- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110099 üzenetére
Igen ezzel az "active" parancs-al volt a gondja.
Eleinte azt se tudtam melyik hsz-t kövessem és ezért maradtak ki az info-k de végére jó lett minden!Doky586: legalább megjártam a hadak útját,mindig a hibáiból tanul az ember leghamarabb..
-
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110093 üzenetére
Sajnos úgy sikerült bele gabalyodnom a dolgokba, hogy ezer éve nem foglalkoztam ilyen és ehhez hasonló dolgokkal és kiestem a gyakorlatból emiatt van a galiba 🤣
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110093 üzenetére
Megcsináltam úgy ahogy Lauda ajánlotta és így már jó lett és a Macrium is jól látja a pent!
Köszönöm a segítséget neked is és Laudának is!
Egyébként sztem mind a ketten jó megoldásokat ajánlottatok csak kicsit "elbeszéltetek"egymás mellett.
Legyen béke és maradjatok hasznos tanácsadói az ilyen gyenge usereknek mint én!
Köszi még egyszer mindkettőtöknek!
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110079 üzenetére
Végig csináltam parancs sorból ahogy a linken van,win alatt látom a pen driv-ot,de a Macrium "not suported"-nek írja továbbra is...
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #110082 üzenetére
+ Vagy ha a screenshot alapján eleve legacy/CSM bootolást akarsz, csak (?) azt tudja a gép, akkor meg értelemszerűen az MBR-BIOS séma szerinti kiírást kell, kellett volna választani. Sőt, ezt még a BIOS is világosan leírja abban az üzenetben...
-
válasz
King Unique #110041 üzenetére
Jó, csak hajtsad a magadét.
Akinek pedig reagáltam nyugodtan használja erre a célra a programot, mert kiválóan fog neki működni.
-
válasz
King Unique #110037 üzenetére
Az éppen futó Win alól max. másik fizikai meghajtóra állít vissza a mentésből Windowst,
Nem, ez nem igaz.
ellenben "önmagára önmagát" alapesetben nyilván nem,
Ez sem igaz.
ahhoz külön bootolt WinPE/WinRE live rendszer kell.
Szintén nem igaz, a macrium mindent megcsinál.
Meg ha éppen nem bootol be a Windows és pont amiatt akarja a mentésből visszaállítani, akkor nyilván megint nem fogja tudni Win alól, ellenben pl. pendrive-ról bootolt WinPE alól igen.
Ez így van, nem állítottam az ellenkezőjét.Mint írtam is, próbáld ki nyugodtan. Addig kérlek ne szóld le amit a másik írt és ne állítsd róla, hogy az nem működhet. Egy kipróbált dolgot elkezdtél ide-oda csűrni-csavarni, most meg engem kezdesz ki. Legyél szíves vegyél vissza magadból. Köszönöm.
-
válasz
King Unique #110031 üzenetére
Persze, nincs ezzel semmi gond, hogy más megoldást is javasolsz.
Azonban te először azt állítottad, hogy amit írok nem működhet, pedig működik. Ennyi a lényeg.
-
válasz
King Unique #110029 üzenetére
Konkrétan nem értem amit most csinálsz.Amit írtam egy kipróbált, működő és tök egyszerű megoldás Részemről zártam.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110027 üzenetére
Köszi, megprobalom elsokoron.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110023 üzenetére
Ezt a mentésemet rátudom tenni egy másik gépemre amin win 10 van?
Sejtem hogy nem de hátha,mert akkor nem kellene oda sem egyesével telepítgetnem a programokat..
-
válasz
King Unique #110025 üzenetére
Elolvastam először is figyelmesen. Alapesetben sem kell semmit csinálnod, csak elindítanod a restoret, a többit megcsinálja a macrium. Ezt írtam. Te azt írod ezt így nem lehet. Szerintem felesleges ezt magyarázgatni. Eddig nem tudtad, hogy ezt így lehet, most már tudod. Az ember holtig tanul.
-
válasz
King Unique #110023 üzenetére
Ezt értem. Te állítottad, hogy ez nem lehetséges. Nekem viszont már többször megcsinálta simán kisújjból, ezért írtam amit.
-
válasz
King Unique #110008 üzenetére
Már többször visszaállított win10-et nekem ugyan arra a meghajtóra, ezért a tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy az általad írt információk nem felelnek meg a valóságnak.
Simán restoret elindítod, feldobja a figyelmeztetőt, majd újraindít és ott saját maga egy ablakot elindítva elvégzi a visszaállítást. Próbáld ki nyugodtan.
Így csinálja: https://www.youtube.com/watch?v=m2ilIpH3zTY
A végén nekem nem volt ott, hogy válasszak a win10 és a rescue media között, enélkül indult a visszaállított win.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110016 üzenetére
Letöltöttem az x64 winhez valót (amit linkeltetek oldalról)és kiírtam pendriv-ra a Rufus-al.
Nem próbáltam ki de lehet mindjárt megcsinálom hogy beboot-ol e róla.
Doky586: azt nem tudtam hogy így is lehet..(egyszerűbb lett volna)
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110013 üzenetére
Köszi,közben megoldottam a Rufus-al.(gondolom ezzel is jó)
Így már értem hogy a Macrium softverben is van beépített író program.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110004 üzenetére
"A program WinPE/WinRE változatát kell a pendrive-ra írni," de ezt honnan töltöm le és mivel írom ki a boot pendriv-ot?
Bocs de ezt qrvára nem értem.
Külön író programmal (NERO) KELL BOOT cd-ként kell kiírni?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #110008 üzenetére
+ A WInPE/WinRE előnye, hogy azokban szükség esetére ott van a "Fix Boot Problems" lehetőség is, míg a Windowsra telepített változatban nincsen.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #109995 üzenetére
A visszaállítás hogyan megy?
Fel kell telepítenem a programot egy pendrive-ra ami bebootol és betallóznom az image file-t és feltelepül?szerk:Most olvasom hogy készíteni kellett volna egy boot cd-t
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #109992 üzenetére
Igen,teljesen jogos amiket írtál de már mindjárt végzek a kiírással a külső usb-s vinyóra.
És erre a vinyóra megcsinálom a másik 2 gépem mentését és így minden meglesz egy helyen.
Természetesen még a NAS-ra is felmásolom mert jobb ha több helyen van meg a mentés!szerk:30,3 GB lett a mentés,gondolom azért kisebb mert a lapozó file meg a többi rejtett rendszer file nem kerül rá.
-
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #109925 üzenetére
Igazad van természetesen az én hibám, hogy nem tudok angolul ezért próbálok segítséget kérni egy erre való fórumban. Te megtetted amit jónak láttál és én kérek elnézést, hogy ennek ellenére még kérdezni mertem. Nem kell válaszolnod mert nem vagyok rá kíváncsi.
-
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #109909 üzenetére
A beépített eszköz csak a windowst menti le a nem előre telepített alkalmazásokat nem és nekem pont azokkal van a problémám. A macrium reflect-et már használtam klónozásra de az a komplett meghajtót klónozza. Abból, hogy lehet helyreállítani hiba esetén?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
King Unique #109870 üzenetére
1x már kiderült, hogy az a Btrfs az valójában ReFS. Nem?
-
válasz
King Unique #109875 üzenetére
Kizárólag gyártói oldaláról deszedek drivert.
-
válasz
King Unique #109872 üzenetére
Amíg telepít kézzel leszedem, kb 10 perc alatt, pendrive-ra másolom majd onnan az adott gépre. Például sokszor találkoztam hogy a ide/atapi vezérlőt nem teszi fel, csak szabványosként. Ekkor lassabb is volt a gép. Ezért már alapból manuálisan teszek mindent.
-
válasz
King Unique #109869 üzenetére
Driver miatt tuti offline, mert azért sokszor belefutottunk, hogy a windows simán rosszat tett fel.
Mindegy ki így ki úgy telepít.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #109830 üzenetére
Önmagában a WSL bekapcsolása tudtommal semmit nem módosít a Windows által natívan támogatott fs-ek listáján.
Ha ez nem így van, szeretnék egy leírást, mert érdekelne. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #109842 üzenetére
bocs, akkor benéztem a neveket..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #109825 üzenetére
Lehet, mert én hozzá sem nyúltam a telepítése óta semmihez, erre a VM mikor kikapcsolt és megszűnt az USB filtering a külső eszközre (ergo, VirtualBox elengedte azt), a host W10-em átvette és felugrott a friss btrfs üres partícióm, hogy heló, megjöttem.
Én meg magamban: hääääää ?
Jóóól látok ???
-
Rider74
tag
válasz
King Unique #109821 üzenetére
Köszönöm a választ, legalább tudom mi van... Nem volt drága, sajnos úgy tűnik, annyit is ér.
Úgy döntöttem, hogy inkább beszerzek egy Retail WIN 10 pro-t. A mostanit MAK kulcsot deaktiválom és az újat kötöm a gyerek fiókjához.
Remélem nem vernek át ismét... Van ajánlott eladó, aki tényleg azt árulja, amit hirdet? ( priviben is jöhet javaslat, ha nem akarjátok a topicba írni)
Mert a mostanit is Reatil ként hirdették. -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109786 üzenetére
Értem, nagyon prof vagy igazán, meg gyors!
Az összes utalások nagy tudásokat, segítséget tárolnak!
De jó hogy ide találtam.... -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Kikerestem mit irt a gép eladója a windowst érintő kérdésünkre, amit nem is használtak végül csak feltelepítették. " jelenleg win10 pro GB van rajta de kulcs nincs hozza"
Szóval illegális? Ha telepítem a magyart kulcs is kell valahonnannehogy baj legyen.
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109780 üzenetére
Elolvastam persze.
Köszönöm a gyors segedelmet!
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109780 üzenetére
Értem, kétszer is figyelmesen elolvastam.
A mostani gépen lunuxmint van. Letöltöm a honlapról a magyar prot, kiírom pendire, és gondolom aránylag könnyet tudom telepíteni, -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Ha jól értem, előnyösebb új, magyar win 10 pro telepítés, és ok?
Az SSD-t kell formázni, vagy csak törölni ami rajta van valahogy?
Jut eszembe telepítéskor minden eltűnik, lesz a win 10 pro ugye?
A kulcs meg marad amúgy is?! -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109777 üzenetére
Köszönöm!
-
Zsolt_16
tag
válasz
King Unique #109712 üzenetére
1000
ei.cfg és pid.txt megoldotta a gondom.
Sajnálom h ennyit kell szenvedni már ezzel is -
minek?:S
őstag
válasz
King Unique #109649 üzenetére
Na.. mindent kipróbáltam(leszámítva az MCT-st, nem volt kedvem már azzal szórakozni ma), egyik sem volt jó, szóval maradt -volna- az újratelepítés, de végülis rábeszéltem őket, hogy vegyenek SSD-t, mert fényévekkel jobb lesz nekik is.. egy Maxtor 80 gigás 7200-est használtak, persze abból a tárhelyből <5 GB van szabadon, szóval nem volt amúgy sem egészséges.
Köszönöm a segítséget -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #109679 üzenetére
Pedig használtam a keresőt...de ezek szerint szarul!
Ezer hála,puszi, nagy ölelés... -
minek?:S
őstag
válasz
Köszönöm. Ezeket akkor még megpróbálom. Hogy 5400 vagy 7200-as-e azt nem tudom, de nem is SSD-hez képest lassú, hanem önmagához. ~Fél éve telepítettem fel a gépet, akkor szószó használható volt(persze közel sem volt egy SSD-hez), viszont most emlékeztet arra, amikor gyerekkoromban teleszemeteltem a kis WinXP-t, állandóan tele volt a C meg a D meghajtó is és volt vagy félóra, mire 0-ról felállt a rendszer(közben szépen kerregett a kis HDD), meg 5 percek, mire egy programot megnyitott.
-
voyi
aktív tag
válasz
Kosz a segitseget, idokozben egy sima restart megoldotta a problemat.
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109639 üzenetére
Persze, teljesen jogos az is amit te mondasz
Egyébként még egy apró személyes kiegészítés ha érdekel: nálam az is közrejátszott, hogy majd' 10 év után ez az új PC-m, és az égvilágon minden egyes dolog új nekem, (hardverek, win10, programok, beállítások stb.)- és minden egyes dologra rengeteg, tényleg rengeteg időt szántam, hogy utánanézzek, de ez a végére elhasználja az agyad, és becsúszik 1-2 ilyen "ezt bevállalom látatlanban" dolog - pozitívum, hogy ez már gyanús lett és a többi ajánlott beállítást már nem is csináltam meg
(ja, kb.1 hónapba telt mire a fiúkkal a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikban összeraktuk a cuccot..
akkor regeltem ide, és ők is nagyon sokat segítettek amiért szintén hálás vagyok - és a végeredmény szerintem nagyon jó lett)
A lényeg, hogy tapasztalatból a legjobb tanulni (elsősorban másokéból), és nekem most ez sikerült hála nektek.
Nagyon köszi a segítségért!
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109633 üzenetére
Na itt az a probléma (azaz azért nem érted a miértjét), hogy nem váltasz nézőpontot a megértés idejére.
Nyilván ez sokkal nehezebb ha TE érted a témát
(tudom mert más dolgokban nekem is szokott így lenni)
Én pl. ezzel tisztában vagyok amit írtál és személy szerint eszembe sem jutott volna hozzá nyúlni ha nem mondják.. ráadásul így, hogy csupa pozitív dolgoknak vannak feltüntetve
És nem érzi magát az ember okosabbnak az OS-nél, csak jót akar magának és többszörösen megerősített tanácsokra hallgat.
Persze, netes forrásokból könnyű kiválasztni a jókat - ha értesz hozzá (ugye csak akkor tudod megmondani melyik jó melyik nem), de akkor meg nyilván nincs is szükséged rá
Én pl. prohardveren is nagyon új vagyokBtw egy gyors guglival az első oldalon vannak ilyen cikkek mint ez, - 2019. szeptember:
"Fontos, hogy SSD-t semmiképp ne töredezettségmentesítsünk! Az SSD-k más elven működnek (flash chipek), mint a hagyományos merevlemezek, így ezzel a folyamattal nem csak feleslegesen írogatunk rajtuk, de abszolút nem is növeljük a teljesítményüket és ráadásul az élettartamukat is megrövidítjük."Na de remélem érted, hogy nem kötözködni próbálok, csak kicsit rávilágítani
a sötét oldalrólhogy miért is lehetnek ilyenek -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #109633 üzenetére
Ezt én is így gondolom, de a valóság az amit írtam: tuti elavult cikket talál, tuti lesz egy ismerős aki megmondja a tutit stb.
Ez van.(megjegyzem én is egyre kevesebbet bizgálom a Windows 10-et:
- nem vadászom a chipset driver-eket meg egyéb driver-eket amit a Windows 10 telepít azzal használom
- vírusvédelemmel sem kell már szenvedni elég a Defender (kicsit nálam fogta a fájlműveleteket ezért visszatértem a régebben használtra de nem a védelmi hiányosságok miatt mert azok nem nagyon vannak)
- A Gépházban lévő dolgok kikapcsolásán kívül - amiket ugye maga a Microsoft tett könnyen kikapcsolhatóvá - nem nagyon állítgatok már mást.Tényleg "hülyebiztos" lett a Windows 10 (szerintem már a Vista óta nagyjából az)
Számomra az indexelés is az amiről nem tudom, hogy van e program aminek kell vagy sem úgyhogy inkább nem foglalkozom vele.
Réges-régen (egy messzi-messzi...) pl. használtam a Perfect Disk-et vagy O O Defrag-ot töredezettségmentesítésre de már ezeket is elhagytam.
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109629 üzenetére
Értem, innen nézve ahol most én állok, azt hiszem nagyjából tudom miért:
Ugye nyilvánvalóan nem lehet mindenki hozzáértő ugyanabban a témában (én vagyok az élő példa
), és több az átlagfelhasználó (akár felületes vagy több tudással/tapasztalattal) mint az aki ténylegesen érti miről is van szó. Ők pedig az internetet használják kutatásra ami tele van elavult infóval.
Ha pedig mint én, újabb infókat szeretnének megtudni ráakadhatnak olyan videókra, infókra mint amit fent is linkeltem - az a vidi egy éve volt feltöltve nem pedig 3-4 éve és mégis a fentieket tanácsolja benne a srác, ráadásul nem volt frissítve sem. Jó a stílusa, jó a kivitelezése és jók az értékelései, pozitívak a kommentek - na ezekből azt gondolná az ember, hogy jó helyen jár, pláne ha rövid "guglizás" után nem nagyon talál cáfolatot. Azt hiszem nálam is ez volt a gond ennél a résznél. (a legtöbb dolognál sokkal hosszabban használom a google-t, meg ugye mostanában már előre kérdezek pl. itt)Szóval valami ilyesmiről lehet szó szerintem
(..sorry ha nem igazán érdekelt annyira, csak gondoltam hátha mégis szeretnéd látni a dolog egy részét a másik oldalról
)
Szerk.:
(#109630) csicso82
igen, leegyszerűsítve- egyébként nekem is ez a legelső SSD-m (meg szinte mindenem, eddig Win7em volt egy kb 200 gb-os HDD-vel, meg ilyenek
)
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #109629 üzenetére
Ezért is felettébb röhejes, hogy miért téma ez újra és újra manapság is...
Újszülöttnek minden új. Neked a kisujjadban van más még nem is hallott róla, csak hirtelen hozzájutott egy SSD-éhez - amije szintén nem volt korábban - és ekkor mondta neki valami nagytudású, hogy erre vigyázni kell mint a hímes tojásra. -
mckay
aktív tag
válasz
King Unique #109602 üzenetére
Igen, szerintem sem a klónozásnál keletkezett a gubanc.
Mondom, emlékeim szerint 2-3 restartom is volt a klónozás után, szóval tutira működőképesen hagytam ott a laptopot.
És utána pár nappal szóltak, hogy ne bootol... -
sarkany01
tag
válasz
King Unique #109550 üzenetére
Tudtam szerezni win 10 telepítő lemezt, és egyébként igen, Dvd. Nem szeretném folytatni ott ahol abbahagytam. A hdd-t le is fogom formázni utána.
-
access_denied
senior tag
válasz
King Unique #109550 üzenetére
Köszönöm, Macrium lesz a megoldás. Sok időt takarítottatok meg nekem (privát üzenet is érkezett).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109530 üzenetére
A 2. SSD átkonvertálva GPT-re, a HDD-k majd hétvégén, teljes adatmentés után.... ...még egyszer köszi az információkat!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109526 üzenetére
Sok partícióm volt a 2 SSD-n és a 3 HDD-n, ezek szerint - az általam igen utált - logikai partíciók helyett fizikaiakat hozhatok létre, jól értem?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109524 üzenetére
Köszönöm a kimerítő információt!
Akkor csinálok a 2-es számú (csak adat) SSD-ről egy biztonsági mentést, és megpróbálom átkonvertálni. Amúgy ebből a konverzióból származik majd bármilyen előnyöm a későbbiekben? Vagy csak feleslegesen túráztatom magamat?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109521 üzenetére
Köszi a választ, akkor marad.
(Csak az okát nem értem, a második - egyébként szintén NVMe - SSD eddig a laptopban szolgált, és természetesen GPT volt. Az asztali gépbe átkerült, ott a Windows telepítővel letakarítottam róla az összes partíciót, majd - már benn a Windowsban - simán megformáztam. Mitől lett akkor GPT helyett MBR formátumú? Egyáltalán egy "friss telepítéskor" mikor dől el / mikor dönthetem el a formátumát?!
)
-
-
norrberth
addikt
válasz
King Unique #109493 üzenetére
Köszönöm
Nekem minden újdonság windows világban.
Ezért is követem a topicot.Életem első windows telepítése volt pár hete.
Eddig volt aki csinálta, vagyis csak összecsapta a telepítést. Már elköltözött.
És nem ismerek senkit aki megcsinálná a win telepítést, vagy értené.
Az összefoglalók sokat segített az elindulásban.Sajnos azt se tudtam ki kivel van, meg mi micsoda.
Felosztottam volna a telepítés előtt.
Ha tudom hogy kellSSD-t kicsit benéztem, vettem laptompba rgb ledes Kingston Hyper X et.
Led ki van kapcsolva persze, de teljesen felesleges volt 10 ezerrel többet adni csak ezért.
Ráadásul ahogy olvastam TLC vezérlős [link] nem MLC.
Papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest.Samsung EVO lett volna a jó.
Utólag olvastam, előbb vásároltam. -
Ocean
tag
válasz
King Unique #109458 üzenetére
Pro van, és Pro-t akartam venni w10-ből is, szóval ez nem gond.
Köszi a helpet, akkor remélem ezzel így nem lesz fennakadás. -
Ocean
tag
válasz
King Unique #109455 üzenetére
Pont ezt szeretném, azaz a telepített mindenséget megtartani, de windows kódot cserélni. (egy olyat, amit a fél internet felhasznált anno, egy olyanra, amit remélhetőleg max 1-2 telepítésnél használtak)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #109446 üzenetére
Gondolom ezért is adnak 5 év korlátozott garanciát... A korábban említett Samsinf Evo 860 esetében ugye 2400TBW-ig vagy 5év a jótállás... Ezt az adatotmennyiséget napi >1.4TB írással lehetne összehozni
Lényegében mondhatjuk akár azt is, hogy egy átlag felhasználással előbb hal meg a vásárló mint hogy megdöglenne az SSD a sok írt adattól
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #109425 üzenetére
Végre valaki, aki hozzá tudott szólni érdemben és értékes infókat adott, nem csak. Bár naprakész infók, de nagyon hasznosak voltak számomra. Visszaállítottam mindent gyárira, kivéve a hibernálást és a virtuális memóriát, nincs se érezhető javulás/gyorsulás,sem pedig romlás/lassulás. Bár én az évek alatt egyetlen 1 programmal, pontosabban játékkal találkoztam, ami megkövetelte a legalább 2GB-os virtuális memóriát, de biztos van még jópár.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #109324 üzenetére
köszi.
Épp ma frissült be a gépem 1909-re, és ha jól értem, akkor továbbra is támogatott maradok.
Akkor kire vonatkozik ez a terméktámogatás megszűnése? Hisz mindig frissül a verzió. -
g@bo
nagyúr
válasz
King Unique #109349 üzenetére
köszi.
ha valamit letörlök, a felszabaduló tárhely azonnal fogyni kezd.
a spacesniffer szerint a lapozófájl 15 gb, az "unaccessabble space" 55+ gb.
valami folyamatosan falja a helyet.
-
Selymes Zs
csendes újonc
válasz
King Unique #109336 üzenetére
köszönöm szépen sikerult
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #109342 üzenetére
Köszönöm szépen!!!
-
brugo
aktív tag
válasz
King Unique #109340 üzenetére
Közvetlenül frissítettem W7-ről W10-re és nem létezik Windows.old mappa a C particion. Tehát akkor minden rendben.
Köszönöm a segítséget . -
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109324 üzenetére
Érdekes. mert nálam az 1803-as kiadásra még a napokban is jött frissítés.
-
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109301 üzenetére
Köszönöm, így már minden rendben volt. Látszik a különbség a HDD és SSD sebessége között.
-
-
válasz
King Unique #109275 üzenetére
Újratelepítettem a gépet, most szépen leáll, helyette az újraindítás tart több mint két percig...
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #109297 üzenetére
Teljesen logikus az ötleted, eszembe nem jutott volna!
-
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109290 üzenetére
Az override-ot (felülbírálást) nem látom, hol kéne beállítanom. A Windows 10 telepítöben a megfelelő lépésben első helyen a kívánt lemezt látom, és annak első NTFS particióját, amit korábban létrehoztam. A BIOÍS-ban boot sorrendben első helyen ez a meghajtó van. Tehát biztos lehetek abban, hogy a telepítő elég intelligens ahhoz, hogy erre a lemezre kerüljön a taz MBR is, és ne a második lemezre, mert hogy azon is van Windows system partició, illetve grub is?
-
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109263 üzenetére
Nyilván tudom, hogy dual boot esetén Windows telepítése után is az mbr-t újra lehet telepíteni például egyszerűbben ezzel [link] , de azért volt klónozva a második meghajtóra a dual boot-os rendszer, hogy ne kelljen ezzel is foglalkozni. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy ha BIOS-ban nincs letiltva a második meghajtó, akkor a telepítő nem-e arra fogja írni az MBR-t, és nem a telepítendő első HDD-re, mert ilyen és olyan is előfordult már.
-
válasz
King Unique #109275 üzenetére
Nyomozok folyamatosan, hogy mi lehet.
-
válasz
King Unique #109273 üzenetére
A cikken már végigmentem, természetesen az történt, amire számítottam, vagyis hogy nem segített a problémán. Egyébként is, miért ilyen sufnituninggal kell próbálkozni, miért nem tesz valamit a Microsoft, hogy ne álljon fel ez a probléma!? Költői kérdés. Ami a meg a programok leállítását illeti, van egy-két olyan program, ami együtt fut a rendszerrel, torrent kliens, ventilátor kezelő, stb, ez idáig nem okoztak ilyen problémát. Na nehogy már én változtassak a felhasználói szokásaimon, csak mert a Windows 10-ben elbaltáztak valamit!
Azért köszönöm! -
válasz
King Unique #109265 üzenetére
Szia!
Nem tudok én sem egyelőre konkrétumot írni. Nem történt semmi a rendszerrel azt megelőzően, hogy ezt elkezdte csinálni. Mindösszesen egy játékot töröltem. Megnézem amit hivatkoztál, köszönöm! -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #109199 üzenetére
King Unique és gb4400 - köszönöm!
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #109241 üzenetére
Köszönöm és mindenkinek... Remélem menni fog ...
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #109234 üzenetére
Azért azt tudom mi az OEM miért ezzel jöttök. Retail vagy 30-40 eft volt.
Ok ellenben köszi a linkeket én is azt olvastam, hogy mivel fiókhoz van aktiválva ezért lehet
hardver cserénél ismételni. Gondolom a win 8 termékkulcs a win 10-hez nem jó, bár nem értem miért. (Lehet mára lejárt a váltás, de mivel váltva lett ezért lett fiókhoz regisztrálva a win 10) . Tehát mint fentebb írtam ezeket már megnéztem,csak kicsit kusza így ismeretlenül. Ide kattint , oda kattint a licenszet meg nem látom.csak azt írja fiókhoz van kötve. -
envagyok
veterán
válasz
King Unique #109214 üzenetére
Jelenleg egy 600gb sata ssd-n van a rendszer, 3 partíción. Egy 457MB-os rejtett, majd a látható meghajtó, majd egy 512MB-os rejtett.
Mellette van egy hdd, amin csak dokumentumok vannak.
Most beraktam még egy 1TB-os sata ssd-t, erre kellene a rendszert átrakni.
Most próbálgatom a macriumot, de itt a klónozásnál maradna 370GB szabad hely, azt viszont szeretném, ha a középső, rendszerpartíció növekedne ennyivel.
Azt hogy lehet elérni? -
mexel
veterán
válasz
King Unique #109199 üzenetére
Nem éreztem fontosnak, win 10 pro. Naprakész, azt írtam ( minden friss). A lemezkezelő úgy akad le, hogy megáll és nem dolgozik, az eszköz amin dolgozna báltozatlan marad, tehát nem csinál semmit.
Valait kitalálok, most összedobok egy másik gépet gyorsan csak kell egy új ssd-t szereznem előbb. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #109196 üzenetére
Természetesen a live linuxokkal és egyéb rendszerekkel próbáltam, ott hibátlan a formázás ezekre az eszközökre.
Milyen konkrétumokra gondoltál? A gyakorlatilag azt jelenti, ha ki akarok lépni a kb lefagyott lemezkezelőből akkor csak úgy tudom megtenni hogy kilövöm a feladatkezelőből.
Köszönöm a segítséget. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #109194 üzenetére
Minden friss, nem kábel, és nem csak egy ssd vagy pen. Bármilyen eszköz formázása nem működik. Addig működik hogy pl törlöm a partíciót vagy partíciókat, de amikor véglegesíteni kellene akkor megáll a művelet. gyakorlatilag a lemezkezelőből csak a feladatkezelőben lehet úgy kilépni hogy bezárom az alkalmazást. Egy 3 mp-es gyorsformázás helyett órákig áll a rendszer. próbáltam víruskeresést offline módban is de semmi.
( igaz a defender nem működik offline módban, más eszköz kellett.)
Meg vagyok lőve, millió eszközt ( pen-ssd) kellene partícionálnom és nem tudok haladni egész nap, csk ezzel szórakozom.
A win visszaállítása a programok megtartásával módszer mit takar?
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #109156 üzenetére
Az 1000GB-t az egyszerűség miatt írtam. Tudom hogy a tényleges az 931.5GB.
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #109150 üzenetére
Röviden:
Van 1000 GB-s HDD-m. Két partíció van D:(900GB) és E:(100GB) partíció.
Szeretném ha 1db D:(1000GB) kötet legyen amit formázni is szeretnék. -
droti25
őstag
válasz
King Unique #109147 üzenetére
Köszönöm az infót.
Milyen foglalási egységet érdemes beállítani ha adattátolásra, torrentezésre és játékra lesz használva a HDD? -
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109095 üzenetére
Köszönöm. Az újratelepítéskor biztos nem fog kulcsot kérni, ha például Microsoft fiókkal összekapcsolt digitális liszensszel lett aktiválva, akkor sem?
-
Mans20
addikt
válasz
King Unique #109118 üzenetére
Betallóztam az iso-t és hagytam úgy ahogy beállította. Gpt uefi fájlrendszer ntfs. Már települ. Köszi.
-
smallmer
őstag
válasz
King Unique #109063 üzenetére
Köszönöm szépen
Lehet, hogy jobb lesz, ha közvetlenül Windows telepítés előtt hozom létre a telepítő pendrive-ot, mert így biztosan a legfrissebb verziót telepítem.
UEFI-t szoktam telepíteni ha van rá mód.
Véleményed szerint melyik a jobb mód a telepítő létrehozására? Letöltöm a windows képfájlt és azt Rufus-szal rakom a pendrive-ra vagy ha MCT-vel közvetlenül?Windows telepítő készítése előtt érdemes teljes vírusellenőrzést futtatni azon a gépen, amelyikkel készítem a telepítőt?
köszönöm szépen
-
jozsi252
veterán
válasz
King Unique #109104 üzenetére
Köszi szépen a linkeket meg az infókat, most már okosabb lettem a témában.
Amúgy MCT-t csak arra használom hogy a legfrissebb ISO-t letöltsem, kiírni viszont már a Rufus-al szoktam a pendrive-ra az ISO-t. De akkor a Rufus-nak nem fog gondot okozni, így maradok annál.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #109095 üzenetére
Köszi a választ, majd várok.
-
törölt tag
válasz
King Unique #109070 üzenetére
Köszi
-
válasz
King Unique #109079 üzenetére
Ha abba a task viewerben ott lenne egy szám, az egy frappáns egyszerű megoldás lenne.
Szeretem a kényelmet, használom is a gyorsbillentyűket, viszont van olyan infó, amit plusz bigyózás nélkül is jó lenne látni, tehát lustasági faktorom is van.
(Kissé régimódi vagyok, csilli-villi mentes környezetet szeretem, legyen faék egyszerű, de működőképes, és saját szám íze, nyomorúságos szokásaim szerint konfigurálható.) -
King Unique
titán
válasz
King Unique #109076 üzenetére
-
válasz
King Unique #109076 üzenetére
Igen, ez megvan, csak pont valamely billentyűkombináció használatát mellőzném. Szimplán a képernyőre ránézve szeretném tudni ezt az infót.
Tudom, meg kell szokni, hogy másként működik - meg hogy egyáltalán már van.
(Van még mit feljeszteni rajta, de én már ennek is örülök) -
weiss
addikt
válasz
King Unique #109072 üzenetére
Kösz, ettől féltem én is. Hihetetlen, hogy nincs erre egyszerű lehetőség.
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109063 üzenetére
-
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109052 üzenetére
Dehogy akarok vacakolni, csak a win10 eddig kívül volt az érdeklődési körömön ezért nagyon tudatlan vagyok belőle.
Még, de iparkodok gyorsan tanulni
Azt szeretném hogy jó legyen csak nem tudtam hogy jobban fogja-e nyúzni a 64 Bites verzió amiatt, hogy csak 4 GB RAM van benne.
De látom mindenki a 64-re "szavaz" -
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109046 üzenetére
Na még egy utolsó kérdés mára.
Akkor arra a gépre amiben 8 GB RAM van arra megy a 64Bit verzió. Viszont lesz egy olyan laptop is amiben csak 4GB RAM van és valószínű nem is lesz benne több. Arra is a 64Bit verzió menjen fel vagy arra inkább a 32Bit ? -
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109038 üzenetére
Rendben, tehát a 32 Bites rendszer memóriakezelése maradt mint a régebbi oprendszereknél. Az UEFIS telepítés az csak akkor játszik ha az alaplap is UEFIS ?
A használni kívánt Gigabyte EP35-DS3 alaplap még a hagyományos BIOS-al van felvértezve.
A telepítő pendrive-t akkor milyen formátumra kell elkészíteni a Rufus programmal ?
- MBR particiós séma BIOS vagy UEFI-s gépekhez - opcióval ? -
GIORGIONE76
őstag
válasz
King Unique #109023 üzenetére
Köszönöm kimerítő választ
ha már kész telepítő akkor azzal próbálkozom frissíteni, csak féltem hogy elszáll a régi, sajna munkagép, nem tehetem meg hogy bohóckodok vele mint a játékmasinákkal :D -
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109020 üzenetére
Köszönöm az infót !
Átolvasom és értelmezem a leírtakat, majd jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest