát tudnám tenni a padlasra es a router között sajnos több meter a távolság. Kérdés, hogy ezt egy betapos usb elosztóval megtudom-e oldani. Az usb elosztóra úgyis szükségem lenne a szinten usb-s dvb-t tuner miatt, aminek szinten a padlason gondoltam a helyet.
Van egy imádott linksys wrt54gl routerem, jelenleg tomato fw-el. Nem vagyok biztos benne melyik fw-re kellene atflesselnem ami tudna az usb-s adaptert kezelni. A routerre pedig usb portot kell forrasztanom, ez nem gond. Képes egyáltalán moddolt usb-t kezelni a wrt54gl routeren a dd/openwrt? Esetleg bármi mas?
Kivitelezhető egyáltalán amit kitaláltam?Előre is köszönöm a segítséget.
-
csl1982
tag
Sziasztok,
WIFI erősítéshez látom, hogy Asus RT-N12-D1-et ajánlotok.
Egy buta kérdésem van: ha repeater módban használnám, akkor az ehhez a routerhez kábelen csatlakozó eszközök is kijutnak a netre?Háttérinfó: a net messzebbről jönne, ezért kellene repeater, de a repeater környékén a sebesség miatt kábeleznék is, nem csak a wifi-t használnám.
Köszönöm
-
Dreddy32
tag
válasz
Gubek-Einste #44568 üzenetére
Sajnos az lehetetlen. Ugyanis, az előszobában, a beépített szekrény azon szegmensében van el rejtve, ahová a hozzáférés igen csak korlátozott. Pontosabban be van építve a szekrény korona részébe.
-
válasz
ottobacsi #44563 üzenetére
Ezek jó eszközök. A nyáron én is egy WA7510-essel oldottam meg egy jóval kisebb távolság áthidalását, de aztán felmerült egy kísérlet lehetősége: a túlaoldalon emlékeim szerint egy CPE210-es volt, és ezt a kettőt szembe fordítva átwifiztük széltében a Balatont (10 km).
1 km rálátás mellett nem lehet probléma.
MaCS
-
-
Dreddy32
tag
válasz
Gubek-Einste #44565 üzenetére
(#44512) hozzászólásban 2perc 38-tól.
Úgy oldották meg, hogy behozták a kábelt a lakásba, majd egy toldó beiktatását eszközölve folytották a kábelezést. -
ottobacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #44565 üzenetére
Oké! Értem!
Köszi a segítséget! -
válasz
BomiBoogie #44562 üzenetére
Irányított antennákkal több kilométeres kapcsolatokat lehet építeni.
#44563 ottobacsi
Inkább a CPE510 legyen mivel azaz újabb/erősebb típus.
A 150 és 300 Mbps az a link sebesség amely soha nem lesz meg mivel a valósan mérhető adatok mélyen csomagolva vannak a kommunikációban. N300-as linken 2,4 GHz-n kb 80-100 Mbps tud átmenni, 5 GHz-n valamivel több.#44564 Dreddy32
Milyen videó?
Milyen toldó van és hol nálad? -
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt is, mert reaperre volna szükségem. Anno Digi 100/50-es net lett bekötve, de valamilyen okból kifolyólag a kábel egy toldóval lett meg hosszabítva. Most egy 1000/200-as csomagom van. A videóban elhangzott, hogy toldó csere szükséges (no nem a reaper miatt), mert az csak 100 Mbit-es.
Lehet nekem is ez okozza azt, hogy az 1000-es netemet visszafogja?Köszönöm
-
ottobacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #44561 üzenetére
És az 5Ghz-esből melyik?
Mert nem világos hogy melyik az erősebb...
Az egyik helyen azt írják a CPE510-re hogy 15 Km a hatótáv a másik helyen azt hogy 5 Km.
A TL-WA7510N-re pedig hogy 5 Km+.
Akkor most melyik a jobb?
Az hogy az egyik tudja a 300Mbps-t a másik csak 150-et az nem lényeg mert úgy is csak 100-as net lesz.BomiBoogie: Egy (vagyis 2db) ilyen antennával akár 50-60 Km-re is ha "látják" egymást az antennák!
-
-
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Kiköltözünk a városból külterületre és itt már sajnos nincs a Diginek kábeles nete, de még a WiFi-s net szolgáltatásukból sem kötnek új szerződést.
Ezért nekem kell valamit kitalálni hogy legyen normális netem és ne legyen horror áron.
A többi szolgáltató nem jöhet szóba, mert vagy drága vagy lassú vagy korlátos, vagy mindez egyben.
Arra gondoltam hogy egy ismerőstől lőném át WiFi-n a netet aki kb. 1Km-re lakik tőlem.
Ezeket néztem ki, csak nem tudom melyik lenne nekem a legjobb erre a célra hosszú távon a 100Mb-es nethez, 1-1 db mind a 2 oldalra.
Lenne egy másik verzió is, anyóséktól jönne a WiFi a városból, csak azzal az a baj hogy messzebb is van kb. 2Km-re és sok a fizikai akadály, pár emeletes ház és több fa is útját állná a jeleknek.
Ez lenne a jobb megoldás mert családon belül maradna a dolog, de félek hogy a sok akadály miatt nem menne a dolog csak egy ilyen antennával, de még ezzel sem biztos szerintem...Szerintetek működhet a dolog?
A segítséget előre is köszönöm!Szerk:
Ezeket a kütyüket lehet távolról konfigurálni, újraindítani stb. ? -
And
veterán
válasz
#38742016 #44557 üzenetére
Amennyiben a 'külső' nélküli alatt azt értjük, hogy a notebook házán kívüli, akkor szerintem erre jó eséllyel nincs megoldás a meglévő belső kártyával. A beépített eszköz már megmutatta, hogy adott pozícióban mire képes, és az nem sok. Ha jól veszem ki, itt eleve kültéri linkről lenne szó, legalábbis az időjárásra utalás erre enged következtetni. Az ilyeneket pedig ritka szerencsés esetektől eltekintve - mint például a végpontok közötti minimális távolság - eleve kültéri eszközökkel illik megoldani, méghozzá mindkét oldalon. Ha van a másik végpontra néző ablak, és esetleg egy hosszabbító segítségével mégiscsak van arra lehetőség, hogy egy tesztre annak közelébe tedd a laptopot, akkor érdemes megnézni, hogy a jelszint ettől használhatóvá válik-e (mondjuk 15 dB-lel növekszik). Utóbbi esetben talán megúszható a kültérre / épület falán kívülre telepített antenna vagy integrált kliens, de akkor is egy olyan eszközt kell használnod a beépített helyett, amelynek az antennája az ablak közelébe telepíthető. Ha ez nem ad elegendő javulást, akkor nincs más, épületen kívüli antenna kell. Mondjuk eleve kisebbfajta csoda, hogy akkora jelszinttel él valamennyire a link. Az más kérdés, hogy mennyire lehet hinni a kliensek (bármelyik) által visszajelzett jelszint-értékeknek, de általában nem nagyon. Az a biztos, hogy jelenleg a zajhatár közelében van, ami nem sok mindenre elegendő, de vannak még lehetséges tartalékaid, amelyeket megfelelő hardverekkel és elrendezéssel ki lehet használni.
-
And
veterán
válasz
#38742016 #44555 üzenetére
Lehet erre megoldás, csak azt semmiképp nem szabad a jelenlegi belső wifi kártyára és antenná(k)ra alapozni. Semmilyen szoftver vagy konfigurációs lehetőség nem képes a semmiből valami értelmeset elővarázsolni. Esélyed akkor van egy valóban használható linkre, ha beszerzel egy külső antennával ellátható klienst, vagy olyat, ami egyenesen össze van építve az antennával, és kifejezetten kültérre való. Természetesen ezt - külön antenna esetén legalább azt - valóban kültérre is kell telepíteni. Ehhez a laptopot nem kell sehová vinni, mert egy külső kliens ugye többféle porton is csatlakoztatható, egy antennával integrált kliens esetén leginkább az ethernet jöhet szóba.
-
törölt tag
Sziasztok. Van egy hálózat, amihez nincs fizikai hozzáférésem, tehát közelebb hozni a routert nem tudom, és egy laptop, amiben halott az akku, ezért az asztaltól elvinni nem nagyon lehet, a távolság fix. Tiszta időben átlagosan -89 és -95dbm között van a jel"erősség", csatlakozni 15-20 próbálkozás után sikerül, viszont utána működik néha órákig is stabilan 1-2mb/s-el, amire kell, arra megfelel. A probléma az, hogy sokszor teljesen eltűnik a jel, vagy csak pár másodpercre jön be -95dbm-el, gondolom az időjárás sokat számít...
Routerben és a laptopon a transmit power maxra van állítva, power saving kikapcsolva, a wifi kártya atheros ar5b97, moddolt driverrel, képek vannak a beállítási lehetőségekről. A kérdés: Meg lehet oldani, hogy működjön a kapcsolat napi 24 órában, időjárástól függetlenül? Tudom, hogy ez a jel kb a semmivel egyenlő, de hátha van rá valami megoldás...
-
Revesz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44553 üzenetére
Most ért a meglepetés, hogy win 10-re nem lesz egyszerű felrakni a szoftvert...sajnos nincs cd olvasó a gépben a letöltött driver meg nem kompatibilis csak xp/7/8
.
-
-
Revesz
aktív tag
Hali, sikerült egy tp link w8200nd beszereznem a mai nap és érdeklődnék, hogy érdemes e feltenni a drivert?
Köszi a gyors segtséget
-
-
AkosAkos
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ha vagyok egy kollégiumban, ahol internethasználatra csak egy fali ethernet csatlakozó van (nincs kód), akkor ahhoz ha veszek egy access pointot, akkor be fogok tudni állítani jelszót és minden rendben működni fog a Wi-fimhez? -
-
vadkörte
addikt
válasz
Gubek-Einste #44547 üzenetére
Nem.
Itt és a kamera keretprogramjában.OK!
Köszönöm! -
-
vadkörte
addikt
válasz
Gubek-Einste #44544 üzenetére
Természetesen
#44545 csixy:
Ha itt megadtam az IP-ket nem találta meg a kamerákat.
Próbálkozok újra. -
-
vadkörte
addikt
Üdvözlöm a topiklakókat!
Egy banális problémával fordulnék hozzátok, tehát nyugodtan ki lehet röhögni. Pár router-t beüzemeltem már, de ilyennel még nem találkoztam és kifog rajtam a kis huncutt.
Adott egy ránézésre ilyen TP-Link TL-MR3420 router. Valamint egyelőre 2 db ilyen high-end D-Link DCS-932L IP kamera.
A probléma a következő:
Három eszköz kapcsolódik Wi-Fi-n a a routerre. A fenti két kamera és egy lapos.
A lapossal semmi gond, de a kamerák a lehető legvéletlenszerűbb időpontokban dobják el az egyébként atomstabil jelet. Vagy az egyik, vagy a másik, vagy egyik sem hajlandó felcsatlakozni. 99,9%, hogy az időlimit lejártakor a kamerák nem azt az IP-t kapják ami be van állítva nekik.
Tudom, hogy a probléma megoldása egy statikus IP tartomány beállítása lenne. Csakhogy ezen a nyavalyáson nem találom meg, hogy tudnék elkülöníteni egy 2-5 fix IP címet tartalmazó "konténert" a kameráknak. Abból meg már nagyon elegem van, hogy 2 naponta autókázzak 30 Km-t ezt a szart beállítgatni. Nem ingyen kapom a gázolajat és az sem járható út, hogy vegyenek egy külön router-t a kameráknak... -
Scytha
tag
Érdekes, mert a második aljzatra ha átdugom a kábelt, megszűnik a hálózat. Sőt le is volt szigszalaggal ragasztva, gondolom nem véletlen... A táp nem tudom milyen erősségű, viszont rá van ragasztva egy matrica "wifi táp" felirattal. Közben sehol wifi router vagy jel a közelben. Nem értem.
Az esetleg működhet, hogy a leendő wifi router wan ip címét statikusra állítva beírom azt a címet, ami az egyik PC ip címe jelenleg? Ha nincs beállítva MAC ellenőrzés akkor működnie kéne nem? Utána a wifi router pedig DHCP-n keresztül szórná a jelet tovább.
-
-
válasz
Lacika2013 #44538 üzenetére
Erre van külön topic, de ha nem kell az 5 GHz, akkor az N18u kiváló választás.
MaCS
-
Lacika2013
tag
Sziasztok.
Otthoni használatra,média megosztásra ki milyen routert ajánlana 20.000 környékén?
ASUS RT-N18U 600MbpsEzt néztem ki.
Köszönöm -
válasz
Gaaabeeesz #44534 üzenetére
A torrent jelegéből adódóan bármelyik kapcsolaton problémás tud lenni de kábelen kevésbé lehet észre venni.
-
krealon
veterán
válasz
Gaaabeeesz #44534 üzenetére
A torrent kliens beallitasa offtopik, kerlek faradj at a Bittorrent topikba a tovabbi kerdesekkel.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #44533 üzenetére
És akkor mennyire érdemes ezt belőni?
Továbbá kábelen is baj, vagy csak Wifin?Köszi
-
válasz
Gaaabeeesz #44530 üzenetére
A torrent forgalom bármilyen eszköz képes megakasztani ha magas a szál szám, a sebesség csak másodlagos tényező.
#44531 Blacklock
A Wi-Free elég érdekes tud működni így elég változatos tud lenne a vele kapcsolatos hiba jelenségek. -
mezis
félisten
válasz
Blacklock #44531 üzenetére
Lássuk pontosabban a környezetedet.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #44527 üzenetére
Akkor lehet nálam is ez a gond :/
Én mindig feltolom több 100k-ra, nem gondoltam hogy ez odaver neki :/
Bár nálam a net nem szakadt viszont más eszközön ilyenkor szinte lehetetlen bármit is csinálni a neten. -
Herqles
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #44527 üzenetére
Mennyire csökkentsem a szálak számát?
-
-
Herqles
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #44525 üzenetére
Áttettem. Most az új grafikonon teljesen elválik a két sáv. Viszont a gond nem szűnt meg: amint indul a letöltés, megszakad a net. Lehet, hogy még lejjebb veszem a letöltő max letöltési sebességét... Vagy a gépem túl öreg (9-10 éves lehet) már...
És közben az alábbi hibát is találtam, de nem igazán értem: -
-
Herqles
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #44502 üzenetére
-
válasz
Herqles #44503 üzenetére
A PCI-E-s kártya antennái gondolom gépház mögött/asztal alatt/fal mellett van?
Az antennát ki kellene vezetni nyílt térbe, ehhez a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.#44510 Gaaabeeesz
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Milyen router van használatban?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlottak:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.#44519 V.Stryker
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban. -
And
veterán
válasz
Blacklock #44520 üzenetére
"Ezek a reapeterek csak WPA-PSK- nál működnek."
Sőt van, amelyik csak WEP esetén megy. Amúgy az, hogy a "survey táblázatban" megjelenik, a világon semmit nem jelent arra nézve, hogy lehet-e az adott hálózatot ismételni (vagy arra csatlakozni, ami a jelismétléshez is szükséges feltétel), vagy sem. Az állomáskeresés avagy site survey ugyanis minden létező wifi-hálózatot megmutat, amelynek szabványa kompatibilis a keresést végző kliensével és a hálózatot létrehozó routeren / AP-n engedélyezve van az SSID broadcast, vagyis a hálózat nevének közzététele. A kapcsolat ettől még nem feltétlenül jön létre, hiszen a hálózat nevének szórása teljesen függetlenül állítható az alkalmazott titkosítástól és a hitelesítés módjától. Egy agyontitkosított és szokatlan azonosítást alkalmazó wifi-hálózat / AP is látható abban a listában, ha a tulajdonosa úgy gondolja, hogy láthatóvá kívánja tenni.
Amúgy frissítettél már firmware-t azon az AirGrid-en? Mert a #44479-ben csatolt képek alapján még meglehetősen régi verzió van rajta. Ha azzal sem fog menni, akkor még mindig kereshetsz valakit a közeledben, aki látott már linux shell script-et és végre tudja hajtani a hup.hu-n leírtakat. -
válasz
V.Stryker #44515 üzenetére
Ha el tudod magad kábelezni legalább félútig, akkor egy roamin módba beállított másik router a legjobb megoldás. Nem lesz vele másik hálózatod.
Ha nincs lehetőség a drót kihúzására, akkor repeater -- de amint a profik ezerszer leírták, ne konnektorba dughatót használj, hanem egy repeater-üzemmódot ismerő rendes routert, aminek nem alacsonyan, árnyékban vannak a parányi antennái!MaCS
-
Blacklock
csendes tag
Ezek a reapeterek csak WPA-PSK- nál működnek. A nyomi UPC- WiFree-t már nem tudod vele beállítani hogy erősítse, hiába jelenik meg a survey táblázatban.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
hzsolee #44518 üzenetére
Hát mondjuk olcsóbban megúszni nem lenne gáz, bár nem fog sikerülni.
Amúgy köszi mindenkinek a választ. Ha jól látom, akkor egy ilyen eszköz kell nekem.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ha van egy ház, amit teljesen nem fed le a router, akkor mi az a kütyü, amivel a wifit meg lehet növelni?
De úgy, hogy ne egy másik wifi hálózatot hozzon létre, hanem egy wifinek látszódjon az egész.
Régebb raktam range extendert asusból asus routerhez, de ott egy "wifihálózat2" jött létre és mikor melyik volt az erősebb ahhoz csatlakozott. Ezt nem szeretném.
Kábeles csatlakozási lehetőség van.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
BomiBoogie #44513 üzenetére
Rendben koszi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gaaabeeesz #44511 üzenetére
Nyugodtan vegyél bármilyen USB-s kütyüt, kár a gépbe tevéssel bajlódni, és tényleg 20 centinként változhat a jelerősség, hagyd meg magadnak az USB-kábel adta szabadságot.
A net stabilitása sokkal inkább függ majd a modemtől, a szolgáltatástól, mintsem az USB-s kütyüdtől.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #40366 üzenetére
240 Mbps-os UPC-m lett azóta, de tegnap a TP-Link Archer C5 V1.2-es routeremet, kiegészítettem ezzel:
TP-Link RE200 AC750 AC Access Point + Repeater 2,4 GHz & 5 GHz (hatótávnövelő) Unboxing - Youtube
Nagyon jó
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Gaaabeeesz #44510 üzenetére
120mbit UPC netem van jelenleg
-
válasz
Gaaabeeesz #44508 üzenetére
Persze, feltéve, hogy a számítógéped eleve pont optimális helyen és irányban áll a jelforráshoz képest.
MaCS
-
válasz
Gaaabeeesz #44505 üzenetére
Miért kártyát akarsz használni, nem inkább USB-s adaptert?
A kártyát könnyen leárnyékolja maga a gépház, nem tudod forgatni, helyezgetni.
MaCS
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim vannak Wi-Fi kártyát illetően.
A VGA elfoglalja a PCI-Ex1 slotokat, csak a PCI-Ex16 van.
Abba tudok én kártyát tenni?MSI B150 Mortar lapom van.
Köszi
-
Herqles
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #44502 üzenetére
A routert és a modemet egyéb okokból nemrég cserélnem kellett, de ez nem oldotta meg a gondjaimat.
Router: Tp-link TL-WR1043ND
PCI Adapter: Tp-link TL-WN851ND
Op rendszer: Win 7 (múlt héten is frissítve)
A router a folyosón, kb 2 m magasan, a gép a távolabbi szobában a sarokban van, azaz a jel először srégen átmegy a folyosó falán, aztán a két szoba közti falon, össz táv max 9 m.
A routerre már az 5-helyett 8 dBi antennákat az adapterre a 3 helyett 5 dBi antennákat tettem, hogy javuljon a "térerő", mert az eleinte gyenge volt, most már megfelelő, alkalmanként jó.
A telefonok és a tablet szinte sosem szakad meg, a gép is leginkább letöltés (ncore) közben. Az a legérdekesebb, hogy az asztali gépen áll a letöltés, azaz a net (bár a wifi jelre kattintva kiírja a hálózat nevét és hogy a jelerősség megfelelő), aztán egy szimpla újracsatlakozástól minden megjön, amíg eközben a tableten szakadás nélkül megy mondjuk a youtube videó vagy akár az HBO Go HD-ben.
Én egyre inkább a PCI adapterre, vagy annak valamely kezelő programjára gyanakszom, illetve örökös gyanúsított a windows. -
válasz
Herqles #44499 üzenetére
Milyen router van használatban?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van a gond?
Milyen környezetben (falak száma/anyag/távolságok) lesz használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna 1 és 11 közötti? -
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest