- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
King Unique #129195 üzenetére
Elírás volt, szerintem tök egyértelmű, hogy arról beszélek, hogy NORMÁLIS sebességet generál a pendrive más gépen.
Nem Mb/s, hanem MB/s SZÓVAL 60 MEGABÁJT per másodperc felett másol folyamatosan más gépen.https://www.microsoft.com/hu-hu/windows/compare-windows-10-home-vs-pro
A Windows 10 Home és Pro verzió összehasonlításaDe ez megint irreális, mert írtam, hogy az előző alaplapom óta ez van, mivel az egy 4. generációs procikhoz készült alaplap, így gyanítható, hogy onnan az összes windows verzió és build szar volt.
Megcsinálom a tesztet a másik gépen, de szerintem eléggé mérvadónak kéne legyen, hogy nem vagyok hülye, hogy TÉNYLEGESEN is tudja ezt a pendrive amit szeretnék ezen a gépen elérni.
Igen, szerintem ez volt az utolsó ASRock alaplap amit vettem.
-
Dictator^
veterán
válasz
King Unique #129167 üzenetére
• Az előző válaszban egyrészt az volt a kérdés, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó, a "SONY 16 GB-os USB3 pendrive" nem sokat mond, abból nem derül ki az előbbi... Ami azért is lényeges, mert sok USB 3.X modellnél csak az olvasási sebesség említésre méltó, ellenben az írási sebesség kritikán aluli, valamint a fájlkezelős fájlmásolásnál az elején megdobhatja átmenetileg a cache, majd utána beáll a reális értékre, amit valójában tud írásnál a pendrive. Ezért is lényeges, hogy pontosan milyenről van szó, milyen referenciaértékeket ad meg a gyártó.
Ez a pendrive más gépekben 60Mb/s sebességre képes..
Windows 10 Pro verzióról van szó (éppen a legújabb build, de mint írtam ez a probléma azóta áll fent, mióta ASrock alaplapon van - előző szérián is ez volt), 1:1-ben az a build ami a laptopmon is fent van (ASUS G771JW) és ott tökéletesen megy a másol erre a pendrivera (is).
• Ha az olvasási sebesség oké USB 3.X porton, akkor elvileg nincs akkora gond, nem arról van szó, hogy csak USB 2.0 módban működne. + Továbbra is kérdés, ami már előzőleg is említve volt, vagyis más USB 3.X eszköz (pl. pendrive, külső HDD/SSD) megfelelő sebességgel működik-e, azoknál is ilyen lassú az írási sebesség, vagy csak az említett pendrive-nál. Ha igen, akkor lehet komolyabb probléma, ellenben ha nem és csak annál az 1db pendrive-nél, akkor lehet valamilyen pendrive specifikus probléma, vagy eleve olyan lassú írásnál.
Azért írtam, hogy 20 éve az informatika világában vagyok, ha erre nem is jöttem rá, de azért arra igen, hogy a másolt dolog egy szűz újraindítás után is ugyanolyan gyorsan megy át, ahogy kéne. Tehát nem a cachelt dolgok miatt "gyors" a másolás, hanem valóságban is pár perc alatt átmásolok rá egy 10-en gigás anyagot.
• Az továbbra sem derült ki, hogy naprakészre van-e nálad frisssítve a Windows 10, minden szükséges Windows-frissítés és illesztőprogram, illesztőprogram-frissítés telepítve lett-e, csak annyi, hogy Pro kiadás és legújabb build, ami vélhetően 19042, azaz 20H2 verzió akar lenni.
Windows 10 Pro verzióról van szó (éppen a legújabb build, de mint írtam ez a probléma azóta áll fent, mióta ASrock alaplapon van - előző szérián is ez volt - > mármint a legújabb buildek)
-
Dictator^
veterán
válasz
Nem találok normális típusjelzést, mert ami széria szám van, az alapján nem találom meg. De mint írtam, hogy erre a pendrivera minden gépről több mint 50MB/s-el tudok felfelé másolni.
Nem áll be, semmi, statikusan 10MB/s a másolási sebesség rajta.
Nem a cache dobja meg, mert teljesen random dolgokat másolva elsőre , újraindítás után is alapból gyors minden más gépben.
Mivel több helyen is írják, hogy a windows telepít már mindent, így gyakorlatilag minden driverem FRISS , meg az is volt, hiszen az előző alaplapomnál is ez volt.
Igen, amúgy írtam, hogy friss windowsom van, minden frissítéssel. Mivel gyanítom az alaplap és a driverek a hibás, emiatt gondolom, hogy itt kéne keresni a problémát. Az előző alaplapon is folyamatos friss windows volt, up to date driverekkel, és ott is ezt produkálta.
Írtam az ASRock supportnak, hátha.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #129181 üzenetére
Ne irigykedj
(ajándék lónak meg nem nézzük a fogát)
Igazából tudtam erről a media feature pack-ról, feltettem, azóta nincs gond az MTP kapcsolattal. De köszi a figyelmeztetést.
Akkor így már érthető. Ha egy win7-ről frissített verzióról van szó, akkor megkapja az általános key-t és az meg kiolvasható az általad megadott táblázatból, amit köszi.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #129179 üzenetére
Na most vagy én értelek félre téged vagy te engem.
Tehát a sima pro az a kalóz verzó és annak a képe N nélküli, az N-es meg a hivatalos, sulis.
Tehát mi nem jelent semmit?
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #129172 üzenetére
Azért köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
+ Ha még nem lett kipróbálva, akkor az adatok lementése után parancssorban (így) egy törlés, majd újraparticionálás és újraformázás (elsődlegesen FAT32/exFAT fájlrendszerre) is kipróbálható és utána újratesztelni az adatátviteli sebességet.
-
Dictator^
veterán
válasz
King Unique #129149 üzenetére
Igen, ezért nyilvávaló volt nekem is, hogy mennie kéne.
Az összes porton kipróbáltam mindenhol max kb 10 megával másol.
Windows 10 Pro verzióról van szó (éppen a legújabb build, de mint írtam ez a probléma azóta áll fent, mióta ASrock alaplapon van - előző szérián is ez volt), 1:1-ben az a build ami a laptopmon is fent van (ASUS G771JW) és ott tökéletesen megy a másol erre a pendrivera (is).Hát, azért az info világában bent vagyok már jó 20 éve, szóval igen, tuti USB3-ba van dugva, és igen, ez egy SONY 16 GB-os USB3 pendrive ami a többi gépeken tökéletesen megy.
1 éve van nálam ez az alaplap, azelőtt egy másik ASrock volt (z87 extreme 6) de azzal is ez volt. Szóval akkor feladtam, majd mikor megvettem ezt, ezen is feladtam, hogy mi a fene okozza.. most megint jött egy hirtelen fellángolás, mert jó lett volna ha gyorsan átmásolok rá valamit, de nem, kb max 10Mb/s-re áll be a másolás (nem Kbytera pontosan, de alig megy fel és esik le ez az érték).Tetű lassú, hisz utána átdugtam a laptopba ami kb 60-80MB/s-el másolt rá.
Az alaplapom leírása:
- 3 x USB 3.1 Gen2 Type-A Ports (10 Gb/s) (ReDriver) (Supports ESD Protection)
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-C Port (10 Gb/s) (ReDriver) (Supports ESD Protection)
- 4 x USB 3.1 Gen1 Ports (Intel® Z390) (Supports ESD Protection)Szóval nehéz lenne USB2-be dugdosni a pendriveot
Better performanceon van, de ha Quick Removeon is, akkor is ennyit megy (hozzáteszem laptopon Quick Removeon van).
Úgyhogy hirtelen felindulásból ott vagyok, hogy soha többé ASrock alaplapot (ami azért szégyen, mert ez a lap 100k körül jött ki.
A másik vicc az egészben, hogy pont van nálam Wintelepítésre váró laptop, amiben még SSD sincs, viszont USB3 port igen, és ott is rohadt gyorsan másol (10MB/shez képest).
Biosban az összes USB beállítás Enabled, vagy Auto. Próbáltam itt is mókolni, de semmi.
Drivert uninstalláltam, majd a Windows újrarakta, ugyancsak semmi.A teszt a pendriveról
Az olvasási sebesség tök jó, az írási meg.. na.
Tesztelhetem más gépről is, de azok mind 60-120 felett írnak rá kb. -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #129132 üzenetére
Köszi elolvastam
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #129132 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #129125 üzenetére
A "hibás" adat többszöri megadása alatt milyen adatot értesz nekem is sikerült már egyszer de nem emlékszem véstem be én mindent
tehát mondjuk telefonszámot adok meg és ilyet hogy 555511111 egymás után és akkor tovább enged? -
Apollo_21
addikt
válasz
King Unique #129127 üzenetére
Szopóállarcot veszek akkor
Sajna javítás loopot kapok csak. Elővettem egy még nem használt ssdm a tv miatt vettem anno "csak" 128gigás. Mondom hátha az adott gépen már halálra csesztettem a benne levőket de ua. Azért köszönöm mindenkinek.
Nem gondoltam hogy 2021 előtt pár nappal ekkora gondot fog okozni a sok szétokosított porszem mellett egy buta dvd lemez tönkremenetel. -
darkhorse
tag
válasz
King Unique #128878 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kimerítő választ! Sikerült megoldani, minden simán ment és csak a GRUB-ot kellett újratelepíteni.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #129097 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Rád mindig lehet számítani.
Nekem tegnap nem volt Rendszer visszaállítási lehetőségem, mára lett. Lehet az ASUS update módosította.
Beírtam a Win10 kulcsot, lefutott az aktiválás, de nem történt semmi változás, maradt az Enterprise. Képet akartam csinálni róla, de bezártam az ablakot. Megnyitva már Pro volt. Videóban azonnal váltott, igaz én nem a Gépházban, hanem a Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszerben csináltam. Érdekes módon nekem idáig a Win+Pause gombra az utóbbi jött elő, de a PC-n már erre a gyorsbillentyűre a Gépház tölt be. Ezt a korábbit nem is találom. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #129077 üzenetére
Igen elolvastam a linkelt válaszokat,de akkor ezekszerint nem tudtam rendesen értelmezni őket!
De így teljesen tiszta a kép ez így egy tökéletes válasz volt számomra!Mégegyszer köszi,és bocsi hogy ennyit agyalok rajta,de első klónozásom lesz!
-
törölt tag
válasz
King Unique #129074 üzenetére
ezek jó kérdések, nem tudom, szerintem csak olyan gond van hogy nem uefiben kellene telepíteni. amugy nem hinném hogy egy rog lap meg egy samsung ssd olyan túrt akármi lenne. bolti új mindegyik.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #129070 üzenetére
Akkor fel teszem úgy a kérdést adott egy 120Gb os ssd erről menne a clónozás egy 256Gb-os ssd re! Itt egy az egyben csak klónozzak és ezáltal átklónozza a "120" Gb-ot mindenféle rendszer particióval,de mi történik a fennmaradó területtel?
Azt a Macrium progival ki tudom húzni, mármint a particiót 256 ig? vagy ne tegyem és utólag formázzam meg a fennmaradó particionálatlan részt? A lényeg hogy a 256Gb-os ssd-n csak a rendszer lenne tehát nem igen kívánnám szanaszét particionálni!
Köszönöm!
Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést..... -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #129070 üzenetére
Köszönöm!!!!
-
Huvi00
tag
válasz
King Unique #129041 üzenetére
Friss telepítés nálam annyit takar, hogy az SSD Amin a rendszer van teljesen formatálva lett. Standard telepítés volt alkalmazva, úgy gondolom, itt nincsen mit el rontani szinte mindent automatán telepít s állít be a windows. Elindul a gépem nincsen vele gond, gond akkor van ha ki venném azt a merevlemezt amit egyébként nem is lát. Ki veszem windows 0xc00000e hiba. Vissza teszem nincsen gond.
helyreállítási, javítási lehetőségek pedig nem müködtek. -
Huvi00
tag
válasz
King Unique #129031 üzenetére
-
Huvi00
tag
válasz
King Unique #129033 üzenetére
Hivalatos Microsoft weboldalról töltöttem le a Windows instalálot.
Elinditás után automatán fel telepítette az üres pendrive.
Innen telepítettem ujra a gépet nem is olyan régen, ez a probláma már régebbi, nem foglalkoztam vele. Nem UFI telepítettem, inditás F8 sima pendrive telepítés.
Videók alapján több mindent is próbáltam, Pendrive telepítés helyett most javításra mentem, próbálta az automata inditás javítást, de nem sikerült. Legfrisebb Windos fájlal (hivatalossal) volt, van fel telepítve és erről mentek a javítási kisérletek is. -
Dinter
addikt
válasz
King Unique #129001 üzenetére
Természetesen HDD helyére rakok SSD-t, csak rosszul írtam.
Viszont digitális licenccel van aktiválva rajta a Windows.. ilyenkor csere után, ha visszaállítom, akkor megmarad az aktiváció?
-
Grecky
senior tag
válasz
King Unique #129002 üzenetére
Bocs, ha nem sikerült annyira érthetően leírni.
Kifehéríteném a meglévő virágbolti pro példányt, újratelepítés nélkül, Microsoft accountom nincs hozzáadva.
"Honnan tudod hogy érvényes, megnézted, megfelelő forrásból lett vásárolva?"
Gépház-> másik kulcs megadása résznél elfogadja a vásárolt kulcsot.Visszaállás alatt azt értem, hogy aktiválás után AIDA 64 alatt nézve nem az a kulcs szerepel, amit megadtam, továbbá a slmgr -dli parancs sem a megfelelő utolsó 5 karaktert írja.
Most megnéztem a ShowKeyPlus progival is és ezeket írja:
A vásárolt kulcs adatai pedig ezek:
CMD-s script aktiváláskor viszont érvénytelennek írja a kulcsot
:
-
törölt tag
válasz
King Unique #128973 üzenetére
Most úgy néz ki sikerült. Érdekes, hogy a Macrium először 36 perc alatt végzett, most 34 és be is bootol, de ugyanúgy tetű lassú. Marad a teljesen friss rendszer telepítése, az appokat leszedem nekik, aztán beállítják szépen maguknak vagy ha visszaviszem hátha eszükbe jut, hogy mégis hova miként lehet bejelentkezni...
Köszönöm szépen a segítséget.
-
törölt tag
válasz
King Unique #128969 üzenetére
A klónozás sikerült, csináltam már párszor, csak nem tudtam, hogy ilyen kondíció mellett van e értelme. Hitmanpro, kaspersky lefuttatva előtte, néhány tracking cookie, más nem volt.
Nem bootol be egyszerűen.
Eredeti Windows van rajta, de fogalmuk nincs mi a Microsoft fiók jelszava, illetve amikor márciusban indult online oktatás, akkor lett beállítva a Microsoft Teams is, ott sem tudják a logint, azért kérdeztem hátha van erre valami alkalmazás, ami listázza a telepített programokat és az azokhoz használt nevet, jelszót. Úgy szeretnék visszakapni ahogy van, csak nem ilyen hulladék lassú rendszerrel. -
törölt tag
válasz
King Unique #128947 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, ez alapján biztosan menni fog.
A legújabb HDS-el néztem, a hivatalos honlapról letöltve.
Nyomok rá egy klónozást, utána kiderül, hogy javult e a helyzet. Azt tartom furcsának, hogy úgy vitte hozzám egy ismerős, hogy a winchester tönkrement, rakjak bele neki SSD-t. Régebben már megoldottam egy másik laptopján a cserét, azóta is tökéletes, gyors.
Aztán amikor hazaértem és láttam a laptopot, gyorsan szétszedtem, 240-es Crucial SSD van benne. -
BMS
őstag
válasz
King Unique #128937 üzenetére
Most már értem
Köszönöm a válaszokat. -
BMS
őstag
válasz
King Unique #128935 üzenetére
Kell valamit csinálnom azzal a pendrive-al amivel a jelenlegi régi gépre raktam fel a windowst(ennél mivel régi az usb-t választottam)?
MCT-vel csináltam egy usb flash meghajtót és ennyi,nem formáztam a pendrive-ot rufus-al meg semmi. -
BMS
őstag
válasz
King Unique #128933 üzenetére
MSI B550 Tomahawk-om van.(meg samsung 970 evo plus mz nvme ssd-m).
-
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128929 üzenetére
Értem de így elég gáz személyes célra használnám itthon de akkor is.
Írtam a csaló topikba is.. én nem ezt vásároltam. 430 pozitívval nem ezt várná az ember -
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128925 üzenetére
Én drága Dawe5325-től vásároltam még márciusban egy elvileg retail kucsot, ilyet küldött:
Nem tudtam erről a programról akkor meg még nem kellett a kulcs, írtam neki, azóta is válaszol... szomorú hogy ilyeneket engednek hw aprón..
Ezt ha jól sejtem nem tudom felhasználni sem W10-hez igaz? -
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #128918 üzenetére
Köszönöm!
Több hozzászólást visszaolvastam már itt a témában, ezt pont nem láttam, viszont egy kérdésemben megerősített még jobban, mármint hogy nem értek valamit.
Kissé negatívnak van beállítva az olcsó termékkulcs aminek természetesen van igazság alapja, nem ismert az eredete stb.. De abban az esetben hogyha elcsípsz egy Retail termékkulcsot olcsón, akkor számít az hogy honnan származik a kulcs?
Most itt nem arra gondolok hogy legális-e vagy stb, hanem arra hogy egy Retail kulcs származásától függetlenül a későbbiekben is működni fog, nem?
Tehát a problémásabb inkább a MAK-kulcs, viszont a Retail-al nem igazán lehet gond a jövőben nem?Én anno vettem goodoffer-es license-t, szépen működik és én Retail kulcsot is kaptam.
Ezért is kérdezem hogyha sikerül elcsípni egy ténylegesen Retail kulcsot, akkor onnantól nem kell izgulni a license miatt elméleti síkon, nem? -
Garsza
veterán
válasz
King Unique #128863 üzenetére
Elírás volt, digitális aláírás akart lenni nem licenc.
Abban kéne segítség hogyan tudom telepíteni a gyártó oldaláról letöltött drivert ha a winnek gondja van a digitális aláírással. Amik voltak linkelve segítségek nem segítettek. -
togvau
senior tag
válasz
King Unique #128892 üzenetére
engem nem érdekel a támogatás, nem vállalati júzer vagyok. (bár sohse tudtam mit jelent a szoftvereknél ez a támogatás, nem csak oprendszereknél is, csak azt láttam, hogy azért ragaszkodnak még java 14-nél is a 8-hoz, "mer ahhoz van támogatás..." ami nem tudom mi)
A frissítésnek nem feltétlen velejárója a lassulás úgy általában (linuxon nincs ilyen gond, ahogy hallottam macen se), de ez windows, és microsoft, egy nem jó rendszer, amit nem programozásban okos emberek fejlesztenek -
zetecR
addikt
válasz
King Unique #128866 üzenetére
AOMEI Backupper.
Több pont ugyanolyan gépem van, nem szeretném egyesével telepítgetni, driverezni, stb; kb 20 gépet klónoztam már pont ugyanígy, egyiknél sem volt probléma.
Igen, a régi HDD el lett távolítva, az új HDD-ről történne a rendszerindítás.
Gyorsindítás nincs, régi HP 8000 SFF gépekről beszélünk.
BIOS/UEFI beállításai elvileg pont ugyanazok. -
Garsza
veterán
válasz
King Unique #128855 üzenetére
Van még más lehetőségem ezeken felül. A frissítést nem akarja eltávolítani a Win.
A licenc figyelés kikapcsolási modszer sem segít. Vagy nem kapcsolja ki a Win vagy nem elég annyi. -
Garsza
veterán
válasz
King Unique #128855 üzenetére
-
wd.taz
aktív tag
válasz
King Unique #128820 üzenetére
Hidd el, hogy nem volt ott a gomb. Win10 alól használtam volna, Macrium 7 free egyébiránt. Pendrive-ról a Clonezilla-val próbáltam, de az is abbahagyta valami hibaüzenettel.
Az SSD új, én bontottam ki a dobozából, rádugtam a külső USB-s ház elektronikájára, így tárolóhelyként nem lehetett beállítva.
Ezért nem értem az egészet???
Arra gondoltam most, hogy lehet a HP-nek valami HDD védelme esteleg, ami miatt nem megy a klónozás? A BIOS nem kér kódot.... -
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #128837 üzenetére
Akkor lehet nem barátom az értő olvasás, mert hiába olvastam vissza, illetve hiába olvastam el az általad linkelt posztokat, mert azokban mindenféle módú újratelepítésről esik szó de, hogy egy új gépre hogyan tudom tiszta telepítéssel átrakni a digitális licencel rendelelkező windowsomat arra nem találtam konkrét választ...
-
Jules5
csendes tag
válasz
King Unique #128830 üzenetére
igazad van, köszi, visszaolvasok és ha van kérdésem csak akkor írok.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
King Unique #128814 üzenetére
A C partíció zsugorítva lett, még a klónozás előtt. Az 5 partíció összesen 77GB, ennek rá kellene menni az SSD-re(Bocsánat, az SSD PNYCS900 120GB nem 128GB).
Nem ez lenne az első klónozásom, sőt. A macriumnál meg sem jelenik a "klónozás" opció/gomb, csak a rendszermentés képfile-ba.
Eddig nem találkoztam ilyennel, mindig működött a macrium. Kijelöl->klón->behúz->ellenőrzés->csináld->kész. HDD->SSD csere, boot-ol->működik.Köszönöm az ötleteket, rendszermentés képfájlba és a vissza, kipróbálom.
-
hszilard666
veterán
válasz
King Unique #128795 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát!
Ugye konkrétan az UEFI ben sem akart kezelni a gép semmilyen USB 2.0-s eszközt, se egeret, se bill-t szóval hardver problémára gyanakodtunk. Na most konkrétan bementem az első PC boltba ami szembejött, és kipróbáltam pár USB HUB ot hogy mit is kezel a gép, egy csomóval ugyanúgy nem ment, de találtam egyet amivel hajlandó. Sajnos a legrondább volt, kéken világít és babakék kopogós műanyag
Viszont működik. Ebbe beledugtam egy wi-fi adaptert, és azt is kezeli a gép! Szóval már net is van, meg USB is! Sőt ezen az adapteren keresztül hajlandó kezelni USB 2.0-s dolgokat is. Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek a segtséget!
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #128797 üzenetére
Köszönöm a választ, de a gépet elvitte a pedagógus, nem tudtam a frissítés végére jutni, viszont átolvasom, amit küldtél. Köszi!
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128734 üzenetére
-
BMS
őstag
válasz
King Unique #128770 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #128768 üzenetére
+ Az előbb az lemaradt, hogy ha eddig (évekig?) elvoltál legacy/CSM szerinti telepítéssel és nem zavart, akkor csak azért nem kell UEFI-re váltani, mert az alaplap UEFI-s. Akkor kell, ha célirányosan UEFI módban telepítve akarod használni a Windows 10-et és kihasználni az előbb linkelt előnyöket, valamint a konvertálásnál /újratelepítésnél tudod mit csinálsz.
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #128764 üzenetére
köszönöm
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #128755 üzenetére
Köszönöm, a kérdés lényege, hogy garantálható-e adatvesztés nélkül megoldani.
- Mert, ha "sok hűhó semmiért", és mindenképpen biztonsági másolatot kell készítenem a lemez tartalmáról, akkor inkább újratelepítem az egészet. Formázatlan SSD, Win telepítő, UEFI BIOS beállítás... úgyis GPT lesz, nemde?
- A másik kérdés, hogy a GPT rendszerpartíciót le tudom-e klónozni úgy, hogy szükség esetén garantáltan 1:1-ben ugyanazt a működőképes Win10-et tudjam visszaállítani?
Azt olvastam, hogy a GPT partíciós tábla esetében - éppen az MBR-hez képest "szétszórt" boot adat tárolási metódus miatt - ez nem olyan egyértelmű...
- Egyébként MCT-vel telepítettem, telepíteném a Win10-et, és azon gondolkodtam, hogy ha már B450-es, modern, UEFI-s alaplapom van, akkor érdemes volna a rendszerlemezemet is GPT-re particionálnom, mert csak előnye lenne a gyakorlatban.
Jól gondolom?
-
BMS
őstag
válasz
King Unique #128760 üzenetére
Itt vettem hardveraprón(DextyPremium).
Nem volt eddig semmilyen hibakódom. -
BMS
őstag
válasz
King Unique #128760 üzenetére
mondjuk nekem pont digitális licencem van -
libus
őstag
válasz
King Unique #128744 üzenetére
Persze olvastam
, hogy ez lett az új módi a 20H2 verziótól.
Köszi a segítséget benne, csak melózom és gyorsan csak liszi70-nek írtam még, és gyorsan töltöttem le a netről egy képet illusztrációként, hogy ő is lássa mire gondoltam.
A kulcsot még nem ellenőriztem le, de holnap le fogom!Fire/SOUL/CD
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128699 üzenetére
Az este megadtam az új kulcsot, és ez jó volt!
Az mitől van, ha rányomok a Vezérlőpult/Rendszer-re, akkor miért a Gépház/Névjegy jön be?
Miért nem a másik/hagyományos jön be? Nekem az jobban bejön!
Valahogy be lehet állítani, hogy ne a gépházas verzió nyíljon meg? -
paolinho
őstag
válasz
King Unique #128701 üzenetére
Köszi szépen, akkor nem türelmetlenkedek!
Egyébként már kezd normailizálódni a helyzet! -
libus
őstag
válasz
King Unique #128699 üzenetére
Nem érvénytelen (rosszul érted), hanem azért nem él már, mert felhasználták!
Már megkaptam a másik kulcsot email-be, meg megírtam nekik, hogy azt küldjenek amit vettem illetve amiért fizettem. -
paolinho
őstag
válasz
King Unique #128695 üzenetére
Biztos igazad van, de az Eszkökezelőben a Chrome-on kívül semmi nem látszik, Az Erőforrás-figyelőben a CPU alatt valami OfficeClickToRun.exe vonalában a CPU-nál van egy 48-as szám, illetve a software:_reporte_tool.exe vonalában szerepel egy 34-es szám, ami nem válzozik rgyáltalán.
Most ugyan visszaesett a CPU olyan 56%-ra, ami néha fel-fel ugrál 100%-ra. Na mindegy, akkor hagyom futni egy kicsit, hátha lesz ez még jobb is.Na ebben a pillanatban le is nyugodott.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128696 üzenetére
Nem hajtottak el!
Azt mondták, hogy már nem él ez a Win 8.1-es kulcs, és vegyem fel a kapcsolatot azzal a bolttal ahol vettem, és vagy kicserélik, vagy visszaküldik majd az árát.
Írtam is a boltnak, és ki is cserélték sűrűn elnézést kérve.
Ha hazaértem melóból kipróbálom az új kulcsot. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128688 üzenetére
Köszi.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128689 üzenetére
Felhívtam a Microsoft ügyfélszolgálatot, És elmondtam nekik a problémám... Megnézték a termékkulcsot és Windows 8.1-hez való!
-
Necronom
senior tag
válasz
King Unique #128646 üzenetére
De mar nem volt Linux egyik meghajton sem, igazabol a problema ott kezdodott, mert amig volt rajta oprendszer, betudtam annak, hogy ext4-et nem lat a win - rendben van
De miutan ledaraltam es at is formaztam csak utana neztem utana, hogy hopp, meg a lemezezelben sem latszik
Ahogy aztan kesobb egyszer csak ott lett, barmi modositas vagy hozzanyulas nelkul egy frissites utan
Aztan jott egy ujabb frissites, es megint nem volt, majd meg egy es megint ott volt a meghajto
Ertem en, hogy hihetetlen, hidd el szamomra is az tovabbra is, de ezt az SSD-t beteszem barmi gepbe tokeletesen mukodik, ebbe a gepben meg nem...Az ora szinront sorry, tenyleg nem irtam, nalam nem valt be semmi sem
Kezi szinkron utan 7:58 van
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128666 üzenetére
Szoftver24.hu-nál lett véve a Windows 10 Pro Retail kulcs.
De ma szerzek egy wifi stucket, és így megpróbálom újra telepíteni, hátha így fogok tudni hálózatot adni neki telepítés vége felé. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128659 üzenetére
Olvasom közben, hogy miket is tud ez az enterprise kiadás. Elég sok beépített funkcióval bír. Esetleg lehetséges, hogy ezek lassítják a startup időt? sysdm.cpl paranccsal esetleg megtalálom ezeket? Nincs előttem a gép, még egy winfos se, elnézést, ha nem tudom megnézni. Feladatkezelőben ezeket látom esetleg?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128659 üzenetére
Chrome, Foxit reader és egy office csomag van telepítve. Ki van pucolva az egész. Ezek közül egyik sem indul automatikusan a rendszerrel. Win7 alatt semmi akadás nem volt tulajdonos szerint.
A kép a Google barátomtól mentve. Ez a startup logo dolgozik kb 1 percig, de lemérem neked pontosan, bár nem számít szerintem. Lemezkarbantartót végigvittem, ami volt ott azt kipucoltam. Chrome vackait kipucoltam. Az a nyamvadt office 2019 fogná? Nincs rajta vírus. Mint írtam ez a boot vagy startup logo után gyors a gép. Nincs lassulás, semmi laggolás. Egy egér+billentyűzet+monitor+utp van csatlakoztatva. Emberkénk facebookra használja egyébként semmi másra. SSD 2 hónapos benne 100%.
Ha más nem újratelepítem neki és teszek fel egy home kiadást.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128662 üzenetére
Biztos, hogy a Pro lett feltéve, hisz írja is Rendszernél. Meg telepítés elején mikor megadom a kulcsot, nem is dobja be a választási lehetőséget.
Csak érvényes kulcsot árultak a boltba. -
bach66
tag
válasz
King Unique #128651 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét!
Ahogy csicso82 írta, töröltem az első két partíciót (SSD-t), és nagyon megörültem, mert elkezdte a Win10 a telepítést.
De korai volt az öröm, ugyanis kb. 58%-nál leállt ezzel a hibaüzenettel:
Erre én másik laptopon újraformáztam a pendrive-ot (bizos ami biztos) aztán a MediaCreatinTool-lal újra elkészítettem abootolható pendrive-ot, de megint csak megakadt a telepítés.
Esetleg a hibakód alapján meg tudja valaki mondani, hogy mi lehet az oka?
Próbáljam másik pendrive-val, vagy írjak DVD-t (talán van itthon üres...)? -
törölt tag
válasz
King Unique #128643 üzenetére
Köszi szépen.
-
Necronom
senior tag
válasz
King Unique #128594 üzenetére
Epp ezaz, hogy nincsen 2 rendszer, ami volt is az ugy volt hogy 2 kulon meghajton
Abbol volt az a problema, hogy nem latszott fizikailag a drive sem es ertem, hogy kellett volna, legyen rajta barmi oprendszer vagy akar a semmi, akkor is kellene, de nem volt ott
es irtam, hogy semmit sem csinaltam, sot mar mar el is feledtem, amikor egyszer csak megjelent
de most az ora bosszantes sajna tovabbra sem szinkronizal
ezt epp ebben a percben keszitettem
-
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128596 üzenetére
Akkor azt kellene törölnöm hogy felmenjen a driver? Azt honnan tudom meg mi a száma? Megfelelő lett letöltve nem csak nálam gond ez, sokan úgy oldották meg hogy újrarakták a wint, de én nem akarom mert más baja nincs.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #128603 üzenetére
Bocsánat, jogos. ASSSD-vel ellenőriztem, amennyiben az megfelelő. Az SSD amiről jött a rendszer, az rendben van és amire jött az is rendben van.
A HDD az csak plusz, adatok tárolására van, nincs rajta rendszer, nem is volt. De valamiért az alignálása nem jó, halványan sejtem miért, de már vagy 4 éve csináltam. -
droti25
őstag
válasz
King Unique #128605 üzenetére
Nem feltétlen akarok hozzányúlni, csak a legoptimálisabb beállítást szeretném elérni ezen paraméterek mellett.
Az SSD 128GB-os és 39 GB szabad hely van rajta.
Tegyem át akkor HDD-ről SSD-re és hagyjam automata lemezméret kezelésen? -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #128597 üzenetére
Hello,
Azért lili mert ki akartam próbálniMásik kérdés
Ezzel lehet valamit kezdeni 4k alatt? /mini ikonok/ Eddig FHD ban használtam W10-et pont ezek a problémák miatt.
Pár dolog extra mini marad hiába a 225% nagyítás
Pl pár ikon /windows áruházas mind pl/ , nvidia vezérlőpult extra mini, és pár más progi is.. -
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #128570 üzenetére
Jelentem, a dolgon túl vagyunk. Simán ment. Első körben nem tudtam, kell e WIN telepítővel formázni az alignálás miatt, de később úgy tűnt, ez felesleges lépés volt. Köszi a segítségeket!
HDD alignálása amúgy nincs rendben, de úgy emlékszem az nem baj.
-
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128591 üzenetére
Igen az volt a kérdés hogy nálam ezek miért nincsenek... Értem, szóval nem lettek ezek feltelepítve nálam de mégsem tudom a hang drivert felrakni.
-
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #128550 üzenetére
Köszi
-
MikeWazowski
veterán
válasz
King Unique #128589 üzenetére
Köszönöm.
-
sutaxx
tag
válasz
King Unique #128509 üzenetére
A belinkelt megoldások alapján sikerült végül nagy nehezen frissítgetni, de kétszer is betiltott közben egy " stop win10 update 32bit " nevű cucc...
köszönöm a segítséget.
-
válasz
King Unique #128552 üzenetére
Koszonom a valaszt. Igen dobozos, es elvileg megvettek, szoval ezert volt fontos az info. Koszonom
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #128524 üzenetére
Köszi!
-
válasz
King Unique #128505 üzenetére
Köszönöm!
Kiderült, a win a választható frissítések közé pakolta a felkiáltójeles "Egyéb eszközök" drivereit. Rájuk kerestem a leírás segítségével, és valami intel-es cuccok voltak, így telepítettem a választhatók közül az inteleseket. Most már jó, az eszközkezelőben nincsenek felkiáltójelek. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #128530 üzenetére
Hello,
Írtam, hogy ki fogom próbálni honap, csak ma már nincs annyi időm, hogy leszedni, rufus, majd indít, teszt....
Holnap du lmegcsinálom. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #128528 üzenetére
Nem olyan usb kábele van, hanem ilyen
W10 nem lehet, mert chrome os-nek köze sincs win 10 hez, de még a windows-hoz se.
És usb3 on ott se megy.
Azt hittem w10, azért írtam ide, de kiderült nem w10.
De meg fogom nézni másik rendszerrel holnap.Okos telefont azért is töröltem, mert eszembe jutott, hogy nincs saját tápja
bedugtam az usb2 kábellel azonnal fel is ismerte, de usb2 ként
ezzel az usb3 nincs tesztelve, mert pont azt iktattam ki -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #128526 üzenetére
én azt hittem w10 humbug, de a chromebook-kal kiderült, se nem w10, se nem gép.
2 teljesen kűlön gép /asztali pc, laptop(chromebook)/
2 teljesen külön rendszer /W10, chrome os(hivatalos)/
egyiken s működik usb3 ban.
mivel pc-n nincs usb2 csak a chromebook ban ezért csak ott tudm mondani hogy usb2 vel viszont ugyanazona gépen megy.
Tehát usb2 vel megy usb3 al nem.
Macbook Pro csak usb2 ott azért megy.Nincs másik usb kábelem
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #128518 üzenetére
Hello,
Sehol se jelenik meg. Se eszközkezelő, se máshol. Nincs hang, vagy felugró ablak, semmi.
A fehér led folyamatosan világít rajta, és ennyi /kap áramot/
Több helyre is dugtam.
Van egy seagate usb3 as 8TB external hdd-m az működik a géppel.
Asztali pc, hátra dugva, w10 pro eredeti.
Csak usb3-as van az alaplapmon. Asus TUF Gaming X570 plus
Macbook Pron csak usb2 van /tökéletesen működik vele/
Google chromebook-om van 1 usb2 , azzal múködik, van rajta 2db usb3 azokkal nem működik.
Chat-eltem WD-vel nem tudják mi lehet. Ezt a linket adták.
Tudom ez nem wd link de ezt adták.
Azt mondták mentsem le, és vegyek újat, mert valószínű a vezérlő tönkre ment. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #128504 üzenetére
Köszi! Akkor Windows 10 Pro lesz inkább. Nem is tudtam, hogy otthon, magánszemély nem használhat Enterprise verziót. Ez miért van egyébként?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #128499 üzenetére
Köszi! Igen, pontosan erről van szó.
munkahelyeden egy céges gépet akarsz megvenni otthoni használatra, a rátelepített Enterprise kiadás licencelve van,
Nem tudom, hogy van-e bármi előnye otthoni használat esetén az Enterprisenak. -
válasz
King Unique #128491 üzenetére
Ok, köszi!
"Ez UEFI/GPT szerinti telepítés, ahol nem 1 db, hanem 3 db partíció jön létre a C mellett."
Most egy laptopra, ssd-re telepítettem 20H2-t és ez jött létre. Se nem 1, se nem 3, hanem 2 plusz partíció. Ez is rendben van? -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #128489 üzenetére
Koszonom 🙂
-
pigatt
őstag
válasz
King Unique #128403 üzenetére
Nem vagyok kezdő nem szoktam agyatlan hülyeségeket csinálni, tele szemetelni meg pláne nem. Nem tudom én sem mi történhetett.
-
pigatt
őstag
válasz
King Unique #128401 üzenetére
Próbáltam persze ezeket, sajnos nem segített. Illetve az MCT-ben is csak "Nothing"-ot lehet a választanom a másik kettő lehetőség szürke.
-
karldergroße
senior tag
válasz
King Unique #128356 üzenetére
Értem.
-
válasz
King Unique #128377 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, te vagy a legeslegnagyobb király itt..
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #128381 üzenetére
Csak az összesítő van ma ahogy nézem
-
BMS
őstag
válasz
King Unique #128371 üzenetére
Pont ettől a kompatibilitási problémától tartok.
Ezért lehet inkább 2.0-ást veszek,az a biztos,időm meg van -
BMS
őstag
válasz
King Unique #128363 üzenetére
MCT-al akarok csinálni usb flash drive-ot és utána amikor kiadja a verzióját meg az architektúrát ott akarom mindegyiket.
-
karldergroße
senior tag
válasz
King Unique #128352 üzenetére
Nekem csak az nem érthető, miért kell ezt egy ilyen "titkos" tool-lal megoldani, amely része lehetne a windowsnak. Az esetemben az a konkrét probléma, hogy azért kell elrejtenem, mert a windows állíndóan nyög egy olyan driverfrissítés után, amelynél újabb van a gépen (ezt maga a windows írja), és emiatt állandóan ott virított a piros felkiáltójel. Most már nincs ott, elrejtettem ezt a hülyeséget és zöld. A gépház-vezérlőpult meg (nem tudom, neked fizet az MS, hogy így véded őket mindig?) egyszerűen csak kínos, nem igaz, hogy ezt már nem lehetett volna egységesíteni, illetve a beállításokban sorozatosan előbukkanó 15 évesnek kinéző és tartalmú ablakok, egy részük XP-design, egy részük windows7-design és a maradék meg új. Tiszta káosz az egész. De amúgy még mindig ezt használjuk, mert nekik van kéharmaduk...
-
karldergroße
senior tag
válasz
King Unique #128330 üzenetére
És az valóban profi megoldás, hogy ezt az elrejtést egy külön kis összefércelt hibaelhárítóval programmal kell elvégezni , nem a rendszer részeként?
Ez a tipikus wondows-os mentalitás, ahol valami gebasz van, gyorsan gányolunk valamit. Csak a rendszer marad kaotikus (két beállítások menü a Gépházzal és a Vezérlőpulttal, régi és új ablakok keveredése 3 sziinten /XP, 7, 10/) és sorolhatnám tovább. -
Chris0321
veterán
válasz
King Unique #128337 üzenetére
Sajnos már csak itt munkában jutott eszembe, hogy rákérdezek itt hátha tudtok segíteni ezért nem tudok képet betenni vagy leírni melyik programról van szó de ha hazamegyek és előjön a hiba be fogom írni. A hdd sentinel fel van telepítve a gépemre és nem ír semmi hibát. A winyó egy Toshiba P300-as, eddig nem volt vele semmi gond, sőt elég gyors is volt. Először azt hittem a World of Warships okozza a problémát de rákérdeztem a játék fórumán és más nem tapasztalt ilyet és máskor is előjött a probléma. Mivel több win frissítés is volt mostanában ezért gondoltam másodszorra a win valamilyen hibájára.
-
mediaplayer
csendes tag
válasz
King Unique #128332 üzenetére
Ezt már próbáltam, még mindig ugyan az a probléma.
-
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #128309 üzenetére
Felesleges pendrájvozni, klónozni kell a megfelelő partíciókat Macriummal az újra, régi kivesz, új betesz és megy a Windows. Nekem eddig kb. 6-ból 6-szor
-
sandró60
addikt
válasz
King Unique #128309 üzenetére
Köszönöm!
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #128305 üzenetére
Köszi!
Ha jól értem ehhez a MiniTool-hoz akkor előbb azért "particionáljam le" mert ugyebár jelenleg "unallocated" az a ~100giga?
Oh értem, szóval elveszhet adat :S Hát az most szívás lenne akkor marad egy külön partició 100gigának, nem nagy gond csak gondoltam rákérdezek, hogy megoldható-e.
Jah amúgy valszeg win10 telepítéskor a drive-okat elnéztem és az SSD-n és HDD-n is csináltam egy 100gigás particiót csak a win10-nek
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest