-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddmb
aktív tag
válasz
#86564352 #97380 üzenetére
Beismerem, nem szoktam mindenféle ismeretlen progikat felnyomni, nem is kattintok tipikusan "kárós kódnak kinéző" linkekre, gombokra böngészés közben. Tehát én így védekezek.
De az, hogy windows install után kapásból fel kell nyomni 10-15 drivert + kinél több, kinél kevesebb software-t, és mindegyiknél 2-3x pingpongozni, hogy akarom, megengedem, tényleg akarom, csináld már!!... ez nálam nonszensz..
Én a fenti módon csinálom a windows kezdeti beállítását. Ha valaki fél minden interneten eltöltött másodperctől, akkor az inkább tényleg hagyja ki a 4., 5. és 6. pontokat.
Jah, és vírusírtót se használok
-
törölt tag
válasz
#86564352 #97371 üzenetére
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a hibernációs fájl kilövésével a hibrid alvás sem fog működni, tehát ha altatás közben elmegy az áram, akkor elveszik minden, ami nem volt mentve.
A Store további előnye, hogy a programok nem szemetelnek, nyom nélkül törlődnek, nem kell takarítóprogramokat futtatni. Mondjuk ehhez jó lenne, ha a népszerűbb programok felkerülnének, jelenleg alig van pár közülük ott.
Az onnan futtatott programok elkülönítve mennek, sandboxban, saját helyekre mentenek.ddmb: Az UAC kikapcsolása tökéletes módja annak, hogy a legutolsó kis szar program is gyakorlatilag bármit csinálhat a rendszeren a tudtod nélkül.
TRob1: Úgy tűnik, hogy a Fortnite már nem okoz GSOD-t. A PUBG mellett most sem frissül. Szerintem az lesz, hogy megjelenik az új kiadás, de akiknek telepítve vannak a problémás játékok, azoknak nem fogja felajánlani a WU egyelőre a frissítést. Illetve még egy érdekes megjegyzés ugyanonnan:
"Microsoft historically refuses to fix Insider Previews for anti-cheat, because Microsoft inherently believes that anti-cheat software should stop tying into the kernel. And Microsoft is in the right here."
-
ddmb
aktív tag
válasz
#86564352 #97371 üzenetére
1. "powercfg -h off" nálam is alap
2. Power Options -> Choose what closing the lid does -> When I close the lid -> Do nothing (én amúgy minden menüpontot Do Nothing-re állítok itt akár power, akár sleep buttonról van szó)
3. Power Options -> Put the computer to sleep -> Never,Never
4. Start menü -> "uac" -> User Account Control Settings -> Never notify
5. Start menü -> "app & browser" -> SmartScreen -> Off és Dismiss
6. gpedit.msc -> User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Attachment Manager -> Inclusion list for low file types (Enable-t bepöttyözni, utána beírni a ".exe" stringet)
7. Always show all icons in the notifications area (On)
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #97294 üzenetére
A suzukit is be kellene perelni,hogy miért nem porsche motort rak az autoiba,szánalmas ez az EU
Ezer más dolog miatt lehetne milliárdokra büntetni az MS,Google párost de nem emiatt
A kimutathatatlan részesedésü opera kezdte a per na és a hiresen lukacsos firefox,majd egymást perelgették,hogy a browser choiceban melyik legyen elöbb
Az EU részéröl ez sima lenyulás (gondolom pártunk/kormányunktol tanulták) gondolok itt az MS és a mostani Google birságokraA retek Apple aki direkt lassitotta az eszközeit az updattel de az antenna gate és még sorolhatnám az miért is nem kap birságot?
Az ujlenyomatot a sok isheep birkáét lazán eladták bárkinek aki fizet
Pár éve szabvány az usb töltés,kivéve a gyevi biró ,akarom mondani Apple?
Faszbuk,az utobbi 1 évben x alkalommal buktak meg az adatok eladásával,clear textes jelszavakkal stb stb stb
Az éppen aktuális szerzöi jogi kavarás =youtubra szabott (gyengébbek kedvéért Google) törvénnyel is elmehetnek a busba,a másik tpicban ki vagyon listázva névszerint ,hogy magyar EU részröl kik hogyan szavaztak ...Nem nehéz ki találni kik szavaztak igennel (O1G kompánia)
Sajnos utopia de az MS,Google páros helyében nagy ivben beintenék és EU szinten kivonulnának aztán lehetne vitézkedni a videával és társaival meg a yahooval keresni,freemaillel levelezni -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #97294 üzenetére
Aha, tehát szerinted jó volt a szándék, úgy kellett az N-es kiadás mint egy falat kenyér, viszont sok értelme még sem lett és rendszerint csak a szívás volt / van vele, otthoni használatnál meg főleg... És itt nemcsak szimplán a WMP-ról van szó, hanem egy rakás egyéb funkció sem működik normálisan, konkrétan pl. az MTP hiánya is gond lehet és még egy okostelefont sem lehet csatlakoztatni. Meg ha úgyis az a vége, hogy a teljes értékű használathoz a Media Feature Pack telepítése szükséges, akkor megint nem sok. Plusz a userek általában ettől függetlenül is telepíteni szoktak külső lejátszóprogramot.
Nem írtam szerintem sehol, hogy egyáltalán nem jó és nem kell a verseny, tehát ilyeneket azért ne kezdj el állítani és kamuzni... Meg nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy nem jó, ha kizárólag csak egyszereplős az adott piac és nincsen versengés. De azért az megmosolyogtató, hogy a böngészőknél jobb híján csak a 10-20 évvel ezelőtti állapotokra hivatkozol, meg láthatóan figyelmen kivül hagysz egyéb tényezőket is... Talán olyan csupasz Windowst adtak volna tömegesen a felhasználók kezébe, amiben se böngésző, se médialejátszó nincsen, meg feldob 5-10 ablakot, hogy válassza ki mindenhez maga a megfelelő programot? Nem éppen és akkor valószínűleg azért érte volna kritika, hogy a szegény EU-s állampolgár nem tudja alap állapotában alap dolgokra használni a rendszert... Vagy éppen amikor az 1 db böngészőválasztó képernyő miatt ment a userek részéről a zúgolódás és sokan eleve ignorálni, kikapcsolni akarták, akkor az sem éppen valószínű, hogy meg több ilyennek akkora sikere lenne. Továbbá ha megnézünk desktopon más OS-eket, általában azoknál sem éppen az a jellemző, hogy az alap telepítés zéró programot jelent és teljesen csupasz a rendszer.
Egyébként Windowsról volt szó, de már elkanyarodunk face, gúgli, okostelefonok és egyéb irányba is.... Meg úgy magyarázod, mintha nem lenne fogalma itt sokaknak arról, hogy az utóbbiaknál mi megy, vagy éppen helyeselnék, holott sem én, sem más nem állította itt.
Inkább az a megmosolyogtató, hogy egyrészt eleve eltévesztetted a címzettet és konkrétan annak kellett volna írni a litániáidat, aki kérdezett ez ügyben. Nekem viszont feleslegesen írogatod a szokásos, fárasztó hülyeségeidet... Másrészt ha már a másikat azzal vádolod, hogy ellenzi a versenyt stb., akkor te magad újabban netán az EU szócsöve lettél, fizetnek is érte, jut a bevételből?
De inkább hagyjuk, engem ilyenekkel ne fárasszál! Vagy ha annyira az kell, akkor...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #97264 üzenetére
Röviden a user eddig is lényegében azt használt, azt rakott fel, amit akart, legyen szó lejátszóprogramról, böngészőről, vagy egyébről, nem feltétlen volt erővel rákényszerítve a beépített alkalmazások használatára, pláne otthon. Szóval az ő szempontjukból sok értelme pont nem volt az ilyen húzásoknak, sőt adott esetben inkább csak kellemetlenséget okozott... Az viszont nyilvánvaló, hogy a döntéshozóknak bizonyára jól jött az a + bevétel, meg az állítólagos versenytársaknak a sikeresebb fél visszaszorítása, ha már egyesek X év / évtized alatt sem tudtak 1-ről a 2-re lépni...
-
válasz
#86564352 #97265 üzenetére
Köszi a linket, ezzel a PowerShell dologgal még ismerkednem és barátkoznom kell. Most még nagyon buherálás-érzetem van tőle, de lehet, megszokom.
A PowerShell vagy a PowerShell ISE-t érdemes használni? (Egyáltalán, mi a különbség a kettő között?)
"Az nem jó, hogy a csempés részre kirakod ami kell, aztán a gépházban start menü résznél kikapcsolod az ABC app listát?"
Aha, nem rossz!
(#97266) Geth "A csempéket én a gyakrabban használt programokra használom, sokkal könnyebb egy gyors egérmozdulattal eltalálni egy nagyobb csempét, mint a listában scrollozgatni"
Igazad lehet, kipróbálom hosszabb távon a csempéket.
-
ddmb
aktív tag
válasz
#86564352 #97245 üzenetére
igen, írtam, mert naivan azt hittem hogy működik rendesen az MPC-HC, de most hogy itt-ott megállítottam egy filmet akkor már elnémul ha sokáig pause állapotban marad... használat közben derülnek ki a hiányosságok...
azt a media feature packot már hetekkel ezelőtt felraktam, mert egy másik programnak kellett (AVerTV 3D)
amúgy meg nincs nálunk ilyen céges policy... kolléga mellettem ugyanúgy Win10-zel N nélkülit használ... ez csak az admin önkényes döntése, hogy kinek éppen mit rak fel (kivel mennyire akar kib@szni)
-
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #97087 üzenetére
Nem, nem akkor jön ki. Akkor lesz elérhető a "nagyközönség" számára.
De ezt már így is túltoltuk (újra), ahogy minden félévben.Szerintem felesleges folytatni.
ui: De nekem úgy is jó, ahogy Ti látjátok.
Nem jött ki, nem linkelték, nincs fenn. Most sem. Ahogy eddig sem az évek alatt.
De azért mégiscsak működött mindig is, Insider meg egyéb feliratok és korlátok nélkül, frissült is. Annak ellenére hogy ki sem jött.(#97074) csicso82 :
Amúgy hol írja ezt a rendszer? Hol láthatom hogy Insider Previewez a win verzió? Azért kérdem, mert nem találom. Nem azt mondom hogy nem az... csak hogy ÉN nem találom benne.
És mikorra irtják ki az összes bugot a winben? -
törölt tag
válasz
#86564352 #97041 üzenetére
Az biztos.
Vannak ilyen vadul optimalizált gamer Win10-ek, amikből aztán jól ki van irtva minden, vajon azok hogyan frissülnek majd?
vlevi: Addig nem kell foglalkoznod vele, amíg le nem jár a 1803 támogatása. Ha még akkor sem frissül, akkor probléma van. Elvileg a 1809-et addig nem tölti le, amíg olyan hardver vagy program van telepítve, amivel ismert probléma lehet. Egyébként frissíts kézzel.
-
-
-
válasz
#86564352 #96387 üzenetére
Tipikusan nem éjfélkor használja az átlagember a gépet hanem napközben ~munkaidőben. Ezért felesleges 1nappal a patch kedd után aggódva manuálisan kerestetni, erre ráér csütörtökön is..
Különbenis van terhelés-szétosztás, nem ugyanabban a percben kapja meg mindenki a világon..(#96388) z123456789: Igen.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
#86564352 #95911 üzenetére
Nézd évek óta használok revot is meg Ccleanert is,eddig sosem történt ilyen más programmal meg csak úgy nem nyúlkálok a registryben.
Nos pl a D meghajtón lévő játékoknál is ott van az uninstall de a listában még sincsenek csak egy a max payne,meg a C meghajtón lévő programoknak is meg van au uninstallja.Start menüt én nem igazán szoktam se nézegetni se használni oda nem minden program kerül be.Alkalmazások és szolgáltatások listájában sincs benne minden pont úgy mint a másik kettő helyen sem.De a programok működnek.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95808 üzenetére
Az én lelkem nyugodt, mikor láttál litániákat rinyálni?
(nem ragadtam ki egyáltalán a gui bugokat, az előtte lévő pont - használj értelmes alternatívákat - kiegészítésének szántam)
Tényleg fogadd meg, jó tanács. Nem ér annyit az egész hogy folyamatosan szívjál pl. egy fájlkezelővel vagy képnézővel -
Döglött Róka
veterán
válasz
#86564352 #95799 üzenetére
Semmi értelme otthonra egy Pro-nak.
Zoleee001:
"Szerintem szervezeti szinten vannak a bajok az MS-nél,egyik kéz nem tudja mit csinál a másik vagy a döntéshozók komplett idióták
Megfigyelhetö,hogy majd minden részleg vezetöje nö,valszeg nekik köszönhetjük az 1000-rel fejlesztett emoji baromságokat stb"Fogalmad sincs a fejlesztésről
A felsővezetésben 3 nő van.: HR, Finance, Business Development. A további hímsovinizmusodat hagyjuk
Azért van emoji mert erre van igénye a piacnak. Egyes fejlesztéseket azért dobnak, mert nincs rá üzleti igény, lásd HomeGroup.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95795 üzenetére
Szerintem sokkal nyugodtabb lenne az életed, ha
-lecserélnéd a számodra használhatatlan programokat másra amik számodra megfelelőbbek,
-nem írnál oldalakat a gui bugokról. Értjük, hulladék. Tudunk rá megoldást? Nem.
-nem idegeskednél, hogy ha kész egy javítás, miért nem adták még ki backportolva (nem úgy tűnt, hogy értenél ezekhez a folyamatokhoz)
De Te tudod -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #95795 üzenetére
"Egy másik egy fokkal gázabb: tegyük fel Windows Update aktív órákat akarsz állítani. Odamész és bedob egy ilyen félkarú rabló pörgetős UI-t az időpontválasztásra. Billentyűzettel nem is lehet. Mert a telefonos, tabletes UI szerintük jó számítógépen is. Semmi értelme feedbackelni."
A sok "okosság" mellett ezen most pláne megakadt a szemem... Ebben nem világos mi a gáz, amikor könnyen be lehet állítani a megfelelő időpontot és pont hogy kellemes, ötletes és tetszetős ez a fajta megoldás. Plusz kényelmesen lehet egérrel is kattintgatni, görgetni, sőt még a billentyűzeten navigálva is. Szóval az arra tett állítás megint nem igaz, hogy ez csak okostelefonon, tableten használható jól és billentyűzet nélkül nem. Ezt meg én próbáltam ki és tapasztaltam az ellenkezőjét, sőt használom rendszeresen PC-n, desktop Windows 10-zel, milyen meglepő... De persze nem, egyeseknek ez sem elég jó...
A többit meg inkább hagyjuk... Nagyon is igaza volt a fórumtagnak abban, hogy rendre hőzöngsz itt apróságokon, havonta lenyomsz X nagyhisztit, írod az erőltetett és fárasztó litániákat, plusz olyan dolgokat hatalmas nagy problémaként beállítva, amik másoknak nem feltétlen azok, avagy éppen nem is tapasztalják.... Ráadásul már régóta ezt csinálod ebben a topikban is. Neked szerintem, de lehet itt mások szerint is egyszerűen nem való a Windows 10, inkább másik OS-t kellene keresned és használnod. Bár gyanítom, hogy az sem felelne meg, annál is találnál előbb utóbb valamit... Amúgy meg kb. k.n.sz.l kategória... Szerencsére nem mindenki így áll hozzá és bőven vannak olyanok is, akiknek többnyire megfelel a rendszer. Na meg a 700+ milliós felhasználói tábor alapján megint nem az jön le, hogy hú milyen rossz lenne.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#86564352 #95749 üzenetére
14 comment, micsoda bug
Felveszem ha szeretnéd hogy nálam egyáltalán nem akad.
Azt gondoltam a dark mode-ot a desktop egészére érted, nem az explorer-re.
De jogos.
Attól hogy külön process-t kap a start menu attól még UWP marad.
Milyen funkcionalitást vársz még egy Calculatortól vagy egy Paint3D-től? Miért baj, hogy könnyebb használni a snip toolt mint a régit?Ki állította, hogy egy csapat dolgozik rajta? Senki, de tegyük fel hogy pont nem ismered hogy milyen a fejlesztési modell az MS-nél. A feature-öknek külön csapata van. Még a shell-t is egy külön csapat reszeli, de hidd el, piszlicsáré dolgok hátrakerülnek (nem sötét a font window uramisten!). Security over performance elvet követnek, de ezt már mintha említettem volna.
Nademindegy, kicsit máshogy állunk ezekhez a kérdésekhez, te szeretsz hőzöngeni apróságokon, én jelentem a feedback-en ha nagyon zavar és elengedem. Ha itt rinyálsz azt biztos nem veszik észre
Szerk:
A context menüre minden egyes verziónál rinyál valaki, keress csak rá 1507-ben is szenvedett tőle pár ember, 1607-en is. Szerintem ne reddit-ből indulj ki, mert nem kapsz valós képet a "bugjaid"-ról.@junior11: Szerintem edge-nél erőteljesen a motorváltással vannak elfoglalva
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#86564352 #95720 üzenetére
Edge-t használok és nincs ilyen problémám. Csak akkor jön elő a start menu ha megnyomom a gombot.
I5-5200U 8GB RAM Samsung 850 PRO 500as ssd-n nem akad a Task View egyáltalán, a history-t kb egy másodperccel később jeleníti meg.Start Menu bug-ok ki lettek reszelve 1607 óta (ott volt jellemző, hogy nem reagált klikkre, a shellexperiencehost-ban volt a probléma és buildváltással javult).
Tegyünk tisztába pár dolgot.
Az UWP nem haldoklik, bármennyire is próbálják itt egyesek híresztelni.
A fejlesztőkörnyezet folyamatosan frissül és a desktop is elég erősen épít rá mert takarékosabb mint a Win32 Runtime nem mellesleg platformfüggetlen (HoloLens pl arra épít).Amennyiben bugokra vagytok kíváncsi tudom javasolni az update history site known issues részét.
Azért álltak át féléves release-re, mert így pont hogy gyorsabban lehet olyan kódrészletet átírni/bugot írtani, ami az alapvető működést is befolyásolja. Ez rohadtul tud fájni a 3rd Party-nak és nyilván a régi release metódushoz szokott embereknek is. Adminok sírnak a legtöbbet de ők meg tudják egy évvel halasztani és ráérnek másfél évente szórakozni ezzel.
Egy dolgot jegyeznék meg azzal kapcsolatban hogy jajdesilány a release.
Vessétek össze mit tudott egy Win7 és most egy 1809. Ég és föld funkcionalitásban a kettő. Nyilván minél többet tud egy OS annál nagyobb a hibalehetőség és nyilván rangsorolni kell a hibákat. Ha valahol szarul néz ki az UI és jelentik, majd foglalkoznak vele ha nincs komolyabb probléma.Egyébként miért is félkész a dark mode?
1809 adatvesztésnél pont az volt a baj, ha Known Folder Redirection-t használtak.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95729 üzenetére
Pontosan. Ha valami nem megy, minek erőltessem, jobban el tudom foglalni magam, mint hogy szándékosan szivassam magam.
A legtöbb pont megvalósítható egyetlen Far-ral (conemu), a Chrome-al meg semmi bajom
RDP megjavult, de mondjuk már lehet előtte is jó volt, frissítettem a vpn-t is...Miért ne beszélnénk Win10-ről? OS != beépített appok.
-
-
törölt tag
válasz
#86564352 #95720 üzenetére
Angol és magyar rendszert is használok, a hibákra mindegyiknél könnyen rákeresek (esetleg a magyar üzenetet lefordítom angolra, a Google meg jó találatot mutat). Szép nyelv a magyar, a Win10-ben lévő gondokat csak az igénytelenség okozza, meg hogy a fordítást is a felhasználókra bízzák.
Olvastam németet és spanyolt is panaszkodni nyelvtani hibákra.Geth: Tényleg. Na nem baj, én sem használom, úgyis Chromium alapú lesz, akkor még annyira sem kell.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #95716 üzenetére
Feladatnézetet nem használok, az előzmények is ki vannak kapcsolva. Az értesítési központot akkor nyitom meg, ha van olyan értesítés, amit nem láttam korábban. Szóval engem egyik hiba sem zavar. Ezért mondtam, hogy nagyon sokan egyáltalán nem foglalkoznak ezekkel az apróságokkal. Bugos egy app? Kit érdekel, ott van valami másik program. Elírás van a szövegben? Nem baj, attól még érthető.
Megmondom, hogy miért hoztam példának a fordítást. 1803-on a játékok indításakor megjelent egy kis tipp a kép jobb oldalán, nem túlzottan hasznos, de rendben volt, plusz jelzi, ha a játéksáv meg tud jelenni. Magyarul két sorba kellett tördelni, de nem volt gond. A 1809-en sikerült ezt megszüntetniük, így lett belőle "Az elvégzett művelet rögzítéséhez vál...", igazából pont a lényeg hiányzik és így semmi értelme.
Ha már játéksáv, 1809-en átvariálták az addigi egyszerű sávot. Korábban Xbox home gomb, kb. jobbra kettő, rögzítés. Kontrollerrel most először a fogaskerék van kijelölve, majd átugrik a hangokra, ahonnan vissza kell menni a rögzítés kijelölésére. A hangokat most lehet alkalmazáson belül vezérelni, de a csúszkák nem állíthatók kontrollerrel, csak kijelöli őket... ezt ki és miért meg hogyan...
-
törölt tag
válasz
#86564352 #95710 üzenetére
Most lehetne sorolni, hogy az elmúlt 1-2 évben milyen bugok voltak, de a többséget ez nem érdekli. Vagy nem veszik észre, vagy vannak fontosabb dolgok, vagy valami mást használnak.
Engem például nem érdekel az akadós animációja a feladatnézetnek, a félresikerült fordítás viszont igen. Elég sok helyen van elgépelés, helytelen fordítás, kilógó szöveg, stb. Mikor mondtam, szerinted hány embert érdekelt?De van különben az angolban is ilyen baki.
Még mindig a rendszerben van az a hiba is, hogy ha az egyik monitoron teljes képernyős egy app, akkor időnként elrejti egy pillanatra a tálcát a másik képernyőn (mintha be lenne kapcsolva az elrejtés). Ez van. Nagyon sok bugot sikerül javítaniuk, csak nem olyan gyorsan, mint szeretnénk. -
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95696 üzenetére
Olyasmire gondoltál, hogy pl. azok a javítások amik most kikerültek, azok valójában nem tegnap készültek el, hanem korábban és amikor eldöntötték hogy kiadják, akkor lezárták a "release-t", hogy ne kompromittálja semmi egyéb kódmódosítás?
Nálunk is van olyan, hogy release előtti teszteken fognak valami low prio-t, és akkor van az a döntés, hogy ez van, össze nem fog omlani tőle semmi, kimegy így, majd a következő körbe mehet a merge.
Még akkor is, ha csak apróságról van szó, sőt, lehet már javítva is van és egy cherry pick elég... Na az ilyeneket minimalizálni próbálják a release managerek, mert ha csak 200 ilyen "jóvan, ezt még tegyük bele" dologból 1 még nagyobb galibát okoz, nem köszönik meg amit kapnak.
Te fejlesztő vagy amúgy? -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95692 üzenetére
Nézd, szerintem se Neked, se nekem fogalmunk sincs a bugkezelési workflowjukról, szóval ezt le is zárhatjuk
Mindig lesznek olyanok akik több hozzászólásban, bekezdéseken keresztül keseregnek egy UI bug miatt.
És mindig lesznek olyanok, akik örülnek, hogy tudnak távolról dolgozni, mert nem dobálja le az RDP-t néhány másodpercenként, és nem kell workaroundokat keresniük. Ez is a szoftverfejlesztés természetes velejárója. Majd javítják azt is, ezek a fontosabb javítások elkészültek, kiadták egy pénteki napon. Én örülök, hogy nem tartották vissza ezt a csomagot addig, amíg a UI is hibátlan nem lesz(#95691) envagyok:
Mi a Realtek eszköz VEN(dor) és DEV(ice) azonosítója?
Device Managerben jobbkatt az eszközön, Properties, Details fül, Device instance path-ban található. -
válasz
#86564352 #95598 üzenetére
Ha jól értem azon megy a rugózás hogy a win meg a sallangjai mennyi is, office sb. egyebekkel, mennyit is foglal, elég-e az 1Tb ssd vagy szűken a 256G. (amúgy én 2és fél éve élek együtt egy emmc-s, azaz cserélhetetlen és bővíthetetlen 32g mini pc-vel és elvagyok)
Erre szerintem verhetetlen a Sajátgép (oppardon, affene a w2000-es beidegződésemet) Számítógép, C-n jobbklikk, tulajdonságok, ott biztos hogy pontosan mutatja a foglalt és szabad területet. Külső app nélkül. -
törölt tag
válasz
#86564352 #95600 üzenetére
Azt írják, hogy az Explorer most valamiért nem számolja rendesen a fájlok méretét, ha bizonyos mappák és fájlok túl mélyen vannak. Ha a 255 karakternél hosszabb elérési utat lerövidíted, akkor jó lesz (úgy is, ha csak néhány fájl van).
Nekem is van pár ilyen fájl, de nem szórakozok velük, mert aminek kellenek, az nem fogja megtalálni őket. -
válasz
#86564352 #95589 üzenetére
Nincs ezen semmi különös. Nincs itt semmi bug. Természetesen amelyik filehoz könyvtárhoz nincs az adott usernek joga azt NEM számolja bele, ezenkívül ha a rejtett és system attribútum rejtése be van kapcsolva a filekezelőben, azokat sem számolja bele.. Tessék TreeSize Free -t használni admin módban indítva.
Legfeljebb azon lehet csodálkozni hogy az emberek ennyire nem értik hogy működik egy operációs rendszer.. -
válasz
#86564352 #95384 üzenetére
Tényleg nem kukacoskodás, de ilyesmiben maximálisan igaza van a fórumtársnak:
"ugyanez új Paint 3D: három másodperc mire elindul"
Az Úr 2002. évében, W2000, 32G HDD (hol volt még a 100x gyorsabb ssd...), 256M ram, P3 proci 1 maggal,
és egy Word indulása nem mérhető, kb. 3 tized másodperc volt.
Most, SSD, 4 magos procc, 8G ram stb. és kattintok, elindul, mazsolázik, valamit nézeget a neten, de legalább írja hogy pillanat..... aztán úgy 3-4 sec múlva megjelenik a 27 soros dokumentum.
Háát..... ha ez fejlődés, habár a visszafejlődés is az. -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #94501 üzenetére
Neked és movax-nak is
Valahol már írtam: ismerős 0-24-ben telefonon csüng de egy Total Commanderes fájlmásolást alig tudtam elmagyarázni neki.
Erről van cikk is amit írsz, tehát hiába KVÁZI online térben nő fel egy mai fiatal kb. a 90-es évek végén születettek, halvány segéd lila fogalmuk sincs az asztali operációs rendszerek működéséről.
-
King Unique
titán
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#86564352 #93596 üzenetére
Engem inkább az ő siráma érdekel mert már másodszor címzi nekem az "elvették a jó Windowsunkat" kezdetű nótát.
Egyébként meg ezt a listát szoktam nézni, van benne szép magyarázat is
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #93551 üzenetére
Az élet bármely más területe is ilyen. Miért lenne itt másképp? Amúgy ez szerintem nem annyira baj. Akinek van kedve válaszol. Mégiscsak segítségnyújtás és információ szerzés a topik célja. Ráadásul nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Azért még hozzáteszem, hogy a topik keresője nagyon nem támogatja megfelelő válasz megtalálását. Az esetek döntő többségében csak a hiba felvetését, a kérdést találja meg. A választ csak akkor, ha az tartalmazza a kereső kulcsszót vagy kifejezést. Ezen már réges-régen kellett volna változtatni. Tudom így is meglehet találni a helyes választ, csak macerásabb. Ja és a topik minősítési (rang) rendszere is ezt ösztönzi (minél többet hozzászólni, kérdezni és válaszolni).
-
D@ny7
aktív tag
válasz
#86564352 #93497 üzenetére
A többség általában olyan notebookot vesz amin van Windows gyárilag
Én is olyant vennék, de a kiszemelt modellt nem adja semelyik bolt sem gyárlag telepített windowsal (csak freedos, vagy endlessos). Asus honlapja szerint elméletileg kapható előtelepítve is, de valamiért mégse árulják.Szerintem elég az OEM, mivel azalatt a 6-7 év alatt amíg használnám a gépet úgyis kijön egy újabb windows változat, akkorar meg már úgyis minden géphez az újabb Windows lesz támogatva.
Mindig is a Pro verziókat használtam, nem akarok tőle eltérni. Nem tudom hogy most hogyan, milyen külömbségek vannak, de a home változat-ot mindig is gyengének tartottam, mindig volt benne valami funkció amit hiányoltam.
Office, mindenképpen kell.
Minden nap meg kell hogy tudjam nyitni/szerkeszteni exel fájlokat, word fájlokat illetve pdf-eket.
Az is fontos hogy régi 97-2003-as formátumokat is tudja kezelni.
Libre office-t láttam már, de nem túl meggyőző. -
válasz
#86564352 #93443 üzenetére
"..tisztább a helyzet megkérdi leállításkor akarod-e indításkor megnyissa.."
Igen. Több választást kellene hagyni az embernek. Nagyon várom már hogy az autóm légzsák szoftvere is adjon választási lehetőséget ha fának megyek: ezt mondaná:
- Ön balesetet szenvedett. Kívánja hogy kinyíljon a légzsák?
- A verzió: Igen
- B verzió: Nem
- C verzió: további informávió a szolgáltatásról..need: a 'törlés' gomb nyomogatása..!
-
törölt tag
válasz
#86564352 #93436 üzenetére
Ahhoz semmi köze a Firefoxnak. Az ott lévő beállításokhoz előbb el kell indulnia a böngészőnek, azt pedig a rendszer indítja el, ahogy zolee001 írta.
zenwalk: Az aktivált állapotot köti az MS fiókodhoz, tehát helyi fiókkal nem lehet hozzákötni. Az aktivált rendszeren kell belépned a fiókodba, és kész. Ha megtörtént, akkor válthatsz vissza helyi fiókra (onnantól a gépházban megint csak annyit fog írni, hogy digitális licenccel aktivált, a fiókos rész nélkül).
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
#86564352 #93405 üzenetére
Csak azt nem ertem miert apple terméket kene venni.mikor fele ennyiert vannak ugyanannyit ero tabletek[link]
Sőt ha en csaladomnak kene tablet en ezt vennem:[link]Az ipad a leheto legdragabb,leggazdaságtalanabb megoldas
Akkor ittvanak konfigok[link]
[link]
Ha meg laptop kell :[link]Nem várja el senki sem hogy villamgyors legyen.
Amig betoltenek az oldalak meg elindulnak a videok addig nem veszunk ramot. Még egyenlore ahoz kepest hogy mekkora szemét gépek viszonylag gyorsan toltik be az oldalakat. Azzal hogy nem birjak el az ujabb windowst azzal nem lesz baj mert eza windows 10 lite ez
V1803 véglegesen. Nem frissul tovabb mert bele van nyulva durvan.
Nemtom honnan veszed hogy nekem vannak elvarasaim ezekkel a gepekkel szemben. Nekem van rendes szamitogepem en ezekkel a szemetekkel nem foglalkozom, majd szolnak ha valami megdoglik bennuk vagy már 5 percig toltenek egy oldalt es akkor vagy meg fejlesztes lesz vagy egeszet kidobni es kicserelni annyibol amennyi penzt rászánnak.
Mieza windows 7ezés? Szerinted azt kene raknom ezekre? Windows 7 tenyleg tobb eroforrast eszik mint 10. Miert kene rarakni? Az hogy ujabb windows nem feltetlenul azt jelenti hogy ujabb szamitogep kell hozzá.
Nalunk mindenkinek nyomogombos teloja van kiveve nekem. És a szamitogepet is ilyen kis koltsegvetessel kezelik. Faterom gépébe ilyen 20%os kondicion lévo szektorhibas vinyó van, ezt mondtam is neki hogy cserelni kene de igazabol nem foglalkozik vele. A nagyszuloknel meg még regi inteles patas a gép. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
#86564352 #93386 üzenetére
Nemtom mekkora osszegnek képzeled el az átlagos nyugdijat. De ha egyedul marad egy oreg hazastars nelkul akkor orul ha a rezsit kifizeti meg vesz 1-1 csokit az unokaknak. Abbol az (ideális) 60-80ezerbol. De ennel kevesebbet is kapnak nehanyan.
Ha a kommunizmusba leszázalékoltatta magát vagy akarmilyen mas okbol rendes nyugdijat kapó öregek kisebbsegben vannak. Meg ha még él a hazastarsuk akkor jobban jarnak bár nekem a masik nagyszuleim 2-en kapnak 120ezret ők már megengedhettek egy lapostévét maguknak mondjuk.De egyebkent nincsen szo arrol hogy en ezeket a gepeket karbantartanám. Meg szorakoznák velük. Évekkel ezelott raraktam azt a windows 10 lite-ot, akkor beallitottam, meg még jobban lecsupaszitottam raraktam operaminit es kesz. Mondtam nekik ha lassu nyomjak be a ccleanert. Le nem toltenek semmit csak netezes.
Mennek amig megnem hal a vinyo bennuk..Ha ezek a roncsok még siman jok internetezesre akkor minek vegyenek ujat majdnem egy télre valo tuzifa áráért?
Kit erdekel ha egy ilyen gép virusos lesz?
Azt még ipad? Orulnek a billentyuzet egernek nemhogy nyomogassanak egy 10colos tularazott szart. Foleg ha már van otthon crt monitor meg minden a gephez.
Visit a venti? Kit erdekel. Amugy en 2000ert vettem ventit es kicsereltem a procihuton levo ventit.(ragasztassal) szoval nem kell komplett uj hutot venni.
Ez a nepi megfigyelesed jo ha a nyugdijasok felere lehet ervenyes. Ez nem nyugat europa meg amerika. Sőt hires amerikába is 15%os a munkanelkuliseg es vannak csorok,gettók.
Szoval ausztraliaba meg eszak-eu nyugat-eu ban lehet
megengedheti maganak minden nyugdijas de itt a fele sem.Amugy a windows 10 lite az ugyanugy megy ezeken a szarokon mint a windows xp ment.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #93379 üzenetére
Nem éri meg a proci lesz utána a gyenge keresztmetszet.
Win7 után nincs nagyon más alternatíva Windows téren régebbi gépekre.
Földobok egy Linux Mint-et 500MB RAM körül van az alap felhasználása és elmennek YouTube-on a Full HD videók.
Nem akarok itt mellé beszélni okoskodni csak ha a Win7 jövőre elveszti a támogatást sok hasonló probléma lesz.
Most Win10 alól vagyok stabil eddig fürge is,hogy meg lett piszkálva így alapból elvan 800MB RAM-alde ha jönnek majd a frissítések és megfektetik annyi lesz neki.
Ne csináljanak egy alap fürge kis Win10 hanem vegyél ezt bele váltsál arra igaz?
-
törölt tag
válasz
#86564352 #93056 üzenetére
Ez nem az az eset. Ez olyan, mint amikor az integrált GPU levesz a RAM-ból. Csak éppen nekem nincs integrált GPU-m. Integrált hangom van, de az is ki van kapcsolva.
Amúgy megoldottam azzal, hogy az 1-3-ból áttettem a 2-4-be a modulokat. Mielőtt valaki megkérdezné, a biosban előtte is ott volt mind a két 4 GB-os modul (aida-ban is látszott), windows alól viszont levont 4 GB-ot valami fantom hardver számára. Most az erőforrás-figyelőben ugyanott a hardverek számára fenntartott rész 44 mb. Miért? Mert áthelyeztem a modulokat.
Doky586:
Ha az áthelyezés nem jött volna be, az lett volna a következő trükk a tarsolyomban.
-
válasz
#86564352 #91994 üzenetére
Ez a noname mini PC ezelőtt 2 évvel 23400Ft volt, egy usb3-mas hubbal és egy egy usb3-sata átalakítóval együtt, házhozszállítva.
Az egyik legkellemesebb műszaki csalódás a dzsunkaföldről, azóta napi 20-24 órákat megy minden hiba nélkül.
Néha meghülyül a wifije (ez biztos hogy os hiba, ezügyben bombáztam is a topikot anno de megoldás nem lett) és hetente 1-2x eldobja az usb-s külső vinyót.
Ennyiért csoda hogy több mint 2 éve szinte nonstop működik, a fenét se érdekli a Cenovo support hiánya meg hogy full noname.
Nevesebb laptopok se mennek el napi 24 órát 2 évig ránézés nélkül, ha más nem a ventit biztos ki kell takarítani, ez meg passzív. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest