Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Furcsa anomáliába futottunk ma, légyszi segítsetek, én teljesen kifogytam az ötletekből.

    Adott egy TP-Link router, mint FŐ router (WAN portjába megy a net) ez osztja az internetet, és ez oszt IP-t mindenkinek az alhálózatban. A router IP címe 192.168.2.1, a tartomány, amiben a DHCP működik: 2.2 - 2.200. Eddig minden ok. Erre a routerre vezetékkel csatlakozik AP módban egy AirLive készülék. Ennek a (WiFi) jelét client módban veszi egy TP-Link TL-WA501G eszköz. Ennek a címe 192.168.2.202 (tartományon kívülre, statikusra beállítva, DHCP kikapcsolva). A kliens veszi a jelet, teljes sávszélességgel jön a net, minden ok.
    A gond ott van, hogy erre a TP-Link TL-WA501G-re kötöttünk egy Edimax routert, IP-t 192.168.2.211-re állítottuk, DHCP-t ezen is kikapcsoltuk, a bejövő vonalat a LAN1-be dugtuk, és ebből az Edimax routerből kábelen ugyan szépen jön a net, WiFi-n csak laptoppal tudunk rácsatlakozni, telefonnal nem. Samsung S6 Edge és Nokia Lumia820 se tud felmenni rá. A Nokia kis idő múlva csak annyit mond, nem tud kapcsolódni, a Samsung "IP cím lekérése sikertelen" szöveggel köszön el, de gondolom mindkettőn ez a baj.
    Ahogy írtam is, laptoppal fel tudunk kapcsolódni az Edimax-ra, és szépen megy minden.

    Gondoltunk arra is, hátha elfogytak az IP-k, ezért felcsatlakoztunk rá egyetlen notival, majd miután a telefonok nem mentek fel, egy másik notival is rámásztunk, de felengedte gond nélkül.

    Próbaképp elvittük a FŐ routerhez az Edimax-ot, ugye elvileg mindegy, hogy a FŐ alá hova tesszük, mert ez az AP-Client kapcsolat a hálózat szempontjából egy "vezeték", csak levegőben...na szóval odavittük, és ott fel tudtunk csatlakozni a telefonokkal is rá. Ez most mi a fene?! Ilyennel találkoztatok már?

    A router biztosan jó, de azért megpróbáltuk egy Netgear eszközzel is, ugyanaz - kábelen és notin (WiFi-vel) van net, telefon nem tud kapcsolódni rá. Ha a titkosítást levesszük, akkor sem jó, másik csatornára is tettük, nincs siker. Az AirLive eszköz jelére természetesen fel tudunk kapcsolódni telefonnal.

    Remélem, sikerült érthetően leírnom, de ha mégse, kérdezzetek nyugodtan. A dolog lényege: miért van az, hogy ugyanarra az eszközre ha a TP-Link TL-WA501G után van kötve, telefonnal nem, notival viszont fel lehet kapcsolódni, viszont ha ugyanaz az eszköz a FŐ routerre van kötve, akkor minden rendben?! Nekem ez szakmai csőd, én még ilyet nem láttam. Valami protokollbeli galiba lehet, amit a telefonok nem tudnak lekezelni?

    Ötletek? Köszi a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák