- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
viharhozo
addikt
válasz
zolee001 #108092 üzenetére
Több mint tízéves Popcorn Hourt használok, amire nekem kell, tökéletes. SMB1 kell neki, azt bekapcsoltam, úgyse megy.
7 alatt a megosztás így nézett ki:
Az utolsó pont a 10-ben nincs benne, vagy vhol máshol kéne keresni, sztem ezt kéne vhol bekapcsoni (nálam most Enterprise van fenn, ha esetleg ez befolyásol vmit).
A bajom továbbra is az, hogy a Workgroupban levő gépek nem látják egymás tartalmát, és ez nem a médialejátszó problémája.
Közben sikerült megkerülni a problémát, de elég kényelmetlenül, szóval örülnék, ha lenne vmi más megoldás.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
-
Penguin95
senior tag
válasz
zolee001 #108111 üzenetére
Semmi olyan nincs fent, ami ezt blokkolná, ráadásul nem csak egy adott programmal van gond, hanem mindennel. Még csak teljes képernyős program sem fut, bár elvileg úgy van most beállítva, hogy ott is jelezzen. Arról sem értesít, ha a Telegramon jön üzenetem (ott be van kapcsolva a natív értesítésrendszer használata), és arról sem, ha leválasztok egy USB-s eszközt, vagy épp végez a Defender az ellenőrzéssel.
-
Penguin95
senior tag
válasz
zolee001 #108108 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ, de sajnos ott már jártam. Be van rendesen állítva, semmi nincs letiltva, de a hiba épp úgy megvan.
Kis plusz infó, amit lehet kihagytam: Egyébként a jobboldali sávban (action center talán a neve?) megjelennek az értesítések, csak az asztalival van baj. -
válasz
zolee001 #108099 üzenetére
"ha csak azt a protokolt ismeri akkor nincs mit tenni de ha valami modernebb akkor értelmetlen smb 1"
Így van, jogos, még nem biztos, hogy csak smb1-et tud. (Az enyém csak azt tud. Na meg NFS-t, de azt állítólag lehetetlen összehozni winnel, nekem sem sikerült soha.)viharhozo :
Milyen médialejátszó? -
Doky586
félisten
válasz
zolee001 #107797 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Hol és hogy?
De természetesen még vásárlás előtt.!Pl egy sha256 ellenörzőösszeget mutatnak a megvásárlandó kódról és alatta egy képernyőmentés a paraméterekkel*. Ha fizetés után nem stimmel az sha256 kódja az aktiváló kódnak akkor becsaptak és ezt bizonyítani is lehetne.
* Microsoft oldal mely mutatja hogy kereskedelni v msdn v Volume licensz-e, lejárati idő, 7-8-10 kiadás, home-pro-educat, china verzió stbstb..
-
tirszin
senior tag
válasz
zolee001 #107785 üzenetére
Ha egyébként jó a win, sztem sem kellene ezért új telepítés, csak a boot-ot kell áttenni az ssd-re. Úgy rémlik, még a Win automatikus javításában is van ilyen repair lehetőség. Illetve ott nem átviszed, hanem létrehozza. (Persze ilyenkor csak az SSD legyen az alaplapon!)
-
Kékes525
félisten
-
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
zolee001 #107542 üzenetére
Csökkentett módban indítva a nagy részét engedte letörölni, de pár mappát csak nem, és még 22 GB foglalt, illetve ugye így nem tudok a D-re menteni Xbox appos játékokat.
Marad majd a Windows PE, de legalább ~80 GB felszabadult...
Egyébként advanced fülön is az látszik, hogy az összes engedélyem megvan elvileg, de a System használja a mappákat.(#107543) AsakuraDave
Nem teljesen értem mire gondolsz... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
zolee001 #107329 üzenetére
Egyik cég sem fog, mert hozzájuk később mennek a frissítések, előbb tesztelik a felhasználókkal, ha minden fasza, akkor mehet a cégeknek, de lehet hogy még később. Ahonnan jön a sok pénz a supportra, ott nem fogják ezt eljátszani, mert egyből bírósághoz fordulnának, ha valami ilyen hiba miatt lenne kiesésük....
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #106809 üzenetére
Ezt értem, és egy jó ok annak aki más gépeken is be akar lépni úgy mint ha otthon lenne, de mint írtam engem nem érdekel.
Kicsit amúgy elkanyarodtam, tehát nem az MS fiók ELLEN vagyok, hanem az ellen, hogy kivették a "natív" utat a helyi -offline - fiók módhoz, ilyen kis trükkökhöz kell folyamodni aki épp Home verziót akar újratelepíteni. Szerencsére saját kútfőből rájöttem, hogy na nincs net akkor lesz rá sansz, hogy MS fiók nélkül is működhet a dolog és igazam lett. (persze előbb gondoltam hogy belépek az MS fiókommal -Outlook - de gőzöm nem volt mi a jelszóm a böngészőm tudta de momentán nem volt elérhetőHa nincs másik gép vagy nem jövök rá a net kihúzásra akkor kb. letolt gatyával állok ott)
Plusz ha épp nincs másik gép a közelben és nincs MS fiókod vagy nem tudod a jelszavát akkor a megerősítő üzenetet sem tudod megnézni ahova a kódot küldik vagy a jelszónak utánanézni.
Lauda
Erősen vakarom a fejem ezen az opción...
Nemrég linkeltek egy olcsó Office Pro Plus-t talán 8 ejróért. Úgy tudom trükkös a telepítés mert valami új módi van C2R vagy mi a neve. Tehát nem kell letölteni egy bazi nagy gyári ISO-t azt telepíteni majd telepíteni a végeláthatatlan sok frissítést hanem kiválasztot - ezzel a C2R módszerrel - hogy mit akarsz telepíteni mely modulok nyelv stb. és ekkor létrehoz egy telepítőt és azt töltöd le.
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #106806 üzenetére
A válaszom: a kérdésed megfordítása: minek nekem MS account? Se UWP, se One Drive, akkor minek? A Windows-t GUI-t nem szoktam tweake-elni a betűtípust egyéb dolgot állítani, beállítok egy háttérképet, módosítom a színt, eltüntetem a keresősávot, a feladatnézet gombot, kikapcsolom az átlátszóságot. Ez meg van pillanatok alatt.
Lauda
pontosan, erről beszélek. A Defender mélyebb beállítási lehetőségei esetleg okot szolgáltathatnának a PRO mellett de ezek is inkább olyan opciók ha jól tudom amik a vállalati közegben jelentenek előnyt, hoznak hasznot. DE már van egy kis program: Configure Defender
ami erre való, hogy mélyebben is bele lehessen nyúlni már akit érdekel, én amikor kipróbáltam csak a PUA védelmet kapcsoltam be.+ anno mikor volt lehetőség a Windws 10-re váltani/frissíteni én is gondolkodtam, de otthonra úgy gondoltam legyek autentikus és ezért választottam a HOME-ot.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #106228 üzenetére
A vállalati Windows szövegükben reklámozzák is az otthoni felhasználókon tesztelik.
A jó lesz így, adjuk ki, majd ráérünk később kalapálni szemléletből lesz már egy clean install naplója is tele érdekességekkel. [link] [link] Vagy a saját Surface bugok. Szegény Panos Panay majd jövő héten megint szenvedélyesen előadja a hardvert, csak a Windows miatt mégse lesz olyan egységes, kiforrt hardver-szoftver csomag a lenyomni kívánt almás laptopnál.
-
Agostino
addikt
válasz
zolee001 #106072 üzenetére
nincsen task manager, innentől tehát ez a megoldás nem játszik, nem tölt be az sem. értelemszerűen nem tavalyi frissítést akarok törölni, azt hittem ez megugorható, de akkor leírtam, így a biztos.
A safe modeba (system restore is) történö belépés a pc power off kapcsolgatásával jót tesz a vinyoknak /ssd-knek
ez a része a legkevésbé sem izgat -
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #105866 üzenetére
+1 (persze én alapban szeretem a reinstallálást
)
Túl sok, és zavaros hiba, nekem olyan se füle se farka az egész.(tegnap átmentem a szomszédhoz mert jött valami nagy adag frissítés és Skype-on hol működött a webkamera hol nem automatikusan nem indult csak manuálisan, ahogy láttam valami halasztott frissítések tömkelege települt de nem minden úgyhogy ha lúd legyen kövér a maradékot is feltoltam rá majd gép restart de nem volt jó, frissítettem a kamera driver-t és megjavult persze lehet a Skype újratelepítése is megoldhatta volna az pl. ha jól láttam UWP-és megoldás volt azokhoz meg nem értek. + azt írta oldalt egy üzenetben hogy az otthoni csoport le van tiltva (hogy minek? passz
) na lényeg megjavult és inkább nem bolygattam tovább.
..... pedig úgy újratelepítettem volna
-
dethroner
veterán
válasz
zolee001 #105866 üzenetére
Volt egy fiók a kodi lejátszó miatt, volt egy vendég fiók és azt hiszem a nevemre szólóan 2 fiók, abból az egyiket a helyi (gmail címes) fióknak gondoltam, másikat meg ami szintén nagyon hasonló néven futott azt meg MS fióknak. Azt gondoltam hogy a helyik fiókot szüntetem meg a gépen, és szólt is hogy ez egy rendszergazdai fiók és csak akkor töröljem ha van másik ilyen a gépen, és mivel úgy gondoltam hogy persze van, a MS fiók ugye, így töröltem.
Aztán amikor végre be tudtam valahogy lépni, látom hogy csak vendég fiók, az összes alkalmazás mintha frissen lenne telepítve stb. Ha elvileg legtöbbször a MS fiókkal léptem be korábban, akkor vissza lehet valahogy csinálni az előző állapotot? Fel lehet venni a gépre ezt a fiókot úgy, hogy minden program úgy működjön, beállítások és mentések ügyében, ahogy ezt megelőzően?
-
OldMike
őstag
válasz
zolee001 #105684 üzenetére
Köszönöm, nem kívántam regénnyel untatni senkit, DE...
Nekem akárhányszori boot közbeni kikapcsolásra sem jött fel semmi, erre nincs válasz
Arra, hogy nem jön fel a bejelentkező képernyő, hanem egyből belép a fiókba, szintén nincs válasz (bár valószínűleg az én hibám, hogy jelszó nélküli fiókot állítottam be)
-
wattafaka
senior tag
válasz
zolee001 #105487 üzenetére
Én legutóbb a 3 és fél év után is tökéletesen működő windows-omat is csak azért telepítettem újra, mert új alaplap, proci, memóriavétel volt. Szóval kérlek ne vegyél egy kalap alá a vérpistikékkel. Plusz gyűlölöm a trial cuccokat, ha már ahogy mondtad fizettem érte, akkor igenis működjön a kód, és ne járjon le 120 nap után se..
-
wattafaka
senior tag
válasz
zolee001 #105485 üzenetére
Akkor ezzel a logikával úgymond nem szerencsétlenség lenne, ha "véletlen" ilyen kódot kaptam volna, mert akkor akár több gépet is tudnék aktiválni, nem?
Ha egy MAK kulcshoz tegyük fel tartozna mondjuk 100 liszensz, akkor még 99 után is maradna nekem 1. Míg egy sima mezei kódnál már egy felhasználás után cseszhetem.. Mondjuk nem értem, hogy használódhatna fel más által. Eladják ugyanazt a kódot több embernek is?
De amúgy valószínű olyan kódot kaptam, amivel 1 gépet lehet csak aktiválni. És akkor itt felmerül bennem egy újabb kérdés. Mi számít egy gépnek? Amíg nem cserélek az otthoni gépemen alaplapot, addig ugyanezzel a kóddal bármennyiszer újratelepíthetem? Vagy hogy működik?
Még elég új vagyok ebben. Mostanában akarok váltani, ha már hamarosan teljesen megszűnik a win 7 támogatás. -
Crystalheart
őstag
válasz
zolee001 #103071 üzenetére
Ezt hogy érted, ha vennék ma egy dvd-s, matricás Win7-et, azt legálisan uograde-ekhetném 10-zé, vagy uogradekhetem, de nem lesz legális? 😀
Mi a helyzet az OEM licenc-szel, amit az EULA alaplaphoz köt, de az EU jog e. ladhatónak ítél?
Hogyan tudom előre megállapítani, hogy legális-e a kulcs?
Tényleg nem akarok itt 30+ ezret egy szoftverért kifizetni, ha nem feltétlenül szükséges.
-
válasz
zolee001 #103060 üzenetére
Az 3 éve lejárt MAPS win10 pro kulcsra azt írja hogy Retail és rá tudom rakni végtelen számú gépre, hiba nélkül aktiválta. Hivatalosan lejárt és nem is szabad használni mégis működik. Ha gonosz lennék el tudnám adni ami illegális. De fene se tudja hogy holnap nem tiltják-e le, vagy jövőre vagy soha....
Szóval a kulcsból is lehet nem legális de mégis működő. -
Janoo_07
aktív tag
válasz
zolee001 #103001 üzenetére
HDD-k lehúzása nem oldotta meg a problémát sajnos. :/
Illetve lefuttatva amit írtál ezt kaptam:
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.86]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Windows\system32>DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Image Version: 10.0.18362.86
[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.
C:\Windows\system32>sfc/scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
C:\Windows\system32> -
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #102918 üzenetére
"éges környezetben munkaidöben update és nincs teszt gép ugyanolyan szoftverkörnyezettel?"
pont ezen gondolkodtam, hogy van egy csomó UGYANOLYAN gép akkor ezeken valószínűleg ugyanaz a frissítés ugyanazt fogja produkálni tehát egy teszt gépen ha lefrissül hiba nélkül akkor mehet a többi gépre is persze nem munka közben.
seger
Már kaptál választ de annyival kiegészíteném, hogy ezt akkor csinálja Windows ha a rendszerpartíción kevés a a szabad hely. Csinálj némi helyet és akkor nem lesz erre szükség. Nekem egy 120GB-os rendszer SSD-én van még kb. 30GB szabad hely úgy látszik ez elegendő.
-
válasz
zolee001 #102918 üzenetére
Kis géppark a cég méretéhez képest, tartomány sincs. Eddig Win7 volt a gépeken kézzel frissítve (még a szolgáltatás is letiltva!) és pár hete rakosgattam fel a 10-eseket amiknél valamiért hiába tiltottam le az update service-t valami visszakapcsolgatja. Meg a hülye a rendszervisszaállítást is letiltogatja bár utóbbival nincs gond mert teljes lemezkép mentés van naponta veeam alapon külön szerverre, tehát megdögölhet de időkiesés a visszaállítás. 7-essel nem volt ennyi szívás.
Most tűzfalon beállítottam. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zolee001 #102889 üzenetére
Chrome alól sem megy ma reggel óta. Idő/dátum pontos.
szerk: én sem szoktam használni, viszont az Edge az alapértelmezett böngészőm. Itt viszont új lap megnyitásakor mindig a Bing jön be, néha véletlenül azzal próbálok meg keresni. Csak kíváncsiságból kérdeztem, hátha valaki tudja a kézenfekvő választ a jelenségre.
-
Taci
addikt
válasz
zolee001 #102880 üzenetére
Nem Win 7 linket adtam, azt az oldal "találja ki", hogy milyen rendszerről böngészve nyitottad meg, és azt dobja fel. Én Win10-ről, és nekem Win8-at dobott.
Az alap probléma pedig az volt, hogy nem megy a Win10-frissítés, és saját tapasztalatból mondtam, hogy nálam videokártya/hangkártya drivere "beakadt", leszedtem a legfrissebbet az Inteltől, és már húzta is az új Windowst.
Így kerültünk "ide".
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102764 üzenetére
Az igaz de, kíváncsi lettem volna, hogy mi volt a gond vagy mitől jött helyre
Az eredeti HDD-t meg az optikai meghajtó helyére teszem be ha megjön Alirol, de azt inkább már az asztali PC-n fogom előtte inkább megformázni.
Köszönöm a segítségeteket és a linkeket, hasznos volt és a régi Win beszerzési helyet! -
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102756 üzenetére
Nos, átállítottam, "MBR és UEFIS gépekre a pendrivet látja de a képfájlt meg nem.
A BIOS beállítás, oké így?http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=614IMG_20190713_145247.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=978IMG_20190713_145253.jpg
UP:
Ez érdekes, most meg kihúztam a pendrivet (pedig nem telepítettem a régi Wint) véletlenül csináltam egy újraindítást pendrive nélkül és betöltött a win és aktiválva is lett, esküszöm nem értem... -
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102746 üzenetére
Mikor az ESC-et nyomom , hogy felkínálja a lehetőségeket, BIOS stb. ott nem látok Recovery Menüt.
Akitől vettem megbízható és ezt írta, mikor rákérdeztem a kulcsra.
"Nem kell a Win 10-hez semmilyen kulcs, a BIOS-ba van beleírva, szóval ha telepíted, akkor kiolvassa onnan és egyből aktiválva lesz.
https://support.hp.com/hu-hu/document/c05175986
" Az OEM aktiválás 3.0 (OA3) a gyárban történik. Az alaplap BIOS rendszerébe a gyártási eljárás során egy digitális termékkulcsot (digital product key, DPK) telepítenek.""
Igen, telepítés végére aktivált lesz. De eredeti Windows-t rakj, Microsoft oldaláról lehet leszedni ilyen Win 10 telepítő készítőt.'Akkor most mi lenne végül is a megoldás? Mert már teljesen tanácstalan vagyok, de a kulcs most egy másik kérdés mert ettől függetlenül, nem tudom telepíteni
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102742 üzenetére
Nem tudom melyik build azt honnan tudom meg?
Annyira azért nem vagyok benne profi sajnos, annyit csináltam, hogy mikor az eredeti HDD benne volt a gépbe akkor töltöttem le (tegnap) hivatalos oldalról pendrivere.
Ezt írtad:
"avagy a HDD-n elvileg van egy REcovery partició amiröl egy gomgnyomásra ujratelepiti azt amivel érkezett"
De ezt hol tudom beállítani?
Mármint az SSD-n tudom mikor elindul a telepítő?
UP: kivettem az egyik memóriát úgy sem volt jó, így nem az a gond.
Meg mikor telepítettem kulcsot is kérne de azt hittem azt kiolvassa de akkor valamit rosszul csinálok valóban.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- További aktív témák...
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest