- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zolee001 #99393 üzenetére
Én anno, úgy 7-8 éve vettem, egy OEM Win 7-es kulcsot, amivel 2015-ben frissítettem Win 10-re. Annak ellenére, hogy OEM-es a kulcs, mégis RETAIL-t ír ki:
Ez majd akkor lesz érdekes, ha a több mint 5 éves alaplapomat lecserélem majd, hogy akkor automatikusan aktiválódik-e a Win, ha már ugye retailos verziót ír, vagy szépen beint, hogy vegyek másik kulcsot.
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #99248 üzenetére
Én konkrétan nem találkozom hibákkal, viszont Terminal (most még conhost...)/WSL kombó napi használatban van, így jó látni ezeket.
Egyébként nem a Windows részlegen dolgoznak Linuxos fejlesztésekkel, a kerneles dolog pl. féligmeddig Azure oldalról jött be a képbe.
A Ballmer éra visszasírásával szerintem túlzás nélkül kisebbségben vagy(#99247) Kékes525: PC-n mobilnézetben szintén nincs aláírás.
(Értem mire gondolsz, csak a teljesség kedvéért)
-
törölt tag
válasz
zolee001 #99037 üzenetére
Ráadásul oda kell figyelni, mert egyre több az olyan oldal, ami answers.akármi.com, a címébe meg beleírják, hogy [solved], és az ember könnyen összetévesztheti a valódi MS fórummal. A Google is egyre gyakrabban ad ilyen találatokat.
TRob1: Én magyarul és angolul is gond nélkül használom a rendszert, de szép nyelv a magyar, az igényes fordításokat szeretem. Ezért bosszantó kicsit a 1809 óta létező pár elírás vagy figyelmetlenség a fordítók részéről. Na mindegy.
Azzal egyetértek, hogy sokaknak az idegen nyelv helyett/mellett a magyart sem ártana gyakorolni. Néha ilyesmi kommenteket látok: "Saveld a downloadsba, majd open as, aztán ha végeztél, akkor mentsd textként a startup folderbe, és a következő loginnál auto startolni fog", mintha már nem tudna magyarul.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #99035 üzenetére
Angolul meg a találatok 3/4-e szemét, mert vagy ugyanazt kérdezik 85 fórumposztban, vagy valamilyen oldal gereblyézi össze a blogposztokat és leírásokat, mellé meg minden problémához automatikusan leírják ugyanazokat a teljesen általános lépéseket. De tény, hogy jóval könnyebb legalább hasonló problémát találni, meg megoldást.
Azóta használok magyar Windowst, mióta elérhető, szerintem eddig egyszer sem okozott gondot, hogy nem angol a rendszer nyelve.
-
válasz
zolee001 #98979 üzenetére
A power shelles parancs feltelepítette a Hyper-V-t a gépemre, és néhány újraindulás után meg is jelent a win szolgáltatások között.
Amit nem értek, hogy miért ajánl fel egy ubuntu rendszert is a virtuális gép létrehozása? Józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy mivel konkurenciáról van szó, esze ágában sincs a microsoft-nak linuxot kipróbáltatni a win használókkal.Vagy hogy van ez?
De ha már itt van, kipróbálom az ubuntut. Ezt teszem fel a virtuális gépre, mivel soha életemben még csak a közelébe sem kerültem ennek az oprendszernek. (Az lesz a vicces, ha annyira bejön, hogy lecserélem rá a win10-et, és így kárba vész megannyi belém fektetett energiátok.
)
Mondjuk nem túl gyors ez a létrehozás, kb. 20 perc alatt tart 9 %-on a letöltés.
(#98984) zolee001
Köszi, ezeket a videókat egyelőre kihagyom, majd ha megakadok (amire komoly esély van
), akkor foglalkozom vele, bár belenézve úgy látom, túl szakmai és túl bonyolult ez nekem.
-
Kékes525
félisten
-
válasz
zolee001 #98696 üzenetére
Azért azt a képet linkeltem, mert legelőször azt írtad, hogy a Computer Config alatt van.
Azóta megírtam, hogy hogy nincs sem a Computer Config, sem az User Config alatt.
Tudom a power shelles törlés parancsait, de ezt a letiltást is kipróbáltam volna előtte, ha meglenne a Store menüpont. Na mindegy, marad a törlés.
-
-
válasz
zolee001 #98676 üzenetére
"Csak kérdés szintjén,milyen okból szeretnéd tiltani?"
Milyen okból NE tiltsam?
Amit nem használok, feleslegesen van a gépen és kerülgetem az ikonjait, az kicsit zavar, igen. Tudok élni a tiltásuk vagy törlésük nélkül, de ha van rá kulturált, buherálásmentes megoldás, és ezzel nem ártok a rendszer működésének, akkor szeretném megtenni. Törölhetem power shellben, vagy a portable geek uninstallerrel, vagy portable ccleanerrel is, de olvasva a hozzászólásodat, kíváncsivá tett ez a csoportházirendszerkesztős tiltás.
Szóval szerintetek mi lehet az oka, hogy nem látszik a group policyben a Store menüpont, sem a Számítógép konfigurációja, sem a Felhasználó konfigurációja alatt? -
törölt tag
válasz
zolee001 #98375 üzenetére
Nem mindenki tudja, hogy honnan lehet. Haverom is letorrentezett valami buherált iso-t, amiről azt hitte, hogy az jó, mert benne vannak a driverek meg a franc tudja mi. Nem is működött neki rendesen, utána világosítottam fel, hogy mi van. Lényeg, hogy aki nem jártas annyira ebben a témában, az nem tudatos.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zolee001 #98366 üzenetére
Csak a kedvedért megkerestem, a torrentet, ha jobban megnézed, nem az iso tartalmazza, hanem az iso mellett van az activator.bat, ehhez elég lett volna csak a fájlok listázása. Mondjuk eddig, mindig az ms oldaláról csináltam az usb-s telepítőm így nem érint a torrentes rész.
-
Doky586
félisten
válasz
zolee001 #98317 üzenetére
Teljesen mindegy hogy a win7 vagy a win10 beépített számológépét használod..
Hibásan kezeli a műveleti sorrendet: [kép]
A képhez megnyomtam az "előzmények" gombot hogy ne csak az utolsó eredmény látszódjon. Ki lehet próbálni beírni azt a három sort bármelyik win számológépbe (akár átrendezve is), és egy igazi fizikailag létező zsebszámológépbe. A win az egyiket hibásan számolja, a fizikai zsebszámológép mindhármat jól számolja. -
-
tlala
addikt
válasz
zolee001 #98054 üzenetére
Nagyon köszönöm - sajnos nem működik.
Próbáltam ezer féle változatban, azt írja a telepítés indításakor/Shift F10-re, hogy "A parancs végrehajtva", de újraindítás után nincs Rendszergazda fiók.
Próbáltam net user administrator /active:yes verzióval, erre azt írja, hogy "Nincs ilyen felhasználó", a "net user Rendszergazda /active:yes" verziónál visszaigazolja, hogy végrehajtva, de nincs új fiók újraindításkor, csak a "Munkatársak" és az "Admin", amiből kizártam magam.
A fura, hogy a shiftes újraindításkor kiválasztható kék menüben is próbáltam a Windows-t alaphelyzetbe állítani (adatok/fiókok törlése opcióval is), végig is fut órák alatt a dolog, de aztán ugyanúgy indul ismét a gép. -
MaxxDamage
félisten
válasz
zolee001 #98069 üzenetére
Igen, volt az drágább is [link] - Nekem Pro -ra Upgrade gyanánt megérte (mert van kézzel fogható termék is, nem csak egy mailen kapott key)
Pontosan a következőket csináltam:
A képen látható / kijelölt helyen megadtam a Win8 Pro-s Key-tEz volt: [kép] és ez lett: [link] /de hogy a fenébe azt nem tudom és keresem a választ rá... lehet mindhiába/
-
Doky586
félisten
-
-
hape60
aktív tag
válasz
zolee001 #98040 üzenetére
Kösz a gyors választ. A gépen tényleg 64bites rendszer fut, de a 1803-as frissítéskor miért nem írta így: amd64? A 1803-as frissítéskor csak ez volt: Funkciófrissítés a Windows 10 1803 verziójára.
Amúgy én is úgy gondoltam, hogy kihagyom a 1809-et, megvárom az újabbat. -
TRob1
veterán
válasz
zolee001 #97601 üzenetére
"Esetleg nem e lehetne,hogy,akkor adnának ki uj buildet ha kész van és hibamentes..."
Hahaha.Gondolom ez csak vicc volt. De annak jó.
Vagy tudunk az MS történelme során bármiről ami teljesen hibamentes?(Vagy bármi más szoftverről? Max hisszük róla... Aztán a köv. verza changelogjában meg kiderül h hoppá... volt itt hiba)
-
törölt tag
válasz
zolee001 #97594 üzenetére
Rendszergazdaként lehet írni, szóval szoftveres gond. Konkrétan látom is jobbklikkre, hogy írásvédett, kiveszem a pipát, szöszöl kicsit, majd ha újra megnézem, továbbra is be van pipálva. A programok is futnak rendszergazdaként indítva, de ez hosszú távon nem megoldás, főleg hogy az egyik arról szól, hogy szerverről kapott programokat futtat.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #97436 üzenetére
Én megértem azokat, akik akarnak egy rendszert, ami 15 évig nem változik, ezért is ragaszkodnak sokan a 7-hez, vagy extrém esetben az XP-hez. Nekik ez az egész modell nem jó. De közben meg ott vannak azok, akik szeretik, ha rendszeresen vannak új funkciók, kicsit átvariálnak itt-ott dolgokat, akár csak olyan apróságokra gondolok, mint a night light vagy a dark mode. Pont azokat érdeklik ezek többek között, akik hobbiból gépeznek, vagy csak úgy.
Rengeteg kritika érte az MS-t, nagyon sok jogos, a mostani változtatásról nem véletlenül írnak úgy, hogy példátlan ebben a WaaS-rendszerben.BizB: Nem támogatott nyelv és/vagy régió mellett a Cortana egyáltalán nem fut. Magyar rendszeren meg sem találod. A házirendek nem a nyelvek függvényében jelennek meg, nem is fognak eltűnni. Az is lehet, hogy a jövőben támogatott lesz.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #97432 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kékhalálok és a crashek annyira sok embert érintettek volna az utóbbi kiadásoknál. A fájltörlést ismerjük, ezért is lassítottak. Most nem az a lényeg, hogy mi volt, hanem hogy mi lesz.
Én azt állítom, hogy mivel kihagyhatsz akár 2 kiadást is, így teljesen mindegy, hogy évente 1 vagy 2 jelenik meg. Tök jó lett végül a 20H1? Akkor felrakod azelőtt, hogy megjelenne a 20H2 (vagy utána, telepítőt mindig találsz vagy csinálhatsz).Döglött Róka: Ilyen gondolom a Cortana és a keresés különválasztása, ami össze van jelenleg drótozva. Vagy a light és dark téma. Vagy az új Update megoldások. Új feladatkezelő a GPU és fogyasztási adatokkal. Ezek egyike sem egy app, amit a Store frissíthetne.
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #97432 üzenetére
Szerintem nem ez a lényeg. Évente 1 vagy 2 build, esetleg 3 évente 1, ha bughalmaz akkor ugyanott vagyunk ahol a part szakad.
A féléves kiadási ciklusnak pont az lenne az értelme, hogy a sok apró lépésben történő fejlesztést könnyebb koordinálni és a változások mértéke is olyan minimális, hogy minket felhasználókat nem zavarna.
Minél nagyobb a távolság időben két build között annál "fájdalmasabb" lesz ezeknek a változásoknak a feldolgozása. Erre tökéletes példa: Windows XP - Windows Vista ugrás, ez az 5 év olyan sok volt, hogy az emberek nagy része elutasította a Vista-t kellett még 3 év egy kis rácfelvarrás és a Windows 7 már abszolút siker lett.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #97426 üzenetére
Nem erre gondoltam. Vannak új funkciók vagy megoldások, amik csak az új buildben vannak, nem adják ki frissítésként a régebbiekre. Ezért mondták sokan, hogy úgy adnak ki valamit, hogy az félkész. A következő buildben javítanak rajta, és akkor már jó. Home-on eddig nem lehetett halogatni, ha felajánlotta a frissítést, akkor frissíteni kellett. Pro-n tudom, hogy 1 évig lehetett eddig is halasztani.
Az évi 2 build úgy volt sok, hogy automatikusan frissült mindenkinek, és kevesebbet tesztelte az MS a kiadásokat.
A blogbejegyzésben arról írnak, hogy szeretnének minden hibát elkerülni azzal, hogy extra ideig van release preview ringen az adott build. Szerintem a korábban írt lehetőségekkel együtt már nem lesz gond az évi 2 kiadás. -
válasz
zolee001 #97272 üzenetére
Köszi! Az mindegy, hogy a parancs az általad írt, vagy az ebben a cikkben szereplő formátumban van? Példa, pl. a kamera esetén:
get-appxpackage *camera* | remove-appxpackage
vs.
Get-AppxPackage Microsoft.WindowsCamera | Remove-AppxPackageUgyanazt csinálja mindkét formátumú parancs?
Ez a felsorolás az összes uwp appról amit bemásoltál, hol jeleníthető meg ebben a formában?
-
ddmb
aktív tag
válasz
zolee001 #97240 üzenetére
tudatalan a jó.... tudod kid... te meg gondolkodni tanulhatnál meg ha már ilyen jól megy az olvasás... talán nem volt dolgom eddig ezzel a szutyok N-nel eddig, most rá vagyok kényszerítve
hol van leírva, hogy ha N-t rakok a gépemre, akkor nem fognak működni a médialejátszók??? nem ez volt a szándék...
-
Beni2360
félisten
-
Ice&Lime
veterán
válasz
zolee001 #96321 üzenetére
dell e6440 intel hd 4600-zal, de már minden kioffoltam intel vez.pultban, meg power settingsben, de semmi, még a neten keringő reisztris dolgokat is kipróbáltam, de semmi változás.
(#96325) zolee001 : restart is megvolt, és utána sincs változás.
(#96323) TRob1: annyi, hogy azért, mert egy már bejáratott build, eddig ez volt használva több gépen is. Ezért, ami jól bevált, azt nem cseréltem le egy ismeretlennel.
(eddig semmi probléma nem volt egyik géppel sem vele, csak most ezzel) -
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #95961 üzenetére
Pontosan nem tudom Nálad miért nem, de alapból amit linkeltél MCT-s linket ad csak (más az oldal).
Ha pl. átírom a dev. tools alatt a user agent-et pl. ChromeOS-re, újratöltöm az oldalt, akkor már én is azt kapom amit Te
Valami olyasmi volt a cél, hogy ha Win-en töltöd le, akkor inkább az MCT-t használd. Ha meg nem Win-en, akkor úgyse fogod tudni futtatni az .exe-t, jó lesz az .iso is.
Csak valamilyen oknál fogva Te az utóbbi kalapba estél(#95962) mezis: Sose baj, ha ismerkedsz a szoftverrel amit használsz
-
ddmb
aktív tag
válasz
zolee001 #95947 üzenetére
"Ellenben ha "microfos" nak nevezed akkor miért töltöd le?"
mi köze a kettőnek egymáshoz?
attól hogy te meg mások itt nem tudnak .iso-t lehúzni ilyen-olyan forrásból, attól én még tudhatok
EDIT: én természetesen az érintetlen telepítőkről beszéltem, ha elolvasnád amit írtam
-
mezis
félisten
válasz
zolee001 #95935 üzenetére
Köszönöm, ismerem, én is innen töltöttem le. Tényleg jó. Ezt megbízható helynek tartom.
A korábbi HSZ-ekben meg azt fejtegettem, hogy ez a link számomra ismeretlen, tehát megbízhatatlan:https://tb.rg-adguard.net/dl.php?go=b97b1e92
Még akkor is, ha a letöltési ablakban az MS-re utaló szöveg van.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 3
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest