- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.levente75
addikt
válasz
King Unique #95109 üzenetére
Köszi még egyszer, ha jutok vele valamire, megírom mi volt a konkrét gond.
-
r.levente75
addikt
válasz
King Unique #95101 üzenetére
Nálam sajnos akkor is leválasztódik a vinyó, ha filmet nézek róla. Kb valóban ez a fél órás ciklusok vannak leállásban. Valszeg akkor bele kell nyúlni a vinyóba ezt beállítani.
-
sziliv43
csendes tag
válasz
King Unique #95016 üzenetére
A Wannacry szépen megy Win10 alól is és a beépített víruskergető nem fogta meg időbe. Szvsz ez nem érv nálam. Ezzel szembe a Win7-et csak úgy tudta kinyírni az ESET-et teljesen lelőttem.
-
törölt tag
válasz
King Unique #95021 üzenetére
Persze. Gyűjt az Nvidia is, ha letiltod a telemetriát, akkor nem fog elindulni a Geforce Experience sem, pedig alapvetően offline is működhetne. Indítottam már el olyan open source programot is, ami rögtön a netre akart mászni, mert alapból be volt kapcsolva az adatgyűjtés. Nincs ezzel semmi gond, amíg a valóság van leírva a nyilatkozatban. Ha összehasonlítanánk, hogy adott fejlesztő hány valódi segítséget nyújtó, kézzel írt feedbacket kap 1 év alatt ahhoz képest, amit a program az összeomlásakor vagy használatkor automatikusan elküld...
Na de tényleg túl van ez már tárgyalva -
törölt tag
válasz
King Unique #95016 üzenetére
"Meg mondjuk nem keverendő a diagnosztikával, telemetriával, ami a Windows 7 és 8.1 rendszereknél is megvan."
De, pontosan ez történik. Mielőtt a Microsoft átírta anno 2015 környékén az adatvédelmi nyilatkozatot (One Microsoft Privacy Policy), mintha senki sem ismerte volna a telemetriát, és hogy ez adatgyűjtést jelent. Szó szerint bármi, ami netre csatlakozik, gyűjthet adatokat, de nem feltétlenül teszi, vagy nem feltétlenül olyan mértékben, ami hátrányos lehet a felhasználóra nézve. Erre vannak a nyilatkozatok, ott a Microsofté is, nagyon szépen le van írva, hogy mit gyűjt. Mert gyűjt, ez sosem volt letagadva, de a 7-nél vagy az XP-nél sem. Ha pedig bizonyítottan olyan adatokat gyűjt, amik nincsenek megnevezve, és személyhez köthető felhasználói adatnak minősülnek, akkor lehet perelni és megnyerni.
És a rengeteg hatásvadász cikk miatt megjelentek a blogposztok, amikben magyarázták a kérdéses dolgokat, meg létrejöttek az ehhez hasonló cikkek.
Például a kézírás felismerését segíti a lerajzolt betűk elküldése, vagy ott vannak a billentyűzet manuálisan hozzáadott javaslatai. Egyiket sem kell használni, egyik sem keylogger. Az elmúlt ~4 évben rengeteget változott a rendszer, kevesebb az alapszinten gyűjtött adat is, sokkal egyértelműbb mindenkinek az egész, de mégis...A Win7 támogatása már most is csökken.
-
sziliv43
csendes tag
válasz
King Unique #94997 üzenetére
Ráadásul Windows 8 óta a gyorsindításnak köszönhetően főleg HDD-n látványosan gyorsabban bootolnak az újabb Windowsok.
Ugye azt tudod az a gyorsindítás az csak annyi mikor kikapcsolod a géped a Win8/8.1/10 valójában csak hibernálva lesz? Nem mellesleg én semmi értelmét nem látom annak, hogy a képembe tolja az asztalt piszok hamar de még félórát várok mire betöltődik a rendszer vagy épp az általam elindított szoftver HDD esetén.
-
tibi970307
tag
válasz
King Unique #94984 üzenetére
Mind a 3 rendszer Windows 10. A régi SSD-n egy olyan rendszer volt, amit privát célra használtam. Vettem egy másik SSD-t, mert igény volt egy olyan rendszerre is, amit csak munkahelyen használok, így direkt Dual Boot-ot csináltam, hogy tudjak választani a két rendszer között. Végül pedig telepítettem egy 3. Windows 10-et a privát kiváltására, hogy ki tudjam szedni a régi SSD-t, mivel az újon elférek mindkét rendszerrel.
A telepítés UEFI.
-
Rexcor
őstag
válasz
King Unique #94945 üzenetére
A fájlkezelő "nem látta" De adtam neki szemüveget és már látja is
Keem1: Azóta megoldottam, a start menün egy jobb klikk és lemezkezeléssel.
-
kisza25
félisten
válasz
King Unique #94913 üzenetére
Egy ssd-t rakok bele jövőhéten, meg kap +4GB RAM-ot, akkor rakok rá egy win 10 pro-t
Köszönöm -
kisza25
félisten
válasz
King Unique #94908 üzenetére
Ja azzal írták aztán win7 proval jött, de a 6 cellás aksit sem említették, a képen meg 3 cellással van, szóval....
mondjuk azon nem sértődök meg, hogy 10 helyett 20 órát bír aksiról
(gyári adat)
Teljesen friss w7 telepítés volt rajta, lehet elcseszték, w10 helyett a szervizben -
kisza25
félisten
válasz
King Unique #94904 üzenetére
Bios oem key-t talált a program
Doky586: ha arra akarsz célozni, hogy kamu matrica, ezt a probookot nem forgalmazták windows nélkül -
kisza25
félisten
válasz
King Unique #93768 üzenetére
Szia! A kereső dobta ki a hsz-t. Nekem egy hp probookom van amin eredeti win 7 prof van, de nincsen rajta serial a winhez.
Szeretném win 10 prora frissíteni, szerinted mi lenne a módja?
Frissítsek rá a win 7-re, vagy biosból tudja kiolvasni? -
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #94868 üzenetére
En csak windows office kulcsot kaptam ingyen még általános iskolaban.. kellett volna kapjak windowst is?
Itt az olcso kulcsokat nem mindenki tartja teljesen legálisnak egyebkent.Annak a rétegnek megfelelhet akinek van tapasztalata androidon es régi gepe van/nem gamer ami egesz nagy reteg lenne. Csak hogy peldaul itt kisvárosban minden 10edik ember tud windowst telepiteni azt viszik egymashoz pendriveon a windows 10et.
Ha a windowst nem lehetne ingyen hasznalni semmilyen formaban sem akkor android alapu os-ekbol egyből tobb lenne es elterjedtebb lenne.(ez egyebkent nem lenne jo mert azert a sajat gepemre amin jatszok telefont flashelek stb stb nem raknák androidot sose)
Ez tenyleg csak a szar gépekre meg a nem gamer(meg nem hekker nem gépen dolgozó csak internetező egyszerubb usereknek jo) -
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #94851 üzenetére
Ami egy atlagusernek kell azt tudja android. Sot meg tobbet is. Azert egy android az egyszerubb mint egy windows. Ráadásul ha nagyon legálisan böcsületesen gondolkodunk akkor az ingyenes prime os jobb az atlag mezei usernek mint 10ezreket fizetni windowsert.
Persze sok windows olny cucc van. Ha valakinek hasznalnia kell ilyen programokat akkor nyilvan windowst telepit a gépére. Es valszeg nem 2gb ramos oskovulet gepe van. -
r.levente75
addikt
válasz
King Unique #94766 üzenetére
A kábel cserét megpróbálom mint lehetséges hibaforrást. A pipákat kiszedtem az semmit nem csinált de végül is energiatakarékossági pipa egy külső táposon nem tudom mit számítana. A másik portokat is kipróbálom hátha.
Köszi. -
xkoti
senior tag
válasz
King Unique #94770 üzenetére
Bocsánat hogy lemaradt az EFS titkosítást használtam az E maghajtómon ahol csak az adatokat tárolom.
Azt amit linkeltél az összes lépést megcsináltam kivéve az cmd-s verziót.
Olvastam hogy a a kulcsot exportálni kellett volna, de sajnos mint mondtam elfelejtettem.A cmd-s dolog se működött akkor ennyi :/
-
r.levente75
addikt
válasz
King Unique #94739 üzenetére
Leválasztotta=eltűnt a meghajtó ikonja. Ki kellett húznom az usb-t és vissza, hogy újra lássa. Leválasztani sem tudom ilyenkor, mivel nincs ott...
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #94739 üzenetére
"Mit jelent az, hogy leválasztotta magát, teljesen eltűnt a rendszerből.."
Biztos rágógumival volt rögzítve csavarok helyett és kicsúszott, lehúzta magát a kábelekről, leesett a ház aljára..Ja most nézem: USB-s. Akkor lecsúszott az asztal alá a szőnyegre..
-
Somatom
veterán
válasz
King Unique #94681 üzenetére
A FAT32 max. partíciómérete 2TB. Nem logikus a 32GB -os korlátozás. Az exFAT szükségtelen, ha nem akarunk 4GB -nál nagyobb fájlokat tárolni. Ráadásul nem olyan széles az eszköztámogatottsága, mint a FAT32 -nek. Pl. sok Androidos eszköz nem kezeli az exFAT -ot.
A szembeállítással arra utaltam, hogy a 32GB feletti FAT32 -nek semmilyen negatív hatása nincs, mégsem engedi, az NTFS -nek viszont van, mégis engedi. -
Somatom
veterán
válasz
King Unique #94678 üzenetére
Ennek majd utánanézek. Szóval, FAT32 -re nem hajlandó, de naplózó NTFS -re símán leformázna egy pendrive -ot. Nem tűnik logikusnak.
-
Somatom
veterán
válasz
King Unique #94673 üzenetére
A pendrive -ra telepítéssel nincs gond, de pl. egy SSD -re telepítés már nem olyan egyszerű. A saját tool -ját nem lehet használni, mert nem hajlandó a bootloaderét arra a meghajtóra tenni. Minden áron belerondítja a Wines meghajtó MBR -jébe. Azt csak pendrive -os telepítésnél teszi a pen MBR -jébe. Ahhoz viszont fat32 -kell. Az ostoba Win viszont nem hajlandó egy SSD -t FAT32 -re formázni. Hab a tortán, hogy a Wines tool akkor sem hajlandó pendrive -os telepítést csinálni, ha USB -n dugom rá az SSD -t. A Linux loader szerkesztők nem ismerik fel automatikusan a Remixet, mert a figyelt fájlok nem a gyökérben, hanem egy mappa mélységben vannak. Tehát, manuálisan kell szerkeszteni a betöltőjét (Grub4dos). Már van egy működőm, amit most klónozni akartam. Csináltam egy Clonezilla pendrive -ot. De, sajnos, az is errort dobott a klónozásnál. Sztem a mentett adatokat tartalmazó .sfs konténer akadt meg a torkán. Szóval, nem olyan egyszerű ez.
-
Somatom
veterán
válasz
King Unique #94663 üzenetére
Köszi! Majd átrágom magam ezen. Kb. 8 éve, az XP -nél hagytam abba a Win -t, úgyhogy ezen a 10 -esen totál el vagyok veszve.
A dd nem csinál ISO -ból bootolható pendrive -ot. A Remix OS telepítője is egy .exe.
-
törölt tag
válasz
King Unique #94462 üzenetére
Windows To Go nélkül nekem sem ment úgy a rendszer, hogy belső eszközként telepítettem, majd külső USB-ként csatlakoztattam.
Csak egyféleképpen tudom elképzelni. Ha vannak olyan USB rack-ek, amik USB-n keresztül SATA csatolófelületet emulálnak, és így a rendszer hagyományos SATA lemeznek érzékeli. -
Bluebess72
csendes tag
válasz
King Unique #94421 üzenetére
Igen, erre válaszoltam, és igen Sata eszközként telepítem, majd fogom, és rádugom egy sata2usb kábelre. Hozhatod-viheted, érzékeli, hogy USB-n keresztül van telepítve. Ismerem a WtG funkciót az Enterprise-ban, de annyira meg van komplikálva, hogy borzasztó. Így lényegesen egyszerűbb. Nem csakhogy kipróbáltam, de napi szinten használjuk így. Én, meg vagy 20 kollégám a szervizben.
Hogy hogyan tud bootolni egy UEFI-ben telepített eszköz CSM-ben, azt nem tudom, de jópár Asus gépnél láttam már. (igaz, csak ennél a márkánál). Ok, nem ellenőriztem túl mélyrehatóan, hogy hogyan bootolt, egyszerűen csak azt a (számomra) alapvetést láttam, hogy UEFI: Gyártó logo+gésa golyók. CSM: Windows logo+gésa golyók boot kép. Ha ez ne óm igaz, akkor bocsánat, nem tud mindkét módban bootolni.
-
Bluebess72
csendes tag
válasz
King Unique #94417 üzenetére
Nincs igazad. Pontosan ezt teszem minden egyes teszt HDD-mmel. Telepít, gépből kiszed, használ. Minden alkalommal eszközök keresgélésével kezd, minden alkalommal driverezetlen, de a Win 10 ilyen szempontból iszonyúan strapabíró. Heti szinten legalább 10 gépen bootolok be vele, és bírja. Sőt (ezt mondjuk én sem értem) Asus gépeknél az sem érdekli, hogy UEFI, vagy CSM a telepítés. Indul mindkét módban. Szóval szerintem csinálja nyugodtan, menni fog az.
Pillanatnyilag annyira "okos" a 10, hogy hiába telepítve van, érzékeli, hogy USB-ről bootolt, és figyelmeztető ablakot dob, hogy ne húzd ki, ha jót akarsz. És ez azt hiszem Pro, vagy Home, de semmiképp nem Enterprise.(#94419) M@no
Köszönöm a választ, próbálkozom. -
Fred23
nagyúr
válasz
King Unique #94382 üzenetére
"Viszont ha a legacy (CSM) módban telepített Windows 10-et akarod kompletten átkonvertálni"
Köszi, ezt szeretném, de lehet, nem is lesz rá szükség, hamarosan kiderül...
-
gzbotii
nagyúr
válasz
King Unique #94331 üzenetére
Mit értesz egész pontosan a "a gépházban kikapcsolom a screenshoton lévő opciót" alatt?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #94343 üzenetére
Köszi.
-
milu
aktív tag
válasz
King Unique #94328 üzenetére
King Unique köszönöm a válaszodat a telepítéskor a javaslataidat figyelembe fogom venni!
-
togvau
senior tag
válasz
King Unique #94320 üzenetére
Miért troll duma? A crashelő ablakra rákeresve, más emberek kérdéseinél annyit írnak a supportos kumar-ok, hogy telepítse újra a drivert, ellenőrizze a vírust, stb, majd lockolja a topikot
Milyen drivert telepítsen újra? A windows drivert? Szóval csak terelnek.
'96 óta használok sajnos windowst, újra és újra meglep az amatőr, nevetséges, alap problémákkal, nagyon nem minőségi működés, lásd még az update el...baltázások...A vicc az, hogy bluetooth-on headsetet párosítva a géppel, ugyan úgy látszik a microfon device-ja a headsetnek, de ott is nuku bemeneti jel, és minden ami használni akarja errort dob. A 7, 8 még tudta ezt is, a 10 ez sem.
Az kit érdekel, hogy másoknál működik a dolog? Nálam nem, és a google szerint sokaknál szintén nem.
Jöhetek ide trollkodni, ha valakinek nem működik az ami nekem igen, tehát az márpedig működik?Egyébként kit érdekel kinek működik?
Vagy ez a topik arról szól hogy örömködik mindenki, hogy minden működik? Nem úgy látom.
Egy ideig lehetett nemet mondani a 10 frissítésre, aztán már nem... google a barátotok.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #94195 üzenetére
Mit költöttem hozzá?
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #94190 üzenetére
Pontosan ezért nem nagyon partícionálgat az ember utólag, főleg ha még disk sincs kéznél, ezt jól összefoglaltad
A backupot az AOMEI is írja, rögtön fel is ajánlja a saját Backupper programjukat.
Ha meg nincs backup, nem sikerült a merge, akkor szerintem édesmindegy, hogy 1 kattintásból vesztek el az adatok.Szerintem az a baj, hogy Te a külső programok témakörben automatice MINDEN külső programot értettél, ami nyilván nem járja, főleg az admin jogot igénylő, rendszer adminisztráció és konfiguráció témakört érintő programokról volt szó, nem is értem a userspace programokat (pl. videólejátszó) miért kellett idecitálni. Nyilván felrakom én is a DOOM-ot, hiába van fent a Solitaire (játék-játék).
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #94190 üzenetére
"ugye alap, hogy a fontos adatokról mindig legyen biztonsági másolat "
A home userek (egyszerü felhasználök) hány százaléka tart biztonsági másolatot?
Általában megveszi az eszközt-power on-szidja hogy lassu--használja--power off
Sima file mentés,letölti vagy 8x mert nem tudja,hogy hova mentette
Sajnos ilyen a felhasználok többsége -
Geth
veterán
válasz
King Unique #94185 üzenetére
Felétek lehet, de sokaknál jellemző probléma szokott lenni, hogy a telepítésnél helytelenül választják meg a rendszerpartíció méretét, vagy akár másikét és utólag kell átméretezni.
Én is problémának érzékelem, hogy nem tudnak telepíteni az emberek. Nem is baj, nem kell mindenkinek értenie hozzá, csak akkor nem is kellene ezzel foglalkozni -
törölt tag
válasz
King Unique #94185 üzenetére
"csak éppen ott a bibi, hogy nem minden formátumot támogat, meg ebben a topikban is többen belefutottak, hogy gyári DVD-ket nem tudtak lejátszani a beépített programokkal"
Ez inkább üzleti és jogi kérdés. Ha akarnák, technikailag a Windows beépített lejátszó is vinne mindenféle formátumot, mindegy milyen codec... csak miért fizessék a licence díjakat? Aki akarja áruházból megveheti a DVD appot vagy pl. HEVC videóhoz a cuccot.
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #94181 üzenetére
Nos,nem tudom de felénk kb a telepitésnél megy le a particionálás és utána nem szokás naponta 3 átméretezgetni,de mint irtam vista óta a beépitett eszköz is megcsinálja az esetek 99 %-ban
Megitélésem szerint az elején gondosan kell megtervezni és ugy kivitelezni,akkor nem kell hozzányulni.
A küülsö programokat tekintve azért nagy fejlödésen ment át a windows,egy szöten telepitett W10 by default tud mediát lejátszani,pdf-et megnyitni és még sok más dolgot amit pl egy W7 avagy egy XP alapbol nem tudott
Ugyanakkor én tiszteletben tartom mások szokásait,olyan alkalmazást telepit magának amiket akar,én személyszerint ha lehetséges akkor maradok a microsoft vonalon,elég azzal az egy cégnek az egyre szaporodo baromságaival harcot vivni nemhogy még egy halom másik xy gyártót is figyeljem ,hogy na ma mit csesztünk el.A másik topikbol való idézet nem személyednek szolt csak az itt lévő fanatikusoknak akik ajánlanak mindenféle eszement alkalmazást telepitésre.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #94181 üzenetére
Ha átmásoltam, akkor tökmindegy hogy destruktív
Az AOMEI is destruktív, vagy lehet undo-t nyomni? Kemény lenne
Én telepítés után életemben nem partícionáltam még, de ha kellene, maradok a backup-restore lépéseknél. Felelősséget az AOMEI sem vállal, backup így is kell, akkor megette a fene.
De ne vedd magadra plz, mindenki azt használ/vesz meg amit akar.Viszont a többi példánál nem kellene összemosni a userspace programokat az erősen rendszerbuheráló (és sokszor felesleges), admin joggal futó példákkal.
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #94178 üzenetére
Particionálni OS telepitésénél szokás,Vista óta pedig a disk managementtel lehet Windows alol
Az elmult idestova 10 évben a prticiokkal akkor találkzom ha telepiteni kell vmit illetve a diskpartot szoktam nyomogatni a create vhd file parancsot
Nem teljesem értem ezt a prticios forum témákat,tisztára mintha 9X-ben lennék,arrol szol a topic,hogy hogyan kell OS-t telepiteni mert sokan arra is képtelenekPont itt egy ideillö a "külsö programok" cimszóhoz,idézet a W7 topicból:
"Sziasztok.
Op win7, idáig felismerte a telefont ,tablettet, pár napja viszont nem ismeri fel.
Rendszer visszaállítást nem tudok csinálni, mivel nincs.
Volt egy driver frissítés a "Driver Booster" azóta van ez a hiba."Sztem telepitse a cc cleanert,a hitman izét és az advanced system anyámkinját és hátha meggyogyul neki.
Vagy nem:-) -
Geth
veterán
válasz
King Unique #94178 üzenetére
Kiváncsiságképpen ránéztem ránéztem az AOMEI Partition Assistantra.
A képek alapján a merge az lényegében átmásolja a hátrébb lévő partícióról az adatokat a másikra, törli az immár felszabadult partíciót és extendeli az elöl lévőt.
Én már azt hittem valami magiket csinál (ezért is voltam kiváncsi), de ezt én is meg tudom csinálni.
Kár -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94171 üzenetére
Segítek, nem írt
A többit nem olvastam, gondolom ugyanazt szajkózod.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94168 üzenetére
Minitool írt saját filesystem meg disk drivert? Jó tudni...
DiskPart nem tud partícionálni? Kicsit belezavarodtál. -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94155 üzenetére
GDB-alatt én GNU Debuggert értettem, elnézést.
A többit nem olvastam mert lózung és látványosan nem akarod elfogadni hogy ugyanúgy a kernel drivereket hívogatod a 3rd party appokkal mint a gyári eszközökkel.
Egy 3rd party app annyit csinál, hogy leegyszerűsíti a szerencsétlennek a folyamatokat mert nem olvas utána. Ki van vezetve egy csicsás ui-ra mindaz, amit amúgy is meg tudsz oldani ha ismered a rendszert.
Szvsz aki nem ismeri az OS-t, nem tudja mi az hogy partíciós tábla, az ne tákoljon a diskekkel mert nem ismeri a kockázatait a műveleteknek.GDB nem adatmentő, hanem visszaállító szoftver amely a filesystem driver-t hívja a visszaállításhoz, több kevesebb sikerrel. Adatmentő szoftverek VSS API-t használva backup-ot készítenek.
De mint leírtam sokszor, mindenki azt csinál otthon, amit akar.
@Csicso82 = "Tűzfalra a Windows Firewall Controll programot használom, csak az megy ki amit engedek."
Tehát ráeresztettél egy gui-t, ami amúgyis van de elhitted hogy valaki jobban ért hozzá, mint a gyártó -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #94155 üzenetére
+1 "MS által biztosított egyéb eszközök tudása nem feltétlen fed le mindent."
Konkrétan a lemezkép - ISO - csatlakoztatáson kívül nem használok egy beépített Windows-os programot sem. EZ a legnagyobb előnye a Windows-nak, hogy SZÁMTALAN külső fél által fejlesztett program érhető el rá ellentétben a Linux-al és a MAC-kel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94126 üzenetére
Aomei diskpart alapu, csak meg van toldva a sajat szarjaival (pl recovery partitonba belenyul). GDB helyett ott a gyari windbg, ahhoz kepest a gdb egy jatek.
Pontosan errol van szo, az osszes ilyen 3rd party power user jatek csak egy csicsas kivezetese a gyari funkcioknak. Az mar reg rossz ha file system alapon kell turkalni es megprobalni lemezt menteni. Az os klonozast (migraljunk ssd-re) nem veletlenul nem tamogatja az os gyartoja.
Mondtam, azert nepszeruek ezek a cuccok mert az emberek nem tudnak parancsokat parameterezni meg dokumentaciot olvasni. Azert keresettek, mert elkurtak mar valamit.
@Geth: nehogy azt hidd hogy en egyberaktam, szerinted miert integraltam powershellt?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94123 üzenetére
Hat pedig puszta logika. Az osszes 3rd party program olyan beepitett driverek funkcioit hivja amik mar vanilla telepitesnel rendelkezesre allnak.
Az osszes backup alkalmazas vss-t hasznal.
Partition assistant diskpart parancsokat hasznal.
Filerendszer mahinacional ntfs.sys funkciokat hivsz meg.
Soroljam?Nem hiszek ezekben a freeware cuccokban pont ezert. Az os normal mukodesehez egyik sem kell. Hibaelharitashoz meg vegkepp feleslegesek.
Geth, jogos, pont ezt csinalja. Csak en egymas melle raktam egy konzumer, egy enterprise es egy server edition-t
A dism-ben azt szeretem, hogy nincs sallang.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94114 üzenetére
Az osszes ilyen csoda az os beepitett megoldasait hasznalja es nem mutat tul azokon. Csak azok szamara megvaltas, akik keptelenek felparameterezni egy parancsot vagy megnyitni a dokumentaciot.
Nem ilyen szart csinaltam ma, hanem egy szimpla winpe-t integralt powershellel. Ezen fut egy script ami megkeresi a felmasolt wim fileokat es a kivalasztas utan felhuz a laptopra cca 5-10 perc alatt egy ost, ha van ssd.
Szo sem volt amugy ezekrol a live szarokrol reszemrol, ti gondoltatok tul
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #94119 üzenetére
Kinek a pap,kinek a papné ahogyan a mondás is mondja
Részemröl maradnék a hivatalos gyári modszerek és eszközöknél.
2-3 browser,vlc ami megütötte a szememaz nagyon szükséges alkalmazás ebben a környezetben. -
zolee001
őstag
válasz
King Unique #94114 üzenetére
Istenem, a windows xp winter meg anyámkinja editiont jutatta eszembe a link
Régi szép idök,home usereknek ez volt telepitve,nekem meg fizettek jo sokat hogy hozzam rendbe:-) -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #94112 üzenetére
Na pont az ilyen fejnehez szemetek nem erdekelnek
Aki ert az OShez az megold mindent sysinternals-al meg powershellel.
-
laktop
tag
válasz
King Unique #94085 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nincs semmi megbuherálva, sosem nyúltam bele. Nem annyira égető a dolog, főleg, ha tényleg valami kompatibilitási hiba miatt nem adták még ki a konfigomra a frissítést, akkor inkább várok vele, nem erőltetem. Csak az volt a furcsa, hogy eddig mindig szinte elsőként(!) kaptam meg, most meg még mindig nem ... -
kmarci25
veterán
válasz
King Unique #94032 üzenetére
Köszönöm a választ.
A topik összefoglalóban nem pont így szerepel, és azt olvastam, a keresőt valóban nem használtam.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
King Unique #94032 üzenetére
Ez egy általam összerakott pc kb 2 éves. Beszéltem MS-el angolul annyit sikerült kihámozni , hogy a licence nem veszik el. Mondtam neki én vagyok a gép építője nem vállalat. Elvileg fő komponens cserénél sem törlődik az MS licence ha jól tudom tehat mar alaplap cpu cserénél sem.
Akkor törlök mindent lesz ami lesz.
Nekem clear windows kell.Köszönöm
-
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #94022 üzenetére
MiniTool Partition Wizard free program megoldotta köszi !
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93886 üzenetére
Próbáltam már, nem törölte az ESD fájlokat, elolvastam...Az első opciót választottam, ezek szerint nem lehet kivédeni, hogy azt is letöltse, ami nem kell, ez a bónusz, ha kell, ha nem...
Windirstattal töröltem és visszanyertem a C-re amit elraboltak
.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93881 üzenetére
Nincs a lemezkarbantartóban ilyen nagy file...Mint láthatod, 73,5MB a visszanyerhető tárterület. Egyébként én letöltöttem az MCT1809-t a Ms-tól, aztán a fájlra dupla kattintással indítottam a frissítést, nem ISO-ról és pendrive-ra se töltöttem semmit, felment így. A screenshoton szereplő opciók közül az elsőt választottam és hajrá. Egyszóval akkor törölhető ez a fájl, ez a lényeg, köszi az infót.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93877 üzenetére
A lemezkarbantartóban nem látszik ez a mappa, csak a Windirstat mutatja, elvileg az is tudja törölni (ha nincs rá szükség), legalábbis a windows.old mappát töröltem már ott. Az előző verzió a 1803 volt, azt muszáj volt frissítenem, mert beszoptam egy vírust egy letöltőoldalról. Elvileg az ESD már az új verziónak (1809) tömörített fájlja, amiből tudnék ISO-t csinálni pendrive-ra, ha jól tudom, de nem fogok...
-
petyusz851
tag
válasz
King Unique #93856 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, átfogom böngészni mit hogyan és miként működik.
Már leszedtem a Macrium Reflect-et biztos ami biztos inkább azzal csinálom majd meg!
De erre majd februárba visszatérek mert akkor veszem meg az új SSD-t csak jobb előre tudni mit, hogyan és miként kell csinálni addig pedig böngészek és olvasok leírásokat, hogy tisztában legyek a lépésekkel -
zolee001
őstag
válasz
King Unique #93821 üzenetére
HDD esetében irtam ,értelemszerüen ssd-röl hdd re nem célszerü csak ha nagyon indokolt
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #93787 üzenetére
Huhh... Ezer köszi nektek!!!!
Tablet mód volt az. -
Ferenc.
tag
válasz
King Unique #93768 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, örülök neki, csak nagyon furcsálltam. Azhittem venni kell majd kulcsot. Azért azt majd parancssorban megnézem ,hogy tartósan van-e aktiválva a windows 10 az slmgr -dlv vagy -xpr parancsokkal.
Ezek szerint valóban elfogadja még a win7/8/8.1 oem kulcsokat a rendszer win 10 telepítésnél, ami jó. Persze gondolom így akarják növelni a windows 10 részesedést, hogy adják ingyen csak használják. -
Benyaking
aktív tag
válasz
King Unique #93724 üzenetére
Igen ez volt a jó megoldás! Köszönöm szépen a segítséget!
-
Benyaking
aktív tag
válasz
King Unique #93722 üzenetére
win32 disk imager 1.0 val csináltam, ott más lehetőség nincs csak készités..
-
DJosef
őstag
válasz
King Unique #93592 üzenetére
Köszönöm a segítséget, működött. A telepítés elején egyből kérte a product key-t így választani már nem lehetett a verziók között, Windows 10 Home települt automatikusan.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #93505 üzenetére
cigam: n+1 éve user-ként használom a céges, és otthoni gépeket is
King Unique: legalább ne kevernéd a dolgokat... Más a céges használat és más az otthoni.cigam: Mondj egy életszerű példát amihez nap mint nap admin jogosultság kell
King Unique: szerinted nincsen olyan eset, amihez emelt jogosultság kell, megint roppant érdekesSzámomra sokkal érdekesebb, hogyan próbálod kiforgatni a mondandómat. Hihetetlen, hogy nem vagy képes elfogadni mások véleményét(vagy csak az enyém zavar?!), és csak csúsztatásokkal próbálsz érveket felhozni ellene.
még sincs évek óta semmilyen gondom az otthoni gépeken rendszergazda fiókkal sem
Ennek nagyon örülök, de Te nem vagy mindenki.
- nem mindenki rendelkezik akkora hozzáértéssel mint te
- nem mindenkinek olyanok a felhasználói szokásai mint neked
- nem mindenki bástyázza körül magát plusz védelmi rendszerrel
- ... -
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #93512 üzenetére
Utoljára kb 2 éve raktam 10-et egy notira, akkor pendrivera csináltam az MS oldaláról telepítőt. Hogy iso-ból vagy máshogy, már nem tudom. Megpróbálom a 8-asnak megfelelő verziót (ami azt hiszem a számomra felesleges Pro) aztán minden kiderül.
Megnézem a módszereket, és nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tippet!
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #93510 üzenetére
Megnézem melyik változat és azt szedem le. Hogy elfogadja-e a kódot, már az MSDN iso letöltésénél kiderül, nem? Bocs a láma kérdésekért.
Szerk:
Sosem volt felhasználva semmilyen hardverhez. -
cigam
titán
válasz
King Unique #93480 üzenetére
A felhasználói fióknál viszont továbbra is tartom, hogy nem minden usernek opció kizárólag korlátozott jogosultságú fiókkal használni a rendszert
Tartsad, csak ne hírdesd sehol mint jó megoldást, módszert, mert nem az. Mondj egy életszerű példát amihez nap mint nap admin jogosultság kell. Csak mert én nem tudok, és n+1 éve user-ként használom a céges, és otthoni gépeket is.
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #93464 üzenetére
Félreértetek
Szóval nem mondom,hogy csak és kizárolag UWP appokat használjon az ember hanem van az a lehetöség,hogy bekapcsoljuk azt az opciót miután telepitve van a win32-es alkalmazás.
A NE használjuk rendszergazdaként a gépet kb windows 2000 óta probagálja az MS mint 1/1 szentirás de ha te jobban értesz hozzá akkor lehet menni az MS hez reklamálni. hogy te jobban tudod (linuxot is használjuk root userrel? )Abban egyetértek ,hogy esetlegesen néha a defender nem talál valamit ekkor másik szoftver használata ajánlott,a hozzászolásom csak annyi volt .hogy érdemesebb talán "márkásabb" és talán megbizhatóbb virusirtot használni
-
need
addikt
válasz
King Unique #93448 üzenetére
Ez a furcsa üzenet amit kiírt ezt amúgy mi okozta??
Van egy 120Gb SSD erre ment a rendszer.
Az 500GB SSD-t és a 2 TB vinyót lehuztam és így fel tudtam rakni a win 10 et.Még nem raktam vissza a vinyokat majd holnap..
Gondolom hogy ha elindul a rendszer felismeri majd a particólat?! -
marcus1
tag
válasz
King Unique #93448 üzenetére
Nekem a rufus alapból az mbr-t állitotta be minkor be raktam a win 10 iso-t. A pendrive a bios-ban uefi boot-ra volt állitva.
-
Indian74
senior tag
válasz
King Unique #93349 üzenetére
Köszönöm a segitésedet,és mindenki másnak is
-
Indian74
senior tag
válasz
King Unique #93343 üzenetére
Hàt sajna hdd van benne,de kösz a tanàcsodat.
De baj lenne ha lepucolnàm ezt a gagyi dell-es win 10 és felraknék egy màsik win 10 pro-t példàul,és igy veszteném a garanciàjàt??? -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #93345 üzenetére
Tudom hogy használható, de ha már felrakja az ember akkor szívott. Legalábbis én nem gerjedek rá ha minden rendben, általában első boot oldali chkdsk vagy disk 153 event után kerül fel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #93343 üzenetére
Ha ott a HDsentinel az asztalon akkor abba bizony tetűlassú HDD lesz szerintem is
-
válasz
King Unique #93207 üzenetére
Ennek az lehet az értelme, hogy így lehet particionálni. 1703-tól a Win10-ek már tudják, de a régebbi Windowsok nem kezelik cserélhető lemezen a partíciókat (pontosabban kezelik, de egyszerre csak egynek hajlandóak betűjelet adni.) Flip removable bit címszóval lehet rákeresni, hogy mit kellett hackelni, hogy hajlandó legyen minden partíciót kezelni a Windows.
Van pár pendrive, ahol a gyártó gyárilag megtette, a szóban forgó pendrive is ilyen lehet. Csak az a érdekes a történetben, hogy állítólag Win7-en nem ilyen volt... -
GAbre
veterán
válasz
King Unique #93185 üzenetére
Rájöttem,my mistake.
Ahogy beraktam iso-t visszaállította a tipust a rufus.
Rég telepítettem úgy látszik -
Elamaas
tag
válasz
King Unique #93183 üzenetére
sikerült elindítanom. fatra formázott pennel.
-
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93071 üzenetére
EFI mód szerint volt telepítve az eredeti Windows 10 és úgy is vitte át 4x a klónozás (2x teljes meghajtót klónoztam, 2x csak a rendszert) de minden esetben az indításnál a windows kék képernyős hibát jelzett. Sajna nem fotóztam le a hibaképernyőt, azzal könnyebb lett volna behatárolni a problémát, de valami olyat írt ki, hogy a célmeghajtó nem elérhető. A rendszer javításához a Win10 hibaelhárítójába külső usb-s telepítővel be tudtam lépni, de nélküle ez se ment. A hibaelhárító azt írta ki, hogy nem tudja javítani a hibát....
Ami még ennél is furcsább, hogy az Asus Vanguard B85 bios minden esetben dobta az ssd-t és a gépben lévő másik 4 adattároló meghajtó közül próbált valamelyiken rendszert keresni, így minden alkalommal a biosban be kellett állítani a boot prioritást és az EFI módot. 6 Sata csati van a lapon 2 fekete és 4 barna, van valami prioritás a sata csatik között vagy elég ha biosban meghatározom, hogy melyik legyen a boot? -
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93068 üzenetére
A gond az UEFI indítással volt, az valahogy a rendszer klóozás után az új meghajtón indítási hibát jelzett.
A biosban addig kavartam, míg ezt az opciót kilöttem és utána működésre tudtam bírni a rendszert. A gond az én hozzá nem értésemben van, nem hiszem, hogy a progival lenne gond....De a válasz a kérdésedre:
a régi rendszeren ez a boot meghajtó rejtett (meghajtóbetűjel nélküli) volt, a renszer klónozása után az új meghajtón már kapott betűjelet. Amúgy az is furcsa, hogy az eredeti meghajtón 2 rejtett partíció is volt a rendszer mellett, az új meghatón csak egy nem rejtett jelent meg a rendszer mellett.A helyzet az, hogy az anomáliák ellenére eddig jól működik a klónozott rendszer, de a boot mappát tartalmazó eddig rejtett meghatót szeretném ismét elvarázsolni. szerk.: ha ez nem fog gondot okozni?!
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #93045 üzenetére
Azlesz hogy az eredeti gepen nezem majd meg. Holnap amikor lesz pendrive.Az ugy feláldozhato, max megint athozom letorolni az ssdt. Hogyha megvannak fertozve a fájlok akkor lassu formázok mindent a pitcsába. Ha nem akkor virusirtozok es örülök magamnak.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #93041 üzenetére
Csak a meghakkelt gépemen a windows teljesen begoglott kekhalalozik. Ezert kellett athozni masik gepre ssd-t torolni.
Amugy a hdd-ket idemerjem hozni a masik gepemhez hogy megnezzem mi a helyzet a fajlokkal vagy inkabb varjak holnapig amikor lesz pendrive es tudok windowst telepiteni a meghakkelt gepre?
Gondolom Áttud jonni a virus a jo gepre ha elkezdem megnyitogatni a fajlokat a fertozott winyon. Vagy berakom a gepbe a hhdt es virusirtozom? Nah amugy ezzel a temaval atmegyek akkor a virusirtos topikba. -
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #92881 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálkozom vele, mert van még két másik működő rendszerem is, tehát legfeljebb nekifutok még egyszer. (gondolom én)
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92844 üzenetére
Köszönöm a jótanácsokat!
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92830 üzenetére
Rendben! De akkor is megmarad a kérdés, hogy miért kell megkerülni a véndóz saját beépített mentési opcióját? Az újra telepítés irdatlan munkája után is előáll(hat) ugyan ez a hiba! És megint küldözgeti a Biztonsági mentés beállításainak ellenőrzése üziket. Akkómeg legalább mondaná, hogy mit hogyan!
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92800 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a telepítési videó döbbentett rá, hogy én hibáztam. Itt:[kép] beírtam a telepítő kulcsot. Bár a "Nincs termékkulcsom" opció kicsit megtévesztő mert van, de mégsem szabad beírni.
Jó is lett:
-
Henker2
addikt
válasz
Köszönöm!
Nagyon sokat segitettél
-
need
addikt
válasz
King Unique #92804 üzenetére
Yes Yes Yes... ez az ez az..
köszi köszi köszi
-
ates2
senior tag
válasz
Thx
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92771 üzenetére
Nem lehet előtelepített. 2014-ben én raktam össze asztali gép. Akkor még 1db SSD a Win7 Home-nak + 1db HDD kizárólag adatoknak. 2016-ban vettem egy másik SSD-t is a Win-10 Pro N-nek.
Újra telepítés előtt így nézett ki:
[kép]
Nem értem.
Próbálkozzak ezzel amit linkeltél:"De ha Home kiadás volt rajta gyárilag, akkor reális lehet, ha az újratelepítésnél alapértelmezetten az került kiválasztásra és telepítésre. Viszont ki lehet trükközni ezt is az EI.cfg / PID.txt fájl használatával".
De nem Home és nem előtelepített. -
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92764 üzenetére
Telepítésnél nekem meg sem jelenik olyan Windows választó lista amit linkeltél. Lehet nem jó az MCT-vel kiírt pendrive? Vagy valami beállítás?
-
Kiskutya
veterán
válasz
King Unique #92739 üzenetére
Közönöm!
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #92675 üzenetére
Kösz, O365-t tudtam, csak a win-nel nem vagyok tisztában.
Nem nekem kell én masszivan linuxozom már sok éve.#92674 - rákeresve itt a licence szóra sok értelmes nem jött ki...
-
general
addikt
válasz
King Unique #92698 üzenetére
okés, köszi szépen!
-
general
addikt
válasz
King Unique #92695 üzenetére
minden hdd NTFS rendszerben van, a screenshoton látható D: Fotó is, és emlékezetem szerint mindent Win alatt formáztam. az említett D:-t biztosan, 100% és ott is van EFI partíció... kicsi az esély rá, de max az lehet, hogy Mac alól, Paragon szoftverrel formáztam esetleg a problémás hdd-t, de szintén NTFS-re. (nem tudom, ismered-e, ez egy segédszoftver, ami által zökkenésmentesen használhatóak az NTFS kötetek is Mac alatt. ha ismerted, sorry)
krealon nem multiboottal használom a két rendszert, simán biosban azt bootolom manuálisan, amelyiket akarom. tehát indítólemezt választok. elég így nekem, mert nagyon ritkán használom a Wint.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest