- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92800 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a telepítési videó döbbentett rá, hogy én hibáztam. Itt:[kép] beírtam a telepítő kulcsot. Bár a "Nincs termékkulcsom" opció kicsit megtévesztő mert van, de mégsem szabad beírni.
Jó is lett:
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92771 üzenetére
Nem lehet előtelepített. 2014-ben én raktam össze asztali gép. Akkor még 1db SSD a Win7 Home-nak + 1db HDD kizárólag adatoknak. 2016-ban vettem egy másik SSD-t is a Win-10 Pro N-nek.
Újra telepítés előtt így nézett ki:
[kép]
Nem értem.
Próbálkozzak ezzel amit linkeltél:"De ha Home kiadás volt rajta gyárilag, akkor reális lehet, ha az újratelepítésnél alapértelmezetten az került kiválasztásra és telepítésre. Viszont ki lehet trükközni ezt is az EI.cfg / PID.txt fájl használatával".
De nem Home és nem előtelepített. -
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92764 üzenetére
Telepítésnél nekem meg sem jelenik olyan Windows választó lista amit linkeltél. Lehet nem jó az MCT-vel kiírt pendrive? Vagy valami beállítás?
-
gigabytman
tag
Sziasztok!
Eddig volt egy Dual-bootos pc-m, Win-7 Home/Win-10 Pro N. Még 2016-ban vettem itt az Aprón a Win-10 Pro N-hez aktiváló kulcsot. Aktiválta is rendesen. Frissített működött. De leginkább a Win-7-et használtam. A Win-10-et nagyon régóta nem használtam, nem frissítettem.
Hardverek: - SSD-1 Win-7 Home: MBR, 32Bit
- SSD-2 Win-10 Pro N: MBR, 64Bit
- 1db. HDD az adatoknak
Elhatároztam, hogy végleg áttérek a Win-10-re és nem kell a Win-7.
Újra telepítettem a Win-10-et a következők szerint:MS oldaláról MCT-vel pendrive-ot csináltam. Win-7 SSD és adat HDD lecsatlakoztatva most már UEFI/GPT-t választva. A telepítővel töröltem a régi Win-10 adatokat és elkezdtem telepíteni az új Win-10-est. Beírtam a 2016-ban működött aktiváló kódot, amit nem fogadott el:
" A megadott termékkulcs a telepítésre elérhető Windows-lemezképek egyikéhez sem illik. Adjon meg másik termékkulcsot".
Így csak kihagyni tudtam az aktiválást, és meglepetésemre Win-10 Home települt. Az alaplapom nem változott. Nincs Microsoft fiókom.Átvertek a kóddal és az ma már nem használható, vagy vmit rosszul csináltam?
-
gigabytman
tag
Sziasztok! (előzmény:41986 hsz.)
Feltelepítettem a Win-10-et az új SSD-re, a telepítés idejére lehúztam a régi SSD-t (amin Win-7 van) és az adattároló HDD-t is. Teljesen rendben feltelepült, tökéletesen müxik.
A gép tehát így néz ki:1. régi SSD Win-7 Home 32bit (MBR-telepítés)
2. régi HDD csak adatok
3. új SSD Win-10 Pro 64 bit (MBR-telepítés)
A gép bekapcsolásakor alapértelmezésben a Win-10 indul, minden rendben látja a régi SSD-t és a HDD-t is.
F12-vel belépek a biosom boot menűjébe, kiválasztom hogy a Win-7-es SSD induljon és ekkor a következő történik:
- filerendszer vizsgálatot futtat, konzisztenciát ellenőriz CHKDSK
- sérült attributum rekordokat töröl
- index bejegyzéseket szúr be percekig mojolgat ezekkel az ellenőrzésekkelmajd elindúl a Win-7 és kb. 5 sec. múlva kék halál és újra indul a PC.
A Win-7-et egyszerűen nem lehet elindítani ha csatlakoztatva van a Win-10-es SSD is.Mit szúrtam el?
-
gigabytman
tag
válasz
tordaitibi #41987 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Nálad XP és Win-7 van, nálam viszont Win-7 és Win-10 lenne. Hááát nem tudom, hogy ugyan az a probléma és a megoldás is?
Akkor ha jól értem stabilabb és biztonságosabb megoldás Win-10 telepítéskor a többi meghajtót leválasztani.
Akkor nálam alapon a Win-7 indul, de ha f8-at nyomok akkor pedig a Win-10 indulna? És ennyi az egész? -
gigabytman
tag
Szép napot! Eddigi rendszerem:
1. 1db. SSD rajta: Win-7 Home 32 bit (MBR) rendszer
2. 1db. HDD 2TB: csak adatokMost kerül a gépbe + egy új SSD, amire Win-10 Pro 64 bit kerülne (gondolom MBR kellene).
Mindkét rendszerre szükségem van, nem elég csak upgrade-elni a Win-7-et. Két rendszer egy gépen, ebben még nincs tapasztalatom, de olvasom, hogy lehetnek bizonyos problémák, ha nem megfelelően járunk el.
Mi az ajánlott telepítés, hogy elkerüljem a leendő gubancokat?
1. Win-10 telepítéskor lecsatolom a régi SSD-t és a HDD-t, hogy ne tudjon telepíteni semmit ezekre, és később visszacsatolom?
2. Hagyjam csatlakoztatva az SSD-t és a HDD-t is nem lesz probléma?Az alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H a legfrissebb BIOS-szal.
Gondolom az egyik esetben a BIOS megáll és ki kell választani az Op-rendszert.
A másik esetben vmilyen Dual-Boot alakul ki, és ott kell Op-rendszert választani.
Nem tudom melyiknek mi az előnye és a hátránya?Én alapvetően a Win-7-el dolgozom, az a preferált, de szeretném a Win-10-et is használni anélkül, hogy vmilyen probléma adódjon a rendszerek között.
Tehát mi lenne az ajánlott telepítés?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest