- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ringman
félisten
-
Воланд
titán
-
Milestone2
nagyúr
Microsoft Insider "országból" is jött ma egy levél a mailboxomba:
Hello, Windows Insider
Windows 10: The next chapter (January 21, 2015)
We want you as an Insider to be among the first to hear today's announcement about our January 21 event. We'll share more about the Windows vision and the great features and benefits of Windows 10. We'll be livestreaming portions of the event, and Blogging Windows will be carrying blog posts that you'll want to see. Use the Insider Hub app (more on that below) and keep reading these emails to stay current – and mark your calendar!
The Insider Hub app
Included in the latest build (9879) is the new Insider Hub app. The Insider Hub is your one-stop shop for all the latest news and announcements regarding the Insider Program.Going forward, there may be news items that will be shared only through the Insider Hub. So be sure to check it frequently for new information, including notices about new features ready for you to test drive. In the Insider Hub we'll also post missions, for you to try out new features and then send us feedback.
The Insider Hub isn't pinned to your Start menu/Start screen so you'll need to find it (and pin it!). Open it at least once so you'll receive notifications from the app on important news and announcements.
Info for IT pros
On November 20 we hosted an almost four-hour webcast through the Microsoft Virtual Academy – Windows 10 Technical Preview Fundamentals for IT Pros. During the webcast, we talked about the enterprise vision for Windows 10, as well as new features and enhancements coming in the UI, new security and identity features, new management and Windows Store capabilities, and deployment enhancements. The webcast is now available on the Microsoft Virtual Academy website.And be sure to also check out the blog posts on Windows 10 apps, management, deployment and security, with links to TechEd Europe sessions and more on these topics:
Windows 10: A Store That's Ready for Business
Windows 10: Manageability Choices
Windows 10: Making Deployment Easier
Windows 10: Security and Identity Protection for the Modern WorldInfo for app builders
App builders who are Insiders can develop applications that use AllJoyn capability in Windows 10 – download the SDK for Windows from the AllSeen Alliance. You can learn more at the MS Open Tech blog.You'll be hearing from me again in January – in the meantime, you can follow me on Twitter, and don't forget to check out Insider Hub to stay in touch.
Thanks!
g
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052 USA -
Köszönöm!
Tehát akkor először leinstallálom a mail appot (és vele a két "függőségét"), majd az ONE Drive fiókból törlöm a gépbeállításaimat (ezután újraindítom a gépet ,vagy újratelepítem a windowst, vagy egyiket sem ?), majd vagy újratelepítem a Mail appot vagy újratelepítem a windowst?A fenti folyamatábra melyik útját próbáljam meg?
-
vlevi
nagyúr
-
vm93hun
aktív tag
Nem egybites userek. Ki kell mondani: Gyökerek!
No offense azoknak, akik magukra veszik, de miért kell egy olyan hibát kijavítani, ami nem is létezik? Tudniillik már a telepítés idején felajánlja a rendszer, hogy kéred-e a OneDrive-ot vagy sem.
A másik hasonló "problémájuk" hogy csak MS fiókkal tudnak felhasználói fiókot létrehozni, lokált állítólag nem lehet... Dehogynem!
(annyi bibivel, hogy el van dugva az a pont, de ott van. Pedig sima win8-nál ott volt szem előtt) -
vlevi
nagyúr
De akkor nem is tölti le sehogy. Az se jó. Win8-ban ott volt, csak online elérhető módon, és letöltötte, ha megnyitottam a file-t. Olyan, mintha visszatették volna a win7-es onedrive klienst. Mostmár nincs az az opció a onedrive mappákon, ami korábban volt, hogy "make available offline" vagy online only.
-
vlevi
nagyúr
NNna, hát felment már a 9879-es build, és az első negatív tapasztalat a onedrive.
Az oké, hogy mostmá rbeállítható, ha valaki nem szeretné azonnal használni, de most meg elkezdte leszinkronizálni a teljes onedrive foldert. Pedig pont a Win8-as ondrive egyik legjobb tulajdonsága volt, hogy nem kellett minden telepítés után tizenhuszonsok gigát lehúzni a netről, hanem apránként csak azt, amire szükségem van.
De hogy jót is mondjak, a 9641-ben működő, de 9860-ban nűködésképtelen modern appok (egyetkettőt néztem csak) úgy látszik, megint működnek. -
vlevi
nagyúr
"szepen lassan kerulnek majd at a beallitasok."
3 éve hiányzik a PC Settingsből pl. az egér sebességének állítási lehetősége. És ez csak egy a sok gyári, Microsoftos beállítási lehetőségből. Power options is sokkal szegényesebb, mint a Control Panelben. satöbbi.
És ez csak a gyári, Microsoft által kínált beállítások. A többi gyártó hardvereinek beállítása, amik szerintem sosem fognak odakerülni. Vagy pl, az MS Intellimouse-nak még teljesen külön beállítópanelje van, annak sincs nyoma a PC Settingsben.Más. Azt megigyeltétek, hogy a modern appoknak egyéges fekete fejléce lett?
-
Milestone2
nagyúr
Megijedtem ma, hogy kisfiam valami system restore-t nyomott, mert mikor odamentem a gephez, nagy restart-ban volt a rendszer, de nem par pillanatosban, hanem komoly "munkaban". Mikor hosszu ido utan ujraindult, az "Udvozli a Windows Tech Prew" ikon ujra ott volt az asztalon, mintha most telepitettem volna. Ezzel szemben szerencsere minden telepitett alkalmazasom megvolt. Gondoltam megnezem az Update oldalon, hogy mit csinalt, de legnagyobb meglepetesemre, ott egy ujabb frissites (october update) vart. Csak azt nem ertem, akkor elotte mi telepult...? No, mindegy, ez utobbit is telepitettem. Most frissnek tunik.
A kerdesem lenyege roviden a szakertokhoz: most kapott aTechPrew valami nagyobb frissitest? Mert eddig ilyen nagyszabasu update packot nem tapasztaltam, nehanyszor jottek kissebbek... -
Воланд
titán
mar jon is le.
We’re rolling out our first new build to the Windows Insider Program
•The download will range between 2GB and 2.74GB depending on CPU architecture and language.
-
Kékes525
félisten
Szerintem mind a program, driver íróknak, mint az OP írótól függnek ezek.
1. Akkor mivel magyarázod a biztonsági réseket?
2. Az apik mindig hibátlanok?
3. A teljesítmény csak a driverek írójától függ, az OP-től nem? Akkor mi értelme van az OP tesztelésének biztonság, teljesítmény, kompatibilitás szempontjából?
4.Sok user igényének kielégítése ugyanolyan nehéz, mint kevesebb számúé?
Ez pici olyan mint egy programnyelv. Ha a nyelv rossz, akkor nem lehet (sokkal nehezebb) jó programot írni rá. Ha nem biztosít megfelelő utasításokat, függvénykönyvtárakat stb.
Szerintem ez is meg az OPra írtak mindkettőtől függnek. Mind a driver, program íróktól, mind az OP írójától. Rossz OP-ra sokkal nehezebb jó programokat írni.
-
Kékes525
félisten
Ez most vicc? Vagy tényleg nem gondolod az okát?
1. Az OS X-et hányféle hardverrel kell kompatibilissé tenni, a Windowszal szemben?
Hányféle hardveren fut az OS X és hányféle hardveren a Windows? Nagyságrendek a különbségek.2. Az OS X alatt hány program fut (amelynél szükséges a kompatibilitás), hány program van Windows-hoz (amelynél szükséges a kompatibilitás)? Illetve, hogy egyáltalán fusson.
3. Az OS X-et hány user használ? A Windowst mennyien használják? Ezek igényeit kell kielégíteni úgy, hogy a fentiek ne sérüljenek.
-
Ice&Lime
veterán
Azért, mert nem lehetne mindent egy kalap alá venni, a pc/notebook és a wphone/tábla felhasználókat, "kicsit" más kategóriába tartozik a kettő, nem kellene mindent összemosni, mint a mosógépbe, egyszerre mindent válogatás nélkül beledobálni, aztán meg is van a végeredménye.
Nekem tetszik a win7 kerekített ablakok helyett a szögletes régi design, ez tetszik, hogy visszajött. Aztán van ez az újítás, hogy nincs az ablakoknak széle, ez is tetszik még ráadásul. Az aero pc/notebookon ne legyen, nincs, ez nem tetszik.
-
MoP_FX 57
őstag
Szerintem helytelen a megközelítésed. A Windows alapvetően mindenkinek készül, a mindenki nagy részét pedig az átlag teszi ki. Az az átlag, akinek sem ideje, sem kedve, sem egyéb affinitása nincsen arra, hogy maga egy kvázi objektív teszten keresztül értékeljen egy Windows verziót. Ehelyett a véleményét olyan személyek elmondására fogja alapozni, akiket magánál hozzáértőbbnek gondol. Ez a hozzáértés akár lehet vélt és/vagy valós is, neki nem fog számítani. Tehát haverja, szomszédja, gyereke, munkatársa stb. Gondolom, tovább nem is kell ragozni a „szájhagyomány” útján terjedő jó és rossz megítélés közötti óriási különbséget az átlagra nézve. Az utóbbiban a W7 brillírozik még mindig, a W8 nem, nem is alaptalanul.
Nekem az a véleményem egyébként, hogy minél több hasonlóságot fog külsőleg mutatni a W10 a W8 irányába, annál komolyabb hendikeppel fog indulni jövőre. Rengeteg nagyszerű fejlesztés történik a színfalak mögött, az átlag ritkán ezt látja. Sajnos még mindig tolakodnak azok a csempék és modern appok. A modern és klasszikus appok kettősségét és keveredését már nem is igazán tudom hová tenni. Legyen az a számológép vagy a vezérlőpult vagy bármi más.
-
Kékes525
félisten
Megint nem arra reagálsz amit írtam, ami a mondanivalóm lényege.
Persze hogy nem a Windows 8 sikerével foglalkozik. Arra viszont emlékszik, hogy mi terjedt el róla (igaz, vagy sem ebből a szempontból irreleváns) és ha találkozott vele akkor miért nem szerette. A Metro erre emlékezteti.
-
Kékes525
félisten
Akkor tisztázzuk. Ezek szerint közel sem olvastad el minden hozzászólásomat. A "folyamatos" jelző enyhén szólva erős túlzás.
Én nagyon szeretném, hogy sikeres legyen.
Viszont még senki sem tudja megmondani, hogy az lesz e vagy sem.
Most pedig az volt a hozzászólásom lényege, hogy valahogy el kellene terelni az átlag felhasználó figyelmét arról, hogy véletlenül se asszociáljon a metro-ra. Még itt a hozzászólok többsége is említi a metro nevet a Windows 10-el kapcsolatban, pedig ők az átlag felhasználó felett állnak tudásban. Az átlag felhasználók többsége a metro nevet a sikertelen Windows 8-al azonosítja. Ezért lenne jó egy új nevet kitalálni a felületnek. Ennyi, nem több.
Ez a véleményem teljesen független attól hogy jó e, szép e a metro, mert az ízlés kérdése is és ebben a vonatkozásban lényegtelen.Szerinted csak az akarja a Windows 10 sikerét, aki kritikátlanul mindenben egyetért a Windows 10 fejlesztésének irányával? A siker bírálat nélkül nem valósítható meg.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Szerintem a metro nevet már nem szabadna a Microsoftnak használnia a Windows 10-el kapcsolatban, elég rosszul cseng nagyon sok felhasználó fülében. Minél hamarabb el kellene felejtetnie. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy mitől, hogy jogos, vagy nem jogos. Valami új nevet kell kitalálnia ami nem kapcsolható a metrohoz. Sok ember már előítéletből is nem venné meg, ha hallja ezt a nevet.
-
vlevi
nagyúr
Na, az lenne a szép :-)
A metros pc settingsben peldaul az eger sebesseget nem lehet allitani, kb win8 ota, tehat majd 3 eve. Es ahhoz, hogy az osszes beallitas atkeruljon metro feluletre, ahhoz az is kellene, hogy a gyartoi driverek beallitasai is elerhetoek legyenek. Ez meg szerintem sose lesz. Marminthogy egy catalyst, vagy wifi driver, hangkartya, tv tuner es meg sorolhatnam... -
törölt tag
Érdekes cikk.
Szóval a Win 10 kicsit más lesz, mint eddig. Megmaradnak a hibajavító keddek, de háromféle frissítés lesz a rendszerhez:
1. a fogyasztóknak új funkciókat és hibajavításokat tartalmazó frissítések
2. a vállalatoknak csak hibajavítások
3. a vállalatoknak, akik a hibajavítások mellé néhány új funkciót is szeretnének, de nem mindent (pl. a felületet érintő változásokat nem)A másik érdekesség, hogy valószínűleg az Insider program nem ér véget az RTM Win10 megjelenésével, így a WP-hez hasonlóan folyamatos béta-tesztelés lesz az új funkciókkal is.
Ebből adódóan olyan lesz a rendszer, mint az OS X, csak itt nem nagymacskák lesznek a névben, hanem simán Windows 10.1, 10.2 és így tovább.Tetszik ez az irány... kifejezetten tetszik. Meg hogy nem kell Win11-et szerezni, ha valami új, várt funkciót akar az ember. Ha még ingyenes is lenne a frissítés 8-ról, akkor az tökéletes lenne
-
törölt tag
"az ms erdeke az, hogy minel tobb eszkozon a win10 fusson. hogyan lehet ezt elerni a meglevo win8/win8.1 felhasznaloknal? ugy, hogy ingyenes lesz majd a frissites."
minél több eszközön W10? a fityfenét érik el így. legyen ingyenes mindenkinek.
na akkor W10-képes gépen W10 fog futni.
-
worxland
addikt
"akkor a regit kiveszik, mivel nem fognak feleslegesen foglalkozni a fejlesztesevel es lyukat sem fognak feleslegesen hagyni a rendszerben" - ja, az egész ott dől meg, hogy a Win7 még javában él - épp ezért az esetleg még szükséges fejlesztések úgyis elkészülnek a hetes alá, onnan meg nem lett volna nagy kunszt átrakni a módosításokat a nyolcasba (tízesbe) is.
"eroforras pazarlasssal indokoltak" - aha, röhög a vakbelem. Merthogy sokat fogyaszt, ezért betesz a táblagépeknek. Azoknak a táblagépeknek, amelyeken amúgy is RT fut és az Aero-s felület közelébe se szagolnak. Pont tíz sor kód lett volna a Desktop mellett az Aero-t is kikapcsolni az RT-t futtató kütyükön.
"egy server core eseten kb 60%al kevesebb idot kell eltolteni a patch elesre a gui hianya miatt" - ebből egy rohadt szót nem értek. 1. szerverek iszonyatos többségén Win 7 fut és nem 8.x 2. szerveren aki bekapcsolva hagyja az Aero-t (meg bármilyen vizuális effektet), az amúgy is menthetetlen. 3. GUI != Aero, így végképp nem értem, mit akar ez jelenteni? Hogy jobb Aero nélkül vagy azt, hogy jobb egyáltalán GUI nélkül, mindent Powershellből megoldani. Azt meg ne próbáld nekem magyarázni, hogy a csempék és a nyolcas a vállalati vevők számára lettek kitalálva, mert összehugyozom magam. Amikor utoljára megnéztem a Store Business részét (az se most volt), csak egy SAP HR-s kimutatás-prezentáló app volt ott, ami munkára kicsit is emlékeztetett, az is csak menedzsereknek való, jómunkásembernek, adatrögzítésre, folyamatok kezelésére, akármire nem. Ha a 8 komolyan a vállalatok számára lett volna tervezve, akkor a Server-ben nem erőltették volna a csempés felületet. Meg nem lenne a mostani nagy hátraarc a tízessel. -
worxland
addikt
[link] - kijavították, ergo semmivel se rosszabb, mint egy átlagos másik hiba, ahogy a többi funkció patchelhető, ez is. Mellesleg ez még mindig csak egy gixer például a böngésző ezernyi hibájával szemben.
Shellshock: 20 éve ott volt, most vették észre, így van. Miben bizonyítja ez azt, hogy az Aero veszélyesebb része a Windows-nak, mint a többi funkció, ezért meg kellett szüntetni (még1x, csak a 8-ban és utána, mert a 7-esben javíthatóak a problémái).
Nem vagyok meggyőzve, ez eddig még mindig marketingmaszlag. -
worxland
addikt
Konkrétum egy szál se, pont mint a gadget-eknél.
Előhúztak a farzsebükből egy kifogást, hogy erőltethessék az új design-t. Érdekes módon, ha olyan veszélyes az Aero, akkor miért nem lett kikapcsolva/korlátozva a Win7-ben? 0-day Java és IE sebezhetőségekről annyit olvastunk már, hogy számolni sem tudjuk, azok mégis bent maradtak a Win 8/8.1/10-ben, azokra érdekes mód volt erőforrás javításokat írni. Az Aero-ra nem. Biztos nem volt hozzá elég ember meg pénz.
"Every bell and whistle" - ja, a felhő, az app-ok semmi kockázattal nem járnak (iCloud és Fappening rémlik?), bezzeg az Aero. Most így hirtelen ugyan egy Aero-sérülékenységet kihasználó malware se jut eszembe... -
worxland
addikt
A mondat első fele baromság. A második fele pedig baromság.
Mennyi helyet foglalna? 20 megát, 50 megát? És?
Az Aero, mint biztonsági kockázat? Ilyen blődlit még azok a májkrémszoftos begombázott marketingidióták se mondtak, akik kijelentették, hogy a gadgetek veszélyesek és ezért be kell őket tiltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest