- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
kraftxld #2530 üzenetére
Igen....
A Switch is cserélve lett
Akár azzal is lehet gond?
Amúgy meg lehet béna vagyok, de nem tudom működésre bírni a DHCP-t. Nagyon gáz..
Kiválasztottam, hogy a 2. alhálóba szórja a címeket, az elsőbe ne, fut a DHCP szolgáltatás, megadtam jól a scope-ot is, engedélyezve van a DHCP, mégsem kapnak címeket a gépek -
tonermagus
aktív tag
válasz
kraftxld #2528 üzenetére
Elméletileg most is van DHCP beállítva rájuk...
Annyit csináltam csak, hogy a Scope-ot átírtam a megfelelő alhálóra mivel a gépek címe is megváltozott...
De biztos ilyensmi lehet a gond? Mert 10 secre rá már látják a szervert....Csak az elején nem....Esetleg kell rajtuk valamit inicializálni, vagy valahogy össze kell hangolni a szerverrel?
Amúgy Fujitsu Futuro-A300-WEC típusúak
http://www.fujitsu.com/hu/products/computing/pc/thin-clients/all-round/futro-a300/ -
válasz
kraftxld #2499 üzenetére
Jah úgy, én is egyetem mellett magamtól tanultam meg mindent, Sose vettem ezért könyvet, drága hardvert, semmit. Nem is lett volna akkor erre pénzem. Aztán első helyre ahova jelentkeztem fel is vettek, pedig papíron nulla tapasztalatom volt. Azóta voltam minden Teched-en meg stb. Szóval lehet ezt, csak akarni kell.
-
Traimm
csendes tag
válasz
kraftxld #2495 üzenetére
Win 2008 serverről te hogy futtatnád a távoli oprendszert az adattároló (hdd,usb,dvd) nélküli gépeken pl. egy egyetemi gépteremben ? Mert, ha a suli nem vett a gépekbe vinyót, (pendriveot, stb.) usb letiltva, dvd nincs a gépekben (nincs pénz rá, erre futotta), akkor Te mit futtatnál a klienseken, hogy a diákok tudjanak 1-2 progit futtatni (pl. Microsoft Excel, Word) + internet 1-2 oldallal ?
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #2440 üzenetére
kilóméteres topikja van azoknak a hyper-v hibabejezéseknek, amik nekunk is elofordulnak, de megoldast nem tud senki...
[link]
Egyenlőre marad a figyelmen kívül hagyás és a sűrű tesztelés, visszaállította már több gépet is mentésből máshová, hogy van e esetleg vmi gáz, de nem volt semmi, szépen megcsinálta és el is indultak gond nélkul.
Mar csak ez a megszuno szerver storage kapcsolat bosszant, igaz ritka mint a feher hollo... cserebe napkozben nem merek menteni, mert mi van ha beszarik
Valószűleg a BackUp Exec okozza, mert olyan hibát nem nagyon találtam Hyper-V R2 kapcsán, hogy a nem kontroller node elveszti a kapcsolatot a LUN-al, amikor az redirected módban van.
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #2429 üzenetére
nem egészen, meg van határozva kinek mi a hatásköre, ergo a dhcp újámigrálása a miénk, a léyneg közben megtaláltam a megoldást és működött is.
De egy kérdésem had legyen még print szerver.
A régi pritn szerverről átmigráltuk az újra printert driver portokat, tehát a print szerver tartalmát.
A nyomtatók policyk lefutás után sem csatolta fel a printert.
Azt vettük észre, ha a policy-knál a \\printserver01\printersharename -----> \\192.168.1.1\printersharename azaz ip alapon megtalálja és felcsatolja a nyomtatót.
Természetesen a DNS-ben át van írva a cím az új pritn szerverére.
Próbaképpen visszaírtuk a régiére láss csodát simán felcsatolta és ment minden.
Át megitn az újra semmi csak ip cím alapján találja meg, természetesen szerver restartok voltak és ping printserver01 -re is lejött a szerver heyles ip címe.Mi lehet a gond?:
Köszi
-
ticzi01
aktív tag
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #2355 üzenetére
de az nem tudjuk megtenni, mivel év végén újra kell telepítenünk a print servert teljesen, ergó a gép neve is más lesz, másnak kell lennie! És van 110 nyomtatónk ergó lesz 110 policy amiben nem szeretném átírni a nevet.
De kipróbáltam tegnap és ip cím alapján működik rendesen, mivel az új server ip címe is ugyan ez lesz.
De akkor sem értem mi a fene a probléma amikor brírom az \\FQDN\shared_printer megtalálja minden ok boldogság van, \\Print_server_IP_cime\\shared_printer szintúgy működik, de amikor \\printsrv\shared_printer akkor nem találja és simán lehet pingerlni "ping printsrv" és eléggé nagy törést okozott bennem, hogy nem értem mi a fene a baja, mikor van ahol megy és jónak is kellene lennie.No meg még azt sem értem ,hogy policy ből miért nem tudok kitenni megosztott printert amikor a Computerhez rendelem hozzá az istennek nem akarja megcsinálni a piszok....
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #2352 üzenetére
Köszi ez megoldotta a problémát a központban beírták a kérdéses Vlanok-hoz tartozó IP címeket a Sitéhez és most már megkapja a saját IP címét.
Most viszont felmerült még egy probléma jelen esetben az egyszerűség végett a nyomtatókkal.
Külön van dc és külön van file-print server.
A print serveren felvettem a portokat, a nyomtató drivert és a nyomtatókat is.
A DC-n készítettem egy policy-t, hogy szórja ki amire úgy hivatkozok, hogy \\fileserverneve\megosztott_printerneve
Így fel is csatolja szépen és működik is.
A DC-n a DNS-be beírtuk alias-ként a fileserverneve--->PRINT ping PRINT ok szépen jön a válasz.De amint a policyba átjavítom \\PRINT\megosztott_printerneve nem csatolja fel....
Ki is próbáltam a serveren hozzáadni egy nyomtatót, amíg alias-sal hivatkozok rá addig nem hajlandó megtalálni megosztott hálózati nyomtatóként, amint viszont a gép nevére cserélem a PRINT-et simán menne.
Ötlet?
-
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #2346 üzenetére
e-bayes licence nem olyan sok (200 dollár körül), szóval nem jön ki belőle jó router (a 6000Ft-os kategóriától nem az) meg jó NAS... illetve ottvan, hogy tudsz tetszőleges wines programot futtatni rajta, amit azért néha használnak.
Szóval az OS-t kéne megoldani inkább.... a kérdés, hogy kell-e újratelepítés, és hogy kell-e CAL is hozzá ilyen felhasználásnál. -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #2336 üzenetére
A Cisco switch maga nem oszt IP-t, viszont azt szeretnénk, hogy a switch irányítsa át az IP kéréseket az egyes tartományokból egy másik tartományba.
Kliensek vannak: x.y.2.z, x.y.3.z, x.y.4.z tartományban vannak (Vlan1, vlan2,vlan3), míg a DHCP serverünk az x.y.1.1-en van.
Ilyenre gondoltunk, hogy:
ip helper-address x.y.1.1
Ez jó lehet nekünk? Subnet mask-ot nem kell megadni? (255.255.255.0)
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #2329 üzenetére
de ez nem jó mert minden nyomtatónak más a neve, más a megosztási neve, és más jogosultsággal rendelkezik, ergo semmivel sem vagyok vele előrébb.
Ezt ismertem ez a módszert másutt használtam is, de 110 nyomtatót egyszerűbb lenne felvenni így Excel be összekattintani és benyomni -
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #2297 üzenetére
4 x 2 TB merevlemez, RAID5-ös technológia hardveresen. Kell kettő 100 GB-os MBR logikai partíció, egy a rendszernek és külön a wds adatoknak. A maradékot teljes egészében ki kellene használni egyéb adatok tárolására. Esetleg egy 2 TB-os MBR partíciót leválasztani még, a többi pedig elvileg mehetne GPT partícióként.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #2290 üzenetére
Köszönöm!
Más: egy élő megosztást át tudok mozgatni egy kattintással, mint a usershares mappát, vagy csak manuálisan?
-
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #2239 üzenetére
Éppen ez az, hogy én se voltam biztos abban, hogy minek is az a policy... Ezek szerint nem véletlenül kételkedtem annak értelméről.
Egyébként kis cégről van szó, néány felhasználóval.
A felhasználók meg mennek majd szépen a tartományi felhasználók csoportba.
Természetesen köszönöm a segítséget! -
-
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #2205 üzenetére
Még nem érkezett meg a gép, de ilyen lesz: [link]
A többféle modell közül a Performance névre hallgató jön konkrétan.Ez a modell tudja a RAID 5-öt. A leírásában ez van: HP Smart Array P212/256MB Controller (RAID 0/1/1+0/5/5+0)
Nem egy régi modellről van szó, szóval gondolom UEFI-s, bár nem találtam erre utaló bejegyzést a leírásban.
-
Polemius
senior tag
válasz
kraftxld #2110 üzenetére
"IP címmel kell csatolni"
Mivel teljesen külön hálózatként kezeli (két hálózati eszköz is látszik, csak az egyik virtuális hálókártya), nem látom egyikről a másikat (sem a virtuálisról a helyit, sem fordítva). És teljesen eltérő ip tartományok.
@(#2108) GD
Nincs belső ip-m, saját ip-je van mindegyik eszköznek, amelyik a VPN-en van. Teljesen más tartomány.Szóval van egy gép, ami 2 hálózatot lát (VPN+LAN) és az egyikről fel van csatolva rá egy hálózati meghajtó, amit a másikról el kellene érni.
Próbálkoztam azzal, hogy bridge-t létrehozni, de az eredménye az, hogy a két meglévő kapcsolat nem használható ahogy addig. (Szerencsére másik gépen próbáltam ezt ki.)Ha valakinek van még valami ötlete, ne fogja vissza magát.
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #2095 üzenetére
Most nézem, hogy az SBS2011 telepítőben ajánlja, hogy a routeren kikapcsolva legyen a dhcp...
A következő eldöntendő kérdés, amiben még nem jutottunk dűlőre, hogy hol legyen a levelezés? Lesz külön weblap és a tárhelyszolgáltató biztosítson levelezést vagy pedig mindent elvégezzen az exchange?
Tárhelyszolgáltató esetén: nekem kevesebb munka, de minden levelezés átmegy még 1 szolgáltatón, internet sebesség lesz a szűk keresztmetszet...
Exchange-n minden: nekem több munka, mentést, spam szűrést és mindent nekem kell intéznem.Valaki okos, aki már járt hasonló cipőben, az melyiket választaná a 2 megoldás közül?
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #2083 üzenetére
4évre ez is 130 dollár. (vagyis csak 30-al olcsóbb itt a rapid SSL)
Na itt kezd homályos lenni
10fős a cég
Vesz egy sbs2011standardot. Alapból adnak hozzá 5 kliens CAL-t + 5 exchange CAL-t.
Ehhez kell még 5 kliens SBS 2011 Standard CAL és 5 kliens licenc Exchange Server 2010-hez Standard.Oké, hogy bevallásos alapján működik, de nagyon sanszos, hogy az első 1-2 hónapban jönnek ellenőrizni
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #2079 üzenetére
A levelezés:
SBS 2011 Standardben van exchange. Mivel alapból 5 kliensre van license, ezért ha 10 fős a cég, akkor kell külön venni 5db sbs2011 kliens license-t (br 75.000Ft) és 5db Exchange Server 2010-hez Standard kliens licenc (br 150.000Ft).
Ehhez még hozzáveszem az alap sbs2011 Standard árát (br 230.000Ft) akkor az már kezd kicsit sok lenni..Ahhoz, hogy normálisan menjen a levelezés arra rájöttem, hogy kell valamilyen certificate.
Kinéztem ezt: RapidSSL for single domain. (4évre 160dollár)Ezzel már közelítünk a fél millához szoftver terén
. Mire van még szükségem, vagy esetleg mit hagytam ki?
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #2057 üzenetére
A Free Edition megfelel erre a célra?
Windwos-os töredezettségmentesítőt lefuttattam párszor, de nem segített a dolgon -
GD
őstag
válasz
kraftxld #2035 üzenetére
Úgy néz ki működik a dolog, köszi!
Még egy kérdés: nem tudok megszabadulni egy régi default domain policy beállítástól, a kliensek gpupdate-kor mindig hivatkoznak rá, hogy nem sikerült alkalmazni.
Egyelőre egyéb beállítások miatt nem szeretnén alapállapotba ütni a ddp-t.
Default domain policy -ból (miért azt kell piszkálni, ne kérdezd... elődeim..) Folder redirection volt home mappák szerveren beállítva, de már nincs. Minden visszarakva alapértelmezettre.Hogy lehetne kiverni a DC/kliensek fejéből?
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #2033 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem szabad kikapcsolni az Time Sync-et az Integration Service-ben semmiképpen, mert így amikor indul a gép, fogalma se lesz róla, hogy mennyi az idő.
http://kevingreeneitblog.blogspot.hu/2011/01/hyper-v-time-synchronization-on-windows.html
http://blogs.msdn.com/b/virtual_pc_guy/archive/2010/11/19/time-synchronization-in-hyper-v.aspx
-
Polemius
senior tag
válasz
kraftxld #1998 üzenetére
Köszönöm!
Mint kiderült, van Search Server Express is, tök ingyen a win serverekhez.
VMware alatt fel is pakoltam a 2008-as verziót, adtam hozzá forrásokat, be is indexeli szépen.Most már csak arra kell rájönnöm, hogy:
- miként tudok úgy hozzáadni a kereséshez file típusokat, hogy a tartalmukat normálisan indexelni tudja (mert hiába veszem fel pl. az rtf-et, vagy a pdf-et, a jelek szerint nem tudja értelmezni, míg a txt és a doc nem okoz problémát neki).
- Hol tudom megadni, hogy a keresőfelülethez ne kérjen jelszót.Ha valaki ezekre tud okosat mondani, annak rendkívül örülnék.
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #1938 üzenetére
Hehe, in progress
, előbb legyen meg az MCITP minősítés
Amúgy ~768MB is elég volt neki, a HDD miatt swap-el mint az állat, ez már biztos, megnéztem.
Mikor 6GB RAM-om volt, akkor is kb 2 Server+1 kliens futott (összesen 2.5GB RAM-ot zabáltak) és ugyanolyan lassú volt mint 4GB RAM-al. Szóval következő beruházás tuti SSD + RAM kombó lesz, csak ezt a Linked Clone nevű okosságot nem tudtam.
Valamennyivel megnövelte VmWare alatt a teljesítményt az, hogy előre fixált területet adtam meg a virtuális HDD-nek, továbbá nem 1, hanem több fájlra dobja szét.
Magyarul allocate disk space now & split virtual disk into seperate files vagy ilyesmi.
-
picinrossi
csendes tag
válasz
kraftxld #1909 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Mostegy olyan kérdésem lenen, hogy (tudom hülye kérdés, de ebben a témápan tényleg kezdő vagyok) hogyan lehet létrehozni script-ket? Visual Basic-ben kell ezeket létrehozni? Vagy hogyan? Igazából olyan csriptet akarok létrehozni, ami a user bejelentkezése után lefut. Konkrét dolog nincs még, h mit cisnáljon ez a script. De tervek már vannak
-
picinrossi
csendes tag
válasz
kraftxld #1889 üzenetére
Sikerűlt a csoportokhoz hozzáadni a hálózati meghajtókat a leírásod szerint
De az engedélyezéseket nem találom. (Nekem magyar egyenlőre az OS-em) És hát nem találom azt a TARGETING EDITOR-t. Mert már csak azt akarom valahogy beálítani, hogy ezek a csoportok meg is tudják nyitni a hálózati meghajtót, és ne keljen minden egyes felhasználónak külön-külön engedélyt adnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest