- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #87848 üzenetére
Itt az szimplán nem elég, hogy van Microsoft-fiók is, hanem a gépházban először össze kell kapcsolni vele a digitális licencet és utána használható a linkelt megoldás. Aminél nyilván kell a licenchez társított Microsoft-fiók az újraaktiváláshoz, azzal kell bejelentkezni, majd kiválasztani és beállítani az aktuális eszközt. Ha összejön az újraaktiválás, akkor azzal a fiókkal használva a rendszert nyilván meg is marad. Aztán hogy utána helyi fiókra váltva is, azt passzolom.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Cs1csó #87694 üzenetére
Így csináltam, de nem aktiválta magát, sőt ma kiírta, hogy aktiváljam. A win7-es kóddal nem sikerült, ma lehet megkapom a 10-es kódját.
Előtelepített os volt rajta, ráadásul a windows mappa durván meghízott 270gb-ra fogalmam sincs miért (a lemezkarbatartó 11gb-ot talált rendszergazda módban)Szerk: megnéztem, a laptop alján a matricán másik kód volt, azzal sikerült aktiválni. Érdekes, hogy másik kódot olvastam ki produkey-jel, mint ami az alján volt (erre nem gondoltam).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Cs1csó #87673 üzenetére
Köszi! Itt nekem mindenkinél engedélyezve van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Cs1csó #87641 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy az lenne a lényeg, hogy új felhasználónak ne rakja fel.
Néztem pár linket, de nem találtam ilyet, ezért kérdeztem itt(#87642) pzstm: Kicsit lassú szegény gép.
De ettől még azt látom, hogy új felhasználóval belépek és a procit és az winyót felváltva 100-ra küldi a onedrive installer és vagy 20-30 percet reszel. -
WWallace
csendes tag
válasz
Cs1csó #87568 üzenetére
A javaslatod valóban megoldotta a problémát!
A Háttérben futó alkalmazások engedélyezését kilőtte ezek szerint a frissítés. Vagyis, fogalmam sincs eddig engedélyezve volt-e, mert soha nem pillantottam rá; de feltételezem igen, mert a frissítésig nem volt gondom az értesítések megjelenésével.
Köszönöm a segítséget!
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Cs1csó #87576 üzenetére
Oké, köszi.
Esetleg vagy ez ebay, az hogy múködik, megkapom rögtön emailbe a kódot,vagy hogy adják? Mert most nézem ott még sokkal olcsóbb. Microsoft Windows 10 Pro Professional 32 or 64 Bit RETAIL Genuine License Key Vagy aki annyira ért hozzá, esetleg segítene megvenni, és azonnal visszautalom neki azt a pénzösszeget, amennyibe kerül-t.
Hát nem nagyon biztató,hogy oly sokat kell rá várni
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Cs1csó #87574 üzenetére
akkor amit linkeltem, és ahonnan, azt nyugodtan megvehetem onnan? Windows 10 Professional RETAIL PC CD Key ?
-
Formaster
addikt
válasz
Cs1csó #87558 üzenetére
Köszönöm! Igen LTSB verzió fut, aminek eddig semmi hátrányát nem láttam, sőt mivel első sorban dolgozok a gépen, sokkal inkább előnyös volt. Viszont nem értem innen miért marad ki a HDR, mert ha valaki HDR tartalmakkal dolgozik, akkor ez így elég nagy cumi. Szóval elég valószínű, hogy marad az OS és építek egy HTPC-t, lap+proci van, de a továbbiak miatt akkor átzúzok egy HTPC topikba
-
Formaster
addikt
válasz
Cs1csó #87550 üzenetére
Na igen, nekem a komplett alkalmazás szekció hiányzik. Gondoltam, hogy ez a kérdés elhangzik majd, őszintén azért, mert egy herélt windowst akartam. Ez az egész store, appok, meg minden számomra idegesítő egy oprendszerben és hogy wécézni nem enged microsoft kontó nélkül. Ezigáig nem is futottam bele semmibe, ami zavart volna, pedig viszonylag széles körű user vagyok, de ez most meglepett. Szóval a kérdés, be tudom szerezni, a HDR bővítő pakkot vajon?
-
_Atesz
addikt
válasz
Cs1csó #87423 üzenetére
A kedvedért felraktam Win10-re (ver.: 1809) a Kaspersky Free Antivirust, dekára megvan a 300-as netem. Speedtest.net oldalon mértem, chrome böngészővel.
Mivel volt fent trafficlight bővítmény, ezért nem engedélyeztem a Kaspersky böngészőbővítményét (lehet ez utóbbi jelent gondot nálad). -
laszlohu
addikt
válasz
Cs1csó #87299 üzenetére
Visszatérve az előző, törléses témára, én azt olvastam, hogy a "lemezkarbantartó" program
bolondult meg, és szabad hely növelése érdekében el kezdett törölni, olyat is, amit nem kellett volna.Persze tudom, hogy ez a múlté, meg minden, de azért na.
Most akkor, amit fentebb írtam a #87429 -es hsz - ben, az kacsa?
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #87413 üzenetére
azt vágod hogy 1000-es netet nem lehet kihasználni vele
400megabit felett lehal a proci 100% terheléssel
túrom is le a fenébe a Bitdefender Free legalább nem zabálja le a gépet és fullon megy a 940megabit...
mielőtt ajánlod mindenkinek előtte inkább írd nekik is meg hogy gyors netnél szopás lesz vele -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Cs1csó #87355 üzenetére
Hát én nem tudom, nem úgy kapom a boltból a notebookot, hogy bekapcsolom és megy a rendszer?
Holnap pendrive-rol felteszek egy újat..
Az oké, hogy rendszergazdakent, de, az hogy én a a Windows gombot megnyomom, fogaskerék, alapértelmezett videólejatszo, azt miért nem fogadja el?
A Chrome t be tudtam rakni annak, a képeknek tudtam mást tenni. Videónak nem. -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #87302 üzenetére
Nem. Például megváltoztattad a documents helyét, de a felugró kérdésre, hogy akkor a fileokat is vigye-e, azt mondtad, hogy ne (tehát azok maradtak a régi helyükön), és ott is hagytad őket. Na, ezt a régit törölhette.
Illetve más eset is volt, de ez világosan le van írva a korábban linkelt cikknél... -
törölt tag
válasz
Cs1csó #87302 üzenetére
Volt erről is insider beszámoló. A OneDrive átirányításnál és mappavédelemnél pedig a régebbi verziójú OneDrive kliens módszere okozott gondot. Itt érthetően leírják.
Első patch nem sokat javított, pl. a task manager CPU használat és durva animáció bugokat sem, visszaraktam mentésből a 1803-at. Majd januárban ráengedem megint, addig kipofozzák rendesen.
(#87294) trialboj Nem hiszem tudnád változtatni az ikon, nekem pont tetszik végre egy kis színt visznek bele, a calendar és mail is lehetne színes
A Sticky Notes-nál azt nem értettem soha kirakod az asztalra a cetlit, akkor minek állandó futást jelző ikon a tálcára? Minek feljönnie Alt+Tabnál? Tüntessék el jobbra system tray-be.
-
laszlohu
addikt
válasz
Cs1csó #87299 üzenetére
Munkahelyi gépen van, így csak automatikusan frissít, bár az egyik gépünknél frissítési segéddel tudtam csak felrakni az 1809 - est, előtte 1803 - as volt.
Ui.: Valaki itt javasolta és megfogadtam, hogy a frissítés késleltetése opciót bepipáltam a mai naptól,
legfeljebb 35 napig. -
válasz
Cs1csó #87221 üzenetére
Hat nem tudom mit allitanak vissza ,de nekem a download es a dokumentumok mappat kiuritette . Nalam nem gond mert van biztonsagi mentesem , de elsore akkor is meglepo volt latni .. A masik kedvencem , hogy a rendszer visszaallitast az update-ek allandoan kikapcsoljak
. Ezt leszamitva a rendszer stabil ,eddig nem jott elo hiba a mukodesben ..
Ami jobban zavar hogy honapokkal ezelott a live fiokombol az osszes nevjegyet eltuntettek es azota se jott helyre a kontaktjaim listaja . -
Samal
csendes újonc
válasz
Cs1csó #87217 üzenetére
Fantasztikus... Nálam se tűntek el még fájlok. De itt az a nagy baj, hogy 2018 végén egy olyan nagy frissítést adtak ki, amire az Insiderek már hónapokkal ezelőtt felhívták az adatvesztés hibára a figyelmet. Mégis kiadták, majd a bejövő adatvesztés hibák jelzése után két nappal állították le a letöltést. Stabil rendszer...
-
válasz
Cs1csó #87185 üzenetére
Ez a folyamatos újra telepítés igaz volt talán az xp-ig.
Nálam egy 8.1 pro lett frissítve a rendszer még teszt időszakban, azóta is insider fast ring frissítésem vannak, és még nem telepítettem újra az évek alatt. Soha nem éreztem szükségét az újra telepítésnek, és a rendszerről készült havi biztonsági mentés is csak megszokásból készül. Mondjuk nem használok mindenféle takarító progikat, csak revo uninstaller portable és cclenear portable van nagyon ritkán használva, ez utóbbi már csak nagyon ritkán.
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87156 üzenetére
Persze elképzelhető, hogy a marketing sürgeti a projekt menedzsereket, és tovább stb. .... És emiatt ha tudtak is róla, nem volt idejük rendesen javítani. Mert hát határidő. Szerintem az ilyen esetek sokkal inkább a Microsoft belső politikai harcára utal. Ami időnként sajnálatos módon a felhasználókon csapódik le. De nem kell azt hinni, hogy más Operációs rendszerek, gyártók esetében nincs hiba, és ott nincs belső harc, ami ugyan úgy egy közösségen, felhasználó táboron csapódik le.
Ami a magán véleményem úgy globálisan, és most picit elkanyarodok a Microsoft hibáktól, az hogy már rég nem a minőség, megbízhatóság a cél, sokkal inkább a fogyasztó társadalom kiszolgálása, ahol az igénytelenség, felelőtlenség simán belefér, lehetőleg minél több profittal. Mindent feláldozzunk a gazdaság oltárán, a gyors profit elérése érdekében. Pedig a gazdaságnak pont az lenne a feladata, hogy az emberiséget szolgálja ki, és nem fordítva. -
westlake
félisten
válasz
Cs1csó #87071 üzenetére
Nyilván így van, de ettől függetlenül ki kell adniuk új telepítőt, mivel az ISO-kal frissíteni is lehet a meglévő rendszereket. Szóval tiszta telepítésnél nyilván nem lehet gond, hiszen nincs mit letöröljön, viszont a frissítés mindig is rizikós lesz. Ebből kifolyólag szükség van az új telepítőkre.
#87074: Nem fogják. A legtöbb helyen nem build szerint van "listáza". Ennél még a 1810 is valószínűbb. Vagy a 17764.1-es build.
#87072: Szokás szerint semmi valóságalapja nincs annak, amit írsz. Csak tippelsz.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87055 üzenetére
Sokan, sokszor elmondtuk itt is és angol fórumokon is:
- évi két build túl nagy tempó, csak csúsznak funkciók, kapkodnak, hibáznak
- mára havi három patch megszokottá vált
- insider program és feedback hub ilyen formában nem minőség-ellenőrzés
- minden új build szerencsejáték mint ront el, állít el, mivel nem kompatibilis
- user interface nincs átgondolva, félkész funkciókat vezetnek be csak legyen valami újdonság
- Pro verzió ne legyen már telerakva minden reklám szarsággalKevés túlzással a nálam minden jó szemléletű emberek fórumokon, redditen, twitteren lehurrogták a joggal kritizálókat. MS számára pedig Azure, Office nagyobb és fontosabb üzlet, a vállalati Windows a késleltetett kiadással még nagyon nagy bajt nem csinált, hiszen a 1803 pocsék rajt után 4-5 foltozással már egészen rendben volt, miután a consumer bázison kísérleti nyúlként észrevették a hibákat
(#87060) gduck: Ha a visszaállítási pontokra gondolsz, az már régóta alapértelmezetten kikapcsolva. Így döntöttek. Csak találgatni tudok, a Win10 tárhelyigényes frissítései miatt ne foglalják a helyett a visszaállítási pontok. És mert bevezették az öngyógyító számítógép helyreállítása fájlok megtartásával funkciót. A visszaállítási pontokat már régi funkciónak tekintik, csak megvan tűrve mint a Windows Media Player, Snipping Tool, Win32 OneNote és Skype, Paint, Disk Cleanup, Vezérlőpult… most már Groove és Film app, ScreenSketch, UWP OneNote és Skype, Paint 3D, Storage Sense és Settings az új irány.
-
-
-
-
Pierre75
senior tag
válasz
Cs1csó #86762 üzenetére
Amikor megjött az Éjszakai fény, nekem csak manuálisan bekapcsolva működött, majd pár frissítés után circa 1 éve már menne automatice is, csak abban nincs sok öröm, ha játszok vagy filmet nézek és bealkonyul. Részletesebb beállítás mellett pl. kivételek hozzárendelése esetén lenne értelme, de így... Kézi vezérléssel viszont stabilan működik.
Mivel a tavaszi ráncfelvarrás számos bugot hozott, amit majd másfél hónap után javítgattak így megköszönve innen is az O&O ShutUp10-re vonatkozó tanácsod, most már Home-on is van időm kivárni amíg kiforrja magát az Őszi csoda.
Jack Oneill
"Viszont vegre eloszor problemamentes minden."
Elsőre mindig annak tűnik, aztán jönnek a meglepetések. -
Apaxp
senior tag
válasz
Cs1csó #86753 üzenetére
Öntökönszúrás esete állt fel
lck ötletét felhasználva kiderült a disznóság. Elindítottam a telepítőt és megnéztem hova akar telepíteni.
Na abban a mappában jól körülnéztem és volt egy portable sandboxie valami rémes mappanévvel, abban viszont már volt sandboxie nevű fájl. Innentől kérdés hogy a win kereső miért nem találta meg?
A mappa törölve és megy a frissítés. -
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #86643 üzenetére
Na ne mondd.
Te átaludtad a múlt hetet?
Én a WinUpdate-t kérdeztem, pont azért mert nálam fenn van mindegyik gépen, és így ugye nem látom hogy jön e vagy sem. Hisz nekem nem fog jönni.
ui: Amúgy de, változott a külcsín. Hisz van sötét Fájlkezelő... Amit soha nem használok
-
Philips103
tag
válasz
Cs1csó #86558 üzenetére
Uu nagyon koszi a segitseget, hát ncore draga oldalrol kertem kolcson a win 10et remelem ez nem baj..
Sima pendriverol tettem fel es eddig mindig igy csinaltam es nem volt semmi problema ezzel soha se.. de most meg igen, szal nem ertem..Valahogy most teljesen elvesztem, de akkor megprobalom igy, mint ahogy mondod...
En valamilyen “rufus” nevu programmal csinaltam ilyen bootolhato pendrivot...
De amugy azt mondod, hogy tegyem ujra az egesz gepet ? Meg a telepitoben minden particiot toroljek es egyre tegyem fel es aztan osszam fel/ telepitoben osszam del es aztan ugy? -
törölt tag
válasz
Cs1csó #86566 üzenetére
Pontosan így van, nálam így zajlott a váltás, ahogy leírtad.
Ha MS account van hozzá, semmi gond. Természetesen illik tiszteletben tartanom, hogy nem mindenki számára elfogadható a MS fiók használata (ez éppen a napokban volt téma), ők tehát más módon kell, hogy eljárjanak. Ki-ki maga mérlegeli, hogy mi jó neki. Senkit sem szeretnék befolyásolni, ha ódzkodik a fióktól. Az ő döntése.
-
Zotya84
őstag
válasz
Cs1csó #86323 üzenetére
"Ennek így egyre kevesebb értelme lesz, minél régebbi a telepítő annál többet fog elpöcsölni az update-el és az upgrade-el."
Azt ugye tudod, hogy ez így nem igaz? Tökmindegy mikori a telepítő, maximum 3 lépésből fogja megcsinálni a legfrissebbre lépést. 1511 (alap)-> 1511utsó->legfrissebb verzió (maholnap 1809) -> 1809 (utsó frissítés)...
Egyébként ez most olyan, amit javasolsz, mintha azt mondanád, hogy bátran törje ketté az eredeti telepítőlemezét, mert sohase fogja többet használni. És mi van akkor? Én se használtam egyetlen alkalommal sem az eredeti 7 lemezemet, mert egy már belakott rendszert tettem anno jogtisztává a kulccsal. A lemezt meg ki sem pattintottam a helyéről, szerintem egyszer sem. De attól még bent van az alaplap dobozában pakk, az Office telepítőmmel együtt.
Azzal viszont egyetértek, hogy ne azt használja, mert tökre fölösleges erőltetni a dolgot, inkább csináljon friss verziójú telepítőt.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #86321 üzenetére
Annyi az értelme, mint a standard DVD-ROM megoldásnak. Vagyis nem tudja módosítani a tartalmát egy vírus és ezáltal nem lehet vele több gépet megfertőzni a telepítésnél, ami azért nem elhanyagolható szempont. Abból a szempontból viszont már tényleg nem a legjobb, hogy a Windows 10-nél mindig jönnek az újabb és újabb verziók és a korábbit tartalmazó gyári pendrive emiatt viszonylag hamar elavulttá válhat.
Ez a "törhető" pedig olyan dolog, hogy max. nemhivatalos tákolással, saját felelősségre (példa). De még mielőtt valaki rácuppanna, ez az utóbbi szigorúan csak példa, nem jó akármilyen pendrive-hoz!!! Ha nem a megfelelővel piszkálják, akkor véglegesen téglásítani lehet a pendrive-ot!!!
(#86322) cyber86:
Lehet gond a képfájllal (ISO), pendrive-val, kiírással is, viszont a részletek nem derültek ki. Ha nem működik, akkor értelemszerűen próbáld újra kiírni, megfelelő / másik ISO-val, pendrive-vel stb. A lényeg az, hogy megoldható a telepítés másik pendrive-ról is, nem kizárólag csak a "gyárival" lehet Windows 10-et telepíteni. -
darvinya
titán
válasz
Cs1csó #86150 üzenetére
Semmilyen akadálymetesítéses technológiát nem használtam.
Letöltöttem Win10 ISO-t innét.[link]
Ezt kiírva DVD-re, és Win7 alól indítva feltelepítette magát frissítéssel együtt.
Nekem még Live fiókom van.
Ha most megnézem Win10 alatt a licenszt, akkor az áll, hogy licenszes.
De mint gép, nincs hozzákötve. -
darvinya
titán
válasz
Cs1csó #86144 üzenetére
OEM-ről jutott eszem, hogy Lenovo T61 laptopomhoz vettem ASUS OEM Win7-et, elsőnek telepítve rendszer leírásban szerepelt is ASUS gép.
Másodjára teljes HDD gyalulással újra tettem Win7-et, de ekkor már gép típus nem szerepelt rendszer leírásban.
Ezt most frissítettem Win10-re, minden elsőre ment, s még driver gond sem lett.
MS fiókom régóta van, mert WM telefonhoz kellett, s egyből bejelentkeztem, de itt sincs gép megjelölve.Akkor most OEM hogyan is működik?
-
Czimby
addikt
válasz
Cs1csó #86142 üzenetére
Erre gondoltál?
Válassza a Start gombot, majd válassza a Gépház > Fiókok
Válassza a Bejelentkezés Microsoft-fiókkal lehetőséget.
Az útmutatást követve váltson Microsoft-fiókjára.Mert ezt megcsináltam most.
Most már írja is, hogy bejelntkezés helyi fiókkal,
tehát per pill online fiókkal vagyok belépve és válthatok offlinera.Köszi!
-
VGYke
addikt
válasz
Cs1csó #86076 üzenetére
Na de csak van valami súgás / sejtés az októberi frissítésről? Kinek van infója, még ha nem is igaz!
Azért érdekelne, mert októberben valamikor lesz új gépem és az összerakást (kifizetést) + Win10 telepítést úgy kellene időzíteni, hogy ne legyen már az hogy 3 nap múlva upgrade! -
flegga92
senior tag
válasz
Cs1csó #86017 üzenetére
Igen sajnos nem tudok feltenni semmit. Próbálkozott egy keveset a rendszergazda, de nem sokra jutott. Van egy olyan sejtésem, hogy az SMB1 windowsos letiltása miatt van ezt kéne neki visszakapcsolni és lehet menne.
Lehet nem fogalmaztam egyértelműen, nem azzal van a gondom, hogy lezár a gép és jelszót kér, hanem hogy lezár, viszont a monitort nem kapcsolja ki és tök feleslegesen megy. -
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #85996 üzenetére
de valami extra foci stream-et már nem tudom hogy meg mernék e így lovagolni.
A bokszmeccs miatt, kénytelen voltam engedni sok mindent, dolgozott is az AVG rendesen, kockáztattam, mert meg akartam nézni.
Hétvégén közvetítik Angliából a Joshua meccset, de úgy látszik Las Vegasból nem érne ide a kép a tévékhez, pedig nyolc sportcsatornám van. -
-
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #85988 üzenetére
Az első titkot már olvastam itt, mert nem tudnak egyesek titkot tartani.
Az előbb a hsz közben rákerestem az Outpost-ra és már nincs.Közben szerkesztettél:
Úgyhogy az AVG Internet Security = Avast + Outpost firewall
Ez így jól hangzik!A Defender is van, meg Malwarebytes is, legalább havonta ráengedem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED TV topic
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged