- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #122955 üzenetére
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #122934 üzenetére
Az egyik gépnél egy banner csík jelenik meg a gépházban. Ezzel persze semmi baj, csak a kérdés az, hogy a tök ugyanolyan másik gépen miért nem? Talán az egyik gép tesztalany lett? Ki tudja. A netplwiz valóban így működik már, de miért így? Valószínűleg azért, mert a kutya sem használta a hello-t. Mondjuk én igen. A többi pedig teljesen szubjektív dolog csak nekem nem logikus, hogy miért az éles képet kell registry variálásokkal bekapcsolni és miért nem a homályosat. Persze ez a fajta logika abszolút jellemző korunkra.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #122932 üzenetére
Most sokadjára de betöltötte a Store a Fényképek alkalmazást, letöltöttem, most jó, villámgyors, de én se értem hogy lehetett ez. A másik gépen csináltam screenshotot is, amikor kiírta hogy fájlrendszer hiba.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #122910 üzenetére
szia
Végigmentem az ajánlott megoldáson, de nem jó. Mindent beállítottam, úgy is volt minden, ahogy a leírásban, csak végig kellett szaladni rajta, de mégsem jó.
Most nézem, megint fent van a gépen a KB4562899 de a wushowhide program nem is látja ezt a csomagot.Eszembe jutott még, hogy egy Windows szolgáltatást kellett a múltkor is automatikusra állítani, hogy elérhető legyen a gép, de nem tudom melyiket már...
Meg tudnátok mondani, melyik lehetett az? -
Bal0924
senior tag
válasz
King Unique #122922 üzenetére
Azért gondoltam hogy hátha csináltak ellene valamit, mert már lassan 2hónap eltelt..
-
Apokalipszis
tag
válasz
King Unique #122887 üzenetére
Sosem használom az intézőt, erről nem is tudtam. Akkor kell csak, mikor pl. a facéban feltöltök egy fotót, és néha csak név alapján látom, melyik verzió az.
De ez kurvajó, erről még csak nem is tudtam.
köszi -
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #122920 üzenetére
Mi az hogy mi lehet elcseszve???
Egy Fotók alkalmazásról beszélünk, ne hogy már az is csak úgy eltudjon csesződni az idők folyamán vagy azért mert átállítottam valamit, ami nekem úgy jobb.
2004-es build, az én gépem pár hónapja lett újratelepítve, tesómé 2 éve, ott is a legfrissebb van fent. A Store-ban be van kapcsolva az automatikus frissítés, most powershell-el letöröltem a fotók alkalmazást, mondanom se kell hogy a Store-ban rákeresve a Microsoft Photos-ra, majd rákattintok hogy letöltsem, ez a hibaüzenet fogad. [kép]
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122897 üzenetére
Találtam egy fura megoldást. De nem tökéletes még.
-Jobb klikk asztalon,
-Képernyő beállítások
-speciális megjelenítési beállítások
-Képernyő- illesztőprogram tulajdonságai a következő kijelzőhöz
-Adapter fül - tulajdonságok
-Illesztőprogram fül - eszköz letiltásaEkkor tiltja is az nvidiát, meg nem is.
Felbontás teljes marad,
Minden fut rendesen, nincs probléma.De ha újra indítom, akkor felbontás leesik, hisz nem tölti be az nvidia drivert.
Hogy tudom újra engedélyezni?
Mert ha minden kikapcsolás előtt újra engedélyezném, és minden bekapcsolás után letiltanám, akkor fullosan tudnám használni. De nem találtam meg hol lehet újra engedélyezni. -
mefistofeles
veterán
válasz
King Unique #122918 üzenetére
Bocsi, hogy nem kerestem rá... Tehát akkor jól tudom. Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #122904 üzenetére
szia,
Nem tudom a kettő közül melyik a ludas, épp indultam haza és akkor jöttem rá, hogy a megosztott mappát nem érni el a gépen.
Pingelni sem lehet a gépet, és hülyeséget ír ki a ping is.
ping gépnév parancsra a kapott válasz:
ping gépnév.local
Nem tudom mi ez, nem értem rá foglalkozni vele, de amint leszedtem a két mai frissítést elérhetővé vált.
Aztán magától felmászott, nem is szólt. Megint nem érték el.
Leszedtem, és kikapcsoltam a frissítést és igy most jó.
Máris elolvasom, mit írtál. Sajnos ez a kettő érkezett csak, ha van javítás hozzá, az miért nem jött le? -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122897 üzenetére
Elvileg adott a megoldás, de nekem nincs olyan legördülő menüm, és sehol se találok olyan állítást. Pedig tuti valami ilyesmi kis pipa, vagy állítás lesz a megoldás. Kizárt, hogy így lezárja hibásan az intel a drivert.
"nem a szokványos PC felállás" ???
Intel i7 proci, Nvidia vga, az alaplap Alma, de intel cuccokkal. Az még az enyém előtt vagy 3 -al volt igaz, ami benne maradt a fejekbe.
Illetve most váltja le az alma az új gépeibe ismét az intelt.
De az enyém és ugyanaz mint egy hp, vagy dell , anno ezzel is reklámozták, ez egy Windows gép amin fut a Mac OS X. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122894 üzenetére
Nem olvastad el.
DDU nem old meg semmit, mert vga driver nélkül nem tudom használni.
Azt is írtam mindegyik driverrel csinálja, csak ha nincs vga driver akkor nem. Vagy csökkentett módban, ahol ugye tiltva van.
Nem bootcamp, ezt is írtam, külön ssd-n van, köze nincs a Mac OS -hez.
Bootcamp lenne, ha ugyanazon a meghajtón csak másik partición lenne.
Boot olásnál ki kell választanom melyik op rendszer induljon.
Mintha te raknál a win mellé linuxot, attól az nem lesz más. Tehát nincs gazda haver.
1804-nél is probléma volt ez azért lett frissítve 2004-re.
Elvileg itt a megoldás, csak nekem nincs olyan legördülőm. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122890 üzenetére
A hiba:
Macbook Pro mid 2010.
2 ssd van benne, Mac OS és Win10Pro
W10- et tanulásra használom, illetve rajzolgatni /drawing tablet/
Mac OS bank, iMovie..stb ahol biztonság kell, és ahol a mac jó
W10 mindegy hogy ő maga rakja fel az nvidia drivert, vagy én az nvidia oldalról, és mindegy melyiket rakom /régi, új/
A kép villog, mintha felbontást váltana, bizonyos programok alatt. Illetve van hogy ki crash -elteti a programot, azaz teljesen használhatatlan. Pl Windows alap kép nézegetőjét se tudom használni. Villog, bezárja és error.
Viszont ha ddu -val legyalulom az nvidia drivert, és nem adok netet, hogy ne tudja vissza tenni, akkor megszűnik a hiba.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. -
Met
nagyúr
válasz
King Unique #122883 üzenetére
Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára
Home 19041.388vlevi Biztos hogy a pénteki frissítés óta lett ilyen, minden nap használom. Pénteken még nem ilyen volt frissítés előtt.
Illetve mivel bekapcsolva maradt a gépem szombaton leszedte még a KB4565627-et.
Tegnap reggel tűnt fel hogy valami nem úgy működik mint szokott. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122822 üzenetére
Először is köszönöm szépen, részben működött.
Ahogy írtad újra húztam a W10- et.
Újra rakta, és eddig úgy látom minden megmaradt.
Illetve a hiba is enyhébb lett.
De nem szűnt meg
Most már legalább megint tudok tanulni rajta.
Ez a legfontosabb most.Hmmm...mégsem. Úgy látom frissítette magát a háttérben, és megint ugyanúgy hibás
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #122866 üzenetére
Nekem az a fura ezekben a frissitesekben, hogy x hiba az otthoni halozatban levo gepek egyiken jelentkezik, pedig elvileg 2 db detto ugyanolyan konfigrol van szo.
A tobbi egyeb mas konfiggal nem volt ilyen tapasztalatom a halozatban.
@sleep mod volt gond. Beallitasoknsl kikapcsoltam a sleep lehetoseget.
(Mar csak a bios difi marad kepben, Dell ws-rol beszelunk egyebkent) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #122866 üzenetére
Hát akkor ilyeneket én nem telepítek, inkább várok a véglegesre, pedig nagyon várnék már valami frissítést, ami helyre hozza ezt a Sleep mód hibát.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #122862 üzenetére
Igazad van, de mentségemre szolgáljon, hogy amikor a O&O-t telepítettem és kalibráltam már bőven ESET volt a gépen és így érthető, hogy tiltva lett a defender.....amiről én azóta teljesen meg is feledkeztem. Talán már csak ez az egy 3 party program van a gépemen....és most is csak azt tette jól amire anno utasítva lett. Szóval az én hibám volt maximálisan.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122822 üzenetére
Ez jónak hangzik, kipróbálom.
W10 iso-t simán a MS oldaláról le lehet szedni, nem kell progi neki, és a legújabbat szedi le.
Majd megírom, hogy sikerült-e. -
kavalkád
senior tag
válasz
King Unique #122856 üzenetére
köszönöm a válaszaitokat!
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122815 üzenetére
Végigböngésztem a parancssoros eltávolítás leírását, de sokkal egyszerűbb volt a speciális rendszerindítósat használni. Én voltam a hülye, mert minden rendben volt, de gondoltam kiderítem mi okozta nálam ezt a problémát. Kerestettem frissítést, és feljött a 2004-es verzió, mondom gyerünk, csináld. Amikor megvolt az újraindítás, természetesen nem voltak újra mp3 adatok. AIMP lejátszót használok, ami ettől függetlenül is mutatja az adatokat, de nekem kevés, mert szoktam zenéket konvertálni, ahol magamnak szerkesztem az ilyen mp3 tageket, és ha a win felületen nem jelenik meg, akkor nem tudom megcsinálni a szerkesztést, szóval muszáj hogy működjön win alatt is. Ekkor benéztem a telepített frissítésekbe és láttam hogy hiába csak a 2004-es funkciófrissítésnek adtam engedélyt, két frissítés települt, és ebből az egyik a már említett KB4566785. Ezt nem lehetett most se eltávolítani, hiába kattintgattam, nem ugrott fel a lehetőség, ellenben a másikat engedte volna. Megcsináltam a speciális indítást, ott két lehetőség volt, azt hiszem valami kényelmi vagy minőségi, és volt ugye a funkciófrissítés. Az előbbivel kezdtem, de nem oldotta meg a gondot, és ugyanúgy ott maradt a KB4566785. Na ekkor visszamentem és töröltem a funkciófrissítést is, és helyreállt a világ rendje. Most 1909 a verzió, nem látom okát hogy mostanában frissítsem
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #122838 üzenetére
Ezzel a programmal szedtem le csökkentett üzemmódban...ahogy kell.
http://letoltes.nod32.hu/remover6.exe
Ezt ajánlották az eset ügyfélszolgálatban. Anno mikor csak az eset eltávolítóját használtam az volt a baj.....tele a tököm az ESET-tel....utálom már a nevét is. Most akkor nincs semmilyen vírus elleni védelmem??
És továbbra sem tudom mit jelent az hogy a "vírusok és veszélyforrások elleni védelmet a szervezete kezeli" piros felirat???? -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122820 üzenetére
Ez nem olyan.
Itt a rendszerről lemez képet készít, ahhoz egy jól működő rendszer kell, na az nincs, ha csak használható volna nem kellene újra rakni.
És a mappák mentése se jó, mert akkor pedig a telepített programok nem lesznek.Mac OS-en úgy működik, hogy tiszta rendszert raksz, és arra magától vissza rakja ami volt.
Nem lemez képből állít vissza, így másik rendszerre is vissza állítja ugyanúgy.
Tudom más rendszer, csak gondoltam hátha van Win10-re is hasonló.
úgy nem kell egy napot elverni arra, hogy letöltöget, felrak, beállít..stb
És tuti nem felejtettél el semmit, mert automatikusan mindent ment. -
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #122801 üzenetére
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122813 üzenetére
Törölni grafikus felületen ismét nem lehetett, de a speciális rendszerindításban le tudtam törölni. Kikapcsolom a win frissítéseket és majd kb 1 év múlva újra engedélyezem. Addig csak megoldódik valahogy
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122776 üzenetére
Ma kíváncsiságból ráengedtem a 2004-es funkciófrissítést, az eredmény az hogy ismét eltüntek az mp3 infók és szerkeszteni sem lehet. De megnézve a frissítési listát, nem újra ott van telepítve a már említett KB4566785. Én csak a 2004 funciófrissítést engedélyeztem, TE azt mondod a KB4566785 nem az. Akkor hogy mászik fel ha nem engedélyezem?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #122768 üzenetére
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
A Windows 10 le van frissítve rendesen, naprakész, újraindítás volt már?A Win 10 Pro X64 1909 volt és erre frissítettem online rá a 2004 -est ! Majd ezután hogy minden rendben, feltettem pennára kiírva és install TISZTA telepítéssel
Frissítések után: [link] [link] [link] -
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #122768 üzenetére
Szia !
Eddig is láttam, hogy a válaszaid több mid kielégítőek és alaposak, de tényleg TE egy nagyon alapos csávó vagyol !
Ennek köszönhetően egyik linkelt cikkben olvasom:
Az új fejlesztésnek köszönhetően az USB kapun keresztül olyan eszközök tápellátását is meg lehet majd oldani, ami eddig problémába ütközött az 5 voltos feszültség vagy az alacsony (USB 3.0 esetén legfeljebb 900 mA) áramerősség miatt. Az új kiegészítő szabvány ugyanis 5V/1A-től egészen 20V/5A-ig öt különböző teljesítményszintet kínál, aminek teljes kihasználásához új kábelre is szükség lesz.
Szóval van USB hármas kábelem kék ami USB 3.0 -ba hibátlanul rendben van , de ugyanez kábel 3.1 -nél már nem megfelelőSzerencsére volt másik is tartalékban amit nem használtam. Na mondom akkor ezzel most megpróbálom. ( már fogásra is vaskosabb, kissé merevebb kábel) Bakker , kapásból felpörög HDD és már adja is be a tartalmát
Szóval ennyire nem mindegy a kábel minőségehiába kék és USB 3 -as. Ezek után nézek még másik kábelt is, azaz veszek !
A sima USB 3.0 porton keresztül 80-120MB/s sebességgel tudtam ide-oda másolni, és ebből kifolyólag mertem gondolni, hogy mindez 3.1 porton keresztül tud menni fixen csutkán egyenletesen a rádugott eszköz közel max sebességén.
Csak a kábelre nem is mertem gondolni, hogy nem fog megfelelni
Nagyon köszönöm a maximális és kielégítő segítségedetszerintem ez másoknak is segítséget fog adni
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122723 üzenetére
Nem célom hazudni. Nem ismerem ki magam annyira a win frissítések elnevezésében, de azt tudom hogy az elmúlt 2 napban több frissítés is befutott a gépemre, és az egyik ilyennél azt írta ki hogy funkciófrissítés van és a 2004-es számot írta. Lehet rosszul fogalmaztam, nem tudom, de azt hiszem a lényeg nem ez volt a történetemben.
Nem látszottak az mp3 infók, és nem lehetett beírni sem ezeket. Ekkor kezdtem gyanakodni a frissítésekre, mert semmi más változás nem volt az előző napokhoz képest. Minden más frissítést egyesével le tudtam törölni, mind után restart, de a hiba végig megmaradt. Utoljára maradt az említett KB4566785, de ott hiába nyomkodtam az egér jobb gombját, nem jött az eltávolítás lehetőség, ezért a visszaállításra kényszerültem, ami viszont megoldotta a problémát. -
Kovács86
tag
válasz
King Unique #122745 üzenetére
Igen, ez volt a hiba,
köszönöm!
-
Kovács86
tag
válasz
King Unique #122716 üzenetére
Köszönöm!
Rákérdezek a PC-gazdinál...
-
Stam1029
újonc
válasz
King Unique #122577 üzenetére
Ma amikor bekapcsoltam a gépet, csodák csodájára megjelentek további particiók az intézőben. Sikerült is megnyitni a G-t, ami a HDD partíciója, sajnos az összes fájl nem volt látható, és persze pont az nem ami kéne.
Próbáltam a hibaelhárítót futtatni, de nem csinált semmit. Aztán kikapcsoltam a gépet, mikor hazaértem bekapcsoltam, és ismét nem látható a HDD.
Bekapcsoláskor felajánlja a lemezellenőrzést, de nem változik semmi. -
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #122613 üzenetére
Köszönöm! Erre, hogy a BIOS a HDD, illetve a DVD tartalmát listázta, nem is gondoltam.
A tulajdonos ma azt mondta, hogy talán a Win 10 Education van rajta, amit a Win 8-ról frissítettek. Hát próbálgatok. -
gerner1
nagyúr
válasz
King Unique #122609 üzenetére
Sorry, DEL.
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #122566 üzenetére
Köszi, de lehet félreérthetően fogalmaztam: A windows el sem indul, csak a kék képernyő van a hibaüzenettel.
(A tulajdonos csak annyit mond, hogy a kék képernyő egyik napról a másikra jött elő és semmit nem csinált a laptoppal. Már én is gondoltam már arra, hogy valamit mégis csinált.)
Megpróbáltam egy telepítő dvd-vel a speciális rendszerindítási módszereket is, itt csak annyit tudtam meg, hogy Windows 10.0.10240 a verziószám és hogy a HDD zárolva van.
Most még kínlódok. -
válasz
King Unique #122602 üzenetére
Hát, éjszaka raktam fel, Media Creation Toolsszal, 2004 változat, build szám is stimmel.
Akkor ez megint egy szokásos bug lenne?
-
válasz
King Unique #122584 üzenetére
Nem pisztergáltam semmit.
Valószínűleg Windows telepítésnél nem otthoni gépet állítottam be, hanem cégeset. Mindegy, újratelepítettem, azóta nincs.
Helyette a Windows update a Gépház tetején minden újraindítás után besárgul. Ha bemegyek az frissítési ablakba, akkor bezöldül. Ez mitől van? Lényeges?
Köszi!
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #122570 üzenetére
> "személyes fájlok és alkalmazások megtartása módszerrel"
Ezután újralehet telepíteni online account nélkül, hogy megmaradjon az aktiválás? A cél egy tiszta Windows lenne. -
Stam1029
újonc
válasz
King Unique #122574 üzenetére
Egy pendriveról futó Win to Go van most. Sehol nem találkoztam a HDD-vel. Eszközkezelőben sem, lemezkezelőben sem.
-
Stam1029
újonc
válasz
King Unique #122519 üzenetére
Na most ott tartok, hogy fut egy win 10 pendriveról. Működik is minden, csak a hdd-t nem látom sehol. Honnan kéne előkaparni? Egyéb tanács, hogy mit csináljak?
-
pokmky
tag
válasz
King Unique #122558 üzenetére
Most a 2004-ben van ilyen és talán működik is, de eddig nem működött. Majd kiderül.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
King Unique #122561 üzenetére
Wow, az igen! Bizony nem elég kib*ni az Avastot!
Köszönöm, ez segített -
pokmky
tag
válasz
King Unique #122555 üzenetére
Nem 2004-em van és teljesen ki van herélve a rendszer, de ettől nem tudok szabadulni a 1909-en és a 1903-as szerveren sem. Ha ilyen egyszerű lenne, nem kérdezném.
Most elindítottam a szerveren a 2004-re frissítést, de előtte még kumulatív frissítéseket tölt és rak fel a 1903-ra.
-
törölt tag
válasz
King Unique #122540 üzenetére
Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás). Ahogy írtad is, hardverhez kötődik.
AHCI része tiszta, nem először csinálom, a kérdés az eltérő windows matricák miatt volt.
Idáig ha ssd-t átraktam egyik gépből a másikba, akkor csak átírtam a matricán szereplő kulcsot, és aktiválta magát. Nem tiszta telepítés a cél, ott nem lenne kérdés a kérdés, mert magától aktiválja az operációs rendszert netelérés esetén. Alapvetően nincs kedvem újrahúzni az adott melós gépet.(#122544) Pyttawrx
Biztos bennem van a hiba, és már nem tudom milyen formában írjam le, hogy az egyiknél van kulcs (coa matrica kulccsal), a másiknál nincs kulcs a matricán (ezért írtam, hogy kicsi windows pro matrica).Köszi mindenkinek az infót, ha átraktam az ssd-t, és valami nem kerek, akkor jelentkezek.
-
Stam1029
újonc
válasz
King Unique #122519 üzenetére
köszönöm, megpróbálom
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #122518 üzenetére
A telepítő még tuti nem a 2004-es volt, hanem egyel v. kettővel az előtti (pontosan nem tudom). Érdekes ez alapján, mert nálam eddig semmi ilyen probléma nem volt.
(#122516) ElektrikusDE: Mármint pont, hogy nem a USBPW1-4 jumper-t kell átrakni, mert az a hátsó USB portokhoz való és arról írtam, hogy ott nincs probléma, hanem éppen az előlapi USB portoknál jelentkezik, tehát akkor a USBPW7-10 és (vagy) az USBPW1112-nél kellene átraknom, nem? És akkor ezeknél meg pont fordítva, tehát a sima +5V-ról éppen a +5VSB-re, mert a hátsóknál meg azon van gyárilag és ott jól is működik a Sleep móddal...? Jól sejtem, vagy mégsem?
-
Stam1029
újonc
válasz
King Unique #122496 üzenetére
Köszönöm a választ.
Mint írtam, nem indult el a windows, tehát esélyem nem volt megmenteni a fájlokat. A c-n nem voltak fontos dolgok, ezért is próbálkoztam az újratelepítéssel. Előtte természetesen minden particiót töröltem (kiv D.), a rendszer számára fenntartottakat is. Operációs rendszert nem egyet telepítettem már.
Sajnos én HDD hibára gyanakszom. Lehet a winyót még valahogy ellenőrizni? Esetleg másik géppel összekötni?
-
mefistofeles
veterán
válasz
King Unique #122513 üzenetére
A deepsleepet végig zongoráztam már.
Lehet, hogy kivételes eset de nálam ElektrikusDE kolléga javaslata segített. Az energia gazdáslkodás fülön a a gyors rendszerindítás engedélyezése opciónál kivettem a pipát. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #122494 üzenetére
1. Nem nagyon értem ezt a System Reserved partíció dolgot, a Media Creation Tool-al csináltam a telepítő Pendrive-ot is, a Win10 telepítőt az kapta le az MS szerveréről és csak telepítettem ahogy szokás, semmit nem állítgattam, vagy formázgattam külön, akkor nálam miért csak 50MB lett? És mi hátránya lehet ennek?
2. Hát full formázni biztos nem tudom jelenleg, nincs mire, hová lementeni az adatokat róla. De azért a lecsatolt boot-olást kipróbálom, aztán majd meglátom. (Csak nagyon jól jönne az a több, mint 100GB jelenleg).
3. Az Users mappás dologra ötlet esetleg, hogy miért a Win10 C: meghajtós User mappájára ugrik át, amikor megnyitom (mintha oda lenne "linkelve")? Szerk: helyesbítek: nem az egész User mappánál, csak azon belül bizonyos almappák esetén csinálja, amik rejtettek és kis "link" ikon van rajtuk. De akkor sem értem miért. Pl. a Users/Default, vagy Users/AllUsers/ApplicationData vagy ugyan itt a Documents mappa esetén....?
Köszi!
-
betyarr
veterán
válasz
King Unique #122500 üzenetére
marad akkor a w10 licensz
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #122488 üzenetére
Mit kellene nézni? Ja és persze van még egy E: meghajtó is.A többi winyót nem húztam le Win10 telepítés közben, csak simán a brad new/üres SSD-re nyomtam és csinálta magától.
A jogosultság probléma gondolom megoldható Win10 alatt is, hogy átállítsam? De akkor ezért nyitja meg a Win10 C: meghajtós User mappáját, mikor az E: meghajtón akarom megnyitni, vagy miért?
Ha esetedben a C-n lévő felhasználói mappák utólag netán át lettek mozgatva a D-re, akkor az viszont más eset, de ezt nem ártana pontosan tudni.-> Hát én semmi olyasmit nem csináltam, ami a linkeden szerepel. De akkor honnan is lehet pontosan tudni, hogy biztos nincs ilyen?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #122446 üzenetére
Hogy érted, hogy állítólag? Hazudok? Milyen bizonyíték kell? Hidd el, hogy jobban is el tudnám szórakoztatni magam, mint hogy ezzel vergődjek!
Az első 2 alkalommal ezt adta: IRQL_GT_ZERO_AT_SYSTEM_SERVICE, a harmadiknál ezt: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
Le is fényképeztem a monitort, de most töltőn van, nem tudom átrakni a képeket. A készítésük időpontja: 19:38 - 20:18 - 20:58.
A verzióváltás szokta megviselni. Észrevettem, hogy valamit nagyon dolgozik a háttérben (főleg a háttértár, de a proci is), aztán elkezdődött a kékhalálozás. Amikor sikerült fölszenvednie az 1903-at, megjavult. Máskor is ez volt, azért (is) utálom ennyire a verzióváltást. Az sem tetszik, hogy nem értesített a próbálkozás megkezdéséről, mert akkor nem idegeskedtem volna, hogy mi leli, talán még segíthettem is volna valahogy, bár nem tudom, hogyan.
Köszönöm a linkeket, a jövő héten tudok vele foglalkozni.
Igen, a Konfigurált frissítési házirendek megtekintése alatt valóban kilistáz ezt-azt. Van ötleted, honnan áshatom elő? Eddig a gpedit.msc paranccsal csináltam, de ott csak az a néhány van, amit mutattam is, és nem befolyásolják a frissítéseket.
Hol van pl. ez beállítva?
"Illesztőprogramok kihagyása a Windows minőségi frissítéseiből
Forrás: rendszergazda
Típus: csoportházirend"(#122447) King Unique:
Hát az előfordulhat, mivel nem megy olyan jól az angol, mint a magyar.
Főleg, ha szakszöveg. Köszönöm, hogy leírtad a lényeget! Majd kezelésbe veszem.
"Micsoda aláírás..."
Egy kicsit elsült az agyam, majd begyógyul!
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #122457 üzenetére
Fel ajánlja már az Update is
Lehet pillanatnyilag nem volt nálad elérhető vagy egy időre visszavonták.
-
válasz
King Unique #122461 üzenetére
Azt kivételesen tudom.
Csak ilyen offline fiókkal nem telepítettem még soha.
Köszönöm!
-
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #122457 üzenetére
2004-es frissítésre az előzmények szerint 0x800704c7-el sikertelen telepítést ír.
Igen továbbra is választható frissítésként jeleníti meg a 2004-est.
-
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #120738 üzenetére
Szia!
Tegnapelőtt 35 napos szüneteltetést követően automatikusan keresett frissítéseket a windows, talált is kettőt(2020-07 kumulatív frissítés NET keretrendszerhez 3.5 és 4.8 verzióhoz és a júliusi összesítőt). Alatta, választható frissítések érhetőek el 2020-07 Halmozott frissítési előnézet windows 10 version 1909 rendszeren(KB4559004)
Először lefuttattam az előbbi kettőt, mi sikeres is volt, majd még egy kumulatív frissítést talált a windows, 2020-07 Kumulatív frissítés előnézete NET keretrendszer 3.5 és 4.8-as verzióhoz(KB4562900), azt is telepítettem és végül megjelent ismét a Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára.
Mind ezt csak azért írtam le, mert ugye a korábbi hozzászólásomban elindítottam a 2004-es frissítés letöltését és telepítette, de 5-10%-ál felfüggesztettem 35 napra.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #122446 üzenetére
+ Látom az előző válaszban leírtakat nem olvastad el rendesen, mivel ha csoportházirend és 1903
—►
1909 upgrade, akkor ott pont említve van a WUfB és az ott lévő lehetőségeknél a "Select the target Feature Update version". Ahol ha pl. 1909-es verziót adsz meg, akkor célirányosan azt fogja felajánlani a Windows Update. Ha a jelenleg telepítettel (1903) megegyezőt, vagy régebbit, akkor meg nem fog felajánlani funkciófrissítést egy újabb verzióra.Micsoda aláírás...
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #122420 üzenetére
Köszönöm az infót, legalább a rejtély nem rejtély már.
"...a WIndows Update felajánlja..."
Félre ne érts, nem rajtad nevetek! Ebből a fölajánlásból én annyit tapasztaltam, hogy pontosan 40 percenként újraindult a gép valami hibával, egyszer csak megkérdezte, hogy jó-e ez így nekem vagy fölrakhatja a frissítést. Annyira nem volt jó, szóval teljesen szabad akaratomból a már valószínűleg elkezdett frissítés folytatását választottam. De dönthettem, ez nem vitás!Most az 1903-as van, de szeretném az 1909-re frissíteni. A probléma az, hogy csak a 2004-eset ajánlgatja. Van valami megoldás erre úgy, hogy minden megmaradjon?
Van itt még valami, amit már régóta nem értek. Mindig kiírja a frissítéseknél, hogy "Bizonyos beállításokat a szervezet kezel, viszont a házirendben csak néhány dolog van engedélyezve, a legtöbb nem konfigurált. Mit kellene másképp beállítanom? [kép] Az Állapotra rendeztem, hogy jól látszódjon.
(#122421) Winnie The P:
Szia!
Köszönöm, de a frissítés megoldotta.
-
d3tox1c
senior tag
válasz
King Unique #122441 üzenetére
Lehet az lesz a megoldas, hogy skype elott egy telefon, hogy kapcsoljak be, es en akkor teamviewerrel vagy a távoli asztallal lerendezem a frissiteseket, stb.
Mert igy belegondolva, a heti egy skype miatt tényleg nem érdemes bekapcsolva tartani a laptopokat. -
Lenry
félisten
válasz
King Unique #122432 üzenetére
-
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #122338 üzenetére
Köszönöm akkor még várok nekem nem sürgős.
csicso82: Neked is köszönöm a választ. -
kugli
aktív tag
válasz
King Unique #122324 üzenetére
Ó hát itt a gebasz... A lapozófájl fix 400MB-ra van állítva. Átállítottam 1GB-ra és jelenleg sokkal pörgősebb is a rendszer. Segíts ebben még légyszives! A lapozófájlt hogy célszerű beállítani használni 240GB SSD és 4GB RAM mellé? Kezelje a rendszer automatikusan,vagy hagyjam így fixen? És akkor mennyit állítsak be ami optimális?
Megnéztem a feladatkezelőben a RAM használatot. Firefox 6-8 ablakkal benne youtube indítva,2-3 office fájl megnyitva,viber megnyitva.egy filmlejátszás elindítva így átlag 500-600MB RAM maradt szabadon. -
Male
nagyúr
válasz
King Unique #122346 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Sajnos az elsőben csak ugyan azt látom, amit eddig is (szerintem ezt a cikket pont olvastam is), és amit írtam is: a listából kiválaszthatom, hogy melyiket akarom most használni, melyiket akarom aktiválni... de azt nem, hogy melyikről váltottam rá... Tehát egy példa, kezdésnek van egy A és egy B gépem, mindegyiken ugyan azzal az MS fiókkal aktiválva a Win10 (mert két külön licence). Az A gépet lecserélem, legyen az új C. Felrakok rá egy Win10-et, bejelentkezek az MS fiókommal, és aktiválni akarom... a listában ott lesz A, B és C. Kiválasztom, hogy a C-t akarom most aktiválni... oké, de ha nem adhatom meg, hogy az A vagy a B esett ki, akkor honnan fogja ezt kitalálni? -
fauv
őstag
válasz
King Unique #122318 üzenetére
Köszi, vettem egyet gyorsba, és működik mindkét fióknál.Így jó
-
kugli
aktív tag
válasz
King Unique #122320 üzenetére
Driverekre adott tanács választ értem,köszönöm!
A memóriát hogy tudom kényelmesen ellenőrizni? Monitorozzam valamivel használat közben? Mert csak annyit tudok jelenleg,hogy a firefox elég sokat leáll...
-
szeky81
tag
válasz
King Unique #122296 üzenetére
SSD-n van a rendszerem. Telepítéskor a winchestert leválasztottam, majd particióeltolással telepítettem a win-t.
Kb. ennyi volt még fél éve. A többihez most (még) nem értek.
Minden egyes külső merevlemeznek adni kell betűjelet.
Nekem még a régifajta biosom van, mindent úgy hagytam ahogy van.
Max az lesz, hogy a telepítés utáni mentésem visszateszem... -
válasz
King Unique #122292 üzenetére
Igazad van, 18363.836.
Ha jól dereng májuba engedtem neki utoljára, pótolom a mulasztásomat nemsokára.
Wupdate, szolgáltatásokba letiltom, 4-5 boot és újra automatikus -
belfike
csendes tag
válasz
King Unique #122286 üzenetére
Igen , gondolom de akkor tényleg hosszú lett volna és tudom senki sem szereti a hosszú panaszt.
kb 24 órája (effektíve) szenvedek vele, de már nagyjából kész igaz a probléma megkerülve nem megoldva. De a másik gépen fogom próbálni mit csinál ,és miért.Jó néhányszor telepítettem már de ennyire még nem szívatott meg egy sem .Mint írtam egy hónappal ezelőtt még semmi baj nem volt. Én jobban szeretem a tiszta telepítést , még ha tovább is tart.A lemezt azért nem tudom kiírni mert nem jó a DVD meghajtóm és csak egy lemez van kéznél.Nem sokára befejezem a finomhangolást és akkor megnézem mit produkál egy teljesen idegen gépen.Addig is köszi még egyszer mindenkinek.
-
válasz
King Unique #122288 üzenetére
"Ja hogy nálad 2 éve tiltva van a Windows Update és max. csak hébe-hóba van frissítve a rendszer,"
Nemnem, 2-3 havonta engedélyezve van neki mikor eszembe jut.
Winver, 1909. És az alap telepítés 2016-os, hogy szalad az idő...
Azóta túlélt egy hdd-ssd és egy ssd-nagyobb ssd klónozást és maga mellett vagy 5-6 Linux disztrót. Semmi bajom vele, az apró önfejűsködéseitől eltekintve.Szerintem stabil rendszer, a hőskorba egy XP ha jól emlékszek 7 vagy 8 évet élt nálam újratelepítés nélkül, ez az etalon eddig. Ha ez is hozza ezt akkor OK. Nem vagyok az újratelepítgetés híve, inkább a javításé ha lehetséges.
-
válasz
King Unique #122272 üzenetére
Én nem kapcsoltam be a teszt módodt az biztos..
Az igaz hogy 3-4 napja egy rakás drivert telepítettem mert egy telefonnal szenvedek és minden létező driverét felpakoltam de azóta volt több boot és reboot is és ez a tesztmód konkrétan a ma reggeli indításnál jött elő a képernyőn.
Köszi a linkeket, végigolvasgattam, ezekszerint elképzelhető hogy egy aláíratlan drivert telepítettem, hogy miért csak napok múlva tette ki a feliratot azt nem tudom.Másik, a csoportházirendbe kb. 2 éve tiltva van az update, én szoktam manuálisan engedélyezni a frissítéseket amikor nem okozhat semmilyen gebaszt (előfordul hogy 3-4 napokat megy egyhuzamba a gép egy biztonságtechnikai szoftver miatt, ne okoskodjon nekem ilyenkor).
Ahogy olvasgatom a 2020-as tavaszit, nem is baj hogy azt még nem eresztettem rá.
Ez az önfejűsködése hogy mégis elindul és beragad a Windows update, ez kb. 2 hónapja van, teljesen magától jött.
15-30% között tekeri a procit, ha nem lövöm le kézzel akkor órákig. Magától nem áll le, beragad.
Mivel ez egy nudli N3150 Celeron, igen belassul a szerencsétlen pc. -
belfike
csendes tag
válasz
King Unique #122283 üzenetére
Lehet úgy tűnik hogy mindent harapófogóval kell kiszedni belőlem de nem akartam mindent leírni hogy mit követtem már el, mert iszonyat hosszú lett volna . Próbáltam WIN7 alatt ,XP-alatt (régebben az megoldást jelentett) sőt telepítettem rá Ubuntut is .Furcsa módon a WIN 7 is csont nélkül felment . Mikor újra a 2004re került a sor akkor megint csak egy kurzorvillogás lett a bal-felső sarokban .Pont olyan mintha sérült lenne az MBR. De az sem lehet mert akkor az előző verzió nem megy rá.Most ott tartok hogy feltettem rá egy 1903 64 bit Wint, és helyreállítás alatt parancssorból másik meghajtóról feltettem a 2004et.Majd az ASUSon kísérletezek mi lehet a baj, mert azzal sem ment.
Addig is köszönöm a jótanácsokat. -
belfike
csendes tag
válasz
King Unique #122277 üzenetére
A lap egy Gigabyte EP43 ds3l (bocs nem ASUS) tehát nem fiatal és nincs rajta lehetőség választani csak is MBR. A Rufust is ennek megfelelően állítottam be , Tehát "MBR particiós séma BIOS-os vagy UEFI-s gépekhez.(Rufus 2.18) A lemez formázva, törölve lett másik gépben de nem engedte akkor sem . A ISO MCT vel szedtem le a Microsoft oldaláról , és csináltattam vele egy USB telepítőt. Azzal sem ment. A pendrájvokat teszteltem minden jó az abból is látszik hogy a 1903 gond nélkül feltelepült róla.
-
gya/352
tag
válasz
King Unique #122255 üzenetére
Köszönöm
-
gya/352
tag
válasz
King Unique #122253 üzenetére
Köszi.
Másolni semmit nem akartam, csak látni akartam a tartalmát. -
gya/352
tag
válasz
King Unique #122250 üzenetére
Hú de jó hogy szóba került.
Megnéztem nálam mi a helyzet és az automount nálam nem volt engedélyezve. Csak azt nem értem mitől lett disabled. Nem is tudtam hogyan kell engedélyezni/tiltani.
Fogjuk ezt is valamelyik frissítésre...biztos az csinálta.
Egyébként azért is érdekelt, mert azt én is észre vettem, hogy ha full idegen drive-ot dugtam bele a gépbe akkor nem adott betűjelet neki, de ha már korábban használtat próbáltam, az kapott.Es ha már itt vagyunk had kérdezzem meg, hogy az miért van, hogy az én régi vasam ami legacy bios-os, nem ad meghajtó betűjelet a ventoy pendrive rendszer particiójának, míg ha bedugom egy uefi-s gépbe az ad?
És lemezkezelőben sem lehet, mert ott nem aktív ezen a partición a menü.Próbáltam ezt az előbb említett Diskpart - attributes volume parancsot, de ....
Legfrissebb win10-et használok.
-
törölt tag
válasz
King Unique #122247 üzenetére
Van még valami, ami bennragadt?
Köszönöm, ha abbahagyod. -
törölt tag
válasz
King Unique #122244 üzenetére
5 posztoddal ezelőt megoldódott a téma. Te semmit nem tettél hozzá, az okoskodáson kívül. Köszönetet meg ne várj azért, mert többször rámolvasod azt, hogy nem figyeltem. Ez nem igaz! Semmi újat nem mondtál.
A megoldáshoz nem Te járultál hozzá, hanem ElektrikusDE.
Az meg neked nem mindegy, hogy honnan húzom az MCT-t és hogy csinálok magamnak telepítőt?
Alászolgája. -
törölt tag
válasz
King Unique #122238 üzenetére
Semmi újdonságot nem mondtál, ismertem az összes lépést a nyelv átállítására. Csináltam máskor is, csak akkor nem volt zavaró tényező az a pár magyar kifejezés a rendszerben.
ElektrikusDE adott új instrukciókat a rendszer resettel. Az eredeti nyelv eltávolítása is saját elhatározás volt, csak rákérdeztem okozhat-e problémát.
Kurvára unom már, hogy hülyének akarsz beállítani. -
törölt tag
válasz
King Unique #122233 üzenetére
Ezen kár vitatkozni, nem sztenderd módon lett a változás, mint annak elméletileg lennie kéne.
Az normális szerinted, amikor eltávolítasz minden eredeti nyelvi fájlt és online telepítő reset után csak ott marad a magyar üdvözlő képernyő beállítás? Úgy, hogy azt egyszer már átmásolásra állítottad! Nem ki hagytad a megfelelő lépést?
Úgy látom szereted, ha a Tied az utolsó szó. Csak nem értem minek magyarázni ugyanazt többször, ha nem úgy működnek a dolgok, ahogy annak elméletileg működnie kéne. Egyedi eset volt ez is és amit a másik fórumtárs vázolt az is.
A csökkentett mód meg azért volt fontos számomra. Ha egy német ajkú emberhez kerül később javításra a noti. Az ne legyen már gáz, hogy ott nem németül fut a rendszer.Még reset előtt, a nyelv eltávolítása után is megnéztem az átmásolási beállításokat. Nem szerepelt magyar nyelv, de a rendszerben ott volt.
-
Lacpac
őstag
válasz
King Unique #122230 üzenetére
"Viszont végérvényesen letiltani a frissítéseket nyilván nem javasolt, azért meg pláne nem sok értelme van, mert elsőre nem sikerült megtalálni az IE-t...
"
Szerinted tényleg ennyi a gondom?
"Attól, hogy frissítve van a Windows, még működik és használható a kompatibilis mód"
Nálam valamiért nem... Fogalmam sincs mi történt, mikor hülyült meg, de nem is akarom már kideríteni.
Volt egy beírásom, akkor elgurult a gyógyszer, nem voltam durva, mégis figyelmeztetést kaptam és törölték a post-om.
Ahelyett hogy törölte volna belőle azt ami fájt a kedves modinak, (ezért még mindig nem tudom mi volt a gond, csak sejtem) ezért választ sem kaptam.Tömören a gondom:
Vettem egy oprendszert, ami minden frissítéssel egyre szarabbul működik, ha leülök a gép elé, nem azt akarom bújni, hogy most ez vagy az miért nem megy rendesen. Használni akarom a gépet, nem fórumot bújni hogy ez vagy az miért nem megy, az adott frissítés mit cseszik szét..
Szóval nálam Update off mostantól. 40 múltam. Nem most telepítettem az első win-t, de most kapcsolom ki először az update-t.Egy biztos, soha többet nem fogok venni operációs rendszert.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
King Unique #122233 üzenetére
Így van.
Én is leírtam hogy az üdvözlő képernyőt sikeresen átállítottam.(már a reset előtt)
Nekem a csökkentett móddal maradt bajom. (pontosabban az egész recovery környezettel)
Nem elég hogy az (nálam) román maradt, még a saját jelszómat se fogadta el.
Oka?
Nem tisztázott, DE visszaállítás után már elfogadta csőkéntett és normál módban is, és ahogyan is írtam a recovery környezett is magyarra változott. (visszaállítás után nekem is újra be kellett állítanom az üdvözlő képernyő nyelvét csak már nem tudtam szerkeszteni az aktuális hozászolásomat...)
-
törölt tag
válasz
King Unique #122231 üzenetére
A magyar MCT-s pendrájvot nem akartam feláldozni. Ha ezt tudom, annyival lettem volna csak előrébb, hogy nem húzom le a ms.de-ről az MCT telepítőt. Mindenképp új pendrájvot írtam volna.
Mint mondtam, hiába volt az alapra állítás előtt is minden magyar nyelvi cucc eltávolítva. Még a művelet után is ott volt a magyar nyelv az üdvözlő képernyő beállításaiban. Át kellett másoltatni. Aztán lett teljesen német, a csökkentett mód is. -
gya/352
tag
válasz
King Unique #122184 üzenetére
Nekem is jött a legutóbbi frissítéssel egy érdekes jelenség.
Pl. notepad-nél a mentés ablakban a lenyíló könyvtárlistában semmi sem látható csak a kiinduló könyvtár.
Viszont pl IrfanView-ben rendesen működik.
A legbosszantóbb azonban a Word/Excel-ben hogy amikor lenyitom a legördülő listát, kis gondolkodás után mentés nélkül bezár mindent még a Word/Excel-t is. A PowerPoint meg azt mondja ilyenkor, hogy olyan hibát észlelt amit nem tud kijavítani. Mentse a bemutatót... (aranyos...pont azt szeretném de nem tudom), de amikor bezárom az ablakot a PowerPoint is bezáródik mentés nélkül. Szóval örültem a minap egy egész estés excel táblám lett a semmivé. Igaz az Office-om muzeális darab még 97-es, de attól még...Rendszerem mindig a legfrissebb, ahogy megjelenik én mindig frissítek. Mostmár 2004.19041.388
Eddig még nem okoztak problémát a frissítések pedig elég elavultnak számít a gépem, Intel Core 2 Duo E8400.
Most először jött elő a fent említett probléma, meg ugye én is megkaptam az SSD TRIM sosem futott problémát. Azt bezzeg nem javították. -
Joker88
őstag
válasz
King Unique #122184 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #122182 üzenetére
Nem magamnak lesz és németül a hideg ráz a rendszertől. Beállítottam mindent, aztán nyelv csere. A linkelt beállításokon is végig mentem pontosan.
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #122151 üzenetére
ez a gép kb 3-6 hónapja előtt összerakva, telepítve, és szerintem azóta nincs.mármint sosem volt
1607-es verzió, az van meg telepítő cd-n, még nem frissítettem, de eddig egy gépen egy windows se csinálta ezt. a z egér mindenhol működik, a tálcán is előhozza a jobb klikkes menüt, ez a 3 dolog halt el.
az UAC se lehet nagyon széttúrva mert ez egy vidéki gép, szüleimnél, néha hétvégeken ha itt vagyok, akkor van bekapcsolva.
vannak furcsaságai, de az inkább hardveres. egy sabbertooth alaplap, itta fórumon vert át vele valaki, és gondoltam ha már a hajamra kenni se tudom, összeraktam belőle egy gépet
a hibái hardveresek, a PCI slot egyik lába elhajlott ezért egy hangkarit se fogad, az alaplapi optikai kimenet és hangkártyakimenet is halott.
-
rushty
őstag
válasz
King Unique #122153 üzenetére
Köszi, az elsőnél ez van:
Wake History Count - 0
(jut eszembe úgy van, hogy az egér mozgásra se kel fel mikor akarnám)
-
válasz
King Unique #122138 üzenetére
Ez ennel egy kicsit bonyolultabb, a linkek alapjan se ertem teljesen mi tortent.
Szoval eredetileg volt egy A gepem, arra volt egy licensem, ami offline volt aktivalva, nem volt hozza Microsoft fiok csatolva.
Kicsereltem kb minden hardvert, kiveve a merevlemezeket es a tapot, lenyegebe lett egy B gep belole, de a merevlemezen az A gepnel is hasznalt windowsal.
Ekkor mar nem tudtam ujra aktivalni a wint a B gepben, az A-nal hasznalt license-el, mert le lett blokkolva, pedig bolttol vasarolt, afas szamlas licens volt.
Beszeltem a bolttal, adtak masik license-t, ami mar mukodott es kozben csinaltam is Microsoft fiokot, aktivalas utan meg is jelent ott a gepem.Aztan az A gep hardvereit atraktam egy masik hazba, meg vettem hozza tapot, felraktam ra egy Windowst, de ugy, hogy mar telepiteskor megadtam a microsoft fiokom es ekkor lett az, hogy aktivalva volt, egy tok masik license-el, amit nem tudom honnan szedett, mert nem is az uj volt amit kuldott a bolt es nem is a regi ami nem mukodott.
Hogy aztan eredetileg az alaplapba/hoz valahogy volt-e license rendelve, arrol fogalmam sincs, ujonann vettem anno, 11 eve, dehat akkor meg Windows 10 nem is volt.
Eltavolitani meg azert tavolitottam el a B geprol, mert kozben vettem egy masik licens-et es igazabol csak akkor vettem eszre, hogy mar aktivalva van, amikor aktivalni akartam a frissen vasarolt licensel.
Ekkor a settingsbe lecsereltem a friss licensre, mondom az a tuti, de arrol meg kiderult, hogy nem retail, hanem volume license-es, rosszat kaptam es igazabol ezt tavolitottam el azslmgr /upk
-val.Szoval akkor most nekem van licensem vagy nincs?
Microsoft accounton latom valahol, hogy milyen licens van a gephez meg esetleg honnan szedte?
Mert akkor ha jol ertem a digital license-hez nem kell, hogy legyen product keyem.
De akkor meg install utan miert irta, hogy digital licens van es megis mutatott product key, anelkul, hogy beadtam volna neki egyet?Viszont a B gepnel is ugyanazt irja, hogy "windows is activated with a digital license linked to your microsoft account", de product key is van hozza.
Most akkor magyarul nekem a B gep nem azzal a product key-el van licens-elve?
Bar az nem lehet, mert amig azt nem adtam meg es mar volt Microsoft accom, addig nem aktivaltnak irta.Ez nekem mar tul magas.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #121197 üzenetére
"Egyébként előzőleg mások is kérdeztek, javasoltak a lassú bootolással kapcsolatban ezt-azt, amikről nem derült ki, hogy mi a helyzet, még mindig a 840-s SSD-ről van szó, vagy már másikról, átklónoztad arra a W10-et, stb."
A melóm most már megengedte, hogy behatóbban foglalkozzak a laptopommal, és ma végre pontot tehettem a 150 mp-es bootolási problémára.
Először is sikerült az Intel Management Engine Interface-t helyre tenni, mert már nagyon régóta sárga felkiáltójeles volt az Eszközkezelőben. Lehet, hogy ennek semmi köze se volt a lassú boothoz.
A másik, amire rájöttem, hogy amikor kihúztam a laptopból az IcyBox Hubot, jóval hamarabb indult be a rendszer. Ezután csináltam egy klónozást a 840 Seriesről a 850 Evo SSD-re, aminek a firmware-ét frissítettem. Azután mértem az időt: 45 mp! (Gyors indítás és hibernálás nélkül.)Köszönöm a türelmeteket és a készséget, hogy igyekeztetek többen is segíteni, különösen neked, King Unique.
-
sandró60
addikt
válasz
King Unique #122103 üzenetére
A tegnapi frissítésig elég volt ,hogy a keresőbe beírtam "lemezkezelő".Ma már így nem müködik.
-
LK
addikt
válasz
King Unique #122078 üzenetére
Beállítottam a pin-t, és fel is dobta a remove gombot,de szürke, nem engedi megnyomni.
Viszont van egy kikapcsoló gomb ez alatt: Hello pin megkövetelése MS fiók használatánál. Azt kinyomtam. Meglátom mi lesz.
Nyomtam egy resetet,és ki is kapcsolta. -
Albigator
őstag
válasz
King Unique #122079 üzenetére
A resetet már próbáltam nem segített.
-
LK
addikt
válasz
King Unique #121929 üzenetére
Köszi!
Leellenőriztem, és retail a kód, rögtön MS fiókhoz is kötöttem. A harmadik kód működött csak!!! Pedig az eladó mondta,hogy tuti hivatalos forrásból jön. Most kissé ideges vagyok, hogy holnap fog-e működni egy másik összeszerelt gépen is, persze egy másik kóddal......
Munkahelyemen win 10 van, de nagyon szigorúan ellenőrzött közegben. Úgyhogy nem tudtam sokat gyakorolni, de majd most! Azt hiszem törzsvendég leszek itt
A vírusirtó rögtön elkapott néhány file-t. Rájöttem hogyan hozhatom azokat vissza, kicsit háklisabb mint az Avast. Ami viszont nagyobb baj, hogy az MS fiók miatt jelszót kér a belépésnél, ami nem is nagy gond, de pin kódot is akar velem beíratni. Állandóan terrorizál vele. Nem tudom hogyan lehet leállítani ezt.Egyébként régi beszélgetéseinkre reagálva: nem tudtam a belakott win7 rendszerre rátolni a wint10-et, hardvercsere előtt. 3 kódot sem fogadott el, és nem engedte azt sem, hogy kulcs nélkül telepítsem. Nem volt ott az opció. Clean telepítés lett. Hosszú meló volt,de megvan. Érdekes, hogy ami 3 kódot nem fogadott el a w7>w10 upgrade-nél, abból az elsővel telepítette a w10-et, de nem aktiválta. De utólagos gépházas beírásnál a harmadikat elfogadta. Ki érti ezt? Ha nem volt jó az első kód miért engedte telepíteni? Már az összes hajszálam kitéptem, hogy fizettem érte, és nem működik. Az eladó jóindulatára kell számítani
-
válasz
King Unique #122064 üzenetére
Átfutok ezen a remek ötleten! Nem ma lesz ez, de feltétlen szem előtt tartom, mert egy usb meghajtó nem akar dolgozni, ha be van dugva - de az egér miatt elindul egy folyamat. Megnézem milyen apróbb módosítások vannak a rendszerben.
-
válasz
King Unique #122057 üzenetére
Igen, ez az eszköz.
Betettem másik portba is, semmi.
Eljutottam az egyéb módszerekig, de semmi. Nem látja. -
mefistofeles
veterán
válasz
King Unique #122048 üzenetére
és Bogyó bá'
Köszi a segítséget.A windows store-os megoldást választottam, tökéletes!
-
válasz
King Unique #122045 üzenetére
Az egér a Trust Rixa CXT gaming egér.
a Win10 naprakész.
Kaspersky dolgozik, de nem korlátoz semmilyen egységet, mint ahogy a gépen sincs usb csatlakozás korlátozás..
eszköz kezelőben nem jelenik meg csatlakozott eszköz.
hibakód semmi, csak nagy kuss...
Ha elkezdek a gépházban keresni új eszközt a szomszédok minden szarja bejön - egér nem.
Érthetetlen... -
válasz
King Unique #122016 üzenetére
Ah, igen, azt nem írtam. BIOS-ban nem lehet letiltani az m2-es ssd-t, a fizikai leválasztás, meg mint írtam, elég nagy macera. A linux részéről egyébként nem aggódom, az elég jól viselkedik nem fog belenyúlni a másik disk EFI-jébe (konkrétan meg kell jelölni melyik EFI partíció legyen melyik disk-en). Ezért kérdezem, hogy ugyanezt lehet-e windows telepítés közben is valahogy. (MBR esetén simán csinált olyat windows pár éve, hogy nem is annak a disknek az mbr-jébe írta bele magát, amire telepítettem és ami az első helyen volt a boot sorrendben.)
-
Zοltta
senior tag
válasz
King Unique #121988 üzenetére
Én is tudom
kipróbáltam szinte az összes rufuszt. a 3.11-el is ugyan úgy raktam fel pendrivera mint 2.7 el és elég furcsa dolgokat produkált.
Nem másolta fel a teljes telepitőt , hibákkal megállt. Meg ilyenek.
De lehet én néztem el valamit
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest