- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob #1467 üzenetére
Ez az UAC ilyen édesen következetlen. Sajnos ezt odáig fejlesztették a fiúk, hogy ha elindítanál admin módban egy másik explorert, akkor ugyanez a helyzet. A megoldás pl. az lehet, hogy egy admin módban indított filekezelőben nyitod meg a könyvtárat (pl. TC, ami amúgy is kényelmesebb és gyorsabb, mint az explorer - legalábbis annak mindenképpen, akinek nincs az egérhez nőve a keze).
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob #1460 üzenetére
Nos hát én megcsináltam ezt a Group Policyt, de sajna továbbra sem OK, azaz Server oldalról nem tudom megpingelni a kliens gépeket.
Linkelek egy képet, elvileg jó helyen csináltam, legalábbis a korábban linkelt útmutató alapján.
(Domain & Standard Profilban egyaránt engedélyeztem az ICMP-t)Továbbra is csak úgy működik, ha az XP-kben egyesével bepipálgatom a tűzfalaikban az ICMP-t ... de ez a Group Policy megoldás elegánsabb lenne.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob #1457 üzenetére
az XP tűzfalban Allow ICMP pipálgatós módszer megy, kipróbáltam és már server is látja a klienst, és kliens is a másikat.
viszont a Group Policy megoldás nem világos teljesen. A linkelt oldalt olvasgatva nem egyértelmű h a szerveren kell beállítanom a Group Policy-t ?? Vagy az XP-s gépeken kell vele mahinálni?
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob #1445 üzenetére
DHCP: lényegében igen, pontosan erről van szó, persze felezés helyett, a kialakításkor eleve olyan scope-ot kell elképzelni, amely legalább 2x akkora, mint a hálózatba képzelhető gépek száma, majd az egyik serveren pl. a címek egyik felét, a másikban a másik felét ki kell zárni a kiosztható címek közül (vagy akár lehet kettőnél több servert is elképzelni, csak sok értelme nincs).
-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob #1447 üzenetére
Ha pár órát kibírnak gáz esetén akkor igen, USB3-as vinyó, image alapú mentés, vagy hot standby gép bár ez is problémás egy kicsit.
Van minden redundánsan egy SAN-ben, de a történelem során előfordult, hogy firmware-t basztak el a SAN-on, stb. Ha csak egy SAN-t raksz be összességében csak komplexebb infrastruktúrát építesz ki magasabb üzemeltetési költséggel nagyságrendileg nem lesz magasabb a rendelkezésre állás.
Ha szolgáltatás szinten próbálsz megoldásokat keresni első körben ott jobb eredmény érhető el. Volt már részem pár projectben ahol messiásként hangoztatták be a SAN-t, blade clustert meg minden hw alapú magas rendelkezésre állási cuccot, de szolgáltatás szinten nem csináltak semmit, és csak szarabb lett az egész -
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob #1442 üzenetére
Én nem keverném be a SAN témát, mert az tényleg rohadtdrága.
Ha van két értelmesebb host, akkor szolgáltatás szinten tudsz elég jó hibatűrést csinálni (persze a gyökér DOS-os progik ellen nem véd)
2 DC, 2 DHCP, 2 File szerver DFS-el, 2 DNS, stb. ha van Exchange akkor DAG két szerverrel.
Ezt szerverenként egy enterprise licensszel és két Exchange standard licensszel meg lehet úszni. -
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob #1428 üzenetére
Serveren zone.win2008srv.hu kitörölve, kliensben a server címe beírva a DNS-hez, reboot.
közben csináltam egy printscreent a server DHCP-jéről.
Nem az a 213...... IP cím a gubanc, amit az XP állandóan magától írogatott be ??
Szerkesztve: semmi változás ... megint k. lassan akar az XP belépni!
-
Forza_JUVE
aktív tag
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob #1425 üzenetére
Varázslóval telepítettem a Server Manager / Roles / Add Roles linken az AD-t, DHCP-t, DNS-t.
A szerveren az Admin Tools/DNS/Forward Lookup Zones helyen hozzáadtam egy zónát:
zone.win2008srv.hu, és automatikusan van benne 2 rekord. Így fest most.A korábban említett SRV rekordot nem tudtam hozzáadni a zónához, mert a legördülő listából nem tudom mit kell kiválasztanom. Itt.
Ezt követően újraindítottam mindkét virtual machine-t, újra be akartam léptetni az XP-t a tartományba adminként, és most is kb. 5 percig tartott.
Ezután megnéztem az XP EventLog-ját, és ezek vannak a logon előtt/után:van 1 Warning ... és van 1 Error
A warning-ba látok egy olyan részt, hogy:
DNS server list :
216.146.35.35, 216.146.36.36
Ezeket viszont magától írja be minden reboot után a TCP/IP tulajdonságokhoz, nem értem miért, pedig már kitöröltem és automatára állítottam!Na ezekből az infókból sikerül valamit leszűrni ??
THX
--------------------------------------------------------------------------------
Szerkesztve: a Warning üzenet a linkelt képen nem látszik teljes egészében.
Itt a teljes üzi:The system failed to register host (A) resource records (RRs) for network adapter
with settings:Adapter Name : {BC26588D-BB17-4512-90F6-C0FE46632DAE}
Host Name : XP64
Primary Domain Suffix : win2008srv.hu
DNS server list :
216.146.35.35, 216.146.36.36
Sent update to server : <?>
IP Address(es) :
192.168.1.103The reason the system could not register these RRs was because the DNS server contacted refused the update request. The reasons for this might be (a) you are not allowed to update the specified DNS domain name, or (b) because the DNS server authoritative for this name does not support the DNS dynamic update protocol.
To register the DNS host (A) resource records using the specific DNS domain name and IP addresses for this adapter, contact your DNS server or network systems administrator.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob #1422 üzenetére
Meglehet h valóban vmi DNS hiba okozza, mivel az enyémet megelőző hsz-ban elhangzott ez: "A dns-ben megvan a win2008srv.hu zóna és az SRV rekordok is?"
Ha esetleg meg tudnád mondani h ezt hol és hogyan orvosoljam, az jó lenne, talán meg is oldaná a gondot. Én sajna nem vágom.
Köszi -
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #1323 üzenetére
Hmm, hmm másik DC-n detto, tök mindegy, hogy mit írok query-nek. Fura, mert amiket tegnap, tegnap előtt még ment és azóta nem nagyon történt semmit. Joly Joker (restart
) most kizárt, úgyhogy úgy néz ki megbuktam. Neten csak olyanokat találtam, hogy szedjem le az SQL 2005 SP3-mat és tsai
"Ha jó minek piszkálni, ha meg rossz ki nem szarja le"
-
gaborbol
őstag
válasz
DopeBob #1244 üzenetére
En is hasonlo kornyezetet szeretnek felallitani, annyi hogy nekem van par hasznalt szerverem ezert nem kell venem semmit.
Mindenkeppen kell a tapasztalat, ugy hogy ird meg.
(ugyfelenl esxi alatt fut ket 2008 DC,AD,DNS,DHCP azok olyan 300Mhz-es 400 Mb-rammal ketyegnek, es van kb 500 kliens a haloba.) -
CsodaPOK
senior tag
válasz
DopeBob #1236 üzenetére
Clustert pl úgy tudod próbálni, hogy két (vagy több) virtuális gépből csinálsz clustert, majd azok pl kezelnek egy file share-t, ami az ISCSI target-n van. (Nem annyira életszerű, de játszani jó
)
Ilyen szintű virtuális gép egybeágyazást nem hiszem, hogy meg fogsz tudni oldani.
Az Atom procival óvatosan. Ha jól emlékszem a nagy többség nem támogatja a VT-t.
-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #1047 üzenetére
Nah, ehhez kicsit bővebben, szóval a következőképpen lett elképzelve a rendszer:
Központ profil + mappaátirányítás, offline files bekapcsolva az asztali gépeken is, igazából nincs rá szükség, úgy tekintek rá, mint +egy biztonsági mentésre, illetve ha véletlenül van valami gáz a szerverrel/hálózattal, a felhasználók saját dolgai akkor is elérhetőek.
A könyvtárak a szerveren:
USERNAME
-Data
-Document
-Desktop
-Music
-Pictures
-Favorites
-stb
-Profile
-Profilev2kb így néz ki, a könyvtárszerkezetet egy szkript generálja, a jogokat is ez állítja plusz automatikusan tesz egy hard quoatat a data könyvtárra.
Win7-eknél nem gond a Kép, Zene könyvtár átirányítása külön helyre, az XP-s gépeknél van egy csak XP-s gépekre vonatkozo GP (WMI filterrel) és registry buherálással megoldva a mappák átirányítása. Kilépéskor szépen megy a szinkronizálás XP-s gépeken Win7-en még jobb, szépen csinálja a háttérben.
Kb ez az elképzelés, nagyjából működik is.
Van pár dolog, amit nem értek:
Néhány gépen a C:\Doc&set\username\ könyvtár alá létrehozza a Dokumentumok könyvtárat, de nem értem, hogy miért
Illetve most jönnek a notebookok, ilyen még nem volt, eddig, nem tudom, hogy simán ráhúzzam e ezeket a beállításokat, vagy van ennél jobb.
Ha valakinek van valami tippje, ötlete, megköszönném
-
Macibook
tag
válasz
DopeBob #1045 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem hatha ti tudtok ra valaszt...
Hasznalunk CRM szoftvert ami a regi win2003SBS en tokeletesen futott vpnen, az uj 2008sbs-en sehogy nem akar elindulni
A szoftverceg azt mondta ez azert van mert nem rendesen adjuk meg az adatbazis eleresi utjat a x64 es rendszeren.
Esetleg valami otletetek lenne erre? -
sonar
addikt
Jól értetted.
Viszont ma tovább fokozódott a dolog,ha win-es rdp alól megnyitottam a broadcom management software-t egyből helyreállt a rend. Pedig fut a systray-en, és ha ablakosra tálcára megnyitom akkor fasza lett minden
Csak azt nem értem, hogy 20 egyforma serverből (hw-ileg minimális eltérés van egyik másik között de sw-ileg is egyformák) miért szórakozik 3. -
Iginotus
addikt
Köcce így kicsit jobban ki vagyok segítve. És igen elég a windows 7 is
Kérdés még ezek le vannak lockolva? (Plombálva) Tehát én pl tudok bele még tenni ramot winyot vagy csak garivesztéssel?
Ja igen és ez offtopik, mert már nem a 2008 ról beszélünk... Megnézem hátha van ilyesmi téma... -
_NCT
addikt
Nekem anyázik, hogy nem kompatibilis a CPU a Hyper-V-vel. VmWare-ben átállítom a cpu-nál a Virtualization Engine-t Intel VT-X or AMD-V -re de ugyanez a helyzet... Utána gugliztam, de mindenki azt írta, hogy telepítsem kapásból a "gazdagép" alá a server-t s úgy menni fog, de akkor már értelmetlen lenne használni Vmware-t...
Te milyen beállításokat eszközöltél?
-
Szali
tag
Belső háló= ha az egyik belső hálózatra kapcsolt munkaállomás böngészőjébe írom be, hogy www.bxxxx.hu, akkor nem történik semmi. Ha ugyanerről a gépről pingelem a www.bxxxx.hu-t, azt nem találja meg.
IIS managerben a kötésnél az IP mezőben az "Az összes ki nem osztott" szöveg látható, előtte a http, utána a port a 80-as port, az állomásnév a www.bxxxx.hu.
Ha kívülről pingelem a www.bxxxx.hu-t a ping a webcímet feloldja, és a szerver internet felőli kártyájának címét adja vissza.
Esetleg kell a dns-ben külön SRV rekordot beállítani? és ha igen, hol? -
DopeBob
addikt
Még mindíg mappaátirányíáts
Windows Server 2008, XP kliensek.
Központi profil, mappák átirányítva, valahogy így:
userdata$
|
---Data
| |
| ---Desktop
| ---Documents
|
---Profile
---Profile.v2stb.
Ha Start menüben/Asztalon lévő "Standard" Dokumentumok mappát használom, semmi gond. Ha viszont valaki kitallózza, hogy C:\Docu&Stg\username\Documentumok, akkor ez nincs átirányítva, és a profillal együtt szinkonizálódik, tehát a Profie könyvtárba kerül.
Ez ilyen "by desing" vagy valamit eeeeerontottam?
-
brd
nagyúr
Watchdog-nak (serverek esetén) azt a funkciót hívják, ami a gép indulásával, és működésével kapcsolatos állapotjelzőket összegyűjti, ill. ezek alapján képes bizonyos tevékenységet is automatikusan végezni. Pl. ha az OS valami miatt úgy lefagy, hogy nem képes magát újraindítani, akkor ez a funkció még ilyenkor is képest ezt megtenni. Valószínűleg ki van kapcsolva ez a funkció a BIOS-ban, és ezért nem tud kommunikálni vele az OS alatt futó program.
-
DopeBob
addikt
Nektek nem szokott néha olyan érzésetek lenni, Win telepítés során, hogy ez most valahogy nem sikerült jól?
Még ha mondjuk csak 2x next gombot kell is nyomni
Más:
Unable to initialize the BMC Watchdog Timer. Feature Disabled
Ilyet valaki látott már? google semmi, összes driver + összes firmware a legújabb, és még mindíg van, minden indításkor, nem tudom mi a fene ez
-
Pingan
tag
-
Peetry
senior tag
Nem teljesen. A programok fizikailag a kliensen futnak, tehát CPU-t onnan eszik, de a szerverre is kell telepíteni valamit. Az adatok a szerveren tárolódnak ugyan, de nem sima odamásolgatásról van szó, tehát szerintem NAS-sal nem megoldható. De amúgy is támogatom a szervert, szerintem kisvállalkozások is profitálhatnak csak belőle, csak azt kell belőni, milyet mennyiért. Mert ugye azért itt nem lehet dobálózni 100ezer forintokkal. De találtam egy ilyet: [link]
Ha ez úgy van, ahogy a honlapon, akkor azt hiszem megtaláltam a best-buyt. Szerintetek? -
-
kraftxld
félisten
SQL-el kicsit bonyoultabb, mert tudomásom szerint csak a SCOM event collection service-el tudod őket betolni SQL táblába.
[link]
Bár custom scripttel is lehet, de egyszerűbb közvetlenül a szervert matatni ilyen szempontból mint SQL-be átnyomni a dolgokat. Vagy sok gépről lenne szó? -
brd
nagyúr
A felhasználó adja meg neki, amikor hálózatot beállít (elvileg rákérdez a gép erre, kivéve, ha domainben van, mert akkor a domain profil lép életbe).
Jó lenne tudni, mi változik, mert valószínűleg nem ok nélkül váltogat. Nincs több IP-címe pl. a gépeknek, vagy több hálózati kártya bennük? Vagy esetleg nem kontakthibás a hálózat (kábel, csatlakozók)?
Egyébként, ha nem találod meg az okot, akkor sincs nagy probléma, az egész ugyanis arról szól, hogy a tűzfal milyen szabályrendszert használjon az adott hálózatra. Végső esetben tehát a tűzfalban is megmondhatod, hogy nyilvános hálózat esetén is működjenek a neked szükséges dolgok. Bár ezt nem igazán javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest