- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
válasz
tordaitibi #155589 üzenetére
Tehát gyakorlatilag kellene egy hálózati híd az usb-s wifi-ről a pci-s ethernet hálózatra.
Gondolom valami útválasztó szerepe lenne a gépnek, nem? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155585 üzenetére
Valószínűleg olyan könyvtárba akar írni, amihez nincs joga.
Procmon-nal meg lehet nézni mire dobja (ha nem írással van baja, az is látszódni fog). Ha saját könyvtárba írna, tedd újra a saját home könyvtárad alá. -
válasz
tordaitibi #155563 üzenetére
takeown - tipikusan parancssorból futtatott progi, amivel saját tulajdonba lehet venni mappákat és fájlokat.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155554 üzenetére
Nem elég egy takeown legrosszabb esetben? Nem hiszem el, hogy emiatt pendrive és bootolgatás kell egy másik OS-be...
-
nsban
tag
válasz
tordaitibi #155523 üzenetére
Feladatkezelő, teljesítmény fül alatt kiírja.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
tordaitibi #155523 üzenetére
Command prompt alatt kiadod ezt a parancsot: systeminfo | find "System Boot Time".
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #155469 üzenetére
Szia!
A Onedrive dolgaira nem tudok megoldást (nekem még a törölt registry kulcsokat is visszaírja), de a többi haszontalan dolgokra itt egy útmutató, ami bevált:
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155469 üzenetére
Sajnos nem segít: win11-ben pont úgy néz ki, ahogy szeretnéd.
-
efi99
őstag
válasz
tordaitibi #155393 üzenetére
Ezt is próbáltam már, de így se.
-
janakbacsi
őstag
válasz
tordaitibi #155365 üzenetére
nincs használva más operációs rendszerrel. fixen bele van építve a Win 10 es gépbe.
-
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155310 üzenetére
Azt hol tudom megnézni/beállitani?
-
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155302 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155302 üzenetére
Minden jól megy. Torrent az pl tölt mint ahogyan kell.
Böngészős net sebesség tesztet csináljak?
-
titanium_100
tag
válasz
tordaitibi #155239 üzenetére
Az nem elég, ha lelövés után reset gombot nyomok? Vagy mindenképp rendesen kellene újraindítani?
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #155090 üzenetére
Nekem a supergrub nem nagyon generált múltkor hasznos dolgokat. Mást meg a mi hasznos bootolásra nem találtam.
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #155085 üzenetére
Lehet vele, vagy van-e hozzá eszköz, amivel be lehet bootoltatni más meghajtókat, partíciókat? Még ha szét is van barmolva a bootloader vagy ilyesmi?
-
sicc_innen
tag
válasz
tordaitibi #154976 üzenetére
Köszönöm a tippeket, amiket javasoltatok a PC újra bekapcsolásának elhárításához Win10 alatt. Kipróbáltam mindegyiket, több alkalommal is. Sajnos egyik megoldás sem segített.
Nagyon bosszantó, amikor a késő esti munka után leállítom a gépet, majd az a nagy csendben hosszú, éles sípolással újra bekapcsol. (Az egész család arra riad fel.)
Arra gondoltam, hogy kikötöm a beepert, így csendben lesz. De az csak gyenge félmegoldás. Vagy átállok Linuxra. Ez talán reálisabb... -
ledgeri
nagyúr
válasz
tordaitibi #154963 üzenetére
Emiatt a borzalom miatt váltottam én rendszer szinten angolra. Bár tény ez volt a választott nyelvem, de annyira gagyi fordítások léeznek OS-en belül
(hogy pl a szinkronokat ne említsem mozifilmekben), hogy szerintem ha nem tunék angolul ennyire/semmennyire, kellene, hogy beiratkozzak valahova, hogy ne ezt a félrefordítós, "szerző másképp gondoltás" borzalmat kelljen kezelnem! -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154963 üzenetére
Egy csomó oldalon lehet nyelvet váltani, amit linkeltem ott is.
Sőt, ha a keresőoldalt is magyarul használod, sanszos, hogy eleve így adja be a találatot.
Illetve vannak fordító szolgáltatások/böngésző bővítmények, ha nem megy idegen nyelv, egy próbát megér a használatuk.Nincs mit
Én már kaptam ilyen "Igazolja hogy Ön van a gép előtt blabla üzenetet és néztem mint Rozi a moziba.
Ilyenkor sokszor fontos a blabla rész is, legközelebb ne legyél Rozi, olvasd tovább, lehet hogy segít (pl. milyen lehetőségek vannak). -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154961 üzenetére
Gugli dettó
Gugli nálam: windows hello (első találat), második mondat:
You'll need to set up a PIN as part of setting up fingerprint or facial recognition sign-in, but you can also sign in with just your PIN. -
Doner
aktív tag
válasz
tordaitibi #154956 üzenetére
Nem ez volt a dilemma. De közbe rájöttem előbb a pin kódot kell létrehozni. Amíg ez nincsen meg addig egy nem létező pin kódot kér ez az ökör...csak tudnám minek ez a szivatás, ha nincsen akkor miért nem azt mondja hogy az ujjlenyomat felvétel előtt állítson be egy pin kódot?
-
SamSem58
aktív tag
válasz
tordaitibi #154828 üzenetére
Egy tévedésből feltett 2020-as kép a rendszerről.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
tordaitibi #154826 üzenetére
"Nálad ki van-volt kapcsolva minden frissítés 2019 óta." - ezt álmodtad, vagy röntgen szemed van és távolról belelátsz a gépembe????
"Ezért nem működik a Store, ezért nem tudsz 22-re frissíteni mivel ennyi verziót nem tud átugrani."- bocs, de ez tömény hülyeség, ugyanis legutóbb tegnap frissítette magát a Windows!!
-
tpeter77
addikt
válasz
tordaitibi #154758 üzenetére
Hiren's boot programmal pendrive-ról bootoltam, és a Lazesoft Recovery Suite programmal sikerült a Dokumentumok, Letöltések és néhány fontosabb mappa teljes tartalmát lementeni a pendrive-ra a teljes régi útvonallal és fájlnevekkel együtt.
Ezután teljes újratelepítést csináltam, és visszamásoltam a fájlokat a helyére. Már csak 1-2 program hiányzik, de rendben működik a gép.
Windows 10 image 22H2 volt, amit használtam, de itt már a meghajtó legvégére került a Helyreállítási partíció. Amikor jó 4 éve telepítettem a Win10-et, akkor még a lemez legelején volt ez a partíció, azóta már a struktúrája, sorrendje is máshogy néz ki a partícióknak.
Sajnos a Recuva mentőszoftver csak fájlokat mentett volna, mappákat nem, de a lényeg, hogy ami életbevágóan fontos volt, azokat sikerült megmenteni, hála a Lazesoft programnak. -
nelopj
csendes tag
válasz
tordaitibi #154738 üzenetére
Most kérdeztem,hogy mi volt rajta, mi történt
Azt mondják,hogy win.10 volt rajt
Próbálták újra telepíteni
Win.10 telepítés elején megformázták az ssd.t
Telepítés közben lemerült ( baszták feldugni töltőre )
Azóta ezt csinálja.
Windows-t akarnak rá!
-
chungee
addikt
válasz
tordaitibi #154707 üzenetére
-
astrojoe12
tag
válasz
tordaitibi #154706 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem, a gyors rendszerindítás sajnos nincsen aktiválva az energiagazdálkodásnál. Valami más lehet a gond. Hogy lehetne kideríteni? -
válasz
tordaitibi #154676 üzenetére
Másképpen hívják, de ugyanúgy létezik: "The operation of the Deallocate function is similar to the ATA DATA SET MANAGEMENT with Trim feature described in ACS-4 and SCSI UNMAP command described in SBC-3."
A lényeg ugyanaz: az operációs rendszer közli az SSD vezérlőjével, hogy mely blokkok üresek a fájlrendszerben. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #154523 üzenetére
Erről nem hallottam, a BIOS-t is tudja automatikusan frissíteni a Windows update? Azért az egy kicsit veszélyes.
-
jack982
senior tag
válasz
tordaitibi #154447 üzenetére
megint elcsesztek valamit a HQ-ban.
de ez már csak így lesz, amíg nem váltanak elegen 11-re. -
hardlex
kezdő
válasz
tordaitibi #154374 üzenetére
Első bekezdéseddel max. egyetértek.
Ami a másodikat illeti, kinőttem már a mókolgatásból. Kifizettem az op.rendszert, tegyék, amiért fizettem. Egy terás a vinyóm, abból 100 GB a C partíció.
Ne sz@rt adjanak ki frissítésként, hanem működő update-et. -
qdak
addikt
válasz
tordaitibi #154334 üzenetére
Akkor pl, nem járnék úgy, hogy random eldobja az MBR-t majd 1 óra szarakodással tudok újra Bootolni mikor persze kellene a gép (alap dolgok nem segítettek), vagy azért a GPT is el tudja dobni magát ?
-
qdak
addikt
válasz
tordaitibi #154308 üzenetére
Usb hiba eszkozkezelobe, eger, bill mar nincs
Csak usb a gepen (a net is)
Toroltem a drivert, akkor meg tavolrol, hogy ismerje fel ujra
Se eger, se bill, se net.csokkentett modban sem...
hiren alatt is probaltam, de semmi. (pedig alatta vigan ment az eger, de hiaba vacakoltam.Azota mar tettem ujat, most alapbol felismerte...
Azt nem ertem, torlok valamit eszkozkezelobe, egybol, vagy win restartnal mar rakja is a win.
Itt nem 20x biztos inditottam, de nem rakta ujra a drivert...Amugy Linux mint alatt is jartam igy, frissites utan usb k off...
Most kiprobaltam xlite ot (https://windowsxlite.com/win10/)
Eleg jo erre a regi gepre, hama felraktam. -
Turist
tag
válasz
tordaitibi #154297 üzenetére
Habár fogalmam sincs mik ezek, de kis keresés után megtaláltam hol lehet megnézni.
Mind a 2 MBR.
-
efemm
tag
válasz
tordaitibi #154208 üzenetére
Nekem egy hete volt ugyanilyen problémám, a vége reinstall lett. Adatvesztésem viszont nem volt. Mondjuk amúgy is át akartam már tenni egy új SSD-re, de azért nem voltam boldog. Összeomlás előtt hyper-v és ethernet adapter drivereivel szórakoztam. W10pro, asus lap, i3-4130. Én is probálkoztam scf /scannow-val, DISM-mel, chkdsk-val, telepítőről bootolással, diskpart-ból az EFI partíció törlésével. A telepítő felismerte a telepítést, de megjavítani nem tudta. Fizetős programokkal nem próbálkoztam.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #154196 üzenetére
+liszi70 - Már egyszer mutattam a frissítés végeredményét, szerintem felesleges volt a méretnövelés:
Ugyan nem próbáltam de ha már betüjelet ad neki egyszerűbb lementeni a tartalmát és a winre.wim filet egy 0Byte méretűvel helyettesíteni, majd úgy frissíteni és nem kell semmit tologatni, növelni..
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154180 üzenetére
Már nem az elakadásról beszélgetünk, az a milyen eszközhöz milyen driver-t kérdésnél véget ért, úgy érzem hozzá tudtam tenni a témához.
A "miért van ennyi driver?" kérdéskör már semmit nem tesz hozzá, hiába próbálod ebbe az irányba terelni a dolgot -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154177 üzenetére
Abszolút nem értek a hardverhez, így fogalmam sincs, hogy egy wifimodulon mit lehet változtatni (valami rémlik, hogy pont a wifimodulnál még whitelist-elnek/tek is, hogy véletlenül se tudj akármire cserélgetni). Vagy egy HD audio codec-nél, ahol X gyártó kifizeti a pityputy codec licence díját, Y gyártó meg nem.
Namost ez meg valami hőmérséklettel, annak változásával kapcsolatos komponens. Olyasmire tudok tippelni, hogy X modellben máshogy van kialakítva a hűtés, jobban vezeti el a hőt, mint Y modellben, ezért a határértékeket, görbéket máshogy érdemes belőni.
De ezek csak találgatások. Valamiért úgy érzem, hogy nem a hasznos kérdésekkel töltjük az időt. Persze ha megérteni akarod, az oké, csak ettől nem fog helyesen működni az a... kupac vas. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154174 üzenetére
az Intel driver asszistens, az intel honlapjáról.
Az se talált ezekhez.Vesd össze ezt a korábbi hsz-em egyik mondatával:
"Az ilyesmit általában nem az Intel-től lehet letölteni, hanem az OEM-nek kell biztosítania, mert ezt a részt szokták "modellre szabni"."
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154172 üzenetére
Nem, nem ezt írtad.
Eszköz1:
PCI\VEN_8086&DEV_318C
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Processor ParticipantEszköz2:
ACPI\VEN_INT&DEV_3400
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Manager
(legalábbis eztírtadscreenshotoltad)Eszköz1 és Eszköz2 különböznek azonosítóban és névben is (utóbbi kevésbé fontos).
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154170 üzenetére
Nem, csak részben van meg (egy-egy rendszerkomponens "állhat" több eszközből):
PCI\VEN_8086&DEV_318C
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Processor ParticipantVagy minden találat kummant (és hamisítottak egy digitális aláírást az .inf-en). Nekem mindegy.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154168 üzenetére
Rendkívül figyelmes tőled, hogy anno levadásztad és működik, most mégis túráztattál egy kört vele...
-
Noxy
veterán
válasz
tordaitibi #154164 üzenetére
Sztm, Chipset Driver kell a gyártó oldaláról.
Ha meg 15 volt előtte, akkor semmi nem lett felrakva ehhez a géphez. Valszeg többek között az AHCI meg a társai sem. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154164 üzenetére
A VEN_8086 alapján ez egy Intel eszköz.
A PCI\VEN_8086&DEV_318C részletre kibővítve a keresést (ne felejtsük el, hogy nem mindig van SUBSYS és annál finomabb szinten teljes egyezés), ez Dynamic Tuning vagy Dynamic Platform and Thermal néven fut. Az ilyesmit általában nem az Intel-től lehet letölteni, hanem az OEM-nek kell biztosítania, mert ezt a részt szokták "modellre szabni".
Gugli ad jópár találatot driver csomagra, találomra letöltöttben valóban szerepel az .inf-ben ilyen DEV. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #154161 üzenetére
Driver?
-
margithid
veterán
válasz
tordaitibi #154092 üzenetére
Hm, értem.
Akkor ez ilyen.
Köszönöm.Régen amúg miért volt meg a rendes ikonja?
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #154034 üzenetére
A Microsoft elvárja, hogy minden GPT-lemezen jelen legyen egy MSR (reserved 16MB). Persze lehet mogy megvan anélkül is. [link]
De szokásos telepítésnél létrehozza. Te szándékosan törölted? -
válasz
tordaitibi #154025 üzenetére
Én is azt szoktam használni, a Live Gpartedet. Pendriveról bebootolok vele, aztán lehet csinálni.
-
qanic
tag
válasz
tordaitibi #153982 üzenetére
Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153980 üzenetére
A Ryzen előtti korszak gáz, AMD fronton a mélypont talán a Buldozer vagy hogy is hívták azt a sokat fogyasztó de ezért nem túl erős procijukat. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153977 üzenetére
6 éves gép? Azt nem mondanám öregnek ha csak nem valami "dualcore" "celeron" ha legalább egy normális i3-as (6 évvel ezelőtti kiadás) akkor az bőven jó.
Számomra a régi és gyenge a 10 év vagy a feletti gép és olyan amin már a böngésző sem fut röccenés nélkül (pl. a YouTube már neuralgikus pontja lehet) -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153970 üzenetére
Extrém gyenge gépen sehogy sem jó a Windows, de egy közepesen erős SSD-s gépen, ha eleget kap "szabad" időt (idle állapotot) ahol ezek a nyavaják le tudnak futni: update, karbantartás stb. akkor ha aktívan teszel-veszel később akkor csendben marad és bőven marad erőforrásod.
-
atika88
senior tag
válasz
tordaitibi #153969 üzenetére
Köszönöm a tippet, teszek egy próbát a hub-bal
Hátha. Semmi kedvem/időm 2TB adatott másolgatni mentegetni most. Pláne hogy nincs mire és másolás közben is hajlamos kifagyni.
Az USB port cserélgetést próbáltam, egyaránt elöl/hátul is. Most USB 2.0-án is, olvasásra az is elég, de úgy látom ott is akad akad fagyogat a kép.
Az nem fér a fejembe, hogy egy évig gond nélkül ment. Semmi se változott, és tessék mégis egy ismeretlen gond miatt vagy halódik vagy szoftveresen lehalt valami.
Firmware frissét próbáltam leszedni hozzá a Kingston oldaláról. Azonban csak nálam van az, hogy a Kingston frissítő programja fel sem ismeri a külső tárolóban lévő Kingston M2 SSD-tIgaz eddig 3.0 USB próbáltam...lehet 2.0 látni fogja a firmware frissítő. Érdekes módon a sima sata3 2.5" 500GB Kingston SSD látja a htpc-ben.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #153851 üzenetére
Kijelző skálázás esetleg? Olyan, mintha nem 100%-on lenne.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #153733 üzenetére
Az hogy aktivált e vagy sem az mindig online dől el. A hardveres ujjlenyomat alapján ami a ms szerverein van őrizve. Tehát nem vész el semmi, csak ha az eredeti gépen aktiváltat mutat majd átdugod másikra ott nem lesz aktivált, ha visszadugod megint aktiváltat fog mutatni az eredeti gépen.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #153731 üzenetére
A hdd/ssd/vhd semmilyen adatot nem hordoz az aktiválással kapcsolatosan..
Kivéve a volume licenszes céges verzió aktiválást.Magyarán szólva ugyanúgy aktiválatlan marad mint egy tiszta wtg telepítés.
-
Gali199qd
tag
válasz
tordaitibi #153546 üzenetére
Köszönöm
-
Gali199qd
tag
válasz
tordaitibi #153543 üzenetére
A hibernálás allatt mit értesz? Egy új SSD-re került új Win10 rendszer, a gyors indítást munka után meglesem a biosban ha ott kell még a checkdisket is. Köszönöm az ötleteket.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
tordaitibi #153450 üzenetére
Lehet azért, mert csak "offline" fiókom van a gépemen
Másnál működik offline vagy csak ha be van lèpve MS fiókba? -
szkutyi
addikt
válasz
tordaitibi #153387 üzenetére
Dokkolóval másik kábel persze.:/.
Egyszerűen nincs otletem -
sicc_innen
tag
válasz
tordaitibi #153369 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát nem a Win10-nél van a hiba, hogy hetente frissít a Skype... -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #153300 üzenetére
Olvasd el figyelmesen a 2. mondatot... és akkor most már látod miért írtam azt amit.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #153300 üzenetére
-
7Sony7
addikt
válasz
tordaitibi #153273 üzenetére
Á, ehhez is egy külön program kell?! És akkor csodálkoznak, hogy eddig W7-en voltam. Lehet mérgemben visszarakom. Köszi.
-
boborján2
senior tag
válasz
tordaitibi #153208 üzenetére
Proci lassúcska de a ram nem fog elfogyni ha nem nyitsz meg 15 lapot.És ssd kell alá én is írtam.
Az meg megint másik kérdés, hogy pl. egy fosbuk.com is már siralmas lesz. Na jó, az bármilyen gépen is az. (És nem a sebesség miatt
)
Viszont nem tudjuk mire kell neki, de gondolom tisztában van a gép tudásával.
-
szkutyi
addikt
válasz
tordaitibi #153123 üzenetére
Nem pörög le.azt le tudtam tiltani...hanem csak parkoltatja a fejét...ami elég agresszív..
-
SkyLine3000
addikt
válasz
tordaitibi #152847 üzenetére
Azt én tudom, mikor kell optimalizálást csinàlni. Nem kell ahhoz ütemező. Ssd-hez nem is ajánlják. A legtôbb cikk, ami az ssd-vel foglaljozik, le is ídja, hogy ajánlott kikapcsolni. De mindegy. Legyalultam az ssd-t, újratelepítetgem a rendszert és most jó. Nem pörög feleslegesen.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
tordaitibi #152842 üzenetére
Azt kéne még csak. Randizni. Az asszony be is adná a válópert.
Lehet, sikerült vmit csinálnom, mert most nem pörög a rendszer. Az ütemezett optimalizálást töröltem. Nem tudom, minek volt bepipálva. A windows search-öt letiltottam és megcsináltam ezt-azt. Azóta mintha nem csinálná. Legalábbis egyszer sem pörgött fel. Remélem, így marad. -
válasz
tordaitibi #152775 üzenetére
BIOS-ból sem ismerős? Mikor a BOOT eszközök elé tesz ! jelet az a NEM BOOT eszközként megjelölés.
-
Geth
veterán
válasz
Az baj, de most már elmúlt!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Ha volt közöd bármi programozáshoz, akkor ismered a jelet, ha nem, akkor nyilván nem. Számítástechnikai jellegű fórum, előfordul az ilyen
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #152765 üzenetére
A jel jelentése: nem egyenlő, azaz nem kell kidoni, azért mert valaki azt mondja.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #152739 üzenetére
A Chromecastnál semmi nincs megszabva, nyitva van az SDK.
A különbség, hogy nem feltétlenül képernyőt visz át, lehet csak stream endpointot (nem megy 2 kijelzőn ugyanaz a kép), onnan a kijelző eszközétől függ, hogy mit kezd vele. Könnyen lehet, hogy amit nem tud lejátszani így a TV, azt USB-ről sem tudná.
Új eszköz helyett olcsóbb lehet újrakódolni a problémás tartalmat. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #152596 üzenetére
Tényleg nem akarok offolni de Redmondba a W10 óta eltörölték a kinézet testreszabhatóságának a 90%-át.
Egyetértek, azóta jóval kevesebb ronda és nehézkes használatú rendszerrel találkozom.Témázás? Pont ugyanúgy beállítok elsődleges/másodlagos színeket és egy hátteret (amit alig látok), mint eddig, hosszú évek óta.
Widgetek? Ha valami érdekel, rövid úton megtalálom rá a választ, addig meg ne futkorásszon a háttérben, ahol 99%-ban takarva van. Szerencsére egy .reg beállítás teljesen kilövi ezt a részt.
Ebből a célból 0 db. külső progit kell telepítenem/frissítenem, bug esetén egy rakás okot kizártam.Én is amondó vagyok, hogy ha valakinek ez a hobbija, használjon rugalmasabb rendszert.
-
Attila0
őstag
válasz
tordaitibi #152596 üzenetére
Sokan úgy vannak vele, hogy nem a kinézet a fontos. Hanem az hogy megtudod-e oldani az adott problémát.
-
Zamma
őstag
válasz
tordaitibi #152585 üzenetére
Nem oldja meg a problémámat az explorer újraindítása, nekem használhazó memória kell úgy hogy ne vágja taccsra a rendszert....
Nem dinamikus a lapozó, megpróbálom automatikusra rakni, de már csak holnap. Köszi!
-
válasz
tordaitibi #152503 üzenetére
Még nem volt olyan lap a kezemben, ahol 5 driver hiányzik. Nyilván nem kételkedem abban amit írsz, csak fura.
-
enginev3.0
félisten
válasz
tordaitibi #152474 üzenetére
Mert ha újraindul a gép valamiért, nem akarok hogy ott várakozzon hogy beirom a jelszót és addig nem csinál semmit
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #152425 üzenetére
• Szimplán a Windows-frissítések miatt nem feltétlen kellene a rendszernek irreális mértékben "hízni", ha az azok utáni "felesleg" eleve törölhető a már említett lemezkarbantartóval és Tárterületsegéddel, ahol az utóbbi működése ráadásul automatizálható is és akkor még úgyse kell a felhasználónak ezzel foglalkozni.
• A standard funkciófrissítések utáni Windows.old mappát 10 nap után automatikusan törli a Windows 10, tehát az sem különösebben téma, 20H1 és 22H2 verziók között meg pláne nem, mivel azoknál csak az engedélyező csomagot (eKB) tölti le és telepíti a Windows Update, az meg kb. semmi.
• Azért ott vannak ám olyan elemek is, mint a lapozófájl, hibernációs fájl, reverved storage, bekapcsolt állapotában a rendszer-visszaállítási pontok, utólag telepített 3rd party programok és azok szemete, stb.,itt nem szimplán csak maga a Windows ami lefoglalja azt az X GB-ot.
• Ha nálam volt olyan Windows 10, ami a kezdő 1507-es verzióval lett telepítve és azóta upgrade-elve 22H2-ig, ahol általában csak a beépített lemezkarbantartó és Tárterületsegéd lett futtatva, + mellette van egy Linux Mint dual bootban + egy közös NTFS adatpartíció, mindkettő folyamatosan frissítve + a legújabb verziókra is, elfért mindkettő évekig egy 120 GB-os SSD-n is, akkor vajon mennyire általános az, hogy "addig frissitgette magát" hogy a 128 GB-os SSD-n nem fér a Windows 10?
• Ha abban a példában 128 GB-os SSD volt említve, itt meg esetedben X év alatt 30-50 GB-os tárhelyfoglalás, akkor vajon mit is igazol az utóbbi, nem fér a 128 GB-os SSD-n a Windows 10, X év után "kinövi"?
• Ha sikerült volna megfelelően értelmezni a leírtakat, akkor nem arról volt szó, hogy X év alatt egyáltalán nem nőhet semmit a rendszer mérete, hanem arról, hogy szimplán magának a Windows 10-nek akkora mértékben nem kellene, hogy egy 128 GB-os SSD-n ne férjen el, meg pláne ha a beépített Tárterületsegéd stb. is rendelkezésre áll.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #152425 üzenetére
Én bőszen futtatom havonta a DISM rebase-t, törlöm a TEMP-et. Meg is van az eredménye, nagyjából elhanyagolható mértékben nőttek itthon a rendszerek a telepítésük óta (most több éve 11 van, de a 10 is így viselkedett éveken keresztül).
Csak tényként. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
tordaitibi #152413 üzenetére
Pontosítanék 1 dolgot, mert most újra megnéztem a feltételeket, és a RETAIL licenszet ha te vagy az első tulajdonos, akkor eladhatod 1x (persze neked törölnöd kell mindenhonnan). De ha már használtan vetted, akkor nem adhatod tovább.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
tordaitibi #152413 üzenetére
Ha elolvasod a Microsoft licensz feltételeit, akkor abból kiderül, hogy nem szerzel korlátlan tulajdonjogot (olyat mint az autónál) az MS termékeire, tehát a válasz az, hogy nem adhatod el ha nem tetszik (legalább is az MS jogászai szerint).
A MAK licenszeknél kifejezetten tilos más szervezetekre/személyekre átruházni a kulcsot, ilyen esetekben az MS fenntartja magának a jogot, hogy az ÖSSZES szervezeti kulcsot letilthassa.
Viszont van egy "erősebb kutya" a történetben, az EU álláspontja szerint a megvásárolt, de használt szoftver átruházható más felhasználóra, ha bizonyos feltételek teljesülnek (pl. igazolható számlával, hogy az átruházó tényleg rendelkezik az eredeti licensszel).
Eddig az elmélet. A GYAKORLATBAN az MS nem nagyon foglalkozik a mezei felhasználók licenszeinek a jogállásával, ezért lehet használni ezeket az olcsó kulcsokat. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy nyugodtan vegyen ilyet otthoni használatra, de ne csodálkozzon, hogy egy nagyobb upgrade vagy újratelepítés után az addigi "jogtisztának" gondolt szoftvere nem fog működni. -
hfrankee
senior tag
válasz
tordaitibi #152308 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Megpróbálom...para!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tordaitibi #152275 üzenetére
Ahogy írja a böngésző is akadozik, lassú, nem lehet hogy maga a böngésző nem jól kezeli a hardveres gyorsítást alapból?
Gondolom olyankor a görgetés és minden animáció, a cpu által lesz számolva.
Egyébként YouTube h264, vp9 és Av1 kódeket használ.
Régi gépeken nagyobb esélye van annak hogy h264 van hardveresen gyorsítva, nyilván ott sem 4K.
Chrome-ban van hozzá kiegészítő hogy kényszerítse a h264 youtube videókat. -
válasz
tordaitibi #152259 üzenetére
És Csupingo.
Köszönöm, most már nagyjából képben vagyok. -
válasz
tordaitibi #152156 üzenetére
De, a M.2 NVME port sokat változtat. Abban a kütyüben (Inctel Partaker B4) még csak M.2 port sincs, csak 1 db mSATA, meg egy "mezei" SATA, az persze, hogy tiltható...
Engem olyan deszka érdekelne, amiben M.2 NVME port van és az tiltható a BIOS-ban, az NVME SSD eltűnne a BIOS és külső progik számára is (kvázi, mintha kiszerelném a NVME SSD-t.) -
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #152151 üzenetére
Meg lehet kérdezni az alaplap pontos típusát? Felkeltette az érdeklődésemet.
-
válasz
tordaitibi #152151 üzenetére
Óóó, ezt nagyon félreértettem, bocsesz...
Az itt említettekről valamiért M.2 NVMe SSD-re gondoltam (mert pl. a VGA-t is ki kellene bontani, mert az alatt van a NVME slot stb), nem M.2 SATA SSD-re...
Ha majd lesz kedvem, akkor az egyik hosszú téli éjszakán megsasolom ezt az előre particionálás dolgot, Thx!
-
válasz
tordaitibi #152143 üzenetére
"Egyszerűbb bios/uefibe letiltani az m2."
Mármint fizikailag letiltani az M.2 slot-ot a BIOS-ban?
Dobj már egy linket egy olyan deszkához, aminek van a BIOS-ában ilyen opció...A 2. módszert (előparticionálást) már próbáltad mostanság, vagy csak gondolod, hogy működhet?
-
Digidroid
aktív tag
válasz
tordaitibi #152012 üzenetére
Köszi, de már Pro van feltelepítve.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #151953 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151953 üzenetére
Panel != lap (tab, fül)
Utóbbi Win11-en már van a File Explorer-ben is, Win10-ben ezek szerint nincs.
Más file managerekben előfordulhat mindkettő (pl. Far). -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151951 üzenetére
Fentebb írták, hogy Insiderbe volt egy ideig.
De igazából tárgytalan, mert Te panelekről írtál, de lapokról (fülekről, stb.) volt szó. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151946 üzenetére
De több laposat igen (Win11-en ott is van)!
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #151929 üzenetére
A BitLocker-alapú eszköztitkosítás használatához kell okvetlenül a TPM, a standard BitLocker rendszerpartíciónál bekapcsolható akár TPM nélkül is, de alapesetben az utóbbinál is követelmény a TPM, ami tudtommal nem régebbi / mai Windows 10 függvénye, hanem mindig is így volt.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #151929 üzenetére
Tpm nélkül is be lehet kapcsolni a bitlockert ha akarod [link] és még pendrive sem kötelező.
De itt most másról volt szó. -
novoszath
senior tag
válasz
tordaitibi #151875 üzenetére
a 22H2 win 10 et nem engedi a tablagepre rakni mert kilovi proci elavultsag miatt a telepito honnan tudok regebbi win 10 et leszedni?
-
novoszath
senior tag
válasz
tordaitibi #151869 üzenetére
ha win 10 bol a home verziot rakom fel mert a 8.1 bol a pro verzio telepul alapbol vagy annak is egyezni kell?
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
tordaitibi #151814 üzenetére
Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek, aki segített a WinSXS írásában! Ez lett a megoldás:
Pendrájvra raktam egy Ubuntu ISO-t. Arról bootoltam. Van egy fájlkezelője, azzal simán be tudtam rakni a COMCTL32.DLL-t a WinSXS megfelelő könyvtárába, ahonnan hiányolták a programok a futáshoz. És siker, futnak a programok, amiknek kell.
(Illetve félsiker, mert a vindóz azért még félholt, nincsen a programlista a startmenüben, nem minden megy a Gépházban - de a lényeg, hogy nem kell most újratelepítenem, mert amiket használok, azok mennek.)
-
VGYke
addikt
válasz
tordaitibi #151848 üzenetére
Köszönöm. Hát, vannak ott rejtett mappák is, meg a nem rejtett könyvtáron belül rejtett mappák, egy másik PC-n, ahol ugyanezen felhasználói fiókok vannak felvéve, megnéztem.
Azt csináltam, hogy a másik PC-ről, átmásoltam a hiányzó könyvtárakat NTFS jogosultságokkal erre a PC-re. Szerencsére, ezen a PC-n a Pictures mappa megmaradt, azt nem kellett másolni, tehát volt "referenciám".
Ezután, összehasonlítottam a "referencia" és a másolt könyvtárak "jogosultságait", az volt a terv, ahol nem stimmel, átszerkesztem, de nem kellett...
Még megnézem, hogy a másik PC widows Beállításszerkesztőben (Regedit) hol bukkan fel a Users\Public\ szó és összehasonlítom ezzel a win-el. Ha stimmelni fog, úgy gondolom olyan nagy probléma már nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest